Crino Gate (Expanse)

From Karriviki
Crinogate.jpg

6 Artikla: Valtakirjan lunastajalla on hallinta- ja omistusoikeus kaikkiin valtauksiin, jotka on tehty valtakirjassa tarkoitetussa tutkimustehtävässä Neptunuksen aphelin toisella puolen ja joiden kohteen periheli ei ole Neptunuksen radan sisäpuolella.

~YK:n kansallistaman Mao-Kwikowskin trans-neptuniaanisen tutkimusosaston valtakirja numero 7


Meidän tarkoituksenamme ei ole mikään vähäisempi, kuin itsenäisen ja taloudellisesti omavaraisen siirtokunnan perustaminen. Omavaraisuus kaikkein tärkeimpien elinedellytysten -hapen, veden, energian ja ruuan- suhteen on tarkoitus saavuttaa vuodessa. Täydellinen taloudellinen omavaraisuus on tarkoitus saavuttaa asteittain kahden vuosikymmenen kuluessa. Tavoitteenasettelu on kunnianhimoinen ja rohkea, mutta emme tyydy vain siihen. Suunnitelmanamme on saavuttaa tämä kaikki yksityisten ihmisten antaumuksella ja pelottomalla työllä. Ilman YK:n, Marsin tai suuryritysten rahoitusta, tukea tai edes hyväksyntää. Avaruus on avoin otettavaksi, ottakaamme siis se!

~Ariadne Kollektiivin nimissä julkaistu tiedonanto


Cleomestran järjestelmä

Theano, F0 tyypin tähti

Antenor, kaasujättiläinen 0.4 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä vedestä.

Archelochus, kaasujättiläinen 0.7 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä hiilidioksidista.

Asteroidivyö 1.0 AU etäisyydellä, kääpiöplaneetat Iphidamas, Laodamas, Demoleon ja Eurymachus

Acamas, kiviplaneetta 1.6 AU etäisyydellä. Ammoniakki ja hiilidioksidi ilmakehä.

Crino, kiviplaneetta 2.8 AU etäisyydellä. Typpi-happi ilmakehä, nestemäistä vettä ja elämää. Yksi pieni kuu ja rengasjärjestelmä kiertoradalla.

Glaucus, jääjättiläinen 5.2 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä argonista, typpioksidista ja vetysulfaatista.

Helicaeon, kivijättiläinen 10 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä typpioksidista.

Laodocus, kivijättiläinen 19.6 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä argonista.

Cynon, jääjättiläinen 38.8 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä kloorista.

Polybus, jääjättiläinen 77.2 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä typpioksidista.

Agenor, jääjättiläinen 154 AU etäisyydellä. Vety-helium ilmakehä, jossa jälkiä argonista.

Crino

Crino landing from space.png
Ratapoikkeama 0.09
Kiertoaika 1354.15 d (Terra), 1303,32 d (Crino)
Pyörähdysaika 1.039 (24 h 56 min 9 s)
Radan inklinaatio 5.9 astetta Theanon päiväntasaajasta
Akselipoikkeama 24.5 astetta
Satellliitit 1 kuu, pölyrengas kiertoradalla
Säde ekvaattorilla 5946 km
Säde navoilla 5917 km
Keskitiheys 4.89 grammaa per kuutiosentti
Painovoima 0,413 g
Pintalämpötila 181 K (min), 333 K (max), 291 K (keskimääräinen)
Ilmanpaine 0.96 atm (pinnalla)
Ilmakehän koostumus 77.41 % typpeä, 21.38 % happea, 1.3 % vettä, 1.04 % argonia, 0.39 % hiilidioksidia
Happipaine 0.979 atm (pinnalla)
Nestemäisen veden peittävyys 52 % pinnasta

Asukkaat

Asukasluku: ???

Ensimmäinen laskeutuminen

Ensimmäisessä laskeutumisessa saapui 214 henkilöä.

Pelaajahahmot

Dr. Godiva Honda

Andrei Vladimirovits Fedorov

 • Hoikka, keskimittainen 28-vuotias mies Maasta
 • Pilotti, mutta sivistynyt
 • Kokenut poliittisen heräämisen
 • Idealistinen

Brett Kent

 • Yli kaksimetrinen hoikka 26-vuotias mies Marsista
 • Siniset silmät ja mustat hiukset
 • Ammattiurheilija, jonka ura on ohi (0-G -käsipallo)
 • Rahoittanut matkansa lainalla
 • Sosiaalinen

Petya Aboah

 • Pitkä ja karkea 35-vuotias mies Vyöltä
 • Vaatimaton työmies
 • Uskoo yksilön oikeuksiin, mutta näkee yhteisön roolin kriittisenä
 • Pragmaattinen ja tarkkaavainen

Wen Yu

 • Laiha 160 cm pitkä ruskeasilmäinen, 43-vuotias mies Maasta
 • "Insinööri"-poliitikko
 • Siististi pukeutunut ja tukka kunnossa
 • Perillä päivänpolitiikasta
 • Ylemmästä keskiluokasta
 • Analyyttinen, mutta lämpenee nopeasti

Toma Brankovic

 • Parimetrinen ja roteva n. 30-vuotias mies Vyöltä
 • Sekatyömies ja "tyäukko"
 • Vaikeasti lähestyttävä ja syrjäänvetäytyvä
 • Stoalainen luonne
 • Runsaasti tatuoitu, mukana myös OPA-tatuointi ja kaulusrengastatuointi

Allarcadian perhe

Maasta kotoisin oleva perhe. Perustulon varassa maassa asunut perhe, johon kuuluu kaksi aikuista, yksi teini-ikäinen poika ja kaksi alle teini-ikäistä tytärtä. Allarcadian perhe lähti suurelle seikkailulle etsimään paratiisia, jossa heidän ei tarvitse noudattaa YK:n perustulolla eläville asettamia rajoituksia. On vähintäänkin epäselvää, miten Allarcadian perheellä, joka on kotoisin tiukkaa perhesuunnittelua ajavasta Sveitsin liittotasavallasta voi olla kolme lasta. Tiodennäköisesti yksi tai useampi lapsista on syntynyt kotioloissa ja ilman kansalaisuusrekisteröintiä. Perheen suunnitelmissa on kasvattaa merilevää ruuaksi ja rakentaa tuulimyllyjä. Maasta kotoisin olevina heillä on korkeat teoreettiset tiedot, mutta heiltä puuttuu kaikki kokemus omavaraisesta elämisestä.

Ariadne-kollektiivi

Ariadne-kollektiivi on Kamaria Ariadnen johtama viiden hengen perhe. Kaikki perheen jäsenet ovat beltereitä, naisia ja enemmän tai vähemmän OPA:n aktiiveja, joita yhdistää unelma belterien omasta, itsenäisestä kodista kaukana UN:n ja Marsin vaikutusvallan ulkopuolella. Ariadnen jäsenet ovat taitojensa puolesta hyvin valmistautuneita rakentamaan ja ylläpitämään suljettuja järjestelmiä, kuten hydroponisia viljelmiä ja planeetan pinnalle soveltuvia suljettuja viljelmiä.

Utopiasiirtolaiset

Ryhmä romanttisia idealisteja, joiden tavoitteena on utopiasiirtokunnan perustaminen. Heidän yhdistävinä ideologioinaan ovat kasvissyönti, siveys ja moraalinen puhtaus. Ryhmällä on uskonnollinen tausta, kultti joka on syntynyt Etelä-Amerikassa kristinuskon ja buddhalaisuuden yhdistelmänä. Uskonkappaleista vahvimpana ovat tyyneys, laupeudentyö ja tasa-arvo. Osana tätä on kollektivismi ja pyrkimys itsekorostuksen välttämiseen. Puhtaus- ja luonnollisuusvaatimuksiin kuuluu mm. rokotevastaisuus. Kollektiivisuuden puolestaan sisältää lasten yhteiskoulutuksen ja ryhmän yhteismajoituksen. Yhteensä 6 aikuista ja 3 lasta.

Utopistit ovat kaikki Maasta lähtöisin ja toivovat uuden alun mahdollistavan ekologisen ja vaatimattoman elämän tasapainossa Jumalan luoman planeetan kanssa. He myös pakenevat ulkoisia yhteiskunnallisia normeja voidakseen luoda uuden ja paremman yhteiskunnan.

Utopistit pukeutuvat yksinkertaisiin peittäviin valkoisiin vaatteisiin. He ovat enimmäkseen kaupunkilaisia ja Etelä-Amerikkalaisina ulkomuodoltaan vaihtelevia.

Heillä ei ole paljoakaan käytännön taitoja siirtokunnan perustamiseen, mutta heitä ajaa ideologia ja innostus. Moni on työskennellyt toimistotöissä, ja mukana on myös taiteilijoita ja akateemikkoja. He ovat ottaneet suhteellisen suuria lainoja kustantaakseen urakkansa.

He välttävät kaikkea ”epäpuhdasta” ja ”moraalitonta” kuten lihaa, päihteitä, tanssimista ja irtosuhteita.

Johtaja: Cézar Pinheiro, mies. Hyvin ruskettunut, pitkä honkelo. Vihreät silmät ja mustat hiukset. Laupeudessaan ja nöyryydessään ylimielisen tuntuinen. Kuuntelee huhuja herkällä korvalla ja tekee päätöksiä sen mukaan mitä tunteita ne herättävät.

Yhteisöprofiili:

 • Yhtenäinen
 • Suvaitsevainen
 • Kollektiivinen (Solidaarinen)
 • Kesytetty (Hallittava)
 • Pasifistinen
 • Mystinen (Anti-pragmaattinen)


Osasto 13

Avaruusahtaajien ammattiyhdistysliikkeen osasto 13.

Rakennustyöläisten Liitto

Rakennusmestari Damien Castellen vetämä epämääräinen ryhmä UN:n ja Maan poliitikkaan ja byrokratiaan kyllästyneitä entisiä rakennustyöläisiä. Politiikka, byrokratia ja jatkuva irtisanomisten uhka ajoi ison pienistä rakennus projekteista vastanneen työmaan Mestarina toimineen insinööri Damienin keräämään kasaan yhdeksän hengen ryhmän olosuhteisiin kyllästyneitä rakennusmiehiä, työkoneiden kuljettajia ja rakennuslogistiikan ammattilaisia lähtemään etsimään parempaa tulevaisuutta siirtokunnasta.

Whiten perhe

Marsista kotoisin oleva suurperhe. Marsin tunneleissa aikaisemmin asunut köyhä perhe, johon kuuluu kaksi isovanhempaa, neljä aikuista ja kolme lasta. Perheen usko Marsin suureen projektiin alkoi horjumaan tunneleissa sattuneen onnettomuuden ja sitä seuranneiden ongelmien johdosta. Kahta perheenjäsentä uhkasi työvankeus rakennus- ja paloturvallisuuden laiminlyönneistä ja he päättivät aloittaa uuden elämän siirtokunnassa. Perheen suunnitelmissa on aloittaa liha- ja maitokarjan kasvatus siirtokunnassa. Entisinä Marsin asukkaina heillä on hyvät tekniset taidot omavaraiseen siirtokuntaelämään.

Palkokasviosuuskunta

Palkokasviosuuskunta on joukko maanviljelijöitä jotka ovat lähteneet Maasta heidän perinteisten viljelysalueidensa tuhouduttua pitkäaikaisen kulutuksen seurauksena. He ovat lähtöisin Kiinasta, ja heillä on kaikilla maataloustieteen tai biotieteiden tutkinto relevantista aiheesta. He ovat myyneet omaisuutensa ja perustaneet osuuskunnan, jonka on tarkoitus aloittaa viljely siirtokunnassa uusimman tutkimuksen mukaisin menetelmin. 5 aikuista ja 6 lasta.

Osuuskuntalaiset ovat eri ikäisiä, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen väliltä. He edustavat Kiinan eri kansoja. Heillä on tunnuksenaan osuuskunnan logolla varustettu vihreä tuulitakki ja lippalakki,

Heillä on akateemisen pätevyyden lisäksi taitoa automaateissa ja koneiden ohjelmoinnissa sekä korjauksessa, eivätkä he pelkää sotkea käsiään mutaan.

He ovat vahvasti materialistisia ja heillä on epäluuloa uskonnollisia aatteita kohtaan. He ovat myös tottuneet kaikkialle tunkevan valvontaan ja kontrolliin, joten heidän on vaikea kuvitella rikkovansa yhteisön lakeja ja normeja. He myös vaistonvaraisesti valvovat toistensa toimintaa.

Johtaja: Yan Wu, androgyyni kaunis ulkonäkö. Mustat pitkät hiukset. Avulias, rakastaa onnellisia loppuja ja romanttisia tarinoita. Heikkona menetettyihin tapauksiin.

Yhteisöprofiili:

 • Yhtenäinen
 • Kollektiivinen (Solidaarinen)
 • Kesytetty (Hallittava)
 • Empiirinen (Pragmaattinen)
 • Innovatiivinen


Y Que

Äärimmäisiä kokemuksia tavoittelevia seikkailijoita matkalla maailmankaikkeuden toiselle laidalle. Ryhmä on ottanut nimensä Renkaan läpi ensimmäisenä menneen slingshot-aluksen mukaan.

He ovat enimmäkseen Maasta, mutta mukana on pari marsilaistakin. Kaikki ovat nuoria, alle kolmekymppisiä, terveitä ja hyväkuntoisia. He ovat pääosin hyvistä perheistä ja varakkaita, mutta ovat jo kokeilleet kaikenlaista vaarallista Aurinkokunnassa. Monella heistä on hyvä koulutus ja tutkinto, mutta se ei ole välttämättä miltään relevantilta alalta. Heillä on taipumus tylsistyä helposti ja ottaa riskejä. He ovat kuitenkin ikäisekseen kokeneita ja rohkeita, joten kriisitilanteessa heistä on apua. Heitä on yhteensä 12, ja he ovat kaikki vähintään 18-vuotiaita.

Y Quelaiset tunnistaa urheilija/mallivartalosta, ihonmyötäisistä suojapuvuistaan muodikkaissa väreissä suurine brändinimineen. He ovat myös äänekkäitä ja aktiivisia.

Johtaja: Arjun Negri, intialaistaustainen mies. Pitkä, tummaihoinen, hehkuvia tatuointeja. Voimakastahtoinen ja jääräpäinen. Ironinen huumorintaju. Perusolemukseltaan laiska, mutta innostunut harrastuksistaan.

Yhteisöprofiili:

 • Moninainen
 • Suvaitsevainen
 • Individualistinen (Anti-solidaarinen)
 • Kapinallinen (Anti-hallittava)
 • Impulsiivinen (Anti-suunnitelmallinen)


Siirtokuntatekniikka

Kiertoratatekniikka

Siirtokunnan ensimmäisen vaiheen toteuttamiseen liittyy lukuisia haasteista, koska kaikki siirtokunnan ensimmäisen 3-9 kuukauden aikana tarvitsema materiaali on logistisista syistä pudotettava planeetan pinnalle tai jätettävä korkeammalle kiertoradalle kerralla. Tämän vuoksi kaikki kuljetettava materiaali ja kuljetustavat jouduttiin suunnittelemaan etukäteen juuri tähän tehtävään räätälöityinä ratkaisuina.

Kiertorata-alukset

Siirtokunnan käytössä on kaksi pientä ja vanhaa kiertoratakelpoista alusta, jotka mahdollistavat muun muassa sen, että kaikkea lastia ei ole tarve pudottaa planeetan pinnalle asti kerralla. Osa tarvikkeista voidaan jättää korkeammalle kiertoradalla odottamaan tarkempaan laskeutumispaikkaa ja noutaa joko kiertorata-alusten avulla tai uudelleenvarustaa pudotettavaksi painovoiman avulla.

Asemahinaaja Demoiselle d'Ys ja pudotusalus Cassilda's Song ovat molemmat vanhoja aluksia, mutta ne toimivat hyvin siirtokunnan pinnan ja kiertoradan välisiin kuljetuksiin. Lisäksi niissä olevat fuusioreaktorit toimivat tarvittaessa virranlähteenä koko siirtokunnalle ja ne pystyvät toimimaan välitysasemina satelliittien ja siirtokunnan muun tietoverkon välillä.

Laskeutujat

Kaikki elollinen rahti, siirtokunnan asukkaat, eläimet ja kasvit, pudotetaan pinnalle kertakäyttöisillä laskeutujilla. Näissä litteän pisaran muotoisissa rakennelmissa on tarvittava minimaalinen ablatiivinen lämpösuojaus, yksinkertainen työntöjärjestelmä ohjaukseen ja jarruttamiseen, sekä suuret jarruvarjot. Crinon pienehkön painovoiman johdosta hyötypaino saatiin kasvatettua ja laskeutujien on tarkoituksena myös toimia ensimmäisen vaiheen asuntoina. Työntöjärjestelmien raketit ovat modulaarisia ja helposti laskeutujasta purettavia, joten kaikki laskeutumisvaiheessa käyttämättä jäävä työntökapasiteetti voidaan myöhemmin käyttää satelliiteissa.

Satelliitit

Kiertoradalle jätetään joukko minisatelliitteja, joiden tarkoituksena on tuottaa kuvaus-, säätieto- ja tietoliikennepalveluita siirtokunnalle. Alustavan ratasuunnitelman mukaan ensimmäisen parven käyttöaika on maksimissaan kolme vuotta siten, että satelliittikapasiteetista ennakoidaan olevan käytössä 90% ensimmäisen kuuden kuukauden kuluttua, 50% vuoden kuluttua ja 10% kahden vuoden kuluttua.

Asunnot

Siirtokunnassa ennakoidaan olevan lähes rajattomasti tilaa suhteessa asukasmäärään, mutta asumiseen sopivien rakenteiden pystyttäminen kestää aikansa.

Laskeutujat

Kaikki laskeutujat on tuotettu samaan, litteään, pisaranmuotoiseen runkoon, jonka lattiapinta-alan halkaisija sivusuunnassa on seitsemän metriä ja kattokorkeus maksimissaan viisi metriä. Kun vain laskeutumisen aikana käytettävä varustus on purettu, jää yhteen laskeutujaan 38 neliömetriä asuintilaa lattiatasossa. Laskeutujien ylemmmän ulkokuoren suojalevyjen toisella puolen ovat aurinkopaneelit, joiden avauduttua yläosan läpinäkyvä rakenne mahdollistaa kasvien kasvattamisen heti toisen kerroksen tasalta alkaen.

Energia

Ensimmäisessä vaiheessa jokaisessa laskeutujassa on aurinkopaneelit akkujen lataamiseksi.