Martellin huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Revision as of 13:55, 21 October 2013 by Polaria (talk | contribs) (Created page with "= Martellin Huone = left|Martellin vaakuna ''Vaakuna: Kultaisen keihään lävistämä punainen aurinko'' ''"Lannistumaton, Taipumaton, Murtumaton"'' ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Martellin Huone

Martellin vaakuna

Vaakuna: Kultaisen keihään lävistämä punainen aurinko

"Lannistumaton, Taipumaton, Murtumaton"

Yleistä

Dornen maat ovat pääosin jokien halkomia kuumia ja kuivia autiomaita. Paikallisten tapakulttuuri, taide ja rakennukset poikkeavat selvästi muista kuningaskunnista.
Dornelaiset soturit tunnetaan erityisesti keihästaidoistaan ja keihäs on Dornen mailla samassa kunnioitetussa asemassa, kuin miekka muissa kuningaskunnissa.

Seitsemästä kuningaskunnasta Dorne vannoi viimeisenä uskollisuutta rautavaltaistuimelle. Verenperintö, tavat ja historia erottavat dornelaiset muista kuningaskunnista. Martellin suku oli yksi lukuisista Dornen pienistä kuningaskunnista aina siihen saakka, kunnes Rhoynelaiset saapuivat dorneen. Martellin suku liittyi Rhoynelaisten soturikungattaren Nymerian rinnalle ja nousi pian koko Dornen hallitsevaksi suvuksi. Martellit luopuivat useista vanhoista tavoistaan Rhoynelaisten tapojen takia ja muun muassa alkoivat kutsumaan itseään kuninkaiden sijasta ruhtinaiksi. Välttääkseen verenvuodatusta Martellin suku liittyi Seitsemään kuningaskuntaan ja Martellin prinsessa Elia oli prinssi Rhaegar Targaryenin vaimo Vallananastajan sodan alkaessa. Prinssi Rhaegar kuitenkin hylkäsi vaimonsa kaapatakseen Lyanna Starkin omakseen ja näin ollen Martellin suku halusi pysyä erossa sodasta. Kuningas Aerys Targaryen ei tähän kuitenkaan tyytynyt, vaan prinsessa Elian henkeä uhkaamalla pakotti Dornen vastentahtoiset ruhtinaat mukaan sotaan Targaryenien puolelle. Sodan viimeisinä päivinä prinsessa Elia ja tämän lapset murhattiin Lannisterien joukkojen, tarkemmin Sandor Cleganen, toimesta.

Henkilöitä

Prinssi Doran Martell - Dornen hallitsija.

Prinsessa Arianne Martell - Doran Martellin vanhin tytär ja Dornen ensimmäinen perillinen.

Prinssi Oberyn Martell - "Punainen Kyy". Doran Martellin nuorempi veli. Pahamaineinen keihästaistelija ja myrkyttäjä. Oberynillä on lukuisia äpärätyttäriä, mutta ei yhtään poikaa.

Hietakyyt - Oberyn Martellin kahdeksan tytärtä, jotka tunnetaan yhtä kiivaina ja vaarallisina, kuin isänsä.








Sivun alkuun

Manwoodyn Huone

Manwoodyn Huone
Manwoody.JPG
Vasalliherra: Martell.png Martellin Huone
Linnoitukset: Kuninkaanhauta (Castle)
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Valkoinen kultakruunupäinen pääkallo mustalla pohjalla

Yleistä

Manwoodyn suku ansaitsi aatelisarvonsa ja nimensä surmattuaan Lakeuden Kuninkaan muinaisina aikoina ja Manwoodyn linna, Kuninkaanhauta, on myös nimetty tapauksen mukaan. Kuninkaanhauta sijaitsee suunnilleen Ruhtinaansolan puolessa välissä Lakeuden ja Dornen rajalla ja on ollut lukuisten sotien näyttämönä näiden kahden valtakunnan välillä.

Henkilöitä

Lordi Dagos Manwoody - Kuninkaanhaudan lordi.

Mors Manwoody - Kuninkaanhaudan lordin perillinen.

Dickon Manwoody - Mors Manwoodyn nuorempi veli.

Ser Myles Manwoody - Lordi Dagos Manwoodin nuorempi veli.

Ser Morien Manwoody - Hyrnen suvun palvelukseen siirtynyt maaton miekkamies. Lordi Dagos Manwoodyn serkun poika.





Sivun alkuun

Wylin Huone

Wylin Huone
Wyl.JPG
Vasalliherra: Martell.png Martellin Huone
Linnoitukset: Rankalinna (Castle)
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Musta kyy keltaisella kentällä

Yleistä

Vaikkakin Wylin huone on pieni kooltaan, on sille annettu suuri vastuu Rankatien ja tien puolessa välissä sijaitsevan Rankalinnan puolustuksesta.

Henkilöitä

Tygor Wyl - Nimellä "Bryan Telson" prinssi Joffreyn nimipäivän turnajaisissa esiintynyt nuori ritari on itse asiassa Wylin suvun viimeinen perillinen. Hän taisteli Hyrnen ja Rambtonien rinnalla turnajaisissa ja sai Ser Morienin avusuksella takaisin sukunsa ikivanhan aarteen Skorpionina tunnetun Valyrialaisesta teräksestä taotun kahdenkäden miekan.



Sivun alkuun