Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

TV-sarjat

123457

Comments

 • ^ Joo, aika paljon menettää jos ei ole kaikkia Clone Warsin jaksoja katsonut.
 • Tiesin kyllä jo ykköskaudella että Mandossa tullaan näkemään viittauksia kloonisotiin, mutta en kyllä millään arvannut, että kakkoskausi on näin tiukasti sidottu kiinni tarinaan. Viittauksia putoaa nopeammin kuin TIE-hävittäjiä avaruustaistelussa.

  Alan hiljalleen arvostamaan tätä Disneyn linjaa... kun ymmärrettiin, että mikään jatko-trilogia ei täyttäisi fanien vaatimuksia, jätettiin elokuvat kokonaan tekemättä ja siirrettiin perintö nykyaikaisen tv-tuotannon varaan.

  No, ehkä joskus joku visionääri joka oikeasti ymmärtää Tähtien Sodan luonteen saa tehtäväkseen käsikirjoittaa ja tuottaa episodit 7-9.  ;)
 • Olette valitettavasti väärässä, His Dark Materials on se mitä sietää katsoa, ei sitä miten slapstick-muppetti syö päivän värikkäitä joltain vääryydeltä varastettuja asioita.
 • Scifi-puolella Expansen viitos kauden kolme ensimmäistä jaksoa pamahti kehiin keskiviikkona ja samaan aikaan tuli myös HBO Nordicille Raised by Wolves kymmenen jaksoa.
 • edited December 2020
  Varoitus: Raised by Wolves on taattua Ridley Scottia, ja siis tätä uudempaa Ridley Scottia.
 • Muistakaa katsoa Mandalorianin kauden päätösjakso loppuun asti, myös lopputekstien jälkeen. Meni omalla kohdalla sarja top kolmeen.
 • Raised by Wolves

  Joo... Olihan siinä. Jotain. Ekat pari jaksoa meni alas ihan sujuvasti. Kauden keskikohtaa kohden olin silleen, että onhan tämä outo, muttei paska. Sitten Jumalten Vaunut lähti keulimaan, luovaa kirjanpitoa harrastavan sveitsiläisen hotellinpitäjän vaikutus käsikirjoitukseen nousi kolmanteen potenssiin ja lopputulos oli luova sekoitus Prometheusta ja Snakes in the Planea... ilman Charlize Theronia ja Samuel L. Jacksonia.
 • Odotan uteliaana josko Ridley "Snakes in the *ss" Scott alkaa tekemään uusintaversioita omista vanhoista elokuvistaan nykyteemaisilla ideoillaan... Esim. Thelma&Louise avaruusdonitsilla ja avaruuskäärmeillä vois olla kova.
 • Kunhan muistaa että onnistuneesti loputtomaan rotkoon pysäköity avaruusalus on suuren viisauden sanoilla "It's recoverable"

  Ja siis sekoitus niitä prometheuksen ja snakes on the planen huonoja kohtia. Mutta ei kannata huolia, sarja on saannut jo vihreää valoa kakkoskaudelleen.
 • "Ridley Scott goes full George Lucas"
 • Mä en päässyt Raides by Wolvesiin ollenkaan sisään. Travis Fimmel vaikuttaa Vikingsin jälkeen jotenkin aina seinähullulta, ja muutenkin sarjan sävy on sellainen HBO:lle tyypillinen pahan mielen sarja. Scifi oli kyllä ihan kiinnostavaa tässä, paljon melko omaperäistä. Ei jatkoon.
 • edited December 2020
  Tykkäsin monesta Scifi-jutusta tässä, mutta varsinainen juoni oli kyllä sekavaa kakkaa. Viimeiset jaksot katsoin oikeastaan vain sen takia, että olisi ollut kiva saada jotain lisätietoa siitä mikä tämä Mithralaisten mystinen Dark Photon -teknologia oli. Mutta siihenkään aiheeseen ei palattu, koska Motherfucking Snakes on a Motherfucking Plane.
 • Mikä sarjassa sai sinut uskomaan, että oikeastaan mihinkään palattaisi ikinä? =)
 • Ah, katsomatta paska. Ei tarvitse sitten tuhlata aikaa tähänkään sarjaan.
 • depili said:
  Mikä sarjassa sai sinut uskomaan, että oikeastaan mihinkään palattaisi ikinä? =)
  No aina kun ei voi varmaksi tietää. Witcher oli minun silmään alkuun ihan yhtä sekavaa menoa, mutta vain kertaluokkaa tylsempää ja huonommilla lavasteilla. Vaikka en nyt varsinaisesti jaksa jatkoa varmaan koskaan katsoa, niin se sentään onnistui vähän ryhdistäytymään kauden loppua kohden. Raised by Wolves sen sijaan oli alussa vielä siedettävä, mutta sitten kun alamäki alkoi niin se seurasikin sitten tiukasti laskevaa käyrää uljaaseen pystysuoraan pudotukseen saakka.
 • Expansen viimeisin kausi kärsi aika pahasti jaksoitusongelmista ja venytetyistä kohtauksista, liekö perimmäinen syy ollut Anvarin leikkely mahdollisimman tehokkaasti pois tarinasta koko kauden osalta, joka sitten kulminoitui varsin paljon itse päätösjaksoon.
 • Sain vihdoin katsottua viimeiset jaksot Expansea. Ihan ok kausi, mutta suhteessa lähdemateriaaliin täysin lässähtänyt. Kausi neljä oli minun mielestä hyviä, koska sen lähdemateriaali Cibola Burn oli sarjan huonoin kirja, mutta TV sarja oli onnistunut silti tekemään siitä ihan eheän kokonaisuuden. Sen sijaan kauden viisi lähdemateriaali, Nemesis Games ja Babylons Ashes, ovat sarjan parhaat kirjat, mutta TV sarja oli vähän niin ja näin.

  Ymmärrän toki tekijöiden haasteet: Nemesis Gamesissa on kolme erillistä tarinaa, jotka yhdistyvät vasta lopussa ja Babylons Ashesissa aikaisempi pääviisikko/nelikko on paljon sivurooleissa ja uusia hahmoja tuodaan toiminnan ytimeen. Ensimmäinen haaste (erilliset tarinat) oli onnistuttu melko hyvin sovitettua TV kauteen, mutta uusien hahmojen (ja niiden tarinoiden) sovittamisessa oli vähän niin ja näin. Lisäksi olen sitä mieltä, että Michio Pan poistaminen tarinasta on moraalisesti väärin. 

  Loppu tietysti oli kammottavan sotkuisa. Cancel-nappi oli häivyttänyt erään roolihahmoon niin tehokkaasti, että viimeisen jakson toisella puoliskolla saattoi helposti kuvitella entropia-magian syöneen henkilön lisäksi myös kaikki jäljet ja muistot koko maailmasta. Eniten pelottaa lopussa ollut vihje siitä, että ne yrittävät väkisin vääntää Persepolis Rising ja Tiamat's Wrath -kirjojen juonet samaan isoon sotkuun kuutoskaudella. En usko, että tulee onnistumaan.

 • No sentään tuo näyttelijän kohu oli tällä kertaa mielestäni hoidettu oikein, somekohuun reagoitiin palkkaamalla yksityisetsivä selvittämään ja oltiin useampi kuukausi hiljaa kunnes annettiin näyttelijälle potkut, ilmeisesti tutkimusten tuloksen tuotteena ja siten ettei studio tahtonut tehdä enää minuuttiakaan yhteistyötä helpoittaakseen hahmon kirjoittamista ulos.

  Beltteriperhedraamaa tai ilmalukosta uloskävelyä olisi voinnut olla ehkä alle 4 jaksoa niin mielenkiinto olisi voinnut pysyä yllä näin kirjoja lukemattomalta kun oikein mikään ei etene mihinkään.
 • edited February 10
  Joo, studio hoiti kyllä näyttelijän tapauksen sinänsä varmaan hyvin. En ole seurannut, joten otan kantaa vain siihen miltä se näytti käsikirjoituksessa. Tosin mielestäni roolihahmoa ei ehkä olisi tarvinnut cancelloida niin totaalisesti, että kukaan ei edes viittaa siihen tai sano sen nimeä ääneen. Tiedä häntä.

  Beltterien perhdraamasta mainittakoon, että Michio Pan roolin kirjoittaminen yhteen Drummerin kanssa ei ollut kovin onnistunut ratkaisu. Kirjoissa henkilöiden motiivit tehdä mitä tekivät olivat näiltä osin hyvin erilaiset ja lopputuloskin jotain muuta. Sinänsä ymmärrän käsikirjoittajien valinnan muuttaa juonta näiltä osin, koska Drummerin hahmon aikaisemmat touhut ja Cara Geen tapa näytellä hahmoa ei olisi tukenut Michio Pan tarinaa. Näin jälkikäteen todettuna olisin mielelläni nähnyt esimerkiksi Sandrine Holtin Michio Pan roolissa. 
 • Mitään sanomattomuus ja viittaamattomuus luultavasti selittyy sillä, että kun näyttelijä potkittiin pois koko kausi oli jo kuvattu, täten sitten asioita parsittiin kasaan jo kuvatusta materiaalista miten saatiin ja jälkikäteen kuvattiin ilmeisesti tasan yksi kohtaus. Muuten sitten mentiin joko repliikkejen editoinneilla tai muuten otosten uudelleenrajaamisella tai retusoinnilla jälkituotannon puolella.
Sign In or Register to comment.