Kimeeri (Outbreak Deep Space)

From Karriviki

Ensimmäisellä viikolla 25.7. - 31.7. Lehdistö repii koko ”Sininen” jutun auki ja alkaa kirjoittamaan omaa versiotaan, missä ”Sininen” -ryhmä on ollut syrjäytyneiden nuorten ja pakolaisten hätähuuto, mihin poliisi on vastannut liiallisella voimankäytöllä ja väkivallalla. Vasemmistoliitto ja Vihreät vaativat laajaa tutkintaa poliisin toiminnasta tapahtumissa ja nuorisojärjestöt kannattavat muodollisesti ”Sinistä”.

Eveliina Hultbergin toisen vangitsemisoikeudenkäynnin alkaessa maanantaina 8.8. kävelee kymmeniä siniseen pukeutuneita ihmisiä mereen Hanasaaressa ja yrittää hukuttautua. Kaksi kuolee, mutta muut saadaan pelastettua osittain puhtaan tuurin ansiosta sillä merivartioston partiovene oli muutaman minuutin matkan päässä veneilytapahtumassa. Vasemmistotoimijat ja kirkko nostavat tämänkin tapauksen esille syrjäytyneiden hätähuutona.

Asia nousee uudelleen esille 25.8. torstain jälkeen, kun tavanomainen, syrjäytynyt suomalais-virolainen koululaistyttö Erna Juntunen kävelee Helsingin rautatieasemalle ja alkaa ammuskelemaan siellä surmaten kolme ihmistä ja haavoittaen neljää muuta. Hänet pysäytetään järjestyspoliisin partion ja Erna Juntusen välisessä laukaustenvaihdossa, jossa ammutaan yhteensä yli viisikymmentä laukausta. Lehdistön hampaisiin jää ”Konari-Ville”, nuori poliisiharjoittelija, joka ehti vaihtaa lipasta pariin otteeseen ja ampua 32 laukausta. Vasemmistopuolueet sanoutuvat irti tapahtumista. ja kaivaa esille Tuuli Salomaan ja Eveliina Hultbergin yhteydet natsi-Markkulaan.

Seuraavina päivinä Erna Juntusen makuuhuoneesta löytyy valtava lasti aseita, joiden alkuperästä ei ole kenelläkään mitään järjellistä selitystä. Yksi näistä aseista löytyy lähiöiden somalijengistä, jossa myös ”Sinisestä” on tullut muoti-ilmiö. Tapaus liitää tehokkaasti lehdistön tutkan alla, joten kukaan ei kyseenalaista ”natsi-teoriaa”.

Täysin ennakoimattomasti Vastarintaliike ja lauma kaikkein sekopäisimpiä natseja julistaa Eveliina Hultbergin ”Suomen valkoisen rodun marttyyriksi” ja alkaa perjantaina 26.8. osoittaa mieltään Helsingin rautatieaseman puistossa tämän vapauttamiseksi.

Somaliassa 30.8. hallituksen joukot ovat tulitaistelussa uuden terroristiryhmän ”Deep Blue” kanssa.

Anti-fasistien vastamielenosoitus on pystyssä 3.9. alkaen ja sen näkyväksi hahmoksi nousee nopeasti Tuuli Salomaa, joka yrittää kertoa siitä miten vaarallisia Eveliina ja ”Siniset” ovat.

Alkuperäisen ”Case Valo” -ammunnan osalta syyttämättäjättämispäätös tulee 5.9. mutta se ei enää kiinnosta ketään. Elokuun ja syyskuun aikana ”Sininen” -ilmiöön liittyviä itsemurhia, itsemurhayrityksiä ja väkivaltarikoksia havaitaan toista kymmentä. Suurin osa ei itsenäisinä tapauksina nouse uutiskynnyksen yli.

Israel ottaa kiinni 18.9. joukon Suomen lestadiolaisia toivioretkellä olijoita epäiltynä yhteyksistä islamilaiseen terroristiryhmään ”Deep Blue”. Asia tulee julkisuuteen vasta 21.9.

Maanantaina 19.9. Helsingin Sanomat julkaisee laajan artikkelin, jossa vertaillaan Kreikassa havaittuja ”Sinisen” oireita, kuten itsemurhia ja väkivallantekoja Suomen tilanteeseen ja KRP tutkii Israelin kirjaaman interpol-pyynnön perusteella Tuuli Salomaata yhteyksistä lestadiolaisiin.

Suomessa ”Sininen” -ilmiöön linkitettyjä kuolemia (mukaan lukien itsemurhat ja väkivallan uhrit) on raportoitu 21.9. mennessä yhteensä kymmenen.

Suomi syksyllä 2016 (Outbreak Level 1)

Viranomaisia

Komissaario Marita Nevala

"Case Valkohäntä" tutkinnanjohtaja ennen kuin juttu siirtyi KRP:lle.

Rikostarkastaja Anna Isaksson

KRP:n tiedustelu.

Ylietsivä Markus Saarinen

SUPO.

Henry Kvistin Perikunta

Henry Kvist

Syntynyt 17.11.1882 Jokelassa. Kuollut 10.1.1991 Helsingissä. Viimeisin asuinpaikka Jokela.

Henrik Kvist

Syntynyt 18.9.1941 Jokelassa. Jäänyt eläkkeelle Tullista vuonna 2004. Nykyinen asuinpaikka Kerava. Hoitaa Henry Kvistin perikuntaa.

Erik Kvist

Syntynyt 14.8.1952 Jokelassa. Ilmoitettu kadonneeksi vuonna 20.10.2001. Julistettu kuolleeksi vuonna 21.10.2006. Henrik ja Ingrid Kvistin veli. Teija, Inkeri ja Tuomas Kvistin isä. Viimeisin asuinpaikka Kirkkonummi.

Ingrid Kvist (ent. Mäkelä)

Syntynyt 11.2.1975 Jokelassa. Gynekologi. Nykyinen asuinpaikka Kirkkonummi. Henrik Kvistin sisko. Eronnut vuonna 1993. Henry Kvistin perikunnassa.

Markus Kvist

Syntynyt 6.6.1976 Jokelassa. Biokemian tohtori. Nykyinen asuinpaikka Espoo. Henrik Kvistin poika. Henry Kvistin perikunnassa.

Teija Nevala (os. Kvist)

Syntynyt 30.9.1983 Kirkkonummella. Hankintapäällikkö. Nykyinen asuinpaikka Espoo. Markus Kvistin serkku. Inkeri ja Tuomas Kvistin sisko. Henry Kvistin perikunnassa.

Inkeri Kvist

Syntynyt 31.10.1993 Kirkkonummella. Opiskelija. Nykyinen asuinpaikka Vantaa. Markus Kvistin serkku. Teija ja Tuomas Kvistin sisko. Henry Kvistin perikunnassa.

Tuomas Kvist

Syntynyt 4.3.1998 Kirkkonummella. Opiskelija. Nykyinen asuinpaikka Vantaa. Markus Kvistin serkku. Teija ja Inkeri Kvistin sisko. Henry Kvistin perikunnassa.

Selviytyjät

Ylikonstaapeli Lauri "Late" Myrskylä

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen vakavien rikosten tutkintaryhmän rikostutkija. Toiminut aikaisemmin Helsingin polisiilaitoksen huumausainerikosten tutkintaryhmässä. Vanhan liiton poliisimies, joka uskoo totuuden löytyvän kulmabaareista ja vasikoiden vihjetiedoista. "Sininen" -ilmiön veteraani "Case Putterin", "Case Valiumin" ja "Case Valon" kautta. Ollut mukana Rautatieaseman ammuskelun tutkinnan apuna tutkinnan alkuvaiheessa ja osallistui muun muassa Erna Juntusen asunnon kotietsintään.

Osallistui "Case Valkohännän" yhteydessä tulitaisteluun, jossa Carlos Santos sai surmansa.

Ylikonstaapeli Raimo J. Kallio

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen vakavien rikosten tutkintaryhmän ja "Case Putteri", "Case Valium" ja "Case Valo" tutkintaryhmien johtaja ja "Sininen" -ilmiön veteraani. Uskoo vakaasti kuulusteluihin, rekistereihin ja järjestelmälliseen, mutta samalla ihmisläheiseen poliisitoimintaan. Oli usean kuukauden ajan siirrettynä toimistotöihin ammuttuaan Jami Virtasta "Case Valo" loppuselvittelyissä .

Ampui Carlos Santoksen "Case Valkohännän" yhteydessä käydyssä tulitaistelussa.

Vanhempi konstaapeli Harri Koivisto

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen päivittäistutkinnan ryhmän rikostutkija. Tullut suoraan poliisikoulusta rikostutkijan tehtävään ja omaa jonkinlaista aikaisempaa koulutusta ja pätevyyttä tekniseen tutkintaan. Oli kolmas poliisimies ja ensimmäinen rikostutkija Rautatieaseman ammuskelupaikalla. Tutkinnan alustavan raportin mukaan Koiviston päätös lähettää järjestyspoliisin partio toimittamaan Erna Juntuselle kutsua kuulusteluun rautatieasemalle nopeutti poliisin mahdollisuutta puuttua tilanteeseen ja todennäköisesti pelasti useita ihmishenkiä.

Osallistui "Case Valkohännän" yhteydessä tulitaisteluun, jossa Carlos Santos sai surmansa.

Ylikonstaapeli Markus Partala

Vastikään ylikonstaapeliksi nimitetty ja järjestyspoliisin puolelta päivittäistutkintaan rikostutkijaksi siirtynyt poliisimies. Kokenut kenttätoiminnan ja perinteisen järjestyspoliisin työn ammattilainen, joka on ymmärrettävästi hiukan ihmeissään siitä miten rikostutkinnan puolella asioita hoidetaan. "Case Sinisen" yhteydessä joutui avaruusvalon koskettamaksi ja pitkälle sairaslomalle. Palannut vastikään takaisin rikostutkintaan.

Kimeeri

Carlos Santos

"Tiilitehtaan sarjamurhaaja" joka ammuttiin hengiltä "Case Valkohännän" yhteydessä. Hänet tunnistettiin KRP:n toimesta filippiiniläiseksi merimieheksi, joka oli maassa laittomasti.

Eveliina Hultgren

Anne Hultbergin ja Veikko Nyströmin 18 vuotias tytär. Sairastui vakavaan masennukseen äitinsa itsemurhan jälkeen. Itsetuhoisuutta ja ongelmia elämänhallinnan kanssa. Osallisena "Case Putterissa". Myöhemmin tapauksen jälkeen tavattu sekakäyttämästä diatsepaamia ja alkoholia, seurustelemassa kilipäisten uusnatsien kanssa ja osoittamassa muutoinkin heikkoa elämänhallintaa ja itsetuhoista käytöstä. Joutui syytteeseen "Case Valium" ja "Case Valo" tapahtumista ja on vangittuna.

Suomessa toimiva ääri-oikeisto on julistanut Eveliina Hultbergin "Suomen valkoisen rodun marttyyriksi" ja vaatii tämän vapauttamista.

Niina Tarvainen

32 vuotias urheilullinen nainen. Omien sanojensa mukaan virkavapaalla tai opintovapaalla Rajavartiolaitoksen palveluksesta. Tutustunut Eveliina Hultgreniin psykiatrisessa hoitolaitoksessa ja myöhemmin suostutteli Eveliinan kutsumaan itsensä "Sininen" ryhmään sekä kertomaan "Ihmekuulien" löytymisestä. Ollut osallisena "Case Putteriin" ja "Case Valoon". Nykyisin kateissa. Viimeisin paikannustieto hänen puhelimestaan on Tikkurilasta 7.9. samasta yhteydestä kun puhelimesta soitettiin Raimo Kalliolle keskellä yötä yksittäinen soitto, jossa käheä, hengästynyt miesääni toteaa mekaanisen oloisesti ”Me emme ole enää me”.

Tuuli Salomaa

Mirkku ja Petri Salomaan 15-vuotias tytär. Ainoa perheestä, joka tajusi pelätä sitä miten sekopäiseksi perheen kuviot olivat liukuneet. Tuntee Eveliinan oltuaan kerran psykiatrisessa tarkkailussa huumausaine-epäilyn jälkeen. Otettu järjestyspoliisin toimesta putkaan talteen löydyttyään yhdessä Eveliina Hultbergin ja kadonneen lapsen Hermanni Salomaan kanssa Tuusulan metsiköstä.

Nousi syyskuun aikana anti-fasistisen liikkeen näkyväksi hahmoksi, joka kiertelee varoittamassa ihmisiä "Sinisen" vaaroista.

Kohtaamiset

"Case Valkohäntä"

Tutkinta

Maanantaina, syyskuun 19. vuonna 2016, poliisin tutkittavaksi tulee metsästysrikos Jokelassa. Kyseessä on urospuolisen valkohäntäpeuran (Odocoileus virginianus) raadosta, joka on löydetty pieneltä metsäkaistaleelta. Valkohäntäpeuran ampuminen on muutoinkin luvanvaraista, mutta vahtimalla sitä saa ampua vasta 30.9.2016 alkaen. Toinen erikoisuus liittyy itse raatoon. Peuran pää ja sorkat on viety, mutta raajojen yläosat lapoineen ovat koskemattomina, samoin kuin itse vartalo. Vartalosta löytyy luodin jälki, mutta raatoa ei ole pistetty eikä sisälmyksiä poistettu.

Tiistaina 20. syyskuuta Jokelan vanhan tiilitehtaan savikuopalta löytyy musta jätesäkki, jossa on erittäin pahasti mädäntynyt ihmisen pää, jalat ja kädet. Nämä kuuluvat elokuussa Hyvinkäältä kadonneelle 19-vuotiaalle Iida Mäkiselle. Poliisi havaitsee, että alkuperäinen katoamisen tutkinnassa on tehty virhe, kun Iida Mäkisen puhelinta ei ole jäljitetty tarpeeksi pitkään. Puhelin on viimeisen silminnäkijähavainnon ja valvontakamerakuvan jälkeen ollut kaksi tuntia aktiivinen Hyvinkään ja Jokelan välisellä maaseudulla.

Keskiviikkona 21. syyskuuta poliisi jäljittää muiden Iida Mäkisen puhelimen kanssa yhtä aikaa samassa solussa olleiden puhelinten perusteella epäilyttäväksi maatilan, joka on Henry Kvistin perikunnan hallussa. Tila ei ole pitkään aikaan ollut käytössä, mutta perikunnan yksi jäsen, Henry Kvistin veli Henrik Kvist, päästää poliisit tutkimaan tilaa. Tilalta löytyy naisen ruumis, johon on liitetty peuran pää ja sorkat, sekä epäilyttävä pakettiauto, muistiinpanoja, aseita ja jonkinlainen "taikaympyrä" piirrettynä lattiaan. Poliisin ollessa tutkimassa tilaa paikalle saapuu Carlos Santos toisen kaappaamansa tytön, Riina Kuosmasen, kanssa. Seuranneessa tulitaistelussa Carlos Santos saa surmansa.

Tiistaina 27. syyskuuta I-UPL asiantuntijat tutkivat tapahtumapaikan uudelleen ja löytävät nipun valokuvia vuosilta 1931 - 1970 ja maalauksen vuodelta 1918. Valokuvien otsikoinnin perusteella löydetyt muistiinpanojen käsiala pystytään yhdistämään edesmenneeseen Henry Kvistiin. Muistiipanoissa ollut symboli esiintyy myös Alvar Cawenin taulussa vuodelta 1918.

Tutkinnan tila

Tutkinta on siirretty KRP:n väkivaltarikosyksikölle. I-UPL osallistuu edelleen neuvonantajina ja asiantuntijoina.


Syvyys

Tuonpuoleinen

Henry Kvistin perikunnan tilaa tutkineille poliiseille tuli kaksi aavistusta: "Mitä tahansa täällä onkin tehty, se on epäonnistunut. Se, mikä löydettiin paikalta on vain kuollutta lihaa joka ei enää liiku" ja "Portit ovat raollaan, mutta eivät vielä ole auki."

Mulla päivät ol’ tietyst’ niin kuin rengillä
vaan lauleskellen istun kuskin penkillä
Yhen muijan yli ajoin kerran kännissä päin,
siitä poliisimme mulla sano’ näin…

Aika ja Avaruus

Tutkijat kuulivat radiosta laulun ja rikkoivat radion, mutta myöhemmin sama radio löydettiin ehjänä. Tutkijat myös näkivät ja tutkivat ladossa pakettiauton, mutta myöhemmin kyseinen auto oli kadonnut autotallista ja ajoi vasta pihaan. Yksi asunnossa nähdyistä esineistä, teippirulla, olikin kadonnut asunnosta ja löytyi autosta. Ladossa pakettiautosta otetuista valokuvista pakettiauto oli kadonnut, samoin kuin teippirulla asunnossa otetuista valokuvista.

Kuviot ja symbolit

Henry Kvistin muistiinpanovihkossa on kuvattu lukuisia geometrisia kuvioita, yksittäisiä symboleita ja niiden yhdistelmiä. Jokaista kuviota, symbolia tai yhdistelmää on kommentoitu englannin- tai portugalinkielisillä runoilla, riimeillä tai riimitellyillä loitsuilla. Tekstiä tai piirroksia ei ole otsikoitu tai kommentoitu muutoin. Samat symbolit toistuivat Kvistin perikunnan talon ullakkohuoneesta löydetyssä taikapiirissä yhdistettynä geometriseen kuvioon.