Kultahirvaan huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Revision as of 11:56, 7 September 2014 by Polaria (talk | contribs) (→‎Asemiehet)

Kultahirvaan vaakuna

Yleistä

Sylvie Harte, Lady Kultahirvas, Lady Sinivirta, Kirveen Airon ja Ankkurin Hurskaan Yhteisön Kollegiumin Kapteeni

"Kultahirvaan huone" syntyi Sylvie Harten paettua Hyrnen miesten avustuksella vankeudestaan Pitkäjärvellä ja otettua uuden identiteetin "Lady Lemore Kultahirvaana". Vaikka Sylvien henkilöllisyys paljastettiinkin ja hän sai kuninkaallisen armahduksen vuonna 300 AL jäi hänen laillinen asemansa hiukan epäselväksi. Periaatteessa hän oli edelleen lordi Harten vanhin lapsi ja siten Helmisakaran perillinen, mutta lordi Gerard Harten luultua hänen kuolleen nuorempi sisar Eilene Harte oli jo ehditty tunnustaa ensimmäiseksi perilliseksi. Lisäksi lady Sylvie oli ehtinyt vannoa uskollisuutta lady Kultahirvaana Cafferenien suvulle vastineeksi Sinivirran läänityksestä.

Kissojen Sodan toisessa vaiheessa Kultahirvaan huone ryhtyi sotaan Luguksia ja näiden vasalleita Crastoreita vastaan lady Rhaenyra Rambtonin nimissä ja Hyrnen huoneen vaivihkaisella rahoituksella.

Sinivirran Läänitys

Sinivirran lännitys ei ole mikään tavanomainen läänitys, sillä siihen ei kuulu yhtään tynnyrinalaa maata. Lordi Cafferen nimesi lady Kultahirvaan "Sinivirran Ladyksi", eli käytännössä läänitti Kultahirvaan huoneelle pätkän jokea. Läänitykseen kuului oikeus nimittää lyhty- ja laiturivahdit Fawntonin satamassa, oikeus rakennuttaa ja purkaa laitureita, oikeus koota venemiesten killan miehet aseisiin, sekä oikeus pitää tullitupaa. Tullituvan mukana tuli myös oikeus leimata ja kirjata laiturilla käynyt lasti merkiksi siitä, että se on myyty hyväksytyllä hinnalla, oikeus kantaa leimausvero edellä mainitusta toimesta, sekä oikeus takavarikoida makasiineista ja veneistä löydetty leimaamaton lasti.

Sinivirran läänitykseen liittyy muutamia oikeudellisia epäselvyyksiä, sillä lordi Cafferen tarkoituksellisesti kirjasi läänitykseksi "Sinivirran" ja määritteli oikeudeksi muun muassa "pitää veneitä ja laitureita Sinivirralle". Koska läänityksen rajoja ei ole koskaan määritetty tai paalutettu ja sinivirraksi kutsuttu joki kulkee aina Fawntonista Pitkäpöytään asti on läänitykseen kuuluvien oikeuksien tulkittu joskus ulottuvan aina Pitkäpöydän sataman rajaveteen asti.

Asemiehet

Kultahirvaan nimissä palvelee sekalainen joukko eri lähteistä haalittuja asemiehiä. Lady Sylvien läheisimpiä miehiä ovat aikanaan hänet Pitkäjärveltä turvaan saattaneet rastaat sekä muutama muu ammattisoturi. Tämän lisäksi hänen johdossaan on myös useampi sotilasyksikkö.

Kirveen, Airon ja Ankkurin Hurskas Yhteisö

Kirveen, Airon ja Ankkurin Hurskas Yhteisö, toisin sanoen Venemiesten Kilta, on Fawntonin sataman venemiehistöistä yhdistynyt kilta, jonka lady Kultahirvas loi väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen vuoden 299 AL lopulla. Lordi Cafferen on myöntänyt killanne oikeuden käyttää kaupungin laitureita ja käydä kauppaa Fawntonissa vastineeksi siitä, että heidän veneensä ja niiden miehistöt voidaan kutsua puolustamaan lordi Cafferenin etuja. Kokeneista ja kovapintaisista jokilaivureista koostuva kilta omistaa viisi jokivenettä, joista kolme pitkävenettä on suunniteltu erityisesti ryöstöretkiä silmällä pitäen:

Mustarastas - 16 metrinen jokivene, 5 airoparia, peräkastelli. Punarinta - Kapteeni Ethan Hirttäjän vene. 17 metrinen pitkävene, 6 airoparia. Röyhkeä Piika - Kapteeni Zahn Rastaan vene. 15 metrinen pitkävene, 6 airoparia. Saarnilintu - 17 metrinen pitkävene, 6 airoparia. Mallasneito - 16 metrinen jokivene, 6 airoparia, peräkastelli.

Taisteluun killan miehet käyvät pyöreillä kilvillä, kirveillä, tikareilla, väkipuukoilla ja miekoilla varustettuna. Lisäksi monilla heistä on pitkäjousi tai varsijousi ja Mustarastaan peräkastelliin on asennettu köysiviritteinen ballista, jota miehet kutsuvat Muuliksi.

Savuveljet

Henkilöitä

Rahvasta

Ethan Hirttäjä - Rajakaartilainen Ketunkorven kylästä. Vangitsi rosvoritari Ser Anderin. Osallistui Hopeasodassa Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin.

Rhaegar Hunajapoika - Jousimies Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa Pikkupuron taisteluun.

Carric Hunajapoika - Jousimies Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa, Pikkupuron Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin.

Loren Verinen - Rastas Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin.

Zahn - Rastas Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa Pikkupuron ja Lossirannan taisteluihin.