Mustan Maan Kultti (Elemental Evil)

From Karriviki

Mustan Maan tunnus

Mustan Maan Kultti palvoo Ogrémochia, jota heidän kanssaan yhteistyössä olevat ogret kutsuvat "Ogremogreksi". Marlos Urnraylen kirjoittaman "testamentin" oppien mukaan maailma on viallinen ja epälooginen paikka ja ainoa järkevä tapa reagoida maailman järjettömyyteen on itsensä kieltäminen ja äärimmäinen nihilismi. Kultin oppilaille tätä itsensä kieltämisen filosofiaa yritetään opettaa kärsimyksen ja maallisista asioista luopumisen avulla.

Kultin perustaja Marlos Urnrayle näki unia, jotka johdattivat hänet Silmän Pyhättöön. Täältä Marlos löysi Rautahampaan, joka on "Maan Voiman Pyhä Työkalu". Silmän Pyhätössä kokemansa perusteella Marlos hahmotteli kultin filosofian ja perusti kultin päätemppelin muinaisiin kääpiötunneleihin, joiden yläpuoliseen linnoitukseen hän perusti Hellenraen avulla luostarin vartioimaan tunnelin sisäänkäyntiä ja värväämään lisää kultisteja.

Marlos pitää tärkeänä Mustaa Geodia, joka liittyy jollain tavalla hänen suunnittelemaansa maailmanloppuun tai mullistukseen, jossa "Ikuisesti Kasvava Vuori saapuu ja muokkaa kaikki maat omaksi kuvakseen".

Kultti värvää oppilaikseen menetyksiä, tuskaa, kärsimystä ja katkeruutta kokeneita henkilöitä. Värväysprosessi on pitkä ja alkaa kultin nimissä tehdyistä pienistä palveluksista, joiden kautta oppilaat houkutellaan tekemään peruuttamattomia tekoja kultin nimeen, kuten ryöstöjä, murhia ja ihmisten kaappauksia. Tämän jälkeen oppilas tuodaan Pyhän Kiven luostariin oppimaan kultin filosofiaa. Vasta sisäistettyään kultin maailmankuvan täydellisesti oppilas voi nousta seuraavalle tasolle ja päästä sisään varsinaiseen kulttiin.

Paikkoja

Sacred Stone Monastery (Pyhän Kiven Luostari)

Pyhän Kiven Luostari

Sumberinkukkuloiden kätköissä sijaitseva luostari joka tunnetaan halvasta brandystä ja synkistä munkeista. Munkit kantavat kivisiä naamioita ja ovat vannoneet hiljaisuuden valan. Luostaria johti sokea abbedissa Hellenrae. Toimii Mustan Maan kultin julkisena haarana ja värväyskeskuksena, jossa kultin oppilaat opetetaan kärsimyksen ja asketismin kautta kultin filosofiaan. Hellenraen kadottua luostarin johtajana on toiminut Mustan Maan pappi Qarbo. Hänen aikanaan luostarin vartiointia on tehostettu ja luostaria on linnoitettu mahdollisten uusien hyökkäysten varalta esimerkiksi asentamalla luostarin ikkunoihin kalterit.

Luostarirakennuksen itäpäädyssä asuu Renwick Caladoon, magian filosofiaa opiskeleva epäkuollut velho. Renwick suhtautuu nykyisin melko välinpitämättömästi kaikkiin kuolevaisiin eikä ole esimerkiksi vaivautunut tyhjentämään talonsa muita osia sinne pesiytyneistä munkeista, koska heistä ei ole ollut hänelle harmia.

Pyhän Kiven Luostari

Luostarin alakerran luolastoissa säilytettiin Mustan Maan kultistien kaappamia vankeja, jotka oli pakotettu työskentelemään kaivoksissa Duergarien johdolla. Kaivosten tarkoitusta ei ole tiedossa.

Yläkerrassa majaileva Renwick on rakentanut luolaston koillispäätyyn kauan sitten kuolleelle veljelleen Samular Caradoonille hautaholvin, johon hän toivoo voivansa vielä joskus laskea veljensä ruumiin lepoon.

Temple of the Black Earth (Mustan Maan Temppeli)

Mustan Maan Temppeli

Pyhän Kiven Luostarin alla muinaisen kääpiövaltakunnan Tyar-Besilin raunioissa sijaitseva kultin päätemppeli, jossa Marlos, Miraj ja Yarsha asuvat yhdessä kultin edistyneempien jäsenten kanssa. Albaerin kuvauksen mukaan kyseessä on suuriin halkeamaluoliin rakennettu kaupunkimainen luolasto, johon saavutaan lähes sata metriä pitkän portaikon ja sillan kautta.

Vartioituja reittejä kuljettaessa kaikkien tulee käyttää kultin käsimerkkiä (ylöspäin osoittavaa kolmiota) tai tunnussanaa "Minä palvelen Mustaa Maata!"

Ornan käsityksen mukaan Marlos hallitsee yksin kulttia ja hänellä on kaksi apuria, Miraj Vizann ja Hellenrae. Näistä Miraj toimii lähinnä asiantuntijana ja lähettiläänä Veden Kultin ja Gar Kölinmurskan suuntaan. Marloksen jälkeen suurinta valtaa Temppelissä käyttää vartiopäällikkö Yarsha. Muutamilla papeilla on myös pieniä omia "yksityiskultteja", mutta nämä kaikki kunnioittavat joko profeetta Marloksen sanaa tai vartiopäällikkö Yarshan väkivaltaa.

Kaikki rakenteet luolastossa ovat ikivanhoja, mutta huolella rakennettuja ja ilmeisesti kääpiötyötä. Ovet ovat keskellä olevan akselin ympäri kääntyviä kivilaattoja ja tilat ovat maagisesti valaistuja.

Luolasto on tyhjennetty ja loput vartijat ovat lähteneet vartiopäällikkö Yarshan johdolla muualle.

Fane of the Eye (Silmän Pyhättö)

Mystinen paikka, jonka Marlos Urnrayle löysi näkyjensä ohjaamana ja josta hän sai haltuunsa "Rautahampaan, Maan Voiman Pyhän Työkalun"

Henkilöitä

Johtajat

Marlos Urnrayle - Mustan Maan kultin johtaja ja Maan Profeetta. Marlos Urnrayle on Cormyrilainen aatelismies joka sai epämääräistä mainetta järjestettyään kartanollaan outoja naamiaisia ja groteskeja orgioita. Välitön kohu on kuitenkin ehtinyt laantua Marloksen kadottua Cormyristä pari vuosikymmentä sitten jäljettömiin. Nykyisin hän on Lords Alliancen etsintäkuuluttama, koska hänen toimintaansa pidetään välittömänä vaarana kaikille Lords Alliancen valtioiden asukkaille ja Harperien etsintäkuuluttama, koska hänen toimintaansa pidetään yleisesti ottaen vaarallisena kaikille älykkäillle olennoille. Hän on nykyisin vähintään kuusikymmentä vuotta.

Marlos on rakennuttanut Mustan Maan kultin ja sitä suojaavan Pyhän Kiven munkkijärjestön muinaisen rauniotemppelin päälle, josta on suora yhteys maan alla sijaitsevaan muinaiseen Tyar-Besilin kääpiökaupunkiin. Hellenraen mukaan hyvin harvat pääsevät tapaamaan Marlosta ja kukaan ei näe häntä ja jää eloon.

Ilman Kultin Aerisi Kalinothin mukaan Marlos on julma, sadistinen mies joka nauttii toisten kivusta ja on kironnut itse itsensä. Aerisin mukaan Marlos on medusa. Albaeri Mellikho vahvistaa Aerisin arvion Marloksen luonteesta. Kyseessä on hänenkin mukaansa katkerasta, julmasta ja sadistisesta miehestä.

Cormyrin sotavelhot kävivät Marloksen hylätyllä kartanolla. He totesivat että vaikka suurin osa omaisuudesta oli jäänyt tänne, kuuluisa hirviönaamarikokoelma oli kadonnut Marloksen mukana. Lisäksi lähimetsästä löytyi sinne joskus tuodut kuusi päätöntä patsasta.

Miraj Vizann - Mutavelho. Calimshanilainen aatelismies, velho ja maan genasi. Maan Temppelissä asuva kultin johtaja, jota Hellenrae vihaa. Hellenraen lisäksi toinen Marloksen lähimmistä apureista. Toimii jonkinlaisena linkkinä Maan ja Veden kulttien välillä. Kuollut.

Yarsha - Mustan Maan temppelin vartiopäällikkö. Jatkuvasti vihaisen oloinen nuori nainen, joka pyrkii kasvattamaan vaikutusvaltaansa kultissa alistamalla muita kultisteja häikäilemättömästi. Poistui rauhanomaisesti viimeisten vartijoiden kanssa.

Nartham - "Luolahai". Mustan Maan temppelin portinvartijoiden päällikkö. Väkivaltainen ja kärsimätön soturi. Kuollut.

Hellenrae - Pyhän Kiven luostarin sokea ja katkeroitunut abbedissa. Elänyt köyhänä ja syrjittynä orpona kaduilla kunnes tapasi Marlos Urnraylen, joka näki Hellenraessa "suuruutta" ja nosti tämän korkeaan asemaan kultissa. Vihaa kaikkia aatelisia ja parempiosaisia ja ihailee Marlosta, yrittäen noudattaa tämän oppeja. Jäi vangiksi Pyhän Kiven luostarissa, jonka jälkeen Nurvareem Pimeäneito vei hänet aaveeksi Varjojen Ulottuvuuteen.

Qarbo - Luostarin varapäällikkö ja Hellenraen apuri, jota Hellenrae halveksui ja piti luonteeltaan heikkona ja yksinkertaisena. Noussut luostarin johtoon Hellenraen kadottua ja sittemmin lähtenyt laaksosta Yarshan kanssa.

Kultin jäsenet

Mustan Maan pappi

Orna - Mustan Maan vartija, joka oli joutunut vangituksi ja kidutettavaksi riideltyään papin kanssa.

Dynath - "Luolahai". Toimii Mustan Maan temppelin portinvartijoiden kouluttajana. Kuollut

Heldorm - Kultin hullu kiduttaja ja vanginvartija. Kuollut.

Erione - Maan Pappi. Black Pudding palvonut mielipuoli. Kuollut.

Larrakh - Maan Pappi. Kivistä naamiota ja pienistä kivilaatoista tehtyä kaapua kantanut "Merkkien Tulkitsija", joka oli muutamia vuosia sitten ottanut yhteyttä Uskojiin ja ryhtynyt tulkitsemaan heille kivien liikkeitä ja Albaeri Mellikhon unia. Kuoli kivivyöryssä.

Mustan Maan Papit - Kaakelilaatoista valmistettuja kaapuja ja kivikypäriä kantavat papit, joilla on kyky muokata maata taikuudellaan.

Mustan Maan Vartijat - Kivisiä haarniskoita kantaneet soturit, jotka vartioivat Larrakhia ja Qarboa. Toinen Larrakhin seurassa nähdyistä oli nimeltään Holg tai Holger. Toinen oli mahdollisesti puolihaltia. Samalla tavalla varustettuja joukkoja on myös Mustan Maan temppelissä.

Luolahait - Mustan Maan temppelissä palvelevat soturit, jotka käyttävät buletteja ratsuinaan.

Mustan Maan Vartija

Kultin liittolaiset ja oppilaat

Xharva Daam - Maan elementtitasolta kotoisin oleva aseseppä, jonka Marlos on palkannut kultin palvelukseen. Poistunut City of Brassiin jatkamaan työtään.

Pyhän Kiven munkit - Kultin oppilaiksi hyväksytyt miehet ja naiset joiden täytyy ensin sisäistää kultin filosofia kärsimyksen ja asketismin kautta.

Murheentuojat - Kivisiä naamioita kantanut pieni muualta tullut asemiesjoukkoa, jonka Larrakh oli tuonut mukanaan kylään. Kuusi Murheentuojaa surmattiin Liikkuvien Kivien Luolassa.

Ogret - Kattilavatsojen ogreklaanilla on sopimus yhteistyöstä Mustan Maan kanssa. Mustan Maan temppelissä vartiopäällikkö Yarshalla on alaisuudessaan muiden kultistien lisäksi myös ogreja.

Duergarit - Duergarit pitävät orjatyövoimaa ja kaivoksia Mustan Maan temppelin yläpuolella Pyhän Kiven luostarin kellarissa. Hellenraen katoamisen jälkeen duergarit hylkäsivät kaivoksen ja siirtyivät syvemmälle luoliin.

Hobgoblinit - Mustan Maan temppelissä vartiopäällikkö Yarshalla on alaisuudessaan muiden kultistien lisäksi myös hobgoblineita.

Minotaurit - Hellenraen katoamisen jälkeen Pyhän Kiven luostarin vartiointia tehostettiin asettamalla ovelle joukko minotaureja. Ei ole tiedossa kenen komennossa nämä ovat.