Pääsiäisleiri on peruttu. Lisätietoja hallitus tiedottaa-alueelta
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Herrasmiesten fabaturnaus pitkäperjantaina

edited January 1970 in Figupelit
No niin, laitetaan tännekin ylös tämä tapahtuma, vaikka porukkaa onkin jo muilla keinoin kutsuttu osallistumaan.

Säännöt ja kompit on simppelit: 2400pts lista, dispel scrollit on bannittu, muuten ei rajoituksia. Saa ottaa special charactereita ja folding fortresseja jos tahtoo. Tähän kumminkin sellainen varoituksen sananen että jos joku Tecliksen Folding fortressilla tms. epäurheilijamaista ottaa mukaansa, muut osanottajat ovat oikeutettuja antamaan sakinhivutusta saunassa. Reilut listat, herrasmiesäännöt. Jokainen joka ottaa osaa varmaan tietää ne oman armeijansa pahiten rikki olevat jutut.

Sääntöepäselvyyksissä kohoittaisin ratkaisemaan asiat ensin keskenään, ja tarpeen vaatiessa kysymään naapuripöydästä neuvoa. Jos jostain syystä huomaatte pelin jälkeen pelanneenne väärin, tough luck. Matsin loputtua tulos pysyy voimassa ellei jotain todella törkeää huijusta tule esiin. Siinä teidän matsissa säännöt nyt vaan sitten meni niikuin ne meni, tuloksia ei aleta muuttelemaan jälkikäteen.

Jokainen pelaa kolme peliä, suoraan peruskirjan skenuista, aikataulu ja ottelut seuraavat

13:00 Järjestäytyminen

13:30-1700 Battleline (peruskirja s. 144)

18:00-21:30 Dawn attack (s. 145)

21:30 Saunatauko alkaa, viimeinen ottelu saunomisen jälkeen:
Meeting engagement (s. 149)

Kysymyksia, kommentteja tms.  voi esittää.
«1

Comments

 • Oliko ylimääräisiä lainajengejä saatavilla? Tai aloittelijoiden demopöytää?

 • on 1332418742:


  Oliko ylimääräisiä lainajengejä saatavilla? Tai aloittelijoiden demopöytää?


  Entä demonipöytää?
 • Onko tuossa turnauksessa mahdollista käyttää noita sääntökirjan s. 136-139 liittoutumissääntöjä ja pelata kahden pelaajan liitossa 1200p/1200p armeijoiden jaolla?

  Oltaisiin Aten kanssa kyllä vanhoina WH addikteina kiinnostuneita tost turnauksesta, mutta tosielämän realiteettina armeijoiden koko tulee meidän kohdalla vastaan aika rajusti tällaisessa isohkossa pelissä. Ainakaan Atte ei saa Ogreilla mitenkään edes 2000 pistettä aikaan ja itselläkin taitaa melkein tuo 2000p pinta olla käpsillä rajana armeijan koossa.

  Ajateltiin, että josko voitaisiin pelata liitossa (???) tuolla yllämainitulla tavalla, mikäli kyseiselle järjestelylle ei katsota olevan mitään estettä järjestäjän / muiden pelaajien puolelta.

 • on 1332449377:


  Onko tuossa turnauksessa mahdollista käyttää noita sääntökirjan s. 136-139 liittoutumissääntöjä ja pelata kahden pelaajan liitossa 1200p/1200p armeijoiden jaolla?

  Oltaisiin Aten kanssa kyllä vanhoina WH addikteina kiinnostuneita tost turnauksesta, mutta tosielämän realiteettina armeijoiden koko tulee meidän kohdalla vastaan aika rajusti tällaisessa isohkossa pelissä. Ainakaan Atte ei saa Ogreilla mitenkään edes 2000 pistettä aikaan ja itselläkin taitaa melkein tuo 2000p pinta olla käpsillä rajana armeijan koossa.

  Ajateltiin, että josko voitaisiin pelata liitossa (???) tuolla yllämainitulla tavalla, mikäli kyseiselle järjestelylle ei katsota olevan mitään estettä järjestäjän / muiden pelaajien puolelta.


  Eipä meikällä ole mitään tuota vastaan.

 • on 1332418742:


  Oliko ylimääräisiä lainajengejä saatavilla? Tai aloittelijoiden demopöytää?


  Meikällä ei ylimääräisia armeijoita ole, Tuukalla on useampikin armeija. Siltä kannattaa kysyä.
 • Mulla olisi ylimääräiset käpsät ja khemri joita voisi lainata. Kaipa tällä leirillä tulee muutenkin fabaa pelattua. Ville ei pääse turnaukseen esim mutta tulee turnauksen jälkeisinä päivinä tod näk paikalle helffiensä kanssa.
 • Niin ja Elukka + Atte: mitä enemmän pelaajia sen parempi! Mun käpsistä riittäisi hyvin sulle täydennystä ja silti niistä saisi toisenkin armeijan kasaan.

  Atte voi lainata multa armeijaa tai sitten voidaan jotain muutakin vielä pohtia ratkaisuksi. Ogreilla pelailu olis tietysti siistein vaihtoehto. Yks mahollisuus vois olla vaikka, että Atte voisi täydentää listaansa storm of magicin bound monstereilla. Jos siis sattuisi löytymään nurkista jotain hirviöitä... Storm of Magicissähän löytyy great eaglesta lohikäärmeisiin monsuille hintoja ja jonkin verran vielä niihin modausvaraa. Tollanen yks iso monsu on yleensä 150+ pistettä. Griffon esim 150-250 upgradeista riippuen.

 • Tosta listojen tasosta ja herrasmiesmeiningistä voisi mainita vielä sen verran, että tarkoitus on kuitenkin hyvillä listoilla pelata, joten parastaan saa panna, mutta likaisia temppuja ei kovin hyvällä katsota. Missä se raja sitten menee? Epäreilua voisi olla vaikkapa Teclisin käyttö (folding fortresin kanssa se olisi tosin varmaan huonompi kuin ilman sitä), käpsillä super-katapultti yms sotakone spam, käpsillä dispel riimut (kun scrollikin on kerran kielletty), pyyreillä 75% ethereal listat jne. Eli pitää olla jo yritystä jotta lista olisi liian mauton. Hyvillä listoilla jengi kuitenkin pelaa joten turhaan ei kannata kainostella.
 • Teclis/Folding-Fortress, Sotakonespam ja All-Out Ethereal on tosi helppo tunnistaa likaiseksi tempuksi. Perusajatus niissä kaikissa on se, että vastustajalla ei ole mitään mahdollisuuksia k.o listaa vastaan, ellei ole ollut etukäteen tietoinen listasta ja rakentanut oman listansa pelkästään sitä varten.

  Oikeasti koko Fabassa on yleensäkin vain muutama armeija, joiden armybook on sen verran rikki että jotain noin mautonta edes pystyy rakentamaan. Jos missään vaiheessa armeijan pointseja laskiessa tulee mieleen, että olet voittanut seuraavaa pelin jo rakentaessasi armeijan, niin silloin läpsi itseäsi ja aloita alusta.
 • Hei ihan sellaista kysyn tuosta proxyämisestä että haittaako ihmisiä jos proxyän orc boyz:lla chaos warrior:ta ? Kyllä oikeita chaos ukkoja löytyy, mutta jotta saisi järkeviä yksiköitä niin voinko käyttää?
 • ^Ootko sä Tapsa? Kaipa joku pieni proxyttäminen käy. Saisitko kuitenkin chaos warruja eturänkkiin? Jos yksi pelaaja vähän proxyttää niin ei kai se haittaa, mutta toivomus on kova ettei tää aukaise tulvaportteja.

  On muuten aika julkaista pelaajalista. Kateltiin Koffelin kanssa, että meillä on pelikerhon kautta 4 pöytään foumit/pöytäpalikat. Sopivasti joukkueitakin näyttäisi olevan 8. Varaa olisi ottaa vielä yksi pari mukaan, mutta silloin yksi pöytä menisi nuqumarakennuksen aulaan ja ei olisi pöytälaattoja, joten maalarinteippillä jouduttais rajaamaan pöytä eikä se olis yhtä hieno kuin noi muut.

  Mutta pelaajat:
  1. General Kari the Greedy. Moneylender from Nuln, commander of Altdorfs Defensive Regiment.
  2. Count Tuukka of House Strigoi. Forever cursed by blood and hunger.
  3. Beastlord Mustis of the scattered herdstone.
  4. Warboz Kenkkilä of the Green Tzunami. Loudest ist bossest.
  5. Dreadlord Koffeli of the dark kin. Blessed by Khaine and Malekith.
  6. Great Prophet Tapsa of Gork. Arctyrant of Grey Mountains.
  7. Sir Nygren the Fair. Cursed by luck but blessed by damsel and Lady of the Lake.
  8. Prince Elukka of Kraka-Drak and his clan. Supported by mercenaries from Fire-Eaters tribe led by Atte the butcher.
  9. Warlord Joonas from frozen north. Chosen of dark gods.
  10?
 • Maastoista

  Mulla on aika paljon maastoa. Ajattelin julkaista maastojen tietoja etukäteen niin tiedätte. Jokaisella pöydällä on 1-2 special* maastonpalaa.

  Kukkuloita: paljon.
  Aitoja: 4 settiä. Löytyy sekä puuta, kiveä, että pensasta. Fenceä ja Wallia peliteknisesti.
  Taloja: 2kpl. Nämä voisivat olla yksikerroksisia, kun ovat niin pieniä.
  Mysterious woods. 1kpl.
  Watchtower: 2kpl. Lasketaan kahden kerroksen rakennuksiksi.
  Garden of Morr*: 1kpl. Aidat = blessed bulwark. Hautuumaa = charnel pit.
  Statue of Morr*: 1kpl Sigmarite Shrine.
  Lair of Astromancer: Rakennukset lukossa. Velho ampuu lightirilla kaikkia maastossa kulkevia.
  Ruined Tower*: Wizards Tower.
  [glow=red,2,300]Storm of Magic maastot [/glow] Näihin ei voi mennä, koska magian virrat ovat liian arvaamattomaat. Lähellä olemisesta tapahtuu juttuja. Leirllä voi pelailla myös storm of magicia ;)
  Dreadfire Porta*l:1kpl Banestone
  Eternity Stair*: 1kpl Arcane Ruins
  Megawrath Throne*:1kpl  Sinister Statue
  Balewind Vortex*: 1kpl  Magic Cirle

 • on 1332883302:


  ^Ootko sä Tapsa? Kaipa joku pieni proxyttäminen käy. Saisitko kuitenkin chaos warruja eturänkkiin? Jos yksi pelaaja vähän proxyttää niin ei kai se haittaa, mutta toivomus on kova ettei tää aukaise tulvaportteja.  Tervehdys Eris, Olen Joonas Mäenrinta
  Pelaan Warriors of Chaos armeijalla

 • on 1332883302:  1. General Kari the Greedy. Commander of Altdorfs Defensive Regiment.  Nuln, nuln!
 • Mistä se pirun Koffeli aina tulee, puhekielessä sen ymmärrän mutta miksi kirjoitettuna?

  on 1332883302:


  5. Lord Koffeli of the dark kin. Blessed by Kaine and Malekith.


  Ja se on Dreadlord, ei pimeähaltijoilla mitään tavallisia lordeja ole. Khaine btw.

 • on 1332883302:


  3. Beastlord Mustis of the scattered herdstone.


  Corrected for ya.  ;)

 • on 1332939878:


  on 1332883302:


  ^Ootko sä Tapsa? Kaipa joku pieni proxyttäminen käy. Saisitko kuitenkin chaos warruja eturänkkiin? Jos yksi pelaaja vähän proxyttää niin ei kai se haittaa, mutta toivomus on kova ettei tää aukaise tulvaportteja.  Tervehdys Eris, Olen Joonas Mäenrinta
  Pelaan Warriors of Chaos armeijalla


  Ugh! Mukavaa, että harkitset mukaan lähtemistä! Ei sulta sattuisi löytymään pelikaveria jonka saisit suotuteltua mukaan sillä siten saataisiin varmimmin tasamäärä pelaajia kasaan ja voitais lyödä ilmottautuminen lukkoon. Kakkosvaihtoehtona voitais tarjota laina-armeijaa jollekkin kiinnostuneelle tai yrittää jakaa dwarf&ogre jengiä jotenkin kahdeksi. Parasta olisi kuitenkin jos homman sais lyötyä hyvissä ajoin lukkoon. Kuinka todennäköisesti pääset muuten paikanpäälle? Laitan yv-viestiä Elukalle.
 • Tota tota, tuona päivänä ei taida leirikeskuksessa jäädä hirveesti figupelikäyttöön sopivia pöytiä vapaaksi, vai mites se nukkumarakennuksen sali, onko sekin tulossa Faba-käyttöön?

  Siksi kyselen, kun olis Dr.Loven kanssa tarkoitus jonain päivänä 40k:ta pelata leirillä, ja toi perjantai olis silleen hyvä, että varmaan on vähemmän muutenkin pelejä, tosin sitten taas just tää, että mahtuuko minnekään enää figupeliä.
 • Just tällä hetkellä näyttäis siltä, että salin kuudesta pöydästä viisi menee turnausfoamien alustoiksi eli saataisiin kaikki figupelit pyörimään saliin. Koska leirillä on paljon maastoa ja hyvät foamit tarjoutuu leirillä varmasti poikkeuksellisen hyviä mahdollisuuksia pelailla figupelejä, mutta juuri perjantai ei paras päivä tälle toiminnalle varmasti ole jollei sitten pelaa turnauksen loputtua. Ajattelin itse esim pelailla storm of magic pelin Tapsaa vastaan jossain vaiheessa.

  Foameista puheen ollen ajateltiin koffelin kanssa käydä ostamassa viidettä pöytää varten foamit. Nämä pöytälevyt voi ostaa omakustannehintaan turnauksen jälkeen. Niille ei oikein ole tarvetta pelikerholla, kun säilytystilat ovat hieman rajalliset. Jos ottajaa ei löydy otan ne varmaan omaan häkkikellariin odottelemaan mahdollista käyttöä. Tollaselle yhdellä kolmen foamin pelipöydällä hintaa tulisi noin 20-30 euroa. suosittelen.
 • Kari laitas se pisteytyssysteemi.
Sign In or Register to comment.