Ulvovan Vihan Kultti (Elemental Evil)

From Karriviki

Ulvovan Vihan symboli

Ulvovan Vihan kultti on "Rakastetun Kuningattaren" Aerisi Kalinothin hovin ympärille kokoontunut joukko, joka palvoo tai ainakin yrittää kontrolloida Ilman Ruhtinasta Yan-C-Biniä. Aerisin omien sanojen mukaan hän uskoo Yan-C-Binin olevan tulossa tuhoavan myrskyn ominaisuudessa ja hän etsii keinoja suojella omia ystäviään ilman vihalta.

Kultin ideologia jakautuu voimakkaasti kahteen koulukuntaan: Askeetteihin ja Hedonisteihin. Ensin mainitut pyrkivät löytämään yhteyden Yan-C-Binin kanssa tai voimaa kontrolloida tätä ankaran harjoittelun, askeesin ja itsekurin kautta. Tämän koulukunnan edustajien harjoitusmenetelmät ovat kivuliaita ja jopa vaarallisia kultisteille itselleen, mutta voimakkaimmat askeetikot pystyvät uskomattomiin suorituksiin harjoittelunsa ansiosta. Hedonistit puolestaan pyrkivät pääsemään "henkiseen yhteyteen" Yan-C-Binin olemuksen kanssa huumeiden ja rituaalisten orgioiden kautta. Pieni osa kultisteista kuuluu hyvinkin tiukasti jompaan kumpaan leiriin, mutta monet saattavat vaihtaa koulukuntaa hyvinkin usein.

Toinen kulttia jakava ideologinen tekijä liittyy itse Yan-C-Binin kunnioittamiseen. Suuri enemmistö kultin jäsenistä ei palvo, tai edes halua palvoa, Yan-C-Biniä, vaan pyrkii ennemminkin kontrolloimaan ja ohjaamaan Yan-C-Binin olemusta suojautuakseen tai hyötyäkseen maailmanlopun alkaessa. Pieni enemmistö, Ulvovan Vihan papit etunenässä, pyrkii taas aktiivisesti edistämään Yan-C-Binin maailmanlopun tuloa ja yhtymään Yan-C-Binin olemukseen. Molemmissa ryhmissä on sekä askeetikkoja, että hedonisteja ja Yan-C-Biniä pelkäävää suurta enemmistöä yhdistää yleisesti viha Ulvovan Vihan pappeja kohtaan.

Aerisi Kalinothin avulla Thurl Merroska on perustanut maan pinnalle oman järjestönsä Höyhenpuhurin Ritarit, jotka ainakin nimellisesti esiintyvät sankareina ja tavallisen kansan suojelijoina. Höyhenpuhurin yhteisö muodostaa todellisuudessa kultin Aerisin kultin etuvartion ja heitä kiinnostaa , sitoa ilman voiman elementaalisella taholla käyttääkseen sitä tuhotakseen Waterdeepin viholliset.

Paikkoja

Feathergale Spire (Höyhenpuhurin Torni)

Höyhenpuhurin Torni

Sumberin kukkuloilla sijaitseva muinainen torni, jonka Thurl Merroska kunnosti ritarikuntansa (kulttinsa) päämajaksi kymmenen vuotta sitten. Torni sijaitsee keskellä Huokausten laaksoksi kutsuttua repeämäkanjonia, jonka pohjalla kulkee joki. Reitti Höyhenpuhurin tornille sijaitsee laakson länsireunalla, jonne on rakennettu valkoinen kivisilta rotkon reunan yli tornille. Puolessa välissä matkaa kivisilta muuttuu siroksi puiseksi nostosillaksi. Silta on vahvaa puuta ja tukeva, mutta kaiteiden puute ja siltalankkujen harva latomistapa tekee siitä hyvin ilmavan ylityspaikan. Sillan toinen pää kiinnittyy Höyhenpuhurin torniin ketjuin ja hammaspyöräsaranoin, joiden varassa silta voidaan tiputtaa alas tai nostaa paikalleen.

Höyhenpuhurin Torni

Höyhenpuhurin tornissa majaansa pitää Thurl Merroskan johtama Höyhenpuhurin Ritarikunta. Julkisesti he esiintyvät ilmailusta, metsästämisestä ja perinteisistä ritarihyveistä kiinnostuneena järjestönä, joka suojelee tavallista kansaa Sumber kukkulaa vaivaavilta rosvoilta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että todellisuudessa ritarit ovat Ilman Kultistien julkisivu, joka itse hyökkäilee joskus matkaajien kimppuun kukkuloilla. Ritarit kasvattavat ratsuikseen sekä jättiläiskorppikotkia, että hippogriffejä ja metsästävät Huokausten laaksossa muun muassa siellä asuvia örkkejä ja manticoria.

Tornin katolla, itäpuolella on paikka, jossa Höyhenpuhurin ritarit uhraavat ilman ruhtinaalle Yan-C-Binille auringon laskiessa. Uhrit pudotetaan tornista Huokausten Solaan aina sillä hetkellä, kun auringon viimeiset säteet osuvat tornin huipulla oleviin monoliitteihin, joihin on kaiverrettu kultin tunnus.

Höyhenpuhurin ritarien yritettyä vallankaappausta ja noustua Ilman Kultin profeettaa Aerisi Kalinothia vastaan torni on jäänyt lähes tyhjilleen. Tällä hetkellä tornia vartioi pieni joukko Amanyan johdolla kultista eronneita akolyyttejä.
Ulvovan Vihan temppeli

Ulvovan Vihan Temppeli

Aerisi Kalinoth piti hoviaan maan alla, vanhoissa kääpiökaivannoissa, jonka hän on ottanut kulttinsa käyttöön ja nimennyt Ulvovan Vihan Temppeliksi.

Reitti Temppeliin kulkee Veitsenterän Laakson perällä olevasta halkeamasta kääpiöiden valmistamiin kierreportaisiin, jotka vievät alaspäin hyvin, hyvin syvälle maan alle. Kierreportaiden päättyessä edessä on porttihuone, jonka läpi joudutaan kulkemaan kapeaa, ampuma-aukkojen reunustamaa käytävää ennen kuin päästään temppelin varsinaisiin sisäosiin. Temppeli koostuu maanalaisen tekojärven keskelle rakennetusta pyramidimaisesta rakennelmasta ja järveä reunustavista pienemmistä rakennuksista.

Ulvovan Vihan temppelin vartiojärjestelyt vaikuttavat sekavilta ja järjenvastaisilta koska esimerkiksi kultistien asuintiloihin pääsee melko helposti ja vankeja säilytellään aivan uloskäynnin läheisyydessä. Lisäksi vartiovuorot ja vuorossa olevien joukkojen vahvuus tuntuu vaihtuvan täysin satunnaisesti. Toisaalta kaikki sekavuus ja logiikan puuttuminen tekee vartioinnin vahvuuden arvioinnista melko mahdotonta. Joka tapauksessa Malesirin arvion mukaan heti sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä on seitsemän Kenkua, kymmenkunta kultin initiaattia ja kaksi pappia. Lisäksi Aerisin pyramidissa on viitisentoista initiaattia ja ainakin kolme korkeampi arvoista kultin velhoa.

Heti porttihuoneen jälkeen, järven ja pyramidin eteläpuolella, sijaitsee joukko kultistien meditointisaleja, asuintiloja ja kidutuskammioita, joissa kultistit elävät ja harjoittavat epäjumalansa palvontaa. Aavemainen musiikki kaikuu saleissa ja joissakin tiloissa seinillä ja pilareissa roikkuu kahlittuja kultisteja, jotka yrittävät näännyttää itsensä päästäkseen henkisesti "lähemmäs Yan-C-Bin tahtoa". Pyramidin ensimmäisessä kerroksessa meditoivat ja harjoittelevat edistyneemmät kultin jäsenet. Pyramidin toisessa kerroksessa sijaitsee valtaistuinsali, jossa Aerisi Kalinoth pitää hoviaan. Hovissa oleskelee Aerisin ja hänen lähimpien suosikkiensa lisäksi jatkuvasti vaihtuva lauma kultin initiaatteja jotka ovat onnistuneet kiinnittämään Aerisin tai jonkun hänen suosikkinsa huomion ja saaneet sitä kautta kutsun nauttimaan huumeista ja rituaaliorgioista yhdessä muun hovin kanssa. Aerisin mielen myrskymäiset liikkeet, äkilliset päähänpistot ja arvaamattomat raivonpuuskat tekevät hovista hyvin vaarallisen ympäristön.

Henkilöitä

Höyhenpuhurin Ritari

Johtajat

Aerisi Kalinoth - Kultin rakastettu kuningatar. Avariel (siivekäs haltia), joka pitää hoviaan Veitsenterän Laakson alapuolella olevissa vanhoissa kääpiökaupungin tunneleissa. Aerisin mukaan Elementaalisilmä on Ilman Ruhtinaan, Yan-C-Binin ennusmerkki ja kertoo siitä, että Ilman Ruhtinas on tulossa aiheuttamaan käsittämätöntä tuhoa maailmaan. Aerisi ei katso palvelevansa Ilman Ruhtinasta, vaan päinvastoin pitää tätä mielettömänä luonnonvoimana, jota voi yrittää kontrolloida. Omien sanojensa mukaan hän on kerännyt hovinsa suojellakseen omia ystäviään Ilman Ruhtinaan vihalta sinä päivänä, kun tämä saapuu aiheuttamaan maailman lopun.

Hän on oikeasti Dara Algwyneen Kalinoth, Evereskalainen kuuhaltijaprinsessa. Hänen sukunsa on huolissaan hänestä ja haluaa hänet takaisin kotiin elävänä. Aerisi on vangittuna.

Thurl Merroska - Höyhenpuhurin ritareiden ylikomentaja. Keski-ikäinen, lihaksikas ja komea mies. Thurl on koonnut Höyhenpuhurin yhteisön tarkoituksenaan tehdä jonkinlainen vallankaappaus Waterdeepissä ja rakentaa koko kaupungin yhteisö uudestaan kunniallisuuden ja ritarillisuuden periaatteiden mukaan. Tätä työtä varten hän tarvitsee voimaa, jota uskoo saavansa Ilman Ruhtinas Yan-C-Biniltä. Aerisi Kalinothin mukaan Thurl on väkivaltainen, vihan täyttämä mies, joka himoitsee salaa Aerisi Kalinothin asemaa ja valtaa. Kateissa ja oletettavasti kuollut Höyhenpuhurin ritarien kapinan jäljiltä.

Kultin jäsenet

Savra Belbranta - Nuori, kaunis ritari. Waterdeepistä kotoisin oleva aatelisen tytär, joka karkasi yhdessä trubaduuri Harald Harmaakannuksen kanssa Dessarininlaaksoon ja liittyi Höyhenpuhurin ritareihin. Hän on käynyt Aerisin hovissa ja ihailee naista varauksettomasti. Kateissa Höyhenpuhurin ritarien kapinan jäljiltä.

Amafrey "Ama" - "Hurrikaani". Yksi Aerisin luottohenkilöistä, jotka vartioivat hovia ja toimivat viestinviejinä Aerisin ja muiden välillä. Hän ei kunnioittaa Yan-C-Binin voimaa ja pyrkii käyttämään Ilman Ruhtinaan opettamia tapoja keinona kehittää omaa mieltään ja ruumistaan, mutta ei varsinaisesti palvo Ilman Ruhtinasta. Jätti kultin Höyhenpuhurin ritarien kapinan yhteydessä.

Harald Harmaakannus "Windharrow" - Puoli-haltia trubaduuri Waterdeepistä. Tullut loisimaan Aerisi Kalinothin hoviin ja häntä siedetään ilmeisesti musiikillisten lahjojensa takia.

Kaz Hanar - Kääpiövelho. Yksi Taivaankutojista, velhoista, jotka lentävät wyverneillä.

Hurrikaanit - Hurrikaaneiksi kutsutaan askeesissa eläviä ilman Yan-C-Binin palvojia, jotka ovat ankaran harjoittelun ja itsekurin kautta oppineet käyttämään ilman voimaa. Kaikki hurrikaanit ovat askeetikkoja ja ylivoimaisesti suurin osa heistä ei palvo Yan-C-Biniä, vaan pyrkivät päinvastoin oppimaan kontrolloimaan ilman voimia ja suojautumaan Yan-C-Biniä vastaan.

Ulvovan Vihan papit - Yan-C-Binin "maanpäällisinä edustajina" ja kultin pääasiallisina värvääjinä toimivat miehet ja naiset, jotka ovat myyneet sielunsa täydellisesti Yan-C-Binille ja pyrkivät aktiivisesti edistämään Ilman Ruhtinaan paluuta ja maailmanloppua.

Taivaankutojat - Taivaankutojat ovat vihan ja himon täyttämiä velhoja, jotka eivät palvele Yan-C-Biniä, vaan ovat uskollisia suoraan Elementaalisilmälle. Tämä henkinen yhteys muinaisen kauhun kanssa on täyttänyt heidät elementaalien energialla, mutta myös pysyvästi tuhonnut heidän mielensä. Taivaankutojat käyttävät ratsuinaan wyverneitä.

Kultin liittolaiset ja oppilaat

Höyhenpuhurin Ritarit - Jättiläiskorppikotkilla ja hippogrifeillä lentämistä harjoittava ritariyhteisö, joka julkisesti suojelee Dessarininlaaksoa hirviöiltä. Julkisivun takana kyse on kurinalaisesta ja fanaattisesta ilman kultista.