Songs of the Lost Land (Call of Cthulhu)

From Karriviki

Uuteen englantiin sijoittuva Call of Cthulhu -kampanja, jonka tapahtumat etenevät vuonna 1675 alkaneen Metacomin sodan jälkimainingeissa.


Hulluuden Ytimet, eli paikat ja kultit

Albany tai Fort Orange

Hollantilailaisten rakentama linnoitus Mohawk- ja Hudson-jokien risteyksessä. Linnoitus antautui ilman taistelua vuonna 1664 englantilaisille ja on siitä lähtien toiminut Albany-nimisenä, englantilaisen varuskunnan hallitsemana kauppa-asemana. Albanyn synkimmät salaisuudet henkilöityvät Blackstonen perheeseen. Anthony ja Christopher Blackstone ovat Deerfieldin kirottua Blackstonen sukua ja heissä asui sama perinnöllinen hulluus, kuin edesmenneessä velhossa Pilgrim Blackstonessa, sekä tämän Bostonilaisessa äpäräpojassa, Jonathan Blackstonessa.

Jonathan pani toimeen Pequot-intiaanien kansanmurhan Bostonin ja Plymouthin ympäristössä englantilaisten joukkojen ja kirkon tuella. Anthony Blackstone oli isänsä kiroama ja synkissä rituaaleissa turmelema kidutettu sielu, joka yritti peittää synkät salaisuutensa tiukan uskovaisen naamion taakse. Todellisuudessa hän oli sadistinen, verenhimoinen raiskaaja ja kiduttaja, joka surmattiin lopulta sodan aikana matkalla Deerfieldiin.

Christopher oli nuoren ikänsä johdosta selvinnyt kohtalaisen vähillä vaikutteilla ja hänen suurin syntinsä oli perheen palvelijan seksuaalinen hyväksikäyttö aina siihen asti, kunnes vastikään surmatun Anthony Blackstonen henki otti hänet valtaansa. Christopher surmattiin Albanyssa.

Blackstonen palvelija Prescott paljastui hahmonvaihtajaksi (katso "Korpiksi Otaksuttu"). Blackstonen perheen kaivosta kutsuttiin maailmaan Anthonyn hengen ja Christopherin toimesta toinenkin hirviö (katso "Lohduton").

Deerfield

Deerfieldistä löytyy blackstonen suvun alkuperäinen koti ja paikka, josta pimeys levisi Albanyyn. Deerfieldissä asunut teologi Pilgrim Blackstone pakeni hulluutta uuteen maahan vain löytääkseen sen uudestaan Saukkojärven eteläpäässä olevalta kukkulalta (katso "Korpiksi Otaksutun Pesä"). Pilgrimin napolilais-syntyinen palvelijat Juliette syytti aikoinaan Pilgrimiä sodomiasta ja muista perversioista, mutta noitaoikeudenkäynnissä Juliette todettiin riivatuksi, merkittiin poltomerkillä kasvoihin ja ajettiin pakoon kaupungista.

Useita vuosia tämän jälkeen Pilgrimiä vastaan nostettiin uusi syyte noituudesta, sillä hänen väitettiin lennättäneen demonien selässä nuoria naisia Kyöpelivuorelle perversseihin rituaaleihin. Häntä epäiltiin myöös Saukkojärvellä asuneen vanhuksen murhasta tämän kadottua mystisesti mökistään. Oikeudenkäyntiä ei koskaan saatu päätökseen, ennen kuin Pilgrim kuoli mystiseen sairauteen vankilassa. Hänet haudattiin kaupungin hautausmaalle. Pilgrim Blackstonen hautakiven teksti "Blackstone" hakattiin myöhemmin pois Pilgrimin pojan, Anthony Blackstonen, pyynnöstä. Pian tämän jälkeen Anthony muutti alueelta pois Hudson-joen varteen, jonne hän pystytti uuden sukutalon perheelleen.

Hullun Miehen Kukkula tai Saukon Muna, tai Korpiksi Otaksutun pesä

Saukkojärvi on pitkulainen, etelä-pohjois suunnassa kulkeva järvi, jonka lounaskulmalla Hullun Miehen Kukkula sijaitsee. Järvi on noin viisi kilometriä pitkä, alle kilometrin levyinen ja hyvin syvävetinen. Sen pohjoispäässä on soistunut alue ja sieltä laskee pieni puro suoraan Connecticut jokeen. Hullun Miehen Kukkula on sakean mäntymetsän peittämä kangasmaastoinen kukkula Saukkojärven rannalla. Kukkulan huipulle vie yksi, kukkulan etelälaidalta alkava polku. Huipulla sijaitsee ikivanha hirsimökki ja vaja. Molemmat rakennukset on nyttemmin poltettu ja niistä on jäljellä enää vain muutama alin hirsikerros, sekä päärakennuksen takka savupiippuineen. Tämän kukkulan alla olevat luolat ovat se hulluuden ydin, jonka Pilgrim Blackstone löysi Uudelta Manmtereelta. Luola toimi talviöisin Blackstonen rituaalien paikkana heidään palvoesssaan Hastur-nimistä epäjumalaa.

Hessiläiset Palkkasoturit

Englannin Kruunulla on palveluksessaan pieni komppani hessiläisiä palkkasotureita, jotka avustivat Deerfieldin kuvernööriä intiaanisodissa. Hessiläisten palkkasoturien päällikkö kreutzer Von Teutoburg on osoittanut kiinnostusta Blackstonen jäämistöön ja ilmeisesti hänellä saattaa olla tekemistä Pilgrim Blackstonen haudan avaamisen ja Napolilaisten Sisarusten kuoleman kanssa. Jos erilaiset seksuaaliset perversiot ovat Blackstonen noitien tunnusmerkki, niin vastaavasti kidutus, murhat ja ruumiiden häpäisy ovat hessiläisen Von Teutoburgin ja hänen komppaniansa käyntikortti.

Suuret Muinaiset, eli epäjumalat

Hastur tai Keltainen Kuningas

Teologi Pilgrim Blackstone topi Vanhasta Maailmasta omissa kokoelmissaan näytelmän käsikirjoituksen nimeltä "Keltainen Kuningas". Käsikirjoitus on säilötty vaatimattomaan, pienikokoiseen kirjaan, jonka kannet on päällystetty kuluneella mustalla kankaalla. Kannet on kuitenkin sidottu kahdesti ja mustan kankaan alta paljastuu alkuperäinen, vahattuun ihmisen nahkaan sidottu kansi, johon on maalattu Keltainen Merkki. Näytelmän viimeisessä luvussa paljastetaan Hastur.

Nyarlathotep

Vanhempien Jumalten sanansaattaja, Nyarlathotep, on jo pitkään kiertänyt rajaseutuja. Hänen epäillään olevan osallinen sekä Anthony, että Christopher Blackstonen hulluuteen, Jonathan Blackstonen intiaanimurhiin ja velho Pilgrim Blackstonen kuolleista nousemiseen Deerfieldissä. Hän tuntuu pelaavan usealla puolella yhtä aikaa ja on auttanut sekä Blackstonen velhoja, että näitä vastustaneita Kolmea Shamaania.

Muukalaiset Toiselta Puolen, eli hirviöt

Korpiksi Otaksuttu

Ihmisen nyljetttyyn ihoon pukeutuva hirviömäinenb olento, joka oleskeli Albanyssa Anthony Blackstonen palvelijan Prescottin nahkaan naamioituneena. Ainoastaan tietyt taikakeinot ja merkit paljastuvat näyttelijän. Korpin kynnet eivät olleet aivan alkuperäisen kaltaiset, vaan paksut, pitänomaiset ja suipon terävät, sekä väriltään sinertävän mustat. Piisamin hännästä tehty taikakalu pakotti Korpiksi Otaksutun ulos vasratetusta nahastaan.

Taistelussa Korpiksi Otaksuttu taisteli ilmassa leijuen ja käytti aseinaan sekä kynsiään, että murskaavan vahvaa nokkaansa. Sen kitiinimäinen kuori oli vahva ja iskuja hyvin kestävä, mutta silti läpäistävissä luodeilla ja kirveellä. Kun Korpiksi Otaksuttu haavoittui, niin sen veri oli mustaa, paksua ja valuu hitaan mahlamaisesti haavasta.

Pilgrim Blackstone

Pilgrim Blackstonen tahto oli edelleen hänen kuivaneen ruumiinsa vankina haudassa ja hän pystyi halutessaan liikkumaan, joskaan ei poistumaan haudasta ilman, että sen päälle rakennettu kivinen merkki ensin tuhottaisiin. Vapauduttuaan haudasta Pilgrim oli epäkuollut hirviö, jonka olemus oli pelkkää pahaa tahtoa. Vielä ruumiin tuhoamisenkin jälkeen tämän voimaakkaan noidan henki oli vapaa lentämään Tähtiin epäjumaltensa luo.

Lohduton tai Hasturin Sotakoira

Lohduton on Hasturin Sotakoira, kummallinen luonnottomissa lähteissä siinnyt hirviö, jota Blackstonen noidat kutsuivat avukseen kahteen otteeseen. Lohduttoman kutsuloitsu on lausuttava seisovan syvän veden ääressä Aldebaranin tähden ollessa näkyvillä. Kerran synnyttyään lammen syvyyksistä Lohduton kulkee fyysisenä olentona maan päälle aina Aldebaranin tähden ollessa näkyvillä ja pakenee maan syvyyksiin tai syvään veteen tähden ollessa poissa näkyvistä. Lohduttoman tuhoaminen normaalein asein on mahdotonta, sillä se on Hasturin itsensä siittämä olenbto ja sillä on murunen Vanhemman Kaaoksen Jumalan todellista ainesta itsessään. Ainoa keino karkottaa Lohduton on murskata sen fyysinen ruumis ja sita se voimallisin loitsuin ennen kuin se kykenee pakenemaan tai parantumaan haavoistaan.

Ulkonäöltään Lohduton on reilu kaksi metriä pitkä, sammakkomainen ja kävelee kahdella jalalla kyykyssä. Sen takajalat ovat lyhyet ja lihaksikkaat, kun taas eturaajat ovat valtavissa hartioissa roikkuvat kumimaiset laihat kädet. Lohduttoman etutassuissa on kuusi mustilla pitkillä kynsillä varustettua sormea ja takajaloissa kolme taipuisaa sormimaista kynttä. Lohduttoman pää on valtavien hartioiden ja rintalihasten välistä esiin työntyvä nokka, jonka yläpinnalla on neljä oranssinpalavaa silmää. Olennon yleisväritys on tummanpunaisen ruskea.

Kävelevät Kalat

Hiukan ihmistä lyhyempiä, mulkosilmäisiä, tummanvärisiä vesiolentoja. Kalamainen, epämuodostunut pää jatkuu suoraan hintelän ruumiin jatkona. Vahvat, käyräsääriset takajalat, joissa räpylät. Pitkät ja lihaksikkaat gorillamaiset kädet. Vuotavat tummaa, sinisen ja vihreä väristä verta.

Kieli Jota Ei Tarkoitettu Tähän Maailmaan, eli loitsut

Kutsu

Loistu, jolla Blackstonen noidat kutsuivat Lohdutonta seisovista vesistä. Saukkomies käytti saman loitsun toista versiota kutsuakseen Nyarlathotepin voimaa Piikivensärkijän parantamiseksi kaulaan osuneen musketinkuulan aiheuttamasta haavasta.

Keltainen Merkki

Kielletty merkki, joka tuo hulluuden. Blackstonen noidat käyttivät Keltaista Merkkiä aseenaan Saukkomiestä vastaan.

Dagonin Lahja

Loitsu, joka mahdollistaa veden hengittämisen hukkumatta.

Hydran Kirous

Kielletty sana, jolla voidaan tukehduttaa ihminen ja murskata tämän ruumista syvien vesien paineella ja kylmyydellä. Bermudalaisen kauppalaivan puosu käytti tätä loitsua aseena Kultaista Rouvaa vastaan.

Kuihdutus

Kielletty sana, jolla voidaan kuihduttaa ihmisten raajoja. Blackstonen velhot käyttivät tätä loitsua aseenaan sekä Saukkomiestä, että Paholaisnaisat vastaan.

Porttien Vartijat, eli he jotka suojelevat ihmisiä

Kolme Shamaania

Kolme intiaanishamaania, jotka tunnettiin Läntisten Arojen, Keskisen Metsän ja Itäisen Rannan shamaaneina. Keskisen Metsän shamaani kuoli tautiin vuoden 1675 talvella ja hänen kilpeään tarjottiin Saukkomiehen kannettavaksi.

Itäisen Rannan shamaanin, Paholaisnaisen tai Juliette Napolilaisen, oletetaan kuolleen vuoden 1676 keväällä murhattuna ja hänen miekkaansa ja naamariaan kantaa nykyisin Kultainen Rouva Kaatje Schagen.

Napolilaiset Sisarukset

Kaksi mustapukuista "Paavin Salamurhaajaa", jotka saapuivat New Amsterdamiin noutamaan Blackstonen velhojen jäämistöä ja taikakaluja. Nuori nainen, joka oli esiintynyt New Amsterdamissa Juliette nimellä ja toiminut kurtisaanina kaupungissa joutui hessiläisten palkkasoturien kiduttamaksi ja murhaamaaksi. Hänen ruumiinsa löydettiin myöhemmin tynnyriin kätkettynä. Nuori mies, joka esiintyi New Amsterdamissa Julietten veljenä Marcona, löytyi New Amsterdamin satamasta hukkuneena. Hänen murhastaan epäiltiin myös hessiläisiä.