Murskaavan Aallon Kultti (Elemental Evil)

From Karriviki

Mystinen symboli

Veden kultti, jonka tiedetään kaapanneen joella matkustavia ja myyneen näitä orjiksi Mustan Maan kultille. Kultin tarkoitusperät ovat epäselvät, mutta ainakin osa kultin jäsenistä palvoo Pahan Veden Ruhtinatarta Olhydraa. Ryöstelyn ja orjakaupan keskuksena toimi maanalaisen virran ja joen yhtymäkohtaan rakennettu Jokivartion linnake, josta käsin kultin kanssa liitossa olleet jokirosvot toimivat.

Murskaavan Aallon kultti on liitossa Mustan Maan kultin kanssa ja pitää Ilman sekä Tulen kultteja vihollisinaan.

Paikkoja

Rivergard Keep (Jokivartion Linna)

Jokivartion Linnake

Sumberinkukkuloiden keskellä joen varressa sijaitsee vanha, raunioitunut Jokivartion linnake, jota Veden kultin kanssa liittoutuneet jokirosvot pitivät tukikohtanaan. Linnake on rakennettu kohtaan, jossa Sumberinkukkuloiden alla virtaava maanalainen virta tulee pinnalle ja yhtyy suurempaan jokeen. Linnakkeen satamasta ja kellarista on yhteydet maanalaista virtaa pitkin syvemmälle muinaisen Tyar Besilin luoliin.

Jokivartion Linnake

Veden kultti käytti linnaketta jokirosvojen tukikohtana ja väliasemana, johon ryöstösaalista kerättiin eteenpäin lähettämistä varten. Ensimmäisen linnakkeeseen tehdyn hyökkäyksen jälkeen kultti oli jo vetäytymässä paikalta, kun linnakkeen komentaja Jolliver Julmaleuka sai surmansa toisessa hyökkäyksessä ja linnaketta puolustaneet kultistit hajaantuivat.
Murskaavan Aallon Temppeli

Murskaavan Aallon Temppeli

Reitti temppeliin kulkee Jokivartion Linnakkeen alta lähtevää maanalaista jokea pitkin vastavirtaan useiden kilometrien matkan verran. Tämä maanalaianen virta kulkee luonnonluolassa ja on hitaasti virtaava, syvä ja musta. Virta saa alkunsa maanalaisesta järvestä, jonka ympärille on rakennettu jonkinlainen muinainen kääpiökaupunki.

Aaracokrien kutsuma ilmalementaali pääsi Murskaavan Aallon temppelissä vain järvelle asti, kunnes törmäsi järveä vartioiviin kuuteen kultistiin eikä päättänyt jatkaa siitä eteenpäin. Jokireitin elementaali arvioi turvalliseksi, mutta järvessä asuu petoja. Elementaalin mukaan järveltä lähtee useita vesireittejä ja kuivia tunneleita syvemmälle luoliin. Järven länsipäässä on kuivalle maalle vedettyjä veneitä. Luola on hämärästi kylmien, maagisten liekkien valaisema.

Järven etelärannalla on kulttipaikka, jossa tehdään ghouleja hukuttamalla uhreja kulttipaikan altaisiin.

Lännessä oleva "Länsilinnake" on todellisuudessa muinaissa kääpiökuningaskunnassa mainetta saanut Ukkosvasaran Olutpanimon vanhaan panimohalli jota vartioivat mörköpeikot ja kultistit. Panimon alueelta lähtee pidemmälle länteen käytävä, joka on suljettu suurikokoisella portilla ja lukittu. Panimon kupariset tankit ovat vielä ulkoisesti hyvässä kunnossa ja niissä kultistit säilyttivät vesiväijyjä, joita he olivat sitoneet maagisiin tankkeihin.

Ukkosvasaran Panimon alueelta itään johtavan sillan toisella puolella on "Keskuslinnake", jossa asuu Thuluna Maahin johtamia meripeikkoja, ogreja ja liskomiehiä. Lisäksi täällä ovat kultin varastot ja keittiö.

Itäpuolella on "Itälinnake", jossa suurin osa ihmiskultisteista majoittui. Täällä on myöskin kultin vankila. Itälinnakkeen pohjoispäässä olevan gargoililähteen luota johtaa käytävä pohjoiseen.

"Keskuslinnakkeesta" pohjoiseen sijaitsee Olhydran temppeli, kultin aarrekammio ja reitti syvemmälle maan alle.

Kalahirviöllä ratsastava kultistiHenkilöitä

Johtajat

Gar Kölinmurskaaja - Kultin profeetta. Kuollut.

Thuluna Maah - Merinoita, joka paimentaa Olhydran lapsia ja on asunut järvellä jo ennen ihmiskultistien tuloa.

Jolliver Julmaleuka - Ihmisvillisika. Jokivartion linnakkeen päällikkö ja jokirosvojen linkki Veden Kultiin. Sai ohjeensa suoraan Gar Kölinmurskaajalta.

Kultin jäsenet

Ryöstäjä

Murskaavan Aallon yksisilmät - Loitsijoita joiden toinen silmä on kylmää hohkava jalokivi.

Murskaavan Aallon ritarit - Kalamaisilla otuksilla ratsastavia sotureita, jotka eivät käytä haarniskaa.

Murskaavan Aallon papit - Levästä tehtyihin kaapuihin pukeutuneet fanaattiset papit, joilla on kylmyyteen ja jäähän liittyvää taikuutta.

Murskaavan Aallon mietiskelijät - Sini-ihoiset noidat, jotka saavat taikuutta suoraan Olhydralta (Allhydra?). Pystyvät muuttumaan käärmemäisiksi vesi-elementaaleiksi.

Murskaavan Aallon ryöstäjät - Taikuudella valmistettuja hainhammasmiekkoja käyttävät soturit.

Reash - Mietiskelijä. Isokokoinen ja rotevarakenteinen vesigenasi mies. Urushnoran kilpailija ja yksi Gar Kölinmurskaajan "erikoistehtäville" lähettämistä kultin jäsenistä.

Urushnora - Mietiskelijä. Lihaksikas, nuori ihmisnainen. Reashin kilpailija ja yksi Gar Kölinmurskaajan "erikoistehtäville" lähettämistä kultin jäsenistä.

Yksisilmä

Kultin liittolaiset ja oppilaat

Shoalar Quandarenil - Haltiamies. Jokilaivan kapteeni, linnakkeen varakomentaja ja jokirosvojen linkki Womfordissa oleviin kultin apureihin. Keskittynyt lähinnä ryöstelyyn.

Holger - Ihmismies. Jokivartion linnakkeen vartiopäällikkö.

Jokirosvot - Jokivartion linnakkeella tukikohtaa pitävät jokirosvot.

Kultilla on lisäksi ainakin yksi vakooja Lautturin majatalolla. Punamännyssä Heiluvan miekan viinuri Justran Daehl on kultin kätyri, joka välittää viestejä Lautturin majatalolta kultille. Viestejä Jokilinnalle vie yksi kulttilainen jota suojelee puoli tusinaa bandiittia/köyhää palkkasotilasta. Viestit kulkevat Punamännyn ja Lautturin majatalolla koodaamattomina kirjeinä postikääpiön virallisen postinkannon mukana, tosin ulkoistettuna satunnaisille karavaanareille.