Tyrellin huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Tyrellin Huone

Tyrellin vaakuna

Vaakuna: Kultainen ruusu vihreällä pohjalla

"Kasvamme vahvoiksi"

Yleistä

Ser Loras Tyrell, Kukkaisritari ja Suurtarhan kolmas perillinen

Tyrellit nousivat valta-asemaan toimiessaan lakeijoina Lakeuden kuninkaille, vaikka he väittävät polveutuvansa Garth Viherpeukalosta, Ensimmäisten ihmisten puutarhakuninkaasta. Kun Tarhurin suvun viimeinen kuningas tapettiin Tulikentällä, hänen linnanvoutinsa Harlen Tyrell luovutti Suurtarhan Aegon Valloittajalle. Aegon soi hänelle linnan ja Lakeuden herruuden.

Vallananastajan sodassa Tyrellit ja heidän vasallinsa taistelivat pääosin Targaeryneiden puolella ja Tyrellien joukot piirittivät Myrskynpäätä useiden vuosien ajan. Stannis Baratheonin johdolla Myrskynpää selvisi piirityksestä, mutta tuhannet kaupungissa kuolivat nälkään ja tauteihin piirityksen aikana.

Henkilöitä

Lordi Mace Tyrell - Suurtarhan lordi. Lakeuden vartija.

Lady Alerie Tyrell - Suurtarhan lady. Omaa sukua Hightower.

Willas Tyrell - Suurtarhan perillinen.

Ser Garlan Tyrell - Suurtarhan toinen perillinen.

Ser Loras Tyrell - Kukkaisritari. Suurtarhan kolmas perillinen.

Margaery Tyrell - Suurtarhan neljäs perillinen.

Lady Janna Tyrell - Lordi Mace Tyrellin sisar. Naimisissa vihreän omenan Ser Jon Fossowayn kanssa.

 
 
 
Tyrell.png Tyrellin Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luthor
Tyrell(+)
 
Olenna
Redwyne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Garth
Tyrell(+)
 
 
 
 
Moryn
Tyrell(+)
 
 
Maester
Gormon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mace
Tyrell
 
Alerie
Hightower
 
Janna
Tyrell
 
Jon
Fossoway
 
Mina
Tyrell
 
Paxter
Redwyne
 
Garse
Flowers
 
Garrett
Flowers
 
Luthor
Tyrell (son of Moryn)
 
Elyn
Norridge
 
 
 
Leo
Tyrell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Willas
Tyrell
 
FossowayRed.JPG Siiderikartanon Fossowayn Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Horas
Redwyne
 
Theodore
Tyrell
 
Lia
Serry
 
Olene
Tyrell
 
Leo
Blackbar
 
 
Maester
Medwick
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Garlan
Tyrell
 
Leonette
Fossoway
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hobber
Redwyne
 
Elinor
Tyrell
 
Luthor
Tyrell (son of Theodore)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Loras
Tyrell
 
Baratheon.png Baratheonin Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Desmera
Redwyne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Margaery
Tyrell
 
Renly
Baratheon(+)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sivun alkuun

Hyrnen Huone

Hyrnen Huone

Linnamäen Manwoodyn Huone

Linnamäen Manwoodyn Huone

Siiderikartanon Fossowayn Huone

FossowayRed.JPG Siiderikartanon Fossowayn Huone
FossowayRed.JPG
Vasalliherra: Tyrell.png Tyrellin Huone
Linnoitukset: Siiderikartano (Hall)
Ratsuväki: 80 ritaria
Jalkaväki:

700 jalkaväen miestä

Laivasto:

10 laivaa

Vasallit:

LugusDannett.JPG Dannettin Huone
Lugus.JPG Luguksen Huone
FossowayRedmount.PNG Punakukkulan Fossowayn Huone

Vaakuna: Punainen omena kultaisella pohjalla

"Kunnian Maku"

Yleistä

CiderMaking.jpg

Siiderikartanon Fossoway on kahtia jakautuneen Fossowayn huoneen vanhempi sukuhaara, joka pitää keskuspaikkanaan maineikasta Siiderikartanoa Mandor ja Cockleswent jokien risteyksessä. Suvun hallussa on maineikkaan kauppapaikan ja kartanon lisäksi suuria, kukkuloiden halkomia viljelysmaita, jotka ovat tunnettuja runsaista omenasadoistaan. Siiderikartanon Fossowayn sukua palvelevat Dannettin ja Luguksen huoneet. Aikaisemmin Fossowayn suvun alainen Rambtonin huone siirrettiin Vallananastajan sodan jälkeen Sunglassin vasalliksi. Lisäksi lukuisia Siiderikartanon kuuluisia ritareita palvelee Suurtarhassa merkittävissä viroissa.

Vallananastajan sodan aikana Siiderikartanon Fossoway taisteli Targaryenien riveissä, joskin heikolla menestyksellä, osittain siksi, että Siiderikartanon joukot olivat hajaantuneet ympäri Lakeutta. Dannettit osallistuivat Myrskynpään piiritykseen ja Lugukset pohjoisrintaman sotaan Lannistereita vastaan, mutta molemmat ilman suurempia mainetekoja. Rambtonit olivat ainoa vasallihuoneista, joka saavutti jonkinlaista menestystä Myrskynpään piirityksen aikana. Lisäksi sodan loppuvaiheessa Dannettit vaihtoivat puolta hiukan liian aikaisin ja joutuivat Rykkerin ja Hyrnen piirityksen alaisiksi.

Armeija

Siiderikartanon Fossowaylla on merkittävästi sotilaallista mahtia Suurtarhan ja Myrskynpään alueiden rajalla. Sijaintinsa puolesta Fossowayt ovat kuitenkin tottuneet vannomaan miekkansa näistä kahdesta aina sen puoleen, joka kullakin hetkellä on tuntunut voimakkaimmalta.

Siiderikartano

Siiderikartanon linoitus sijaitseen Mander joen varressa Suurtarhasta koilliseen. Suuren suvun linnoituksena tilavaksi rakennettu kartano on korkeintaan tyydyttävästi linnoitettu, mutta se sijaitsee muureilla ympäröidyn Siiderikartanon kauppalan sisäpuolella, joka parantaa merkittävästi kartanon puolustuksellista arvoa.

Henkilöitä

Ser Edwyn Fossoway - Yksi suvun nuoremmista ritareista.

Lady Merli Fossoway - Yksi Fossowayden suvun lukuisista serkkutytöistä. Kevytkenkäisenä tunnettu.

Lady Rhaenyra Rambton - Omaa sukua Siiderikartanon Fossoway.

Robert Fossoway - Ser Bowen Langswardin aseenkantaja.

Sivun alkuun

Dannettin Huone

LugusDannett.JPG Dannettin Huone
LugusDannett.JPG
Vasalliherra: FossowayRed.JPG Siiderikartanon Fossowayn Huone
Linnoitukset: Nuoliojan kartano (Hall)
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Nelikenttä, punainen nuoli joka lävistää granaattiomenan hopeisella pohjalla ja hopeinen malja mustalla pohjalla

"Katkera Maku Vahvistaa"

Yleistä

Dannettin huone on yksi vasalliherransa, Siiderikartanon Fossowayn, kuuluisimpia ja vahvimpia huoneita, joka on pitkään suojannut useita alueen suurempia maanviljelysyhteisöjä ja siten nauttinut merkittävää vaikutusvaltaa paikallisessa politiikassa.

Vallananastajan sodan aikana Dannettin huone seisoi nimellisesti kuningas Aeryksen joukoissa, mutta vaihtoi puolta pysytellen välillä erossa taisteluista, jotka eivät palvelleet heidän tarkoitusperiään. Dannettit osallistuivat Myrskynpään piiritykseen yhdessä Hyrnen, Harten, Manningin, Rykkerin ja lukuisten muiden Suurtarhan huoneiden kanssa ja Alfric Dannett menetti kolme veljeään piirityksessä: Yksi kuoli Lannisterin ritarin keihääseen matkalla Myrskynpäähän, toinen menehtyi nuolen raapaisun aiheuttamaan tulehdukseen piirityksen aikana ja vain muutamia päiviä myöhemmin toinen kuoli kaksintaistelussa Sandor Cleganen kanssa. Näiden menetysten takia sodan loppuvaiheessa Dannettit vetäytyivät takaisin omaan linnakkeeseensa ja julistivat uskollisuutta vallananastaja Robert Baratheonille, jonka he uskoivat olevan voitolla Kolmikärjen taistelun jälkeen. Valitettavasti Suurtarha ei suhtautunut tähän puolenvaihtoon enää niin suotuisasti ja Dannettien linna piiritettiin useiden sukujen, muun muassa Hyrnen toimesta. Tässä piirityksessä Alfricin vanhin veli, silloinen lordi Dannett, kuoli veljensä käsivarsille nuoli silmässäään ja toinen veli putosi Nuoliojan vallilta murskautuen alla olevien miesten kypäriä vasten. Vielä taistelun viimeisenä päivänä nuorin veljeksistä puukotettiin petturillisen palkkamiekan toimesta.

Sodan jälkeen lordi Alfric Dannett toivoi, että heidän uskollisuutensa kuningas Baratheonille sodan loppuvaiheessa olisi ostanut heille kunniaa ja mainetta. Valitettavasti viisi vuotta sodan jälkeen kaksi epäonnistunutta satoa ja nälänhätä rasittivat maata ja pakottivat Dannettit ottamaan runsaasti velkaa. Vaikeassa tilanteessa Dannettit joutuivat taisteluihin naapurinsa Hyrnen huoneen kanssa molempien huoneiden viljelysmaita kastelevan Rajapuron patoamisesta. Tilannetta ei auttanut se, että Dannettit olivat epäilemättä kateellisia Hyrnen huoneen hyvästä onnesta Vallananastajan sodan aikana. Hyrne kuitenkin selvityi pienin tappioin vaikka taistelikin koko ajan hävinneen osapuolen riveissä. Hyrnen Torrhen Vanhempi kuoli rajakahassa saamiinsa vammoihin ja myös Torrhen Nuoremman kuolemasta epäillään Dannetteja.

Hopeasodassa Lordi Alfric Dannett menetti kaksi kylää ja joenvarren maa-alueet Hyrnen suvulle. Lisäksi suurin osa Dannettien jalkaväestä tuhottiin Hopeasodan taisteluissa, eikä huoneen mahti ole vielä toipunut niistä vastoinkäymisistä. Lordi Alfricin salamurhan jälkeen huoneen lordiksi nousi lordi Orten Lugus vaimonsa Iris Dannettin kautta.

Mustavirran ja Hämärälaakson taisteluiden johdosta silloinen kuningas Joffrey I Baratheon luovutti Dannettien maat Hyrnen huoneelle tehden lordi Hyrnestä myös Nuoliojan lordin. Vuonna 300 AL lady Iris Dannett vangitutti aviomiehensä ja aloitti avoimen kapinan Ser Allar Ramin kanssa Hyrnen huonetta vastaan. Ser Lawrence Hyrne murskasi kapinan Rambtonin joukkojen avulla ja Ser Allarin saatua surmansa taistelussa Iris Dannett pakeni kartanoltaan jättäen sen Hyrnejen käsiin ja lopettaen Dannettien vallan Nuoliojan mailla.

Armeija

Hopeahuput

Dannettin huoneen alaisuudessa palvelee kaksikymmentä ritaria, joita kutsutaan Hopeahupuiksi heidän ketjupaitojensa kiiltävien huppujen mukaan. Kaikki kaksikymmentä Dannettin suvun palveluksessa olevaa ritaria on varustettu hyvillä sotahevosilla, raskailla panssareilla ja laadukkailla aseilla. He ovat pääosin hyvin koulutettuja ja kokeneita taistelijoita, joskaan eivät aivan Hyrnen huoneen kaartin veroisia. Dannettin ritarit lyötiin taistelukentällä Hopeasodan viimeisessä taistelussa, mutta he selvisivät siitäkin kohtalaisen pienin tappioin.

Yksikkö hajoitettiin vuonna 300 AL kapinan jälkeen, mutta osa entisistä hopeahuppujen ritareista palvelee Hyrnejen ratsuväessä.

Punavasamat

Asepaidassaan kantamansa punaisen nuolen mukaan nimetty Nuoliojan varusväki on kohtalaisen hyvin harjoitettu ja varustettu vartio-osasto. Lähes jokainen Punavasama on varustettu ketjupaidalla ja miekalla, sekä keihäällä. Toisin, kuin Hyrnen huoneen jalkaväki Dannettin jalkaväkimiehet viettävät suurimman osan vuosittaisesta 45 vuorokauden palvelusajastaan jatkuvissa harjoituksissa Nuoliojan kartanolla. Sotien aikana Dannettin suvulla on ollut tapana kutsua armeijaansa suuria määriä nostoväkeä, mutta pysyvän vasallisopimuksen pääsevät solmimaan vain rajakahakoissa tai harjoituksissa kunnostautuneet. Dannettin jalkaväki tunnettiin aikaisemmmin kokeneena, hyvin koulutettuna ja tehokkaana joukkona, mutta Hopeasodan taisteluissa Dannettit menettivät merkittävän osan kokeneista miehistään. Tappioita korvattiin nostoväellä ja sodan jälkeen näistä ennen kuuluisista joukoista oli jäljellä enää riittävästi miehiä Nuoliojan varusväen ylläpitämiseen.

Yksikkö hajoitettiin vuonna 300 AL kapinan jälkeen, mutta osa miehistä palkattiin Nuoliojan palveluskuntaan.

Henkilöitä

Sofred Dannett - Viisitoista vuotta sitten Dannettin linnan piirityksessä menehtynyt lordi, jonka aave vieläkin hiertää Dannettin ja Hyrnen sukujen välejä. Sofred sai nuolen silmäänsä piirityksen aikana päivänä, jolloin Hyrnen joukot olivat etujoukkona yrittäen vallata muurit yllätyshyökkäyksellä. Vaikka nuolen ampujaa ei pysty taistelujen kaaoksessa nimeämään, niin se oli lähes varmasti jonkun Hyrnen asemiehen ampuma.

Lordi Alfric Dannett - Dannettin pitkäaikainen lordi. Menehtyi vuodenna 299AL Pikkupuron kylän rankaisuretkessä tyttärensä menettäneen entisen Dannettin nostoväen miehen hiivittyä hänen kammioonsa ja murskattua lordin kallon takkaraudalla.

Lordi Orten Lugus - Dannettin nykyinen lordi. Lordi Konradin nuorempi poika, maineeltaan veljeään ovelampi ja sosiaalisempi.

Lady Iris Dannett - Lordi Alfric Dannettin tytär ja nykyinen lady Dannett, joka oli paennut avioliittoa kuninkaansatamaan Jadelähteen taloon. Palasi syyttämään Hyrnen sukua Adham Dannettin myrkyttämisestä prinssi Joffreyn nimipäivän turnajaisten päätteeksi. Nykyisin naimisissa Orten Luguksen kanssa.

Adham Dannett - Lordi Alfric Dannettin nuori perillinen. Myrkytettiin prinssi Joffreyn nimipäivän turnajaisissa.

Sivun alkuun

Luguksen Huone

Lugus.JPG Luguksen Huone
Lugus.JPG
Vasalliherra: FossowayRed.JPG Siiderikartanon Fossowayn Huone
Linnoitukset: Punavirran Linna (Small Castle)
Ratsuväki: 40 ritaria (Elite Cavalry, Trained Cavalry)
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Crastor.JPG Crastorin Huone

Vaakuna: Hopeinen pikari mustalla pohjalla

"Juo, Elä, Kestä"

"Uskon, että maailmassa on vain kolmenlaisia ihmisiä: Sotureita, kauppiaita ja lampaita. Maailman tragedia on se, että monet eivät tiedä mitä he ovat. Kun kauppiaat kuvittelevat olevansa sotureita ja soturit kauppiaita heidän lahjansa menevät hukkaan. Lampaat vain seuraavat, joten heillä ei ole väliä." ~Lordi Konrad Lugus

Yleistä

Lugus on vanha huone, jonka lordit ovat olleet kuuluisia hedelmällisyydestään. Hedelmällisiä ovat myös ne viinitarhat, joita Luguksen mailla sijaitsee ja Hyrnen viinurien kilta myy ja kuljettaa usein myös Luguksen mailla tuotettuja viinejä. Viinikauppa onkin yksi Luguksen huoneen tärkeimpiä tulonlähteitä. Valitettavasti Luguksen maat ovat aina olleet melko vaatimattomat kooltaan ja perillisiä on ollut paljon, joten suvun historia on täynnä veljesten välisiä tappeluita, murhia, sieppauksia, karkoituksia, katoamisia ja petoksia, jotka ovat liian kauhistuttavia kaikki lueteltavaksi.

Vallananastajan sodan aikana Lugukset taistelivat Lannistereita vastaan Targaryenien puolella pohjoisella rintamalla ja vaihtoivat puolta yhdessä Suurtarhan kanssa sodan loppuessa. He selvisivät itse taisteluista vähäisin tappioin, mutta silti Luguksen miesväki ehti surmata toisiaan taisteluiden välillä runsain määrin. Nykyisen lordin Konradin vanhempi veli Klaas kuoli sodan aikana harjoitusottelussa saamansa pienen haavan tulehdukseen, joskin huhut puhuvat myrkystä. Yllättäen Klaasin kaikki kolme poikaa yksituumaisesti luopuivat vaateistaan ja liittyivät Yövartion Mustiin "terveydellisiin syihin vedoten". Konradilla on kuitenkin vielä yksitoista nuorempaa veljeä ja kuusi siskoa, joten perimysjärjestyksen muutokset ovat tulevaisuudessakin mahdollisia.

Punavirran Linna

Punavirran Linna on vanha ja hyvin varustettu linna, joka on ollut Lugusten suvun hallussa satojen vuosien ajan. Linna on rakennettu kivisen kukkulan laelle ja sen alkuperäinen nimi on Kolmitornin linna kolmiomaisen muodon ja kolmen ison tornin mukaan. Punavirran linnaksi nimi vakiintui Kansan suussa heidän kerrottuaan kauhutarinoita linnassa tapahtuneista Luguksen suvun keskinäisistä välien selvittelyistä, joiden aikana "verta oli punaisena virtana linnan pihalla". Linna on ollut pitkään huonossa kunnossa ja lukuisten erillisten korjaus- ja rakennusvaiheiden johdosta se on melkoinen sokkelo. Kolme vuotta sitten linnalla aloitettiin taas uusia korjaustöitä, jotka jatkuvat edelleen.

Armeija

Luguksen Ritarit

Lugusten suku ei ole lähihistoriansa aikana käynyt suurempia sotia naapuriensa kanssa, joten sillä ei ole ollut tarvetta pysyvän jalkaväen ylläpitämiseen. Silloin harvoin, kun jalkaväkeä on tarvittu ovat Lugukset tyytyneet maaseudulta hätäisesti koottuihin nostoväen komppanioihin. Tästä perinteestä johtuen Luguksen suvun palveluksessa olevat ritarit aseenkantajineen toimivat Punavirran pääasiallisena vartioväkenä ja heidän koulutustasoaan ei pidetä erityisen kehuttavana. Luguksen suvulla on kuitenkin aina ollut rahaa tuhlata ja ritarit ovat poikkeuksellisen hyvin varustettuja.

Mustapurjeet

Jokiliikenteen ja vesitse itä-länsi suunnassa käydyn kaupan lisäännytyä lordi Konrad Lugus on järjestelmällisesti rakennuttanut itselleen sotaveneillä, joiden avulla hän pääsee verottamaan helpommin joella liikkuvia jokilaivurien kuljetuksia. Crastorintornin veneiden tavoin myös Lugusten veneet on varustettu mustilla purjeilla ja sotaan harjaantuneella kovapintaisella miehistöllä.

Henkilöitä

Lordi Konrad Lugus - Vanha ja kokenut juonittelija, joka on päässyt Luguksen lordiksi veljensä Klaas Luguksen kuoltua ja tämän kolmen pojan liityttyä Yövartioon.

Lady Luisa Lugus - Luguksen lady, omaa sukuaan Clegane.

Naton Lugus - Lordi Konrad Luguksen perijä. Vahvaharteinen soturi, joka tunnetaan kovana metsästäjänä ja vielä kovempana ryyppymiehenä.

Orten Lugus - Lordi Konradin nuorempi poika, maineeltaan veljeään ovelampi ja sosiaalisempi.

Lady Liesa Broom - Lordi Konrad Luguksen vanhin tytär. Naimisissa Lannisterien vasallin Lordi Broomin kanssa.

Marita Lugus - Lordi Konrad Luguksen toinen tytär. "Musta Leski", jonka kolme edellistä aviomiesehdokasta on menehtynyt.

Ludviga Lugus - Lordi Konrad Luguksen kolmas tytär. Tunnetaan erittäin kauniina nuorena neitona.

Tanda Lugus - Lordi Konrad Luguksen veljen tytär.

Sivun alkuun

Crastorin Huone

Crastor.JPG Crastorin Huone
Crastor.JPG
Vasalliherra: Lugus.JPG Luguksen Huone
Linnoitukset: Crastorintorni (Tower)
Ratsuväki: 20 vapaaratsastajaa (Veteran Cavalry)
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Punainen vaakaviiva hopeisella pohjalla

"Veri ja Hopea!"

Yleistä

Crastorin huone on Lugusten vasallihuone heidän maidensa eteläosissa. Crastorin huone syntyi vasta joitakin vuosia sitten palkkamiekka Crastorin saatua läänityksen ja ritarin arvon Konrad Lugukselta pian sen jälkeen, kun tämä oli syrjäyttänyt veljensä perimysjärjestyksestä. Ser Crastor nousi asemaan Mustaviitoiksi kutsuttujen vapaaratsastajien johtajana ja hän oli ilmeisesti tärkeässä osassa Konrad Luguksen valtaannousussa. Ser Crastor on väkivaltaisen ja omalaatuisen miehen maineessa. Hän ei ole ottanut vaimoa, mutta värikkään uransa aikana hän on siittänyt useita äpäriä, joista osa asuu hänen tornillaan.

Crastorintorni

Crastorintornia on rakennettu kolmen vuoden ajan ja se on vasta osittain valmis. Suunnitelmien mukaisesti tarkoituksena on rakentaa ristinmuotoinen kartanontorni, jota ympäröi neliömäinen ulkomuuri ja neljä pienempää tornia. Käytännössä rakennuksesta on toistaiseksi saatu valmiiksi vasta kartanontornin pääosat ja ulkomuurin virkaa toimittaa matala puinen aita ja rivi piikkipensaita. Linnakkeen rakennustyöt ovat viivästyneet aikataulusta koska kokeneimmat rakennusmiehet on aika-ajoin viety töihin Lugusten Punavirran Linnan korjauksiin.

Armeija

Mustaviitat

Mustaviitat ovat Ser Crastorin kokoama vapaaratsastajista, puskaritareista ja veteraanikersanteista koottu ratsuväen osasto, joka toimii Lugusten suvun pääasiallisena ulkopolitiikan välineenä. Huhujen mukaan nämä häikäilemättömät miekkamiehet ovat välillä sotkeutuneet myös Luguksen suvun sisäiseen valtapolitiikkaan ja Ser Crastor nousi näiden rastumiesten johtoon ja sai läänityksensä pian Lugusten nykyisen lordin syrjäytettyä veljensä perimysjärjestyksestä. Hopeasodan aikana Mustaviitat toimivat Manningien vastaisella raja-alueella ja heitä pidetään pääsyyllisenä Kaksisarven ryöstöön.

Rakennuskomppania

Ser Crastor on pitkään yrittänyt rakentaa itselleen suurta linnaa ja tätä rakennusprojektia varten hän on värvännyt maillaan asuvista talonpojista erilaisten verohelpotusten ja metsästysoikeuksien avulla nopin sadan miehen vahvuisen vakituisen rakentajajoukon. Koulutetun ja kokeneen työvoiman pako parempien palkkojen perässä muille rakennustyömaille, sekä Crastorin vasallivelvoitteet Lugusten linnan korjauksiin liittyen olivat pysyvänä ongelmana ja rakennuskomppania oli yleensä vajaavahvuinen ja täynnä kokemattomia, vastavärvättyjä miehiä. Niinpä vuoden 299 AL kuluessa Crastor päätti lopulta hajoittaa rakennuskomppaniansa ja jatkaa linnan rakennus verovelvollisten talonpoikien työsuorituksena. Muutamat kokeneet puusepät, joita osastosta vapautui siirrettiin huoltamaan Crastorin uusia sotaveneitä.

Mustapurjeet

Crastorin rakennuskomppanian lakkauttamisen jälkeen hän ryhtyi kiinnittämään enemmän huomiota joella kulkevan kauppaliikenteen verottamiseen ja rakennutti itselleen viisi pitkää, kapeaa sotavenettä, joilla pitää huolen siitä, että Crastorintornin tullit tulevat maksetuiksi. Nämä veneet tunnetaan mustista purjeistaan ja niiden soutajat eivät ole mitä tahansa merimiehiä, vaan ympäri lähialueita kerättyjä sotureita jotka on aseistettu kilvin, keihäin ja jousin.Cratsorin Mustapurjeiset laivat jäivät Lady Kultahirvaan sotasaaliiksi Patorannan taistelussa.

Henkilöitä

Ser Crastor - Crastorin huoneen päämies ja ainoa virallinen jäsen.

Sivun alkuun

Punakukkulan Fossoway

FossowayRedmount.PNG Punakukkulan Fossowayn Huone
FossowayRedmount.PNG
Vasalliherra: FossowayRed.JPG Siiderikartanon Fossowayn Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki: 20 ritaria ja vapaaratsastajaa (Trained Cavalry)
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Punainen nainen kannattelemassa omenaa kultaisella pohjalla

Yleistä

Punakukkulan Fossowayn huone on käytännössä vain vaatimaton Siiderikartanon sivuhaara, joka olisi kadonnut vanhan lordi Edyn Fossowayn mukana ellei lady Corenne olisi osoittautunut äärimmäisen määrätietoiseksi poliitikoksi. Punakukkulan maat ovat käytännössä vain yksi maatila siiderikartanon eteläpuolella, mutta huoneen hallussa on muutamia melko merkittäviä kauppa- ja verotusetuja, joita vuokraamalla lady Corenne on kyennyt pitämään huoneen talouden pinnalla. Aivan viimeaikana kuninkaan kuolema ja sitä seurannut epäselvä tila on heijastunut kaupankäyntiin ja verotukseen siten, että Punakukkula on joutunut irtisanomaan vuokrasopimukset ja etsimään muuta tukea selvitäkseen.

Armeija

Lady Corenne Fossowaylla on käytössään pienehkö määrä sekalaisia ritareita, vapaaratsastajia ja palkkasotureita, jotka ovat valvoneet Punakukkulan kauppa- ja veroetujen toteutumista. Merkittävä osa on elättänyt itseään jossain vaiheessa turnajaisia kiertämällä, joten ainakin kokeneimpien ritarien varustus ja taidot ovat kohtalaisen hyvät, mutta osastoa ei ole oikeastaan koskaan harjoitettu, saati käytetty, yhdessä minkäänlaisessa sotilastoimessa.

Henkilöitä

Lady Corenne Fossoway - Omaa sukua Tarly. Nuorehko kaunotar, joka jäi leskeksi vastikään vuoden 298 AL aikana. Omaa luottamukselliset ja hyvät suhteet sekä Tyrellien, että Tarlyjen huoneisiin.Sivun alkuun

Ashfordin Huone

Ashfordarms.JPG Ashfordin Huone
Ashfordarms.JPG
Vasalliherra: Tyrell.png Tyrellin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

FossowayGreen.JPG Uusitynnyrin Fossowayn Huone

Vaakuna: Valkoinen kulmaraita ja aurinko oranssilla pohjalla

"Meidän Aurinkomme Paistaa Kirkkaana"

Yleistä

Ashfordin maine on suurempi, kuin itse kaupunki. Tämä huone ei ainoastaan järjestänyt turnajaisia, joissa Baelor Tragaryen kohtasi loppunsa puolustaessaan puskaritarin kunniaa, vaan Vallananastajan Sodan aikana Saarnivuona tunnettu kaupunki myös järjesti Robert Baratheonille hänen ainoan oikean tappionsa sodan aikana. Sodan alkupäivinä käydyssä taistelussa Ashfordin mailla Robert Baratheonin armeija hävisi taistelunsa ja joutui pakenemaan Lakeudelta kohti pohjoista. Kaupungin sijainti Saarnivuon alaviralla, lähellä Siiderikartanoa, on taannut suvulle merkittävä aseman Saarnivuota pitkin veneillä käytävässä kaupassa.

Henkilöitä

Lordi Saarnivuo - Ashfordin suvun lordi ja Saarnivuon maaherra. Tunnetaan varovaisena miehenä.
Sivun alkuun

Uusitynnyrin Fossowayn Huone

FossowayGreen.JPG Uusitynnyrin Fossowayn Huone
FossowayGreen.JPG
Vasalliherra: Ashfordarms.JPG Ashfordin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Vihreä omena kultaisella pohjalla

Yleistä

Kirpeät vihreät omenat ovat Uusitynnyrin Fossowayden tärkein omaisuuden lähde

Uusitynnyrin Fossowayt, tai "Vihreän Omenan Fossoway" kuten heitä yleensä kutsutaan, joutivat riitoihin Fossowayn vanhemman haaran, Siiderihallin, kanssa kuningas Daeron II:n aikana heidän protestoidessaan "Punaisen Omenan Fossowayn" kunniatonta toimintaa Saarnivuon Niityn turnajaisissa. Vihanpito sukuhaarojen välillä ei kuitenkaan ole jatkunut nykyaikoihin, vaan nyttemmin Fossowayn eri väriset omenat kilpailevat lähinnä veljellisesti turnajaisissa ja kaupassa. Siiderihallin Fossowayden tapaan Uudentynnyrin maat ovat omenatarhoistaan kuuluisia ja siiderien tuotanto ja kauppa onkin tärkeä tulonlähde suvulle. Uusitynnyrin Fossowayden viirin alla palvelee yksi vasalli, Rollingsfordin suku.

Vallananastajan sodassa Uusitynnyri soti nimellisesti muiden Suurtarhan joukkojen riveissä kuningas Targaryenien puolella, mutta käytännössä Uusitynnyrin joukot eivät osallistuneet mihinkään merkittäviin taisteluihin. Pahat kielet kertovatkin, että Uusitynnyri käytti sotaa hyväkseen varmistamalla itselleen kauppaherruuden lähimaillaan muiden keskittyessä sotilaallisiin koitoksiin.

Rangaistuksena Stannisin puolella taistelemisesta Mustavirran taistelussa 299 AL, Uusitynnyrin Fossowayt pakotettiin luopumaan Rollingsfordin maista Fawntonin huoneen hyväksi.

Henkilöitä

Ser Jon Fossoway - Mukavana miehenä tunnettu vanhempi ritari. Naimisissa Lady Janna Tyrellin, Lordi Mace Tyrellin sisaren, kanssa.

Lady Jeyne Fossoway - Ser Gunthor Hightowerin vaimo.

Lady Barbrey Hyrne - Omaa sukua Fossoway

Sivun alkuun

Meadowsin Huone

Meadows.JPG Meadowsin Huone
Meadows.JPG
Vasalliherra: Tyrell.png Tyrellin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Kukkien reunustama vihreä kenttä

Yleistä

Meadowsin suvun asema on aiemmin ollut vahva johtuen heidän sukulaisuussuhteistaan Fossowayn huoneeseen ja hyvin onnistuneista avioliittokaupoistaan. Kuninkaiden Sodan aikana Meadowsin huone loikkasi Stannisin puolelle ja suvun asema Tyrellien mailla on ollut siitä lähtien epävarma.

Henkilöitä

Lordi Elwood Meadows - Nuori lordi, joka toimi Courtnay Penrosen avustajana Stannisin piirittäessä Myrskynpäätä ja luovutti linnan Stannisille Cortnay Penrosen kuoltua. Fossowayden serkku.

Lysa Meadows - Ser Olymer Tyrellin vaimo.Sivun alkuun

Hewettin Huone

Hewett.JPG Hewettin Huone
Hewett.JPG
Vasalliherra: Tyrell.png Tyrellin Huone
Linnoitukset: Tammikilpi (Hall)
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Rautaniiteillä vahvistettu tamminen linnake vaakaan aaltoilevalla sinivalkoisella kentällä

Yleistä

Hewettien suku hallitsee Tammikilven linnoitusta Tammikilven saarella. Suku on tunnettu kolmesta asiasta: Merimiestaidoistaan, laivastostaan ja lordi Humfrey Hewettin äpärätyttärestä Falia Kedosta, josta on kovaa vauhtia kasvamassa yksi Lakeuden kauneimmista neidoista. Laivastonsa ansiosta Hewettien suku on merkittävä tekijä Manderin jokea pitkin kulkevassa kaupassa ja heidän laivansa kuljettavat kauppatavaraa säännöllisesti aina Siiderikartanoon ja Saarnivuohon asti.

Henkilöitä

Lordi Humfrey Hewett - Tammikilven lordi.

Falia Keto - Lordin äpärätytär. Nuori kaunotar.

Sivun alkuun