Delta Green-Lost in the Dark Operation A Victim of the Art by Agent Robert

From Karriviki

(In Finnish)

Operation: A victim of the Art

Tapahtuma-aika: 23.9.1998 Tapahtumapaikka: Long Island, New York. Operaatioon osallistuneet: Agentti Robert, Anthony Norland, Edgar Smith, Theodore Weeden, Mulligan. Yhteenveto: Operaatio, jonka tarkoituksena oli selvittää Long Islandilla riehuneen menettelytavoiltaan erikoislaatuisen sarjamurhaajan toiminta ja lopettaa se.

Sain tehtäväkseni lähteä selvittämään Long Islandilla tapahtuneita sarjamurhia, joihin liittyi piirteitä, jotka antoivat ymmärtää tekijän olevan yliluonnollista arkuperää. Agentti Richardin valitettavan poismenon johdosta jouduin turvautumaan pelkästään EPA-agentti Norlandin ja ex-FBI-agentti Weedenin apuun, vaikka en todella luotakkaan kumpaankaan heistä. Murhien tutkimus oli FBI:n vastuulla, joten matkustimme ensin heidän New Yorkin toimistoonsa, missä saimme selostuksen tapahtumista. Tämän jälkeen suuntasimme Long Islandille, missä otin tutkimusten johdon omiin käsiini paikallisilta FBI:n miehiltä.

Murhia oli tapahtunut kolme. Kahden ensimmäisen uhrin kimppuun oli hyökätty heidän ollessaan kävelemässä ulkona pimeän tultua. Viimeisen uhrin kimppuun oli käyty hänen kotonaan. Tapauksia yhdisti se, että kaikkia löytyneitä ruumiita oli käsitelty samalla tavalla, eli heidän selkärankansa oli poistettu, mikä oli antanut murhaajalle lehdistön käyttämän lempinimen kiropraktikko.

Ikävä kyllä tapauksien ainoa todistaja oli katatonisessa tilassa eikä hoitavien lääkäreiden mukaan toipumisesta ollut merkkiäkään. Aloitimme välittömästi tutustumisen tapahtumapaikkoihin, mutta emme löytäneet mitään kovin kouriintuntuvaa. Ruumiiden löytöpaikkojen ja hyökkäysten tapahtumapaikkojen perusteella kyseessä oli kuitenkin ilmeisesti jonkinlainen lentävä olento, joka kykeni kantamaan mukanaan jopa suurikokoisen aikuisen miehen.

Seuraavana päivänä koin vähemmän miellyttävän yllätyksen Mulliganin ilmestyttyä paikalle. Kuulustelin häntä asiasta ja sain kuulla, että herra Ortiz oli lähettänyt hänet paikan päälle tutkimaan samaisia tapahtumia kuin mekin. Omien sanojensa mukaan hän oli lähtenyt tutkimaan kuukausi takaperin Groversvillen tapahtumia ominpäin ja joutunut ammutuksi (hänen vartalostaan löytyi kyllä parantunut ja epätarkasti umpeenommeltu ampumavamma). Hän kertoi havahtuneensa parin päivää aikaisemmin New Yorkista siltojen alta ja Ortizin ilmestyneen pian paikalla lähettämään hänet Long Islandille.

Minusta on selvää, että Mulliganin sotkeentumisia tutkimuksiimme ei voida pitää enää pelkästään sattumina vaan on syytä olettaa, että Ortiz käyttää häntä vakoilemiseemme. Toivonkin, että suhtaudutte asiaan sen vaatimalla vakavuudella.

Jatkoimme kaikesta huolimatta tutkimuksiamme ja kävin tutustumassa uhrien ruumiisiin läheisessä kaupungissa. Lopulta löysimmekin epäillyn, jolla oli yhteyksiä kaikkiin kadonneisiin. Kyseessä oli nuori poika, joka oli vähän aikaa sitten perinyt sukulaiseltaan joukon okkultistisia esineitä. Ikävä kyllä Mulligan oli ehtinyt tutustua poikaan meitä ennen, joten päätin samantien hyödyntää tilannetta. Pojan perintöön oli kuulunut myös amuletti, jota hän piti nykyään päällään jatkuvasti ja oli syytä olettaa tämän esineen olevan kaikkien tapahtumien takana. Olettamuksemme, joka myöhemmin vahvistettiin, oli , että se muutti pojan jonkinlaiseksi olennoksi, joka oli suorittanut veriteot hänen tietämättään. Pidätimme pojan epäiltynä viimeisimmästä murhasta ja Mulligania hyväksi käyttäen sain amuletin haltuuni.

Lähetin amuletin ohjeidenne mukaiselle henkilölle ja tuloksia odotellessamme pidimme pojan vangittuna sekä tarkan valvonnan alaisena. Saatuani tietää, että amuletti oli tehty vaarattomaksi vapautin pojan ja lopetin tutkimukset muka tuloksettomina.

Tutkimusten aikana sain kuulla professori Smithin olevan elossa (katsokaa raporttini Groversvillen tapahtumista) ja tapasinkin hänet. Hän kertoi olleensa jonkinlaisessa yksityissairaalassa hoidettava ja vaikutti olevan ainakin päällisin puolin kunnossa. Tarkempia tietoja hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan. Asiasta olisi varmaankin hyvä ottaa selvää.

Ikävä kyllä tutkimusten aikana Groversvillessä itämään alkaneet epäilyni Norlandin luotettavuudesta saivat vahvistusta. Hän salasi tietoja minulta ja jouduin useampaan otteeseen epäilemään hänen lojaaliuttaan. Toiminta kentällä on hankalaa ilman ketään henkilöä, johon voisi todella luottaa, joten toivoisinkin, että jatkossa lähettäisitte tutkimuksiin minun lisäkseni myös jonkun toisen järjestömme miehistä.

-Agentti Robert