Ikuisen Tulen Kultti (Elemental Evil)

From Karriviki

Revision as of 09:05, 23 July 2017 by Polaria (talk | contribs) (→‎Ikuisen Tulen Temppeli)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Ikuisen Tulen symboli
Vanifer

Profeetta Vaniferin kokoama Tulen Kultti, joka pyrkii käyttämään Tulen Herran mahtia vallankumouksensa apuna. Vaniferin sanojen mukaan maailmanloppu on tulossa Elementaalisilmän myötä, portit ovat avautumassa ja elementtien voimat ovat tunkeutumassa todellisuuteen. Hänen pyrkimyksenään on varmistaa, että Tulen Herra on ensimmäinen ja ainoa elementtiruhtinas, joka porttien lävitse pääsee. Vaniferin lopullisena tavoitteena on kuitenkin vallankumous, jossa "aateliset, korruptoituneet kirkot ja kaikki ahneet ihmiset, jotka elävät riistämällä muita" poltetaan pois maan päältä.

Vanifer on antanut hyväksyntänsä druidi Elizarille värvätä väkeä tämän näin sanottuun Punaisen Kuun yhteisöön. Punaisen Kuun yhteisö ja Vaniferin papit ovat houkutelleet druideja ja muita sekalaisia vaeltajia Sumberkukkuloilla sijaitsevaan leiriin todistamaan Elizarin uutta ja voimakasta rituaalia. Elizarin tavoitteet ja rituaalin olemus tuntuu olevan kaikille hiukan epäselvä, mutta Vaniferin papit käyttävät tilaisuutta hyväkseen värvätäkseen häikäilemättömiä ja väkivaltaisia tulen palvojia Vaniferin vallankumouksen eturintamaan.

Paikkoja

Verenpunaisen Kuun Sali (Scarlet Moon Hall)

Punaisen Kuun Sali

Sumberkukkuloiden kätköissä sijaitseva vanha, palanut ja osittain uudelleen kunnostettu linnake, jossa Punaisen Kuun yhteisö pitää leiriään ja valmistautuu Elizarin kehittämään Olkimiehen Rituaaliin. Linna sijaitsee savun peittämän kukkulan laella. Kukkulan rinteille oli leiriytynyt suuri joukko paikalle saapuneita uteliaita druideja ja muita kulkijoita, jotka olivat tulleet todistamaan Elizarin rituaalia.

Vaikka paikalla oli myös oikeita druideja, suurin osa leirissä asuneista henkilöistä oli naamioituneita tulen kultisteja ja erilaisia hirviöitä, joita kultti yritti houkutella riveihinsä. Flamerule-kuun vaihteen jälkeisen pimeän kuun lähestyessä kultistit vangitsivat kaikki "heikoiksi", "vääräuskoisiksi" ja "sopimattomiksi" arvioimansa vieraat polttaakseen nämä uhreina Olkimiehen Rituaalissa keskikesän päivänä. Seikkailijoiden onnistui kuitenkin estää rituaalin toteuttaminen vapauttamalla vangit ja surmaamalla Elizar.

Punaisen Kuun Sali

Hyökkäyksen yhteydessä linnoituksen sisätiloissa käytiin taistelu, joka aiheutti linnakkeen sisätilojen katastrofaalisen sortumisen. Nykyisin itse linnoitus on sisältä lähes täysin sortunut ja raunioitunut, mutta linnoituksen alimmassa kerroksessa sijaitsee kulkuväylä kukkulan alla oleviin tunneleihin. Näitä tunneleita pitkin pääsee Ikuisen Tulen temppeliin.


Ikuisen Tulen Temppeli

Ikuisen Tulen Temppeli

Kukkuloiden alla olevissa tunneleissa sijaitsee Ikuisen Tulen kultin temppeli. Shandri soluttautui kultin mukaan tavattuaan Vaniferin. Hänen havaintojensa mukaan pääsisäänkäynti on hyvin vartioitu viiden hobgoblinin ja kahden raskaasti aseistetun kultistin seistessä jatkuvasti vartiossa. Sisäntultaessa tulee tunnistautua kultin käsimerkillä (kädet kuppina jossa yksi pikkurilli pystyssä) tai tunnussanalla "Tuli on ikuinen!". Eteishallista alkaa suuri yhdyskäytävä, jonka kautta alempiarvoiset kultistit kulkevat ainoastaan luotteessa sijaitseviin majoitustiloihin. Äänistä päätellen yhdyskäytävän eteläpäässä on jonkinlainen takomo. Luoteessa sijaitsevat hobgoblinien, örkkien, kultistien ja pappien majoitustilat. Yhteensä näissä tiloissa asuu noin kaksikymmentä ihmiskultistia ja kymmenkunta ogrea tai hobgoblinia. Täältä lähtee etelään silta, jonka toisella puolella ovat temppeli, vankilat ja johtajien tiloja. Takomossa ja monissa muissa osissa temppeliä asuu erilaisia elementtiolentoja, joista Lyzandra vastaa.

Profeetta Vanifer on kultin johtaja, mutta suurin osa päivittäisistä ohjeista tulee velho Lyzandralta tai vanginvartija Ignatialta. Osa rivikultisteista, yleensä hulluimmat sadistit, on määrätty avustamaan Ignatiaa ja muutamat toimittavat siivousta ja muita yksinkertaisia töitä Lyzandralle. Silloin tällöin kultistit pääsevät osallistumaan Imixin palvelusmenoihin, joissa uhrataan ryöstösaalista tulelle. Jotkut kultistit ovat myöskin päässeet Vaniferin sänkykumppaneiksi vaikka ilmeisesti yleensä Vanifer nukkuu yhdessä rakastajattarensa Lyzandran kanssa. Suurin osa kultistien päivästä kuluu kuitenkin heidän keskinäisissä keskusteluissa tulen olemuksesta ja vallankumouksesta sekä yrityksissä tehdä vaikutus pappeihin tai kultin johtajiin, jotta heidät koulutettaisiin syvempiin mysteereihin kultin parissa. Alemmat kultistit jotka ovat päässeet tutustumaan syvempiin mysteereihin harvoin palaavat tavallisten kultistien pariin. Osa heistä nähdään vasta pitkän koulutuksen jälkeen kultin vartiomiesten tai pappien joukossa. Osaa ei nähdä enää koskaan.

Henkilöitä

Ikuisen Tulen pappi

Johtajat

Vanifer - Profeetta ja Ikuisen Tulen vallankumouksen yksinoikeutettu johtaja. Hauska, miellyttävä ja välitön tiefling nainen. Hän on Harperien tietojen mukaan entinen Calimshanilaisen pashan orja, joka on kadonnut pashan kartanon tuhopoltossa.

Lyzandra "Lyzzie" Calderos - Vaniferin ystävä ja vartiokaartin päällikkö. Nuori, kaunis ja miellyttävän oloinen ihmisnainen.

Elizar - Hajamielinen druidi, jonka hiukan harhaileva katse ja rauhallinen käytös kätkevät pyromaanin ja murhapolttajan sydämen. Olkimiehen Rituaalin kehittäjä ja rituaalimestari, joka ei ole paljastanut rituaalinsa yksityiskohtia vielä kenellekään. Vaniferin mukaan Elizar on "vanha juoppo" ja "hyödyllinen, joskin hiukan tylppä työkalu". Surmattu hyökkäyksessä Verenpunaisen Kuun Saliin.

Kultin jäsenet

Shava - Puoli-haltianainen, tulen papitar ja yksi Vaniferin karismaattisimmista värvääjistä, joka etsii uutta väkeä liittymään Vaniferin vallankumouksen etujoukkoihin.

Krik'Kra-Whoosh-ii-Hmmum'Mumm aka Hän-Joka-Polttaa-Kirkuvia-Uhreja-Olkimiehessä - Tulielementaali, joka asui Olkimiehessä ja toimi olennaisena osana Elizarin suunnittelemaan uhrirituaalia.

Ikuisen Tulen Papit - Tulen papit, joiden tehtäviin kuuluu ainakin uusien kultin jäsenten värvääminen ja näiden sopivuuden arvioiminen. Taistelevat tuliloitsuja käyttäen eivätkä pelkää pudotella tulipalloja tarvittaessa vaikka omiin jalkoihinsa.

Ikuisen Tulen Vartijat - Teräksisillä kypärillä, rintahaarniskoilla ja kilvillä varustautuneita fanaattisia Ikuisen Tulen vartiomiehiä.