Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Flames of Waria leireillä lähiaikoina luvassa [Flames of War]

13468913

Comments


 • on 1421573758:


  Jos haluaa lukea mitä isot pojat kirjoittaa pelistä, niin onko suositella jotain foorumia?


  Itse luen vain FoW:n omaa foorumia. Sotavasarassa on FoW-sektio, tosin aika hiljainen.

  Tämmöínen ainakin on vielä:

  http://forum.wwpd.net/viewforum.php?f=15&sid=27870c594b833257120ae9d3da93be3d

  Ja varmasti muitakin, kun vähän googlailee.
 • Käytännön vinkki jos ostatte mitään figuja mihin kuuluu miehistöä: Ne paketin mukana tulevat tasaiset baset eivät ole kovin hyviä, kannattaa ostaa baseja missä on valmiit reiät ukoille (saa esim. Fantsusta, ei maksa paljon).  Jos ukot liimaa tasaisien basejen päälle, niin ukkojen jalustojen peittämiseen kuluu paljon ylimääräistä aikaa ja ja päällystemateriaalia ja niistä on vähän vaikea saada hyvännäköisiä ja siistejä.

  Toinen vinkki: Yleinen käytäntö on seuraava: Jalkaväkeä 4-5 ukkoa per (medium) base, upseereja 3 per (small)base ja erikoisaseita 2 per (small) base. Vaikka kyseessä ei vissiin olekaan sääntö, niin se helpottaa pelaamista kun figuista näkee kauemmaksikin minkätyyppisiä ne ovat.

 • on 1421330588:


  ^ Toihan muodostaa yhdessä Hellfire & Backin kanssa kolmosedikan EW Afrikka-kokonaisuuden (ja molemmat saa yksiin kansiin sidottuna nimellä Desert War: 1940-41). Jos saat tietoosi, että ko. kirjoissa olisi mahdollisesti muutakin MW tauhkaa mukana, niin ilmoittele ihmeessä.


  Saksalaisille löytyy tuosta kirjasta mid-wariin Brandenburger halbkompanie erikoisjoukot.


 • on 1421608329:


  on 1421330588:


  ^ Toihan muodostaa yhdessä Hellfire & Backin kanssa kolmosedikan EW Afrikka-kokonaisuuden (ja molemmat saa yksiin kansiin sidottuna nimellä Desert War: 1940-41). Jos saat tietoosi, että ko. kirjoissa olisi mahdollisesti muutakin MW tauhkaa mukana, niin ilmoittele ihmeessä.


  Saksalaisille löytyy tuosta kirjasta mid-wariin Brandenburger halbkompanie erikoisjoukot.


  Lisätietoja tästä?
 • Noille saa ainakin ostettua pisteillä vihollisen uniformut, jolloin he voivat soluttautua. Kikkailun makua!

 • on 1421647468:


  Noille saa ainakin ostettua pisteillä vihollisen uniformut, jolloin he voivat soluttautua. Kikkailun makua!


  Joo toi on noiden erikoisin ominaisuus, muuten ovat parempaa jalkaväkeä, jolla erilaisia kulkupelejä (sakujen toki mutta myös esim briteiltä "lainattua" kamaa) ja erilaista supportia saatavilla. Voin heittää ton burning empiresin niille jotka haluaa tsekkaa tarkemmin.
 • Fantsusta jenkkien tykistöpatteri, pari jeeppiä ja saksalaisille Kubelwageneita. Plus reikäalustoja.

  kubelwagen_et_company.jpg

  Tänään tai huomenna lähtee isompi tilaus!
 • Itsekin tilasin juuri perussääntökirjan, siis sen kolmen kirjan järkäleen, kun huomasin, että Puolenkuun peleistä sai ihan kilpailukykyiseen hintaan (posteineen alle 30e).

  En tosin ole tuolta koskaan aiemmin mitään tilannut, toivottavasti homma toimii.
 • Väsäilen juuri kukkuloita ja kivimuodostelmia.

  Tai siis lähinnä teen koepaloja ja tuumailen mikä näyttää parhaimmalta, ollen samalla nopea ja halpa tehdä.


  Tässä tapa 1 (epämääräinen iso mötikkä), eos onko hyvän näköinen.

  maasto1.jpg

  Tapa 2 tulee kuvana heti kun pohjamaali on kuivunut ja pääsen highlightaamaan.
 • Tapa 2:

  maasto2.jpg

  Pohjois-Afrikassahan käsittääkseni hiekassa pieni punainen vivahde, en sitten tiedä onko tuo jo liian punainen.


  Vaikea kyllä löytää kompromissi realismin ja pelikenttänäyttävyyden välillä. Täysin realistinen pöytähän olisi aika tylsän näköinen tässä mittakiivassa, tuommoinen GW-henkinen valoja ja varjoja liioitteleva toimii mielestäni paremmin.
 • Sekalaisten valokuvieni kokoelmasta löytyi pari kuvaa Saksan panssarimuseossa otettua valokuvaa Afrika Korpsin panssarivaunuista ja niissä oleva maalaus oli hyvinkin vaalea, jopa enemmän keltaiseen kuin punaiseen vivahtava. Saman väristä hiekkaa löytyy myös Niililtä ottamistani valokuvista. Tuollaista yllä olevan mötikän lähes liioitellun ruosteen punaista maata kyllä löytyy Afrikasta ottamistani kuvista, mutta ne kuvat ovat reilusti Saharan eteläpuolelta Tansaniasta.

  Esimerkiksi oheisen dokkarin alussa on kuvaa El Alameinin taistelukentältä. Huomionarvoisaa on se, että ihan mitään hiekkadyyniä se ei ole, vaan kentällä on kiviä ja pensaita siellä täällä.

  https://www.youtube.com/watch?v=scOL77AuwX8
 • Kai tähän vois tutustua

 • on 1421682186:  Esimerkiksi oheisen dokkarin alussa on kuvaa El Alameinin taistelukentältä. Huomionarvoisaa on se, että ihan mitään hiekkadyyniä se ei ole, vaan kentällä on kiviä ja pensaita siellä täällä.

  https://www.youtube.com/watch?v=scOL77AuwX8


  Snadisti punertavaa tuo maa tuolla näyttäisi olevan. Ei kyllä niin punaista kuin nuo mun viritelmät, tuli hiukka liioiteltua.

  Mikäköhän esim. näistä olisi sopivin pohjaväri? Yellow ochre?

  http://www.royaltalens.com/media/1171636/Amsterdam%20Standard%20ENG.pdf

  Pohjavärin siis pitää olla pikkuisen tummempaa kuin haluttu väri, kun siihen tulee kuitenkin highlightit päälle. Plus tuota valo/varjomenoa on pakko hiukkasen liioitella, muuten tulee liian ankean näköinen taistelukenttä.
 • Mä beissasin 40K:n CSM armeijan silleen, että pohjana oli tumma sinapin värinen pohja (tuosta taulukosta Yellow ochre tai jopa Gold ochre) ja drybrushina todella vaalea kermankellertävä (tossa taulukossa Naples yellow). Lopputulos oli melko vaalea, mutta hyvällä kontrastilla.
 • Pitää tänään hakea jumpi kumpi noista ochreista. Postaan taas kuvan kun saan maalattua!

  Meitsi valitettavasti beissasi jo US Rifle Companyn valtaosan, eikä lopputulos ole oikein hyvä. Liian tumma jne. Eikä maalauskaan oikein onnistunut. Lähdin vähän soitellen sotaan, vahingosta viisastuneena uudelleenharjoittelen maalaamista 40k-ukoilla, jotka on helpompia maalata eikä fantasiaukoilla ole ihan niin tarkkaa väreistä.
 • Hot tip #3:

  Ennen kuin tilaa mitään figuja, niin kannattaa tutustua hyvin tarkkaan sekä armeijalistoihin että figuvalikoimaan. Jos siis haluaa esim. täsmälleen oikean näköiset miehistöt tykistölle.

  Esim. saksalaista PAK38-panssarintorjuntatykkiä ei saa suoraan DAK-miehistöllä. Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).

  Tämä koskee erityisesti saksalaisia ja brittejä, Italialla ja USA:lla ei ole erikseen Afrikka-varusteisia figuja (tämän realistisuudesta en tiedä mitään, joku Kurryn sota-asiantuntija varmaan osaa kertoa asian laidan). • Hot tip #4:

  Jos haluaa nopeuttaa tankkiarmeijan maalausta, niin Battlefront valmistaa jokaiselle North Africa-kirjan maalle sopivaa spray-maalia. Voi olla huomattavasti nopeampaa pohjamaalata figut noilla, kuin pohjamaalata valkoisella ja sitten sutia perusväri.

  NA-kirjan lopusta löytyy muutenkin väriohjeet  jokaiselle maalle Vallejon maaleilla (Model Color-sarja jota saa esim. Hobby Pointista, ei fantasiafiguille tarkoitettu Game Color-sarja).

  HC-pelaajat tosin maalavat FoW-tankit ruiskumaaleilla. Itse en tämmöiseen lähde.

 • on 1421738626:

  Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).


  Myydäänkö noita tykkejä sitten ilman miehistöjä?

  Lisäksi DAK-univormuhan varustuksineen ei nyt ihan hirveästi eroa saksalaisten perusunivormusta muutakuin väriltään ja materiaaliltaan, eli periaatteessa ihan perus heer-ukkoakin voi maalata vain DAK-väreissä. Suurin ero lienee jalkineissa, eli DAK:lla on pääsääntöisesti säärystimelliset varsikengät nahkasaappaiden sijaan, mutta tuossa mittakaavassa luultavasti kummatkin kengät näyttävät samanlaisilta möykyiltä. Itseasiassa DAK:lla oli käytössä jopa manttelitakkeja (aavikollakin on yöllä pirun kylmä), eli jopa jostain itärintaman talvisotilaasta pystyy periaatteessa pienellä säädöllä saamaan historiallisesti uskottavan DAK-sotilaan.

 • on 1421740809:
  Myydäänkö noita tykkejä sitten ilman miehistöjä?  Aika monia myydään. Löytyy FoW:n sivuilta joko selaamalla (saattaa kyllä kestää kauan, jos ei muista ulkoa missä mitäkin on) tai sitten searchilla. Esim. mun Afrika Schutzenkompanieen tulee PAK38:t ja leFH18:t irtonaisina, miehistö tuosta mainitsemastani Afrikakorps Artillery Group-paketista. Ei tule ostettua turhia figuja näin ja haluan että on mahdollisimman oikeat figut. • on 1421740809:


  on 1421738626:

  Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).


  Lisäksi DAK-univormuhan varustuksineen ei nyt ihan hirveästi eroa saksalaisten perusunivormusta muutakuin väriltään ja materiaaliltaan, eli periaatteessa ihan perus heer-ukkoakin voi maalata vain DAK-väreissä. Suurin ero lienee jalkineissa, eli DAK:lla on pääsääntöisesti säärystimelliset varsikengät nahkasaappaiden sijaan, mutta tuossa mittakaavassa luultavasti kummatkin kengät näyttävät samanlaisilta möykyiltä. Itseasiassa DAK:lla oli käytössä jopa manttelitakkeja (aavikollakin on yöllä pirun kylmä), eli jopa jostain itärintaman talvisotilaasta pystyy periaatteessa pienellä säädöllä saamaan historiallisesti uskottavan DAK-sotilaan.


  "Realismista" puheen ollen katoin tässä Flames of Warin virallista Shutzen platoon (Afrika) ja sehän eroaa perusjalkaväestä silleen, että osalla porukasta on lippikset päässä, osalla shortsit ja muutamalla liina naamalla... Eli jampat näyttää siltä niin kuin ne olisi yllätetty housut kintuissa.

  Whermachtin vanhan ohjesäännön aikana mun on vaikea kuvitella sitä joukkueenjohtajaa joka veisi tuollaisen remmin tappeluun. Kyllä uskoisin, että siellä olisi joka jampalle käsketty pitkät housut jalkaan ja kypärä päähän.
Sign In or Register to comment.