Pikkujoululeirin korvikkeeksi on tarjolla etäleiri!

Joulukuun leiri on peruttu koronatilanteen johdosta. Lisätietoa asiasta täältä.
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

[Out of Time] Alfa ja Omega

edited January 2008 in Roolipelit
Aikamatkustus on kiehtonut ihmisiä satoja vuosia. Tarinoita aikamatkaajista on runsaasti, kaikissa muodoissa missä tarinoita on kerrottu. Osalle näistä aikamatkaajista matkan syynä on ollut tiede tai magia, osalle vain se että tarina on niin vaatinut.

Tässä tarinassa loppu onkin alku...


Ihmiset ovat sidottuja Ajan Virtauksiin. Suurin osa ihmisestä ei kykene irtautumaan näistä Virtauksista, vaan ovat sidottuja siihen Virtaukseen johon ovat syntyneet. Mutta pieni osa ihmisistä ovat syystä tai toisesta irrallaan Ajan Virtauksista. He pystyvät liikkumaan Virtauksen sisällä eteen- ja taaksepäin, ja Virtauksesta toiseen.
«1

Comments

 • 5.3.2316
  Lanzhou, Kiina


  Jerry kuunteli ilmastointilaitteen huminaa kokoustilassa. Ääni ei ollut kovinkaan hiljainen, mutta Jerry ei silti muistanut kiinnittäneensä siihen aiemmin huomiota. Hetken asiaa mietittyään Jerry siirsi huomionsa pois huminasta, ja jäi pohtimaan edessä olevaa tehtävää.

  Huoneen liukuovi avautui hiljaa sihahtaen, ja siistiin harmaaseen virkailijan pukuun pukeutunut Paq astui huoneeseen, perässään turistilta näyttävä Denzel ja paikallisen taksiyhtiön palveluspukuun sonnistautunut Lizelle. Denzel ja Lizelle istuivat alas kokoushuoneen keskellä olevalle sohvaryhmälle Jerryn viereen, Paqin lukitessa kokoushuoneen oven.

  "Mikä on tilanne?" Jerry kysyi neutraalilla äänellä nojaten hieman eteenpäin nojatuolillaan.

  "Kansleri ei vakuuttunut todistusaineistosta. Osaston alasajo jatkuu aiemman aikataulun mukaisesti, ja kaikki osaston työntekijät tullaan irtisanomaan liittovaltion palveluksesta. Rikostutkinnan todennäköisyyttä hän epäili, sillä kukaan ei halua heittää koko tätä roskakasaa julkisuuteen." Paq huokasi syvään ja istui alas yhteen vapaista nojatuolista.

  Hiljaisuus jäi hetkeksi leijumaan tukehduttavan tuntuisena kokoushuoneeseen. Jerry nappasi äkillisellä liikkeellä työhuoneen pöydällä olleen avaamattoman lähdevesipullon, ja heitti se vihaisesti ärähtäen seinään. Pullo kumahti seinästä ehjänä, pomppasi muutaman kerran lattialla ja vieri seinällä olevan lipaston alle.

  "Perkele!" Jerryn ääni muuttui vihaisesta väsyneeksi. "Se on sitten siinä? Yksi kerrallaan kaikki mahdollisuudet ammutaan alas. Osasto lakkautetaan ja vuoden päästä virastossa ei ole enää ketään joka tietäisi sen koskaan olleen olemassa."

  Lizelle nousi ylös, käveli Jerryn taakse ja alkoi kevyesti hieromaan tämän hartioita.

  "Jerry, meillä on yksi... mielenkiintoinen... mahdollisuus. Kuuntele mitä Denzelillä on sanottavanaan."

  Denzel vilkaisi Paqia, joka nyökkäsi hyväksyen. Denzel otti lakin ja aurinkolasit päästään ja pudotti ne pöydälle.

  "Aloitetaan projekti uudestaan." Jerryn aloittaessa vastalausettaan Denzel korotti hetkeksi ääntään: "Kuuntele nyt vain, itke ja valita kun saan sanottavani sanottua."

  Jerry huokaisi ja nyökkäsi väsyneesti. "Kerro sitten."

  "Niin. Aloitetaan uudestaan. Käynnistetään projekti uudelleen. Ilman viraston valvontaa. Ilman liittovaltion valvontaa. Ilman että kukaan muu kuin me ja pari muuta tarvittavaa henkilöä on tietoisia asiasta.
  Meillä on mahdollisuus kaapata tuo jäljellä oleva Hyrrä omaan käyttöömme. Meillä on saatavilla tietotaito projektin teknisen puolen pyörittämiseen. Ja meillä on tarvittava kenttätaito jotta saamme homman toimimaan."

  Lizelle lopetti Jerryn hartioiden hieromisen ja istui Jerryn nojatuolin käsinojalle. "Jey, tiedät mistä on kysymys. Emme tarvitse virastoa siihen että voimme jatkaa sitä mikä meidän mielestä on tärkeää. Ja kun kukaan ei tiedä toimistamme, niin se tieto ei voi myöskään valua eteenpäin."

  Jerry katsoi epäuskoisena Paqia. "Meitä on neljä. Teknikoista arvaankin ketkä kuvittelette saavanne mukaan, mutta neljä operaattoria? Jeesus oli kovempi jätkä kuin kukaan meistä, mutta hänelläkin oli enemmän työvoimaa... Neljä, helvetti, te olette ihan sekaisin."

  Paq nosti kätensä ilmaan kun sekä Denzel alkoi puolustelemaan. "Denzel, odota... Jerry, ei olekaan tarkoitus että me neljä tekisimme mitään yksin. Aloitetaan värväys..."

  "Ei helvetti", Jerry ponkaisi seisomaan, "mikä helvetti teitä vaivaa, aloitetaan projekti uudelleen ja aloitetaan värväys ja vittu olette ihan pihalla..."

  "JERRY!" Paq huudahti. Jerry pysähtyi paikoilleen, ilmeen muuttuessa turhautuneesta hämmentyneeksi. Hän tuijotti Paqia hetken, ja henkäisi, "No jopas, Rousseaustakin lähtee ääntä..."

  "Istu alas ja kuuntele, tai liimaamme sinut tuoliin ja tukimme suusi." Paq odotti hetken, ja jatkoi Jerryn istuttua takaisin tuoliin. "Me tiedämme ihan yhtä hyvin kuin sinäkin sen, mikä tilanne täällä on. Mutta, meitä ei sidokaan ne ohjeet ja määräykset mitkä rajoittivat toimintaa kun olimme viranomaisia liittovaltion virastossa. Meillä on värvättävää materiaalia runsain määrin..."

  Jerry kurtisti kulmiaan yrittäen ymmärtää mitä Paq sanoi.

  "Jerry, 'think outside the box', niinkuin meilläpäin sanotaan", Denzel tokaisi väliin.

  Paq tuijotti Jerryä tiiviisti. "Täällä ei ole värvättävää, se ei ole muuttunut... Mutta tilanne ei ole aina ollut niin. 'Aina'. Joskus on ollut toisin..."

  "Hitto, värvätä tämän ajan ulkopuolelta!"

  Paq hymyili Jerrylle. "Ei sen hullumpaa ideaa, mutta ei myöskään sen toimivampaa. Värväyspohja ei ole kovinkaan hyvä, koska meillä ei ole resursseja seuloa ja tarkkailla värvättäviä samalla tavalla kuin mitä virastolla oli, emmekä pysty järjestämään koulutusta nuoresta iästä lähtien, mutta toisaalta voimme löytää todellisia helmiä."

  "Ja kumpikaan vastapuolista ei voi tietää ketä meidän leivissämme on, kunhan olemme varovaisia", Lizelle sanoi siirtyessään omalle tuolilleen.

  "Ok, te olette selvästi ehtinyt miettiä kuviota. Mutta miten me löydämme Siirtyjät, kun meillä ei ole resursseja seuloa heitä kuten ennen?"

  Denzel kaivoi taskustaan sylinterimäisen laitteen, jonka harmaassa pinnassa oli pieni näyttö. "Tämä on professorin prototyyppi seulontalaitteelle. Se toimii, mutta on hieman herkempi häiriöille kuin se mitä virasto on käyttänyt. Riittää hyvin meidän tarkoituksiimme."

  Jerry pyöritteli vekotinta käsissään päätään ravistellen. "Ja selvästi minulle on joku rooli tässä kuviossa? Värväysjulisteisiin paidattomana pullistelemaan?"

  Denzel nyökkäsi virnistäen, "Jotain sellaista ajateltiin... Itse hoidan tuon teknisen puolen henkilöstön värväämisen. Lizelle alkaa tekemään järjestelyjä että Hyrrä saadaan meidän haltuun ja kuljetettua turvalliseen paikkaan. Paq... no, luutnantti tekee mitä luutnantit kautta aikojen, taivuttelee klemmareita toimistossaan. Sinulta me tarvitsemme listan."

  "Listan?"

  "Värväysperusteet. Minkälaisia henkilöitä, mistä ajasta, miltä alueelta ja mistä valtioista, mitä uskontoa tai näkemystä ja niin edelleen. Keksit varmaan itse loput. Minkälaisia henkilöitä alamme etsimään värvättäväksi."

  "Ah, tietenkin. Tohtori Maddenin tutkimukset ovat varmaankin se paikka mistä tässäkin kannattaa aloittaa, mutta tuo aikapuoli tuo hieman... mutkia matkaan. Denzel, käydään yhdessä läpi muutama asia listalta ennen kuin lähdet."

  Paq nousi seisomaan ja käveli huoneen ovelle. "Jerry, Denzel kertoo sinulle loput siitä, mitä me ehdimme jo käydä läpi. Ilmoittaudu minulle kun saat listan valmiiksi."

  Jerry, Lizelle ja Denzel nousivat seisomaan ja ottivat lyhyen asennon kun Paq astui ovesta ulos. Oven sulkeudutta Denzel käveli Jerryn luoksi ja läimäytti tätä kevyesti käsivarteen. "Ihmettelit viimeksi että ketkä hullut tekevät tätä hommaa näin pienellä palkalla... Nyt ei ole sitäkään, ja terveydenhuoltoedutkin ovat nolla. Että mietippä sitä. Ja tehtävän luokitus on varmaan noussut muutaman pykälän viime kerrasta."

  Lizelle huokaisi. "Vastuualue ihmiskunnan pelastaminen - ei vaikuta kuukausipalkkaan. Haluan tilanneraportin kolmen päivän välein, jos tarvitsette henkilökohtaisen tapaamisen käytetään samoja turvajärjestelyjä. "

  "Kyllä rouva kersantti", Jerry ja Denzel sanoivat samanaikaisesti. Lizellen poistuttua kokoushuoneesta Jerry ja Denzel istuivat takaisin pöydän ääreen ja alkoivat suunnittelemaan seuraavia toimenpiteitä.
 • Värväämisen perusteet

  Tämä pohdinto on kirjoitettu huomioiden ne resurssit, jotka käytössämme tällä hetkellä ovat. Jos olemme edes osittain menestyksekkäitä tavoitteissamme, ja tärkeimmät resurssimme kasvavat, joudumme pohtimaan värväyspolitiikan uudelleen. Tällä hetkellä meillä ei ole mahdollisuuksia pyrkiä saamaan parhaita mahdollisia operaattoreita, mutta kriteerit jotka luettelen ovat olemassa syystä. Oheisessa liitteessä on huomiomerkitty Maddenin papereista ne kohdat jotka katson olevan olennaisimpia vaikuttajia.

  Mutta itse listaan;

  1) Värvätyt samalta aikakaudelta

  Tämä on ehkä tärkein tekijöistä, sillä aikakausi josta värvätyt ovat vaikuttavat moneen asiaan. Me tarvitsemme kokonaisuutena toimivan solun, ja sen toimivuuteen vaikuttaa muunmuassa kulttuurillinen yhdenmukaisuus.

  2) Värvätyt samalta alueelta

  Vaikuttaa edellisen tavoin. Varhaisemmilla aikakausilla yhtenäiset alueet voivat olla kyläkokoa, modernilla ajanjaksolla globalisoituminen laajentaa käytettävissä olevaa aluetta runsain määrin.

  3) Aikakausi

  Aikakausi itsessään on kriittinen tekijä. Suosittelen, että tässä vaiheessa emme harkitse värväystä informaatioaikakautta edeltävältä ajanjaksolta. Suurin osa aiempien aikakausien ihmisistä vaatii suuren määrän uudelleenkoulutusta kyetäkseen omaksumaan suuren määrän uutta informaatiota. Alustava suositus on 2000-luvun vaihteesta eteenpäin.

  Tietenkin ylärajana on 2150-luku, jolloin seulominen aloitettiin, vaikkakin rajattuna.

  4) Koulutustaso

  Yleissivistävä koulutus on ehdoton vaatimus, enkä tarkoita virallista koulutusta, vaan Schneiderin luokituksella neljästä tai viidestä ylöspäin olevaa yleistä osaamista ja tietoa.

  Erikoiskoulutukset ovat huomattavia bonuksia, tarvitsemme soluun joka tapauksessa muutamia viranomaistoimintaan soveltuvia henkilöitä.

  5) Kuntotaso

  Viraston kenttäkelpoisuusluokituksen mukainen alataso on raja josta suosittelen pitämään kiinni.

  6) Uskonnollisuus

  Vältettävä syvästi uskonnollisia henkilöitä. Siirtymisen ominaispiirteet voivat aiheuttaa meidän kannalta negatiivisia ilmiöitä voimakkasti uskonnollisista henkilöistä. Ei välttämättä karsiva tekijä, mutta pyrittävä minimoiman haitat.

  7) Kielitaito

  Mitä enemmän, sitä enemmän. Laaja kielellinen osaaminen on yleisesti ottaen merkki uusien kielien omaksumisnopeudesta.

  8) Psykologinen profiili

  Ryhmätoimijoita. Kykeneväisiä toimimaan paineen alla. Ei taipumusta aggressioihin. Halukas uusiin kokemuksiin.

  9) Motiivi

  Tämä on ongelmallisin. Miten värvätä soveltuvia henkilöitä tehtävään, jossa vahingoittumisen tai kuolemisen riskit ovat suuret. Värvääminen joka tapauksessa tarkoittaa sitä, että kyseinen henkilö joutuu hylkäämään oman elämänsä.

  Joudumme pitämään tästä kokouksen. Millä linjalla edetään?

  -- JJ
 • Yleistä hahmoista

  Hahmot ovat länsi- tai pohjois-Euroopan alueella eläviä, vähintään keskiluokkaisia ja vähintään kohtalaisen yleissivistyksen omaavia täyspäisiä henkilöitä.

  Perusvaatimukset

  * Fyysinen kunto. Mitään huippu-urheilijoita ei todellakaan vaadita, mutta hahmon kyettävä suoriutumaan yksinkertaisista urheilusuoritteista, painopiste kestävyydellä.

  * Koulutustaso. Akateeminen perustutkinto, tai toisen asteen tutkinto ja soveltuva muu koulutus tai työkokemus.

  * Kielitaito. Osattava vähintään kahta eurooppalaista kieltä.

  * Uskonto. Yksinkertaistaen "ei hihhuli tai fundamentalisti", muuten ei suuria rajoituksia.

  * Ei suuria/selviä psykologisia ongelmia.

  Muuta

  Yksinkertaistettuna, hahmojen on tarkoitus olla henkilöitä, joita aikamatkustusta harjoittavat entisen EU:n turvallisuusviraston salaisen osaston työntekijät voisivat värvätä työskentelemään. Hahmojen taustassa on oltava valmiina riittävän selvät motiivit oman hengen vaarantamiseen "palveluksessa". Motiivina voi olla esim.
  - suurempi hyvä (velvollisuudentunto/viattomien pelastaminen) tulevan suuren katastrofin alta
  - mahdollisuus selvittää jokin mysteeriksi jäänyt asia hahmon taustasta
  - seikkailunhalu
  - tarve päästä pakoon jotain
  - jne ehdottaa aina saa
 • Solun kokoonpano

  Parhaimmillaan solun toiminta on silloin, kun kasassa on kokoelma monipuolista tietotaitoa. Historian tuntemusta, lääkintätaitoja, asetaitoja, 'viranomaistaitoja/tiedustelutaitoja' ja erilaisia sosiaalisia taitoja tarvitaan varmasti.

  Solun toimintamallien pitäisi olla mahdollisimman huomaamattomia, joten siihen liittyvät tiedot ja taidot sekä olemassaolevat toimintamallit ovat parhaimmillaan.

  Pelillisesti olennaista on se, että yhdellä hahmolla ei ole erityisosaamista liian monella alalla, ja se että hahmot kykenevät tiiviiseen yhteistyöhön keskenään.
 • -- muistiinpanoja käytössä olevista erikoisvarusteista --
 • Out of Time

  OoT on toiminta- ja jännityskampanja aikamatkustuksen aina ajankohtaisesissa teemoissa. Pelin tyyli on hyvin pitkälti vakoilu/seikkailu-henkinen, ja sitä voisi parhaiten kuvailla "James Bond / Indiana Jones"-crossoveriksi aikamatkustus- ja salaliittomaustein.

  Pelin teemoihin kuuluu 'noin nykyajasta' kotoisin olevien hahmojen tutustuminen tuleviin ja menneisiin tapahtumiin, uusiin teknologioihin ja vielä mysteerisempiin tapahtumiin. Sekä taistelu synkkiä olentoja vastaan, jotka uhkaavat koko ihmiskunnan tulevaisuutta...
 • Sanastoa

  * Aachen, Kerstin

  * Ajan Virtaus

  * Dembski-Muir Temporal Element Redirector

  * Department of Special Archives and Inquiries, DSAI

  * Directive 2268/2001/0087, "The Special Events Directive"

  * European Union Security and Intelligence Service, EUSIS

  * Hajjar, Yamien
    "Jerry"

  * Hyrrä
    → kts. Dembski-Muir Temporal Element Redirector

  * Kubr, Denzel A.

  * Madden, Samuel R.

  * Morlokit

  * Paquet, Rosseau
    "Paq"

  * Professori
    → kts. Aachen, Kerstin

  * Royz, Lizelle MC.

  * Temporal Anomaly Detector, TAD

  * Temporal Disorientation

  * Siirtyminen

  * Seula
    → kts. Temporal Anomaly Detector

  * Vastavirtaan kulkeminen

  ­

 • Onko hahmojen "kotiaikakausi" rajattu kuinka tarkkaan?

  Eli pitääkö olla esimerkiksi vuodesta 2008 tai 2000-luvulta, vai riittääkö, että kaikki ovat esim väliltä 1970-2010?
 • Hahmot tulevat olemaan samalta vuodelta, mutta tämä ajankohta on avoin ja enemmänkin riippuvainen pelaajien toiveista. Oma ajatukseni on ollut väliltä 2005-2015, mutta tästä voidaan poiketa.

 • Pari lisä kysymystä/täsmennystä, tuosta "Hahmot" -ketjussa lukevista jutuista:

  "Hahmot ovat länsi- tai pohjois-Euroopan alueella eläviä, vähintään keskiluokkaisia ja vähintään kohtalaisen yleissivistyksen omaavia täyspäisiä henkilöitä."

  Muut kohdat tuossa ovat mielestäni aika selviä, pl. "vähintään keskiluokkaisia"... Voitko tarkentaa, mitä tällä tarkoitetaan/haetaan hahmojen taustaa huomioiden?

  Yksinkertaistettuna, hahmojen on tarkoitus olla henkilöitä, joita aikamatkustusta harjoittava entinen EU:n turvallisuusviraston salaisen osaston työntekijät voisivat värvätä työskentelemään. Hahmojen taustassa on oltava valmiina riittävän selvät motiivit oman hengen vaarantamiseen "palveluksessa".

  Täsmennyksen vuoksi: Oikeat turvallisuusviranomaisten taustatarkistukset ovat sitä luokkaa, että ylinopeussakot, vanhempien poliittinen suuntautuminen tai vastaavat asiat voivat olla värväyksen este... Ja epäilyskin henkilön rikollisesta toiminnasta, poliittisesta aktiivisuudesta yms. on suoraan karsiva tekijä.

  Oletanko oikein, jos oletan, että tässä tapauksessa "muodollisella sopivuudella" ei ole merkitystä, jos henkilöllä on tarvittava motivaatio, taidot, yhteistyökyky ja kyseessä on muutoin täyspäinen henkilö?
 • Okay, laajennetaan lähtökohtaa... Näistä piti kirjoitella lisää tuonne hahmoihin mutta lisätään nyt vaikka tähän.

  [NOTE! Tämä tieto on luokiteltu ETH:ksi (ei tietoa hahmoille), vain pelaajien käyttöön :)]

  Olennainen pisara tämän kokonaisuuden kannalta on tuo "Alkusoitto"-tarina. Siinä esitellyt henkilöt (joiden nimet eivät välttämättä ole oikeita henkilöllisyyksien suojelemisen vuoksi) ovat se ryhmä, joka värväystä alkaa tekemään. Taustalla olevia syitä en paljasta, mutta kyseinen ryhmä on tavallaan "rogue element" turvallisuusvirastossa. Kyseiset henkilöt ovat vakaumuksellisia eurofiilejä ja isänmaan todellisia ystäviä, ja mitä he ovat tekemässä "ilman lupaa" on ehkä juridisesti laitonta mutta heidän mielestään moraalisesti oikeutettua.

  Se värväys, mitä he ovat suorittamassa (hahmot), ei varsinaisesti tarkoita perinteistä taustojen tarkastamista ja rikosrekisterien selaamista, vaan enemmänkin tietotaidoiltaan, psykologiselta profiililtaan ja motiiveiltaan soveltuvia henkilöitä.

  Tämän kyseisen osaston työntekijöiden värvääminen jo aiemmin, kun kone vielä kävi virallisilla kierroksilla, oli muutenkin jo "hieman erilaista" kuin perinteinen turvallisuusorganisaatioiden värväys, sillä vain tietty pienen pieni osuus väestöstä on kykeneväisiä aikamatkustamaan johtuen [SENSUROITU].

  Vaikka toiminta nyt onkin ilman virallista hyväksyntää, toimivat värvääjät pitkälti vanhojen mallien varassa. Ylinopeussakot eivät heitä kiinnosta, kunhan niitä ei ole sellaisia määriä mitkä viittaisivat henkilön kykenemättömyyteen noudattaa annettuja ohjeita ja määräyksiä. Poliittinen tausta ei ole karsiva tekijä niin kauan kuin henkilöä ei voida laskea poliittiseksi aktivistiksi.


  Muut kohdat tuossa ovat mielestäni aika selviä, pl. "vähintään keskiluokkaisia"... Voitko tarkentaa, mitä tällä tarkoitetaan/haetaan hahmojen taustaa huomioiden?

  Värvääjät etsivät soveltuvia henkilöitä sellaisin keinoin ja välinein, jolloin helpoin tapa esikarsia heidän mielestään epäsopivia on jättää "väestön vähemmän pärjäävä" osa ilman huomiota.
 • Olisiko mahdollista saada hieman lisäselvitystä siitä mitä hahmon roolilla ryhmässä tarkoitetaan? Asian voisi kuvitella riippuvan paljon siitä minkä tyyppisille tehtäville solua ollaan lähettämässä ja onko sen toiminta organisoitu jonkin löyhän tai tiukan mallin (asiaa koskeva EU-direktiivi?) mukaisesti.
 • 'Rooli' on puhtaasti hahmonluontiin liittyvä asia, jolla pyritään siihen että eri hahmoilla olisi hieman erilainen tietotaito ja koulutuspohja.

  Värvääjät eivät sinänsä tähtää tarkkoihin ennakkovaatimuksiin, sillä värvättäväksi soveltuvien määrä on niin pieni. Huolimatta värvättäväksi soveltuvien pientä määrää värvääjät eivät halua päästää ihan ketä tahansa sekopäätä tai epävakaata henkilöä leikkimään aikamatkustuksen riskien kanssa.

  Yleisesti ottaen värvääjät etsivät sellaisia henkilöitä jotka pystyvät noudattamaan annettuja ohjeita, kykenevät toimimaan matalalla profiililla, osaavat improvisoida tilanteen mukaan ja pystyvät suorittamaan vaivihkaisia tutkimuksia • 'Rooli' on puhtaasti hahmonluontiin liittyvä asia, jolla pyritään siihen että eri hahmoilla olisi hieman erilainen tietotaito ja koulutuspohja.


  Edelliseen viitaten: Itselläni on mielessä hahmokonsepti poliisietsivästä, joka on toiminut pääasiassa terroristeja jahtaamassa. Hahmon "erikoisalaa" voidaan viilata enemmän tiedustelu/tutkinta tai taistelu/turvallisuus -painotteiseksi ihan sen mukaan minkälaisia hahmoja muut ovat juonimassa ja mitä ryhmään ns. "tarvitaan".
 • Minulla olisi alustavana hahmoideana patologi (nimenomaan kuolinsyytutkimuksen parissa työskentelevä). Jos kampanjan idea on olla myös hieman seikkailullisempi, niin hahmon muuhun taustaan olisi varmaan syytä lisäksi kirjoittaa perusteet toimimisesta vihamielisemmissä oloissa ja asetaidoista. Tähän tosin varmaan riittäisi esimerkiksi se, että hahmo olisi sellaisesta maasta, missä tapoihin kuuluu asepalveluksen suorittaminen (ajattelin Sveitsiä), koska se ei olisi kuitenkaan se olennaisin asia hahmossa.
 • Pikainen hahmoidea: Sveitsi/Länsi-Saksa/Itävalta:lainen kokeellinen arkeologi vahvalla partiolaistaustalla ja moraalisella paneurooppalaisella aatteella.
 • Hahmoidea: Venäjältä länteen(saksa, ranska, sveitsi ...) muuttanut lääkäri. Käynyt muuntokoulutuksen(käsittääkseni joku tommonen hässäkkä tsrvitssn kun kehitysmaassa valmistunut koittaa harjoittaa lääkärin ammattia EU:n alueella) asevelvollisuus ryssissä suoritettu, eli osaa perus aseen käsittelyn ja tietää kumpi pää puree. harrastelee matkustelua, urheilua, kieliä ja partiotouhuja. Kiihkeähkö euroopan liittovaltion luonnin kannattaja. Jotin tämmöstä olis pienessä mielessä.
 • Joskus kestää hetki siihen että GM saa hahmoteltua päässään oikean tavan viedä kampanjaa eteenpäin. Joskus se hetki on vuosia :D

  Onko tämän kampanjan jatkaminen/restart kiinnostusta herättävä aihe?

 • on 1443548721:


  Onko tämän kampanjan jatkaminen/restart kiinnostusta herättävä aihe?


  Mulle kelpaa. :)
 • Täytyy sanoa, että ei ole juurikaan muistikuvia siitä mihin tämä jäi. Tehtiinkö hahmot valmiiksi ja ehdittiinkö peli varsinaisesti aloittaa?
Sign In or Register to comment.