Pikkujoululeirin korvikkeeksi on tarjolla etäleiri!

Joulukuun leiri on peruttu koronatilanteen johdosta. Lisätietoa asiasta täältä.
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

[Suurtarhan Talvi] Linnamäen Kartano

edited January 1970 in Roolipelit
Tällekin paikalle on nyt oma sivunsa:

http://www.kurry.fi/viki/index.php?title=Linnam%C3%A4en_Kartano_%28Tulen_ja_J%C3%A4%C3%A4n_Laulu%29

Vaatimatonhan tuo kartano on mutta rakennusmiehet yrittää kovasti tilannetta korjata. ;)

Comments

 • Jes, tuo vaikutti todella mahtavalta tuo kuvaus nykyisestä hirsisalista, jossa saamme asustaa kunnes torni valmistuu. :)
 • Ensi pelikerralla päästäänkin tutustumaan paremmin Linnamäen kartanoon, palvelusväkeen ja maihin. ;)
 • Kurkkasin kotoa löytyviin pelikirjoihin ja listasin mitä kaikkia ammatteja/virkoja kartanon ja linnan pyörittämiseen voidaan tarvita. Nämä voisi vaikka laittaa johonkin prioriteettijärjestykseen kun uusien palkollisten hommaamista suunnitellaan. Osa on sellaisia joiden löytyminen lähimmästä kylästä riittää.

  Bailiff (aatelinen)
  Steward (aatelinen)
  Chamberlain
  Cook
  Baker
  Alewife
  Gardener
  Nursemaid
  Domestic servant
  Clothier
  Harper
  Herald (usein aatelinen)
  Hideworker (kylästä)
  Litigant
  Mason
  Metalsmith (kylästä)
  Ostler
  Physician
  Priest/Septon
  Sage/Tutor
  Scribe
  Salter
  Teamster
  Timberwright (kylästä)
  Weaponcrafter
  Woodcrafter (kylästä)
  Armorer
  Carter
  Dairymaid
  Gate-keeper
  Horse groom
  Hunts master
  Huntsman
  Herder
  Falconer

 • on 1381162665:


  Kurkkasin kotoa löytyviin pelikirjoihin ja listasin mitä kaikkia ammatteja/virkoja kartanon ja linnan pyörittämiseen voidaan tarvita. Nämä voisi vaikka laittaa johonkin prioriteettijärjestykseen kun uusien palkollisten hommaamista suunnitellaan. Osa on sellaisia joiden löytyminen lähimmästä kylästä riittää.


  Ja ellei sulla ole jotain kulta-aarretta piilossa niin osa varmaan pienemmällä väellä toimiessa tuplaa ihan ilolla. Siihen että kartano tarvitsee oman täysipäiväisen leipurin JA oluenpanijan voi mennä aikaa, siihen asti kokki keittiöpiikoineen saanee tehdä parhaansa.

  Ja lisäksi listasta puuttui tärkein, eli Thatcher the Poacher. :)

 • on 1381162665:


  Kurkkasin kotoa löytyviin pelikirjoihin ja listasin mitä kaikkia ammatteja/virkoja kartanon ja linnan pyörittämiseen voidaan tarvita. Nämä voisi vaikka laittaa johonkin prioriteettijärjestykseen kun uusien palkollisten hommaamista suunnitellaan. Osa on sellaisia joiden löytyminen lähimmästä kylästä riittää.


  Osa porukasta on todennäköisesti pienemmässä kartanossa tupla- tai jopa tripla-hatutettuja. Lisäksi olen noita kartanoiden omia wiki-sivuja päivittäessäni tehnyt sellaisen yleisen linjauksen, että kirjaan sinne yksinkertaisuuden vuoksi arvojärjestyksessä vain ne henkilöt jotka asuvat kartanolla. Kartanon arjessa on toki mukana muutakin väkeä.

  Itse olen käyttänyt lähdeaineistona paljon tätä sivustoa:
  http://www.castlesandmanorhouses.com/life.htm

  Linnamäen sivua on muuten päivitetty vastikään vastaamaan viime pelikerran aikana tulleita muutoksia:

  http://www.kurry.fi/viki/index.php?title=Linnam%C3%A4en_Kartano_(Tulen_ja_J%C3%A4%C3%A4n_Laulu)


  on 1381216439:


  Siihen että kartano tarvitsee oman täysipäiväisen leipurin JA oluenpanijan voi mennä aikaa, siihen asti kokki keittiöpiikoineen saanee tehdä parhaansa.


  Rakennustyömaalla on päivittäin 20 - 30 miestä, joilla on melkoinen energiatarve, eli leipää ja olutta menee joka päivä valtavia määriä ja tällä hetkellä ne tuodaan neljän kilometrin päästä kylältä. Tämä huomioiden vaikka kartano itsessään ei leipuria ja oluenpanijaa tarvitse, niin leipomon ja oluthuoneen rakentaminen paaluaidan sisäpuolelle saattaisi helpottaa asioita melkoisesti.


  on 1381216439:


  Ja lisäksi listasta puuttui tärkein, eli Thatcher the Poacher. :)


  Varsinkin kun päärakennuksena tällä hetkellä toimivassa salissa on pikaisesti kasaan laitettu olkikatto ;)
 • Hiukan päivitystä Linnamäen Kartanon tilanteeseen:

  http://www.kurry.fi/viki/index.php?title=Linnam%C3%A4en_Kartano_(Tulen_ja_J%C3%A4%C3%A4n_Laulu)

  Eli ensimmäinen ja toinen kerros ovat täysin valmiit ja niitä on raivokkaasti lämmitetty yötä päivää viikon verran, jotta valtava kivimassa on saatu lämpenemään säiden kylmetessä. Sisustaminen näiden kerrosten osalta voidaan aloittaa.

  Kolmannen kerroksen holvien yläpuolella lattiarakenteet eivät ole täysin valmiit (päivä paistaa ja kuu kumottaa kolmoskerroksen katon läpi), joten kyseisessä kerroksessa on aika helvetin kylmää ja märkää. Tulisijaa pidetään päällä, jotta vartijoilla ja rakennusmiehillä olisi lämmittelypaikka.

  Neljännessä kerroksessa muurien, rappusten ja lattiarakenteiden rakentaminen on vielä kesken. Kolmoskerroksesta pääsee tulisijan kylkeen muurattuja puisia askelmia pitkin ylös ja tulisijaa lämmitetään noin kerran vuorokaudessa, jotta savuhormi vetäisi ylös asti eikä kaikki savu alempien kerrosten tulisijoista puskisi neljänteen kerrokseen rakennusmiesten riesaksi. Kattoa ei luonnollisesti vielä ole edes aloitettu.

  Ulkorakennukset (talli, aitta ja leipomo) ovat valmiina ja käytössä. Entinen kartanon sali on vielä sisustettuna, mutta hyvin vähäisellä käytöllä suurimman osan palvelusväestä työskennellessä tornin lämmityksen ja sisustuksen parissa.
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!