Kairo (Vampire the Requiem)

From Karriviki

Cairo1920Map.jpg
Cairo old map.jpg

TCT, eli Thomas Colebrook-Thornwood, on Kairon vampyyrimaailman vannoutunut kulinaristi. Tämä miesten mies ja naisten nelma on muun muassa tunnettu laajasta ja monipuolisesta maustaan ("kaikki kelpaa" on kateellisten panettelua). Siten hän on erinomainen opas Kairon ravintoloihin, klubeihin ja muihin iltaelämän keskuksiin.

Toisena oppaanamme Kairon ihmeellisen yöelämän maailmaan on okkultisti ja vapaamielinen kokeilija Emily "VG" Kendallilla. Hänet myös tunnetaan laajasta ja monipuolisin ruokavaliostaan, joskin hiukan erilaisissa ("perverssimmissä" on taidetta ja perversioita ymmärtämättömien valhetta) piireissä, kuin herra Thomas Colebrook-Thornwood.

Joka tapauksessa näiden kahden ravintosuositukset ovat yleispäteviä vampyyrin sukupuolesta tai ravintotottumuksista riippumatta.

El Gezira

Järjestystä pitävät Brittiläisen Imperiumin kouluttamat egyptiläiset miliisit

El Gezira on Kairon vihreän vyöhykkeen ydin ja länsimaalaisten paratiisi. Yli puolet koko saaren pinta-alasta on puistoa, urheiluklubeja ja erilaisille näyttelyille ja esityksille varattuja hyvin hoidettuja alueita. Palvelu pelaa ja heti joen toisella puolella Kairon Parakeilla asuvat sadat sotilaat pitävät huolen siitä, että siltoja pitkin ei saarelle päädy sen enempää kerjäläisiä, kuin muitakaan paikallisia joilla ei ole osoittaa työpaikkaa jonkin talon tai klubin palvelukunnasta. Saaren pohjoisosassa sijaitsee yksityisasuntoja ja lähetystörakennuksia, mutta tilanpuute ei ole juurikaan sallinut kartanoiden rakentamista.

Gezira Sports Club

Urheilu- ja kuntoilukerho, golfkenttä ja huippuluokan ravintola. Yöaikaan toiminta on hiljaista ravintolaa lukuunottamatta, mutta alkuillasta paikalta saattaa löytyä suuriakin seurueita, jotka ovat juuri palanneet illalliselle vietettyään päivän ulkoilmasta nauttien.

TCT: Ruokailu epävarmaa, mutta sporttisia yllätyslounaita saattaa ilmestyä aivan yllättäen. Ruhtinattaren suosikki sporttisten yläluokan tyttöjen takia.
VG: Kannattaa vältellä liian isoja seurueita ja tyttöjä, joihin ruhtinatar on iskenyt silmänsä.

YMCA Sports Club

Nimensä mukaisesti nuorille, länsimaalaisille miehille varattu urheilukerho. Palevluita on vain puolet siitä, mitä Gezirassa ja tunnelma on enemmän college- ja yliopistoporukoiden sisäänlämpeävää seurustelua.

TCT: Nuoria, kiinteitä ja hikisiä miesvartaloita keskustelemassa sivistyneesti ja toipumassa päivän ulkoilusta... Ei tarvinne sanoa enempää?
VG: Joo, muuten kiva, mutta sattuneesta syystä naisilla on tänne porttikielto.

National Sporting Club

Paikallisista urheilukerhoista pienin ja eksklusiiviisin. Tänne kokoontuu lähinnä viisikymppisiä herrasmiehiä, joiden mielestä keskustelu politiikasta, tieteestä ja pankkitoiminnasta on sivistyneempää suorittaa ginilasin ääressä hevospoolokentän laidalla, kuin esimerkiksi yökerhossa. Iltaisin melko hiljainen paikka.

TCT: Iltaisin kuollut
VG: Paitsi jos pääsee jonkun silmäätekevän seuralaisena iltatilaisuuteen...

Exhibition Hall

Näyttelyalue on El Geziran eteläpuolella oleva suuri paviljonkien ja hallien rajaama puisto, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia näyttelyitä ja ulkoilmatilaisuuksia. Hyvin valaistu pitkin kattoja kulkevilla sähkölamppujen riveillä ja siten auki usein pitkälle iltaan asti.

TCT: Turistiruokaa tarjolla.
VG: Yllätyksetön.

Gentlemens Exclusive

Invitation-only herrasmiesten kerho, joka tarjoaa korkeahkon pääsymaksunsa vastineeksi useita erityisetuja. Kerholla on oma, aidattu golf-kenttä, kirjasto, tilaus-ravintola, useita yksityistilaisuuksiin varattavia huoneita, useita puhelinlinjoja ja jopa muutamia varattavia majoitushuoneita. Klubin tärkein ja houkuttelevin piirre on kuitenkin se, että kaikki jäsenet ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia ja klubin henkilökunta on hyvin hienotunteinen jäsenien omien erityisten mieltymysten suhteen.

TCT: Haastavaa ja erityisen hienostunutta makua vaativaa metsästysmaastoa.
VG: Miesten kerho miehille ja miesten miehille.

Nile Aquarian Grotto

El Geziran länsirannalle rakennettu "vesipuisto", josta löytyy altaita ja osittain veden peittämiä luolia. Altaat ja luolat on tarkoitettu kaloille, joita turistit voivat ihmetellä ja kalastaa maksusta.

TCT: Nimensä mukaisesti luola, jossa on vettä ja niilissä eläviä kaloja. Kiinni öisin.
VG: Siis kaloja. Siis oikeita kaloja. Sellaisia, joilla on suomut. Ymmärtänette.

Qasr El Nil

Oletko koskaan ihmetellyt miksi britit tulivat Kairoon? Kun saavut El Geziralta kantakaupungin puolelle pääbulevardia pitkin, joka jakaa kaupungin (tai siis ne osat, joihin eurooppalaisilla on yleensäkään mitään asiaa) kahtia katso pohjoiseen Qasr El Nilin suuntaan ja näet ne syyt: Kairon Varuskunta ja Kairon Egyptiläinen Museo.
Oletko koskaan ihmetellyt miksi britit jäivät Kairoon? Jatka matkaa eteenpäin. Sieltä löytyvät kaikki Kairon merkittävät hotellit ja yökerhot...

Kairon Egyptiläinen Museo

Melko vastikään, vuonna 1902, Kairon Varuskunnan paraatikentän laidalle rakennettu Kairon Egyptiläinen Museo pitää hallussaan yhtä maailman parhaiten säilyneistä egyptiläisten esineiden ja kirjoitusten kokoelmasta. Lisäksi sieltä löytyy yksi parhaita historiallisten tekstien ja kirjojen kokoelmia, nimittäin 1908 perusteun Kairon yliopiston kokoelmat sijaitsevat tässä rakennuksessa. Yliopiston perustamisiin liittyvistä järjestelyistä johtuen kokoelmat ovat suljettu ulkopuolisilta ja niihin tutustuminen vaatii joko suosituksen hyvästä yliopistosta tai muuten vain hyvät suhteet.

TCT: Tällä paikalla on niin paljon muuta tarjottavaa ja yökerhot ovat aivan kulman takana, että välttäisin ruokailemasta täällä.
VG: Lempipaikkojani Kairossa. Joskin ruokailen muualla.

Kairon Egyptiläinen Museo

American College for Girls

Protestanttisten lähetyssaarnaajien vuonna 1908 perustama tyttökoulu tarjoaa opetusta paikallisille tytöille ranskan ja englannin kielellä aina lastentarhaiästä toisen asteen koulutukseen asti. Tällä hetkellä koulu toimii vielä useissa väliaikaistiloissa, mutta uuden koulurakennuksen rakennustyöt päärautatieaseman aukion toiselle puolen on aloitettu ja niiden odotetaan valmistuvat vuoden 1910 aikana.

TCT: Öisin kiinni ja siten melko mielenkiinnoton paikka.
VG: Itse lähtisin lähestymään asiaa ennemmin sillä tavoin, että tämä on se paikka josta hyvää palvelusväkeä kannattaa tulevaisuudessa hakea.

Millhauser's Theatre and Night Club

Millhauser's on yökerho, teatteri ja hotelli, joka tunnetaan erityisesti laajasta ja muodin harjalla ratsastavasta ohjelmistotarjonnastaan. Millhauser's tuo vuosittain Kairoon isoja teatteriproduktioita ja esittää ne pienelle, valikoidulle ja ennen kaikkea maksukykyiselle yleisölle yllellisessä yökerhotilassa. Lisäksi isompien näytösten ulkopuolisina iltoina yökerho on täydessä toiminnassa vaihtelevalla ohjelmistolla. Millhauser'sin viimeisin suuri esitys oli musikaali The Catch of the Season, jonka vetonaulana oli itse Camille Clifford ja Gibson Girls.

TCT: Ruokaa on vähäistä, mutta laadukasta. Metsästys vaatii aikaa ja hermoja. Ei suositella nälkäisenä.
VG: Huomioitavaa on se, että naiset eivät pääse sisään ilman miesseuraa.

Kit-Kat Club

Aasinajajia teatterinaukiolla, jonk alähellä sijaitsevat Milhausers ja Kit-Kat Club

Suurikokoinen ja ylellinen yökerho, joka tunnetaan vaihtelevista esiintyjistä ja elävästä musiikista. Kit-Kat Clubin esitykset ovat yksittäisiä artisteja ja orkestereita, eikä sillä ole Millhauserin tavoin halua tai tarvetta suurien produktioiden tuomiseen kaupunkiin. Näin ollen Kit-Katilta voi joskus bongata normaalia taiteellisempaa ja rohkeampaakin ohjelmatarjontaa.

TCT: Perushyvää metsästysmaastoa, ei surempia yllätyksiä hyvässä tai pahassa.
VG: Helppo. Jopa liiankin.

Madame Badia's Nighclub

Pieni, mutta maineikas yökerho, jonka vetonaulana ovat kauniit naisesiintyjät ja sirkusnumerot ja intiimi tunnelma.

TCT: Hyvää metsästysmaastoa, mutta vaihteleva taso. Positiivisia yllätyksiä tarjolla, mutta myös kohtalainen rosvosektorin riski.
VG: Ei helppo, vaan varma.

Shepherd's Hotel

Kairon ylivoimaisesti suurin hotelli, jonka yhteydessä on erittäin hyvä ravintola ja erittäin pieni, mutta tiivistunnelmainen pubi.

TCT: Pubissa päivystää halpaa pikaruokaa, mutta muutoin kehnoa metsästysmaastoa. Tuo käteistä tai vaihda paikkaa.
VG: Kannattaa välttää, mikäli välittää maineestaan kuolevaisten parissa.

Hotel Grand Continental Cairo

Hotel Grand Continental Cairo

Brittiläisten turistien suosima hotelli, joka tunnetaan vakaasta tasostaan. Huoneistoja vuokrataan tarvittaessa pidemmäksi aikaa, joissain tapauksissa Karion elämään mieltyneet asiakkaat ovat jääneet jopa niin pitkäksi aikaa, että pitävät hotellia käytännössä pysyvänä asuntonaan.

TCT: Tänne kannattaa tulla aikaisin ja lyöttäytyä jonkin ulos lähtevän porukan mukaan. Jos se ei onnista, niin aina voi palata kahden kolmen kieppeillä katsomaan keitä kotiin raahautuu.
VG: Aula on loistava paikka katsella iltaelämään lähtevää ja sieltä palaavaa väkeä. Vakioasukkaiden kanssa kannattaa olla varovainen. Sitä ei ikinä tiedä kehen tällä törmää.

Qasr El Dubara

Kun saavut El Geziralta pääbulevardia pitkin kantakaupungille, katso etelään Qasr El Dubaran suuntaan. Sinne ne britit jäivät.
Qasr El Dubara, toiselta nimeltään "Garden City", on se paikka johon Kairoon asumaan jääneet rakennuttivat kartanonsa heti toiselle puolelle rantakatua pienvenesataman viereen. Kun kartanoiden täyttämältä "Garden Cityltä" lähdetään itään tulevat seuraavaksi vastaan Egyptiläisen hallinnon korttelit: Ministeriöt, virastot ja pankit. Näistä kauemmas itään alkaa paikallisten ihmisten Kairo. Jota on syytä eurooppalaisena välttää vuorokaudenajasta huolimatta.

Willefordin Kartano

Willefordin perintökartano on kivinen, jykevämuurinen ja hieman luotaantyöntävä rakennus, jossa pimennysverhot kuuluvat kalustukseen. Kartano toimi vuodesta 1899 lähtien Dekadentin Liikkeen rappiotaiteilijoiden, harrastelijaokkultistien, satanistien ja sekalaisten rietastelijoiden kokoontumispaikkana aina vuoteen 1902 saakka, jolloin kolme kartanon nimekkäintä hahmoa kuoli tai joutui mielisairaalaan. Tämän jälkeen meno Willefordilla on hiukan rauhoittunut ja paikalle on kerääntynyt aikaisempaa enemmän varsinaisia okkultisteja ja mystiikanharjoittajia.

TCT: Entinen Mystic Mushroom, nykyisin lähempänä Gezira Sportin Clubia.
VG: Huono ruokailupotentiaali, mutta ei täysin mahdotonkaan. Etuna laaja valikoima hyvin sisutettuja yksityistiloja.

Lady Nereid

Emir Akhorin moskeijan aluetta kannattaa eurooppalaisena välttää erityisesti perjantaisin

Ravintola- ja hotellilaiva, joka on nykyisin pysyväisluontoisesti ankkuroitu Kairon risteilyvenesataman välittömään läheisyyteen. Vampyyri Denise d'Estrees pitää laivaa tukikohtanaan. Ravintola sisältää tasokkaiden illallispöytien lisäksi myös pieniä, yksityisempiä loosheja joissa voi keskustella luottamuksellisempia asioita ilman suuren yleisön häiriötä.

TCT: Helposti narrattavaa turistiruokaa, fresh off the boat.
VG: Helpohkoa metsästysmaastoa, mutta ihan kenen tahansa huoneeseen ei kannata eksyä, jos ei tunne paikkoja.

Muita alueita

Kairossa on El Geziran, Qasr El Nilin ja Qasr El Dubaran lisäksi myös lukuisia muita kaupunginosia. Niitä on syytä välttää, eikä niiden nimien tunteminen ole oikeastaan millään tavalla olennaista. No okei, jos on ihan pakko tietää, niin satama sijaitsee Bulaqissa heti Sqar El Nilistä pohjoiseen ja paras tapa kulkea sataman ja Qasr El Nilin väliä on rautatie. Metron kyytiin voi hypätä Egyptiläisen Museon puutarhasta ja linjaa pitää vaihtaa kerran päärautatieasemalla. Muuta ei Bulaqista kannata teitää, eikä varsinkaan kannata mennä ottamaan selvää.

Mystic Mushroom

Ibn-Tulunin moskeijan aukio on tunnettu turistinähtävyys ja kohtaamispaikka

Alunperin Mystic Mushroom oli vain yksi satamakapakka muiden joukossa, mutta sen jälkeen, kun rappiotaiteilija ja harrastelijaokkultisti Mr. Edwards hukkui pudottuaan hämärissä olosuhteissa läheiseltä laiturilta ja dekadentti satanisti Mr. Williams ampui itsensä mauserilla nurkkapöydässä (tarinan mukaan hän yritti pelata venäläistä rulettia hallusinogeenisten sienien vaikutuksen alaisena ymmärtämättä mauserin ja revolverin eroa) paikasta on tullut taiteilijoiden ja dekadenttien kantakapakka. Tämä on tuonut ravitsemusliikeeseen yllättäen lisää rahaa, mutta toisaalta myös karkottanut paikan aikaisemmat kanta-asiakkaat pois.

TCT: Ruoka kävelee suoraan suuhun, mutta omat ghoulit kannattaa jättää kotiin huomattavan korkean syfilis ja tuberkuloosiriskin takia.
VG: Varmempi, kuin varma. Sanoisin jopa ettei haastetta, mutta toisaalta saattaa tarjota mielenkiintoisia, pikantteja yllätyksiä.

Kairon Vanha Mielisairaala

Kairon Vanha Mielisairaala on jo 1800-luvun alussa perustettu paikallinen instituutio, johon paikalliset sulkevat "villejä miehiä". Aivan liian pieni asukkimäärään nähden ja olosuhteiltaan barbaarimainen. Kymmenet alastomat potilasparat tungeksivat huoneissa, jotka ovat niin pieniä ja alkeellisia, että vain joka toiselle on vuode ja tarpeet joudutaan tekemään lattioille (tai siihen ainoaan kulhoon, johon myös ruokaa jaetaan). Paikalliset vartijat panostavat lähinnä potilaille naureskeluun ja näiden pieksemiseen rottinki kepeillä. Viime vuosina mielisairaalassa on alkanut vierailla brittiläisten ja ranskalaisten lähetystyötä tekevien järjestöjen hoitajia ja lääkäreitä, jotka yrittävät tehdä mitä on tehtävissä potilaiden olosuhteiden parantamiseksi.

TCT: Kammottava paikka.
VG: Totta

Valkoisen Niilin Lepokoti

Noin neljä kilometriä Kairosta pohjoiseen sijaitseva rikkaiden ja vaikutusvaltaisten suosima lepokoti mieleltään järkkyneille. Henkilökunta ei edusta 1900-luvun alun mielenterveysalan kehityksen terävintä kärkeä, vaan luottaa enemmänkin laudanumiin ja lukittuihin oviin. Varsinaista hoitoa täällä ei ole tarjolla, mutta toisaalta asukkaista pidetään hyvää huolta. Henkilökunnalla on tapana poistua yöksi paikalta kokonaan.

TCT: Ei henkilökontaa öisin ja kukaan ei usko kenenkään puheita kuitenkaan...
VG: Ei mitään haastetta. Paitsi hoitajissa, joiden joukosta saattaa sattumalta löytää oikean helmen...