Tuliluumun Kauppahuone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Tuliluumun Kauppahuoneen perustaminen

Tuliluumun Kauppahuone on perustettu vuonna 300 AL Hyrnen ja Manningien sukujen, sekä näiden vasallien yhteistyönä. Lisäksi Soranzon suku Braavosista ja Manwoodyn suku Dornesta ovat mukana tukemassa hanketta. Kauppahuone on näennäisesti muodostettu luksustarvikkeiden kaupan edistämiseksi Kapeanmeren poikki, mutta sillä on takanaan myös merkittävä aseellinen ja poliittinen voima, joiden ensisijaisena tarkoituksena on vallata sillanpääasema Essoksesta Targaryenien suvun uuden nousun vuoksi.


Kauppahuone

Fireplum Vaakuna.PNG Tuliluumun Kauppahuone
Fireplum Vaakuna.PNG
Vasalliherra: Hyrne.JPG Hyrnen Huone
ManwoodyVar.JPG Linnamäen Manwoodyn Huone
Rambton.JPG Rambtonin Huone
Sylvie vaakuna.png Kultahirvaan Huone
Tuhkantornin vaakuna.png Ser Leon Verikivi
ManningS.jpg Manningin Huone
Hirvasharjanteen Manning.PNG Hirvasharjanteen Manningin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:

300 jalkaväen miestä, joista 100 jousimiestä (Elite Crusader, Trained Personal Guard, Elite Archers)

Laivasto:

10 sotalaivaa (Trained Warships, Trained Warships)

Vasallit:

Yleistä

Kauppahuonetta hallinnoi lukumäärällisesti pienehkö johtajisto, joista merkittävä osa on sidoksissa perustajasukuihin tai näiden liittolaisiin. Muu kauppahuoneen henkilöstö koostuu laivastossa palvelevista merimiehistä, Mustan Komppanian sotilaista, satamatoimintoja järjestelevästä Kollegiumista ja pienehköstä palveluskunnasta. Laivojen lisäksi huoneen kiinteä omistus koostuu lähinnä sotilaiden varusteista, retkikunnan leirytymistarvikkeista ja kohtalaisen kookkaasta kassasta. Maalla ollessaan pääosa kauppahuoneen väestä majoittuu erilaisissa ja erikokoisissa teltoissa ja katoksissa, jotka vaihtelevat yksittäisten sotilaiden laavuista johtajien turnajaistelttoihin ja valtavaan paviljonkitelttaan, jossa voidaan järjestää suuria illallisia.

Koillisniemi

Dornessa kauppahuoneen tukikohtana toimii Koillisniemen alue Kapeanmeren rannikolla Aurinkokeihään kaupungista pohjoiseen. Kivinen ja tuulinen niemi on karu ympäristö tukikohdalle, mutta kallioiden alapuolella olevat rannat ovat hiekkaiset ja muodoiltaan juuri sopivat laivojen korjaamiseen ja huoltamiseen. Kallioiden jyrkkien rinteiden ansiosta lähellä on myös sopivia satama-altaita, joissa syväys riittää laivojen kiinnittämiseen laitureihin. Lähistöllä olevan Rapuriutan kalastajakylässä tarjolla on työvoiman ja kalastajaveneiden lisäksi myös joitakin majoitusta tarjoavia taloja ja satamataverna Maalattu Sika. Linnoituksena toimivat kallion laelle aikanaan rakennetun majakkalinnoituksen rauniot, joiden keskelle sotilasleiri telttakylineen on pystytetty.

Aikojen saatossa Koillisniemen satama ehti menettää merkityksensä Dornen rannikkokaupalle ja suurin osa satamalaitureista ja makasiineista on purettu tai mädäntynyt pystyyn. Tuliluumun kauppakomppanian toiminta Dornessa on tarkoitus keskittää Koillisniemen satamaan, joten Lady Kultahirvaan johtaman sataman kollegiumin ensimmäinen tehtävä on uusien laitureiden ja makasiinien rakentaminen sekä olemassa olevien korjaaminen. Tätä tarkoitusta varten kylään on alkanut työn perässä siirtymään rakennusmiehiä ja satoja irtolaisia, jotka toivovat saavansa töitä rakennustyömailta ja nopeasti kehittyvästä satamasta.

Henkilöitä

Ser Lawrence, Keihäspuron herra, Hyrnen perillinen ja kauppahuoneen sotilaskomentaja

Ser Lawrence Hyrne - Hyrnen huoneen nykyinen perillinen. Naimisissa Rollinsfordin Falysen kanssa. Osallistui Myrskynpään piiritykseen Rambtonien aseenkantajana. Kuninkaiden Sodan ja Kissojen Sodan veteraani, maineikas sotilasjohtaja ja Hyrnen suvun edustaja kauppahuoneessa. Toimii myös kauppahuoneen sotilasjohtajana.

Lady Jhenna Rambton, Henkivartiokaatin päällikkö

Lady Jhenna Rambton (ent. Myrsky) - Ser Lawrence Hyrnen nuori aseenkantaja. Syntynyt arviolta ~282 AL. Entinen tallipoika, joka pääsi nykyiseen asemaansa vaikutettuaan osaltaan siihen, että Torrhenin salamurhaaja ei päässyt pakoon. Rambtonin suvun äpärätyttö, jonka äpäryys poistettiin kuninkaan pienen neuvoston päätöksellä vuonna 299 AL. Toimii kauppahuoneessa henkivartiokaartin päällikkönä.

Benfred Graves, Kauppahuoneen vouti ja kauppamestari

Ser Benfred Graves - Kauppahuoneen vouti ja kauppamestari. Westerosilaista ritarisukua. Hänen isänsä pakeni sisällissotaa Braavosiin ja asettui sinne. Perheen toinen poika. Toiminut Sorenzon suvun parissa Braavosissa ja saavuttanut mainetta taitavana kauppamiehenä.

Venerio 'Bini' Sorenzo - Braavosilainen bravo, joka on seikkaillut laivasta toiseen Vapaiden Kaupunkien ja Kapeanmeren alueella hankkiutuen välillä myös itseään isompiin ongelmiin. Sorenzon suvun edustajana kauppahuoneessa isänsä, suvun päämiehen, käskystä.

Lady Cassana Manwoody, Seikkailijatar

Lady Cassana Manwoody - Manwoodyn suvun nuori tytär ja seikkailijatar. Jakaa isänsä Kuninkaanhaudan lordi Dagos Manwoodyn kanssa yhteiset kiinnostuksen kohteet: Naiset, linnat ja hevoset.

Lady Sylvie Harte - Lady Kultahirvas, Sinivirran Lady ja Kirveen, Airon ja Ankkurin Hurskaan Yhteisön Kollegiumin Kapteeni. Legendojen mukaan vähintään kahdesti kuolleista noussut (tai ainakin varmasta kuolemasta ihmeen kautta pelastunut) kansanpyhimys. Lady Sylvien paremmin tuntevat osaavat myös kertoa ladyn erityislaatuisesta uskonnollisuudesta ja juonittelevasta mielenlaadusta. Kauppahuoneen satamamestari joka johtaa satamaansa tiukalla otteella ja kovapintaisilla miehillä.

Ser Mace Widukind - Hirvasharjanteelta paennut ritari. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan, Hurmeneidon ja Punavirran taisteluihin.

Ravella Dusk, Braavosilainen kurtisaani

Gwayne Vintner - Välskäri, alkemisti ja oppinut. Valkosataman rahvaan joukosta Vanhakaupungin Kastelliin päätynyt merikapteenin poika. Opiskeli yli kymmenen vuotta Kastellissa, kunnes lähti omille teilleen. Vaellellut sen jälkeen Vapaakaupungeissa lukuisten laivojen mukana.

Ravella Dusk - Braavosilainen kurtisaani, joka on ammattikuntansa perinteitä kunnioittaen koulutettu keskustelutaidossa, lukuisissa erilaisissa peleissä ja rikkaiden viihdemuodoissa. Hän kuitenkin päätti jo melko aikaisessa vaiheessa uraansa lähteä kiertelemään Vapaita Kaupunkeja ja on ehtinyt viettää aikaa muun muassa Pentosissa ja Volantiksessa. Ravella omistaa kunnioitusta herättävän koru-, vaate- ja meikkikokoelman lisäksi suurikokoisen ja taidokkaasti valmistetun peilin, kolme tusinaa erilaista viuhkaa ja pienen matka-arkullisen braavosilaista eroottista kirjallisuutta.

Morsa, Cassana Manwoodyn palvelijatar

Morsa - Cassana Manwoodyn koulutuksessa oleva nuori palvelusneito ja aseenkantaja. Välttääkseen tilannetta, jossa hänen palvelusneidoillaan olisi aikaisempia sitoumuksia Dornelaisiin aatelissukuihin tai erityisesti Manwoodyn perheeseen Cassana on värvännyt Morsan Dornessa köyhien irtolaisten joukosta. Morsa valikoitui virkaansa koska oli nopea oppimaan, kohtalaisen sievä ja äpärä (eli yleisen uskomuksen mukaan kaikkien äpärätyttöjen tavoin kevytkenkäinen). Toisin sanottuna hyvää vakoojamateriaalia ja uskollinen vain lady Cassanalle.

Nymera - Nuori Lysiläinen luksusorja ja potentiaalinen kolmoisagentti. Hänet vangitiin Daltiksen huoneen suojeluksessa olleesta orjalaiva Samettituulesta, jossa hän oli Daltiksen edustajana. Hänet on kuitenkin myyty Daltikselle kymmeneksi vuodeksi Orosyenin suvun nimissä, Alanna Jacharyksen toimesta joten hän on todennäköisesti vakoillut Daltiksen huonetta ainakin Orosyenin ja mahdollisesti myös Jacharyksen nimissä. Tällä hetkellä Nymera kanssa on tehty sopimus siitä, että hän toimii Tuliluumun palveluksessa vapauttamiseensa asti ja hänet on asetettu vangiksi Lady Sylvien hoviin.


Kauppalaivasto

Laivat

Tuulihaukka

Braavosilainen karaveli. 16 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Kaksi mastoa, perä- ja keulakastellit. 24 hengen miehistö. Lasti noin 60 tonnia.

Sinirapu

Essosilainen rannikkovene, jota on käytetty pääosin kalastusaluksena ennen kuin se ajautui rantaan ja kaapattiin Kalmankouran joukoilta Usvarannan taistelussa. 16 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. Yksi masto, keulavarasto ja peräkastelli. 12 hengen miehistö. Lasti noin 25 tonnia.

Samettituuli

Proomuksi muutettu entinen qarthilainen orjakaljuutti. 24 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. Yksi mastonpaikka, 32 airopaikkaa ja peräkastelli. Alunperin rakennettu 64 soutajalle ja 16 hengen miehistölle. Lasti noin 100 tonnia. "Arkuksi" rakennettu lastiruuma, jossa säilytetty maksimissaan 80 vankia. Nykyisin Rikkokiven satamassa kelluvana proomuna, josta on purettu masto ja airot.

Ajopuu

Proomuksi muutettu entinen tyroshilainen orjakaljuutti. 20 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. Yksi mastonpaikka, 28 airopaikkaa, peräkastelli ja keulassa ankkurikastelli. Alunperin rakennettu 56 soutajalle ja 14 hengen miehistölle. Lasti noin 90 tonnia. "Arkuksi" rakennettu lastiruuma, jossa säilytetty maksimissaan 60 vankia. Nykyisin Rikkokiven satamassa kelluvana proomuna, josta on purettu masto ja airot.

Henkilöitä

Tygo Maynardo, Tuulihaukan kapteeni

Tygo Maynardo - Tuulihaukan kapteeni. Sorenzon sukua pitkään palvellut salakuljettaja ja tutkimusmatkailija. Vaikka Tygo Maynardo ansaitseekin leipänsä veroja ja tullimaksuja kiertämällä ja on kotonaan epämääräisten sekä maineeltaan petollisten ihmisten seurassa, on hän aina ollut uskollinen Sorenzon suvulle. Yleensä Tygo pukeutuu tavanomaisen merimiehen tavoin yksinkertaisiin, mutta toimiviin maanvärisiin vaatteisiin. Mukana hänellä on aina tikari tai kaksi, mutta useimmiten hän kanniskelee vyöllään myös lyhyttä, yksiteräistä miekkaa. Hovitilaisuuksia varten Tygo Maynardon hytistä löytyy toki musta kultakirjailtu samettitakki, kokoelma erilaisia hattuja, pitkiä saappaita ja kalukukkaroita, sekä kaksi erilaista pistomiekkaa.


Sotalaivasto

Yleistä

Kaljuutti, eli puolikaleeri, on kaleeria pienempi, ketterämpi ja syväykseltään pienempi mikä tekee siitä täyskokoista kaleeria sopivamman muun muassa maihinnousuun.
Xebekki on nopea ja ketterä purjealus, joka sopii myös taisteluun. Xebekit ovat suosittuja niin kauppa-aluksina, kuin myös kaappareiden työkaluina.

Tuliluumun Kauppahuoneen laivoista kymmenen on rakennettu merisotaa varten. Kauppahuoneen sota-alukset jakaantuvat karkeasti kahteen luokkaan: kevyisiin kaleereihin (joita kutsutaan kaljuuteiksi tai puolikaleereiksi) ja raskasrakenteisempiin xebekkeihin. Näiden apualuksina toimii jokiveneitä (balingeri) ja pitkäveneitä. Taistelujärjestyksessä alukset on jaettu kahteen osastoon, joista toinen muodostuu kaljuuteista ja toinen xebekeistä. Apualusten tehtävänä on toimia tiedustelijoina, avustaa viestien välityksessä ja hätäkorjauksissa, sekä kuljettaa lisäjoukkoja paikalle, mikäli jokin muu laiva joutuu valtausyrityksen kohteeksi. Apualukset pystyvät myös hinaamaan laivaa jonka mastot tai airot ovat rikkoutuneet.

Kaljuutit on lastattu täyteen varsijousimiehiä, joten ne pystyvät taistelemaan kauempaa ja pysymään suojassa törmäyksiltä, jotka vahingoittaisivat niiden runkoa tai katkoisivat airoja. Kaljuuttien apualuksina toimii kaksi pitkävenettä. Kaljuuttien ja pitkäveneiden heikkoutena on matalat kannet ja se, että airopenkit sijaitsevat avoimella yläkannella. Lähitaistelussa molemmat alustyypit ovat selvästi alivoimaisia paremmin suojattuja ja korkeampia laivoja vastaan.

Xebekit ovat korkeamman partaan ansiosta paremmassa asemassa lähitaistelun sattuessa. Miehistö on soutaessaan myös paremmin suojattu, sillä soutupenkit sijaitsevat ylimmän kannen alla. Xebekkien suuret purjeet tarjoavat myös suojaa ylimmällä kannella olevalle jalkaväelle. Valitettavasti ne samalla myös vaikeuttavat xebekin kyydissä olevien ampujien ja heittokoneiden toimintaa muutoin kuin lähietäisyydeltä. Xebekkien apualuksina toimivat balingerit ovat omiaan pienten heittokoneiden käyttöön ja pystyvät myös nopeasti kuljettamaan sotilaita aluksesta toiseen.

Aseistus

Kullekin alukselle määrätyt Mustan Komppanian laiva-ampujat tuovat mukanaan omat varusteensa, joihin kuuluu varsijousien lisäksi jokin lähitaisteluun sopiva sivuase, kuten väkipuukko, kirves tai miekka. Tämän lisäksi jokaisen laivan tulee varautua lähitaisteluun valtausyritysten yhteydessä. Merimiehet eivät kuitenkaan omista tai kanna aseita päivittäisissä töissään, vaan jokaisella laivalla on erillinen asevarasto, josta aseita jaetaan tarvittaessa. Asevarastosta löytyy suuri määrä rondell-tyyppisiä tikareita, muutamia miekkoja, sekä nahasta tai puusta tehtyjä kupurakilpiä. Tämän lisäksi kullakin laivalla on jatkuvasti käytössä useita eri kokoisia kirveitä, sekä muutamia keksejä (lyhyellä piikillä ja koukulla varustettuja sauvoja), jotka on tarkoitettu lyhtyjen nostamiseen, mastoköysien käsittelyyn ja muihin laivan töihin.

Laivat

Merenneito

Xebekki. 22 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Kolme mastoa ja 18 airoa. Katettu kansi ja peräkastelli. 40 hengen miehistö ja 8 ampujaa. Lasti noin 140 tonnia. Tämä alus toimii laivaston lippulaivana ja siihen on tehty useita muutostöitä tämän vuoksi. Ensinnäkin peräkastelliin katolle ja kannelle on asennettu erilliset aurinkosuojat, joilla koko kansi voidaan tarvittaessa kattaa. Tämä mahdollistaa myös majoittumisen kannelle, joka tuo laivaan runsaasti lisää majoitustilaa. Aluksen peräkastellissa oleva ns. kapteenin hytti on jaettu väliseinillä Ser Lawrencen ja tämän esikunnan käyttöön. Alemmassa kerroksessa on kaksi pienempää hyttiä: Ensimmäisessä asuvat Ladyt Cassana Manwoody ja Jhaenna Rambton, toisessa taas Sorenzon suvun edustaja Venerio Sorenzo ja Ser Benfred Graves.

Kuningaskalastaja

Xebekki. 22 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Kolme mastoa ja 18 airoa. Katettu kansi ja peräkastelli. 40 hengen miehistö ja 8 ampujaa. Lasti noin 140 tonnia.

Kultasydän

Xebekki. 22 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Kolme mastoa ja 18 airoa. Katettu kansi ja peräkastelli. 40 hengen miehistö ja 8 ampujaa. Lasti noin 140 tonnia.

Mustarastas

Balingeri. 16 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. Yksi masto, 10 airoa ja peräkastelli. 22 hengen miehistö ja 6 ampujaa. Lasti noin 24 tonnia. Peräkastellissa paikka kevyelle heittokoneelle. Toiminut aikaisemmin Lady Kultahirvaan lippulaivana.

Mallasneito

Balingeri. 16 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. Yksi masto, 10 airoa ja peräkastelli. 22 hengen miehistö ja 6 ampujaa. Lasti noin 24 tonnia. Peräkastellissa paikka kevyelle heittokoneelle.

Tulikäärme

Kaljuutti. 25 metriä pitkä ja 3 metriä leveä. Yksi masto, 32 airoa sekä etu- ja peräkastellit. 70 hengen miehistö ja 18 ampujaa. Lasti noin 100 tonnia. Etukastelliin on asennettu kookas katapultti.

Julmuri

Kaljuutti. 25 metriä pitkä ja 3 metriä leveä. Yksi masto, 32 airoa sekä etu- ja peräkastellit. 70 hengen miehistö ja 18 ampujaa. Lasti noin 100 tonnia.

Mantikora

Kaljuutti. 25 metriä pitkä ja 3 metriä leveä. Yksi masto, 32 airoa sekä etu- ja peräkastellit. 70 hengen miehistö ja 18 ampujaa. Lasti noin 100 tonnia.

Punarinta

Pitkävene. 17 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. Yksi masto ja 12 airoa. 25 hengen miehistö ja 6 ampujaa. Lasti noin 20 tonnia.

Saarnilintu

Pitkävene. 17 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. Yksi masto ja 12 airoa. 25 hengen miehistö ja 6 ampujaa. Lasti noin 20 tonnia.


Henkilöitä

Ser Ethan Punavirta - Saarikartanon ritari. Entinen rajakaartilainen Ketunkorven kylästä. Vangitsi rosvoritari Ser Anderin. Osallistui Hopeasodassa Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan, Hurmeneidon ja Punavirran taisteluihin. Tunnetaan myös Ethan Hirttäjänä ja Ethan Kohteliaana.

Gully - Dornelainen laivapoika, joka vapautettiin qarthilaiselta orjalaivalta. Osaa kokata välttävästi ja ymmärtää muutaman sanan Tyroshin valyriaa.


Musta Komppania

Mustan Komppanian tunnus, joka muodostui alunperin Rykkerin jalkaväen käyttämien asepaitojen tummuessa noesta niin, että alkuperäiset sinivalkoiset värit alkoivat näyttää mustalta ja harmaalta

Alkuperäinen 'Musta Komppania' on lordi Justin Rykkerin joukoissa palveleva varsijousimiesten yksikkö, joka on osallistunut Kissojen Sodassa lukuisiin taisteluihin ja piirityksiin ensin Rykkerin, sitten Harlan Myrskyn ja myöhemmin taas Rykkerin joukoissa. Komppania on osallistunut muun muassa Hirvashallin ja Kypäräkiven valtauksiin, puolustanut Kypäräkiveä ja lyönyt lordi Kevan Manningin ratsuväen Miilumetsän pelloilla. Komppanian miehet on varsijousien lisäksi varustettu kovitettujen nahkahaarniskoilla, kypärillä, miekoilla, pienillä kilvillä ja tikareilla lähitaistelua varten. Suurin osa komppanian nykyisestä väestä on Manningien mailta värvättyjä nuoria irtolaispoikia ja komppanian mukaan on tarttunut joukko pakolaistyttöjä ja irtolaisia Manningien mailta. Nimensä osasto on saanut siitä, että he ovat majoittuneet Kissojen Sodan alusta lähtien erilaisissa nuotioiden ja hiilipannujen lämmittämissä maakuopissa ja laavuissa, jonka johdosta komppanian väki on lähes aina savun, noen ja hiilipölyn mustaamia.

Tuliluumun Kauppahuoneen armeija on muodostettu alkuperäisen 'Mustan Komppanian' veteraanien avulla ja käyttää samaa nimeä ja tunnuksia. Kauppahuoneen asemiehet on muodollisesti muodostettu omaksi palkkasoturikomppaniakseen, jonka kauppahuone on palkannut suojakseen. Mustan Komppanian vahvuus on yhteensä noin 300 miestä ja sitä johtaa Ser Jason Rollingsford. Essoksessa toimivista lukuisista palkkasoturikomppanioista Musta Komppania poikkeaa kahdella tavalla: Ensinnäkin suurin osa joukoista on värvätty ilman asekoulutusta ja koulutettu komppanian omassa piirissä ja toiseksi komppanian päällystö koostuu hyvin rajatulta alueelta värvätyistä ritareista ja kersanteista, jotka ovat Tuliluumun kauppahuoneen perustajasukujen vasalleja. Näillä järjestelyillä on pyritty takaamaan Mustan Komppanian miesten pysyminen uskollisena kauppahuoneelle ja sen perustajasuvuille.

Yleistä

Henkivartiokaarti

Ser Royce Threepike

Lady Jhenna Rambtonin johtama henkivartiokaarti koostuu kuudesta miehestä, jotka ovat kaikki Hyrnen mailta kotoisin olevia kokeneita taistelijoita ja ritareita. He taistelevat tarvittaessa osana Kauppakaartia, mutta Henkivartiokaartin tärkein tehtävä on vartioida kauppahuoneen johtajia. Jokainen henkivaartiokaartin mies on varustettu puoli- tai täyshaarniskalla ja varsikirveellä tai lyhytvartisella hilparilla. Sivuaseinaan he kantavat miekkoja, taistelukirveitä, sotavasaroita ja rikareita. Kauppakaartin tavoin henkivartiokaarti suosii kypäriä, jotka eivät rajoita näkökenttää liiaksi. Suosituimpia malleja ovat poskisuojuksella varustetut burgonetit ja ketjuhupun tai kaulahaarniskan kanssa käytetyt visiirittömät sallet-kypärät ja rautahatut.

Kauppakaarti

Mustan Komppanian kaarti koostuu pääosin Dornen jokilaaksoista ja rannikolta värvätyistä nuorista miehistä. Suurin osa on palvellut aikaisemmin kauppa- tai aatelishuoneiden asemiehinä, mutta mukana on myös muutamia alempien aatelissukujen nuorempia poikia. Kaartin vahvuudesta noin ¾ on peitsimiehiä ja ¼ puolipeitsimiehiä.

Peitsimiehistä osa on varustettu raskaalla kokoteräksisellä puoli- tai täyshaarniskalla. Kypärät ovat yleensä kasvoista avoimia burgonet- tai sallet-tyyppisiä, joissa on poski- ja kaulasuojukset. Jotkut käyttävät kaulahaarniskan kanssa myös yksinkertaista rautahattua. Muut peitsimiehet on varustettu vähintäänkin panssaroitu täysipitkillä rautapaidoilla, teräksisillä käsivarsisuojuksilla ja poskisuojuksilla tai ketjulaahuksella varustetuilla kypärillä. Osalla on rintahaarniska tai brigandiinitakki. Kaikki peitsimiehet kantavat pitkän peitsen lisäksi miekkaa ja pienehköä, pyöreää teräskilpeä. Puolipeitsimiehet on varustettu muutoin samalla tavalla, mutta aseenaan heillä on lyhyempi (n. 2 metrinen) suuriteräinen keihäs tai hilpari ja pitkämiekka tai suurempi sotamiekka. Heillä ei ole kilpiä.

Kaarti taistelee neliömäisessä suljetussa muodossa, jossa raskaimmin panssaroidut peitsimiehet ovat eturivissä ja puolipeitsimiehet tilanteen mukaan joko toisessa tai viimeisessä rivissä. Peitsimiehet pitävät ratsuväkeä loitolla ja etenevät muodostelmassa peitset edellä työntyen peitsineen vihollisen sekaan. Puolipeitsimiesten tehtävänä on hajottaa vihollisen vastaavat peitsi- tai keihäsmuodostelmat.

Varsijousimiehet

Varsijousimiesten vanhempi kersantti marssilla

Mustan Komppanian varsijousimiehet koostuvat osittain alkuperäisen Rykkerin Mustan Komppanian veteraaneista, mutta suurin osa miesvoimasta on värvätty varta vasten Essoksen retkelle Pässikukkulan, Hirvasharjanteen ja Kypäräkiven mailta. Suurin osa miehistä on hyvin nuoria ja taustaltaan vuokratilojen poikia ja irtolaisia. Nämä värvätyt eivät ole koskaan aikaisemmin ampuneet varsijousella tai tarttuneet miekkaan, eikä heillä ole omia aseita, vaan heidät on varustettu ja koulutettu täysin komppanian veteraanien ja päällikkönä toimivan Ser Jasen Rollingsfordin toimin. Jokaiselle miehelle on jaettu gambeson, nahkanuttu ja rautahattu.

Yksikön miehistä ¾ on varsijousimiehiä ja ¼ hilpari- ja pitkäjousimiehiä. Pääaseensa lisäksi kullakin miehellä on vähintäänkin miekka tai kirves ja tikari, monilla myös pieni kupurakilpi. Hilparimiehet kantavat pääaseenaan vesurista muokattua hilparia. Pitkäjousimiehet toimivat yhdessä hilparimiesten kanssa ja heidän tehtävänään on suojata varsijousimiehiä erityisesti vihollisen ratsuväeltä.

Laiva-ampujat

Mustan Komppanian laiva-ampujaksi sijoitettu varsijousimies varusteineen

Toinen osa Mustan Komppanian varsijousimiehistä on jaettu laivaston alusten kesken siten, että erityisesti isommilla kaleereilla on kookas varsijousimies-osasto. Muiden varsijousimiesten tavoin suurin osa miehistä on hyvin nuoria ja Mustan Komppanian veteraanien tätä tehtävää varten erityisesti kouluttamia. Laiva-ampujilla on suojanaan rautahatun lisäksi gambeson ja mahdollisesti ketjuhuppu. Sivuaseenaan he kantavat kirveitä, väkipuukkoja ja yksiteräisiä, lyhyitä miekkoja.

Henkilöitä

Ser Royce 'Threepike' - Manwoodyn suvun palveluksessa uraa tehnyt kokenut ritari ja kenttäkomentaja, joka toimii Mustassa Komppaniassa Kauppakaartin päällikönä.

Ser Jasen, Mustan Komppanian komentaja

Ser Jasen Rollingsford - Falyse Hyrnen nuorempi serkku. Vaaleahiuksinen ja hymyilevä vaeltava miekkamies. Kuuluisa taidoistaan miekan ja peitsen käsittelyssä, sekä kyvyistään selättää piikatyttöjä. Kuninkaiden Sodan ja Kissojen Sodan maineikas veteraani. Toimii Mustan Komppanian päällikkönä.

Lady Wyna Rollingsford, "Lady Keltasukka" - Rykkerin sodissa orvoksi jäänyt käsityöläisperheen tyttö. Omaa sukua Vasama, vasamantekijänä ja Mustan Komppanian varusmestarina palvelleen setänsä mukaan. Setänsä saatua surmansa Wyna jatkoi tämän työtä Mustassa Komppaniassa, kunnes päätyi Kypäräkiven piirityksen aikana ensin Ser Jasenin rakastajattareksi ja myöhemmin tämän vaimoksi. Nimitys "Keltasukka" oli aikaisemmin pilkkanimi, jonka Kypäräkiven palveluskunta keksi Ser Jasenin teetettyä Wynalle pitkät lahkeet erään vangiksi ottamansa ritarin keltaisesta asepaidasta. Häiden jälkeen nimitys muuttui hiukan, kun palveluskunnalle tehtiin selväksi, että heidän on paras puhutella Wynaa arvonsa mukaisesti.

Carric Hunajapoika - Ser Jason Rollingsfordin aseenkantaja. Entinen jousimies Ketunkorven kylästä. Osallistui Hopeasodassa, Pikkupuron Lossirannan ja Kavioturman taisteluihin. Osallistui Kultahirvaan joukoissa Saarenkartanon valtaukseen, Pohjoistornin polttoon, sekä Lauttarannan, Puhdasrannan, Hurmeneidon ja Punavirran taisteluihin. "Miekkamies".

Neidonmiekat

Neidonmiekat on Dornen rannikolta Tuliluumun kauppahuoneen palvelukseen värvätty jalkaväkikomppania. Joukot suunniteltiin käytettäväksi alunperin vartio- ja järjestyksenpitotehtäviin Rikkokiven saarella. Suurin osa komppanian miehistä on irtolaisia, sekä käsityöläis- ja paimenperheiden toisia ja kolmansia poikia Dornen rannikon pienemmistä satamista, jotka uskomattomien tarinoiden houkuttamina halusivat lähteä seikkailemaan Astinkivien saarille. Puhtaan seikkailunhalun lisäksi osa komppanian miehistä uskoo Naaraspässin ja Kuolemattoman Kultahirvaan voiton ja menestyksen takaaviin taikavoimiin ja ovat vakuuttuneita, että mikään ei voi estää heidän menestystään näin mahtavien suojelusenkeleiden lippujen alla.

Tunnuksenaan Neidonmiekat kantavat Valkoista Naista. Tämä tunnus on ommeltu tai maalattu valkoisella Neidonmiekkojen takkeihin ja kilpiin. Taistelussa Neidonmiekat kantavat lisätunnuksena kahta mustaa nauhaa tai nyöriä, jotka on sidottu käsivarteen, reiteen tai kaulasuojuoksen ympärille. Komppanian viiri on Valkoinen Nainen mustalla pohjalla.

Yleistä

Neidonmiekat tunnus.png

Miekkamiehet

Komppanian miehet ovat aseistaneet ja varustaneet itse itsensä. Tyypillisesti jokaisella miehellä on paksusta villakankaasta tehty takki, nahkainen kaulasuojus ja villakangashuppu tai paksu lakki. Muutamilla miehillä on käytössään myös erilaisia rautakypäriä. Jokaisella miehellä on lisäksi suojanaan pyöreä kilpi tai pieni kupurakilpi. Aseet ovat pääosin sekalaisia miekkoja, köyhemmillä miehillä kirveitä tai rautanuijia. Muutamat miehet kantavat lisäksi veitsistä ja muista työkaluista koottuja varsiaseita.Sivun alkuun