Kissalinnan Majatalo (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Kissalinnan majatalo tunnus

Majatalon yleisrakenne

Kissalinnan alue

Kissalinnan majatalo koostuu laajasta puisesta ulkomuurista, jonka sisäpuolella sijaitsevat kaivo, sekä kaikki majatalon rakennukset, kuten sali ja talli. Ulkomuuria ympäröi matala kaivanto ja siinä olevan portin ulkopuolella on tullivoudin tupa. Heti portin sisäpuolella sijaitsevat Hunajakillan ja Viinurikillan kauppatuvat. Suurin osa muurin sisäpuolisesta alueesta on tyhjää kenttää, johon karavaanit voivat pysähtyä.

Kissalinnan väki

Kissalinnan majatalon muurien suojassa asuu majatalon oman väen lisäksi joukko pakolaisia ja muuta väkeä. Majatalolla on omasta takaa neljä vartiomiestä, jotka avustavat Linnamäen tullivoutia toimissaan. Käytännössä sekä tullivouti, että vartiomiehet ovat Linnamäen jousimiesten joukoissa palvelleita Kissojen Sodan veteraaneja, jotka keräävät tulleja ja vartioivat majataloa yhdessä tuumin. Kissalinnasta pysyvän majapaikan ovat saaneet myös kolme pakolaisritaria ja puolen tusinaa heidän mukanaan ratsastaneita aseenkantajia ja ratsutilallisia. Tämän lisäksi majatalossa on lähes poikkeuksetta läsnä sekä Hunajakillan, että Viinurikillan edustajat valvomassa kiltojensa kauppaoikeuksia valvomassa. Nykyisin myös näyttelijäseurue "Jumalten Mysteeri" pitää Kissalinnaa tukikohtanaan silloin, kun ei ole kiertämässä lähiseutuja.

Majatalon väki

Majatalon omistaja (Jeyne Sinikissa)
Kissalinnan vartiomiehet
Majatalon tallipojat
Majatalon piiat

Viranomaiset ja sotilaat

Linnamäen tullivouti
Pakolaisritarit
Pakolaisritarien asemiehet

Muut paikalliset

"Jumalten Mysteeri" näyttelijäseurue
Pakolaiset
Hunajakillan mestari
Viinurikillan karavaanimestari

Kissalinnan sali

Kissalinnan sali.PNG

Kissalinnan sali on rakennettu yhtäaikaa Linnamäen hirsisalin kanssa ja on siten hyvin saman kaavan mukaan rakennettu. Hirsisali on pystytetty nopeasti palaneen majatalon uunin ympärille ja varustettu lisäksi hyvin yksinkertaisella avoimella tulikuopalla. Sali on rakennettu reilun puolentoista kerroksen korkuiseksi ja katon yläpäädyistä avoimeksi, jotta tulikuopan savu pääsee pois salista. Katonrajaan itäseinälle on rakennettu ylinen, jonka alapuolella on verhoilla erotettu keittiö. Tulikuopan vieressä sijaiutsevat ruokapöydät ja penkit. Lisäksi seinustoilla on lisää penkkejä.

Vieraat voivat nukkua salin penkeillä tai pöytien alla. Itse suuren salin lisäksi länsipäässä on pienempi, seinällä erotettu tila, jossa on tarjolla muutamia sänkypaikkoja lisämaksua vastaan. Keittiön ylisillä nukkuu vain majatalon omistaja ja ehkä viileämmillä säillä piika tai kaksi. Muu palvelusväki saa nukkua tallissa ja keittiön pöytien alla.