Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Vaatekaupat

pppppp
edited January 1970 in Tori
Mistä hankitte vaatteita, ja tiedättekö hyviä vaatekauppoja?

Etenkin kiinnostaisi DrLovelta kuulla asiantuntijan kommenttia tähän kysymykseen.

Stockan One Way on ärsyttävä nuorisoputiikkiliike, mutta sieltä saa välillä Ben Shermania ja Fred Perryä juuri ja juuri järkevään hintaan.

Garageland on käsittämättömän mauton liike viisikulmassa, eli lähinnä kaikkea Elvis-kamaa ja baseball takkeja, mutta sieltä saa myös Lonsdalea, Doc Martensia sekä Alpha Industriesin tuotteita, joskus myös Fred Perryä. Vika on siinä, että hinat on usein aika suolaisia, tosin halvempia kuin esim. Salaisessa Agentissa.

Salaisesta Agentista muuten sen verran että älkää ostako sieltä mitään ellei ole ihan pakko. Vitun kalliit hinnat ja myyvät myös luvattoman paskaa kamaa ja kohauttelevat olkapäitään jos tuotteet hajoaa. Moni tuote löytyy jostain muualta halvemmalla jos vähän etsii (esim. juuri One Waystä tai Garagelandistä).

Kuriositeettinä mainittakoon, että Forumin Stadiumista saa myös Fred Perryä, mutta viimeksi kun kävin katsomassa, niin aika karseissa väreissä.

Kenkämarskissa on hyvät kenkävalikoimat (sekä perinteistä kenkää että Doc Martensia yms.), mutta hinnat ovat todella suolaiset.

Tämän tyylin kamaa sai myös Mäkelänkadula olevasta hämärästä "urheiluvälineliikkeestä", nimeltään muistaakseni joku sport corner tms. josta sai siis mm. Lonsdalea, Doc Martensia ja Merciä parhaisiin hintoihin mihin olen Suomessa törmännyt, mutta jonkun huhun mukaan ko. pulju meni nurin. Joten omalla vastuulla sinne.

Pukutyylin vaatteet joudun yleensä hommaamaan käytettynä, koska uutena hinnat ovat sen verran suolaiset, ja sellaista peruskamaa löytää ihan hyvässä kunnossa käytettynäkin.

Pääkaupunkiseudun UFF:t tulee silloin tällöin kierrettyä kaikki läpi. Hinnat ovat normaalia kirpparitasoa kovemmat, mutta alennuspäivillä saattaa kuitenkin löytää ihan hyvää kamaa. Sörnäisissä on myös pari hyvää lähetyskirppistä, eli LKA kurvissa, ja sitten joku sellainen pienempi siellä missä Ihra ennen asui (nimeä en tähän hätään muista).

Käytettynä on tullut vastaan aika hyviäkin eri kenkiä, kyse on vain usein siitä, sattuuko löytymään oma koko. Mutta oxfordeja ja derbyjä kaikenlaisissa eri väreissä ja brogueina ja ilman on tullut vastaan useampaankin kertaan. Harmaita flanellihousuja löytyy usein hyllymetreittäin joka puljusta, joten on jo vähän varaa valitakin juuri oikea värisävy sekä katsella niitä pesumerkkejä, että onko 100% villaa vai jotain keinokuitua. Pikkutakkeja on tietty myös kilometrikaupalla, mutta niissä pitää ollakin jo hivenen tarkempi, jotta leikkaus todella istuu ja että koko on oikea, joka on itse väriä ja kuosia tärkeämpi juttu. Erilaisia kauluspaitoja löytyy myös paljon, mutta hyviä pukupaitoja ei kyllä itseasiassa ole tullut vastaan läheskään niin paljoa kuin luulisi. Hihat tuppaavat olemaan aina liian lyhyet. Neuleita näyttäisi olevan myös, mutta en ole niitä vielä tullut pahemmin ostaneeksi (siis yhtään). Joskus olen nähnyt myös todella siistejä kolmiosaisia pukujakin sopuhintaan, mutta harmikseni en ole vielä löytänyt itselleni oikeankokoista ja leikkaukseltaan sopivaa.

Ja bändipaidat kannattaa ostaa keikoilta tai tilata jostain alan pikkudistrosta.

Comments • Mistä hankitte vaatteita, ja tiedättekö hyviä vaatekauppoja?
  Pääkaupunkiseudun UFF:t tulee silloin tällöin kierrettyä kaikki läpi. Hinnat ovat normaalia kirpparitasoa kovemmat, mutta alennuspäivillä saattaa kuitenkin löytää ihan hyvää kamaa. Sörnäisissä on myös pari hyvää lähetyskirppistä, eli LKA kurvissa, ja sitten joku sellainen pienempi siellä missä Ihra ennen asui (nimeä en tähän hätään muista).

  Joo, se on Pelastusarmeijan kirppis, siinä Pääskylänrinteessä.
  LKA oli ennen jees, mutta nythän se on FCC vai mikä lie ja hinnat karkasi omituisesti. Paras UFFi on kyllä Helsinginkadun UFFi, paras valikoima, varsinkin miesten pukuja. Pari vuotta vanha BOSSin suitti, 40 euroa (oli melkein käyttämätön! Meikäläinen on vielä sen verran pallo että löytyy tätä mutanttikokoa vielä viimeiseen asti), ei paha. Kenkiä en tuolta uskalla ostaa, jalkasieni ja vastaavat ovat aika helposti saatavissa.

  Liikkeistä BOSSin liike Erottajan alussa on hyvä (tosin ei niin hyvä enää kun kaveri ei ole siellä duunissa), samoin Oscar Jacobsen (tosin paidoissa parempi kuin suiteissa, mutta myyjät ovat todella hyviä) Kluuvikadulla. Stocka on yllättävän hyvä joskin valikoima on aika ... tumma? Halonen oli jees aikaisemmin, nyt vanhat räätälit ovat häipänneet :(

  Inttikaman joutuu tosiaan Peisan mainitsemista paikoista ostamaan. Vaikka helvetin Salainen myy feikkivaatteita! Perkele kun swat-housuissa on joku ihmeen flaba perseessä, joka ei todellakaan tarkoita että olisivat aidot. Lisäksi nämä eivät todellakaan ole palokyllästetyt vaan ihan normaalit reisitaskuhousut ja vielä kiskovat näistä ihan övärihintaa.

  Ihan vihjeenä, kandee käydä vilkaisemassa Porthaninkadun liikettä josta saa melko hyviä kuteita, olikohan Street Style vai Bar tms. Siinä Kotipizzan vieressä, terassin alapuolella.


 • Kenkiä en tuolta uskalla ostaa, jalkasieni ja vastaavat ovat aika helposti saatavissa.

  Kuinkahan realistinen tuo pelko on?


  Ihan vihjeenä, kandee käydä vilkaisemassa Porthaninkadun liikettä josta saa melko hyviä kuteita, olikohan Street Style vai Bar tms.

  Minkätyylistä kamaa siellä siis on?
 • Stockmann: Peruskauppa josta tulee aika paljon perusvaatteita ostettua. Hyviä kauluspaitoja ja solmioita. Valikoimissa ei mitään yllättävää, mutta eipä yllätyksiä täältä haetakaan. Jos tarvitset laadukkaita, konservatiivisia herrasmiehen perusvaatteita mene tänne. Armania, Sandia, Cerrutia, Bossia, Zegnaa, Filippa K:ta, Burberryä yms yms.

  Moda (Aleksanterinkatu): Muodikkaita perusvaatteita. Ei mitään erikoisuuksia kuitenkaan eikä kovinkaan räiskyviä kankaita mutta vähemmän konservatiivinen kuin Stocka. Erinomaiset alennusmyynnit, tälläkin hetkellä hyviä Armanin vaatteita puoleen hintaan paljon hyllyissä.

  One Way: Nuorekas peruskauppa. Harvemmin enää ostan mitään vaatemakuni muuttumisen vuoksi mutta ajoittain kivoja farkkuja ja paitoja. Hyviä merkkejä kaupassa Energie (ehkä parhaimman laatuisia nuorisomuotivaatteita mitä tiedän, tosin hintavia), Pepe Jeans ja Nudie, muut enemmänkin ylihintaista roskaa.

  Carling (Forum)s: Forumissa oleva nuorten vaatekauppa. Mainittava siksi että lähes koko vaatevalikoima on 70-lukutyylistä. Ei välttämättä mitään pimpgearia, enemmänkin perusvaatteita. Kannattaa tarkistaa, jos 70-luku iskee.

  Della Marga (Kämp-Galleria): Helsingin ainoa oikeita miesten muotivaatteita myyvä liike. Armania, Versacea, Dolce&Gabbanaa, Jean Paul Gaultieria jne. Hinnat tietysti pilvissä mutta vaatteet niin ihania että ei melkein edes haittaa. Mitään herrasmiehelle sopivaa et täältä tietystikään löydä, ainoastaan huippumuotia joka ajoittain on sen verran ylitseampuvaa että herrasmiehen pitäisi paeta muutamaksi kuukaudeksi Ranskan maaseudulle jos julkisilla paikoilla moisessa tahdittomuudessa esiintyy.

  Fere (Bulevardi): Helsingin ehkä ainoa oikea herrasmiesten vaatekauppa kauppa. Perinteisiä, todella laadukkaita vaatteita jotka tosin tietysti myös maksavat vastaavasti. Laatu tarkoittaa tietysti kestävyyttä, joten halvemmaksi se ajanmittaan tulee kuin muotivaatteiden pitäminen, eikä edes niin paljon kalliimmaksi kuin perusvaatteiden pitäminen kuin luulisi. Brionia, Turnbull&Asseria, Loro Piania ja sellaista.

  Sand (Mikonkatu?): Sand on keskihintaisista (siis skaalalla halpa-sikakallis) perusvaatteista ehkä laadukkain. Erittäin elegantteja leikkauksia ja laadukkaita kankaita. Firma kaiken lisäksi tanskalainen, vaikka teettäneekin vaatteensa Turkissa tai jossain (Made in Europe-merkintä viitannee Puolaan, Turkkiin tai vastaavaan.).

  Seven (Eerikinkatu): Mukava pikkukauppa jossa lähinnä muodikkaita pukuja, Calvin Kleinia ja Dolce&Gabbanaa.

  Kapteenska Country House (Kämp Galleria ja Unioninkatu): Mainitaan lähinnä yhden asian vuoksi, Barbourin. Legendaarinen englantilainen maalaisvaatevalmistaja. Hinnat Suomessa tosin 1,5-2 kertaa Englantia korkeampia. Kaupassa myös muita tyylikkäitä maaseutuvaatteita sekä erätarvikkeita Unioninkadun myymälässä.

  Union 5 for Men (Erottaja): Union 5:n, eli sen hirveän teiniskeittikaupan oikealla puolella oleva pikkuliike jossa myydään tyylikkäitä vaatteita nuorille aikuisille jotka eivät aivan vielä halua pukeutua kuin isänsä. Suhteellisen kallis, mutta kivoja vaatteita kuitenkin.

  Tuossahan noita oli. Muistakin toki ostelen satunnaisesti mutta noista yleensä. Hyvä kenkäkauppa Helsingistä kyllä puuttuu, tai ainakin hyvien kenkien löytäminen on hirmuisen vaikeaa.
 • Kenkiä en tuolta uskalla ostaa, jalkasieni ja vastaavat ovat aika helposti saatavissa.

  Kuinkahan realistinen tuo pelko on?

  Noh, noitahan ei mitenkään putsata ennen myyntiin laittoa, ja kun katselee esim. Pääskylänrinteen hoitokotia, niin siellä on aikamoisia täi/jalkasieni epidemioita. Ja juuri nämä käyvät yleensä testailemassa kenkiä ja pipoja/hattuja. Eli vähän sama kuin kirppiksillä - kandee käsitellä sisukset jollain putsausaineella ja varsinkin vaihtaa / lisätä uudet pohjalliset. Pipoja/hattuja en kyllä ostaisi lainkaan, mutta saunaanhan nekin voi laittaa, 100 astetta ja 15 minuuttia oli hyvä nyrkkisääntö.
  Ihan vihjeenä, kandee käydä vilkaisemassa Porthaninkadun liikettä josta saa melko hyviä kuteita, olikohan Street Style vai Bar tms.

  Minkätyylistä kamaa siellä siis on?

  Eli army/party etc. Merkkejä laidasta laitaan (ei mitään isoa ja kallista). Ehkä joku entinen Dekadenz tulee mieleen, vaikka kenkiä täältä ei saa. Jonkinverran päheitä nahkatakkeja, maihareita (feikkejä, mutta hinnat enemmän kohdallaan). Varsinkin hyviä paitoja (hyvin tekstein) löytyy täältä ja vähän erilaisempaakin tauhkaa. Alea aika usein.
 • Onks porukka törmänny Hesassa missään putiikkiin, josta voisi ostaa itselleen kiltin?

  Ja mistäköhän voisi löytyä pitkiä nahkatakkeja tai mantteleita mallia Kolmas Valtakunta? Niissä on särmää, ei tahdo oikein löytyä tarpeeksi sotilaallista mistään. Ei ihme että saksalaisten kledjut oli niin makeita, kun Hugo Bosskin niitä aikoinaan valmisti.
 • Jos täällä on YHTÄÄN KETÄÄN jota Perryn pikeet kiinnostaa, niin nyt olisi WTC-centerin Beamhillissä niitä suhteellisen käsittämättömään 22 euron hintaan (normaalisti tommonen 55 - 65 euroa). Ja täähän on niin klassinen vaate tietyissä piireissä että ihan sattuu.
 • Minä haluan vaan tietää mistä saa mustia swatteja mahdollisimman hyvin/halvasti/laadukkaasti ja muuta... Ehkä minä en sitten ole kovin high-fashion... Kertokaa jos tiiätte.


 • Minä haluan vaan tietää mistä saa mustia swatteja mahdollisimman hyvin/halvasti/laadukkaasti ja muuta... Ehkä minä en sitten ole kovin high-fashion... Kertokaa jos tiiätte.

  Stuntman, netti/postimyynti - feikkejä, 6x euroa kipale. Napit hajoo. Kangas ei stuffattua.
  Street Bar tms. kalliossa - feikkejä, 50 - 65 euroa kipale. Napit infernaalisen huonosti kiinni. Kangas ohutta.
  Salainen Agentti - välillä feikkejä, välillä oikeita. Välillä käytettyjä mojovaankin hintaan (30 enskaa, normaalisti melkein 70!) mutta yleensä jotain mutanttikokoja.

  Ulkomaisten nettikauppojen myynnistä (Saksa) saa noin 30-50 enskaa kipale mutta postikulut voi olla melkoiset eli pitää tilata enemmän. Ja lisäksi pistävät nuo koot vähän omituisesti.

  Lisää vihjeitä otetaan vastaan.
 • www.varusteleka.fi kauppaa uusia& aitoja mustia jenkki armeijan housuja 40 € pari, mutta en tiedä pitääkö paikkaansa kun ei oo tullu tilattua. tosin postikulut on 10 € tilaus. vaikkuttais ihan hyvältä...
 • Vähän liian rock minun makuuni


  http://www.pimpdaddy.com/page/SFNT sen sijaan myy vaatteita jotka ovat pimp. Tarkastakaa erityisesti akvaariotolppakengät...
Sign In or Register to comment.