Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Oblation Ultima V - 40K Turnaus [Warhammer 40k]

edited November 2015 in Figupelit
02.04. - 06.04.2015 Kesärinne, Pääsiäisleiri!

Perusteet:

#1 7th edition Warhammer 40 000 perussäännöt käytössä kokonaisuudessaan uusimmilla GW:n Erratoilla ja FAQlla täsmennettynä.

#2 1500 pisteen armeijat. Sekä Battle-forged armyt, Formationit, että Unbound armeijat sallittu normaalien sääntöjen puitteissa. Syytä huomioida, että Allies säännöt koskevat yhtälailla kaikkia armeijoita.

#3 Kolme peliä per pelaaja. Parit arvotaan etukäteen.

#4 Pöydät rakennetaan valmiiksi järjestävän organisaation puolesta.

#5 Missionit arvotaan aina ennen kutakin peliä. D6, 1-3: Eternal War mission, 4-6 Maelstrom of War mission. Toinen D6, sääntökirjan sivujen 142 - 153 mukaisesti.

Esimerkiksi 1 = Eternal War: Crusade / Maelstrom of War: Cleanse and Control.

#6 Lopullinen Ranking muodostuu Turnauspisteistä, jotka lasketaan seuraavalla tavalla: Pelaajan saamat Victory Pointit jaetaan molempien pelaajien yhteenlasketuilla Victory pointeilla ja kerrotaan kahdellakymmenellä (pyöristys normaalisti).

Esimerkki: Peli päättyi 7-11. Yhteensä pelissä oli siis 18 Victory Pointtia. 7/18*20=7,77 ja 11/18*20=12,22. Eli häviäjä saa 8 turnauspistettä ja voittaja 12 turnauspistettä.

#7 Pelit päättyvät normaalien sääntöjen mukaisesti 5, 6 tai 7 kierroksella. Poikkeuksena tuomarin asettamat rajoituksen (katso seuraava kohta)

#8 Peliaika on 210 minuuttia (3½ tuntia) per peli, kuitenkin siten että yhteen kokonaiskierrokseen ei tulisi käyttää enempää, kuin yhteensä 30 minuuttia tai 15 minuttia per pelaajan kierros. Kierroskohtaisen ajan seuraaminen on vapaaehtoista, mutta pelaajien tulee seurata kokonaispeliaikaa ja pyrkiä päättämään peli ennen 210 minuutin täyttymistä. Mikäli peliaikaa on kulunut 180 minuuttia (3 tuntia) ja peli ei ole edennyt vielä viidenteen kierrokseen tulee pelaajien ottaa välittömästi yhteyttä tuomariin, joka määrittelee miten jatketaan. Tässä tapauksessa tuomari voi rajoittaa kierrosten ja/tai kierrokseen käytettävän ajan määrää pelin vauhdittamiseksi.

Comments

 • Ennakkoilmoittautumiset:

  1. ppp
  2. kari
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...

  Pelijärjestys:

  TBA
 • Mielestäni edellisen turnauksen pistekoko oli vähän nafti ja näkisin vähittäisen pistehinnan hivuttamisen ylöspäin toivottavana. 2k olisi siitä kiva, että olisi edes 500 pojoa perusnappien lisäksi. Perus 1500 tuntuu tosi pieneltä essentials only kikkailulta.

  Mutta mukana siis ja voin nappejakin lainailla.
 • Uusi edikka + isot pistemäärät =/= nopeat pelit
 • Yksi vaihtoehto jolla voidaan tasapainottaa ppp:n mainitsemaa ongelmaa on eskalaatiolistat. Esimerkkejä:

  1. peli 1000 pts, 2. peli 1500 pts ja 3. peli 2000 pts

  1. & 2. peli 1000 pts ja 3. peli 2000 pts.

  Se vaan sitten vaatii hiukan enemmän sitä ylimääräistä vaivaa listojen rakentamisessa. Mainittakoon, että jos Unbound listat otetaan käyttöön, niin silloin joustavuutta listojen teossa on reilusti entistä enemmän pistemäärästä riippumatta.
 • Huomio!

  Tämänhetkisillä tiedoilla näyttää siltä, että olen marraskuun leiriltä joko kokonaan poissa tai paikalla vain lauantain. Näin ollen turnaus pitäisi järjestää joko lokakuun tai joulukuun leirillä.

  Toisena vaihtoehtona pohdin tässä sellaista vaihtoehtoa, että pelattaisiin yksi (1) peli per leiri kaikilla kolmella leirillä. Tällöin tietysti listat tulisi rehellisyyden vuoksi toimittaa tuomarille (minulle) jo lokakuun leirillä ja samalla listalla pelattaisiin kaikki kolme peliä. Toisaalta tässä vaihtoehdossa olisi mahdollista pelata isommalla pointtimäärällä ja rennommalla aikataululla, koska ei olisi kuin yksi peli leiriä kohden.

  Mielipiteitä, ajatuksia ja ehdotuksia otetaan vastaann.
 • Koska kukaan ei ole mitään vielä asiaan esittänyt ja oma tilanteeni marraskuussa näyttää entistä huonommalta, niin esitän seuraavaa formaattia: Kolmen pelin ja leirin eskalaatiolistat.

  Lokakuun leirillä yksi (1) peli 1500 pointin listalla

  Marraskuun leirillä yksi (1) peli 1750 pointin listalla

  Joulukuun leirillä yksi (1) peli 2000 pointin listalla

  Lista saa vaihtua vaikka täysin leirien välillä kunhan armeija pysyy samana. Tällöin riittää, että tulet leirille oikean kokoisen listan ja nappuloiden kanssa. Peliparit ja skenaariot arvotaan kullekin leirille erikseen ja rankingiä pidetään yllä Kurryfoorumilla. Keille kelpaisi tälläinen?
 • Oon vähän skeptinen kerkeänkö edes lukea uudet säännöt ennen lokakuun leiriä kun on tässä nyt kaikenlaista kiirettä, enkä ole vielä edes varma osallistumisestani just noiden menojen takia (esim. en ole varma kerkeänkö lokakuun leirille muutakuin yhdeksi illaksi muutenkaan).

  Anyway, pitääkö kaikki kolme listaa tehdä ennen lokakuun leiriä ja hyväksyttää sinulla, vai riittäkö, että uuden listan tuo aina sille leirille, missä pelataan?

 • on 1411386844:


  Oon vähän skeptinen kerkeänkö edes lukea uudet säännöt ennen lokakuun leiriä kun on tässä nyt kaikenlaista kiirettä, enkä ole vielä edes varma osallistumisestani just noiden menojen takia (esim. en ole varma kerkeänkö lokakuun leirille muutakuin yhdeksi illaksi muutenkaan).

  Anyway, pitääkö kaikki kolme listaa tehdä ennen lokakuun leiriä ja hyväksyttää sinulla, vai riittäkö, että uuden listan tuo aina sille leirille, missä pelataan?


  Jos mennään tällä formaatilla, niin riittää että tuo listan sille leirille missä pelataan.
 • Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.
 • Onko Kurryn pelikerhossa 40k-pelaajia? Heitä voisi yrittää saada jollekin leirille turnaukseen.

 • on 1411915016:


  Onko Kurryn pelikerhossa 40k-pelaajia? Heitä voisi yrittää saada jollekin leirille turnaukseen.


  Muutama nuori on siell' käynyt 40k pelailemassa mutta epäilen halukkuutta lähteä leirille, mutta voihan sitä kysyä

 • on 1411881589:


  Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.


  Tämä varmasti hyvä, kun omakin osallistumiseni lokakuunleirillä on aika siinä ja siinä.

 • on 1411929789:


  on 1411881589:


  Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.


  Tämä varmasti hyvä, kun omakin osallistumiseni lokakuunleirillä on aika siinä ja siinä.


  Kiitos uuden edikan ja uusien impparikoodeksien oon vielä ihan vaiheessa. Katellaan marraskuussa kunhan kerkeän ne hankkia ja lukea.
 • Mullakin on setti vähän vaiheessa, mutta eiköhän sitä marraskuuksi saa taas setin kasaan...
 • Jees. Voidaan jutskata tossa lauantaina miten edetään, eli lähdetäänkö marraskuun leirille kokeilemaan vanhalla tavalla vai muutetaanko formaattia jotenkin.

 • Lauantai - Sunnuntai välisenä yönä pidettiin pikapalaveria ja todettiin, että pidetään turnaus perinteisellä formaatilla (yhden leirin aikana), mutta siirretään se Tammikuun Leirille. Toivottavasti tämä käy muillekin.
 • Meillä on nyt joka viikko ollut pelikerholla 3 vs 3 40k mätöt menossa syksystä asti (?) ja toi porukka kävi myös edellisellä leirillä tutustumassa. Oon mainostanut tota tulevaa turnausta jo puolisen vuotta ja nyt, kun leireille tuleminen alkoi kiinnostaa niin on suuri mahdollisuus, että saadaan vähän uutta verta turnaukseen!

  Oon vähän noita pelejä käynyt vilkuilemassa niin näyttäisi siltä, että Grey Knight, CSM, Eldar, Ork, Tyranid ja Marinet löytyisi. Kuutosedikalla pelaavat vielä ja yhellä noista löytyy seiskan kirja. Ei siis suurta eroa muuhun meidän turnausväkeen... Mainostin turnausta just peligroupissa ja sanoin, että tänne vaan kommentoimaan kaikkea maan ja taivaan väliltä.
 • Kuulostaa hyvältä. Mitä enemmän olen seiska edikkaa tutkinut, sitä vahvemmin fiilis on, että se on käytännössä kuutos edikka, jossa osaa USR:istä on fiksailtu ja johon on tullut uudet Psi-säännöt. Eli ero ei ole millään tasolla verrattavissa 5th ja 6th edikan välisiin eroihin. Hyvä puoli on se, että perussäännöt ovat käytännössä vanhat tutut. Huono puoli on se, että USR:t joutuu silti tarkastamaan muutosten varalta.
 • Tekisi mieli nykäistä tämän eventin aikataulua vielä ainakin yhdellä leirillä eteenpäin. Jotenkin tuntuu, että kaikki ei tule olemaan valmiina tammikuun leiriin mennessä.
 • Käy mulle
 • Sama, tilasin uuden BA codexin heti kun se ilmestyi, muttei oo viekäkään tullut.
 • Huom! Siirretään turnaus hiukan myöhemmälle keväälle (ei siis vielä Tammikuun leirillä) koska jäsenkokous... ja varmaan itse kukin tarvitsee aikaa tutustua uusimpiin sääntöihin, koodekseihin ja silleen.

  Pelimuodot lyödään kuitenkin nyt lukkoon ja mennään tällä kertaa pienemmällä pistemäärällä pelien nopeuttamiseksi: 1500 pointtia, kaikki armeijatyypit sallittuja ja tehtävät arvotaan vasta pelin alkaessa. Nyt kannattaa armeijan rakentamisessa aloiottaa lukemalla kaikki kaksitoista missionia ensin ja sen jälkeen panostaa perusteisiin ja siihen, että on kyky pelata mitä tahansa vastustajaa ja tehtävää vastaan.

  En toki kiellä tammikuun leirillä porukkaa ottamasta nappuloita mukaan... Pieni totuttautumis- / harjoitusmatsi tai pari tammikuun leirillä auttaa varmasti.
 • Jees sir.
 • Pientä kiinnostusta olis osallistua jos vaan saan jostain napit lainaan.
 • Snadi mahis että saan Eldarini pelikuntoon turnaukseen mennessä! Craftworldina Ulthwe, eli figut maalataan periaatteella "musta spray pohjalle, vähän highlightia ja muutama värikäs yksityiskohta päälle". Nopeaa, tehokasta ja toivottavasti myös toimivaa.

  Pitää tosin jotain figujakin vielä ostaa, kun uusimmassa eldar-codexissa ei vissiin ole harlekiineja (joita minulla on kasa maalattuina parinkymmenen vuoden takaa), vaan näille ilmestyy oma codex lähiaikoina.

  Ja en ole siis pelannut 40:sta jotain kymmeneen vuoteen ja pelin fiilis on ilmeisesti painottunut jalkaväestä tankkeihin ja lentohärveleihin. Ite kun en tykkää 40k-skaalassa isoista sotakoneista niin oletan että häviän jokaisen pelaamani pelin jalkaväelläni 6-0.

 • Harlekiinit ovat uusimmassa Eldar koodeksissa, mutta eivät uusimmassa Dark Eldar koodeksissa. Epämääräisiä huhuja Harlekiinien omasta kirjasta on ollut ilmassa, mut ans kattoo...

 • on 1421139193:


  Harlekiinit ovat uusimmassa Eldar koodeksissa,


  Aa ok! Luin jostain että eivät olisi. En omista vielä uusinta codexia, figuja vain, about tarpeeksi 1500:aa pistettä varten.

 • on 1421138660:


  Ja en ole siis pelannut 40:sta jotain kymmeneen vuoteen ja pelin fiilis on ilmeisesti painottunut jalkaväestä tankkeihin ja lentohärveleihin. Ite kun en tykkää 40k-skaalassa isoista sotakoneista niin oletan että häviän jokaisen pelaamani pelin jalkaväelläni 6-0.


  No eipä ole mullakaan sotakoneita, ihan hyvin on pärjätty. Mulla on toki flying monstrous creatureja  :P.
 • Pohjamaalasin juuri about 30 ukkoa mustaksi ja teen jonkun tosi basic-tason maalauksen niille. En kyllä omista vielä uusinta Eldar-codexia, tosin GW-tyyliin varmaan puolet noista mun edellisen codexin figuista on käyttökelvottomia tai sitten en saa kaikkea samaan armeijaan. Pitänee hommata tuo uusin codex.
 • Fire Dragonit melkein valmiita, Dark Reaperit, 6 Jetbikeä ja 20 perusukkoa pohjamaalattuja. Paketeissa vielä Vyper Jetbike, Eldrad Ulthran ja Wraithlord. Jotain pitää kyllä vielä ostaa tuohon, kun en mielelläni käyttäisi vanhoja harlekiinejani (figut eivät sovi tyylillisesti yhteen) eikä tuosta taida ihan 1500:aa pistettä tulla millään.

  Eldar_army_unfinished.jpg
 • 12:sta vuoden maalaustauko + ennätystahti (30 perusukkoa kohta valmiita, aikaa ei kovin monta tuntia käytetty) = suht järkyttävän näköistä jälkeä. No, ainakin päässee pelaamaan, minä kun en mielelläni maalaamattomilla ukoilla pelaa.
 • 39/58 figua maalattuna! No hätä!
 • Pari päivää vielä ja kaikki omistamani eldarit on maaleissa! Kunnon pikakäppämaalaus mutta so not.

  Onko turnauksessa muuten jotain bännättyjä unitteja tai muita muutoksia jotka vaikuttavat armeijalistan tekoon?
 • If it's in the book it's good. Linjahan on hyvin löyhä ollut Oblation Ultimoissa, ja tosiaan kaikki WD yms. lisäosa formaatiot ovat käytössä. TOSIN toi 1500pts kyllä pitää huolen siitä, ettei noilla formaatioilla pääse ihan hirveänä kikkailemaan, kun iso osa esim. Blood Angels formaatioista maksaa minimissään enemmän kuin 1500 pistettä (esim. Archangels-formaatio vaatii Kapteenin, Chaplainin, 4 Furioso Dreadnoughtia ja KYMMENEN veteraani-squadia).

 • on 1421926064:


  (esim. Archangels-formaatio vaatii Kapteenin, Chaplainin, 4 Furioso Dreadnoughtia ja KYMMENEN veteraani-squadia).


  Kuulostaa epäilyttävästi GW:n salajuonelta saada ihmiset ostamaan enemmän figuja! Kaikki muut keinothan ne ovat jo kuluttaneet loppuun rahanhimossaan.

  Tietty osa pelaajista on vaan "I know it's a trap but I don't care".
 • Almost! (Kuvasta puuttuvat keskeneräinen HQ sekä harlekiinit).

  eldar_army.jpg
 • Turnaus pääsiäisleirillä! Polaria laittanee lisäinfoa.
 • Tosiaan, kuten ppp jo ehtikin mainita, niin Kurryn lähes perinteinen (nyt viidettä kertaa järjestettävä) 40K Turnaus on pääsiäisleirillä. Pääsiäisleirin hyväksi puoleksi mainittakoon pelipäivien runsas määrä, eli ei ole pakko pikku-ukkoja siirrellä silmät ristissä, koska turnauksen kolme (3) peliä voi hajauttaa torstai-illan, perjantain, lauantain ja sunnuntain ajalle.

  Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan heti tästä hetkestä alkaen ja aina leirille asti. Pyritään arpomaan peliparit jo ennalta, mutta tarvittaessa säädetään vielä leirillä.

  Säännöt ovat tämän ketjun ensimmäisessä viestissä mainitut.
 • Onko kenelläkään lainata armeijaa? Olis kiva ottaa osaa nelkyttonnisen nykyiseen inkarnaatioon viime vuoden katsomoroolin sijasta.
 • Multa löytyy Chaos Space Marineita ja Space Marineita. Toisen näistä voisin lainata turnauskäyttöön. Necronit varaan varmuuden vuoksi itselleni.

 • on 1422291264:


  Multa löytyy Chaos Space Marineita ja Space Marineita. Toisen näistä voisin lainata turnauskäyttöön. Necronit varaan varmuuden vuoksi itselleni.


  Tämähän olisi mainiota. Perusmarsut sopisivat varmasti hyvin tällaiselle nyybielle. Vielä pitää keskustella hallitukselta lupalappu itse tapahtumaan. :p
 • Laita viestiä mikäli turnauslupa tulee niin meikä pakkaa panssariarmeija "Strike Force Iron Raven" mukaan Päästäisleirille.
 • Turnaus alkaa vajaan kahden viikon päästä, joten kaivelkaahan sääntökirjat naftaliinista ja sutikaa loput nappulat jonninlaiseen pelikuntoon.

  Kuten aikaisemmin todettua, pelit pyritään hajauttamaan koko pääsiäisleirin ajalle, jotta ei tarvitse silmät ristissä aamuyöllä vääntää ja aikaa jää muuhunkin leirityyppilliseen toimintaan.

  Ja pyytäisin vielä varmistamaan ennakkoilmoittautumiset, jotta suunnilleen tiedettäisiin turnauksen kokoluokka.
 • Messissä. Tosin kiire tulee uuden codexin nappuloiden kasaamisessa, mutta jos ei muuta niin sitten proxytetään.
 • Juuh, messissä.
 • Eli meikä ja Kari ottaa leirillä kolme matsia?  ;D

  Ei siinä, käy mulle, ja todellakin olen raahaamassa figut leirille ja aion ottaa ensikosketuksen seiskaedikkaan, vaikkei meitä turnaukseen ilmoittautuisikaan kuin me kaksi.
 • Toivottavasti jokunen muukin vielä saadaan mukaan. Mutta joo, turnaus pidetään vaikka väkisin ;)
 • Ai niin tää hemmetin basing ongelma...aloin koota puuttuvia figuja, ja nää uudethan tulee 32mm baseilla. Jonka seurauksena samassa unitissa olisi kahden eri base koon figuja (koska vain täydennän muutamalla uudella figulla jo ennestään löytyviä).

  Netsisä löytyi seuraava:

  The Question
  Dear Sir / Madam,
  I have a question, can you explain what units will utilize the new 32mm bases?  I've seen these are included in Shield of Baal: Deathstorm & can only assume these are for the Death Company.

  I ask as I am about to start painting my Black Legion army & want them all on the correct bases prior to commencing.

  Your help in this matter would be greatly appreciated.


  The Response from Games Workshop
  Thanks for the email.
  The new 32mm bases were a design choice made by the sculptors, to make the Death Company look more imposing. There is no specific base that you have to use for the Death Company, so should you wish to mount them on the smaller 20mm bases this is fine, but if you would rather have the slightly larger 32mm base, this is also fine.

  I hope that this helps, but if you need anything further, please let me know.
  Kind regards


  http://natfka.blogspot.fi/2014/12/games-workshop-answers-rebasing-issue.html

  Eli mikäli turnauksen järjestäjällä ei ole mitään sitä vastaan, niin lätkin nuo uudetkin figut 25mm baselle (hyvin GW:llä homma hallussa kun tuossa vastauksessaan puhuvat 20mm baseista). Ja sitten joskus tulevaisuudessa hommaan vaikka niitä ihme rinkuloita ja muutan kaikki 32mm baseiksi, jos se nyt juurtuu marsujen vakio base-kooksi.

 • on 1427378218:

  mikäli turnauksen järjestäjällä ei ole mitään sitä vastaan


  ?
 • Mikäli pääsen pyörähtään leirillä, niin se on sen verran pikainen reissu että pitää jättää pikku-ukkoilu väliin.

 • on 1427378218:


  Eli mikäli turnauksen järjestäjällä ei ole mitään sitä vastaan, niin lätkin nuo uudetkin figut 25mm baselle.


  Joo, anna mennä vaan.

  Necronien uuden koodeksin tullessa osa Necroni-nappuloista pakattiin kahdella eri beissillä (25mm ja 32mm) ja GW vielä erikseen sanoi omilla sivuillaan, että "this is to give a choise on how to base your models". Eli ilmeisesti nykyisin 25mm ja 32mm on vaihtoehtoisia, eikä näin ollen mitään tartte uudelleenbeissata.
 • Ei ihan kolmea peliä tullut sitten pelattua, mutta pääasia, että pääsi pelaamaan.

 • on 1428284512:


  Ei ihan kolmea peliä tullut sitten pelattua, mutta pääasia, että pääsi pelaamaan.


  Yhden pelin turnaus on parempi kuin ei mitään. Voitto lohkesi Verienkeleille viimeisten kierrosten kirimisellä.
 • Keisari suojeli jälleen ja antoi voiton.
 • Lascannon on kyllä huono ase, kun sillä ei osu. Plasmagun paljon parempi, kun se osuu myös snap shoteilla.

 • on 1428333694:


  Lascannon on kyllä huono ase, kun sillä ei osu. Plasmagun paljon parempi, kun se osuu myös snap shoteilla.


  Kuulostaa realistiselta. Laserhan on epätarkka ja hidas kun taas plasma on tarkka ja sofistikoitunut.
Sign In or Register to comment.