Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Flames of Waria leireillä lähiaikoina luvassa [Flames of War]

1246713

Comments

 • Ymmärsinkö nyt oikein, että jos haluaisi aloittaa oman MW Afrikakorps armeijan, niin sille ei ole olemassa 3rd edikan sääntöjä, ja kakkosedikankin kirja on loppuunmyyty? Vähän hankaloittaa projektia jos näin on.

 • on 1421246193:


  Ymmärsinkö nyt oikein, että jos haluaisi aloittaa oman MW Afrikakorps armeijan, niin sille ei ole olemassa 3rd edikan sääntöjä, ja kakkosedikankin kirja on loppuunmyyty? Vähän hankaloittaa projektia jos näin on.


  Tarvittaessa löytyy PDF:nä toi North-Africa kirja kyl.  ;)

 • on 1421246193:


  Ymmärsinkö nyt oikein, että jos haluaisi aloittaa oman MW Afrikakorps armeijan, niin sille ei ole olemassa 3rd edikan sääntöjä, ja kakkosedikankin kirja on loppuunmyyty? Vähän hankaloittaa projektia jos näin on.


  Kakkosedikan armeijakirjat ovat yhteensopivia kolmosedikan kanssa armeijoiden koostumusten ja pistemäärien suhteen.

  Fantsusta löytyy vielä 1kpl North Africa-kirjaa. Lisäksi on joku mid-war compendium, joka sisältää North African ja yhden toisen MW-kirjan.

  Ne pienet sääntöerot mitä löytyy (nopealla selauksella motskareille on jotain omia sääntöjä ja joillain aseilla on uusi attribuutti breakthrough gun) päivittyvät mid warin osalta tällä erratalla:

  http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Documents/Briefings/Mid-war/Mid-War-Arsenals-V3.pdf

  Kakkos- ja kolmosedikan erot ovat aika pieniä, eikä kolmonen ole tehnyt vanhoista kakkosedikan armeijakirjoista turhia vaan ne ovat edelleen käypää valuuttaa, virallisissa turnauksissakin.

  Voin tarvittaessa skannata North Africa-kirjasta sivut mitä tarvitsette. Vaihtoehtoisesti netistä voi "löytää" noita kirjoja ilmaiseksi.

 • ^ No noinhan se on periaatteessa GW:lläkin, että erratoilla voi pelata vanhemmillakin Codexeilla ja Armybookeilla, mutta aika käkistelyä se tuppaa sääntöjen puolesta olemaan (vai mitä mikko?  ;) ).

  Mitä nyt Flames of Warin virallisia sivuja katsoin, niin kaikista tällähetkellä myynnissä olevista kirjoista vain yksi on MW (eli Eastern Front). Suurin osa kirjoista oli LW ja jokunen EW. Eli jos tässä 2015 nyt on oikeasti isompi porukka kurryssä hyppäämässä peliin mukaan ja aloittamassa uusia armeijoita, niin onkohan tuo MW ja vielä rajattuna Afrikkaan silloin oikeasti järkevin valinta? Toisaalta, kyllähän se DAK kiinnostaa, vaikka sitten vanhemmillakin sännöillä, mutta onko järkevää vai ei...
 • Mielestäni pienen porukan sisällä voi erittäin hyvin rajata pelin johonkin tiettyyn kirjaan. Siitä on tiettyjä etuja (pelin tasapaino on parhaimmillaan, taistelut ovat suht realistisin vastustajin, maastoa on helppo ostaa tai tehdä kun ei tarvitse ihmetellä miksi suomalaiset lumi-baseilla taistelevat vaikka Ranskalaisessa pikkukaupungissa kesällä, pelin fiilis on parhain jne)

  Se, että LW on turnauksissa suosituin aikakausi ei hirveästi paina vaakakupissa jos peliä ei Kurrylaisten ulkopuolella juurikaan pelaa.

  Itse joka tapauksessa olen noita Afrikka-joukkoja kasaamassa mutta kuten sanoin, kyllä minä myös LW/EW-joukotkin teen jollain aikataululla, jos muutkin sellaiset tekevät.

  Katsotaan nyt joka tapauksessa miltä peli tuntuu ensin, ennen kuin lyödään mitään lukkoon. Jos ei maailma kaadu niskaan, niin minulta lähtee tässä lähiaikoina tilaukseen jenkkiarmeijastani puuttuvat ukot + koko saksalainen jalkaväkiarmeija, molemmat North Africa-kirjasta. Pelaillaan parit testipelit (jahka saan ukot kasattua ja vähän aavikkomaastoa tehtyä), funtsaillaan ja suunnitellaan.
 • Vaikka siltä näyttääkin, ei mid waria ole unohdettu mihinkään. Flames of Warin edustajan sanoin, niillä on ollut kovasti kiireitä kun ensin oli iso EW-pusku ja sen jälkeen noita spin-off-tuotteita (WWI, Vietnam ja Arab/Israeli), joihin on mennyt kaikki firman resurssit. Uusia MW-kirjoja ja figuja on tulossa jossain välissä.

  Ja North Africaan saa jo ennestäänkin figuina 95% kirjan sisällöstä. Ja on musta muutenkin erittäin mielenkiintoinen sotanäyttämö, joka on musta aika hemmetin tärkeää FoW:ssa. Armeijaa johonkin EVVK-tason taisteluun ei välttämättä jaksa tehdä samalla innolla kuin kiinnostavaan.

  Meitsi nyt joka tapauksessa kasaa North Africa-kirjan mukaisia MW-armeijoita. Mikäli joku muukin peliä kokeiltuaan kiinnostuu, niin voimme toki sopia jonkin toisenkin aikakauden ja/tai sotanäyttämön. Mieluiten kuitenkin niin, että kaikki tekevät sitten samasta kirjasta armeijat ja figut basetetaan ja maastot tehdään teemaan sopiviksi. Late Warista esim. Normandian maihinnousu ja niillä suunnilla käydyt taistelut voisivat kiinnostaa.

  Ja kuten on pariinkin kertaan jo todettu, tankkiarmeija on halpa ostaa ja nopea maalata (sopiva spray pohjalle, vähän highlightia plus päälle vähän yksityiskohtia, armeijan maalaa helposti viikossa), joten ei se ne kovin iso projekti ole hypätä mihinkään pelimuotoon mukaan.

 • on 1421310955:

  Mieluiten kuitenkin niin, että kaikki tekevät sitten samasta kirjasta armeijat ja figut basetetaan ja maastot tehdään teemaan sopiviksi.


  Jos porukka nyt en masse lähtee messiin (toiveajattelua toki), niin eihän yhdessä kirjassa edes riitä kaikille omaa armeijaa.

  Anyway, kiitos mikon, pääsin vähän noihin Afrikakorps-listoihin tutustumaan, ja kyllä nyt kutkuttais aikalailla joku panzerhomma kasaan rykäistä. 1500pts siis ilmeisesti on ne sinun Afrikka MW armeijat, eli siihen kannattanee tähdätä kun alkaa tota pakettia suunnitella?

 • on 1421319875:


  on 1421310955:

  Mieluiten kuitenkin niin, että kaikki tekevät sitten samasta kirjasta armeijat ja figut basetetaan ja maastot tehdään teemaan sopiviksi.


  Jos porukka nyt en masse lähtee messiin (toiveajattelua toki), niin eihän yhdessä kirjassa edes riitä kaikille omaa armeijaa.

  Anyway, kiitos mikon, pääsin vähän noihin Afrikakorps-listoihin tutustumaan, ja kyllä nyt kutkuttais aikalailla joku panzerhomma kasaan rykäistä. 1500pts siis ilmeisesti on ne sinun Afrikka MW armeijat, eli siihen kannattanee tähdätä kun alkaa tota pakettia suunnitella?


  1500 MW:llä on mielestäni hyvä pistemäärä kun sillä saa sopivasti mutta ei liikaa kalustoa ja armeijalistaa tehdessä on pakko vähän miettiäkin. Tuota pienemmällä pistemäärällä ei saa joillain listoilla juuri pakollisia joukkoja enempää ja tuota isommalla pistemäärällä taas saa aivan kaiken mitä haluaa. 2 ensimmäistä omaa armeijaani (Schutzenkompanie ja US Rifle Company) on tehty 1500:aa pistettä varten. Ei ole tässä mitenkään loputtomasti rahaa käytettävissä tällä hetkellä, joten teen 1500:n pisteen armeijat ensin ja mietin myöhemmin niiden laajentamista.
 • North Afrika -kirjan nimi on siinä mielessä hämäävä, että se sisältää Afrikan (Egypti, Libya ja Tunisia) taisteluiden lisäksi myös Sisilian ja Italian maihinnousut, sekä Italian operaatiot vuoden 1943 loppuun saakka. Kirjan armeijalistoistakin löytyy monista yksiköistä kaksi versiota sen mukaan onko joukkokokoonpano vuoden 1941-1942 vai 1942-1943 taistelujärjestyksen mukainen. Sotanäyttämö on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että kahdella siellä operoineella valtiolla (Ranska ja Italia) oli joukkoja molemmilla puolilla. Tosin Ranskalaisille ei taida olla sääntöjä, mutta ainakin Italian armeijan yksiköt voivat olla tarkasta ajankohdasta riippuen joko akselivaltojen tai liittoutuneiden puolella.
 • Kirjan koko nimihän The Complete Intelligence Handbook for Forces in North Africa and the Mediterranean 1942-1943.

 • Jos nyt ei kuitenkaan lähdetä enää yhden kirjan sisällä enempää rajaamaan, vaan Afrikat, Tunisiat ja Sisiliat sulassa sovussa MW meiningillä kiitos, muuten alkaa mennä jo vähän liian rajatuksi meininki.
 • Samaa mieltä Peisan kanssa. Kaikki armeijat North Africa-kirjan sisältä sallittuja, ettei nyt ihan täysin realisminatseiluksi mene.
 • Kyllä. Todellisessakin maailmassa nuo kirjassa olevat organisaatiot ja kalustot olivat olemassa samoihin aikoihin ja joskus jopa päällekkäin.
 • Joo. Tässä ei kumminkaan ollut varmaankaan pelata mitään historiaa orjallisesti noudattavaa kampanjaa jossa ilmakuvien pohjalta laadituilla kentillä yritetään historian kulku muuttaa.

 • on 1421326379:


  Joo. Tässä ei kumminkaan ollut varmaankaan pelata mitään historiaa orjallisesti noudattavaa kampanjaa jossa ilmakuvien pohjalta laadituilla kentillä yritetään historian kulku muuttaa.


  Mitä nyt kuitenkin tuo ilmakuvien käyttö voisi olla aika makea idea maastoa rakentaessa... Näkisi vähän värimaailmaa ja sitä kuinka kivistä jokin maasto on.
 • Google Earthiin ja hakusanaksi El Alamein?  :P

  Hiekkaista näyttäs olevan.
 • Juu, maaston teko ainakin on helppoa ja nopeaa! Joku hiekanvärinen kangas alle vaan ja that's it.

  On mulla tuossa kyllä juuri kukkulaa, kivimuodostelmaa sun muuta rakenteilla plus tilannen yhdeltä valmistajalta sellaisen autiomaakaupungin ("kaupunki" eli pari rakennusta ja muutama kiviseinä) osat, jotta tulee vähän vaihtelua.
 • Sain juuri vastauksen koskien LRDG-armeijaa ja ilmeisesti ne sijaitsevat kirjassa nimeltä Burning Empires. Tämä on siis Early War-kirja, mutta ilmeisesti sisältää siis myös MW-armeijalistan LRDG:lle.

  Käväissen tässä fantsussa lähipäivinä ja varmistan asian.

  Vaihtoehtoisesti joku voi "löytää" kyseisen kirjan Internetistä, jos ei parin sivun sääntöjen vuoksi halua maksaa 24:ää euroa.
 • ^ Toihan muodostaa yhdessä Hellfire & Backin kanssa kolmosedikan EW Afrikka-kokonaisuuden (ja molemmat saa yksiin kansiin sidottuna nimellä Desert War: 1940-41). Jos saat tietoosi, että ko. kirjoissa olisi mahdollisesti muutakin MW tauhkaa mukana, niin ilmoittele ihmeessä.

 • on 1421329827:


  Google Earthiin ja hakusanaksi El Alamein?  :P

  Hiekkaista näyttäs olevan.


  Tai Tobruk. Edelleen hiekkaista.

  Tai Kasserine Pass. Vieläkin hiekkaista, mutta myös puita ja pensaita.
Sign In or Register to comment.