Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Flames of Waria leireillä lähiaikoina luvassa [Flames of War]

1789101113»

Comments

 • Saksalaiset:

  38572.JPG

  Kyseessä siis tukijoukoilla varustettu jalkaväkikomppania. Mukana menossa  komppanian johtava upseeri, tälle varamies, kaksi jalkaväkijoukkuetta, Panzer III N-joukkue, Sd Kfz 231-tiedustelujoukkue, Pak38-PST-joukkue, LeFH18-tykkijoukkue sekä muutama Kubelwagen.  Jalkaväelle kuuluisi myös rekat, mutta en omista figuja näille.
 • Ja jenkit:

  38573.JPG

  Jenkkejä lukumääräisesti reippaasti enemmän, johtuen siitä, että saksalaiset on kokeneempia ja paremmin varusteltuja kuin jenkit.

  Kuvassa 2 jalkaväkijoukkuetta, asejoukkue (tai mikä weapons  platoon nyt onkaan suomeksi, sisältää siis M2-mortareita ja M1919-konekivääreitä), konekiväärijoukkue,  M5A1-tankkijoukkue, M1-PST-joukkue, chemical mortar-joukkue (ei mitään hajua mitä chemical mortar on suomeksi), M2A1-kenttätykkijoukkue, pari tarkka-ampujaa, hillitön kasa bazookoja sekä muutama jeeppi.

  Tajusin tuossa juuri noita ukkoja pöydälle latoessani, että en ole muistanut ostaa jenkeillä komppanien johtavia upseereita esittäviä figuja ollenkaan. Hups!

  Osassa figuista on liian tummat alustat, tein aiemmin noissa virheen kun aloin vaan maalata posottaa ilman järkevää suunnitelmaa. Pitää uudelleenmaalata noita tummanruskeita alustoja, kunhan nyt pääsen sinne asti.

 • on 1449236790:


  Tähän mennessä kertynyttä FoW-tietoutta, joka ehkä kannattaa sisäistää ennen kuin hommaa FoW-figuja ja varsinkin ennen kuin aloittaa kasaamaan ja maalaamaan pikku-ukkoja. Näillä voit välttää minun tekemiäni virheitä.

  1) Kyseessä on ehkä pieni ylimääräinen menoerä, mutta suosittelen vahvasti niiden reiällisten basejen ostamista niiden pakkausten mukana tulleiden tasaisten basejen käytön sijaan. Figuista tulee paremman näköisiä näin plus niiden basettamiseen menee vähemmän aikaa.

  2) Jos tekee tankkipainotteisen armeijan niin kannattaa yrittää jostain löytyy sen tankin perusvärin värinen spray-maali. Tällä säästää tuhottomasti maalausaikaa. Oikean sävyn löytäminen voi tietty olla vaikeaa tai mahdotonta, en tunne spray-maaliskeneä yhtään joten en tiedä miten paljon eri värejä on saatavilla.  Vaihtoehtoisesti, jos on tila missä maalata, niin hommaa pienoismallien maalaamiseen tarkoitetun ruiskun, näillle löytynee suuri värivalikoima.

  3) Avatessasi jalkaväkiblisterin  tai -boksin, kannattaa olla siinä vieressä tietokone, jossa on auki FoW:n verkkokauppa. Sieltä on helppo vakoilla mikä ukko kuuluu millekin alustalle ja kenen kanssa. Ukot ovat aika pieniä, eikä se nyt ole mitenkään itsestäänselvää mikä ukko esittää mitäkin.

  4) Kannattaa noudattaa pelin valmistajan ohjetta ja laittaa perusjalkaväkeä medium baselle 4-5 ukkoa, upseereita small baselle 3 ukkoa ja jalkaväen erikoisaseita (tyyliin bazooka tai anti-tank rifle) small baselle 2 ukkoa. Tuo ukkojen määrä per base ei ole käsittääkseni varsinainen pelitekninen sääntö, mutta tämä käytäntö helpottaa joukkojen tunnistusta pelikentällä. Raskaammat aseet, kuten PST-tykit, kenttätykit, raskaat mortarit yms ovat yleensä itsestäänselviä, koska tulevat omissa blistereissään joissa on mukana oikea määrä miehistöä ja oikean kokoiset alustat.

  5) Koska jalkaväen erottaminen toisistaan saattaa olla vaikeaa (varsinkin jos käyttää jonkun muun figuja), suosittelen, että basen pohjaan liimataan tarrapaperi, jossa lukee tyyliin US Rifle tai GER Command. Tämä on ihan itse keksimäni idea, en tiedä yhtään onko yleisesti käytössä.

  6) Kannattaa hommata joku figujen kuljetuslaukku. Figuissa on ohuempia ja pienempiä osia kuin 28mm figuissa, joten ne saattavat helpommin vääntyä tai jopa mennä rikki, verrattuna nyt vaikka Games Workshopin tuotteisiin. Laukuissa on useita vaihtoehtoja, myös erityisesti FoW:lle tarkoitettuja, joissa on siis juuri basejen tai tankkien kokoiset kolot.

  Täydennän listaa sitä mukaa kun tulee asioita mieleen!  7) Tähän mennessä keksimäni järkevin (as in, saa ihan ok lopputuloksen ilman että menee järki 15mm figujen kanssa nysväyksessä) tapa maalata figut on seuraava:

  a) Pohjamaali (ite olen käyttänyt ainakin noiden jenkkien kanssa ihan vaan valkoista) alle.
  b) Jokaiseen figun osaan korrektin värinen perusmaali. North Africa-kirjan lopussa on värit kaikille joukoille Vallejon sävyillä, itse olen niitä käyttänyt.
  c) Paljaalle iholle Skin Wash-inkki (jollain muulla valmistajalla varmaan eri nimi maalilla, mutta ymmärtänet yskän)
  d) Koko höskälle valkoisella erittäin kevyt kuivamaalaus
  e) Win!

  HC-tason maalaajat voivat tietty sekoitella jokaiselle figun eri värillle oman vaaleamman kuivamaalaussävyn tai inkkailla muitakin osia, ihan kuten maalatessaan 28mm figuja, mutta itse en kyllä aio tähän ryhtyä. Ylläkuvaamani taso riittää minulle, varsinkin kun mulla on 2 jalkaväkiarmeijaa maalauksessa ja toiset 2 lisää tulee vielä jossain välissä.
 • Figut maalautuvat hitaasti mutta varmasti!

  Kysymys: Oli puhetta siitä, että pidettäisiin joulun välipäivinä FoW-pelipäivä, vaikka figut  eivät maalattuja silloin vielä mitenkään olekaan.  Mikä päivä sopisi tai ennemminkin niin päin, että onko joitain päiviä jotka eivät sovi ennaltasovittujen menojen vuoksi? Lisäksi, missä pelataan? Meillä ei ole tarpeeksi isoa pöytää tai muuta vastaavaa tasoa. Talossamme ei myöskään ole tarkoitukseen sopivaa kerhohuonetta jota voisi käyttää. Saan kyllä raahattua pääkaupunkiseudulla ukot mihin vaan ja saanen jotain käppämaastoakin (lue: minulla on pala finnfoamia, josta väkerrän kasan epämääräisiä pikkukukkuloita ja kivimuodostelmia) aikaiseksi siihen mennessä. Tietty, kun kyseessä on testipelit, niin voi hyvin käyttää ad hoc-maastona melkein mitä vaan.

  Maastosta puheen ollen, olen tutkinut asiaa ja 15mm-skaalalle löytyy aika paljon Pohjois-Afrikka-spesifistä maastoa alan kaupoista.  Aion moista hommata todnäk helmikuun leiriin mennessä. Saa edes jollain lailla autenttisen näköisiä taisteluita aikaiseksi siis. Pelialustasta en ole ihan varma vielä, vaihtoehdot lähinnä kangaskaupasta ostettava  (toivottavasti) halpa hiekan värinen kangas tai sitten 75 euroa maksava autiomaateemainen kunnollinen pelimatto.
 • En kyllä osaa sanoa vielä yhtään, toivottavasti aikaa irtoaa, mutta aika monta muuttujaa tässä vielä.

 • on 1449659318:


  En kyllä osaa sanoa vielä yhtään, toivottavasti aikaa irtoaa, mutta aika monta muuttujaa tässä vielä.


  Ymmärrettävää, itelläkin joulukiireitä tuossa.

  Jos ei natsaa tässä kuussa, niin ehkä sitten joku viikonloppu tammikuussa.
 • Jenkeistä tankit ja kenttätykit maalattu, kiväärimiehet osittain.  Hidasta hommaa!
 • Tänään tein kasan aavikkoteemaisia kukkuloita/kivimuodostelmia Finnfoamista ja Vallejon hiekkatahnasta. Huomenna niitä vielä lisää niin saa edes jotain asiaankuuluvaa maastoa kehiin.
 • Joulun aikaan ei oikein ehdi, mutta sopisiko kellekään pelit vaikka lauantaina 9.1.?

  En kyllä edelleenkään tiedä että missä voisi pelata.

 • on 1421224536:


  Jos on pari tuntia aikaa ja kiinnostusta (ja kestää katsella huonoryhtisiä nörttejä sotilasuniformuissa), niin nämä FoW-videot kannattaa tsekata, niissä käydään läpi pelin säännöt selkeästi ja yksinkertaisesti.

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLMAqo-ZiJZPS9ufi-kgQ89ibgIpLqdKu3


  Jahas, nykyään: "Tämä on yksityinen soittolista"  :-\
 • Löysin kuitenkin samat videot tuolta Flames of Warin kanavalta.

  Ja kun ihmeteltiin tossa tämän päiväisessä testipelissä tota tankkiassaulthommaa, niin tässähän se on selitetty:

  https://www.youtube.com/watch?v=SqbpQ76wyXI&index=10&list=PLPMYdafYhRTwG-u2GsG8XAODWktWGMLOY

  Eli vihollisen bailed out tankki tuhoutuu automaattisesti consolidationissa (ajassa 7:04).

  Laitatko DrLove vielä sen yhden maalin tiedot minulla (valmistaja, värisävy, yms.)?

 • on 1451952495:
  Laitatko DrLove vielä sen yhden maalin tiedot minulla (valmistaja, värisävy, yms.)?


  Amsterdam Acrylics, Standard Series, sävyn nimi "Yellow ochre". 120ml tuubi. Saa Hobbypointista ainakin.
 • Jos ei ihmeitä tapahdu, niin ilmaannun helmikuun leirille varhain lauantaiaamuna ja peluutan halukkaille pari FoW-peliä. Mieluummin niin, että minä neuvon vierestä kun kaksi muuta pelaa, mutta jos ei löydy samanaikaisesti kahta kiinnostunutaa kokeilijaa, niin sitten minä vs joku muu.
 • Mulle ei onnistu, vuodessa pari lauantaityöpäivää, jotka aina osuvat takuuvarmasti leirin kanssa päällekäin ja niin nytkin, eli olen tuona lauantaina duunissa ja pääsen paikalle aikaisintaan alkuillasta.
 • Jeah, yritän olla mestoilla vielä silloin.
 • Onko FoW-esittely tiedossa pääsiäisleirillä?
Sign In or Register to comment.