Hirvashalli (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Laaksonsuun majatalo ja Hirvashalli

Hirvashallin yleisrakenne

Hirvashalli on Laaksonsuun majatalon ympärille rakennettu yksinkertainen ja nopeasti pystytetty puinen linnoitus, jonka rakentamisen lordi Kevan Manning aloitti Kissojen Sodan aikana vuonna 299 AL. Varustukset koostuvat maakukkulasta ja matalista paaluvarustuksista, jotka on ympäröity kaivannoilla. Kaivannon yli kulkevalla ensimmäisellä portilla on hirsinen porttirakennus ja korkeamman kukkulan laella on kaksikerroksinen hirsitorni. Porttirakennus ja torni ovat käytännössä pelkkiä avoimia tiloja, joissa on portaat ylempään kerrokseen ja niistä ainoastaan korkeammalla kukkulalla olevassa varsinaisessa tornissa on edes tulikuoppa lämmitykseksi. Laaksonsuun vanha majatalo on tukevahko hirsirakennus, jonka yhteydessä on myös melko iso talli. Mitään apurakennuksia ei ole.

Taistelu Hirvashallista

Hirvashallin rakentaminen aloitettiin välittömästä hirvasharjanteen valtauksen jälkeen Sinikissojen toimesta. Varustusten ollessa vielä keskeneräiset Harten joukot valtasivat Hirvashallin Laaksonsuun Taistelussa ja jatkoivat varustusten vahvistamista. Rykkerin, Hartejen, Hyrnejen ja Manningien alkaessa neuvottelemaan Kissojen Sodan päättämisestä Harten ritarit ja asemiehet vetäytyivät Helmisakaran suojiin ja Hirvashalli jäi Hirvasharjanteen paikallisen nostoväen tukikohdaksi.

Lordi Justin Rykkerin, lordi Morien Manwoodyn ja lordi Kevan Manningin johtamat joukot ajoivat nostoväen Hirvashallista Hirvasyön taistelussa, mutta kotiuttivat joukkonsa syksyn viljelystöihin piakkoin tämän jälkeen, jättäen Hirvashallin Rykkerin varsijousimiesten vartioivaksi. Lordi Justin Rykker lähetti varsijousimiehensä Hirvashallin varuskunnaksi saadakseen nämä vasalliensa ruokittavaksi oman linnan varastojen tyhjennyttyä Kuninkaansodassa. Varsijousimiehet ehtivät kuitenkin asustella Hirvashallissa vain muutaman viikon ennen kuin he joutuivat ensin Harlan Myrskyn johtaman Hirvasharjanteen nostoväen väijytykseen ja sitten piiritetyksi. Noin vuorokauden piirityksen jälkeen Rykkerin miehet surmasivat johtajanaan toimineen kersantti Rufuksen ja liittyivät Harlan Myrskyn joukkoihin luovuttaen siten linnoituksen jälleen kerran Hirvasharjanteen nostoväen käsiin.