Jääjoen heimot (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Revision as of 15:40, 23 February 2015 by JKauhanen (talk | contribs)

Jääjoen kannibaaliheimot tulevat Ikitalven maasta, Jäätyneen Rannikon toiselta puolen. Heidän tiedetään olevan jatkuvassa sodassa Mursumiesten kanssa, mutta vihollistensa tavoin heidän sotajoukkonsa liikkuvat pitkiä matkoja nopeasti kanoteillaan. Ajoittain heidän ryösteleviä partioita on nähty myös Rotkon alueella, sekä Riivatussa Metsässä Muurin pohjoispuolella.


Kulttuuri

Kannibaaliheimoista ei tiedetä juuri mitään. He ovat epäilemättä hyvin primitiivisiä, käyttäen vaatteinaan vain nahkoja ja tehden aseensa luusta, puusta ja kivistä. He eivät tunnu pitävän kotieläimiä ja heidän soturinsa käyttävät monivärisiä sotamaalauksia vaatteissaan ja ihossaan. Löydettyjen jälkien perusteella kannibaaliheimojen soturit syövät surmaamiensa vihollisten lihaa jonkinlaisissa seremonioissa usein pian hyökkäyksen jälkeen.


Kaupankäynti

Tiettävästi Kannibaaliheimot käyvät joskus kauppaa Luolamiesheimojen kanssa. Yövartion tietojen mukaan kukaan Muurin eteläpuolen asukas ei ole käynyt kauppaa kannibaaliheimojen kanssa.


Sodankäynti

Kannibaaliheimojen soturit tunnetaan siitä, että he suosivat veitsiä, keihäitä ja nuijia jousien sijaan ja pyrkivät aina yllättämään uhrinsa lähietäisyydeltä. Vihollistensa Mursumiesten tapaan he harvoin ottavat turhia riskejä, vaan pyrkivät hyökkäämään suurella ylivoimalla yksittäisten miesten ja pienien ryhmien kimppuun. Kannibaaliheimon hyökkäyksen jäljet tunnistaa useimmiten siitä, että kuolleet uhrit on riisuttu kaikesta omaisuudesta, jonka jälkeen heidän ruumiistaan on leikattu irti lihaa ja mahdollisesti luita. Usein jonkin matkan päässä väijytyspaikasta löytyy leiripaikka, jossa on pidetty nuotiota ja syöty uhreista riistettyä lihaa.