Kultahirvaan huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Revision as of 08:13, 21 June 2015 by Polaria (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Kultahirvaan vaakuna

Yleistä

Sylvie Harte, Lady Kultahirvas, Lady Sinivirta, Kirveen Airon ja Ankkurin Hurskaan Yhteisön Kollegiumin Kapteeni

"Kultahirvaan huone" syntyi Sylvie Harten paettua Hyrnen miesten avustuksella vankeudestaan Pitkäjärvellä ja otettua uuden identiteetin "Lady Lemore Kultahirvaana". Vaikka Sylvien henkilöllisyys paljastettiinkin ja hän sai kuninkaallisen armahduksen vuonna 300 AL jäi hänen laillinen asemansa hiukan epäselväksi. Periaatteessa hän oli edelleen lordi Harten vanhin lapsi ja siten Helmisakaran perillinen, mutta lordi Gerard Harten luultua hänen kuolleen nuorempi sisar Eilene Harte oli jo ehditty tunnustaa ensimmäiseksi perilliseksi. Lisäksi lady Sylvie oli ehtinyt vannoa uskollisuutta lady Kultahirvaana Cafferenien suvulle vastineeksi Sinivirran läänityksestä.

Kissojen Sodan toisessa vaiheessa Kultahirvaan huone ryhtyi sotaan Luguksia ja näiden vasalleita Crastoreita vastaan lady Rhaenyra Rambtonin nimissä ja Hyrnen huoneen vaivihkaisella rahoituksella.

Sinivirran Läänitys

Sinivirran lännitys ei ole mikään tavanomainen läänitys, sillä siihen ei kuulu yhtään tynnyrinalaa maata. Lordi Cafferen nimesi lady Kultahirvaan "Sinivirran Ladyksi", eli käytännössä läänitti Kultahirvaan huoneelle pätkän jokea. Läänitykseen kuului oikeus nimittää lyhty- ja laiturivahdit Fawntonin satamassa, oikeus rakennuttaa ja purkaa laitureita, oikeus koota venemiesten killan miehet aseisiin, sekä oikeus pitää tullitupaa. Tullituvan mukana tuli myös oikeus leimata ja kirjata laiturilla käynyt lasti merkiksi siitä, että se on myyty hyväksytyllä hinnalla, oikeus kantaa leimausvero edellä mainitusta toimesta, sekä oikeus takavarikoida makasiineista ja veneistä löydetty leimaamaton lasti.

Sinivirran läänitykseen liittyy muutamia oikeudellisia epäselvyyksiä, sillä lordi Cafferen tarkoituksellisesti kirjasi läänitykseksi "Sinivirran" ja määritteli oikeudeksi muun muassa "pitää veneitä ja laitureita Sinivirralle". Koska läänityksen rajoja ei ole koskaan määritetty tai paalutettu ja sinivirraksi kutsuttu joki kulkee aina Fawntonista Pitkäpöytään asti on läänitykseen kuuluvien oikeuksien tulkittu joskus ulottuvan aina Pitkäpöydän sataman rajaveteen asti.

Asemiehet

Kultahirvaan nimissä palvelee sekalainen joukko eri lähteistä haalittuja asemiehiä. Lady Sylvien läheisimpiä miehiä ovat aikanaan hänet Pitkäjärveltä turvaan saattaneet rastaat sekä muutama muu ammattisoturi. Tämän lisäksi hänen johdossaan on myös useampi sotilasyksikkö.

Kirveen, Airon ja Ankkurin Hurskas Yhteisö

Tyypillinen pitkävene

Kirveen, Airon ja Ankkurin Hurskas Yhteisö, toisin sanoen Venemiesten Kilta, on Fawntonin sataman venemiehistöistä yhdistynyt kilta, jonka lady Kultahirvas loi väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen vuoden 299 AL lopulla. Lady Kultahirvas on killan vasalliherra ja kollegiumin kapteeni (sodassa), mutta käytännössä kollegiumin yksinoikeutettu puheenjohtaja ja vanhin on Ethan Hirttäjä. Lordi Cafferen on myöntänyt killanne oikeuden käyttää kaupungin laitureita ja käydä kauppaa Fawntonissa vastineeksi siitä, että heidän veneensä ja niiden miehistöt voidaan kutsua puolustamaan lordi Cafferenin etuja. Kokeneista ja kovapintaisista jokilaivureista koostuva kilta omistaa viisi jokivenettä, joista kolme pitkävenettä on suunniteltu erityisesti ryöstöretkiä silmällä pitäen:

Mustarastas - Sylvie Harten lippulaivana toimiva jokivene. 16 metriä pitkä ja 4 metriä leveä, 5 airoparia ja peräkastelli. Lasti noin 24 tonnia. Peräkastellissa paikka Muulille.

Mallasneito - Jokivene. 16 metriä pitkä ja 4 metriä leveä, 5 airoparia ja peräkastelli. Lasti noin 24 tonnia. Peräkastellissa paikka Muulille.

Punarinta - Kapteeni Ethan Hirttäjän pitkävene. 17 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä, 6 airoparia. Lasti noin 20 tonnia.

Saarnilintu - Pitkävene. 17 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä, 6 airoparia. Lasti noin 20 tonnia.

Röyhkeä Piika - Kapteeni Zahn Rastaan pitkävene. 15 metriä pitkä ja 3 metriä leveä, 6 airoparia. Lasti noin 12 tonnia. Pieni, irroitettava etukastelli, jossa paikka Muulille.

Taisteluun killan miehet käyvät pyöreillä kilvillä, kirveillä, tikareilla, väkipuukoilla ja miekoilla varustettuna. Lisäksi monilla heistä on pitkäjousi tai varsijousi. Tilanteesta riippuen yhden tai useamman veneen keula- tai peräkastelliin on asennettu köysiviritteinen ballista, jota miehet kutsuvat Muuliksi.

Savuveljet

Savuveljien tunnus

Hyrnejen lyötyä Dannettien kapinan Ser Allarin pakoretken päätteeksi suurin osa Ser Allarin mukanan olleista keihäsmiehistä pakeni metsään ilman taistelua. Ainoan kapinallisista karkuun päässeen ritarib, Ser Meryn Punavuohen, johdolla tämä sekalainen armeija marssi etelään alkuperäisenä tarkoituksenaan palkkautua Lugusten riveihin Kypäräkiven piiritykseen. Ser Lawrencen onnistui kuitenkin suostutella Ser Meryn sopimukseen Hyrnejen huoneen kanssa. Hyrnen huone aseisti ja koulutti miehet Keihäspuron kartanon mailla, jonka jälkeen "Savuveljiksi" nimetty palkkasoturikomppania laivattiin kaikessa hiljaisuudessa Puhdasrantaan Sylvie Harten joukkojen tueksi. Suurin osa komppanian miehistä on Nuoliojan ja Tarhaojan mailta palkattuja irtolaisia ja renkejä, jotka osallistuivat Ser Allarin johdolla muun muassa Rajapuron ja Pikkupuron valtaamiseen nostoväeltä, sekä Pikkupuron hävittämiseen. Hurmeneidon taistelussa komppania lyötiin hajalle ja suuri osa sen mihistä, mukaanlukien Ser Meryn Punavuohi, sai surmansa.

Henkilöitä

Lady Sylvie Harte - Lady Kultahirvas, Sinivirran Lady ja Venemiesten Killan Kollegiumin Kapteeni.

Ser Mace Widukind - Hirvasharjanteelta paennut ritari. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan ja Hurmeneidon taisteluihin.

Ser Meryn Punavuohi - Savuveljien ensimmäinen johtaja. Sai surmansa Hurmeneidon taistelussa.

Rahvasta

Ethan Hirttäjä - Rajakaartilainen Ketunkorven kylästä. Vangitsi rosvoritari Ser Anderin. Osallistui Hopeasodassa Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan ja Hurmeneidon taisteluihin. Tunnetaan myös Ethan Kohteliaana.

Rhaegar Hunajapoika - Jousimies Ketunkorven kylästä. Toimii lady Sylvie Harten henkivartijana. Osallistui Hopeasodassa Pikkupuron taisteluun.

Carric Hunajapoika - Jousimies Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa, Pikkupuron Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan ja Hurmeneidon taisteluihin. "Miekkamies".

Loren Verinen - Rastas Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen. Upotettiin sillitynnyrissä painojen kanssa jokeen Saarenkartanon valtauksen jälkeen.

Zahn - Rastas Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa Pikkupuron ja Lossirannan taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan ja Hurmeneidon taisteluihin.

Jaime - Salametsästäjä Keihäspuron mailta, jonka jänispata ansaitsi hänelle erityiskomennuksen rastaaksi. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan ja Hurmeneidon taisteluihin.