Delta Green-Lost in the Dark Operation Railway Car Report by Agent Robert

From Karriviki

(In Finnish)

Operation: Railway Car

Tapahtuma-aika: 29.9.1998 Tapahtumapaikka: Washington ja Salt Lake city, Utah. Operaatioon osallistuneet: Agentti Robert, Anthony Norland, Theodore Weeden. Yhteenveto: Kadonneen Robert Carlylen löytämiseksi suoritettuja tutkimuksia.

Sain tehtäväksi selvittää Robert Carlylen 29.9.1998 tapahtuneen yhtäkkisen katoamistapauksen. Carlyle oli entinen armeijan upseeri, joka oli siirretty eläkkeelle terveydellisten syiden vuoksi. Minulle annettuihin tietoihin tutustuttani otin yhteyttä EPA-agentti Anthony Norlandiin kuten olin aikaisemmin sopinut Lauran kanssa toimivani liittyen Norlandin mahdolliseen värväämiseen. Otin yhteyttä myös Theodore Weedeniin, koska arvelin kolmatta henkilöä tarvittavan tutkimuksiin liittyvissä rutiinitehtävissä.

Keskusteltuani Norlandin kanssa tehtävästä päätimme tutustua ensimmäiseksi Carlylen asuntoon. Onnekkaasti löytyneiden vara-avaimien avulla pääsimme sisälle turhaa huomiota herättämättä. Meille selvisi pian, että Carlyle oli poistunut asunnosta kiireellä. Löysimme myös hänen ilmeisesti ennen lähtöään lukemansa Miami Herald -tabloidin, josta oli revitty irti yksi sivu. Carlylen asuntoonsa unohtamien psyykelääkkeiden perusteella arvioin, ettei hän välttämättä kykenisi toimimaan kovin pitkään koherentisti ilman niitä. Poistuimme tämän jälkeen asunnosta, mutta otimme mukaamme sieltä löytyneen puhelinmuistion ja muutamia valokuvia, joista selvisi Carlylen auton malli ja rekisterinumero.

Tämän jälkeen saimme Norlandin poliisivaltuuksia käyttämällä selville Carlylen asunnosta ja asuntoon katoamista edeltävinä päivinä soitetut puhelut. Niiden joukosta löysimme kaksi nimeä, jotka esiintyivät myös löytämässämme puhelinnumerossa: Jack Sparrow ja Douglas Hart. Meille selvisi myös, että kohteemme oli lentänyt katoamistaan edeltävänä päivänä Las Vegasiin. Löytyneestä lehdestä revityllä sivulla oli ollut kuolemaantuomittua naissarjamurhaajaa, joka väitti toimineensa CIA:n käskystä, käsittelevä artikkeli.

Puhelut Carlylen ystäville paljastivat sen, että he uskoivat hänen pelkäävän henkensä puolesta, mutta eivät ainakaan myöntäneet tietävänsä tarkemmin mistä oli kyse. Meille selvisi myös, että Carlyle oli hylännyt kännykkänsä Salt Lake cityssä, ja että siellä päin asui eräs kolmas Carlylen ystävä, Edward Voight. Arvelimme etsittävämme suunnanneen tämän luokse ja päätimme seurata perästä.

Onnistuin hankkimaan meille lyhyellä varoitusajalla kuljetuksen Salt Lake cityyn armeijan lennolla. Saavuimme määränpäähämme 31.9 aikaisin aamulla. Aterioituamme suuntasimme läheiseen pikkukaupunkiin, jossa Edward Voight tietojemme mukaan asui. Asunto paljastui omakotitaloksi rauhallisella alueella, mutta osoitteesta ei vastattu puhelimeen eikä tarkkailu paljastanut merkkejä asukkaista. Päätin ottaa riskin ja kävelin avoimesti soittamaan asunnon ovikelloa luottaen siihen, että neuvotteluyhteyden luominen ollisi mahdollista. Kukaan ei kuitenkaan tullut avaamaan ovea, mutta sen sijaan sisältä kuuluin epäilyttäviä ääniä. En kuitenkaan uskaltanut alkaa siinä vaiheessa muihin toimenpiteisiin ja peräännyin rauhallisesti. Jätin postilaatikkoon kuitenkin kirjeen, johon kirjoitin järjestömme kirjainlyhenteen ja puhelinnumeroni.

Jatkoimme tarkkailua koko päivän ajan, mutta emme havainneet mitään liikettä asunnolla. Illemmalla paikalliset viranomaiset kävivät kyselemässä asiaamme, mutta selvisimme heistä varsin vaivattomasti lyhyen keskustelun jälkeen. Pimeän laskeutumisen jälkeen Norland lähti tiedustelemaan tilannetta lähempää. Pian hän raportoikin nähneensä asunnossa sidotun miehen. Päätimme tunketua sisälle ja jälleen onnetar oli puolellamme löytäessämme vara-avaimen takaovelta. Asunnosta ei löytynyt ketään sidotun miehen lisäksi, joka paljastui Edward Voightiksi. Pikainen tarkastukseni paljasti, ettei hän ollut vahingoittunut, mutta kärsi lievästä nestehukasta.

Hetken levättyään Voight pystyi kertomaan meille, että epävakaalta vaikuttanut Carlyle on samana aamuna saapunut asunnolle ja onnistunut vagitsemaan hänet sekä anastamaan auton, kiväärin ja erätarvikkeita. Voight arveli Carlylen suunnanneen vuorilla sijaitsevalle erämökille, joka oli esiintynyt myös asunnosta aikaisemmin löytämissämme kuvissa. Sattumalta olin metsästänyt itse samoilla alueilla aikaisemmin ja tunsin seudun. Päätimme lähteä pikaisesti Carlylen perään ennen kuin tämä saisi lisää vahinkoa aikaan harhojensa vallassa. Soitimme kuitenkin vielä Jack Sparrowille, Carlylen toiselle ystävälle, San Franciscoon. Lyhyen keskustelun jälkeen paljastui, että tämä tunsi A:n ja oli halukas auttamaan meitä Carlylen kiinnisaamisessa vahingoittumattomana. Sovimme siis tapaavamme eräilyalueella, missä mökki sijaitsi. Myös Voight oli halukas auttamaan ystäväänsä tapahtuneesta huolimatta.

Tämän jälkeen suuntasimme kohti vuoria, mutta ennen lähtöämme tuhosin kuitenkin postilaatikkoon aikaisemmin jättämäni kirjeen. Perillä tapasimme Sparrowin ja saimme selville, että Carlyle oli käynyt aikaisemmin lunastamassa mökin avaimen vastaanotosta. Seuraavaksi siirryimme autoillamme erään Carlylen mökkiä lähellä sijaitsevan eräasunnon luokse, mistä jatkoimme matkaamme jalan. Lähestyessämme mökkiä havaitsimme savupiipusta nousevan savua. Päätimme piirittää mökin ja antaa Sparrowin Carlelyn ystävänä yrittää muodostaa neuvotteluyhteyttä megafonia käyttämällä. Yhteys syntyikin ja jonkin aikaa keskusteltuaan Sparrow onnistui saamaan Carlylen päästämään itsensä sisälle. Pian tämän jälkeen sekavasti käyttäytyvä Carlyle salli myös minun tulla sisälle lääkärin ominaisuudessa ja onnistuin antamaan hänelle rauhoittavan pistoksen, jonka jälkeen hänet laitettiin kaiken varalta käsirautoihin. Sparrow piti mahdollisena sitä, ettei Carlylen vainoharhaisuus ollut täysin perusteetonta, ja että hänen vihamiehensä, Bronssonit, saattaisivat olla tulossa paikalle. Poistuimme siis eräilyalueelta aikaa hukkaamatta.

Tämän jälkeen otin yhteyden A:n ja Carlylea hoitavaan psykiatriin. Sovimme, että Carlyle palautettaisiin lääkärinsä hoiviin heti takaisin palattuamme. Sitten hyvästelimme Sparrowin ja Voightin ja otimme lennon kohti Washingtonia, missä sovitulla tavalla luovutimme Carlylen hänen hoidostaan vastaaville viranomaisille.

-Agentti Robert