Pääsiäisleiri on peruttu. Lisätietoja hallitus tiedottaa-alueelta
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Oblation Ultima V - 40K Turnaus [Warhammer 40k]

edited November 2015 in Figupelit
02.04. - 06.04.2015 Kesärinne, Pääsiäisleiri!

Perusteet:

#1 7th edition Warhammer 40 000 perussäännöt käytössä kokonaisuudessaan uusimmilla GW:n Erratoilla ja FAQlla täsmennettynä.

#2 1500 pisteen armeijat. Sekä Battle-forged armyt, Formationit, että Unbound armeijat sallittu normaalien sääntöjen puitteissa. Syytä huomioida, että Allies säännöt koskevat yhtälailla kaikkia armeijoita.

#3 Kolme peliä per pelaaja. Parit arvotaan etukäteen.

#4 Pöydät rakennetaan valmiiksi järjestävän organisaation puolesta.

#5 Missionit arvotaan aina ennen kutakin peliä. D6, 1-3: Eternal War mission, 4-6 Maelstrom of War mission. Toinen D6, sääntökirjan sivujen 142 - 153 mukaisesti.

Esimerkiksi 1 = Eternal War: Crusade / Maelstrom of War: Cleanse and Control.

#6 Lopullinen Ranking muodostuu Turnauspisteistä, jotka lasketaan seuraavalla tavalla: Pelaajan saamat Victory Pointit jaetaan molempien pelaajien yhteenlasketuilla Victory pointeilla ja kerrotaan kahdellakymmenellä (pyöristys normaalisti).

Esimerkki: Peli päättyi 7-11. Yhteensä pelissä oli siis 18 Victory Pointtia. 7/18*20=7,77 ja 11/18*20=12,22. Eli häviäjä saa 8 turnauspistettä ja voittaja 12 turnauspistettä.

#7 Pelit päättyvät normaalien sääntöjen mukaisesti 5, 6 tai 7 kierroksella. Poikkeuksena tuomarin asettamat rajoituksen (katso seuraava kohta)

#8 Peliaika on 210 minuuttia (3½ tuntia) per peli, kuitenkin siten että yhteen kokonaiskierrokseen ei tulisi käyttää enempää, kuin yhteensä 30 minuuttia tai 15 minuttia per pelaajan kierros. Kierroskohtaisen ajan seuraaminen on vapaaehtoista, mutta pelaajien tulee seurata kokonaispeliaikaa ja pyrkiä päättämään peli ennen 210 minuutin täyttymistä. Mikäli peliaikaa on kulunut 180 minuuttia (3 tuntia) ja peli ei ole edennyt vielä viidenteen kierrokseen tulee pelaajien ottaa välittömästi yhteyttä tuomariin, joka määrittelee miten jatketaan. Tässä tapauksessa tuomari voi rajoittaa kierrosten ja/tai kierrokseen käytettävän ajan määrää pelin vauhdittamiseksi.
«13

Comments

 • Ennakkoilmoittautumiset:

  1. ppp
  2. kari
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...

  Pelijärjestys:

  TBA
 • Mielestäni edellisen turnauksen pistekoko oli vähän nafti ja näkisin vähittäisen pistehinnan hivuttamisen ylöspäin toivottavana. 2k olisi siitä kiva, että olisi edes 500 pojoa perusnappien lisäksi. Perus 1500 tuntuu tosi pieneltä essentials only kikkailulta.

  Mutta mukana siis ja voin nappejakin lainailla.
 • Uusi edikka + isot pistemäärät =/= nopeat pelit
 • Yksi vaihtoehto jolla voidaan tasapainottaa ppp:n mainitsemaa ongelmaa on eskalaatiolistat. Esimerkkejä:

  1. peli 1000 pts, 2. peli 1500 pts ja 3. peli 2000 pts

  1. & 2. peli 1000 pts ja 3. peli 2000 pts.

  Se vaan sitten vaatii hiukan enemmän sitä ylimääräistä vaivaa listojen rakentamisessa. Mainittakoon, että jos Unbound listat otetaan käyttöön, niin silloin joustavuutta listojen teossa on reilusti entistä enemmän pistemäärästä riippumatta.
 • Huomio!

  Tämänhetkisillä tiedoilla näyttää siltä, että olen marraskuun leiriltä joko kokonaan poissa tai paikalla vain lauantain. Näin ollen turnaus pitäisi järjestää joko lokakuun tai joulukuun leirillä.

  Toisena vaihtoehtona pohdin tässä sellaista vaihtoehtoa, että pelattaisiin yksi (1) peli per leiri kaikilla kolmella leirillä. Tällöin tietysti listat tulisi rehellisyyden vuoksi toimittaa tuomarille (minulle) jo lokakuun leirillä ja samalla listalla pelattaisiin kaikki kolme peliä. Toisaalta tässä vaihtoehdossa olisi mahdollista pelata isommalla pointtimäärällä ja rennommalla aikataululla, koska ei olisi kuin yksi peli leiriä kohden.

  Mielipiteitä, ajatuksia ja ehdotuksia otetaan vastaann.
 • Koska kukaan ei ole mitään vielä asiaan esittänyt ja oma tilanteeni marraskuussa näyttää entistä huonommalta, niin esitän seuraavaa formaattia: Kolmen pelin ja leirin eskalaatiolistat.

  Lokakuun leirillä yksi (1) peli 1500 pointin listalla

  Marraskuun leirillä yksi (1) peli 1750 pointin listalla

  Joulukuun leirillä yksi (1) peli 2000 pointin listalla

  Lista saa vaihtua vaikka täysin leirien välillä kunhan armeija pysyy samana. Tällöin riittää, että tulet leirille oikean kokoisen listan ja nappuloiden kanssa. Peliparit ja skenaariot arvotaan kullekin leirille erikseen ja rankingiä pidetään yllä Kurryfoorumilla. Keille kelpaisi tälläinen?
 • Oon vähän skeptinen kerkeänkö edes lukea uudet säännöt ennen lokakuun leiriä kun on tässä nyt kaikenlaista kiirettä, enkä ole vielä edes varma osallistumisestani just noiden menojen takia (esim. en ole varma kerkeänkö lokakuun leirille muutakuin yhdeksi illaksi muutenkaan).

  Anyway, pitääkö kaikki kolme listaa tehdä ennen lokakuun leiriä ja hyväksyttää sinulla, vai riittäkö, että uuden listan tuo aina sille leirille, missä pelataan?

 • on 1411386844:


  Oon vähän skeptinen kerkeänkö edes lukea uudet säännöt ennen lokakuun leiriä kun on tässä nyt kaikenlaista kiirettä, enkä ole vielä edes varma osallistumisestani just noiden menojen takia (esim. en ole varma kerkeänkö lokakuun leirille muutakuin yhdeksi illaksi muutenkaan).

  Anyway, pitääkö kaikki kolme listaa tehdä ennen lokakuun leiriä ja hyväksyttää sinulla, vai riittäkö, että uuden listan tuo aina sille leirille, missä pelataan?


  Jos mennään tällä formaatilla, niin riittää että tuo listan sille leirille missä pelataan.
 • Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.
 • Onko Kurryn pelikerhossa 40k-pelaajia? Heitä voisi yrittää saada jollekin leirille turnaukseen.

 • on 1411915016:


  Onko Kurryn pelikerhossa 40k-pelaajia? Heitä voisi yrittää saada jollekin leirille turnaukseen.


  Muutama nuori on siell' käynyt 40k pelailemassa mutta epäilen halukkuutta lähteä leirille, mutta voihan sitä kysyä

 • on 1411881589:


  Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.


  Tämä varmasti hyvä, kun omakin osallistumiseni lokakuunleirillä on aika siinä ja siinä.

 • on 1411929789:


  on 1411881589:


  Kun ei täällä kovin suurta kiinnostusta ole ppp:n lisäksi esitetty, niin laitetaan projekti jäihin nyt ainakin lokakuun osalta. Lokakuun leirillä voitaneen keskustella siitä keitä olisi osallistumassa ja jos osallistujamäärä riittää, niin miten turnaus järjestetään.


  Tämä varmasti hyvä, kun omakin osallistumiseni lokakuunleirillä on aika siinä ja siinä.


  Kiitos uuden edikan ja uusien impparikoodeksien oon vielä ihan vaiheessa. Katellaan marraskuussa kunhan kerkeän ne hankkia ja lukea.
 • Mullakin on setti vähän vaiheessa, mutta eiköhän sitä marraskuuksi saa taas setin kasaan...
 • Jees. Voidaan jutskata tossa lauantaina miten edetään, eli lähdetäänkö marraskuun leirille kokeilemaan vanhalla tavalla vai muutetaanko formaattia jotenkin.

 • Lauantai - Sunnuntai välisenä yönä pidettiin pikapalaveria ja todettiin, että pidetään turnaus perinteisellä formaatilla (yhden leirin aikana), mutta siirretään se Tammikuun Leirille. Toivottavasti tämä käy muillekin.
 • Meillä on nyt joka viikko ollut pelikerholla 3 vs 3 40k mätöt menossa syksystä asti (?) ja toi porukka kävi myös edellisellä leirillä tutustumassa. Oon mainostanut tota tulevaa turnausta jo puolisen vuotta ja nyt, kun leireille tuleminen alkoi kiinnostaa niin on suuri mahdollisuus, että saadaan vähän uutta verta turnaukseen!

  Oon vähän noita pelejä käynyt vilkuilemassa niin näyttäisi siltä, että Grey Knight, CSM, Eldar, Ork, Tyranid ja Marinet löytyisi. Kuutosedikalla pelaavat vielä ja yhellä noista löytyy seiskan kirja. Ei siis suurta eroa muuhun meidän turnausväkeen... Mainostin turnausta just peligroupissa ja sanoin, että tänne vaan kommentoimaan kaikkea maan ja taivaan väliltä.
 • Kuulostaa hyvältä. Mitä enemmän olen seiska edikkaa tutkinut, sitä vahvemmin fiilis on, että se on käytännössä kuutos edikka, jossa osaa USR:istä on fiksailtu ja johon on tullut uudet Psi-säännöt. Eli ero ei ole millään tasolla verrattavissa 5th ja 6th edikan välisiin eroihin. Hyvä puoli on se, että perussäännöt ovat käytännössä vanhat tutut. Huono puoli on se, että USR:t joutuu silti tarkastamaan muutosten varalta.
 • Tekisi mieli nykäistä tämän eventin aikataulua vielä ainakin yhdellä leirillä eteenpäin. Jotenkin tuntuu, että kaikki ei tule olemaan valmiina tammikuun leiriin mennessä.
 • Käy mulle
Sign In or Register to comment.