Pahuuden Kosmologia (Elemental Evil)

From Karriviki

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Olevaisuuden kuteet revitään rikki, poltetaan ja niiden tuhkat levitetään, kunnes kaikki mitä on ei ole mitään ja ei ole olemassa mitään joka muistaisi olevaisuuden

Elemental Evil.png

Harvat tietävät mitään maailmasta ennen Ukkosten Päiviä, jolloin tunnetut rodut syntyivät kävelemään maailman pinnalla, sillä ennen tuota aikaa ei ole kirjoitettu historiaa ja muistot niistä päivistä ovat säilyneet kuolevaisten parissa vain satuina ja legendoina. Vain harvat nykyisistä jumalista olivat olemassa ennen Ukkosten Päiviä ja niiden mieliin uskaltavat kurkistaa vielä harvemmat. Legendojen mukaan ennen Ukkosten Päiviä ja nykyisen maailman syntyä oli kaksi aikaa: Sininen Aika, jolloin Primordiaalit ja Jumalat sotivat, ja Varjojen Epookki, joka alkoi kun Yökäärme nielaisi auringon ja syöksi maailman pimeyteen.

Tuossa pimeydessä koko maailma alkoi kuolla, mutta sekään ei lopettanut primordiaalien ja jumalten välistä vihanpitoa. Uusi aika koitti vasta, kun uusi aurinko kiipesi taivaalle ja maailma alkoi elpyä. Se, miten uusi aurinko syntyi, sota loppui ja jumalat kohosivat sodan raunioista nykyiseen kukoistukseensa on mysteeri. Yhtä suuri tuntematon on se mitä tapahtui lopulta tapahtui primordiaaleille. Nykyisistä jumalista varmuudella vain kaksi, Selüne ja Shar, olivat tuolloin olemassa. Epäilemättä nämä kaksi jumalaa ymmärtävät olevaisuutta syvemmin kuin kukaan muu, mutta kerrotaan, että hekin jakavat tietoaan palvelijoilleen vain ekstaasin hetkellä koettuina unenomaisina harhanäkyinä.

On myös heitä, jotka väittävät saaneensa yhteyden primordiaaleihin ja oppineensa käsittämättömiä salaisuuksia olevaisuuden luonteesta suoraan näiltä olennoilta. Kuka tietää onko todella niin, vai ovatko nämä salaisuudet vain hyväuskoisia ja vallanjanoisia hölmöjä huijanneiden demoneiden ja paholaisten valheita? Ehkä huolestuttavin vaihtoehto on, että primordiaalit olisivat vielä jossain ja yhteys niihin olisi saavutettavissa. Kuka tietää millaiseen hulluuteen suora yhteys muinaisten olentojen kanssa voisi mielen syöstä, sillä tuskin kuolevaisia on tarkoitettu tuntemaan olevaisuutta sillä tavoin, kuin nuo myyttiset olennot sen näkivät.


Elementaalisilmä (Elder Elemental Eye)

Cassilda Kentledgen ja Darwin Everwoodin tutkimuksia

Elementaalisilmä (Elder Elemental Eye) on primordial, joka tunnetaan myös nimillä Kahlittu Jumala ja Tharizdun. Dawn Warin aikana primordiaalit taistelivat jumalia vastaan ja Elementaalisilmä loi Abyssin. Rangaistukseksi tästä sodan jälkeen jumalat karkoittivat ja kahlitsivat sen omaan ulottuvuuteensa (Elementaalikaaos?), josta se yrittää nyt paeta.

Elementaalisilmän alaisuudessa on neljä archomentaalia, yksi kutakin elementtiä kohden. Ne ovat:

  • Orgemoch aka Ogremogre (maan archomentaali)
  • Olhydra aka. Allhydra (veden archomentaali)
  • Yan-C-Bin (ilman archomentaali)
  • Imix (tulen archomentaali)

Lisäksi ainakin yksi archomentaali vastustaa Elementaalisilmää.

  • Akadi aka Aakva tai Aaqa (ilman archomentaali), joka lähetti aaracockria Höyhenpuhurin lähelle vastustamaan Elementaalisilmää
  • Kossuth (tulen archomentaali), jolta saamiensa näkyjen perusteella Gariena päätti lähteä tutkimaan Elizarin kulttia ja Olkimiehen Rituaalia.Garienan Tarina (eli Päivänkoiton Sota Kossuthin näkyjen mukaan)

Aikojen alussa obyrithien hullu jumala Tharizdun keräsi priomordiaalit sotaan jumalia vastaan, riistääkseen maailman itselleen. Tästä alkoi Päivänkoin Sota. Jumalat iskivät ja vangitsivat Tharizdunin Abyssiin, mutta se ei lopettanut sotaa, koska seuraava primordial, nimeltään Mishka Hämähäkkisusi, nousi primordiaalien johtoon ja hänen käskystään Nehushta rakensi Glaurin linnakkeen maan päälle primordiaalien sotatukikohdaksi.

Sisarukset Shar ja Selûne puolustivat kuolevaisten maailmoja primordiaalien uhkaa vastaan. Uusia jumalia syntyi sodan edetessä ja kutsuttiin muista maailmoista taistelemaan jumalten joukoissa. Kauhistuttavia taisteluita käytiin. Erek-Hus halkaisi lohikäärmeiden jumalan Ion kahtia ja nämä kaksi kappaletta, Bahamut ja Tiamat, ryhtyivät repimään toisiaan. Ion kahden puoliskon taistellessa Bahamutin ja Tiamatin veripisaroista syntyivät ensimmäiset lohikäärmeet.

Aikakaudet seurasivat toisiaan ja taistelu vain jatkui. Lopulta Yön Käärme, Dendar, nielaisi auringon ja aurinko, kuten kaikki minkä Dendar syö, ei pelkästään tuhoutunut, vaan sen muistokin unohtui. Yön pimeydessä Kaaoksen Kuningatar saapui ja liittoutui Mishka Hämäkkisuden kanssa tuhotakseen jumalat lopullisesti. Jumalat olivat jäämässä tappiolle, kunnes Aaqan Tuuliherttuat kukistivat Mishkan, hajoittivat kaaoksen legioonat ja Kaaoksen Kuningatar pakeni Abyssiin.

Lopulta kuitenkin mikään jumalten suunnitelma ei kyennyt lopullisesti voittamaan priomordiaalien uhkaa, vaan siihen tarvittiin petos. Yksi primordiaaleista, Ubtao Pettäjä, kääntyi muita primordiaaleja vastaan ja vangitsi lukuisia näistä labyrintteihinsä. Primordiaalien uhan väistyttä taottiin uusi aurinko, jonka lämpö sulatti jäätiköt ja maailma heräsi jälleen eloon. Sulamisen aikana ensimmäiset sateet ja myrskyt syntyivät ja antoivat nimensä Ukkosten Päiville.