Sininen (Outbreak Deep Space)

From Karriviki

Suomi kesällä 2016 (Outbreak Level 0)

Viranomaisia

Komissaario Jarkko "Jahkaaja Jarkko" Lehtinen

"Case Putterin" tutkinnanjohtaja.

Komissaario Marita Nevala

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen päivystävä tutkinnanjohtaja sunnuntai iltana 19.6.2016, kun "Case Putteri" laajeni. "Case Valium" ja "Case Valo" tutkinnanjohtaja.

Muita henkilöitä

Jake

Vanhan liiton huumeveikko ja salavasikka. Sekaisin ollessaan seurailee ”pahoiksi rikollisiksi” epäilemiään tyyppejä (joskus vähän muitakin) ja salavasikoi näitä erinäisille viranomaistahoille.

Kristian Markkula aka "Natsi-Markkula"

Äärioikeistosta kiinnostunut Järvenpääläinen taparikollinen, joka luukutti diapamia, sekä virosta tuotua kaljaa ja sähkölamauttimia. Anne Pajulan huumausaineringin jakelupää ja Eveliinan tuttu. Muun rikostelun ohessa harrastanut tappouhkausten lähettelyä "suvakkihuorille". Sekosi lopullisesti ja peruttamattomasti lauantai iltana 2.7.2016 ja otti yliannostuksen diapamia maalattuaan ensin kämppänsä ja koko irtaimiston siniseksi spray-maalilla. Viimeinen viesti jälkipolville oli maalattu ikkunan sisäpintaan ja kuului: "SININEN KUTSUU"

Anne Pajula

Hometalon ja avioeron taloudellisesti romahduttama kolmikymppinen yksinhuoltajaäiti. Työskentelee Peijaksen sairaalassa ja varastaa lääkkeitä, joita myy eteenpäin ainakin "Natsi-Markun" ja Mirkku Salomaan kautta. Pillerikaupan epäillään jatkuneen ainakin vuoden verran.

Selviytyjät

Ylikonstaapeli Lauri "Late" Myrskylä

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen vakavien rikosten tutkintaryhmän rikostutkija. Toiminut aikaisemmin Helsingin polisiilaitoksen huumausainerikosten tutkintaryhmässä. Vanhan liiton poliisimies, joka uskoo totuuden löytyvän kulmabaareista ja vasikoiden vihjetiedoista.

Ylikonstaapeli Raimo J. Kallio

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen vakavien rikosten tutkintaryhmän ja "Case Putteri" tutkintaryhmän johtaja. Uskoo vakaasti kuulusteluihin, rekistereihin ja järjestelmälliseen, mutta samalla ihmisläheiseen poliisitoimintaan.

Ylikonstaapeli Markus Partala

Vastikään ylikonstaapeliksi nimitetty ja järjestyspoliisin puolelta päivittäistutkintaan rikostutkijaksi siirtynyt poliisimies. Kokenut kenttätoiminnan ja perinteisen järjestyspoliisin työn ammattilainen, joka on ymmärrettävästi hiukan ihmeissään siitä miten rikostutkinnan puolella asioita hoidetaan.

Vanhempi konstaapeli Harri Koivisto

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen päivittäistutkinnan ryhmän rikostutkija. Tullut suoraan poliisikoulusta rikostutkijan tehtävään ja omaa jonkinlaista aikaisempaa koulutusta ja pätevyyttä tekniseen tutkintaan.

Vanhempi konstaapeli Matti "Mikkelin Matti" Joutsano

Vanhan liiton liikennepoliisi Mikkelistä, muuttanut pääkaupunkiseudulle ja tuskastelee edelleen sopeutuakseen muuttuneeseen asuinympäristöönsä ja uuteen työnkuvaan.

Vanhempi konstaapeli Hannu Kurki

Helsingin järjestyspoliisista Itä-Uuudenmaan päivittäisrikoksiin tutkijaksi siirtynyt poliisimies. Noin viidentoista vuoden työkokemus huumeluukkujen ihmettelystä.

Nuorempi konstaapeli Abshir Sharif Mahdi

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen sompuin rikostutkija. Hiukan muuta tutkintaryhmää paremmin perehtynyt internetin ja sosiaalisen median saloihin.

Sininen

Facebook ryhmä "Sininen"

Eveliina Hultgren

Anne Hultbergin ja Veikko Nyströmin 18 vuotias tytär. Sairastui vakavaan masennukseen äitinsa itsemurhan jälkeen. Itsetuhoisuutta ja ongelmia elämänhallinnan kanssa. Järjestellyt "Sininen" ryhmän tapaamisia ja "Ihmekuula" lähetyksiä. Ilmeisesti hankkinut alkoholia ja kannabista muille nuorille. Sininen väri on nuorelle naisenalulle jonkin sortin päähänpinttymä. Hän on muun muassa värjännyt hiuksensa sinisiksi ja käyttää siniseksi maalattuja kenkiä. Ilmeisesti myös maalannut yhden isohkon siirtolohkareen lähellä "Case Putterin" räjähdyspaikkaa.

Myöhemmin tapauksen jälkeen tavattu sekakäyttämästä diatsepaamia ja alkoholia, seurustelemassa kilipäisten uusnatsien kanssa ja osoittamassa muutoinkin heikkoa elämänhallintaa ja itsetuhoista käytöstä.

Kumar Bashir

"Sininen" facebook ryhmän perustaja. 17 vuotias toisen polven maahanmuuttaja. Kurditausta. Taiteellinen ja lahjakas erityisesti maalauksessa. Löysi kolme metallipalloa, joista otti halttuunsa yhden (ns. "Ihmekuulan"). Innokkaasti mukana "Sininen" ryhmän tapaamisissa ja "Ihmekuula" lähetysten teossa.

Samuli Nenonen

16 vuotias teini-ikäinen poika, joka sairastaa vakavaa skitsofreniaa. Osittain hoidettavissa lääkkeillä, mutta välillä vajoaa kohtauksiin, joissa paranoidisia piirteitä. Kuulee ääniä, musiikkia ja ”näkee värejä jotka puhuvat”. Mukana "Sininen" -ryhmän tapaamisissa ja "Ihmekuula" lähetyksissä satunnaisesti. Vangittuna ja pakkohoidossa suunniteltuaan aseen hankkimista ja toimittaja Jannika Väänäsen, sekä Roosa-Mailis Krumpkofin kaappaamista televisiolähetyksestä.

Niina Tarvainen

32 vuotias urheilullinen nainen. Omien sanojensa mukaan virkavapaalla tai opintovapaalla Rajavartiolaitoksen palveluksesta. Tutustunut Eveliina Hultgreniin psykiatrisessa hoitolaitoksessa ja myöhemmin suostutteli Eveliinan kutsumaan itsensä "Sininen" ryhmään sekä kertomaan "Ihmekuulien" löytymisestä. Tarinat muuttuvat poikkeuksellisen sekaviksi siinä vaiheessa, kun puhe siirtyy itse metallikuuliin.

Mirkku Salomaa

New-ageen hurahtanut perheenäiti, "indigoihminen" ja potentiaalinen huumekauppias. Ostanut ainakin diatsepaamia Anne Pajulalta ja lisäksi pitänyt hallussaan isohkoa ekstaasipillerilastia. Epäillään suunnitelleen itsensä ja perheensä myrkyttämistä tehosekoittimessa tehdyllä diapam - ekstaasi jauholla.

Petri Salomaa

New-ageen hurahtanut perheenisä, "indigoihminen" ja Mirkku Salomaan aviomies sekä rikoskumppani. Epäillään osallisuudesta suunnitelmaan myrkyttää itsensä ja perheensä diapam - ekstaasi koktaililla.

Tuuli Salomaa

Mirkku ja Petri Salomaan 15-vuotias tytär. Ainoa perheestä, joka tajusi pelätä sitä miten sekopäiseksi perheen kuviot olivat liukuneet. Tuntee Eveliinan oltuaan kerran psykiatrisessa tarkkailussa huumausaine-epäilyn jälkeen. Otettu järjestyspoliisin toimesta putkaan talteen löydyttyään yhdessä Eveliina Hultbergin ja kadonneen lapsen Hermanni Salomaan kanssa Tuusulan metsiköstä.

Daniel Salomaa

Mirkku ja Petri Salomaan 12-vuotias poika. Täysillä mukana vanhempiensa sekoiluissa.

Kohtaamiset

"Case Putteri"

Tutkinta

Tuusulan golf-kentän urheilupolku, 16. kesäkuuta, torstaina, 2016 noin kello 23:30. Koiran kanssa iltalenkille lähtenyt Veikko Nyströmin koira löysi nurmikolta petankkipalloa muistuttavan esineen. Lenkillä ollut ja tapahtumapaikkaa lähellä asuva Tuulikki Lindqvist pysähtyi tervehtimään koiraa ja Veikkoa, jonka oli nähnyt samalla polulla aikaisemmin lukuisia kertoja. Tuulikin kysyessä mitä koira löysi Veikko näytti metallista esinettä, joka muistutti petankkipalloa. Tuulikin lähtiessä eteenpäin takaa kuului räjähdys, joka tappoi sekä Veikko Nyströmin, että tämän koiran.

Poliisin teknisen tutkinnan perusteella Veikko Nyströmin ja koiran surmasivat Veikko Nyströmin kädessä lähellä koiran päätä sattunut voimakas räjähdys. Räjähdyksen seurauksena noin kahden metrin säteelle räjähdyksen keskipisteestä levisi sirpalepilvi, joka koostui sulaneesta teräksestä muodostuneista pisaramaisista sirpaleista. Veikko Nyström ja koira kuolivat välittömästi vähintään kymmenien sirpaleiden osuessa heihin.

17. kesäkuuta, perjantaina, noin kello 01:00 poliisi sai vihjeen "Ihmekuula" -nimisistä Periscope lähetyksistä. Lähetyksissä kolme paikallista nuorta (Kumar Bashar, Samuli Nenonen ja Eveliina Hultberg) esiintyi videolla mukanaan toinen kiiltävästä teräksestä tehty metallipallo. Tutkimuksissa ilmeni, että nuoret olivat löytäneet kyseisen esineen 10. kesäkuuta perjantaina noin kello 23:00 läheltä samaa paikkaa, josta Veikko Nyström löysi hänet tappaneen räjähtävän esineen. Nuorten lausunnon ja ottaman kuvan perusteella paikalla oli tuolloin kolme eri kokoista metallipalloa. Nuorten hallussa ollut esine saatiin poliisin haltuun 17.6.2016 noin kello 12:00.

18. kesäkuuta, lauantaina, noin kello 18:00 "Ihmekuula" -lähetyksiä mainostanut Facebook ryhmä "Sininen" julkaisi tapaamisajan ja paikan. Kyseinen paikka löytyi metsästä, yleisesti käytetyn lenkkeilyreitin läheisyydestä Saviolla.

19. kesäkuuta, sunnuntaina, noin kello 23:30 poliisi otti kiinni kyseiseltä paikalta aikaisemmin tuntemattoman henkilön (Niina Tarvainen). Samassa yhteydessä lenkkipolulta, kiinniottopaikan välittömästä läheisyydestä löytyi neljä eri kokoista metallikuulaa, jotka muistuttavat tapauksen yhteydessä aikaisemmin havaittuja esineitä. Alue eristettiin poliisin toimesta.

20. kesäkuuta, maanantaina, noin kello 12:00 Niina Tarvaisen kuulustelu päätettiin ja hänet vietiin psykiatrisen päivystyksen arvioitavaksi. Kiinniottoa ei jatkettu. Saman päivän iltapäivällä noin kello 17:00 poliisi löysi kolmannen alkuperäisistä kolmesta metallipallosta Keravalta räjähdyspaikan läheisyydestä eräästä yksityisasunnosta. Alue eristettiin poliisin toimesta.

Tutkinnan tila

"Case Putteri" on avoinna oleva tutkinta alkuperäisten kolmen metallikuulan ja tutkinnan aikana löydettyjen neljän metallikuulan alkuperän osalta. Rikosta tutkitaan yleisvaarallisen rikoksen valmisteluna, törkeänä yleisvaaran tuottamuksena ja kuolemantuottamuksena. Tutkinta on kesken, mutta käytännössä jäissä, koska uutta todistusaineistoa ei ole saatavilla.


"Case Valium"

Tutkinta

Perjantaina 1.7.2016 noin kello 22:00 I-UPL:n järjestyspoliisin partio kerää Eveliina Hultbergin ja Tuuli Salomaan talteen Uusitalojen asunnon lähistöltä etsiessään kadoksissa olevaa Hermanni Uusitaloa. He löysivät kolmikon samasta paikasta kohtalaisen läheltä Uusitalojen asuntoa. Perheen kissa, Misu, on vieläkin kadoksissa ja Hermanni oli karannut etsimään kissaa, joka kuitenkin välttelee häntä. Eveliina ja Tuuli olivat olleet alueella liikkeellä syistä jotka eivät olleet täysin selviä ja ilmoittivat yrittäneensä auttaa Hermannia kissan etsimisessä. Eveliina ja Tuuli olivat silmin nähden rauhoittavien huumausaineiden vaikutuksen alaisia (Diapam 10mg + olut), joten poliisi poimi heidät talteen.

2.7. lauantaina rikostutkinta kuulee Eveliina Hultbergia ja Tuuli Salomaata. Käy ilmi, että Eveliina hankki pillerit talosta Järvenpäässä. Pillereistä ja alkoholista sekaisin olleet tytöt olivat omien sanojensa mukaan yrittäneet auttaa Hermannia kadonneen kissa etsimisessä, joskin huonolla menestyksellä. Hermanni kertoi nähneensä joskus kissaa etsiessään "sinisiä valoja" golf-kentän läheisyydessä. Myöhemmin samana päivänä "Silminnäkijä" stalkkaa vapaalle päässyttä Eveliina Hultbergia ja havaitsee tämän liikkuvan noin kello 24:00 aikaan Kristian Markkulan vuokratalon ympäristössä.

3.7. sunnuntaina aamuyöllä järjestyspoliisi avaa Järvenpäässä sijaitsevan vuokratalon vuokraisännöitsijän valitettua jatkuvasta metelistä vuokralaisen soitettua musiikkia läpi yön. Käy ilmi, että vuokralainen Kristian Markkula on kuollut edellisen vuorokauden aikana nieltyään täyden paketin 10mg Diapameja (yhteensä 30 tablettia) yhdessä alkoholin kanssa. Miehen asunnosta löytyy jälkiä jo pitkään jatkuneesta sekakäytöstä, suosikkina erityisesti ”siniset tabut” (tässä yhteydessä 10mg Diapam). Noin kolmikymppinen mies on muutenkin pitkään jatkuneen syrjäytymisen ja häirikkönatsismin perikuva. Kämppä on sekava ja yleisväritykseltään sininen. Päivystävä tutkinta tekee alkutoimet päivän aikana.

4.7 maanantaina Kristian Markkulan asunto tutkitaan. Markkulan epäillään välittäneen asunnosta käsin tuntemattomasta lähteestä peräisin olevaa diatsepamia, sekä virosta maahan tuotua alkoholia. Vihjetietojen mukaan hän olisi tuonut Virosta myyntiä varten Suomeen myös sähkölamauttimia. Ruumiinavauksen ja asunnosta löydettyjen jälkien perusteella Kristian Markkula on valvonut koko perjantain ja lauantain välisen yön kirjoitellen nettiin vihavuodatuksiaan. Joskus aamulla hän oli lopulta lähettänyt kuusi erillistä uhkausviestiä eräälle MTV:n toimittajalle. Joitakin tunteja tämän jälkeen aamupäivällä tai päivällä hän oli maalannut keittiön pöytänsä ja kolme ikkunaa siniseksi spray-maalilla, kirjoittanut tekstin "SININEN KUTSUU" olohuoneen ikkunoihinsa, tyhjentänyt loput spray-purkista suuhunsa ja niellyt kolmekymmentä Diapam 10mg tablettia yhdessä oluen kanssa. Kristian Markkula menetti tajuntansa piakkoin tämän jälkeen ja hänen arvioidaan menehtyneen 8 - 10 tuntia myöhemmin.

5.7 tiistaina tutkinta lähtee käyntiin, kun toimittaja Jannika Väänänen ja tämän yliopiston syövereistä kaivama asiantuntija Roosa-Mailis Krumpkof esittelevät teoriaa natsi-salaliitosta jonka osallisina toimineet "huumetytöt" Eveliina Hultberg ja Tuuli Salomaa olisivat yrittäneet "kaapata lapsen" (Hermanni Uusitalon). Case Valium käynnistetään ylikomissaario Marita Nevalan johdolla tarkoituksena selvittää Kristian Markkulalta ja Eveliina Hultbergilta löytyneiden diapam-tablettien alkuperä, sekä lääkkeen laiton myynti ja levittäminen.

6.-7.7 tutkintaa jatketaan puhelinkuunteluiden ja seurannan avulla, jossa yhteydessä lääkkeiden alkuperäksi selviää Peijaksen sairaala-apteekki josta ilmeisesti Anne Pajula on niitä jo pidemmän aikaa varastanut. Anne Pajulan ja Mirkku Salomaan välisestä kolmen paketin (yhteensä 900 mg diatsepamia) kaupasta saadaan todisteita puhelinkuuntelulla ja naisten tapaaminen onnistutaan kuvaamaan.

7.7 torstaina Samuli Nenonen soittaa Eveliina Hultbergille, Jakelle ja Niina Tarvaiselle yrittäen hankkia laitonta asetta näiltä. Jake ja Niina vasikoivat Samulin poliisille välittömästi. Ennen ilmoitusta viranomaisille Niina houkuttelee Samulin valheellisilla lupauksilla Helsingin keskustaan tunnettuun paikkaan, josta tämä on helpompi ottaa kiinni. Samuli yrittää paeta ja uhkaa konstaapeli Lauri Myrskylää puukolla kiinnioton yhteydessä. Kuulustelussa käy ilmi, että Samuli on hermostunut Jannika Väänäsen ja Roosa-Mailis Krumpkofin "natsi-teoriasta" ja torstai-illaksi televisioon suunnitellusta asiaa koskevasta keskustelu-illasta, koska naiset eivät "ymmärrä" ja väittävät Samulin kavereita natseiksi. Samulin oli tarkoitus aseella uhaten "selittää miten asiat oikeasti on".

9.-10.7 lauantai - sunnuntaivälisenä yönä koko Salomaiden perhe liittyy Facebookissa "Sininen" -ryhmään. Mirkku ja Petri Salomaa kuvaavat ryhmän seinälle viestin perheen tulevasta matkasta "Alfa Kentauriin".

10.7 sunnuntai-aamuna ylikonstaapeli Raimo Kallio saa pahan aavistuksen Salomaiden "aivan liian sinisestä" viestistä ja päättää hälyttää oman ryhmänsä ja tukipartion Salomaiden asunnolle estämään mahdollista "kultti-itsemurhaa". Salomaiden aamiainen saadaan keskeytettyä juuri ennen kuin pihapiiriin ilmestyy outo valoilmiö. Valoilmiön poistuttua asunnon tutkimuksissa löytyy satoja grammoja tehosekottimella tehtyä sinistä jauhoa, joka on sekoitus ekstaasia ja diapamia. Tuuli Salomaan kuulustelun perusteella vanhemmat olivat seonneet lauantaina illalla, lukinneet Tuulin asuntoon ja vieneet tämän puhelimen alkaessaan valmistella perheen "matkaa".

11.7. kuulustelussa Mirkku Salomaa myönsi ostaneensa diapam lääkkeet toiselta henkilöltä.

12.7. puhelinkuuntelussa Anna Pajulan ja Eveliina Hulbergin välillä on puhelu, jossa Anna kertoo olevansa rahapulassa ja tarjoaa Eveliinalle välitettäväksi ”tavaraa”. Eveliina Hulberg soittaa myöhemmin Jakelle ja yhdelle Natsi-Markkulan kaverille kysellen olisiko näillä halua ostaa kännyköitä ja yksi luottokortti.

22.7. perjantaina toisessa tutkinnassa tehdyn kiinnioton ja kuulustelun yhteydessä Eveliina Hultbergin hallusta löydetään useita kännyköitä ja muiden henkilöiden luottokortteja. Kuulustelussa Eveliina Hultberg myönsi välittäneensä eteenpäin Anna Pajulan varastamia kännyköitä ja luottokortteja, sekä ostaneensa varastettuja Diapam lääkkeitä Anna Pajulalta.

Tutkinnan tila

Tutkinta päätetty. Syyttäjällle lähetetty:

  • Anne Pajula (törkeä huumausainerikos, törkeä varkaus),
  • Mirkku Salomaa (törkeä huumausainerikos, vaaran aiheuttaminen, murhan yritys),
  • Petri Salomaa (törkeä huumausainerikos, vaaran aiheuttaminen, murhan yritys),
  • Samuli Nenonen (virkamiehen väkivaltainen vastustaminen),
  • Eveliina Hultberg (huumausainerikos, varastettuun tavaraan ryhtyminen)
"Case Valo"

16.7. lauantai-iltana ”Sininen” -ryhmään ilmestyy epämääräinen vihje: ”Agusta Rosina”. Samana iltana Järjestyspoliisi saa ilmoituksen hälytyskeskukselta oudosta tapahtumasta. Rosinankaarella sijaitsevan omakotitalon asukas oli soittanut useampaan otteeseen siitä, että hänen talonsa ulkopuolella liikkuu jotain hiippailijoita. Ilmoittaja soitti hälytyskeskukseen useaan otteeseen ilmoittaen, että näki paikalla valoja, aivan kuin sinivärisiä taskulamppuja.

17.7. sunnuntaina Keravalla vanhempiensa luona asuva Jami Virtanen ilmoitetaan kadonneeksi. Hän on ollut kateissa lauantai illasta saakka, mutta vanhemmat päättivät ilmoittaa asiasta vasta sunnuntaina päivällä. Vanhempien mukaan Jami oli lähtenyt ulos lauantaina kavereidensa kanssa. Erikoista on se, että selvityksen perusteella Jamin kännykkä ei ole ollut verkossa lauantai illan jälkeen. Viimeisin paikannus tolppatietojen perusteella on kuitenkin Golf-kentän alueella.

18.7. maanantaina aamulla päivittäistutkinta saa pöydälleen golf-kentältä rikosilmoituksen ympäristörikoksesta sekä vahingonteosta. Golf-kentälle, käytännössä Case Putterin tapahtumapaikalle, on ilmestynyt nurmeen laaja, pyöreähkö alue, jonka alalta ruoho on muuttunut viikossa harmaaksi ja lähes tomumaisen hauraaksi. Golf-kentän hoitaja epäilee, että maahan on kaadettu tahallisesti jotain ainetta, joka aiheuttaa sen. Kun paikalle tullaan on selkeää, että laajemmalla alueella ruoho on kellertävää ja puissa ei ole lehtiä. Rikostutkijat löytävät Agustanpolun ja Rosinankaaren risteyksessä olevasta ojan alitusputkesta on jo pidemmän aikaa kateissa ollut kisan, ”Misun”, jäänteet. Misun kunto on kuitenkin melko järkyttävä. Eläin on laiha, muumioituneen oloinen, sen turkki ja iho irtoaa tomumaisena, harmaana pölynä, mutta jotenkin kissa liikkuu vielä hetken aikaa ennen hajoamistaan tomuksi.

19.-21.7. "Sininen" -facebook ryhmään ilmestyy joukko erikoislaatuisia vihjeitä ja koordinaatit, sekä kellonaika. Koordinaattien ja kellonajan perusteella epäillään jotain tapahtuvan Tuusulan Golf-kentän pohjoispuolella olevassa metsässä perjantai-iltana kello 22:00. Poliisi valmistautuu mahdolliseen terrori-iskuun tai tuhotyöhön kyseisen tapahtuman yhteydessä.

22.7. Eveliina Hultberg otetaan kiinni. Pikaisen puhuttamisen ja puhelimen tutkinnan perusteella on syytä epäillä, että hän on tarkoituksellisesti houkutellut useita kymmeniä nuoria perjantai-illan bileisiin, jonne "Sininen Valo" saapuu. Hän ei itse ollut aikeissa mennä paikalle, mutta antaa ymmärtää, että paikalla olo olisi vaarallista. Poliisi ryhtyy toimiin alueen eristämiseksi. Kello 21:00 Jami Virtanen yrittää kiertää alueen eristyksen ja puukottaa häntä kiinniottamaan tullutta ylikonstaapeli Markus Partalaa. Ylikonstaapeli Raimo Kallio pysäyttää Jamin ampumalla kaksi laukausta jalkoihin. Piakkoin Jamin kiinnioton jälkeen alueella nähdään maasta nouseva sininen valo, joka syöksyy taivaalle hetkellisenä, kirkkaana valopilarina.

Tutkinnan tila

Tutkinta päätetty. Syyttäjällle lähetetty:

  • Jami Virtanen (murhan yritys, tapon yritys, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen),
  • Eveliina Hultberg (yleisvaaran aiheuttaminen)Syvyys

Kuulat

Tuusula, 3.6.2016. kello 23:35

"Sininen" ryhmän nuorten tapaamispaikan välittömästä läheisyydestä nuorten itsensä löytämät kolme (3) laitetta. Löytymisaika ja -paikka selvitetty Kumar Bashirin ottaman valokuvan metatiedoista.

#1 "Petankkipallo"

Veikko Nyströmin surmannut laite. Räjähti yllättäen Veikko Nyströmin kädessä. Silminnäkijälausuntojen ja valokuvan perusteella läpimitta noin 6 cm. Räjähdyksen jäljiltä ei löytynyt räjähdysainejäämiä eikä mitään elektronisia tai mekaanisia osia, jotka olisivat voineet toimia laitteen laukaisimena. Räjähdyksen todettiin synnyttäneen korkeanopeuksisten, pienien metallipisaroiden pilven, jonka tuhoava vaikutus ulottui noin 2 metrin etäisyydelle räjähdyspisteestä.

#2 "Ihmekuula"

Teinien mukana "Ihmekuula" lähetyksissä ollut laite. Reagoi oudosti törmäyksiin ja korkeuksiin (putoaa hidastetusti). Läpimitta 100mm, josta metallikuoren läpimitta 28mm. Läpivalaisun perusteella kuoren sisällä on vettä kevyempää, kiinteää ainetta. Puolustusvoimat yritti raivata kyseisen laitteen räjäyttämällä suunnatulla räjähdypanoksella. Räjäytys epäonnistui ja laite ei vaikuttanut edes vahingoittuneen. Siirrettäessä laitetta tämän jälkeen maahan kaivettuun kuoppaan laite räjähti. Räjähdys oli aiheutti poikkeuksellisen tasaisesti jakautuvan, korkeanopeuksisen sirpalepeiton. Sirpaleiden nopeus ylitti äänen nopeuden moninkertaisesti ja ne kuumenivat kitkan vaikutuksesta ilman kanssa. Noin 4 metrin etäisyydellä räjähdyspisteestä sirpaleiden nopeus yllättäen hidastui ja sirpaleet levisivät sienimäisesti ennen pysähtymistään.

#3 "Pääuutinen"

Hermanni Uusitalon löytämä laite. Läpimitta 40mm. Löydettiin Uusitalon perheen omakotitalon yläkerrasta Hermannin huoneesta. Puolustusvoimat yrittivät siirtää laitteen 4.7.2016. Siirron yhteydessä laite räjähti, mutta räjähdys saatiin rajoitettua hiekalla täytetyn teräslieriön avulla ja suuremmilta tuhoilta vältyttiin. Räjähdys päätyi kuitenkin päivän pääuutiseksi koko Suomessa.

Kerava, 19.6.2016 kello 23:35

"Sininen" ryhmän Facebook seinällä ilmoitettuun paikkaan ilmoitettuna aikana ilmaantuneet neljä (4) laitetta. Tapahtumalla on kolme todistajaa, jotka myös näkivät samanaikaisesti selittämättömän valoilmiön.

#4

Savion lenkkipolulle ilmestynyt laite. Läpimitta 40mm. Siirretty Puolustusvoimien harjoitusalueelle Hämeenlinnaan 29.-30.6.2016 välisenä aikana.

#5

Savion lenkkipolulle ilmestynyt laite. Läpimitta 60mm. Siirretty Puolustusvoimien harjoitusalueelle Hämeenlinnaan 29.-30.6.2016 välisenä aikana.

#6

Savion lenkkipolulle ilmestynyt laite. Läpimitta 80mm. Siirretty Puolustusvoimien harjoitusalueelle Hämeenlinnaan 29.-30.6.2016 välisenä aikana.

#7

Savion lenkkipolulle ilmestynyt laite. Läpimitta 100mm. Siirretty Puolustusvoimien harjoitusalueelle Hämeenlinnaan 29.-30.6.2016 välisenä aikana.

Valoilmiöt

Kerava, 19.6.2016 kello 23:35

"Sininen" -ryhmän ilmoittamassa paikassa Savion lenkkipolulla 19.6.2016 kello 23:35 kahden poliisimiehen (Raimo Kallio ja Markus Partala) ja Niina Tarvaisen todistama sininen valo, joka vaikutti suuntautuvan keilana taivaalta alas ja liikkuvan alueen poikki. Valoilmiön jälkeen alueelta löydettiin kuulat #4-#7.

Helsinki, 10.7.2016 kello 09:05

Itä-Helsinkiläisen kerrostalon pihaan ilmestyy sininen valopilari joka näyttää säteilevän maahan mustasta, taivaalla leijuvasta "täplästä". Valopilari kulkee hitaasti pihan poikki kohti Salomaiden asunnon keittiötä ja katoaa noin 09:08 saavutettuaan talon. Paljaalla silmällä valo näyttää hyvin kirkkaalta ja valopilari on hyvin selvärajainen. Videokuvassa valopilaria ei näy laisinkaan ja sen lähde näyttää lähinnä filmiin palaneelta reiäiltä tai huonolta tietokone-efektiltä. Videokuvasta on kuitenkin havaittavissa poikkeavia varjoja ja heijastuksia "näkymättömän valon" liikkuessa. Videokuvasta ja paikalta myöhemmin otetuista valokuvista näkyy selkeästi se, että kasvillisuus jota valo on koskenut on muuttanut värisävyä hiukan, mutta selkeästi.

Tuusula, 22.7.2016 kello 21:46

Tuusulan metsässä sinistä valoa nousee maasta. Valo näyttää liikkuvan ja nousevan maasta kasveihin ja leijuvan maan pinnalla. Valon alueelle jääneiden paikalla olijoiden paetessa valo näyttää "tarttuvan" heihin ja seuraavan heidän perässään joidenkin kymmenien metrien matkan ajan, tämän jälkeen valo vetäytyy pienelle alueelle ja näyttää "syöksähtävän taivaalle" muodostaen hetkellisen valopilarin taivaalle ja näkyen usean sadan metrin päähän kirkkaana välähdyksenä. Lämpökamera näytti alueen lämpötilan ”väreilleen” ilmiön aikana ja maaperän selkeästi lämmenneen hetkellisesti valopilarin aikana. Väreily muodostaa muotoja. Valopilari ei näy tai ole tallentunut kameroille tai näkynyt helikopterin piloteille, jotka lensivät valonvahvistimen avulla. Spektrin tallennusta paremmin tuntevat asiantuntijat kertovat, että uv-valo näkyy ihmisille tietyissä olosuhteissa, mutta ei tallennu normaaleille kameroille tai näy valonvahvistinlaitteissa joiden kennot on viritetty lähelle lähi-infrapunaa. Mikäli lähin-infrapuna alueen valo on hetkellisesti riittävän voimakas saattaa se aiheuttaa ylimääräisiä varjoja näihin laitteisiin ja näkyä lämpökamerassa epämääräisenä lämpölähteenä.

Vertailututkimus kasvi- ja eläinnäytteistä

Kasvinäytteiden vertailukokeessa suurin korrelaatio on testeissä, joissa kasveja säteilytetään hyvin laajaspektrisellä ultraviolettisäteilyllä aina 400 nm:stä noin 200 nm asti. Alue kattaa UVA:sta VUV:hen asti ja on useilla, erityisesti lyhyemmillä, aallonpituuksilla ionisoivaa. Pienempi, mutta havaittava korrelaatio on olemassa ionisoivalla neutriino- ja alfa-hiukkassäteilyllä.

Kuivaneiden eläinten jäänteissä on havaittavissa outoja kemiallisia prosesseja, jotka ovat johtaneet muun muassa tiettyjen pintojen nopeaan hapettumiseen (palamiseen/kuivamiseen) ja lyhytaikaiseen ionisoitumiseen.

Harhat

Niina Tarvaisen kuulustelu 20.6.2016 kello 08:15-09:30

”niitä ei voi ennustaa”, ”mitat voi tietää”, ”ne tarkkailevat, ne lähettävät”, "21-32-43-54"

Alikulkusillan kirjoitukset, kirje tiistaina 19.7.

1 on alussa ja sen nimi alkaa 58
6+1 vaanii muita > 4 ja 7
4 on petomainen
7 on petollinen


Wonderfull (Blue) World, Eveliinan tekstiviesti perjantaina 16.7.

I see trees of blue, blue roses too
I see the blue for me and you
And I think to myself what a wonderful world

I see skies of blue and clouds are too
The bright staring star, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world

The colors of the deep space so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying dho-hna wza-y'ei

I hear babies crying, I watch them grow
They'll know the things man wasn't meant to know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world