Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Space Hulk 3rd ed

pppppp
edited February 2012 in Muut pelit
Nyt tarvitsisi sääntöselvennystä.

Kolmosedikassa Command pointeista sanotaan, että KUN line of sightissa oleva vihollinen tekee jotakin, puhalletaan peli poikki, jos ollaan käyttämässä Command pointteja, ja CP action tapahtuu ENNEN kuin vihollinen kerkeää edes aloittaa actioniaan. Overwatch säännöt taas sanovat, että OW ampuminen tapahtuu heti sen JÄLKEEN kun vihollinen on saattanut loppuun jonkun toimintonsa.

Itse olen tulkinnut tämän niin, että jos esim. vihu lähestyy yhden askelen Space Marinea, tämä voi Command pointeilla ostaa Overwatchin (tämän pitäisi sääntöjen mukaan tapahtua ENNEN kuin vihu on edes ehtinyt liikkua) ja sen jälkeen samantien ampua vihua (koska vihu lopettaa liikkumisensa siinä vaiheessa kun Space Marinella on jo OW päällä, ja OW ampuminen tapahtuu kun vihu lopettaa actioninsa).

KUITENKIN, FAQ:ssa todetaan näin:

"Q. Can you clarify how I can spend command points?
A. Command points have priority over everything. In your
turn, spend them however, wherever, and whenever you
want with no restrictions, interrupting another Space
Marine’s actions if desired. In the Genestealer's turn, you
have to wait until one of your Space Marines sees a
Genestealer do something. Then decide if you want to
spend any command points – you may do so to carry out
a single action with a single Space Marine anywhere on
the board (not just one that saw the Genestealer do
something). After spending any command points, check
for overwatch shots for Space Marines that didn’t have
command points spent upon them.
"

Eli mitäs vittua? Eikös tuo boldattu kohta ole aika selvässä ristiriidassa perussääntöjen kanssa?

TOINEN KYSYMYS:

Käytävässä kaksi Space Marinea peräkkäin, jälkimmäisellä overwatch, edessä olijan kimppuun käy genestealer, joka tappaa Space Marinen. Saako takana oleva ampua Genestealeria? Itse tulkitsisin, että saa, koska genestealerin LOPETTAESSA actioninsa Line of Sightin blokkaava Space Marine on jo kuollut, ja OW shooting tapahtuu genestealerin LOPETETTUA actioninsa, jos Space Marinen Line of Sightissa löytyy genestealer, joka on juuri toiminut. Ja sieltähän löytyy.

MUTTA ton FAQ tekstin jälkeen en ole enää varma. Itte oon siis pelannut niin, että tottakai saa ampua, koska niinhän ne säännöt sanovat. Mutta toisaalta niinhän ne säännöt sanovat ton Overwatch ampumisenkin suhteen, että CP:t eka ja OW-ampuminen vika, mutta FAQ jostain käsittämättömästä syystä toteaa, että tyypit, jotka ovat juuri CP:llä ostaneet OW:n eivät voi saman actionin aikana ampua.

Comments

 • No niin, sain itte selvitettyä jutun. Toi, että CP pointeilla tehdyt jutut tapahtuu ENNEN genestealerin toimimista viittaa genestealerin SEURAAVAAN actioniin, ei siis siihen actioniin, joka triggeröi mahdollisuuden käyttää CP:tä.
 • Space Hulkin nelosedikka (ilmeisesti aikalailla sama kuin kolmosedikka, mutta muutamilla lisäyksillä) tuli alle kaksi tuntia sitten myyntiin. Tilasin toki itselleni sellaisen samantien. Kannattaa varmaan toimia aika nopeaan.
 • Tässä juuri arvon että ostaako vai eikö osta.. sijoitusmielessä tuo ei varmaan enää ole niin hyvä, kun GW lykkää uuden "rajoitetun" painoksen heti kun kassassa on vajetta. ;)
 • Ihme vinkunaa olen lukenut erinäisiltä foorumeilta tästäkin. Viimeksi kun Space Hulk tuli ulos niin ei GW mun mielestä lupaillu että ne polkee muotit suohon ja hävittää alkuperäisen taiton vaan sen takia, että joku hamstraaja saisi vielä usean vuoden kuluttua myytyä paketti moninkertaisella hinnalla eBayssä. Mun mielestä on puhtaasti vaan plussaa se, että julkaisivat nyt uuden painoksen, kun aika monelta jäi ekalla kerralla oma kappale saamatta paketin myytyä loppuun niin nopsasti.

  Lisäksi hienoutta lisää se, että tällä kertaa boksin mukana tulevan Blood Angels skenapaketin lisäksi julkaistaan kolme (3) uutta kampanjaa/skenapakettia muille chaptereille (Deathwing, Ultramarines 1st Company ja Wolf Guard).

 • on 1410601960:

  Tässä juuri arvon että ostaako vai eikö osta.. sijoitusmielessä tuo ei varmaan enää ole niin hyvä, kun GW lykkää uuden "rajoitetun" painoksen heti kun kassassa on vajetta. ;)

  Tähän pitää kommentoida että Space Hulk ei ikinä ollut oikea "limited edition" tuote, jossa valmistaja takaa että niitä tehdään vain X kpl eikä yhtään enempää (eikä muuten ole tämä nykyinenkään).

  Kyllähän kerran 5 vuodessa tehtävä painos joka myydään melko varmasti loppuun viikossa täyttää aika hyvin "rajoitetun" painoksen kriteerit, itse olin matkoilla kun 20v juhlavuosipainos julkaistiin ja takaisin tultuani se oli myyty loppuun, joten ihan kiva että sen saa taas ostettua.

  Jos sijoitusmielessä katsoo, itse olettaisin että tässä käy sama kuin viime kerralla: painetaan yksi erä, myydään se loppuun viikossa, julkaistaan uusi 5v päästä. Eli varmaan 3-4v päästä saa parhaan hinnan takas :P
 • Ollaanpas sitä nyt otsa rypyssä siellä näppiksen takana.  :P Jos edes olis tapana/varaa ostaa pelejä hyllyyn pölyttymään, ovat ne aika kehnoja sijoituskohteita, joten toki tuossa oli suurin osa huumoria ja vain loput GW:lle naljailua.

  Totesin että eipä tuota tulisi varmaan pelattua kuin ppp:n kanssa, joten jääpi kaupan hyllyyn tällä kertaa. Katsotaan harmittaako 3-4:n vuoden kuluttua (spoiler: ei harmita ;).


 • Jos pitää ostaa pelejä sijoituksena niin ostaisitte edes jotain hyviä sellaisia :)
 • On ainakin GW:n nettisivuilla sold out, mutta tulee kauppoihin lauantaina. Saakohan sitä Helsingin GW:n liikkeestä vai mistä sitä saa?
 • Tulee kuulemma 24 kpl Helsingin GW:n liikkeeseen, tosin maanantaina niistä oli jo 6 varattu (tosin ne suostuu pitämään niitä varattuina vain tunnin-pari).

  Jos Hulkin vielä haluaa ja lauantaina on aikaa tulla noutamaan klo 11-12 välillä, niin kannattaa varmaan soittaa sinne Hesan GW:n liikkeeseen ja kysyä montako niitä on vielä jäljellä...
 • Ennnakkotilasin sen jo Fantasiapeleistä. Eiköhän sen saa sieltä kun lauantaina ilmestyy. Paljon muuten maksaa GW:n liikkeessä? Fantsuissa hinta oli tasan 100 e.

  Onko Fantsuilla vielä se paljousalennusjuttu kun ostaa tietyllä euromäärällä saa x-määrän alennusta?
 • Onkohan nuo lisäosat tulossa saataville muualle kuin iTunesiin?  >:(
 • Space Hulk hallussa. It's beautiful!
 • Tässä kattava vertailu 4. ja 3. edikoiden välillä. Tämä uusi edikka on enemmänkin revised 3th edition, mutta GW kutsuu sitä 4th editioniksi. Laatikko on ehkä massiivisin lautapeliloota minkä olen koskaan nähnyt ja kädessä pitänyt. Painoa 4,3 kiloa, 43 cm pitkä, 29 cm leveä ja 10 cm korkea. Fantsun kassin toinen sanka hajosi kun sitä erehtyi kantamaan kahvasta.

  http://www.bolterandchainsword.com/topic/296990-space-hulk-4th-edition-whats-newdifferent/

  - White Dwarf #33:ssa on tehtävä nimeltä Beachhead ja koko lehti käsittelee uutta Space Hulkia. Se unohtui ostaa, damnit! Tosin googlettamalla koko lehti löytyy e-versiona. Pitänee ostaa itse lehti myös.
  - Melkein kaikissa tehtävissä yhden tai kahden Space Marinen aseistusta on muutettu (yleensä huonompaan suuntaan Space Marineiden kannalta - yleensä storm bolter/chainfist -> storm bolter/power fist).
  - 3 uutta tehtävää: Into the Depths (turbo-lift mukana), Hard Vacuum (damage control room ja hard vacuum rule), No Escape (breach countereita).
  - Säännöt lähes identtiset, joitain pieniä selvennyksiä ja lisäyksiä uudessa edikassa.
  - Overwatch muuttunut. Terminatoreiden ei tarvitse ampua pakosti jos overwatchissa.
  - Uusia palikoita ja countereita: 4 corridoria, 1 huone, 2 umpikujaa, 2 boarding torpedoa, 2 boarding torpedo ramppia, 1 turbo-lift, 2 turbo-lift entrancea, 4 beach turn counteria.

 • on 1411216177:


  Onkohan nuo lisäosat tulossa saataville muualle kuin iTunesiin?  >:(


  Varmasti Google, Torrentz.eu tai Piratebay tarjoavat ilmaisversiot meille, jotka emme käytä Applen tuotteita. Kerrankin tuotteita joita olisin voinut ostaa rahalla. No, piratoidaan sitten, lisäfigut ostan kuitenkin fyysisesti.

 • on 1411323127:


  on 1411216177:


  Onkohan nuo lisäosat tulossa saataville muualle kuin iTunesiin?  >:(


  Varmasti Google, Torrentz.eu tai Piratebay tarjoavat ilmaisversiot meille, jotka emme käytä Applen tuotteita. Kerrankin tuotteita joita olisin voinut ostaa rahalla. No, piratoidaan sitten, lisäfigut ostan kuitenkin fyysisesti.


  Kentti, nää iTunesin puolella olevat lisäosat, sääntökirjat yms. eivät ole e-kirjoja, vaan interaktiivisia iPad appeja. Eli ei taida piratointi onnistua...

  Noh, onneksi toistaiseksi kaikki mitä GW on iTunesin kautta julkaissut on myöhemmin tullut Black Librarylta oikeina e-kirjoina ja PDF:inä. Saattaa tosin mennä pahimmassa tapauksessa useampi kuukausi.
 • ^ Mutta ei fyysisinä julkaisuina missään vaiheessa?

 • on 1411384496:


  ^ Mutta ei fyysisinä julkaisuina missään vaiheessa?


  40K:n supplementit tuli aikaisemmin ensin iTunesina ja sitten vasta fyysisinä, mutta nykyisin trendi on näyttänyt olevan se, että niissäkin fyysinen kirja, iTunes app ja e-book/PDF julkaistaan samaan aikaan.

  Eli sillä perusteella nää Space Hulk extra-kampanjat tuntuis kuuluvan enemmänkin samaan kategoriaan dataslatejen yms. kanssa, eli julkaistaan ainoastaan sähköisinä.
 • Bollocks!

 • on 1411385623:


  on 1411384496:


  ^ Mutta ei fyysisinä julkaisuina missään vaiheessa?


  40K:n supplementit tuli aikaisemmin ensin iTunesina ja sitten vasta fyysisinä, mutta nykyisin trendi on näyttänyt olevan se, että niissäkin fyysinen kirja, iTunes app ja e-book/PDF julkaistaan samaan aikaan.

  Eli sillä perusteella nää Space Hulk extra-kampanjat tuntuis kuuluvan enemmänkin samaan kategoriaan dataslatejen yms. kanssa, eli julkaistaan ainoastaan sähköisinä.


  Nojoo, iTunesin kyllä saa PC:llekin asennettua, joten eikö silloin pitäisi niiden ostaminen onnistua myös? Mutta kävi miten kävi, kunhan e-book tulee (jos tulee), sitten hankkii sen ja printtaa pihalle. Ja eiköhän joku skannaa iPadin screeniltä tai ota kuvakaappauksia ja koosta niistä pdf:iä tai jotain.

 • on 1411394503:


  Nojoo, iTunesin kyllä saa PC:llekin asennettua, joten eikö silloin pitäisi niiden ostaminen onnistua myös?


  Jos nyt iTunes suostuisikin jostain kumman syystä myymään PC:llesi kyseisen applikaation, niin mitä hyötyä siitä nyt sitten olisi kun se ei asennu tai pyöri millään muulla käyttiksellä, kuin iPad iOS:llä?
 • No niin, nyt on paketti hallussa. En uskaltanut vielä ottaa muoveista, mutta takakansitekstin perusteella erona kolmosedikkaan on neljä uutta tehtävää ja muutama uusi lattialaatta.
 • Haitko ppp mistä ja jos et Fantsuista, paljon maksoi?

 • on 1411748196:


  Haitko ppp mistä ja jos et Fantsuista, paljon maksoi?


  Tilasin Waylandilta. 86 puntaa posteineen.

 • on 1411749594:


  on 1411748196:


  Haitko ppp mistä ja jos et Fantsuista, paljon maksoi?


  Tilasin Waylandilta. 86 puntaa posteineen.


  Eli about 110 euroa. Ei sitä oikein halvalla saa mistään.
 • Melkein vuosi meni, mutta nyt sitten aloin kasaamaan Space Hulkia ja huomasin, että mukana on vain 18 door standia, mutta 20 ovea. Pelin mukaan standeja pitäisi olla 20, mutta näin ei ole. Onko muilla ollut 20 standia?
 • Ahhahaha, elikkä pitäisi olla 22 Genestealeria, mutta onkin 27, puuttuu 2 door standia, Broodlord, Dead Space Marine ja Artefact. Onkohan jäänyt yksi sprue kokonaan pois ja laatikkoon mennyt kaksi samaa sprueta? Saapa nähdä saanko koskaan oikeita osia, koska ostin pelin syyskuussa ja vasta nyt kasasin sen.
 • Tuossa on syy miksi mä yleensä avaan paketin jo kaupassa. Vaikka sitten sulkisin sen saman tien ja koskisin siihen seuraavan kerran vasta paljon myöhemmin...

  Käytännössä sun kannattaa jättää kaikki kokoaminen sikseen ja käydä paketin kanssa Helsingin Warhammer -storessa. En tiedä auttaako, mutta se lienee ainoa vaihtoehto.
 • GW:stä ei ole suoria kokemuksia, mutta aikoinaan fantsusta pikku-ukkoja ostaessa ei haitannut vaikka oli kokoaminenkin aloitettu ja aikaa kulunut, kun meni boksin kanssa osoittamaan, että nyt on 8 ritarille 10 oikeanpuolista puolta hevosista ja 6 vasenta puolta niin takahuoneesta kaivettiin puuttuneet spruet.

  Ainankin aikoinaan noita pakkausvirheitä sattui GW:lle varsin usein, kun osat ja spruet keräiltiin (ja ehkä vieläkin kerätään) käsin paketteihin.
 • Noh, laitoin viestiä GW:lle, katsotaan miten vastaavat. Peliähän ei enää saa mistään, joten voin toki viedä pelin Fantsuihin ja saada rahat takaisin, mutta peliä en saa enää mistään satasella. Ainakin keskustelupalstoilla ovat olleet suhteellisen tyytyväisiä GW:n asiakaspalveluun puuttuvien osien kanssa (olisi luullut, että GW:n aspa on ihan paska) ja dokumentoin kaikki puutteet ja erheet kuvallisesti ja pistin ne viestin mukana, joten ans kattoo.

  Ja tosiaan avasin laatikon aikaa sitten, mutta otin sieltä vain ohjekirjat luettavaksi, en tosiaan alkanut katsomaan onko kaikki Genestealerit mukana. Nyt kun katsoin, niin olen saanut kolme identtistä Genestealer-sprueta kun paketissa ilmeisesti pitäisi olla kaksi identtistä ja yksi sprue missä minulta puuttuvat osat ovat.
 • Itsellä on nelosedikan (tai siis laajennettu 3rd ed) Space Hulk vielä muoveissa. Nyt jännittää onkohan siellä kaikki osat.
 • Raportoihan kentti miten sitten homma etenee.

 • on 1434737812:


  Peliähän ei enää saa mistään, joten voin toki viedä pelin Fantsuihin ja saada rahat takaisin, mutta peliä en saa enää mistään satasella.


  Ellei GW taas "löydä" erää jo "loppuun myytä" peliä varaston takarivistä... ;)

  Ei olis eka kerta.
 • Laittoivat meiliä GW:ltä. Pesivät kätensä, koska olen ostanut tuotteen independent traderilta, eli Fantsuilta, joten joudun itkemään asian heille. Onneksi on kuitti tallessa.

 • on 1434816713:


  Laittoivat meiliä GW:ltä. Pesivät kätensä, koska olen ostanut tuotteen independent traderilta, eli Fantsuilta, joten joudun itkemään asian heille. Onneksi on kuitti tallessa.


  ::)

  Eli valitat Fantsuun ja ne valittaa valmistajalle eli GW:lle. Hoh hoijaa.
 • Fantsuilla ei ole boksia ainakaan netin mukaan ja sain myös viestiä GW:ltä, ettei heilläkään ei ole varaosia eikä laatikoita Space Hulkiin, koska peli on sold-out, joten osat jäivät nyt saamatta. Toivottavasti ppp sun boksissa on kaikki osat...

  No, mulla on selkeä suunnitelma millä saan kyllä osat, se vain vaatii hieman töitä. ;)
 • Soitto Fantsuihin paljasti sellaisen seikan, että heillä saattaa olla Oulussa yksi avaamaton paketti sekä heillä on luultavasti varaosina vuoden 2009 Space Hulk, jonka figut pitäisivät sopia yks-yhteen. Huomenna pitäisi selvitä, kahtotaan. Olen omaksi huvikseni lähetellyt GW:n kanssa sähköposteja edes-takaisin ja täytyy myöntää, että olen ollut hieman piilovittuileva heille viesteissäni. =D
 • GW ei vastannut enää mitään enkä jaksa heitä enää kiusata, mutta Fantsuista löytyi puuttuvat osat, ainoastaan Broodlordilta puuttuu kaksi kättä. Noh, nyt on sitten ylimääräisiä 'Stealereita kahden Broodlordin käsien hinnalla.

 • on 1435330013:


  GW ei vastannut enää mitään enkä jaksa heitä enää kiusata, mutta Fantsuista löytyi puuttuvat osat, ainoastaan Broodlordilta puuttuu kaksi kättä. Noh, nyt on sitten ylimääräisiä 'Stealereita kahden Broodlordin käsien hinnalla.


  Mihis fantsun Broolordin kädet ovat hävinneet?  :o
 • ^ Menneet varaosiksi jollekin joskus.

 • on 1435330013:


  GW ei vastannut enää mitään enkä jaksa heitä enää kiusata, mutta Fantsuista löytyi puuttuvat osat, ainoastaan Broodlordilta puuttuu kaksi kättä. Noh, nyt on sitten ylimääräisiä 'Stealereita kahden Broodlordin käsien hinnalla.


  Eli aika kädetöntä meininkiä ;)

 • on 1435339509:


  on 1435330013:


  GW ei vastannut enää mitään enkä jaksa heitä enää kiusata, mutta Fantsuista löytyi puuttuvat osat, ainoastaan Broodlordilta puuttuu kaksi kättä. Noh, nyt on sitten ylimääräisiä 'Stealereita kahden Broodlordin käsien hinnalla.


  Eli aika kädetöntä meininkiä ;)


  Yeah baby! Olisivat voineet GW:ltä esim. antaa vastaavia kalliimpia figuja, esim. Broodlordeja saa yksittäisinäkin kappaleina, jne.
 • Kävin hakemassa Fantsuista puuttuvan spruen. Broodlordilta puuttui vain yksi käsi, kolme on tallessa, mutta koska kolmosedikan ja nelosedikan välillä on eroja, mulla on nyt kuusi ylimääräistä door standia ja 8 ylimääräistä Genestealeria (oli ennestään 5 ylimääräistä).  ;D

 • on 1435419486:

  koska kolmosedikan ja nelosedikan välillä on eroja


  Jaa sprueissa?  :o

 • on 1435419882:


  on 1435419486:

  koska kolmosedikan ja nelosedikan välillä on eroja


  Jaa sprueissa?  :o


  Hmm, kolme identtistä sprueta, 18 door standia, 27 genestealeria, eli normaalisti ilman tuota sprueta minkä nyt sain, mulla olisi 12 door standia ja 18 genestealeria. Uudessa spruessa oli 8 door standia ja korjaan, neljä genestealeria, ei kolme, joten sprue taitaa olla kummassakin edikassa sama. Nyt mulla on ylimääräisenä yksi sprue missä oli 6 door standia ja 9 genestealeria.
 • 3rd ed tokavika skenu pelattiin tänään, sama vielä toisinpäin ja sitten yksi skenu jäljellä ja sitten pitää miettiä korkataanko 4th ed vai aloitetaanko 3rd edin ekasta skenusta uudelleen.

 • on 1452037137:


  3rd ed tokavika skenu pelattiin tänään, sama vielä toisinpäin ja sitten yksi skenu jäljellä ja sitten pitää miettiä korkataanko 4th ed vai aloitetaanko 3rd edin ekasta skenusta uudelleen.


  Ihan mielenkiinnosta, kuinka kampanjanne on sujunut? Onko Verienkelten kunniatahra pian puhdistettu, vai toistuuko Sin of Damnationin menneisyys uudelleen?
 • Ihan mutulla sanoisin pelien menneen aikalailla 60/40 genestealereille, eli ei kumminkaan ole ihan pyyhitty lattioita verienkeleillä.
Sign In or Register to comment.