Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Mitä levyjä olet viimeksi ostanut?

12345679»

Comments

 • pppppp
  edited June 2020
  Svartin repressi:

  Winter: Into Darkness/Eternal Frost LP+12"

  Tää oli sitten kolmas Into Darkness vinyyli jonka hommasin. Ostin ekan painoksen silloin joskus vuonna miekka ja kivi. Sitten sen hinnat nousi niin koviksi, että piti hommata Southern Lordin tekemä repress, että uskaltaa soittimeen laittaa. Senkin hinta alkoi nousta, ja nyt tuli tämä Svartin repress, jossa on mukana ensimmäistä kertaa vinyylillä myös tuo Eternal Frost EP, ja oikeastaan sen takia lähinnä tämän hommasin. Hain tänään ennakkotilaamani levyn suoraan levy-yhtiön toimistolta, ja jo nyt tuota samantien loppuunmyytyä levyä myydään Discogsissa halvin hinta 79 euroa ja kallein 150 dollaria. 

  Välillä sitä joutuu itsekin miettimään onko tässä touhussa hirveästi järkeä.

  Ja siis minullahan on tuo Into Darkness myös kahdella CD:llä, samoin kuin Eternal Frost EP. Eli Into Darknessista ensipainoksen vinyyli, siitä tehty repress, ja vielä CD, Eternal Frost EP:stä CD, ja sitten vielä sellainen CD jolla on sekä Into Darkness ja Eternal Frost EP samoissa kansissa, ja nyt siis myös vinyyli jossa on Into Darkness ja Eternal Frost EP samoissa kansissa.


 • pppppp
  edited June 2020
  Melkoisen old school doom & black pläjäys:

  Cirith Ungol: Frost and Fire LP
  Cirith Ungol: One Foot in Hell LP
  Cirith Ungol: Forever Black LP (clear red/black marble)
  The Obsessed: Concrete Cancer 12" (single sided, etched, gold)
  Root: The Temple in the Underworld LP+7"
  Sabbat: Disembody LP
  Sabbat: Satanasword LP (clear blue/black marble)
  Trouble: Psalm 9 LP


 • ppp said:
  Ulverin keikalta vinyyliboksi, jossa älppäreinä Perdition City (tupla), Blood Inside ja Shadows of the Sun (eri kansitaiteet kuin CD.llä). Nyt menee jo vähän keräilyhomouden puolelle, koska mulla on noi kaikki jo CD:llä, mut perkele, 50 euroa koko kasasta! Damn good deal!
  Tollaseen postaukseen kymmenen vuoden takaa törmäsin kun selailin tätä topikkia. On kyllä edelleen varmaan paras levydiili mitä olen koskaan tehnyt. Tällä hetkellä (kesäkuussa 2020) Discogsissa toteutuneet kaupat seuraavasti:

  Ulver - Perdition City (Music To An Interior Film)
  LP, Album, Ltd, Whi
  Jester Records TRICK 007
  2010 Norway
  Min €35.60 Med €70.76 Max €97.45

  Ulver - Blood Inside
  LP, Ltd, RE, Red
  Jester Records TRICK 033
  2010 Norway
  Min €59.67 Med €70.77 Max €85.97

  Ulver - Shadows Of The Sun
  LP, Album, Ltd, RE
  Jester Records TRICK 041
  2010 Norway
  Min €20.23 Med €78.38 Max €110.24


 • pppppp
  edited June 2020
  Ja tällä kertaa näinkin järkevä diili:

  Timeghoul: Tumultuous Travelings/Panaramic Twilight LP

  Ja näitä siis 2kpl, koska postit Jenkeistä meni niin, että yhden levyn tilatessa postit olisivat olleet kalliimmat kuin itse levyn hinta, mutta kahdella levyllä postikulut ovat nippa nappa pienemmät per levy kuin levyn hinta. JA toisessa levyssä oli sitten suoraan muoveista otettaessa skraidu, ja kun tästä otin lafkaan yhteyttä lupasivat lähettää uuden tilalle, eli mulla on sitten näitä kohta - mikäli hommat menee niinkuin on luvattu - kolme kappaletta.
 • pppppp
  edited June 2020
  Ruotsi doomia:

  Count Raven: Storm Warning 2xLP

  Eli bändin eka virallinen levy. Jostain syystä tämän mukana tuli bändin toisen levyn eli Destruction of the Voidin juliste?
 • Melodista ja ei todellakaan melodista kamaa samassa paketissa:

  Arghoslent: Arsenal of Glory LP (gold)
  Black Murder: Feasts LP
  Nokturnal Mortum: Голос Сталі (The Voice of Steel) 2xLP (ultra clear/orange galaxy)
  Profanatica: Profanatitas De Domonatia LP
  Revenge: Strike.Smother.Dehumanize LP
  Unanimated: Ancient God of Evil LP
 • No niin nyt on sitten kolme Timeghoulin vinyyliä meikällä, mutta vain kahdet kannet ja yhdessä kolmesta vinyylistä on skraidu joka aiheuttaa yhden rätisevän poksahduksen (levy ei kuitenkaan skippaa).
 • Punkkia ja doomia:

  Disclose: Tragedy LP
  Kollaa Kestää: Jäähyväiset aseille LP
  Skepticism: Alloy 2xLP
  Solstice: New Dark Age 2xLP

  Disclosen levyllä sellaiset soundit, että kun laitoin levyn lautaselle ensireaktiona luulin levysoittimen neulan olevan rikki. 
 • pppppp
  edited September 2020
  Melkoinen paketti Osmoselta...

  Absu: Tara 2xLP (gold)

  Hemmetin kipakasti soitettua jenkkiläistä okkultisti black metallia (guest vokalistina King Diamond)


  Blood Incantation: Hidden History of the Human Race LP+CD

  Vaikka progressiivinen/psych ei yleensä olekaan meikän kuppi teetä, niin kun se yhdistetään death metalliin saadaan tämä Blood Incantationin levy, joka oli yksi vuoden 2019 death metal tapauksista jopa minunkin mielestäni. Kuten levyn takakannessakin todetaan, to contact Blood Incantation: CONCENTRATE


  Funereal Presence: The Archer Takes Aim LP

  Funereal Presence onnistuu maalailemaan kiireettömällä black metallillaan melkoisen keskiaikaisia tunnelmia, tuntuu että tämä yhden miehen bändi on mennyt monelta ihan ohi, vaikka ko. tyypin pääbändin Negative Planen levyt myyvät siihen tahtiin että represseistäkin joutuu pulittamaan melkoiset kipurahat.


  Horna: Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne 2xLP

  Jos haluat esitellä jollekin, miltä suomalainen black metal noin niinkuin keskimääräisesti kuulostaa, niin tämä levy soittimeen.


  Impaled Nazarene: Shemhamforash 10"
  Impaled Nazarene: Taog Eht Fo Htao Eht 10"

  Impaled Nazarenen ekat '91 demot kymppituumaisilla julkaistuna, mukana pätsiä yms.


  Necromantia: From the Past We Summon Thee 7"

  Vanhan koulukunnan kreikka black metallia ajalta ennen kuin bändillä homma meni vampyyrilordeiluksi.


  Profanatica: Disgusting Blasphemies Against God LP

  Profanatican Paul Ledneyhän oli pistämässä GG Allininkin kanssa pystyyn bändiä nimeltä Conneticut Cocksuckers, mutta Profanatica siis yksi jenkkiläisen black metallin törkyisimmistä kulmakivistä.


  Sabbat: The Devil's Sperm Is Cold 7"

  Japanin kasari black metal/NWOBHM legendojen alkupään seiska vuodelta '89, yhtä aikaa aikaansa edellä ja juuret syvällä perinteissä.


  Samael: Blood Ritual LP (white)

  Sveitsiläistä black metallia vuodelta '92, bändin varmaan paras levy, kuulen vaikutteita maamiehiltä eli Hellhammerilta/Celtic Frostilta sekä varhaisesta kreikkaskenestä. Bändi istuu jotenkin jännästi sinne black metallin ensimmäisen ja toisen aallon väliin. Knoppitietona: Hyvinkään paloittelusurman päätekijä Jarno Elg esiintyi oikeudessa Samaelin paita päällään.


  Sigh: Scorn Defeat LP (white)

  Tämäkin vähän sellainen ensimmäisen aallon ja toisen aallon väliin pudonnut bändi, varmaan Japanin tunnetuin black metal akti Sigh ja heidän klassikkolevynsä vuodelta '93.


  Taake: Nattestid.... LP

  Jos lasketaan keskiarvo Norjan ysäri-black metallista saadaan Taake ja tämä lienee se bändin paras levy.


  Teitanblood: Accursed Skin 12"

  Mitä 2000-luvun death metalliin tulee, niin Espanjan Teitanblood on sieltä innovatiivisimmasta ja kiinnostavimmasta päästä, joka ei liene yllätys kun lafkana on NoEvDia ja Ajna.


  Tsalal/Tetragrammacide: Pact of Eschatological Islamic Spiritual Ordeal 10"

  Tetragrammaciden puoli tästä kymppituumaisesta taitaa olla tähän mennessä hulluinta tänä vuonna julkaistua musiikkia.

  (kannattaa sovinnolla skipata Tsalal ja hypätä suoraan aikaan 5:58 josta Tetragrammacide alkaa)

  Ugh!


 • Ei kyllä heti tuu toista bläkybändiä mieleen jolla olisi basso yhtä pinnassa kuin profanaticalla, saudeista tuli enemmän punkkibändit mieleen. Aika surffikitara meininki tossa funereal presencen biisussa.
 • Ihan oikeassa olet on both accounts. Ledney on haastiksissa kertonut nuorempana fanittaneensa kovastikin mm. Siegeä ja Poison Ideaa. Ja Funereal Presecen jampan pääbändi Negative Planellahan on Funereal Presenceäkin kovempi surffikitarameininki ja muutenkin tuo on ollut jonkinlainen juttu nyt Ajna Offensiven Jenkkilän mehikaani-inkkari-siirtolais blägy skenessä (eli Volahnilta yms. löytyy kans surffiriffittelyä).
 • pppppp
  edited September 2020
  Koskakohan saadaan Suomeen jotain Aki Kaurismäki-henkistä Agents black metallia? Sehän se olisi kunnon kansalliskamaa eikä kaikenmaailman kalmonmarrashornantuutit joita skene on nykyään täynnä.
 • Mä en ole ihan varma taipuuko suomen bläkyskene nykyjäykkyydellään tohon, olisi kyllä kovaa kamaa joku bleak essonbaari BM. Vähän sellainen fiiilis että euroopan bläkkärit ottaa itsensä muutenkin vakavammin kuin uuden mantereen bändit. Toisaalta joku jenkki BM on ylleensä aika käppää.
 • pppppp
  edited September 2020
  Ymmärrän mitä tarkoitat kaikissa kohdissa.

  Eurooppa on toki trve skenejen luvattu manner...

  tunnetuimpana varmaan ysärin alun True Norwegian Black Metal-skene, mutta myös True Satanist Horde ja Misanthropic Luciferian Order/Temple of the Black Light Ruotsissa, Temple of Fullmoon Puolassa, Les Légions Noires Ranskassa, Blazebirth Hall Venäjällä, The Black Plague Circle Bosnia-Herzegovinassa jne. jne. jne.

  ...mutta on täällä myös LUGUBRUM, jonka musiikkia olen kuullut kuvailtavan mm. siten, että se on kuin Uuno Turhapuro muuttaa maalle-elokuva soittaisi Darkthronen Panzerfaustia.


  Ja toki myös Vondur, ja miksei nyt Peste Noireakin voisi laskea ainakin jossain määrin kieli poskella osastoon.  Ja mitä taas jenkkilään tulee, niin hailz käppä-USBM!


  ...ja onhan toi Profanaticakin tavallaan aika käppää. 

  Mutta ehkä toi USBM:n käppäisyys on enemmän semmoinen ysärijuttu, kyllähän meinaan viimeistään 2000-luvulle tultaessa sieltä on alkanut puskea vaikka millaista yhden miehen projektia (esim. Leviathan/Lurker of Chalice) ja pienen porukan ympärille muodostunutta skeneä (esim. Black Twilight Circle), ja kyllä melkein millä tahansa black metal mittarilla mitattuna sieltä maailman kärkinimistä jenkkibändejäkin löytyy (Absu ja Inquisition varmaan isoimmat).

  Ja jostain post black metal hömpästä en edes halua alkaa puhua, mutta siis Liturgyt, Wolves in the Throne Roomit, Deafhavenit ja sen semmoset jos tykkää nauttia black metallinsa tukka väärinpäin.

 • Leviathan olikin vähän tuttu, en kyllä jotenkin tajunnut laskea BM julkaisuksi. Aika moni noista jenkki BM ja post-BM julkaisuista on mun korvaan vähän sieluttomia. Varsinkin toi post-BM on mun mielestä yleensä teknisesti oikein kelpoa mutta tylsää kamaa. 

  Henkilökohtaisesti kuuntelen mieluummin matskua jossa tekninen toteutus on vähn sinnepäin kunhan meininki on oikea.
 • No mites joku Black Witcheryn Desecration of the Holy Kingdom levy? Meininkiä ainakin on, tiedä sitten onko mielestäsi oikeaa sellaista...


 • Kyllähän tuollainen kohkaaminen aina sydäntä lämmittää...
 • pppppp
  edited September 2020
  Floga Recordsilta Kreikasta tilasin levyjä ja voi hemmetti mitä sekoilua ja säätöä sekä lafkalla että kuriirifirmalla (TNT).

  Kuriiri ei saanut toimitettua pakettia alaovesta, vaikka lähetyksessä oli liitettynä ovikoodi, meikän puhelinnumero, sähköpostiosoite ja olin vielä teipannut numeroni paperilapulle alaoveen kun arvelinkin jotain tällaista tapahtuvan. Seuraavana päivänä sitten aspavalituskierroksen jälkeen kuriirikin pääsi alaovesta parin yrityksen jälkeen mutta lähetyksen toimitettuaan soitteli sitten perään että ei saanutkaan skannattua sitä lähetystä ja palasi vielä skannailemaan avattua pakettia.

  No, paketissahan sitten oli yksi väärä levy (piti olla Sentencedin Shadows of Past mutta olikin Amok) ja kun otin lafkaan yhteyttä tyyppi oli vaan että "No voihan paska, mutta onko homma sulle ok?". Kun olin että ei ole ookoo, niin alkoi kunnon vääntö, ei kuulemma ole minulle oikeaa levyä lähettämässä (väitti että se on "sold out" vaikka edelleen lafkan sivuilla se on ostettavissa), mutta minun pitäisi kuitenkin palauttaa väärä levy, että saisin rahani takaisin, mutta koska postit Suomesta Kreikkaan on niin kovat, niin minun pitäisi toimittaakin levy SVART recordsille, jonka kanssa Floga tekee bisnestä, mutta ensin Floga tyypin pitäisi ottaa yheyttä SVART:in tyyppeihin että voinko viedä väärän levyn Helsingin sivutoimistoon vai pitäisikö se lähettää Turkuun päätoimistolle, jossa vaiheessa totesin että voi juma lauta nyt sentään minä sitten pidän sen väärän levyn.

  Mutta paketissa siis (kaikki uusintapainoksia):

  Death SS: Heavy Demons LP (blue/white with black splatter)

  Italialaisen horror heavy metal ja proto-proto black metal bändin vuoden '91 levy.  Drudkh: Autumn Aurora LP (clear)
  Drudkh: Кров У Наших Криницях (Blood In Our Wells) LP (clear)

  Ukrainalaista atmospheric folk black metallia, Hate Forest/Blood of Kingu ukko Roman Saenkon se tunnetuin bändi.  Jaguar: Power Games/Axe Crazy LP+7"

  Varsin nohevaa NWOBHM kepittelyä, etenkin tuo sinkku.  Marquis De Sade: Somewhere up in the Mountains LP

  Ja sitten todella hapokasta ja raskassoutuisammasta päästä olevaa NWOBHM musaa tämä, jalat vahvasti vanhemmassa hevissä vaikka NWOBHM:ää onkin. Jäi aikanaan sinkku/demo-asteelle ja tällä levyllä koko bändin lyhyt tuotanto.  Necronomicon: Necronomicon LP

  Old school Saksa thrash metal mäiskettä kunnon Venom meingillä ja bändikuvien poseeraukset kuin suoraan Sarcófagolta.  Aikanaan kasarilla bändi ei oikein saanut arvostusta, koska musa ei ollut tarpeeksi teknistä hevikikastelijoiden mielestä.

  Sentenced: Amok LP (gold/red swirl)

  Suomi melodic death/heavy metallia, tosiaan ei se levy mikä piti tulla, mutta menköön.  Saint Vitus: V LP

  Doom metallin klassikkobändin '89 levy.


 • pppppp
  edited September 2020
  Sitten tällaista:

  Abruptum: Evil Genius LP

  Ruotsin True Satanist Horde-skenen bändin varhaisdemoja ajalta ennenkuin black metal hommat Ruotsissa meni ihan norsecoreksi.  Count Raven: Destruction of the Void 2xLP
  Count Raven: High on Infinity 2xLP (transparent red/orange)

  Ruotsalaista traditional doom metallia ajalta, jolloin traditional doom metallin soittaminen ei ollut lainkaan muodikasta (eli ysärin alku). Doom metal skenen laulajavaihdoksista voisi kirjoittaa pidemminkin, mutta ekan levyn laulaja Christus siis lähti bändistä ja näillä seuranneilla levyillä vokaaleissa kitaristi Fondelius. Bändistä lähtenyt Christusthan kävi sitten hoitamassa vokaalit yhdellä Saint Vituksen levylläkin sillä välin kun mittailtiin sitä, kumpi on Saint Vituksen true vokalisti, Reagers vai Wino.  Drudkh: Forgotten Legends LP

  Ukrainalaisen black metal bändin ensilevy, enemmän vielä Roman Saenkon edellisen bändin Hate Forestin linjoilla kuin myöhemmät Drudkhit (eli enemmän atmospheric kuin folk).  Fates Warning: The Spectre Within LP

  Jenkkiläistä teknistä progressiivista heavy metallia. Siitä harvinainen tapaus, että myös itse musa on ihan kuunneltavaa progressiivisuudestaan ja teknisyydestään huolimatta, eli meininkiä löytyy eikä jää pelkäksi tekniseksi suorittamiseksi.  Incantation: Upon the Throne of Apocalypse LP

  Erikoinen tapaus tämä caverncoren esi-isän levy. Relapse oli julkaissut bändin toisen levyn Mortal Throne of Nazarenen '94, mutta bändi oli niin tyytymätön lafkan ratkaisuihin, että vaativat koko levyn jukaisemista uudelleen isoin muutoksin. '95 syntyi sitten Upon the Throne of Apocalypse, joka on sama levy, mutta bändin hyväksymillä muutoksilla. Uudelleenmiksaamisen lisäksi esim. biisijärjestys on laitettu ylösalaisin, eli uusi versio alkaa Mortal Throne of Nazarenen vikasta biisistä ja päättyy ensimmäiseen. Liekö joku saatanallinen ylösalaisin kääntämisen rituaali tähän liittynyt? Jokatapauksessa haudankatkuinen death metal on homman nimi ja kontroversiaali hahmo Craig Pillard vielä tällä levyllä vokaaleissa.  Pagan Altar: The Time Lord 12"

  Vain pyhä henki puuttuu eli brittiläisen isän ja pojan yli 40 vuotta kasassa olleen doom metal/NWOBHM bändin EP. Pagan Altarin kohdalla on vähän vaikea pysyä kärryillä milloin mikäkin biisi on nauhoitettu, kun ovat 40 vuoden aikana nauhoittaneet ja uudelleennauhoittaneet samoja biisejä useampaan otteeseen, mutta käsittääkseni nämä nauhoitukset ovat vuosilta 78-79.  Quorthon: Purity of Essence 2xLP

  Bathory ukko Quorthonin sooloprojekti, joka on sinällään hassusti sanottu, sillä iso osa Bathorynkin levyjä on alusta loppuun Quorthonin itsensä kynäilemiä ja soittamia. Bathory on itselleni yksi kaikkien aikojen kovimmista bändeistä, mutta olen pitkään kierrellyt ja kaarrellut tämän projektin haltuunottamisen kanssa. Quorthon on nimittäin tietoinen irtiotto Bathoryn proto black metal/viking metal/thrash metallista ja syntynyt Quorthonin halusta soittaa ja julkaista myös ihan muunlaista musiikkia. Ja mitä kaiken black metallin vaikutusvaltaisin esi-isä sitten on halunnut soittaa ja julkaista joka ei sovi Bathoryn nimen alle? No grungea tietenkin! Ja kun grunge ei nyt ole meikäläisen lempimusiikkia niin vuosien ajan on tullut pohdittua uskallanko edes kuunnella tätä, ettei mene maku Bathorystäkin. No nyt tuli hommattua, ja grungeahan tämä on, mutta Quorthon on kyllä niin persoonallinen musantekijä, että kyllä tämän hänen tekemäkseen musiikiksi tunnistaa vaikka onkin ihan eri genreä kuin Bathory, ja on tässä välillä hetkiä, jolloin saattaa unohtaa, että ei kuuntele Bathoryn jotain kevyemmästä päästä olevaa biisiä.  Riot: Thundersteel LP

  Judas Priestin Painkillerin ohella se kaikista kovin tykittely speed metal levy. Jos skene-Jeesuksilta kysytään niin tämä jopa vie Painkilleristä voiton, koska ei ole yhtä suuren yleisön tuntema ja on nauhoitettu kaksi vuotta ennen Painkilleriä. Vaikka myönnänkin, että tämä levy on varmasti ollut Judas Priestillä kovassa kuuntelussa Painkillerille suuntaviivoja haettaessa, niin eipä koko maailmasta yhtään mistään genrestä Painkilleriä kovempaa tykittelylevyä löydy. Kuitenkin ehdottomasti kovimpia tykittelylevyjä tämäkin, ainakin mitä speed metalliin tulee.  Saint Vitus: Die Healing LP

  Vuosien tauon jälkeen alkuperäinen laulaja Scott Reagers taas puikoissa tällä '95 julkaistulla levyllä. Vaikka Reagersin ja Winon välillä väännetään aina kapulaa siitä kumpi on ikonisempi ääni bändille, niin aikalailla kaikki taitavat olla samaa mieltä siitä, että tämä levy on bändin 80-luvun jälkeisen myöhemmän tuotannon ehdoton helmi.


 • pppppp
  edited September 2020
  Ja tällä kertaa tällaista:

  G.B.H.: Leather, Bristles, Studs and Acne LP (Clay 1990 repressi)

  Britti-hardcorepunkin klassikkolevy.

  The Obsessed: The Church Within 2xLP (Real Gone Recordsin painos)

  Winon alkuperäisen bändin kolmas täyspitkä vuodelta '93.

  Witchfynde: Give 'Em Hell LP (UK ensipainos)

  NWOBHM on homman nimi.
 • pppppp
  edited September 2020
  Black metal:

  Absurd: Facta Loquuntur (Final Edition) LP

  "This release is indexed (Liste B ) by the Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien (BPjM) in Germany since February 2009."

  Black Crucifixion: Promethean Gift LP

  Old school suomi-bläkkistä Rovaniemeltä, alkuperäinen julkaisu vuodelta '93.

  Ruho/Grausamkeit: Contagions/Kein N-tkommen 7"

  Grausamkeitin (Saksa-BM) puolen takia lähinnä hommasin.

  Sarcófago: Rotting 12"

  Brassi black metal legendan toisella levyllä ollaan jo enemmän thrashin puolella kuin debyytillä.

  Void Prayer: The Grandiose Return to the Void LP

  Bosnia-Herzegovina/Hollanti Black Plague Circle-skenen ehkä omasta mielestäni mielenkiintoisimman bändin uusin levy.
 • pppppp
  edited October 2020
  Yksi levy goottia ja neljä levyä heviä

  Gene Loves Jezebel: Promise LP ('83 UK ensipainos)
  Manowar: Sign of the Hammer LP ('84 UK ensipainos)
  Motörhead: Motörhead LP (kasarin alun UK painos)
  Raven: Wiped Out LP ('82 UK painos eli oletettavasti ensipainos)
  Tygers of Pan Tang: Wild Cat LP (saksapainos kasarilta)

 • @ppp , kuulostelin noita sun linkkejä läpi kun duunailin karttoja deddukampanjaan helvetissä ja kyllä nyt uudemmalla kerralla vähän pääsi yllättämään kuinka kovia profanatica, funereal presence ja black witchery onkaan. Ehkä se jenkki-BM ei ollutkaan sitten niin menetetty tapaus.
 • pppppp
  edited October 2020
  Jenkkilästä tulee niin helkkaristi black metallia monesta eri black metallin alalokerosta, että pakkokin siellä on olla myös kovaa kamaa seassa. Mutta toki osumaprosentti on aika paljon heikompi kuin monien muiden maiden pienemmissä ja tiivimmissä black metal skeneissä.
 • pppppp
  edited October 2020
  Season of Mistiltä levyjä:

  Absu: ...And Shineth Unto the Cold Cometh... 12" (silver/black marbled)

  USBM:n ison nimen kahden biisin sinkku. Vaikka tykkään myös varhaisemmasta Absusta, tämä taisi olla se julkaisu, jolla se saundi, josta Absu parhaiten nykyään tunnetaan, alkoi ensi kertaa löytyä.


  Cirith Ungol: Paradise Lost LP

  Jenkki doom / heavy metal pappojen levy, jota bändi itse eniten parjaa. Syynä se, että levylafka yritti viedä vuonna '91 bändiä "kaupallisempaan suuntaan" ja saneli pitkälti tahdin tällä julkaisulla. Vaikka ymmärrän bändin harmituksen, Cirith Ungol varsinkaan kun ei mihinkään stadion rock muottiin oikein istu, niin silti hemmetin kelpo levy. Voisi sanoa, että tämä levy on Cirith Ungolille ehkä vähän sama kuin Turbo oli Judas Priestille (itsehän pidän Turboa ihan huippulevynä) ja itseasiassa bändi kuulostaa eniten Priestiltä tällä levyllään (ja vähän luulen että 2000-luvun Priest taas on ottanut tältä levyltä hivenen mallia joihinkin riffeihinsä, ainakin saundi on välillä melkoisen samanlainen).


  Coroner: R.I.P LP

  Celtic Frost roudareiden oma bändi, muuten olisi genreltään kasari-Saksa thrashiä, paitsi että on Sveitsistä ja astetta teknisempää.


  diSEMBOWELMENT: Transcendence into the Peripheral 2xLP

  Funeral doom tyyppiselle doom/deathille löytyy Suomen ulkopuolelta kovin vähän haastajia genren kovimman bändin tittelistä, mutta Australian diSEMBOWELMENT on kyllä yksi niistä.


  Isengard: Vårjevndøgn LP

  Fenriz sitten onnistui löytämään jostain jemmasta kadonneeksi luulemiaan '89-'93 Isengard nauhoituksia ja toki näistä julkaistiin levy. Parhaiten musaa voisi kuvailla ehkä siten, että se on kuin Darkthrone soittamassa traditional doomia. Levy sisältääkin myös vuonna 2016 julkaistun Traditional Doom Cult sinkun biisit, joka sekin oli siis tätä '89-'93 kamaa, ja käsittääkseni jotenkin tuon sinkun julkaisu sai Fenriksen tonkimaan arkistojaan lisää, joka johti näiden loppujenkin nauhoitusten löytymiseen. Hemmetin hyvä että sai, meinaan kyllähän tässä ihan herkistyy näinkin old school blast from the past kaman äärellä, varsinkin materiaalin ollessa näinkin kovaa (joskin vaihtelevaa, mitä Isengard on toki aina ollut...siis kovaa että vaihtelevaa).


  The Obsessed: s/t LP

  The Obsessedin ensilevy. Meininki vielä toinen jalka enemmän groovaavan rokin puolella siinä missä myöhemmin seisotaan vahvasti molemmat jalat traditional doom metallissa.


  Saint Vitus: C.O.D. 2xLP

  Ja sitten se Saint Vituksen levy, jolla on alunperin Count Ravenin vokalistina toiminut Christus laulamassa. Piiri pieni pyörii. Traditional doom siis edelleen homman nimi.


  Teitanblood: The Baneful Choir LP

  Espanjan death metallin suunnannäyttäjien uusin levy viimevuodelta, meininki ei ole ihan niin "out there" kuin edellisellä levyllä ja sinkuilla, vaan vähän ollaan rauhoituttu ja mennään perinteisemmillä linjoilla, mutta kelpo death metallia tämäkin on, ei sitä aina tarvitse olla "pushing the envelope", vaikka Teitanblood on senkin kyllä aina hyvin tehnyt. • pppppp
  edited November 2020
  Christoph De Babalon: Grim Zenith EP 12"

  Christoph de Babalon kyllä pitänyt hyvin linjansa kaikki nämä vuodet ysärin DHR ajoista saakka, edelleen kylmäävintä ja vieraantuneinta breakcorea mitä olen onnistunut levyhyllyyni löytämään.


  The Dicks: The Dicks Hate the Police 7" (yellow/red half/half)

  Harcorepunkändi Teksasin Austinista, joka aikanaan provosoi paikallisväestöä avoimen homoseksuaalisella laulajallaan ja sirppejä ja vasaroita pursuavalla kommunisti-imagollaan. Asenteen lisäksi myös musa kohdallaan, hemmetin hyvää punkkia.  Fenriz' Red Planet/Nattefrost: Engangsgrill Split-LP (white/black/gray splatter)

  Fenriksen stoner rock sivuprojektin splitti Carpathian Forest nokkamiehen sooloprojektin kanssa. Red Planet ihan jees, mutta vaikka tässä aikalailla samalla hiekkalaatikolla ollaan, niin diggaan kyllä enemmän niistä Isengard-nimen alla tehdyistä traditional doom-hommista.  Sarcófago: Crust 12" (white marbled)

  Brassi black/thrash legendan viimeinen EP vuodelta 2000. Niin härskiä menoa, että monelle ei tunnu homma konerumputykityksineen oikein auenneen.

  "Selling their souls to an unknown force
  Painting their faces with cum!
  If the Devil is some kind of god
  KILL HIM!!!

  Brutal death metal rules
  Fuck off the melodic black metal

  Fuck off: Cradle of Filth! Kovenant!
  Emperor! Dimmu Borgir! Tiamat!

  Selling Satan like another capitalism's product
  Corrupting the essence of brutal music
  Remember what Warrior said:
  Only Death is real!"

  - Sarcófago: F.O.M.B.M. (Fuck Off The Melodic Black Metal!)


 • @ppp olikin toi Dicks uusi tuttavuus, pitääkin laittaa enemmän kuunteluun. Eipä ole Christoph de Babalonia tullut vuosikausiin kuunneltua, varmaan silloin 2000-luvun alussa viimeksi kun kaikki DHR kama kiinnosti automaattisesti.
 • pppppp
  edited November 2020
  Joo, Christoph de Babalonilla oli melkoinen tauko julkaisuissa, eli just tasan 2000 tuli viimeinen julkaisu pitkään aikaan, mutta alkoi uudelleen puskea julkaisuja ulos 2008.

  Iso osa uudesta kamasta on julkaistu vain tiedostomuodossa, mutta se mitä on vinyyillä laitettu ulos on kyllä ollut mielestäni todella vakuuttavaa tavaraa, ainakin siinä mielessä, että jos tykkäsi pre-2000 de Babalonista niin tykkää kyllä luultavasti uudestakin kamasta.

  Ja noista nyt hommaamistani levyistä: Useammalla kuuntelulla aloin nyt jo vähän lämmetä tuolle Fenriksen Red Planetille. Hyvää kamaa sekin on, enemmän tosiaan fuzzyillä stoner doomin linjoilla kuin trad. doom. Isengard on vaan parempaa, mutta Isengard nyt onkin Isengard.
 • pppppp
  edited December 2020
  Törmäsin alennusmyyntiin:

  Akitsa: Goétie 2xLP (ltd)
  Akitsa: Sang Nordique 2xLP
  Akitsa: Au Crépuscule De L'Espérance 2xLP

  Kanadalainen kahden miehen black metal projekti. Voisi melkein sanoa, että varsinkin nuo kaksi ekaa levyä vähän sellaista dekonstruoitua käsite-black metallia, eli otetaan joku riffin puolikas tai musiikillisen idean raakile, ja jauhetaan sitä viitisen minuuttia, ehkä hivenen varioiden. Samassa hengessä tuo Au Crépuscule De L'Espérancekin on tehty, vaikka muistuttaakin näistä eniten konventionaalista black metal musiikkia. Jos joku vertailukohta pitäisi mainita, niin varmaan Ildjarn tulisi ensimmäisenä mieleen, tosin Akitsalla on black metallin lisäksi aika paljon Oi!- ja industrial-vaikutteita ja kappaleet ovat vielä Ildjarniakin raakilemiasempia. Voi olla, että syvemmällä tutustumisella mielipide muuttuu, mutta ainakin tällä hetkellä kuitenkin tuo Au Crépuscule De L'Espérance kuulostaa parhaalta minun korvaani. Siinä on mielestäni useamman levyn kokeilujen jälkeen saatu formaatista karsittua pois hapuilevuutta ja aika hyvin onnistuttu yhdistämään kokeellisuus, spontaanius ja yksinkertaisuus iskevän toimivaksi paketiksi.


  Black Cilice: A Corpse, a Temple LP (ltd, num)
  Black Cilice: Summoning the Night LP (ltd)
  Black Cilice: Mysteries LP (ltd, num, white)
  Black Cilice: Banished from Time LP (ltd, jade green)

  Portugalilainen yhden miehen black metal projekti. Jossain määrin käsitteellisen black metallin äärellä tässäkin ollaan, sillä Black Cilicen juju on tietty raa'an eteerinen kaikuinen tuulitunneli-soundi ja yksittäiset biisit ovat musiikillisessa ilmaisussaan vähän sivuseikka. Olen kuullut jopa sen kaltaisia näkemyksiä, että ensimmäiset levyt ovat aikalailla samaa juttua vain uudelleen ja uudelleen nauhoitettuna. Itse olen tuosta hivenen eri mieltä, tiettyä kehitystä tuossa saundissa selkeästi tapahtuu ja oikeastaan tuo Mysteries on sitten se, missä kyseinen saundi saavuttaa tietyn lakipisteensä (ei siis välttämättä paras levy, mutta tuosta tuota samaa hommaa olisi ollut hankala viedä enää pidemmälle, ja ehkä melkein sitä Mysteriesiä suosittelisin, jos nyt yksi levy Black Cilicieä pitäisi kuunnella saadakseen selville mistä bändissä on kyse). Banished from Timellä onkin sitten jo hivenen laajennettu konseptia, mutta edelleen kuulostetaan vahvasti Black Ciliceltä.


  Cultes Des Ghoules: Henbane 2xLP (ltd, first press)

  Puolalaista black metallia. Tupla-LP, yksi biisi per puoli. Kun nyt tuli samassa paketissa Akitsaa hommattua, niin en voi välttyä vertailemasta näitä kahta keskenään. Vaikka molemmat ovat raa'anpuoleista kokeelista black metallia, niin tietyssä mielessä bändit ovat aikalailla yö ja päivä toisiinsa verrattuna. Siinä missä Akitsa junttaa samaa riffiä umpimielisesti ilman minkäänlaista progressiota ja usein päättää kappaleensa kuin veitsellä leikaten, niin Cultes Des Ghoules pyörittelee samaa teemaa vaihtelevien ja kehittyvien biisirakenteiden kautta kasvattaen kappaleita pikkuhiljaa monumentaalisemmiksi ja eeppisemmiksi, tuoden viimein musiikillisen tarinankaaren loogiseen finaaliinsa. Tällaisen luulisi kelpaavan myös ihmisille, jotka eivät erityisemmin raakaa black metallia kuuntele.


  Grand Belial's Key: Mocking the Philanthropist 2xLP

  Yhdysvaltalaista black metallia. Ja aika varmaan nostaa natsikissa pöydälle, en meinaan vielä tähänkään päivään mennessä ole ihan varma, kuka tai ketkä tällä levyllä bassoa soittavat. Ihan ensimmäinen painos, eli 1997 tuplavinyyli Wood-Nymph Recordsilta, listaa jäseniksi vain Gelalin (kitarat ja basso), The Black Lourden (vokaalit) ja Lilithin (synat). 

  Samalta lafkalta piti vuotta myöhemmin tulla myös CD versio, jossa sitten basistiksi onkin kirjattu Der Stürmer, joka poseeraa bändikuvissa kaljupäänä NS/RAC-bändi Bound for Gloryn paidassa ja mukaan lay-outtiin on lisätty provosoivia statementteja. Myöhemmissä haastatteluissa bändi on sanonut, että lafka nimenomaan vaati provosoivia bändikuvia yms. CD-versioon, ja bändi itse oli vähän että "Enpä tiedä, Toni", mutta nämä kuvat ja statementit päätyivät siis CD:lle. No tästähän sitten tarinan mukaan jakelija Rough Trade veti herneen nenään ja välikädessä oleva Hammerheart Records totesi, että ei näitä voi myydä, ja palautti kaikki CD:t Wood-Nymph Recordsille, joka sitten meni konkkaan (tjsp.). 

  Myöhemmin 2006 Drakkar Productions sitten julkaisi CD:n with all the bells and whistles Der Stürmerin kuvineen kaikkineen ja mukana myös tiukkaa julistusta tapahtumista, jotka johtivat Wood-Nymph Recordsin konkurssiin. 

  No, ajat ovat muuttuneet cancel cultureineen kaikkineen, GBK:n levyt ovat joutuneet Discogsissakin bännätyiksi, jne. Viime vuonna Sinistrari Records julkaisi sitten tuplavinyylin levystä, joka ei varsinaisesti ole mikään näköispainos ensimmäisestä painoksesta, mutta jolla Der Stürmer on jälleen kokonaan pudotettu krediiteistä pois (ja basson varressa on levyn krediittien mukaan pelkästään Gelal), bändikuvissa ei ole mitään hautakiven takaa kurkkimista provosoivampaa ja levy sisältää pitkähkön vuodatuksen siitä, miten GBK ei ole, eikä koskaan ole ollut, eikä tule olemaan mikään poliittinen bändi ja kaikki on ollut vain mielensäpahoittajien masinoiman juonittelun aiheuttamaa väärinkäsitystä. 

  Itse en ihan hahmota mitä tuo Der Stürmerin feidaaminen krediiteistä nyt sitten varsinaisesti ratkaisee, kun Gelal, joka soittaa lisäksi Arghoslentissa ja nykyään myös Absurdissa, ei ole mikään erityisen poliittisesti korrekti hahmo itsekään. Joka tapauksessa eniten koko hommassa hämää se, että edelleenkään kaikesta kohusta huolimatta ei ainakaan itselläni ole mitään tietoa kuka tuolla levyllä nyt sitä bassoa oikeasti soittaa. Noh, oli kuka oli, loistomusaa.


  Lampir: The Alchemy of Cursed Blood LP (ltd, num)
  Lampir: Awaiting the Predatory Dreamscape LP

  Jenkkiläistä postimerkkeily black metallia. Eli obscure raw black metallia, jossa pienet painokset, jotka nopeasti myyvät loppuun. Suht vaihteleva linja bändillä, mutta varsinkin tuo juuri tullut Awaiting the Predatory Dreamscape varsin asiallista USBM:ää.


  (linkki koko levyyn kun ei yksittäisiä biisejä youtubesta löytynyt, kannattaa varmaan intron jälkeinen eka biisi kuunnella jos ei koko levyä jaksa)

  Lamp of Murmuur: The Burning Spears of Crimson Agony c-kasetti

  Tämä se vasta jenkkiläistä postimerkkeily black metallia onkin. Varasin oman kakkospainoksen kasetin heti kun huomasin sellaisen tulleen, ja siinä vaiheessa kun iskin myyjälle kympin kouraan oli hinta jo kaikkialla yli tuplaantunut ja noita bändin aikaisempia kasettejahan myydään jopa kolminumeroisilla summilla.

  PS. Jos sulle Kari yhtään putoaa tollainen vuosituhannen vaihteen tyylinen raw melodic black metal, niin tässä voisi olla sellainen USBM bändi, jonka musa sinuakin kiinnostaa, on meinaan tollaiseksi obskureksi USBM kamaksi harvinaisen pieni käppäprosentti.


  (koko levy kun ei taaskaan yksittäisiä biisejä youtubesta löytynyt, eka biisi heti alusta ehdottomasti soimaan ja jos maistuu niin loput samaan putkeen)

  Niteris: Our Death, His Monument c-kasetti

  Bosnia herzigovinalaista black metallia. Niteris mielestäni ehdottomasti sieltä kovemmasta päästä kyseisessä skenessä. Tavallaan kyllä tossa BIH skenessä vähän sellainen meininki että kaikki jauhaa tota samaa epävireistä riffiä vähän eri variaatioina, mutta kyllä Niteris tekee sen erittäin hyvin.

  (koko levy kun ei yksittäisiä biisejä youtubesta löytynyt, eka biisi tässäkin antaa hyvän kuvan missä mennään)

  Obskuritatem & Nidernes: Somber Winter Evocations c-kasetti (ltd)

  Bosnia-herzegovinalaisen ja portugalilaisen black metal bändin yhteisprojekti. Obskuritatemilla on välillä ollut enemmän dungeon synth ja ambient kategorioihin lipsahtaneita hommia, mutta oli vähän yllätys että paria satunnaista rummunkolistelua luukuunottamatta koko kasetin molemmat puolet on eteerista huuruiluambienttia. Ihan jees sellaiseksi, mutta ambientit äänimaisemat eivät oikein koskaan ole olleet meikäläisen juttu.

  Ja sen verran obskurea kamaa, että tälle ei löynyt minkäänlaista linkkiä.
 • pppppp
  edited November 2020
  Tällä kertaa vain yksi uusi levy...

  Varathron: His Majesty at the Swamp LP (marsh green)

  Kreikkalaista black metallia. Kreikkaskenen varhaisimpia bändeja ja tämä on bändin ensimmäinen täyspitkä levy. Monet kai tätä pitävät ko. skenen kovimpana julkaisuna. Itse en ehkä lähtisi Rotting Christin Passage to Arcturo EP:n tai Zemialin For the Glory of Urin ohi ränkkäämään, mutta kyllä äärimmäisen hyvin kuvaa varhaista kreikkasaundia tämä levy.

 • Täytyy sanoa että toi Akitsa oli kova, diggasin etenkin noista BM-casioista. Lamp of murmuur yllätti myös positiivisesti, kuuntelin samantien levyn putkeen. Black Cilice toimi myös, tuulitunnelissa jurnuttaminen on aina mieltä lämmittänyt jostain syystä. Cultes de ghoules ei oikein hirveästi herättänyt tunteita suuntaan tai toiseen. Grand belials keytä olen joskus aiemminkin kuunnellut ja jäi vähän kylmäksi tälläkin kertaa, eikä hyvällä Black Metal tavalla. Bändin ulkomusiikilliset ongelmat on toki tuttuja. Eikös tää ollut se bändi joka päätyi natsipitseriaan soittamaan kun muut keikkapaikat laittoi ovet kiinni?
 • Niin, missäköhän tuo 2016 Helsingin keikka oli? Jotenkin muistelen, että ei olisi ollut Alemissa, mutta en siis ollut paikalla enkä niin tarkkaan enää muista mitä pikkulinnut tuosta silloin aikanaan laulelivat.
 • pppppp
  edited December 2020
  Same ol, same ol...

  Akitsa: Credo LP

  Kanadalaista black metallia. Akitsan viimeisin levy vuodelta 2018. Jos ei aiempi Akitsa olisi tuttua niin tätähän voisi luulla jopa ihan tavalliseksi black metal levyksi. Tavallaan varmaan pitäisi huudella sell-outtia, mutta kyllä tämä sen verran hyvin toimii, että en jaksa.


  Grand Belial's Key: A Witness to the Regicide EP 12"

  Jenkkiäistä black metallia. Demokasettia lukuunottamatta GBK:n ensimmäinen varsinainen levytys (vuodelta 1996).

  (koko EP kun ei yksittäisiä biisejä youtubesta löytynyt)

  Grausamkeit/Alptraum: Destroying Saarbrücken Session I/Evakuierung Der Seele Split-7" (ltd)

  Uutta Grausamkeittiä (tai uutta ja uutta, seiska julkaistu 2019 mutta Grausamkeitin puoli nauhoitettu vuonna 2000). Eli saksalaista black metallia.


 • pppppp
  edited December 2020
  Hand over le fromage de la Belle France qui s'appelle Camembert, s'il vous plaît...

  Funeral: Black Flame of Unholy Hate LP
  Seigneur Voland: Consumatum Est LP

  Molemmat ranskalaista black metallia epäilyttävimmästä päästä ja pääosin samoja tyyppejä molemmissa bändeissä. Funeral oli demoasteelle jäänyt bändi, jonka laulaja Xaphan joutui 1996 vankilaan hautarauhan rikkomisen takia kaivettuaan bändin kitaristin Black Christin kanssa 20 vuotta vanhan ruumiin ylös hautausmaasta. Funeral vaihtoi nimensä Kristallnachtiksi ja jatkoi pääasiassa basisti L.F.:n luotsaamana. Vuonna 1998 L.F. puolestaan joutui vankilaan rasististen viharikosten takia. Xaphan perusti vapauduttuaan vankilasta Seigneur Volandin, johon otti mm. vanhan kaverin L.F.:n mukaan. Mitä itse musiikkiin tulee, niin Seigneur Voland on ollut monelle 2000-luvun alun suomalaiselle black metal bändille melkoisen suuri inspiraation lähde (toki Osculum Infamen yms. ohella). • pppppp
  edited December 2020
  Sitten taas vähän isompi satsi:

  Arckanum: Fran Marder LP

  Ruotsalainen black metal klassikko pitkästä aikaa uusintapainoksena vinyylillä. Kunnon tonttumetallia!


  Bölzer: Aura 12" (ltd, clear)

  Sveitsiläistä black/death metallia, ja kyllä minä olen vähän tuollaista Neurosis tyyppistä post-metal vaikutettakin kuulevinani tuolla seassa.


  Corneus/Grollfried Split-7" (ltd, numbered)

  Molemmat saksalaista lo-fi casio piipitys black metallia. Corneus siis Grausamkeit äijä B.S.o.D.:n yksi lukuisista yhden miehen projekteista, tyypin itsensä mukaan tämän bändin tyyli on "ugly black/electro/metal".


  (Youtubessa näköjään Grollfried-puoli ensin ja Corneuksen puoli alkaa ajasta 6:50)

  Hail: Bestial Storms of the Abyssic Pit 10"

  Suomalaista black metallia melkoisen omintakeisilla soundeilla ja lyriikoilla.


  Warning: The Strength to Dream 2xLP (ltd, grey)

  Doom metallin pelastajaksikin tituleeratun bändin vuoden 1999 ensilevyn repress. Itse en tiedä tarvitsiko doom metal pelastamista ja vähän huvittaa ne ylisanat mitä tästä bändistä viljellään, mutta onhan tämä erittäin pätevää doom metallia, ei siinä.


 • ENDLESS BLOCKADS FOR THE PUSSYFOOTER!

  Gism: Detestation 12"

  Japanilaista hardcore punkkia. Ensimmäinen virallinen vinyyliuusintapainos sitten vuoden 1983 ensipainoksen uunituoreena ennakkotilauksen ansiosta.

 • pppppp
  edited January 2021
  Vähän annual reporttia, eli levykokoelmani top30 kalleinta levyä (Discogsin toteutuneiden kauppojen mediaanihinnan mukaan), jos vaikka joskus myöhemmin haluaa näitä itse vertailla. Ulkomuistin mukaan on ollut aika jänniäkin nousuja ja laskuja vuoden 2020 aikana (esim. Sacrilegen Behind the Realms of Madness ja Rudimentary Penin Death Church nouseet jostain kaukaisilta sijoilta vuodessa ihan kärkikahinoihin ja Black Sabbathin Master of Reality pudonnut kärkisijoilta melkosen paljon):

  30. Ulver: Perdition City (Music to an Interior Film) LP (ltd, white), Jester Records - TRICK 007 (2010, Norway)
  29. Black Sabbath: Master of Reality LP (embossed box sleeve), Vertigo - 6360 050 (1971, UK)
  28. Grausamkeit: Satan's Addicktion & Pure Madness 2xLP (ltd), CW Productions - CW12 (2015, US)
  27. Mercyful Fate: Mercyful Fate 12" (black border), Rave-On Records - RMLP-002 (1982, Netherlands)
  26. The Misfits: The Misfits Box Set 4xCD + Box (ltd), Caroline Records - CAR 7529-2 (1996, US)
  25. Deicide: Legion LP, R/C Records - RC 9192-1 (1992, Europe)
  24. The Nefilim: Zoon LP + LP (single sided, etched), Beggars Banquet - BEGA172 (1996, UK)
  23. Samhain: November-Coming-Fire LP, Revolver Records - REVLP 82 (1986, UK)
  22. Bathory: Under the Sign of the Black Mark LP, Under One Flag - FLAG 11 (1987, UK)
  21. Bolt Thrower: The IVth Crusade LP, Earache - MOSH70 (1992, UK)
  20. Moonblood: From Hell 3xLP + LP (pic) + 7" + Box (ltd), Iron Bonehead Productions, Tales From The Crypt - IBP I62, TFTC 006 (2014, Germany)
  19. Autopsy: Severed Survival LP, Peaceville - VILE 12 (1989, UK)
  18. Enslaved: Vikingligr Veldi CD, Deathlike Silence Productions - Antimosh 008 (1994, Norway)
  17. Cock Sparrer: Shock Troops LP, Razor Records - Raz 9 (1983, UK)
  16. Wormphlegm: Tomb of the Ancient King LP (ltd), Painiac Records - SDS XII (2006, Belgium)
  15. Samhain: Initium LP (large ring in center), Plan 9 - PL9-04 (1984, US)
  14. Bolt Thrower: Those Once Loyal LP, Metal Blade Records - 3984-14506-1 (2005, Germany)
  13. Goatmoon: Finnish Steel Storm LP (white with blue splatter), Werewolf Records - EVIL-009 (2011, Finland)
  12. Demilich: 20th Adversary of Emptiness 3xLP (slimy green) + Box, Svart Records - SVR257 (2014, Finland)
  11. Darkthrone: A Blaze in the Northern Sky CD (white), Peaceville - VILE 28CD (1992, Europe)
  10. Rudimentary Peni: Death Church LP, Corpus Christi - CHRIST IT'S 6 (1983, UK)
  9. Swans: Public Castration is a Good Idea 2xLP, Self-released - BURN ONE (1986, UK)
  8. Shitter Limited: Anna Pillua Helena Pesola 12", Self-released (1989, Finland)
  7. Halford: Resurrection LP, Metal-is Records - MISLP001 (2000 - UK)
  6. Mana Mana: Totuus Palaa LP, Gaga Goodies - GOOD-12 (1990, Finland)
  5. Sacrilege: Behind the Realms of Madness LP, Children of the Revolution Records - GURT 4 (1985, UK)
  4. Ulver: Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell 2xLP (ltd), Jester Records - TRICK 001 (2012, Norway)
  3. Joy Division: Unknown Pleasures LP (translucent red, textured outer sleeve, inner sleeve with squared corners) Factory - FACT 10 (1979, UK)
  2. Immortal: Diabolical Fullmoon Mysticism LP, Osmose Productions - OPLP 007 (1992, Germany)
  1. Darkthrone: A Blaze in the Northern Sky LP, Peaceville - VILE 28 (1992, Europe)
 • pppppp
  edited January 2021
  Ranskasta Osmoselta pakettia:

  Arghoslent/Martial Barrage: Send Forth the Best Ye Breed LP (blue/black splatter)

  Jenkkiläistä melodista death metallia ja kanadalaista brutaalia death metallia. Arghoslentin puolen takia tämä tuli hommattua. Tämä on ainakin toistaiseksi jäänyt Arghoslentin viimeiseksi äänitteeksi, ja ei ole ihan niin kovaa tykitystä kuin kolme aiempaa levyä + demot yms., mutta ei tässä musiikillisesti varsinaisesti mitään vikaakaan ole.


  Autopsy: Fiend for Blood 12"

  Jenkkiläistä death metallia. Bolt Throwerin ohella mielestäni maailman parhaan death metal bändin varhaistuotannon EP.


  Baptism: Morbid Wings of Sathanas 2xLP

  Suomalaista black metallia. Sarjassamme olikohan tässä ostoksessa taas mitään järkeä. 2005 ilmestynyt orggis-CD hommattu aikanaan. 2006 tuli vinyyli, jolta puuttuu yksi CD:n biisi, mutta sisältää yhden uuden biisin. Tällä tänävuonna ilmestyneellä tuplavinskalla on ensimmäistä kertaa mukana molemmat biisit samalla levyllä plus muutakin bonusmateriaalia. Vaikka Baptism kyllä noin yleisestiottaen menee sinne suomalaisen konsensus black metallin keskikastiin, niin tästä levystä olen aina pitänyt todella paljon, varsinkin nimibiisistä, vaikka melkoista Bathoryn Sadist lainaa tuo thrässiosuus onkin.


  Black Murder: Black Murder 12" (ltd, single sided, etched)

  Ranskalaista black metallia. Yksi monista Les Legiones Noiresin demoasteelle jääneistä projekteista, mukana varmaan tunnetuin LLN hahmo eli Vlad Tepes-bändin nokkamies Wlad Drakksteim.


  Blessed in Sin: Par Le Sang Du Christ (Opus Luciferi) 2xLP (ltd)

  Ranskalaista black metallia. Funeralista tutun kitaristi Black Christin myöhempi bändi. Par Le Sang Du Christ on melkoisen hämmentävä yhdistelmä käppäisyyttä ja teatraalista sinfoniallisuutta. Varsinkin kitarasaundit ovat jokseenkin kotikutoiset, mutta sitten taas syntetisaattoreilla vedellään kirkkourkuja sun muuta päälle siihen tahtiin, että välillä mennään jo melkein Cradle of Filthin ensilevyn tontille. Kuitenkin kovin pala itselle nieltäväksi on raskas eri efektien käyttö vokaaleissa. Itse en ranskaa niin osaa, mutta ilmeisesti jonkunlainen keskustelu ihmisen ja paholaisen välillä tässä on useammassa biisissä menossa ja käytettyjen vokaaliefektien kirjosta päätellen varmaan jotain muitakin hahmoja on mukana. Esim. nuo paholaisoletetun osuudet on tehty hidastamalla vokaaliraitaa niin että ääni madaltuu, enkä ole kyseisestä efektistä koskaan oikein perustanut. Biisien introissa yms. sitä vielä voi sietää, mutta läpi lähes koko levyn jatkuvana vähän raskasta kuunneltavaa. Jotenkin kaikki nämä  erilliset asiat yhdessä kuitenkin yllättäen toimii ja tekee levystä melkoisen mielenkiintoisen. Tätä onkin tästä levysatsista tullut nyt kuunneltua eniten.


  Tossa vielä sellainen raita, jolla ei noita vokaaliefektejä ole käytetty lainkaan, ja meikällä ei kyllä mitään mukisemista tästä biisistä, 5/5:


  Sentenced: Shadows of Past LP (white/clear galaxy)

  Suomalaista death metallia. Vihdoinkin sain tämän levyn hommattua (viime yrittämällähän toinen myyjä lähettikin saman bändin levyn Amok). Vaikka myöhemmin Sentenced tuli tunnetuksi vähän erilaisesta musiikista, debyyttilevy Shadows of Past on ihan tyylipuhdasta oppikirjanmukaista death metallia. Vähän ehkä liikaakin. Vaikka mikään ei töki eikä särähdä korvaan ja soitto on teknistä ja soundit sopivan brutaalit, niin kovin omaperäinen tämä levy ei ole edes oman genrensä sisällä.

 • pppppp
  edited January 2021
  Svartilta:

  Beherit: The Oath of Black Blood c-kasetti

  Suomalaista black metallia vuodelta 1990. ÖRH ÖRH BLÖÖRH ÖRH ÖRH BLÖÖÖÖ. 666/5!


  Ulver: Flowers of Evil LP

  Norjalaista ex-black metallia sittemmin hipster konemusaa, eli Ulverin uusi levy. Tällä kertaa tällaista myöhempien aikojen Depeche Modea kevyellä synthwave viballa. Kyllähän näistä viimeaikojen Ulvereista on jäänyt aika sellainen smug & calculated hipster-pipo vinossa maku suuhun, mutta jos sen kestää, niin ihan kelpo levy.

 • pppppp
  edited January 2021
  Italiasta tuli 2.12.2020 tilattu levypaketti perille sähäkästi jo 26.1.2021:

  Funebrarum: Beneath the Columns of Abandoned Gods LP (ltd)

  Jenkkiläistä death metallia. Alunperin nauhoitettu vuonna 2000, mutta meininki jossain old school suomalainen todella törkyinen ysäri death metal meets raskaamman puoleinen metallisempi puolacrust tyyliin Enough! ja Filth of Mankind. Helvetin kova levy. Huom! luulis ainakin esim. Karille maistuvan. Knoppitietona vanhan liiton roolipelaaja Jukka "Shrike of the Time Tombs" Kolehmainen Abhorrencesta kirjoittanut lyriikoita tälle levylle.


  Goatpenis: Htaed No Tabbas LP (single sided, etched)

  Brasialaista black metallia ja yksi alagenre war metallin pioneereista. Nauhoitettu vuonna 1992.


  Gorgoroth: Pentagram LP (ltd, silver)
  Gorgoroth: Under the Sign of Hell LP (ltd, silver)

  Norjalaista toisen aallon black metallia. Perus.


  Göden: Beyond Darkness 2xLP

  Jenkkiläistä doom/deathia. Winterin tyyppejä, ja koko konsepti tuntuu olevan jatkaa siitä mihin Winter jäi noin 30 vuotta sitten, mutta enemmän tästä tulee Celtic Frostin Monotheist mieleen, josta taas tuli lähinnä Southern Lord Recordsin bändit mieleen. Eli vanhat papat veivaa. Mielenkiintoisena knoppitietona, bändissä mukana ihan ysärin alussa I Wish You Were a Beer hitin tehneen Cycle Sluts from Hellin Vas Kallas aka Venus Penis Crusher. 


  Mortuary Drape: All the Witches Dance 2xLP

  Italialaista old school black metallia ysärin alusta. Nykyään varmaan joutuisi vastuuseen siitä kun levynkannessa plus bändikuvissa on urakoitu hautausmaalla lapio mukana ja otetaan kuvia jonkun aikaa maatuneiden kavereiden kanssa.


  Primordial: To the Nameless Dead 2xLP (ltd)

  Irlantilaista eeppistä folk black metallia. Niitä black metal bändejä, jotka uppoavat niillekin, jotka eivät yleensä black metallia kuuntele. Huom! suosittelen Kentille.


 • pppppp
  edited February 2021
  HRR:ltä muutama levy:

  Agalloch: The Mantle 2xLP (clear, ltd)

  Jenkkiläistä homo kuiskailu folk black metallia. Välillä mennään niin Ulverin Bergtatt tonteilla, että hirvittää. Lisäksi nämä levylafkasekoilut vähän ihmetyttää. Bändi itse väittää kivenkovaan, että kaikki muu paitsi The End Recordsin postimerkkeily vinyyliversiot ovat bootlegeja, mutta Euroopassa Grau myy omia vinyyliversioitaan omasta mielestään The End Recordsin lisenssillä. Discogsissa saman Grau pressingin eri värivarianteista yksi julistettu epäviralliseksi bootlegiksi, toinen vähän siltä väliltä ja kolmas ihan viralliseksi julkaisuksi. No tämä meikän versio on siis tuo viralliseksi julistettu, mutta tiedä näistä sitten. Ilmeisesti bändi laittanut nimet paperiin miettimättä ja jälkikäteen vituttanut ja sitten lafka hyvitellyt ja nykyään kaikki ookoo paitsi että ei ihan riippuen keneltä kysytään tai jotain en vittu tiedä ja yleensä minä tiedän.


  Asphyx: On the Wings of Inferno LP (ltd)

  Alankomaalaista old school death metallia. Äöyrh!


  Beherit: The Oath of Black Blood LP

  Suomalaista black metallia. GOAT WORSHIP! Laiton jo linkit hankkimaani kasettiversioon, mutta piti nyt vinyylinäkin hankkia vaikka ei mitään vitun järkeä maksaa 35 euroa perus vinyylistä. Sitäpaitsi kasettiversiossa mielestäni trveammat soundit. No tulee sunnuntaihesarin paksuinen booklet mukana jossa bändikuvia yms. stooria.

  Emperor: In the Nightside Eclipse LP

  Norjalaista black metallia. Niin puhkikuunneltu levy kuin olla vaan voi, mutta piti tämä half speed master nyt tyypata. 

  "Half-speed masters that are done well tend to have a specific sonic stamp, Fremer said. “Many listeners find that the high frequencies, especially transients, are pristine and super clean, while the lowest frequencies are not quite as powerful and/or extended as through standard speed cutting.”
  “Not everyone agrees with that, but many listeners do,” Fremer added."

  No tälle levylle tämä masterointi sopii kuin nyrkki silmään, parhaan kuuloinen versio tästä levystä mitä olen kuullut. Mutta älkää nyt saatana alkako half speed masteroimaan mitään Bolt Throweria.


  Holocausto: Campo De Extermínio LP

  Brasilialaista thrash/black/war metallia. Jos pitäisi yrittää historiasta löytää se hetki, kun thrash metal ja black metal olivat juuri siinä vaa'ankielellä niin ettei tiedetty kummasta on kyse, niin se on tämä levy.

  PS. Myös ensimmäinen war metalliksi julistettu levy (1987)


  Manilla Road: The Deluge LP (electric blue, ltd)
  Manilla Road: Mystification LP

  Jenkkiläistä heavy metallia. Kunnon vitun heviä!


  Pagan Altar: Judgement of the Dead LP (ltd)
  Pagan Altar: Lords of Hypocrisy 2xLP
  Pagan Altar: Mythical and Magical 2xLP (etched, ltd)

  Brittiäistä doom metal/NWOBHM:ää. Isä ja poika veivanneet kasarilta asti samassa bändissä. Iskee ainakin minulla todella sweet spottiin tällainen old school trad doomin ja new wave of British heavy metallin välimaastossa seilaava pioneeribändin kama.


  Paysage D'Hiver: Im Wald 4xLP + box

  Sveitsiläistä black metallia. Paysage D'Hiverin ensimmäinen virallinen täyspitkä levy vuodelta 2020, kaikki aiemmat levytykset (noin 14 täyspitkää) olleet bändin ainoan jäsenen Tobias Wintherr Möcklin mukaan demoja (jumalauta 3xLP:n mittaisia demoja!!!). Tämä levy on viimaa, tuiskua ja lumisadetta neljän LP:n verran. Koska kuunnellaan Paysage D'Hiveriä - no tietenkin talvella!


  Saint Vitus: The Walking Dead 12"

  Jenkkiläistä traditional doom metallia. Bändin ensimmäinen kolmen biisin EP. Levy niin mutkalla että neula pomppii. Otin yhteyttä HRR äijään ja selitin tilanteen. Availi levyjä ja totesi että koko painos samanlainen. Tarjosin, että olisin tyytyväinen kympin palautukseen, kun voin yrittää suoristaa levyn, mutta HRR äijä palautti täyden hinnan 17,99e.


  Xantotol: Thus Spake Zaratustra LP

  Puolalaista black/doom metallia ysäriltä. Yksi ensimmäisistä black metallia ja doom metallia yhdistäneistä bändeistä ja edelleen aika omassa lokerossaan.


 • Ei kai Agallochia oo oikein missään vaiheessa voinut BM bändiksi laskea? Tuota Mantlea on tullut kuunneltua jonkun verran viimeaikoina, ja enemmän mä sieltä jotain post-metal kikasteluja ja akustisia kitaroita kuulen kuin black metallia, vaikka lyriikkaosasto vähän esoteeriseksi yrittääkin. Itte ne käsittääkseni ovat läntänneet itsensä jonnekin folk/post metal linjoille vaikka norski-pagan meno maistuukin. Ei mitään, oon mä kyllä diggaillut tätä levyä.

  Sinänsä hauska että tästä pläjäyksestä mulle uutena tuli ainoastaan toi Paysage d'Hiver joka olikin oikein kelpoa Bläkyä joka kuulostaa bläkyltä mukaanlukien se pakollinen syna jolla on pimputettu sekaan urkuja ja jousia.
 • pppppp
  edited February 2021
  Genremäärittelyt on toki usein vähän niin ja näin, mutta itse lasken Agallochin black metalliksi. Jos ei muuten niin jo ihan sen takia kuinka paljon ollaan Ulverin ekalle levylle velkaa. Toki kaikenmaailman neofolkit ja post rockit ja post metallit ja post ties mitkä mukana sopassa. Varmasti ihan perusteltua määritellä tämä blackened joksikin muuksikin.

  Ja Paysage d'Hiver kyllä sitten oikein kunnon black metallia.

 • pppppp
  edited March 2021
  Pitkästä aikaa muutama levy:

  Eisenwinter: Verkommen, Entartet Und Verreckt LP

  Sveitsiläistä yhden miehen alkoholisti NSBM:ää. Karu meno.

  (kun ei yksittäisiä biisejä Youtubesta löydy, niin jos kiinnostaa niin tyyppatkaa vaikka tosta ajassa 12:07-14:42 biisi Stahlhammer)

  Grave Miasma: Exalted Emanation 12"

  Brittiläistä death metallia, mitenköhän tätä kuvailisi...Necros Christos kohtaa Incantation-tyyppisen caverncoren?


  Mäleficentt: Night of Eternal Darkness LP

  Kalifornialaista inkkari black metallia. Luulin aluksi, että tämä olisi ollut Black Twilight Circle skenen bändi mutta bändi kuuluukin toiseen kalifornialaiseen inkkari black metal inner circleen eli Night of the Palemooniin. Raakaa ja melodista tykittelyä.  Spear of Longinus: Nazi Occult Metal LP

  Australialaista NSBM:ää. Levyn nimi kertoneekin jo paljon, mutta nyt ei siis puhuta mistään perustason Thule-salaseuran Antarktiksen kätketyt tukikohdat ja Wewelsburgin riimujen salaisuudet natsiokkultismista, vaan nyt vedetään isot joogahousut jalkaan ja meditoidaan niin maan perkeleen transendentaalisesti. Syvän päädyn new age kristallihippeyshän nimittäin limittyy tietysti aivan saumattomasti kansallissosialismiin, ja jos ei tätä ymmärrä ei ole selvästikään tarpeeksi syvällä pelissä.


  Starcave: Final Sins LP

  Suomalaista tunnelma black metallia. Samassa studiossa väännettyä kamaa kuin Cosmic Church ja Circle of Ouroborus. Kiinalaisen Goatowarexin julkaisema levy, eli kunnon postimerkkeilyä ja kävi tsägä että onnistuin ylipäätään saamaan tämän, nythän tästä pyydetään jo ihan poskettomia summia Discogsissa.

  (taas Youtubesta löytyy vain koko levy, mutta suositellaas tosta vaikka biisiä Nameless Graves 8:10​-15:52)


 • pppppp
  edited March 2021
  Narbentagelta vihdoin paketti...

  Grausamkeit/Grabschänder: TransilvaniA/Deadly Tortured Split-10"

  Samaa vanhaa, Grausamkeit edelleen B.S.o.D.:n pääbändi, elikkäs saksalaista black metallia ja niin perinteisillä black metal linjoilla kuin mihin B.S.o.D. kykenee, eli ei kovin perinteisillä. Grabschänder myös saksalaista black metallia, nimensä mukainen bändi.


  Heroin Makes Happy: Psychonautic Satanic Sickness 5x12" box

  Yksi B.S.o.D.:n kryptisimmistä sivuprojekteista, miehen itsensä mukaan genre on drugstore/dark/key, eli aivan kusisen käppäistä lo-fi paha trippi pörinää satunnaisilla kasarileffa-soundtrack/Miami Vice viboilla. 120 euroa ja postit, eli tämä oli kallein yksittäinen julkaisu joka on koskaan tullut hommattua. Preorderin tein jo viimevuonna, piti tulla tammikuussa, mutta tulikin melkein neljännesvuoden myöhässä, boksi melkosen kämäsesti ja kiireellä DIY leikkaa/liimaa tapaan kasaan kyherretty, levynkannet kahtia taitetut pahviarkit ilman mitään liimauksia ja joka levyn kansi on vähän eri kokoinen, mukana tuleviin muovisleeveihin osaan mahtuu levynkannet sisään ja osaan ei, yksikään sleeve ei mahdu boksiin järkevästi sisään ja viidestä limited edition kangasmerkistä jotka boksin piti pitää sisällään yksi puuttuu ja toinen on tuplana. No, tällaista se kai on kun laittaa 120 euroa narkkarimusaan. Huikeaa kamaa, ei heikoille!


 • Tällainen paketti:

  Drug Darkness/Black Paralysis: Split-C-kasetti (ltd)
  Drug Darkness/Lucifer's Legion: Split-C-kasetti (ltd)

  Drug Darkness jenkkiläistä yhden naisen narkkari black metal/dungeon synth/drugstore/tiesmitä, hyvin pitkälti B.S.o.D. projektien inspiroimaa kamaa. Black Paralysis bosnia-herzegovinalaista vastaavaa tavaraa, eli O:n (Cave Ritual/Void Prayer, Sulphuric Night, Nigrum Ignis Circuli, Niteris ja vaikka tätä ei virallisesti missään ole sanottu niin väitän että myös Obskuritatem) B.S.o.D.:lle omistettu projekti, jolla ei muita julkaisuja ole kuin tämä split-kasetti. Lucifer's Legion australialaista yhden miehen syntsa black metallia.


  Faustian Pact: Outojen tornien varjoissa LP

  Suomalaista black metallia. Erikoinen tapaus, black metal undergroundista ponnistava bändi, jolla kunnon SIG syntsat, duurivoittoisia sointukulkuja ja biisien lyriikat käsittelevät mm. lintutornissa fiilistelyä


  Gjaldur/Krypta Nicestwa: Von Alten Gräbern/Krypta Nicestwa Split-C-kasetti (ltd)

  Saksalaista black metallia/puolalaista black metallia.

  Koko kasetti tossa:


  Grausamkeit: Fck God - Staring Into Darkness 10" (ltd)

  Eiköhän Grausamkeit ole jo tullut tutuksi, eli saksalaista black metallia ja B.S.o.D.:n pääprojekti. Siitä mielenkiintoinen julkaisu, että oikeasti uutta kamaa (2019 nauhoitettu), eikä mikään 2000-luvun alussa nauhoitettu pöytälaatikosta löytynyt sittemmin julkaistu äänite.
 • pppppp
  edited May 2021
  Tällä kertaa lähinnä punkkia ja pikkasen metallia:

  Death: Leprosy LP

  Jenkkiläistä old school death metallia. Varmaan klassisin death metal bändi ikinä.


  Disclose: Nightmare or Reality 12"

  Japanilaista Discharge palvontaa, ehkä liikaakin?


  Kollaa kestää: Neljän pennun ooppera 12"

  Parhaan suomipunkbändin sinkkukokoelma.


  Warning: Watching from a Distance 2xLP (ltd)

  Brittiläinen itkudoomin pelastaja.


  Wipers: Over the Edge LP
  Wipers: Is This Real? LP

  Mukavan synkkää old school jenkkipunkkia Oregonin Portlandista.


  Wire: Chairs Missing LP

  Britti punk/art punk/post punk bändi, jota kovasti arvossa pidetään.


 • pppppp
  edited May 2021
  Ja heti perään paketti black metallia sieltä niinsanotuimmasta päästä.

  Hate Forest: Nietzscheism 4x7" box (comp, ltd)

  Ukrainan black metal ihmeen ekat 4 seiskaa yhdessä boksissa, mukana hemmetin iso lippu.


  Maquahuitl: Teocalli of the Sacred War LP

  Inkkari black metallia, tarkemmin sanottuna ääri asteekki-nationalisti kamaa, eli Jenkkilän meksikaanisiirtolais NSBM:ää.  Vothana: Không Bao Giờ Nộp 2xLP (ltd)

  Äärinationalisista antikommunistista etelä-vietnamilaista black metallia aasianamerikkalaisen siirtolaisen soittamana, eli voisiko tätä nyt sitten kutsua venepakolais-NSBM:ksi?

  Yhtäkään biisiä tältä levyltä ei Youtubesta löydy, mutta aika miellyttävää surinaa ja tulee nostalginen fiilis, ihan kuin olisin vierailemassa vietnamilaisen mummoni luona jota en tiennyt minulla olevan.
 • pppppp
  edited May 2021
  Ja taas mennään...

  Avenger: Blood Sports LP (red)

  Homman nimi on NWOBHM.


  Candlemass: Epicus Doomicus Metallicus LP (ltd, red)

  Epic doomin ruotsalaisen uranuurtajan debyyttilevy.

Sign In or Register to comment.