Crinon asukkaat (Expanse)

From Karriviki

Asukkaat

Crinon asukasluku: 319

Kylä (aka Urbis)

Kylässä asuu 198 asukasta.

Ariadne-kollektiivi

Kamaria Ariadne

Ariadne-kollektiivi on Kamaria Ariadnen johtama kollektiivi ja kuuden hengen perhe. Kaikki Ariadne Kollektiivin naiset kuuluvat yhtä suurella osuudella kollektiiviin ja omistavat siten yhtäläisen osuuden kollektiivin omaisuudesta. Samanaikaisesti jokainen on erikseen naimisissa Kamaria Ariadnen kanssa, jolla on toisin sanottuna viisi erillistä vaimoa. Nour Laqab-Ariadnea lukuun ottamatta kaikki perheen jäsenet ovat beltereitä, naisia ja enemmän tai vähemmän OPA:n aktiiveja, joita yhdistää unelma belterien omasta, itsenäisestä kodista kaukana UN:n ja Marsin vaikutusvallan ulkopuolella. Ariadnen jäsenet ovat taitojensa puolesta hyvin valmistautuneita rakentamaan ja ylläpitämään suljettuja järjestelmiä, kuten hydroponisia viljelmiä ja planeetan pinnalle soveltuvia suljettuja viljelmiä.

Ariadne-kollektiivi lukeutuu OPA:n radikaalimpiin elementteihin. He ovat ideologisesti militantteja postgender transhumanisteja. Kamaria Ariadnen hahmotteleman ideologian mukaisesti koska nykyisin käytössä oleva lisääntymislääketieteellinen teknologia mahdollistaa sikiötuotannon suoralla kromosomiyhdistelyllä voi ihmiskunta siirtyä postgenderismin aikaan valikoimalla lisääntyessään XX-kromosomipareja, jolloin tarpeettomaksi ja vaaralliseksi käynyt Y-kromosomi saadaan poistettua ihmiskunnan geenistöstä. Poliittisesti Ariadne kollektiivi kannattaa perhyksiköiden pitkälle vietyä suvereniteettia, jossa perheyksiköt muodostavat laajemman anarko-kolektivistisen poliittisen järjestelmän perustan.

Kamaria Ariadnen radikallilla ideologialla ei ole laajaa kannatusta edes Ariadne-kollektiivin omassa kulttuuripiirissä beltillä. Ariadne-kollektiivin epäillään osallistuneen OPA:n muiden militanttien sirpaleryhmien kanssa useiden avaruusalusten kaappaamisiin. Heitä epäillään tämän lisäksi kolmesta itsenäisestä iskusta, jotka ovat kohdistuneet kahdessa tapauksessa Yacht-Poolin vakuutustutkijoihin ja yhdessä tapauksessa UN asevoimien henkilöstöön. Kaikki Ariadne-kollektiivin itsenäiset iskut ovat tapahtuneet heidän omalla kotiasteroidillaan tai sen välittömässä läheisyydessä.

Kamaria Ariadne

Tiibettiläis-nepalilais-saksalais-australiainen pitkä beltterinainen. Kollektiivin matriarkka ja Crinon asuttamisen pääarkkitehti ja ideoija. Osoittautunut melko taitavaksi luovimaan Crinon ryhmien sosiaalisten verkkojen välillä ja on säilyttänyt siirtokunnan epävirallisen johtajan aseman ilman, että kukaan on Kamariaa asemaan valinnut tai nimittänyt. Maximillian Giganten tuhoutumisen ja sitä seuraavien tapahtumien aikana Kamaria joutui tunnustamaan asettaneensa muun muassa aluksen kapteenin Hernan Lopezin ja Beratnan Toma Brankovicin todella hankalaan asemaan, sekä olevansa pitkälti itse vastuussa vaimonsa Kameelan kuolemaan johtaneista tapahtumista. Kamarian mukaan hän teki kaiken luodakseen Crinosta paikan jossa hänen perheensä ja kaikki muutkin UN:n ja Marsin ulkopuolelle jääneet ryhmät voisivat löytää turvallisen kodin.

Annabelle "Cold Bird" Ariadne
Annabelle Ariadne

Skandinaavis-slaavilainen punertavahiuksinen beltterinainen. Syrjäänvetäytyvä, introvertti persoonallisuus. Työskennellyt ennen Ariadne-kollektiiviin liittymistä puolisotilaallisessa Lua Saturni turvallisuusyrityksessä. Virallisesti kollektiivin mekaanikko ja ilmeisesti kykenevä myöskin toimimaan sellaisena, mutta asiaa tarkemmin seuraaville on selvää, että Annabellen varsinainen rooli on Kamarian ja Ariadne Kollektiivin asemiehenä. Jäätävän luonteensa lisäksi Annabelle sopii tehtävään myös taistelukoulutuksensa ansiosta.Camille Ariadne
Camille Ariadne

Japanilais-teksasilainen pitkähkö beltterinainen. Pudotusaluksen pääasiallinen pilotti. Rauhallinen taustavaikuttaja ja Ariadne Kollektiivin "isosisko", joka yrittää parhaansa mukaan pitää huolta Kamaria Ariadnen lisäksi myös tämän muista vaimoista. Muiden vastuidensa ohella satelliittikeskuksen pääasiallinen työntekijä.Miranda Ariadne
Miranda Ariadne

Meksikolais-Guatelamalainen beltterinainen. Teknikko, joka on erikoistunut ilman- ja vedenkierrätysjärjestelmiin. Työskennellyt ennen Ariadne-kollektiiviin liittymistä puolisotilaallisessa Lua Saturni turvallisuusyrityksessä, jolta ajalta hänellä on tietotaitoa räjähdysaineista, murtautumisesta ja turvallisuusjärjestelmistä. Löytyy usein ryömimässä Ariadne Plants & Waterin kasvihuoneiden alta, eikä tunnu viettävän kovin paljon aikaa muutoin näkyvillä siirtokunnassa. Liittynyt osakkaaksi Snail Oil Co. panssarikalojen pyydystykseen.Nour Laqab / Ariadne
Nour Ariadne

Bulgarialais-libanonilais-israelilainen maasta kotoisin oleva nainen. Rahtiteknikko. Oli soluttautuneena Maximillian Giganten miehistöön. Hänen nimissään oli lähetetty provosoivia viestejä Marisolille. Hänellä on takanaan pitkä riita Dawa Sinin kanssa. Hän odottaa "ensimmäistä crinolaista", jonka odotetaan syntyvän noin siirtokunnan 300. päivänä. Toimii kaiken muun ohessa "CrinoNetin" järjestelmänvalvojana.Xylobium Ariadne
Xylobium Ariadne

Tumma keski-ikäinen beltterinainen. Ariadne kollektiivin arkologi, joka on suunnitellut merkittävän osan siirtokunnan kasvihuonetekniikasta. Matemaattisesti lahjakas, terävä-älyinen geometrisen matematiikan tohtori viettää suurimman osan ajastaan Ariadne kollektiivin laskeutujassa suunnittelemassa ja optimoimassa siirtokuntateknisiä ratkaisuja. Kuoli Lua Saturnin ampumana.Imbobo fo Holy Owkwa

Jupiterin järjestelmässä tukikohtaansa aikaisemmin pitänyt beltterikirkko. Kirkon perustaja ja päämies Diego Xanten päätti siirtää koko uskonnollisen yhteisönsä Crinolle. Pappisuransa aikana hän on ehtinyt kerätä valtavan omaisuuden ja merkittävästi vaikutusvaltaa Jupiterin järjestelmässä, ollen yksi harvoista beltterien todellisista yläluokkaisista aristokraateista, mutta suurin osa omaisuudesta on nyt sijoitettu koko kirkon yhteisön siirtämiseksi Crinolle. Hän lähti Crinolle ensimmäisenä yhdessä perheensä ja kolmentoista "opetuslapsensa" kanssa, mutta suunnitelmissa on että kirkon muut jäsenet seuraavat ajan kuluessa perässä. Yhdessä opetuslasten perheiden kanssa Imbobo fo Holy Owkwaan (IHO) kuuluun Crinolla 46 henkeä, tehden siitä siirtokunnan suurimman yksittäisen ryhmittymän. IHO:n doktriiniin kuuluvat moniavioiset perheet, joissa valta periytyy yhdelle perilliselle, omistus kuuluu perheen sisällä ensisijaisesti perilliselle ja toissijaisesti tämän aviopuolisoille, sekä vaatimus perhekuntien pitkälle viedystä suvereniteetistä.

Diego Xanten

Nelikymppinen tumma belterimies, pehmeät kasvonpiirteet ja kiharat hiukset muutamalla letillä. Köyhään beltteriperheeseen Ganymedella syntynyt pappi, joka on ehtinyt kahdenkymmenen vuoden uransa aikana nousta oman kirkkonsa ylimmäksi johtajaksi ja belterien aristokraattien joukkoon.

Aiko Xanten

Nelikymppinen tumma belterinainen, mongolipoimut ja musta, suora tukka. Pienen asteroidiasutuksen pakolainen, joka liittyi Diegon kirkkoon hyvin nuorena. Perheen arjen käytännön järjestelijä, joka on osoittautunut hyvin kykeneväksi siirtokunnan päivittäisten haasteiden kanssa painiessaan.

Binsa Xanten

Teini-ikäinen Xanten perheen lapsi. Hänen kännykkänsä on hakkeroitu ja joku on säilyttänyt siellä arkaluontoista materiaalia Pepitan suhteista.

Milagros Xanten

Teini-ikäinen beltterityttö. Mustat, lyhyeksi kynityt hiukset. Sosiaalisesti hiukan ujo, mutta reipas ja aktiivinen päästessään yksin luontoon. Kiinnostunut Crinon luonnosta, erityisesti takasiipilinnuista.

Kossi Burry-Herath

Herathin perheen päämies. Nelikymppinen hiukan lihava harmaantuva mies. Ylemmän sosiaaliluokan korporaatioperheen joutilas lapsi, joka liittyi IHO:n kirkkoon ja rupesi saarnamieheksi, sekä oman perheklaaninsa suvereeniksi hallitsijaksi. Haavoittui Crinosaarilla ja kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Ruwan Burry-Herath

Kossi Herathin vanhin poika ja Burryn perillinen. Parikymppinen pitkäraajainen, kalju ja kalpea mies. Toiminut Callistolla telakkahinaajan pilottina.

Sachi Burry-Herath

Kossi Herathin tytärvaimo. Yhdeksäntoistavuotias pitkäraajainen, mustahiuksinen nainen, jolla on kapeat kasvot ja pitkänomainen leuka. Toiminut toimistoapulaisena vesikaupassa Ganymedellä.

Ama Burry-Gamath

Kossi Herathin nuorin serkkuvaimo. Teknisesti ottaen pikkuserkku toiselta kiveltä. Seitsemäntoistavuotias, beltteriksi lyhyt mustahiuksinen ja tummaihoinen nainen, jolla on pienet, pyöreät kasvot. Toiminut IHO:n tiedotuksessa harjoittelijana.

Osasto 13

Calliston avaruusahtaajien ammattiyhdistysliikkeen osasto 13. Mukana Palkokasviosuuskunnan massiivisessa hankkeessa.

Marisol Marica Bager

Pääasiassa latinotaustainen, tulisieluinen kansankiihottaja ja ay-jyrä. Ennen pakoa Callistosta Marisol toimi osastonsa työsuojeluvaltuutettuna ja toimi työnjohtajana sotilaspuolen telakalla. Jätti jälkeensä liudan entisiä heiloja joista osaa jopa kaipaa. Lyhytpinnainen, sanavalmis ja hyvin organisointikykyinen. Varsinkin päissään rehvakas riidanhaastaja ja paatunut naistennainen.

Dawa Sinin ja Pepita Buckholzin exä.

Dorian Bucholz

Dorian Bucholz, näyttää nimestään huolimatta intialaiselta, Äiti marsista, isä belter. Lähti Crinolle jouduttuaan ongelmiin syyllistyttyään virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen laittomassa lakossa. Aikaisempien nujakointien vuoksi ainoa mikä varmisti töiden jatkumisen ennen viimeistä virhettä oli senioriteettiasema ja hyvät välit liiton johtoon sekä valmius tehdä mitä tahansa liiton hyväksi. Roteva ja lyhyt belteriksi.

Yannick Moloko

Kaikkien geenipoolien huonoimmat puolet itselleen kerännyt, hintelä ahtausdroneoperaattori. Dorianin paras kaveri, joka lähti mukaan Crinokselle haistettuaan onnensa Callistolla kääntyneen. Vannoutunut minibisnesmies jolla oli Callistolla liuta puolilaittomia bisneksiä menossa, ja aina seuraava suunnitelma rikastua nopeasti muhimassa.

Palkokasviosuuskunta

Palkokasviosuuskunta on joukko maanviljelijöitä jotka ovat lähteneet Maasta heidän perinteisten viljelysalueidensa tuhouduttua pitkäaikaisen kulutuksen seurauksena. He ovat lähtöisin Kiinasta, ja heillä on kaikilla maataloustieteen tai biotieteiden tutkinto relevantista aiheesta. He ovat myyneet omaisuutensa ja perustaneet osuuskunnan, jonka on tarkoitus aloittaa viljely siirtokunnassa uusimman tutkimuksen mukaisin menetelmin. 5 aikuista ja 6 lasta.

Osuuskuntalaiset ovat eri ikäisiä, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen väliltä. He edustavat Kiinan eri kansoja. Heillä on tunnuksenaan osuuskunnan logolla varustettu vihreä tuulitakki ja lippalakki,

Heillä on akateemisen pätevyyden lisäksi taitoa automaateissa ja koneiden ohjelmoinnissa sekä korjauksessa, eivätkä he pelkää sotkea käsiään mutaan.

He ovat vahvasti materialistisia ja heillä on epäluuloa uskonnollisia aatteita kohtaan. He ovat myös tottuneet kaikkialle tunkevan valvontaan ja kontrolliin, joten heidän on vaikea kuvitella rikkovansa yhteisön lakeja ja normeja. He myös vaistonvaraisesti valvovat toistensa toimintaa.

Yhteisöprofiili:

 • Yhtenäinen
 • Kollektiivinen (Solidaarinen)
 • Kesytetty (Hallittava)
 • Empiirinen (Pragmaattinen)
 • Innovatiivinen
Yan Wu

Palkokasviosuuskunnan karismaattinen johtajahahmo ja ryhmää ylläpitävä liima. Androgyyni kaunis ulkonäkö. Mustat pitkät hiukset. Avulias, rakastaa onnellisia loppuja ja romanttisia tarinoita. Heikkona menetettyihin tapauksiin.

Lin Xia

Toinen palkokasviosuuskunnan perustajista. Kaksi yhteistä alle kouluikäistä lasta vaimonsa Huang Xian kanssa.

Chun Jiang

Pohjavesi-insinööri. Työskennellyt Kiinan keskitasangolla vesivarantojen parissa, ennenkaikkea pilaantuneen pohjaveden puhdistusprojekteissa. Tottunut tekemään kenttätöitä Maapallon oloissa primitiivisiksi lasketuilla paikoilla maaseudulla. Keittiöpsykologi, joka auttaa mielellään Crinolaisia näiden pulmissa. Miespuolinen 29 v. maalainen. Pitkä, jäntevä ja ruskettunut. Violetit bionisesti muokatut silmät. Tuntee nostalgista vetoa "vanhanaikaiseen yksinkertaiseen elämään". Hakee Crinosta mahdollisuutta aloittaa alusta ja välttää Maapallon teollistumisen virheet. Omistautunut osuuskunnalle, mutta kaipaa välillä jotain omaa tekemistä.

Huang Xia

Barista, tarjoilija, pikaruokakokki ja toimistoapulainen. Yhden palkokasviosuuskunnan perustajista (Lin Xia) puoliso. Opiskellut taloushallintoa, mutta opinnot keskeytyivät huumeidenkäytön paljastuttua. Tämän jälkeen toiminut erilaisissa palvelualan ammateissa. Sittemmin päässyt kuiville ja mennyt naimisiin. Levoton ja kokee olevansa riittämätön verrattuna osuuskunnan korkeakoulutettuihin jäseniin. Haluaa todistaa olevansa hyödyllinen ja valmis ottamaan riskejä. Naispuolinen 26 v. maalainen. Keskimittainen tukeva, mutta vahva. Rakastaa puolisoaan, mutta haluaisi olla enemmänkin kuin vain "Linin vaimo". Kaksi yhteistä lasta, molemmat alle kouluikäisiä.

Y Que

Äärimmäisiä kokemuksia tavoittelevia seikkailijoita matkalla maailmankaikkeuden toiselle laidalle. Ryhmä on ottanut nimensä Renkaan läpi ensimmäisenä menneen slingshot-aluksen mukaan.

He ovat enimmäkseen Maasta, mutta mukana on pari marsilaistakin. Kaikki ovat nuoria, alle kolmekymppisiä, terveitä ja hyväkuntoisia. He ovat pääosin hyvistä perheistä ja varakkaita, mutta ovat jo kokeilleet kaikenlaista vaarallista Aurinkokunnassa. Monella heistä on hyvä koulutus ja tutkinto, mutta se ei ole välttämättä miltään relevantilta alalta. Heillä on taipumus tylsistyä helposti ja ottaa riskejä. He ovat kuitenkin ikäisekseen kokeneita ja rohkeita, joten kriisitilanteessa heistä on apua. Heitä on yhteensä 12, ja he ovat kaikki vähintään 18-vuotiaita.

Y Quelaiset tunnistaa urheilija/mallivartalosta, ihonmyötäisistä suojapuvuistaan muodikkaissa väreissä suurine brändinimineen. He ovat myös äänekkäitä ja aktiivisia.


Yhteisöprofiili:

 • Moninainen
 • Suvaitsevainen
 • Individualistinen (Anti-solidaarinen)
 • Kapinallinen (Anti-hallittava)
 • Impulsiivinen (Anti-suunnitelmallinen)
Arjun Negri

Y Quen henkinen johtaja Arjun Negri on intialaistaustainen mies maasta. Pitkä, tummaihoinen, hehkuvia tatuointeja. Voimakastahtoinen ja jääräpäinen. Ironinen huumorintaju. Perusolemukseltaan laiska, mutta innostunut harrastuksistaan.

John Nakasato III

John Nakasato Ⅲ on vuorikiipeilijä ja base-hyppääjä. Opiskellut planetaarista ilmastotiedettä ja sen ohessa sivuaineena geofysiikkaa. Miespuolinen 24 v. marsilainen. Pitkä, taipuisa, hyvin vaaleaihoinen. Blondit kiharat hiukset. Ei arvosta auktoriteetteja eikä arvonimiä. Antaa ihmisille hassuja lempinimiä ensi kertaa tavattaessa (ja saattaa antaa uusia jos sille päälle sattuu). Tällä hetkellä tyytymätön oleskeluun siirtokunnassa ja kaipaa toimintaa. Haluaisi lähteä tutkimusmatkalle planeetan tuntemattomille alueille. On lähtenyt Crinoon suututettuaan käytöksellään tarpeeksi monta pomoa Marsissa.

Iphigenia A

Entinen sotilas ja ilma-akrobaatti. Opiskellut kauppatieteitä ennen värväytymistään. Ei ollut kiinnostunut ekonomin hommista palveluksensa jälkeen vaan on hakeutunut seikkailemaan ja päätynyt Crinolle. Naispuolinen 34 v. beltteri. Pitkä, hyväkuntoinen, hyvin tummaihoinen. Teräksensiniset suorat hiukset ja ruskeat silmät. On toiminut Johnin suojelijana ja oli alunperin ihastunut häneen. Tällä hetkellä kiinnostunut Crinon nykytilanteesta ja etsii siitä lisää tietoa.

Yhtiöpoliisi

Pur'N'Kleen yrityksen charterilla toiminut Valvontaosasto hajosi osan evakuoituessa pois Crinolta ja osan erotessa työstään. Jäljelle jääneet viisi henkilöä toimivat nyt yhteisessä tutkintaryhmässä yhdessä Crinon siirtokuntalaisten kanssa selvittäen Lua Saturnin rikoksia sodan aikana.

Grimdaara Edin

Nuorehko anglosaksi-puolalaistaustainen nainen. Syntynyt beltillä, vanhemmat ovat alunperin kotoisin Warsovasta, Maasta. Toimii Pur'N'Kleenin Valvontaosaston etsivänä.

Pel Teafyr

Maanainen. Pur'N'Kleen Valvontaosaston etsivä. Lyötiin maihin ja vangittiin lentokentällä. Myöhemmin paljastui sympatisoivan Crinon väkeä.

Sturkro Oziibri

Maamies. Pur'N'Kleen Valvontaosaston etsivä. Ryhtyi ammuskelemaan lentokentällä ja vangittiin Toman ja IHO:n toimin.

Nid Kosta

Maamies. Pur'N'Kleen Valvontaosaston vartija. Osallistunut kaikkiin Pur'N'Kleenin ja siirtokunnan välisiin mellakoihin ja taisteluihin. Toimi rauhanneuvotteluiden aikaan Grimdaara Edinin turvamiehenä.

Buj Ussetuj

Maanainen. Pur'N'Kleen Valvontaosaston vartija. Osallistunut kaikkiin Pur'N'Kleenin ja siirtokunnan välisiin mellakoihin ja taisteluihin. Toimi rauhanneuvotteluiden aikaan Grimdaara Edinin turvamiehenä.

Muut

Ryuunosuke Chong

Akateemiseen perheeseen syntynyt patologi. Loukkaantui ensimmäisessä laskeutumisessa jossa myös menetti puolisonsa.

Dawa Sin

Calliston telakalla työskennelleen työriitojen sovittelijan tytär, joka teinikapinassaan liittyi UN laivastoon. Indonesialais-korealainen etninen tausta. Beltterinä joutui laivastossa huoltotöihin ja palveli muutaman kuukauden Lunan sotilastukikohdan parturina. Taitava hakkeri ja flamewarien veteraari, jolla on vuosia kestänyt "hakkeribiiffi" Nour Laqabin kanssa. Pyörittää nykyisin parturia Kylän keskustassa.

Mackie Tom

Nuori tummahiuksinen ja eksoottisen näköinen beltterinainen, joka työskentelee sekalaisissa töissä muun muassa Beratna Lumberin ja Dawa Sinin kanssa. Haavoittui ja jäi vangiksi Crinosaarilla.

Tsiory Jones

Vankkarakenteinen tummaihoinen ja kalju maassa alunperin syntynyt ex-kyttä. Työskennellyt Star Helixillä etsivänä ja myöhemmin Pinkwaterin sopimuksella yksityisenä palkkionmetsästäjänä. Liittyi Maximillian Giganten miehistöön etsiessään Dawa Siniä, mutta onnettomuuden jälkeen on päätynyt Beratnan baariin töihin. Jäi vangiksi Crinosaarilla.

Eklavya Mamani

Zui Hao Steel & Concrete kaivosalueen vartija. Kotoisin Perusta, Maasta ja elänyt perustoimeentulolla ennen saapumistaan Crinolle. Lähti maasta toimiakseen avaruusaluksella, mutta ei koskaan päässyt muihin kuin hanttihommiin jäänkuljetusaluksella. Päätyi Crinolle parempien vaihtoehtojen puuttuessa ilman suunnitelmaa ja työskenteli jonkin aikaa Palkokasviosuuskunnan maanmuokkausprojektissa. Koska projekti ei näyttänyt tuottavan mitään lähiaikoina päätti värväytyä Zui Haolle yksinkertaisiin vartijan tehtäviin. Toiminut muutaman kuukauden turvallisuusvartijana Calliston telakan varastoilla, joten on ennenkin kanniskellut pistoolia ja osaa käyttää turvallisuusalan ammattitermejä uskottavasti. Kuollut Lua Saturnin tarkka-ampujan surmaamana.

Signur Quispe

Zui Hao Steel & Concrete kaivosalueen vartija. Kotoisin Perusta, Maasta ja elänyt perustoimeentulolla ennen saapumistaan Crinolle. Hänen alkuperäinen suunnitelmansa viljellä maata ja kasvattaa eläimiä Crinolla osoittautui liian hankalaksi ja hän päätyi mielummin värväytymään Zui Haolle yksinkertaisiin vartijan töihin. On käynyt maassa eräopaskurssin ja toiminut jonkin aikaa Braziliassa pihvitilalla vartiana, joten tietää ainakin teoriassa miten haulikko toimii. Kuollut Lua Saturnin tarkka-ampujan surmaamana.

Harriet "Harry" Zwerbach

Nuori, hyvin lyhyt ja lihaksikas rakennustarkastaja. Lyhyet, mustat hiukset, painijan ruumiinrakenne ja villisian temperamentti. Joutui Rakennustyöläisten Liiton pettämäksi ja jätti heidät.

Säänpuolen rannikko

Säänpuolen rannikolla asuu 24 asukasta.

Whiten perhe

Marsista kotoisin oleva suurperhe. Marsin tunneleissa aikaisemmin asunut köyhä perhe, johon kuuluu kaksi isovanhempaa, neljä aikuista ja kolme lasta. Perheen usko Marsin suureen projektiin alkoi horjumaan tunneleissa sattuneen onnettomuuden ja sitä seuranneiden ongelmien johdosta. Kahta perheenjäsentä uhkasi työvankeus rakennus- ja paloturvallisuuden laiminlyönneistä ja he päättivät aloittaa uuden elämän siirtokunnassa. Perheen suunnitelmissa on aloittaa liha- ja maitokarjan kasvatus siirtokunnassa. Entisinä Marsin asukkaina heillä on hyvät tekniset taidot omavaraiseen siirtokuntaelämään.

Felix White

Whiten vanha isäntä, joka teki pitkän uran Marsissa tunnelilouhijana.

Mia White

Felix Whiten äiti, kotoisin keskiluokkaisesta kupuviljelijäperheestä.

Moritz White

Whiten perheen vanhin poika ja perillinen. Toiminut jäänlouhijana ja sen ohessa piiritason voimanostajana. Tumma, vahvarakenteinen jässikkä.

Andone White

Moritz Whiten vaimo, ammattisotilas, joka toimi MMC:ssä kuljetusaliupseerina. Kalpea, leveähartiainen ja vahva nainen.

Mila White

Moritz Whiten pikkusisko. Ammatiltaan kirjastonhoitaja ja kanttori Marsin yhdistyneessä protestanttisessa kirkossa. Tumma, hyvin laiha ja pitkäraajainen nuori nainen.

Rossi Antunes

Mia Whiten avomies. Ammatiltaan logistiikkaneuvottelija. Tummahiuksinen, kapeakasvoinen ja vahvaleukainen mies, joka vaikuttaa hymyilevän lähes aina.

Neros Milhuan

Whiten perheen palkallinen. Nuori marsilainen länsiafrikkalainen mies, joka toimii Whiten perheen apumiehenä ja karjavahtina.

Chee Milhuan

Neros Milhuanin pikkusisko. Toimii isoveljensä tavoin sekalaisissa hommissa Whiten perheelle.

Zhaon perhe

Kahden aikuisen ja yhden lapsen marsilainen työläisperhe, joka saapui alunperin siirtokuntaan aikomuksena elättää itsensä teknisillä huoltotöillä. Erinäisten käänteiden jälkeen he päättivät myydä laskeutujansa Kylässä huutokaupalla ja muuttaa töihin Whiten perheen karjatilalle.

Prospero Zhao

Marsilaiseksi lyhyt, lihaksikas sotilasperheessä kasvanut Marsin herätyskirkon pappi. Kovaluonteinen ja sitkeä yrittäjä.

Emm Zhao

Atleettinen, Marsin yhdessä suurimmassa luolakaupungissa kasvanut tiukkanutturainen latina. Toiminut aikanaan Pur'n'Kleenin yhtiöetsivänä. Täsmällinen ja tiukkasanainen.

Crinosaaret

Crinosaarilla asuu 97 asukasta.

Allarcadian perhe

Maasta kotoisin oleva perhe. Perustulon varassa maassa asunut perhe, johon kuuluu kaksi aikuista, yksi teini-ikäinen poika ja kaksi alle teini-ikäistä tytärtä. Allarcadian perhe lähti suurelle seikkailulle etsimään paratiisia, jossa heidän ei tarvitse noudattaa YK:n perustulolla eläville asettamia rajoituksia. On vähintäänkin epäselvää, miten Allarcadian perheellä, joka on kotoisin tiukkaa perhesuunnittelua ajavasta Sveitsin liittotasavallasta voi olla kolme lasta. iodennäköisesti yksi tai useampi lapsista on syntynyt kotioloissa ja ilman kansalaisuusrekisteröintiä. Perheen suunnitelmissa on kasvattaa merilevää ruuaksi ja rakentaa tuulimyllyjä. Maasta kotoisin olevina heillä on korkeat teoreettiset tiedot, mutta heiltä puuttuu kaikki kokemus omavaraisesta elämisestä. Adriano Allarcadia oli Maapallon Maapallon yhtiöperheen rikas perillinen, joka päätti ryhtyä harrastusmielessä rakentamaan tuulivoimaloita ja kasvattamaan levää ja hänen vaimonsa Giovanna Allarcadia suurkaupungista kotoisin oleva uus-protestanttinen pappi, joka joutui ongelmiin ehkäisyyn negatiivisesti suhtautuvan uskonnollisen vakaumuksensa takia. Molempien epäillään menehtyneen 91. päivänä merellä.

Rocco Allarcadia

Vanhin Allarcadian lapsista, teini-ikäinen Rocco on opiskellut ahkerasti Crinolla tarpeellisia viljely ja rakennustaitoja. Lapsilauman johtaja.

Marisa Allarcadia

Marisa on vanhempi Allarcadian perheen kahdesta tytöstä. Luonteeltaan visionäärinen unelmoija.

Zeta Allarcadia

Zeta on perheen nuorin lapsi ja ehdottoman uskollinen sisaruksiaan kohtaan.

Utopiasiirtolaiset

Ryhmä romanttisia idealisteja, joiden tavoitteena on utopiasiirtokunnan perustaminen. Heidän yhdistävinä ideologioinaan ovat kasvissyönti, siveys ja moraalinen puhtaus. Ryhmällä on uskonnollinen tausta, kultti joka on syntynyt Etelä-Amerikassa kristinuskon ja buddhalaisuuden yhdistelmänä. Uskonkappaleista vahvimpana ovat tyyneys, laupeudentyö ja tasa-arvo. Osana tätä on kollektivismi ja pyrkimys itsekorostuksen välttämiseen. Puhtaus- ja luonnollisuusvaatimuksiin kuuluu mm. rokotevastaisuus. Kollektiivisuuden puolestaan sisältää lasten yhteiskoulutuksen ja ryhmän yhteismajoituksen. Yhteensä 8 aikuista ja 6 lasta.

Utopistit ovat kaikki Maasta lähtöisin ja toivovat uuden alun mahdollistavan ekologisen ja vaatimattoman elämän tasapainossa Jumalan luoman planeetan kanssa. He myös pakenevat ulkoisia yhteiskunnallisia normeja voidakseen luoda uuden ja paremman yhteiskunnan.

Utopistit pukeutuvat yksinkertaisiin peittäviin valkoisiin vaatteisiin. He ovat enimmäkseen kaupunkilaisia ja Etelä-Amerikkalaisina ulkomuodoltaan vaihtelevia.

Heillä ei ole paljoakaan käytännön taitoja siirtokunnan perustamiseen, mutta heitä ajaa ideologia ja innostus. Moni on työskennellyt toimistotöissä, ja mukana on myös taiteilijoita ja akateemikkoja. He ovat ottaneet suhteellisen suuria lainoja kustantaakseen urakkansa.

He välttävät kaikkea ”epäpuhdasta” ja ”moraalitonta” kuten lihaa, päihteitä, tanssimista ja irtosuhteita.

Yhteisöprofiili:

 • Yhtenäinen
 • Suvaitsevainen
 • Kollektiivinen (Solidaarinen)
 • Kesytetty (Hallittava)
 • Pasifistinen
 • Mystinen (Anti-pragmaattinen)
Cézar Pinheiro

Utopistien johtaja. Hyvin ruskettunut, pitkä honkelo mies. Vihreät silmät ja mustat hiukset. Laupeudessaan ja nöyryydessään ylimielisen tuntuinen. Kuuntelee huhuja herkällä korvalla ja tekee päätöksiä sen mukaan mitä tunteita ne herättävät.

Pepita Buckholtz

19-vuotias latinonainen, 157 cm, 48 kg, ruskeat silmät, pitkät mustat hiukset. Tavallisen näköinen, ei tatuointeja eikä muita pysyviä tuntomerkkejä. Hän on hämmentynyt, utelias ja tylsistynyt.

Elicia Van Akkeren

20-vuotias kaukaasialainen nainen, 182 cm, 86 kg, kiharat mustat hiukset, suuret tummanharmaat silmät, kalpea iho. Iloinen hymy. Kissatatuointi oikeassa olkavarressa. Turhamainen ja helposti tulistuva. Harrastaa maantiedettä.

Sora Nakano

21-vuotias aasialainen mies. 158 cm, 85 kg, ruskeat silmät, keskipitkät mustat hiukset. Pitkät kasvot, ei tatuointeja tms. Epäluuloinen, mutta esiintyy myötätuntoisena.

Rakennustyöläisten Liitto

Rakennusmestari Damien Castellen vetämä epämääräinen ryhmä UN:n ja Maan poliitikkaan ja byrokratiaan kyllästyneitä entisiä rakennustyöläisiä. Politiikka, byrokratia ja jatkuva irtisanomisten uhka ajoi ison pienistä rakennusprojekteista vastanneen työmaan Mestarina toimineen insinööri Damienin keräämään kasaan yhdeksän hengen ryhmän olosuhteisiin kyllästyneitä rakennusmiehiä, työkoneiden kuljettajia ja rakennuslogistiikan ammattilaisia lähtemään etsimään parempaa tulevaisuutta siirtokunnasta. Rakennustyöläisten Liitto sai myöhemmin huomattavasti vahvistuksia entisistä Pur'N'Kleenin työntekijöistä.

Damien Castelle

Rakennusmestari ja insinööri. Toiminut maassa useissa rakennusprojekteissa työmaan vastaavana rakennusmestarina.

Yann Abel Magyar

37-vuotias Ranskalais-Unkarilainen mies, 182cm pitkä, 82kg painava. Mustat hiukset, lyhyt parta, vihreät silmät. Pukeutuu siistiin nahkatakkiin, korvia koristavat muutamat korut. Ennen siirtokuntaa toiminut rakennusalalla työmaan valvonta tehtävissä ja itsekin lapiota useamman kerran heilutellut. Siirtokuntaan tullut hakemaan "parempaa" tulevaisuutta ja on luonteeltaan erittäin ystävällinen ja viettää paljon aikaa avustaen siirtokunnan eri rakennusprojekteissa. Yleensä hänet tapaa rakennusprojektien ulkopuolella nauttimassa alkoholia ja naisia vokottelemassa.

Nicolas Petrović

27-vuotias Ranskalais-Serbialainen mies, 177cm pitkä, 78kg painava, Oranssi irokeesi, ruskeat silmät. Naamassa tatuiointi, punkmainen look. Ennen siirtokuntaa toiminut kuljettajana logistiikan yrityksessä ja siirtokuntaan tullut hakemaan vapautta. Erittäin puhelias ja jaksaa jauhaa niitä näitä vaikka maailmanloppuun saakka. Saattaa hermostua väittelyissä ja kovistella jos väittely ei etene haluamallaan tavalla.

Denver Siegel

Mustaihoinen egyptinjuutalais-brasilialais-puolalainen putkimies. Isokokoinen ja kova puhumaan. Työstää jatkuvasti kaikenlaista pikkubisnestä varsinaisten töidensä sivussa.

Maximillian Giganten miehistö

Maximillian Giganten miehistöön kuului alunperin 70 henkeä, joista yksi pakeni Ensimmäisessä laskeutumissa ja 64 evakuoitiin aluksen tuhouduttua Crinolle. Myöhemmin pelastusalus Nain Blanchen tultua etsimään heitä kaksi miehistönjäsentä kuoli, 13 päätti palata Tycholle ja 49 jäädä asumaan siirtokuntaan. Aluksen päällystö oli Tycho Manufacturing and Engineering konsernin työntekijöitä. Heidän tehtävänään on tutkia Crino Gaten takana olevan Cleomestran tähtijärjestelmän asteroidikenttää, josta Tycho toivoo saavansa pikaisia voittoja kaivostoiminnan kautta ja pidemmällä aikataululla jalansijan järjestelmässä. Aluksen konemiehistö muodostui pääsääntöisesti belttereistä, jotka asuvat pysyvästi aluksella. Heille alus oli koti, joka nyt vain sattuu olemaan kuuden kuukauden pituisella matkalla toiseen aurinkokuntaan. He ovat kaikki Tycho Manufacturing and Engineering konsernin vakituisia työntekijöitä, mutta he tuntevat ensisijaisesti lojaaliutta alusta kohtaan.

Kansimiehistön työntekijät on rekrytoitu Tychon palvelukseen kuuden kuukauden keskeytyksettömän matkan sopimuksella ja heidän tarkoituksenaan oli ainoastaan toimittaa tutkimusretkikunta muutamaksi kuukaudeksi Crinon planeetalle, kartoittaa asteroidivyöhykettä, kerätä tutkimusretkikunta takaisin kyytiin ja palata kotiin tuhlaamaan heille luvattua pitkän matkan kuljetuksen boonusta.

Hernan Lopez

Aluksen kapteeni Hernan Lopez on kokenut kapteeni joka teki sopimuksen Ariadne-kollektiivin kanssa kansallistetun Mao-Kwikowskin valtakirjalla liikkuvien siirtokuntalaisten salaamisesta ja aluksensa jäämisestä Crinolle. Hän katsoi olevansa on vastuussa vain miehistönsä turvallisuuden osalta ja järkyttyi viiden hengen kuoltua aluksen tuhoutuessa. Hän aiheutti försti Kameela Garzian kuoleman tappelussa ja tuomittiin työpalveluun yhteiskunnan hyväksi.

Weslan Zaire

Nelikymppinen hyvin tummaihoinen ja pitkä beltterimekaanikko.

Philomene Kuol

Vaalea kreikkalais-sudanilais-senegalilainen beltterinainen. Rahtiteknikko. Haavoittui Crinosaarilla.

Hady Wolff

Pitkä ja laiha filippiiniläis-senegalilainen beltterimies. Rahtiteknikko.

Yhtiön tuomat

Alunperin Pur'N'Kleenin ja siirtokunnan rauhansopimuksen jälkeen yhteensä 24 henkilöä erosi Pur'N'Kleenin palveluksesta jäädäkseen asumaan Crinosaarilla. Näistä yhteensä kymmenen liittyi hyvin pian Rakennustyöläisten liittoon. Loput "yhtiön tuomat" eivät kuulu virallisesti mihinkään ryhmittymään, mutta pitävät edelleen yhtä.

Lua Saturni

Lua Saturni palkkasoturi osasto on kutistunut 14 jäseneen, mutta on edelleen vahvasti aseistettu, arvaamaton ja vaarallinen uhka Crinon siirtokunnalle. Se jakaantuu Medwayn miehistöön ja kolmeen iskuryhmään (Sabini, Feronia ja Terminus).

Andreea Nugraha

Lähes viisikymppinen belternainen ja Lua Saturnin iskuosaston johtaja. Toimii Sabini-iskuryhmässä. Häikäilemätön, kylmä ja hiukan ylimielinen Crinon Ensimmäisen laskeutumisen asukkaita kohtaan. Ahmad Nugrahan puoliso.

Julia Ko

Belternainen. Sabini-ryhmän tiedustelija ja ryhmän johtaja. Crinosaarelaisten havaintojen mukaan toiminut poikkeuksellisen avoimesti ja ystävällisesti siirtokuntalaisia siviileitä kohtaan.

Minsun Cel Tradat

Maanainen. Sabini-ryhmän tarkka-ampuja. Isokokoinen ja vahva.

Gunwoo Lee

Marsilaisnainen. Sabini-ryhmän taistelupelastaja ja ilmeisesti Bogdan Leen puoliso.

Hazid Romandhoni

Beltermies. Feronia-ryhmän johtaja. Samaa ikäluokkaa Andreea Nugrahan kanssa ja siten selkeästi vanhempi, kuin suurin osa Lua Saturnista.

Nur Cojocaru

Maanainen. Feronia-ryhmän tiedustelija.

Sarah Ryu

Marsilaisnainen. Feronia-ryhmän tarkka-ampuja.

Hajoon Kim

Maamies. Feronia-ryhmän taistelupelastaja.

Bogdan Lee

Lua Saturnin Terminus-ryhmän johtaja. Ilmeisesti Gunwoo Leen puoliso ja Annabelle Ariadnen veli.

Tudor Setiawan

Lua Saturnin Terminus-ryhmän tiedustelija.

Yeona Susilo

Lua Saturnin Terminus-ryhmän tarkka-ampuja. Vastuussa Xylobium Ariadnen tappamisesta. Crinosaarten taistelussa ampui Kossi Burry-Herathia, Philomene Kuolia ja Mackie Tomia.

Daniel Setiawan

Lua Saturnin Terminus-ryhmän taistelupelastaja. Kuoli Kylän lähistöllä Wen Yun ampumana.

Lucas Barbu

Lua Saturnin Medway-aluksen kapteeni. Kuoli kiertoradalla Medwayn valtauksen yhteydessä Toma Brancovicin ampumana.

Gabriela Kim

Lua Saturnin Medway-aluksen apupilotti. Haavoittui kiertoradalla Medwayn valtauksen yhteydessä Toma Brancovicin ampumana.

Ahmad Nugraha

Lua Saturnin Medway-aluksen konemestari. Jäi vangiksi Medwayn valtauksessa ja vapautettiin vankien vaihdossa. Andreaa Nugrahan puoliso.

Fernanda Bucur

Lua Saturnin Medway-aluksen konemies. Jäi vangiksi Medwayn valtauksessa ja vapautettiin vankien vaihdossa.

Hautausmaa

Siirtokunnassa on kuollut kahdeksantoista henkilöä.

 1. Ninive Fayetaha, Ganymedelta, 28 vuotias. Menehtyi siirtokunnan ensimmäisenä päivänä kaaduttuaan laskeutujassa.
 2. Oszkár Kárpáti, Maasta, 31 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 91. päivänä pudottuaan Tarpeian Kalliolta järveen.
 3. Adriano Allarcadia, Maasta, 42 vuotias. Katosi siirtokunnan 91. päivänä merelle. Etsinnät lopetettu veneen löydyttyä tyhjänä.
 4. Giovanna Allarcadia, Maasta, 43 vuotias. Katosi siirtokunnan 91. päivänä merelle. Etsinnät lopetettu veneen löydyttyä tyhjänä.
 5. Slavoj Acharya, Belter, 17 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 151. päivänä kiertoradalla Maximillian Giganten törmätessä jääasteroidiin.
 6. Franc Binte, Belter, 28 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 151. päivänä kiertoradalla Maximillian Giganten törmätessä jääasteroidiin.
 7. Kim Volodova, Belter, 37 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 151. päivänä kiertoradalla Maximillian Giganten törmätessä jääasteroidiin.
 8. Bine Velez, Belter, 29 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 151. päivänä kiertoradalla Maximillian Giganten törmätessä jääasteroidiin.
 9. Moika Stúrludottir, Belter, 30 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 151. päivänä kiertoradalla Maximillian Giganten törmätessä jääasteroidiin.
 10. Kameela Garzia, Belter, 32 vuotias. Menehtyi siirtokunnan 247. päivänä tappelussa Hernan Lopezin kanssa Crinosaarilla.
 11. Sami Wojcik, Maasta, 29 vuotias. Tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin siirtokunnan 250. päivänä kidnappauksesta Crinosaarilla.
 12. Ranbir Jain, Maasta, 33 vuotias. Kuoli merimehiläisten pistoihin siirtokunnan 317. päivänä Pur'N'Kleenin tukikohdassa Viinamäellä.
 13. Xylobium Ariadne, 44 vuotias. Kuoli Lua Saturnin ampumana siirtokunnan 323. päivänä Kylässä.
 14. Daniel Setiawan, 30 vuotias. Kuoli Wen Yun ampumana siirtokunnan 323. päivänä Kylän lähettyvillä.
 15. Signur Quispe, 32 vuotias. Kuoli Lua Saturnin ampumana siirtokunnan 331. päivänä Wen Yun kaivoksella.
 16. Eklavya Mamani, 28 vuotias. Kuoli Lua Saturnin ampumana siirtokunnan 331. päivänä Wen Yun kaivoksella.
 17. Lucas Barbu, 41 vuotias. Kuoli Toma Brancovicin ampumana siirtokunnan 333. päivänä kiertoradalla Medwayn valtauksessa.
 18. Kossi Burry-Herath, 50 vuotias. Kuoli Crinosaarilla siirtokunnan 333. päivänä saamiinsa vammoihin 335. päivänä.