Manningin huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Manningin Huone

ManningS.jpg Manningin Huone
ManningS.jpg
Vasalliherra: Rykker.JPG Rykkerin Huone
Linnoitukset: Kypäräkiven Kartano (Hall)
Ratsuväki: 20 ritaria (Green Cavalry)
Jalkaväki:

200 jalkaväen miestä, joista 100 jousimiestä (Trained Infantry, Green Archer)

Laivasto:


Vasallit:

Hirvasharjanteen Manning.PNG Hirvasharjanteen Manningin Huone

Vaakuna: Punainen merileijona kahden mustan pystypalkin välissä valkoisella pohjalla

Yleistä

Manningin suvun maat kulkevat kapeana kaistaleena Hyrnen suvun metsäalueilta aina Rambtonien maille saakka. Läänitys on pääosin metsien rikkomia pieniä peltomaita ja kyläpahasia, joiden tuotto perustuu viljaan. Suku ei ole erityisen rikas, mutta sillä on pitkä historia ja se on tunnettu sotilasmahdistaan. Viime vuosina tosin merkittävä osa sotilasvoimasta on kulunut Vallananastajan sotien jälkeen alkaneissa jatkuvissa kiistoissa naapurissa olevan Harten suvun kanssa.

Vallananastajan sodassa Manningin suku palveli vasalliherransa Rykkerin alaisuudessa Harten ja Hyrnen sukujen kanssa. Myrskynpään piirityksessä Manningin suku osallistui yhdessä Harten joukkojen kanssa epäonnistuneeseen rynnäkköön valleille ja molemmat suvut kärsivät verisiä tappioita yhden ainoan päivän aikana. Puhutaan, että epäonnistuminen johtui siitä, että lordi Justin Rykker ei saapunut itse johtamaan rynnäkköä ja unohti määrätä itselleen sijaisen, mutta tästä huolimatta Manningit ja Hartet syyttivät kilvan toisiaan päivän epäonnistumisesta. Muutamia päiviä myöhemmin sukujen leirien välillä syntyi tappelu, jossa menehtyi useita miehiä ja lopulta lordi Rykkerin oli pakko lähettää molemmat suvut pois piirityksestä.

Tuon päivän jälkeen Manningin ja Harten suvut olivat lähes tauotta sodassa toistensa kanssa viiden vuoden ajan, jonka jälkeenkin sukujen rajamailla käytiin satunnaisia kahakoita metsästysoikeuksista aina viime vuosiin asti. Nykyisen lordi Manningin vanhempi veli Kai kuoli yhdessä rajakahakassa viisi vuotta sitten. Tuon taistelun jälkeen sukujen välit ovat kuitenkin vähitellen parantuneet edesmenneen lordi Artur Manningin ja lordi Gerard Harten väsyessä jatkuviin sotiin. Aivan äskettäin suvut vihdoin sopivat erimielisyytensä ja nykyinen lordi Manning meni naimisiin lordi Gerard Harten vanhimman tyttären kanssa asettaen lordi Manningin jossakin vaiheessa asemaan, jossa hän perii entisen verivihollisensa Harten suvun läänitykset.

Tilanne muuttui radikaalisti vuonna 299AL Kissojen Sodan alkaessa ja Manningin huoneen hajotessa lordi Kevan Manningin ja lady Sylvia Manningin leireihin, jonka jälkeen lordi Kevan Manning otti käyttöön sukunsa vanhan vaakunan ja vannoi uskollisuutta Tyrelleille.

Manning Hall.JPG
Manning Hall1.jpg

Kypäräkiven Kartano

Kypäräkiven kartano on rakennettu jyrkkärinteisen kivikkoisen kukkulan päälle ja sitä ympäröi kuiva vallihauta ja matalahko paaluvarustus. Ainoa kulkukelpoinen reitti kukkulan laelle kulkee pohjoispuolella olevan porttirakennuken läpi kartanon pihamaalle, josta kartanontornin ovelle joudutaan vielä kulkemaan kapeaa paaluvarustuksen ja kartanontornin seinän välissä kulkevaa polkua pitkin. Kartanontorni on kolme kerroksinen ja sen katolle on lisäksi rakennettu vyötärönkorkuinen muuri sakaroineen puolustusjoukkojen käyttöön. Kartanontornin kellarikerroksessa sijaitsee laaja vesivarasto.

Armeija

Sinikissat

Sinikissat ovat Manningin sukujen mailta maaväestöstä koottua jalkaväkeä ja näiden leiriseuralaisia, jotka ovat saaneet nimensä asepaitoihin ommelluista sinisistä merileijonista. Monet sinikissoista ovat olleet aivan viime aikoihin asti mukana rajakahakoissa Harten suvun kanssa ja siten tottuneet siihen, että heidän vuosittainen 45 päivän asepalveluksensa muodostuu rangaistusretkistä Harten mailla piileskelevien salametsästäjien kiinnisaamiseksi tai kylien vartioinnista Harten ratsastajien yllätyshyökkäysten varalta. Monet sinikissat ovat metsästäjiä itsekin ja näin ollen noin puolet Manningin suvun jalkaväestä on jousimiehiä. Sinikissojen jousimiehet osallistuivat Hopeasodassa Pitkäjärven kartanon toiseen piiritykseen ja saavuttivat mainetta pitäessään kartanon ulkomuuria Dannettien jalkaväkeä vastaan.

Hopeasodan ja Kissojen Sodan taisteluissa Sinikissoista kouliutui hyvin koulutettu ja tehokas jalkaväen osasto.

Henkilöitä

Artur Manning - Kevan Manningin isä ja entinen lordi Manning. Kuoli villisian hanmpaisiin metsästysonnettomuudessa Sylvie Harten ja Kevan Manningin häissä.

Lady Joanna Rykker - Kevan ja Darren Manningin äiti ja entinen lady Manning. Omaa sukua Rykker ja myös lordi Justin Rykkerin sisar. Kuoli pitkälliseen keuhkotautiin vuonna 295 AL.

Lordi Kevan Manning - Vuonna 276 AL syntynyt nuori ja salskea ritari, josta tuli lordi Manning hiukan yllättäen. Oli aikaisemmin kovasti ihastunut nuoreen vaimoonsa, mutta joutui kohtaamaan vaimonsa petollisuuden silmästä silmään jouduttuaan omien ritareiden salamurhayrityksen kohteeksi Hyrnen mailla. Tällä hetkellä Hyrnen huoneen suojeluksessa.

Darren Manning - Kevan Manningin vuonna 282 AL syntynyt nuorempi veli. Syytti julkisesti Ser Etan Hoggia ja Lady Sylvie Manningia suhteesta jälkimmäisen häissä. Palvelee Ser Jasen Rollingsfordin aseenkantajana Hyrnen kartanolla.

Lady Sylvie Manning - Omaa sukua Harte. Seitsemäntoistavuotias kuvankaunis tummatukkainen neito joka naitiin Manningin sukuun aivan äskettäin. Gerard Manningin äiti. Hyrnen huoneen vankina. Oletetaan kuolleen.

Gerard Manning - Vuonna 298 AL syntynyt poika. Lordi Manningin perillinen.

Joanna Manning - Vuonna 299 AL syntynyt tyttö.

 
 
 
 
 
 
ManningS.jpg Manningin Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rykker.JPG Rykkerin Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artur
Manning(+)
 
Joanna
Rykker(+)
 
 
 
 
 
? Manning(+)
 
?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uther
Manning(+)
 
Kevan
Manning
 
Sylvie
Harte
 
Darren
Manning
 
 
Torhen
Manning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gerard
Manning
 
Joanna
Manning
 
 
 
 
 Sivun alkuun

Hirvasharjanteen Manningin Huone

Hirvasharjanteen Manning.PNG Hirvasharjanteen Manningin Huone
Hirvasharjanteen Manning.PNG
Vasalliherra: ManningS.jpg Manningin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki: 40 ratsumiestä (Veteran Cavalry, Veteran Special)
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Nelikentä, jossa valkea hirvaan pää punaisella pohjalla vasemmalla ylhällä ja oikealla alhaalla, sekä punainen merileijona kahden mustan pystypalkin välissä valkoisella pohjalla oikealla ylhäällä ja vasemmalla alhaalla.

Yleistä

Vuoden 299AL jälkipuoliskolla Kissojen Sodan aloittaneiden tapahtumien johdosta käydyssä oikeudenkäynnissä Hirvasharjanteen maat siten, kuin ne olivat alunperin Hirvasharjanteen luostarin maiksi määriteltyinä, siirrettiin lopullisesti Manningien suvun omistukseen. Lordi Kevan Manning läänitti Hirvasharjanteen sellaisenaan serkulleen Torhen Manningille, joka nimettiin Hirvasharjanteen lordiksi. Tosiasiallisesti Hirvasharjanteen sotilaallinen ja poliittinen tilanne on edelleen epävarma ja muutoksille altis.

Armeija

Hirvasharjanteen Husaarit

Vastanimetty Hirvasharjanteen lordi Torhen Manning perusti Hirvasharjanteen Husaarien nimellä tunnetun kevyen ratsuväen osaston järjestyksen pitämiseksi Hirvasharjanteen alueella yhdistämällä Kissalinnan Veljeskunnan ja Siniparran Miekkojen nimillä tunnetut sotilasjoukot. Noin puolet joukoista on varustettu raskaan ratsuväen tavoin, mutta toinen puoli on kevyesti varustettu ratsastava tiedustelujoukko.

Henkilöitä

Lordi Torhen Manning - Hirvasharjanteen lordi. Lordi Kevan Manningin serkku, liikkunut jonkin verran suvun asioilla Lakeudella. Neuvokkaan ja sulavan asianhoitajan maineessa.

Sivun alkuun

Manningin Huone Kypäräkivellä

Manningcrest.JPG Manningin Huone Kypäräkivellä
Manningcrest.JPG
Vasalliherra: Rykker.JPG Rykkerin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Sininen merileijona hopeisella pohjalla (alunperin Artur Manningin henkilökohtainen vaakuna, nykyisin yleisessä käytössä)

Yleistä

Vuonna 299AL Kissojen Sodan alkaessa ja Manningin huoneen hajotessa lordi Kevan Manningin ja lady Sylvia Manningin leireihin, jonka jälkeen lordi Kevan Manning otti käyttöön sukunsa vanhan vaakunan ja vannoi uskollisuutta Tyrelleille. Lady Sylvie Manning ehti hallita vajaan kaksi kuukautta Kypäräkivellä, ennen kuin hänet vangittiin Rautivanpellon taistelun jälkeen ja lordi Kevan Manning otti jälleen Kypäräkiven haltuunsa. Kahden erillisen Manningin huoneen aika loppui kolme kuukautta myöhemmin lady Sylvien kuoltua.

Armeija

Nuoret Hirvaat

Hopeasodan aikana Manningin suvun ollessa uhattuna kahdelta rintamalta ja sodassa määrällisesti ylivoimaista Lugusten sukua vastaan Lady Sylvie Manning läänitti myötäjäisinä saamiaan tiloja ja verotusoikeuksia nuorille ritareille kerätäkseen lisää miekkoja sukunsa taakse. Nämä "Nuoret Hirvaat" ovat pääosin nuoria ja kokemattomia turnajaisritareita, joilta puuttuu sotakokemus, mutta Harten suvun avokätisten lahjoitusten ansiosta heidät on varustettu hyvin mahdollisten kamppailujen varalta. Nuoret Hirvaat käytännössä lakkasivat olemasta vuoden 299 AL aikana. Neljä heistä kuoli erinäisissä konflikteissa Kypäräkiven muurien sisällä ja neljä muuta teloitettiin pettureina Kypäräkiven siirryttyä lordi Manningille.

Siniset leijonat

Manningin suvun Sinisiksi leijoniksi kutsutaan suvun palveluksessa olevia ritareita, jotka kokoontuvat taisteluihin sinisen merileijonaviirin alla. Pääosa leijonista oli Harten suvun kanssa käytyjen rajakahakoiden veteraaneja, joskin joukkoon mahtuu myös muutamia nuorempia ja kokemattomampia ritareita. Tavanomaisesti kahdesta neljään ritaria oli kunakin aikana paikalla Kypäräkivellä varusväen vartiopäälliköinä, muiden ollessa omilla maillaan tai suurempien kylien vartio-osastojen mukana. Siniset Leijonat tuhottiin käytännössä kokonaan Rautivanpellon taistelussa vuonna 299AL.

Henkilöitä

Lady Sylvie Manning - Omaa sukua Harte. Seitsemäntoistavuotias kuvankaunis tummatukkainen neito joka naitiin Manningin sukuun aivan äskettäin. Gerard Manningin äiti. Hyrnen huoneen vankina. Oletetaan kuolleen.

Sivun alkuun