Better The Lie

From Karriviki

Maelstromin alue on sodan kourissa. On ollut jo vuosia. Suuret avaruuslaivastot ovat hajaantuneet ympäri ala-sektoreita ja jahtaavat säälimättömästi vihollisiaan. Myös muut voimat ovat alkaneet kerääntyä ja kierrellä Maelstromia, kuin korppikotkat ja hyeenat kuolevaa eläintä, odottaen vuoroaan, kärkkyen mitä romahtavasta valtakunnasta olisi ryöstettävissä... Tässä sodassa kuitenkin jotain on toisin, kuin yleensä. Sodan molemmat osapuolet ovat Adeptus Astartesin chaptereita. Ja niin ovat muuten korppikotkat ja hyeenatkin.


Ariadne (Nova-luokan fregatti)

Ariadne on Nova-luokan fregatti, joka oli aikaisemmin osa Lamenterien taistelulaivastoa, kunnes tuli ensin Minotaurien valtaamaksi, syöksyi erään vankilasiirtokunnan pinnalle ja pelastettiin sieltä...

Avaruusalusten mittakaavassa Ariadne on taistelukoira, bullmastiffi. Se on suhteellisen pienikokoinen, mutta se on suunniteltu vain yhteen ainoaan tarkoitukseen: Tuhoamaan toisia avaruusaluksia. Tämä näkyy kaikesta aluksen rakenteessa. Ariadne on sulavalinjainen, suhteellisen kevyesti panssaroitu, mutta nopea, ketterä ja raskaasti aseistettu. Aluksen nokassa ja sen paapuurin puoleisella kyljellä olevassa siivessä on kummassakin kiinni raskas, lähes puolen aluksen pituinen, laserpeitsi, joka kykenee leikkaamaan auki raskaimmankin aluksen rungon.

Astartesin aluksien tavoin Ariadne on alusta loppuun saakka automatisoitu. Aluksen toimintoja ja huoltoa hoitavat päivästä toiseen tuhannet servitorit, Adeptus Mechanicuksen ikuiseen työpalvelukseen sitomat ihmisruumiit, joiden aivoista suurin osa somaattisesta hermostosta on leikattu pois ja korvattu monimutkaisilla tietokone-ohjelmilla. Autonominen hermosto pitää ruumiin sydämen, keuhkot ja aineenvaihdunnan käynnissä, mutta muutoin nämä olennot ovat pelkkiä metallilla vahvistettuja nukkeja, jotka tottelevat kyselemättä kahta herraa: ohjelmointiaan ja Ariadnea. Itse alusta hallitsee oikeastaan vain yksi ainoa henkilö: Ariadne.

Ariadne (Pilotti)

Ariadne on Lamentereiden palvelijatar, aluksen sydän ja sielu, kerran orjuutettu Minotaurien häikäilemättömyyden uhri... eikä hän aio enää palata yhdenkään herran alistamaksi.

Ariadne on täydellinen avaruusaluksen pilotti. Hänet on rakennettu sellaiseksi alusta loppuun asti. Ariadnen ruumiista yli 90% on korvattu kyberneettisillä raajoilla ja elimillä, joita peittää pronssin värinen ja valkoinen keraaminen kuori. Tuon kuoren alla ovat suojassa ne tuhannet liittimet, joiden avulla Ariadne kykenee liittämään itsensä osaksi alusta. Päinvastoin, kuin alusta huoltavilla servitoreilla Ariadnen somaattinen hermosto on hänen omaansa. Hän on alusta loppuun asti täysin oman tahtonsa herratar. Suurin osa hänen autonomisesta hermostostaan on sen sijaan silvottu ja käännetty toimimaan aivan uudessa rajapinnassa. Hänen omat elintoimintonsa eivät juuri enää tarvitse hermostoa, sillä suurin osa siitä, mikä pitää hänen aivonsa elossa on pelkkää metallia, muovia ja piitä. Liittyessään alukseen Ariadnesta tulee alus. Fuusireaktorin sykkii hänen sydämenään ja korkeajänniteverkko kuljettaa hänen 'verensä' aluksen jokaiseen kolkkaan sähköistäen ne miljoonat koneet, jotka ovat hänen uudet lihaksensa. Aluksen ilmakierto, joka kuljettaa hapetettua, hengityskelpoista ilmaa niin aluksen matkustajille, kuin servitoreillekin on Ariadnen hengitystä.

Aivan kuin se ihmisruumis, joka häneltä on leikattu pois, suuri osa aluksesta toimii Ariadnen tahdon ulkopuolella, autonomisen hermoston alueella, johon hän itse ei voi vaikuttaa. Ariadne ohjaa alusta, mutta samalla myös alus ohjaa häntä. Hän ei voi sammuttaa sydäntään, eikä pidättää ilmankiertoaan ylettömän pitkääna. Tulipalojen syttyessä hän tuntee niiden kuumuuden, eikä voi estää alusta sammuttamasta tulia. Laserpeitsien säteiden repiessä vihollisaluksen runkoa Ariadne tuntee tahtomattaankin orgastista nautintoa niiden voimasta... Aluksena Ariadne on psykopaattinen sarjamurhaaja, joka nauttii toisten alusten silpomisesta. Tämä onkin hänen olemukseensa liittyvä suuri ironia, sillä aluksen liitäntäpinnan ulkopuolella Ariadne on loppujen lopuksi aika herttainen ja herkkä olento, joka tuntee ikuista kiitollisuutta sitä kolmikkoa kohtaan, joka vapautti hänet Minotaurien orjuudesta. Tämä erikoinen suhde Ariadnen kahden puolen ja hänen 'suojelijoina' toimivan kolmikon välillä onkin se tekijä, joka pitää Ariadnen kontrollissa. Hän tuntuu olevan suorastaan mielissään siitä, että voi jättää vaikeimmat päätökset aluksen uusien kapteenien päätettäväksi ja keskittyä itse vain olemaan.

Dramatis Personae

Aubray of Exsanguinator Tribe, Abattoir Deck (Kenkkilä) - 175 senttinen, luurangonlaiha, kalju mies. Posliininvalkoinen iho ja vihreät silmät. Kuolemankultisti, joka on ottanut elämäntehtäväkseen tutustuttaa kaikki aluksella oikeaoppisiin veriuhreihin ja Keisarin palvaamiseen. Alusta johtavan triumviraatin jäsen.

Bron of Eviscerator Tribe, Abattoir Deck (Kauhanen) - 200 senttinen, laiha, nilkuttaen kävelevä mies. Posliininvalkoinen iho, yönmustat hiukset ja vihreät silmät. Alusta johtavan triumviraatin jäsen.

Voidguard Mordechai (Kentti) - 200 senttinen, laiha, epämiellyttävän, vihaisen ja tylyn oloinen mies. Posliininvalkoinen iho, yönmustat hiukset ja vihreät silmät. Alusta johtavan triumviraatin jäsen.

Katyaina (Taija) - 175 senttinen, lihaksikas ja arpien peittämä nainen. Vaalea iho, vaaleat hiukset ja siniset silmät. Järjestöstään eronnut/erotettu Adepta Sororitas joka toimi aikaisemmin Opterassa rituaalisena esitaistelijana. Nykyisen johtaa ja kouluttaa Ariadnen vartiostoa.

Tech-Priest Vendigroth (Petsku) - 182 senttinen, laiha ja kalju mies. Toimii Ariadnen johtavana, ja ainoana, Enginseerinä.

Deatrix - 165 senttinen, laiha nuori nainen. Vaalea iho, ruskeat hiukset. Entinen Opteran tutka-asemalla palvellut Lamenterien bondswoman ja sukkulapilotti. Nykyisin Ariadnen triumviraatin henkilökohtainen sukkulapilotti.

Lucretia - 175 senttinen, tukevahko, lihaksikas nainen. Ruskehtava iho ja mustat hiukset. Entinen Opteran tutka-asemalle palvellut Lamenterien bondswoman ja sukkulamekaanikko. Pitää Deatrixin sukkulan kunnossa.

Fraka ja Brulla - Kaksi pienikokoista, mutta kaunista nuorta Opteralaista naista. Molemmat on aikanaan värvätty Opteran villiheimojen parista Lamenterien palvelijattariksi. Eivät omaa mitään teknisiä taitoja, mutta kykenevät näyttämään hyvältä tarjoillessaan ruokaa Ariadnen päällystölle.

Lila - Noin 170 senttiä pitkä ja eteerisellä tavalla kaunis hieman eldaria muistuttava nainen. Violetit hiukset ja vaalea iho. Pukeutuu erittäin näyttäviin hoviasuihin. Ilmeisesti ei ole ihminen, vaan Lhamaen lajin jäsen ja lajilleen tyypillisesti hallitsee suvereenisti erilaiset myrkyt ja vastamyrkyr kyeten syntetisoimaan niitä omassa elimistössään. Työskennellyt eldarien parissa.

Kersantti Akadia - 175 senttinen, lihaksikas ja useiden arpien peittämä kolmekymppinen nainen. Imperiumin Kaartin veteraani, joka päätti värväytyä Ariadnen vartiostoon. Johtaa Punaista Kaartia.

Punainen Kaarti - Kaksitoista verenpunaisiin univormuihin ja turkislakkeihin pukeutuvaa Imperiumin Kaartin veteraania, jotka värväytyivät Ariadnen vartiostoon.

Majavahattumiehet - Alunperin viiden Opteralaisen metsästäjämiehen joukko, jotka tunnisti turkisvaatteista, näyttävästä majavannahkalakista ja siitä, että he kommunikoivat lähestulkoon pelkästään viittomalla. Tämä viisikko on noussut selvästi johtavaan asemaan muiden Opterasta värvättyjen metsästäjien ja soturien keskuudessa ja vähitellen muutkin Opteralaiset ovat alkaneet jäljiltellä heidän tapojaan ja pukeutumistaan.

Maelstromin Suojelijat

Seuraavat Adeptus Astartes chapterit ovat liittoutuneet Lugft Huronin johdon alle ja vannoneet suojelevansa Maelstromin aluetta kaikkia hyökkääjiä vastaan:

Astral Claws,

Mantis Warriors,

Lamenters,

Executioners

Invaasio

Seuraavat Adeptus Astartesin chapterit ovat liittoutuneet Inkvisiittori-Legaatti Jarndyce Franen johdolla ja hyökänneet Maelstromin alueelle:

Fire Hawks,

Marines Errant,

Red Scorpions,

Raptors,

Salamanders,

Fire Angels,

Novamarines,

Howling Griffons,

Sons of Medusa

Korppikotkat ja Hyeenat

Seuraavat Adeptus Astartesin chapterit ovat vastanneet Inkvisiittori-Legaatti Jarndyce Franen kutsuun, mutta eivät ole alistuneet inkvisiition johtoon ja taistelevat vain omien tavoitteidensa toteuttamiseksi:

Minotaurs