Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Leirisäännöt

edited November 2023 in Tietoa yhdistyksestä

Leirisäännöt

Saapuessasi leirille ilmoittaudu aina leirivastaavalle. Leirivastaava ottaa tietosi leirilistaan.

Jokainen leirikävijä huolehtii itse omista aterioistaan. Leirikeskuksissa on hyvät elintarvikkeiden säilytystilat ja ruoanlaittomahdollisuudet - muista varata mukaasi riittävästi ruokaa. 

Ota mukaasi myös tarpeelliset yöpymisvälineet. Leirikeskuksissa on yleensä patjat, peitot ja tyynyt, mutta ei lakanoita, pussilakanoita eikä tyynyliinoja. Huomioi myös tarvittavat peseytymisvälineet - saunominen on olennainen osa leiripäivää.

Poistuessasi leiriltä ilmoittaudu leirivastaavalle vähintään puoli tuntia ennen leiriltä poistumista, jotta leirivastaava voi tarvittaessa antaa sinulle siivoustehtävän. Leiriltä ei saa poistua ennen kuin leirivastaava antaa siihen luvan. Ilmoita leirivastaavalle myös silloin, kun poistut leiriltä pidemmäksi aikaa (esim. yöpyäksesi jossain muualla kuin leirikeskuksessa).

Yleensä leiriltä poistutaan lauantaina päivän pelejen päättyessä. Jos olet jäämässä sunnuntaiksi on siitä hyvä ilmoittaa etukäteen niin tiedämme varautua.

Leirivastaavat

Leirivastaava toimii yhdistyksen luottamushenkilönä leireillä ja vastaa siitä, että yhdistyksen leirisääntöjä ja leirikeskuksen sääntöjä noudatetaan. Leirivastaavan on perehdyttävä leirikeskuksen järjestyssääntöihin sekä pelastus- ja jätehuoltosuunnitelmiin, ja huolehdittava että leirillä olijat noudattavat niitä. Leirivastaava nimetään jokaiselle leirille erikseen.

Leirivastaavana voi toimia yhdistyksen täysi-ikäinen jäsen. Leirivastaava nimetään tehtävään halukkaista jäsenistä hallituksen toimesta. Leirivastaava pyritään nimeämään vähintään 2 viikkoa ennen leiriä.

Leirivastaava on läsnä leirikeskuksessa koko leirin ajan ja poistuu viimeisenä leirikeskuksesta. Leirivastaava voi poistua hetkellisesti leirikeskuksesta (esim. kaupassa käynti), mutta on tällöin oltava puhelimitse tavoitettavissa.

Jos leirivastaavaa ei voida nimetä (esim. vapaaehtoisten puutteen vuoksi), perutaan kyseinen leiri.

Leirivastaava voi pyytää jäsentä poistumaan leiriltä mikäli katsoo tämän aiheuttavan häiriötä muille leirillä oleville tai leiripaikalle.

Leirivastaavan tärkeimmät tehtävät: 

- leirikeskuksen avainten noutaminen, hallinta leirin ajan sekä palauttaminen
(avainten noudon ja palauttamisen voi tehdä myös leirivastaavan pyynnöstä joku muu henkilö, leirivastaava kuitenkin vastaa avaimista) 

- leirikeskuksen avaaminen ja tilojen yleisen siisteyden ja kunnon tarkastaminen ennen käyttöönottoa

- leirikeskuksen sääntöihin tutustuminen ja niiden valvominen leirin aikana

- leirille saapuvien jäsenten kirjaaminen leirilistaan

- leirille saapuvien vieraiden opastaminen leirikeskuksen ja yhdistyksen leirisääntöihin, sekä kirjaaminen leirilistaan

- leirikeskuksen siisteyden valvominen leirin aikana ja loppusiivouksen valvominen

- tarvittavien siivous- tai järjestelytehtävien antaminen leiriltä poistuville jäsenille

- leirikeskuksen sulkeminen leirikeskuksen sääntöjen mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä:
  - leirikeskuksen siisteyteen
  - löytötavaroihin
  - valojen sammuttamiseen
  - ikkunoiden sulkemiseen
  - ovien sulkemiseen ja lukitsemiseen

- poikkeavista tilanteista, rikkoutumisista yms. ilmoittaminen leirikeskuksen yhteyshenkilölle ja yhdistyksen hallitukselle

- leirilistan ja leirikansion toimittaminen yhdistyksen sihteerille tai rahastonhoitajalle leirin jälkeen

Leirivastaavan tärkein työkalu on leirivastaavan kansio. Kansiossa on sisältönä mm. leirivastaavan tehtävän sisältö, hallituksen jäsenten yhteystiedot, yhdistyksen säännöt, leirikeskuksen(leirikeskuksien) säännöt (jos sellaiset löytyy), leirilista (eli ilmoittautumis- ja läsnäololuettelo) ja siivoustehtävien jakolista.

Vierailijasäännöt

Leirit on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Leirille mahdollisesti saapuvista vieraista tulee ilmoittaa leirivastaavalle. Vierailijaksi voidaan katsoa henkilö, joka saapuu leirille tarkoituksenaan tutustua yhdistykseen ja sen toimintaan, eikä ole aikaisemmin leirillä vieraillut. Vierailuaika on kaksi täyttä leirivuorokautta.

Vierailijaa voidaan pyytää poistumaan leiriltä välittömästi, mikäli siihen katsotaan olevan aihetta. Vierailijoita koskevat samat säännöt kuin jäseniäkin, ilman erivapauksia tai poikkeuksia.

Jokaiselle vierailijalle tai vierailijaryhmälle osoitetaan leirillä isäntä, jonka tehtävänä on varmistua siitä, että vierailija ymmärtää leirin säännöt ja toimintatavat, ja noudattaa niitä. Poikkeavasta menettelystä on sovittava hyvissä ajoin leirivastaajan kanssa.Ajo-ohjeet

Kesärinne
Leirikeskuksen osoite on “Turaniementie 27, 04370 RUSUTJÄRVI”.
Linkki: Fonectan kartta leirikeskuksen sijainnista.

Linja-autolla tultaessa lähin pysäkki on Hämeentiellä (tienro 45) “Ketunlinna P (903)” ("Rusutjärvi th, Ketunlinna" Matkahuollon sivuilla). Ylitä tie pysäkiltä ja jatka suuntaan johon on kyltti “Rusutjärvi” (Hyrylästä tultaessa vasemmalle), tiennimi on Rusutjärventie. Jatka noin vajaa kilometri kunnes tulet ensimmäiselle varsinaiselle oikealle haarautuvalle tielle, Turaniementielle. Jatka tietä noin 400 metriä kunnes ensimmäisen mutkan jälkeen on kyltti “Kesärinne”. 

Autolla tultaessa (Hyrylän suunnalta) aja Hämeentietä (tienro 45) ja käänny vasemmalle Rusutjärventien risteyksestä (opaste Rusutjärvi). Jatka noin vajaa kilometri kunnes tulet ensimmäiselle varsinaiselle oikealle haarautuvalle tielle, Turaniementielle. Jatka tietä noin 400 metriä kunnes ensimmäisen mutkan jälkeen on kyltti “Kesärinne”.

Märkiö
Leirikeskuksen osoite on Hangonväylä 1508, Hyvinkää.
Linkki: Fonectan kartta leirikeskuksen sijainnista.

Aja Hämeenlinna-Tampere tietä pohjoiseen, kunnes tulet Nurmijärven liittymän kohdalle Myllykukon risteykseen (ramppi 13), suoraan kohti Nurmijärven keskustaa (tie 1311). Ohitat kolmet liikennevalot, kohti Rajamäkeä (12 km) poikkeamatta mihinkään, kunnes tulet Hanko-Hyvinkään t-risteykseen käännyt vasemmalle Hankoon päin noin 4 km, kunnes vastaan tulee kyltti grillikioski 500 m, levähdyspaikan reunassa on kyltillä ohjaus MÄRKIÖN leirikeskukseen. Levähdyspaikalta noin 100 m leirikeskukseen, palaatte tulosuntaan ison tien vierellä menevää pientä hiekkatietä/kärrypolkua ja käännytte esimmäisen mahdollisuuden tullen suoraan oikealla leirikeskuksen pihalle.
Tagged:

Comments

Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion