Pääsiäisleiri on peruttu. Lisätietoja hallitus tiedottaa-alueelta
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Pääsiäisleirillä figuja?

pppppp
edited January 1970 in Figupelit
Saa nyt nähdä kerkeänkö kaikki uudet säännöt tuosta viimein saamastani DoC Armybookista sisäistää ennen leiriä, mutta siis Faballa mennään, kun paremmat eväät Faba armeijan kasaamiseen leiriksi mulla tällä hetkellä on kuin 40k:n.

Eli ainakin polaria, lähdetään siitä, että otetaan Fabaa messiin! Yritän saada puserrettua ittestäni sen, että saisin tsekattua mihin pistemäärään ukot järkevästi riittää, mutta ainakin 1500 onnistuu.

Comments

 • Jees, mä otan mun Faba -laatikon messiin, eli sellasen 3000 edestä petomiehiä. Teen valmiiksi vaikka 1500, 1800 ja 2000 pointsin listat.

  EDIT: 1800 pointsia on helpompi laskea kuin 1750
 • Voisin itte ottaa empiren mukaan.
 • Voisin kasata vihreästä laumasta jotkut variantit 1500-2000.
 • Tein myös 1500 ja 2000 listat.
 • Leirillä tuli tuossa DoC vs. Empire -pelissä puhetta siitä, voiko character (tässä tapauksessa Epidemius) piileskellä kakkosrankissä, jos eturankissä ei command groupin + muiden characterejen takia riitä tila. Tämä on yleinen taktiikka ainakin intternetsin mukaan, mutta leirillä päädyttiin sääntöjä pikaisesti selailemalla ja FAQ:ta ulkomuistista muistelemalla toiseen tulkintaan.

  Kaivoin nyt sitten paremmalla ajalla aiheeseen liittyviä sääntöjä esiin:

  BRB p. 92:

  "Any model's that make up a unit's command group must be placed in the front rank of the unit, unless there is not enough room for them to fit. Where this happens, as many command group models as possible must be placed in the front rank and any remaining models are placed in the rank behind it."

  WHFB FAQ:

  "Q: Must a character be moved to the front rank of a unit as soon
  as a space becomes available? (p100)
  A: Yes."

  BRB p.97:

  "When character joins a unit, they are placed in the front rank (regardless of distance). Rank-and-file models, except for the command group that must remain in the front rank, are moved to the back ranks to make room for the characters. If there is no more room in the front rank, some characters will have to go to the second rank."

  Eli viimeisen lainauksen valossa mielestäni aika selvä peli. Command group pysyy eturankissä aina kun unitin formaatio sen sallii, ja characterit menevät tarvittaessa second rankkiin jos tila ei muuten riitä. Ainoa poikkeus on (BRB p.100):

  "At the start of a combat (before Impact Hits are resolved), if a character's unit is in combat, but the character is not in base contact with the enemy, the controlling player can swap his position with another model that is in base contact. You can exchange him with rank-and-file model(s), including the command group, that are in base contact with the enemy."

  Eli ainoastaan close combatissa character voi halutessaan ottaa taistelun ajaksi command groupiin kuuluvan modelin paikan, mutta command groupin ei missään tilanteessa ole pakko tehdä charactereille eturankkiin tilaa.

  Se mitä säännöt eivät kerro (sama juttu muuten kuin refusing the challengen kanssa), on se, mitä tapahtuu kun close combat on ohi. Pomppaako command group automaattisesti takaisin eturiviin ja character taaemmas (tai refusing the challengen tapauksessa, pomppaako character taka-rankeistä automaattisesti takaisin eturankkiin jos tila vain riittää) vai onko pelaajan pakko käyttää seuraava unitin movement phase ukkojen oikeaan järjestykseen laittamiseen? Jälkimmäiseen ainakin viittaisi FAQ:n kohta:

  "Q: Can characters change position inside a unit as part of a
  normal move?(p97)
  A: Yes, as long as they end up in the rank closest to the front
  of the unit that has a space in. It is also worth remembering
  that even if only the character moves the whole unit will
  count as moving that turn. Having a belligerent officer barge
  his way through the unit is not conducive to a good round of
  shooting!"
 • Se nyt vaan jäi epäselväksi, että miksi ihmeessä haluaisit jättää charrun toiseen rankkiin jos ei ole aivan absoluuttisen pakko?
 • No se toki riippuu charrusta ja siitä mitä charrulla on vastassaan. Esim. joku kynäniskavelho on paremmassa turvassa kakkosrankissa kaikenmaailman verenhirmoisilta murhaajilta.
 • Jos meinaa että yksikkö yleensäkään saa rankkibonuksia, niin sen täytyy olla normaalilla jalkaväellä viiden levyinen, eli characterin joka voisi yleensäkään piiloutua kakkosriviin täytyisi olla todella poikkeavan iso, tai muuten se menee ekaan riviin automaattisesti koska tilaahan on... Liekö koko pelissä tällaista työyhdistelmää?

  Tai sitten sulla on useampia charactereita yksikössä eturiviä täyttämässä. Ehkä sellaisessa tapauksessa vois jonkun wizzun livauttaa takariviin, mutta ei kyllä tunnu siltä, että kyseessä olisi mikään kovin yleinen tilanne.
 • Kyllä tota käytetään, juurikin pehmeiden juttujen piilottamiseen, esim breteillä tai ogreilla niitä charruja riittää
 • Ok. Itelle ei ole tullu mieleenkään etsiä tollaisia temppuja koska petomiesten wizzutkin lyö paljon enemmän ja kovempaa kuin joku kuranen rank-and-file tyyppi.  ;D
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!