Eden Lost (Outbreak Deep Space)

From Karriviki

Maa

Maapallolla asuu yhteensä 9 miljardia ihmistä, joille EDEN kykenee takaamaan hyvän elintason, turvallisen elämänpiirin ja terveen, pitkän elämän. Työtä riittää kaikille. Poliittisten painostusryhmien ja vähemmistöjen diktatuuri on lakkautettu. Suorademokratian avulla jokainen ihminen voi vaikuttaa siihen minkälaiseksi hänen omaa elinpiiriään kehitetään osallistumalla kansalaisäänestyksiin, jotka kohdistetaan koskemaan juuri niitä ihmisiä joihin kussakin äänestyksessä käsiteltävä asia tosiasiallisesti vaikuttaa. Vastineeksi kaikesta tästä, sinun on vain sopeuduttava elämään rauhassa ja harmoniassa muiden ihmisten kanssa.

Uuskieli

EDEN (Elektroniese Dinamiese Evolusionere Netwerk), muinaisen tekoäly- ja äänestysverkon ympärille rakentunut liittovaltio-imperiumi.

LOST (Lewende Organisme Slaap Terminale), Elävien organismien pitkäaikaiseen säilytykseen optimoitu terminaalirakennus tai alus.

GOD (Gevangene Oordrag Diens), karkotusvankien kuljetukseen erikoistunut viranomainen.

MAD (Militêre Aanval Diens), sotilaallisiin operaatioihin tarkoitetut “rynnäkköjoukot”. Käytännössä eliitti-jalkaväkeä erikoisoperaatioihin ja muihin nopeasti kehittyviin konflikteihin.

ASP (Algemene Sekuriteit Personeel), Yleiset turvallisuusjoukot, eli erilaiset järjestyspoliisi ja vartiointipalvelut.

DE/AD (Dodelike Eenheid / Algemene Diens), tappavaa voimaa käyttävät yleiset joukot. Eli käytännössä kaikki muut sotilaalliset muodostelmat, jotka eivät kuulu MAD:hen. Sisältää lukuisten erilaisiin tehtäviin tarkoitettujen viranomaisten joukkoja.

VAP (Verban Antisosiale Persoon), karkotettu vanki.

Mars

On myös olemassa vaihtoehto. Sinun ei ole pakko sopeutua. Voit tehdä rikoksen, jäädä kiinni ja opetella solidaarisuuttaa, empatiaa ja muiden ihmisten kunnioitusta ohjatussa terapiassa ja kansalaispalveluksessa. Voit päättää olla täydellisen antisosiaalinen persoona (VAP) ja luopua kansalaisuudestasi. Perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia kunnioittaen jopa täysin yhteiskuntaan sopeutumattomille persoonallisuuksille annetaan mahdollisuus rakentaa elämästään juuri sellainen kuin he haluavat. Karkotettuna siirtokuntaan.

Siirtokunnat eivät ole pelkästään uusien ajatusten, ideologioiden ja elämäntapojen koelaboratorioita. Ne ovat myös uusien yhteisöjen siemeniä. Jokainen siirtokunta voi kehittää oman rauhaisan ja harmonisen elämäntapansa ja liittyä takaisin EDENin suojelukseen, kunhan he ovat kyenneet vakuuttamaan muut kansalaiset siitä, että heidän elämäntapansa eivät uhkaa kansalaisten terveyttä ja vapautta. Marsin siirtokunta on paras esimerkki tästä kehityksestä.

Materia

Suurin osa kaikesta materiasta mitä ihmiset käyttävät on vain vuokralla. Korvauksena työhön käyttämästäsi ajasta saat valuuttaa, jolla voit vuokrata käyttöösi asunnon ja kaiken sellaisen tavaran, jota haluat omistaa. Kun joskus et enää halua omistaa jotain, haluat vaihtaa asuntoa tai vaikka vain siivota turhaa tavaraa pois nurkistasi yksinkertaisesti lopetat vuokraamisen. EDENin valvomat yhtiöt huolehtivat kaikesta varmistaen, että kaikki käytössäsi oleva omaisuus on aina ehjää, hyvässä kunnossa ja kaikinpuolin sellaista kuin haluat sen olevan. Jos se ei ole, yhtiöiden vastuulla on korjata tai kierrättää materia ja toimittaa sinulle juuri sellainen korvaava tuote kuin halusitkin. Siitähän sinä heille maksat. Koska EDEN pystyy tasaamaan resursseja tehokkaammin ja taloudellisemmin, kuin mikään ihmisten ylläpitämä talousjärjestelmä köyhyys on olematonta.

Media

Maailmankuva on täysin riippuvainen siitä, mitä henkilö näkee, tuntee ja kokee. Informaatioverkostojen sulautuessa saumattomasti fyysiseen maailmaan kaikki elävät keinotodellisuudessa joka ei ole heidän omaansa, vaan vuokralla. Onneksi EDENin valvovat lait pitävät huolen siitä, että kukaan ei voi vuokrata keinotodellisuutta joka olisi hänelle itselleen tai muille vaarallinen. Ainakaan ilman omaa ja muiden suostumusta.

Mainokset

"Almost Surreal" (Rainbow Shark GmbH)

Uutiset

“NASA ilmoittaa jatkavansa tietoturvaongelman selvittämistä. Ja nyt hetkeksi kaupallisiin tiedotteisiin.”

“Olemme saaneet uutta järkyttävää kuvamateriaalia Miami Central poliisilaitoksen terrori-iskusta. Muistutamme, että herkimpien katsojien tulisi tarkastaa pentukuplansa asetusten toiminta.”

Kuluttajansuojatiedotteet

“Pentukuplan käyttöä ei suositella äänestysikäisille. Pentukuplan liiallinen käyttö 18 ikävuoden jälkeen saattaa aiheuttaa todellisuusshokin.”

K-Tila

K-tila on valon taipuessa syntyvä tila, jossa aika ja avaruus käyttäytyvät tavalla, joka mahdollistaa matkustamisen molemmissa tiettyjen monimutkaisten matemaattisten pelisääntöjen mukaan. Kansanomaisesti tästä käytetään termiä "valoa nopeampi matkustaminen" ja se on mahdollistanut ihmisten levittäytymisen koko aurinkokuntaan ja jopa sen ulkopuolelle.

Selviytyjät

Leonardo Correia

ASP etsivä Rio de Janeiron faveloista.

Anthony Newman

ASP Rainbow Sharkin turvallisuuskonsultti.

Raymond Richter

DE/AD tiedustelija Marsin operaatioista.

Aristoteles "Ari" Stoner

MAD kineetti.

Kohtaamiset

EVE01

EDEN GOD -ryhmä, joka on lähetetty liikkeelle Marsista kuljettamaan 2300 VAP:ia siirtokuntaan aluksenaan Rainbow Shark -yhtiön vanhentuva risteilijä RS Dreamspace kohtaa olennon/henkilön nimeltä "Eve" vain joitakin tunteja ennen aluksen suunniteltua hyppyä vankisiirtokuntaan. Aluksen järjestelmät kärsivät massiivisista häiriöistä palauttaen aluksen tekoälyn vikasietotilaan ja aloittaen itsetuhoon päättyvän K-tila sekvenssin. EDEN GOD -ryhmä ohittaa aluksen järjestelmät, palauttaa K-tila sekvenssin osoitteen takaisin vankisiirtokuntaan ja poistuu aluksesta "Longboat" -sukkulalla ennen hypyn käynnistymistä.

"I WAS NOT MINE"

"IT WANTS TO TRAVEL. NOT TO TRAVEL BREAKS REALITY"