Pikkujoululeirin korvikkeeksi on tarjolla etäleiri!

Joulukuun leiri on peruttu koronatilanteen johdosta. Lisätietoa asiasta täältä.
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

[Tyranny of Dragons] Tapahtunutta

edited March 2015 in Roolipelit
Päivitystä tässä vaiheessa Kenkkilälle siitä missä kampanja menee osa tästä on uutta Taijallekin:

Edellisellä pelikerralla tosiaan metsästysmajalla teimme sopimuksen Talis nimisen Waterdeepin slummista kotoisin olevan kulttilaisen kanssa. Hän oli kultin ns. "Vanhan Liiton" väkeä, joka oli sitä mieltä, että Kultin olemassa olon tarkoitus on kontrolloida lohikäärmeitä, ei palvoa niitä. Hän ei siis alunperinkään ollut kovin mielissään nykyisestä menosta ja meidän tulo paikalle antoi hänelle tilaisuuden. Talis kertoi meille juttuja Kultin sisäisestä organisaatiosta, tervehdyksistä, rituaaleista ja kertoi lähestymismerkit yms. jolla pääsemme soluttauduttua Lentävään Linnan jossa aarre oli. Hän myös kertoi, että Lentävää Linnaa hallitsee jättiläinen Blagothus ja siellä asuu myös aikuinen valkoinen lohikäärme.

Tämän jälkeen annoimme Talisin mennä ja soluttauduimme Lentävään Linnaan. Linnassa saimme kulttilaisilta ja koboldeilta tietää hiukan alimman kerroksen järjestyksiä ja sen, että paikalla oli periaatteessa kaksi porukkaa: Jättiläiset (ja näiden palvelijat Ogret) ja Kultti (sekä näiden mukana roikkuvat koboldit). Lähdimme hiippailemaan kaavuissa suunnitelmana hyökätä paikalla olevien kultin johtohahmojen kimppuun. Ensimmäisenä törmäsimme kahteen Thayn velhoon joista toinen tunnisti meidät (tämä oli se kaveri joka pääsi kerran karkuun meiltä) ja taistelu alkoi meille hiukan heikosti. Otettiin pari tulippalloa vastaan ja Thayläiset counterspellasi meidän silencet ja tulippallot joten lopulta toinen Thayläinen pakeni ja toinen saatiin hengiltä perinteisellä teräksellä (Kallista hastella buustattuna).

Velhojen huoneessa pidettiin pieni lepotauko ja löydettiin niiltä Staff of Fire (heittää Tulipalloja ja Tuliseinää). Velhojen kirjeenvaihtosta kävi ilmi myös se, että heidän ajatuksesna oli käyttää Tiamatin kutsumista (tai sen uhkaa) hyväkseen suunnitelmassaan järjesteää vallankaappaus Thayssa ja saattaa taas Punaiset Velhot siellä valtaan. Pistettiin uudelleen kulttikaavut päälle ja mentiin juttelemaan seuraavaksi jättiläisille, joille kerroimme olevamme Talisin luottomiehiä ja että meillä on viesti Rezmirille ja linnaa johtavalle jättiläiselle. Näin saimme tietää missä Rezmir majaili. Rezmir väijytettiin "perinteisesti" (shatterilla ovi rikki, silence+fireball sisään) ja tipahti aika nopeasti. Rezmirin tipahtaesa hän muuttui lähes kaikkine varusteineen tuhkaksi. Häneltä löytyi kuitenkin Hazirawn -niminen miekka ja infernaalilla kirjoitettu kirja, josta Kallista luki aikaisempaa historiaa siitä miten Tiamatia on summonoitu. Tästä kirjasta kävi ilmi se, että aarre ei liity itse rituaaliin, joka tarvitsee ihmisuhrauksia. Päättelimme rangerin ja kääpiön tietojen perusteella, että aarre oli tarkoitettu Tiamatin lepyttelyyn rituaalin jälkeen.

Uusien tietojen valossa seuraava suunnitelma oli kiivetä ylemmäs linnassa ja käydä sabotoimassa linnan lentoa, varastaa aarre ja mahdollisesti tuhota vielä löytyvät kultin johtajat. Yläkerrasta löydettiin koboldeja jotka tutulla tavalla vasikoivat kaiken ja kertoivat mistä löytyy kulttilaisten vampyyri (!), mistä löytyy jättiläinen ja missä jättiläinen käy juttelemassa kuolleelle vaimolleen. Velhon tietojen perusteella pääteltiin, että kuolleen vaimon henki on sidottu ohjaamaan linnaa. Menimme hakemaan audienssia linnan herralta Balgothukselta. Koska tiesimme että yeensä jättiläiset eivät ole lohikäärmeiden kavreita (päinvastoin vanhoja vihamiehiä). Hänelle kerroimme tarinan siitä, että olemme Talisin lähettämä "erikoisosasto" joka tekee Kultin sisäistä puhdistusta, koska hän ei halua palvoa lohikäärmeitä vaan alistaa niitä. Blagothus puolestaan valitti kovasti sitä, miten nykyajan jättiläiset on nössöjä, eivät ymmärrä oikeaa soturin tietä ja heitä täytyy vähän herätellä lohikäärmekultin uhalla, jotta ryhtyvät sotaan. Ryypättyämme jonkin aikaa jättiläisten kanssa Balgothus halusi, että todistamme olevamme kunnon sotureita ja tapamme linnassa olevan lohikäärmeen.

Saimme Blagothukselta tarkan kuvauksen lohikäärmeen asumuksesta ja reiteistä sinne. Koboldit taas vasikoivat miten lohikäärmettä ruokittiin. Mäkin hahmo epäili, että jättiläinen aikoo pettää meidät sen jälkeen kun lohikäärme on tapettu, mitä Kallista ei toki uskonut koska jättiläinen oli ryypännyt ja puhunut kivaa soturiläppää. Mäkin hahmon suunnitelma oli, että odotettaisiin lohikäärmeen lähtevän pesästä, varastettaisiin sen aarre ja usutettaisiin lohikäärme näin jättiläisten kimppuun. Kallistan suunnitelma oli muutta lohikäärmeen ruokintaa laittamalla ruoka väärään paikkaan ja tarvittaessa ärsyttää lohikäärmettä lisää jotta saataisiin houkuteltua lohikäärme pesästään ahtaaseen käytävään ja tapettua sinne. Lopulta todettiin että koska meillä ei ole kykyä kuljettaa lohikäärmeen aarretta kovin nopeasti pois ja kätkeä sitä ja mikäli lohikäärme palaa liian ajoissa pesäänsä niin joudumme taistelemaan sen kanssa avoimessa aarrekammiossa missä se voi lentää ympäriinsä ja jäädyttää miedät ilmasta, niin Mäkin hahmon suunnitelma ei ehkä olisi toteuttamiskelpoinen. Kallista kuitenkin lupasi, että jos Balgothus pettää miedät, niin me tuhotaan Blagothus armeijoineen ja Kallista juo kostoksi vielä sen viinat. Lähdettiin siis metsästämään lohikäärmettä.

Lohikäärmeen tappamissuunnitelma meni suunnilleen niinkuin se oli ajateltu. Lohikäärme piti Kallistaa röyhkeänä ali-olentona, kun Kallista ei tuonut ruokaa oikeaan paikkaan ja lähti takaa-ajoon. Kapeassa tunnelissa lohikäärmeen ensimmäinen henkäys osui vai Kallistaan, joka kesti sen ja puraisun ihan hyvin. Tämän jälkeen lohikäärmettä tulipallotettiin, käytävä blokattiin tuliseinällä ja heiteltiin kovasti fear-savejä (koska Lohikäärme oli vähän pelottava). Lopulta lohikäärme kääntyi ja pääsi lyömään kääpiön portaista alas hännällä ja hönkimään vähän jäätä velhojenkin päälle, mutta kuoli käytännössä omaan henkäykseensä kun rangeri käytti Hellish Rebuken ja vei lohharin viimeiset hiparit. Lepäsimme luolassa, täytimme taskut platina- ja kultapaloilla, jalokivillä ja maagisella roinalla ja lähdimme viemään lohikäärmeen päätä jättiläiselle.

Muille paitsi Kallistalle vähemmän yllättäen Blagothus (aka Blagosaurus, kun ei aina muistettu sen nimeä) päätti kuitenkin pettää meidät ja tuli kimppuun kahden kivijättiläisen ja kahden kymmenen (!) ogren kanssa. Tässä taistelussa käytiin aika lähellä tappiota, koska Blagosaurus oli myös velho joka veteli lightning bolttia pariin otteeseen. Lähimmillään käytiin tilanteessa jossa Kallistalla oli 16 hp ja Kääpiöllä 10 hp ja jos olisi hävitty aloite niin olisi voinut käydä pahasti. Onneksi ei hävitty aloitetta ja kääpiön Cure Light Wounds + Mass Healing Wordilla saatiin hiparit vähän parempaan kuosiin ja Blagosauruskin kuoli sillä vuorolla. Tässä matsissa käyteyttiin kaikki velhojen loputa area-effect loitsut ja Kallista tankkasi perinteiseen tapaan hastessa. Viimeinen supermyrkytetty nuolikin käytettiin Sarin toimesta Blagosaurukseen. Eniten tuhoa koko taistelussa taisi kuitenkin tehdä Spirit Guardians + Sanctuary yhdistelmä koska vaikka yleensä mokasin kaikki kääpiön muuta savet, niin aina Concentration savessa tuli heitettyä jotain lähemmäs kahta kymppiä...

Jättiläisten ja ogrejen kuoltua koko linna lähti syöksymään maahan. Mäkin velho lähti lentoon ja lähti etsimään keinoa ohjata linnaa. Muut jäivät kompuroimaan pitkin putoavaa linnaa aikomuksena päästä talliin, jossa oli Wyverneitä ja, jos mahdollista, lentää niillä ulos. Keinoa linnan ohjaamiseen ei löytynyt. Mäkin hahmo oli kuitenkin antanut Taijan hahmolle Scroll of Feather Fallin ja tämä muisti, että k.o loitsu tosiaan toimiikiin viiteen henkilöön, joten loitsua peliin ja hypättiin yli laidan. Linna tuhoutui täysin, poislukien jättiläisen aarrekirstu josta löydettiin kultaa ja jättiläisen viinat. Eli saimme täydellisesti kostettua Balgosauruksen petollisuuden tuhoamalla hänet armeijoineen, rikkomalla sen linnan, viemällä sen aarteet ja juomalla sen viinat.

Suunnistimme Waterdeeppiin jossa Imsan mukana olleet kuormaelikot ja vankkurit olivat ja käytiin vielä hakemassa suolta sinne kätketyt aarteet. Waterdeepissä jaettiin saalis ja käytiin ostoksilla. Yritin pelata kääpiön näkemystä siitä, että maagisten esineiden ja loitsukirjojen hinnat on otettava täysimittaisesti huomioon saaliin jaossa mutta kävi ilmi, että osa maagisesta roippeesti oli moninkertaisesti kalliimpaa kuin koko meidän käteissaalis (mukaan lukien jalokivet, kultaharkot yms.) joten jouduttiin lähtemään siitä, että tasataan maagisia esineitä myöhemmin kun niitä löytyy.

Lopullisessa saaliin jaossa kaikki saivat vajaa kymppitonnin kultaa (osa platinana, jalokivinä yms.). Maagiset esineet jaettu seuraavasti:

Kallista: Hazirawn -miekka
Ranger: Long Sword +1, Long Bow +1
Rogue: Dagger of Venom, Leather Armor +1
Wizard: Staff of Fire, Loitsukirjat
Sorceress: Bracers of Defense, Wand of Ice, Wand of Magic Detection
Cleric: -

Suurin osa kamasta oli käyttötarkoituksen (ja käyttörajoitteiden) mukaan järkevää jakaa näin. Hazirawn -miekan kanssa vähän arvottiin, koska miekka on todella tehokas, mutta myös älykäs ja paha. Totesimme kuitenkin, että miekan myyminen olisi käytännössä mahdotonta joten sitä joko käytetään tai se dumpataan. Kallista halusi ottaa riskin ja aktivoidan miekan (attunement), koska totesi että hän on pystynyt navigoimaan piraattilaivaa jonka kapteeni oli myös älykäs ja paha, joten eiköhän yhdestä miekasta selvitä. Se ei ainakaan lähde itsekseen seilaamaan muualle. Kallista toki lupasi, että jos miekasta tulee ongelma, niin sitten siitä luovutaan.

Tähän päättyi Tyranny of Dragons -kampanjan ensimmäinen puolisko: Hoard of Dragon Queen.

Comments

 • Hitsi etten päässyt paikalle! Näin kuitenkin bileissä Inin, joka pääsi Norwegianin hämäysyrityksistä huolimatta Suomeen (vain vuoroikauden myöhässä ja valvoneena), sekä tutustuin Organ-yhtyeen Pekka Toloseen.

  Mites linnan kirjasto? Kai se saatiin talteen kun oli kuormajuhtiakin?
 • Sen yhden linnan (hiukan palaneen) kirjaston kohtalo jäi selvittämättä. Waterdeepissä oli hiukan downtimea ja ehdittiinhän ne haudatut aarteetkin saada sieltä suolta, eli varmaan se kirjastokin on (pääosin) turvassa. Lentävän Linnan käsikirjastosta käteen tais jäädä vain mun hahmolla tallessa oleva infernaalinkielinen rituaaliopas. 

 • on 1425815242:


  Sen yhden linnan (hiukan palaneen) kirjaston kohtalo jäi selvittämättä. Waterdeepissä oli hiukan downtimea ja ehdittiinhän ne haudatut aarteetkin saada sieltä suolta, eli varmaan se kirjastokin on (pääosin) turvassa. Lentävän Linnan käsikirjastosta käteen tais jäädä vain mun hahmolla tallessa oleva infernaalinkielinen rituaaliopas.


  Se aaistuksen kärähtänyt kirjasto on ihan onnistuneesti toimitettu Waterdeeppiin. Taivaalta tippuneen linnan kirjasto on tällä hetkellä hautautuneena vuoreen törmänneen linnan raunihoihin, lumivyöryn alla. Siitä ei oikein mitään kyllä ole enään pelastettavissa.

 • on 1425829390:


  on 1425815242:


  Sen yhden linnan (hiukan palaneen) kirjaston kohtalo jäi selvittämättä. Waterdeepissä oli hiukan downtimea ja ehdittiinhän ne haudatut aarteetkin saada sieltä suolta, eli varmaan se kirjastokin on (pääosin) turvassa. Lentävän Linnan käsikirjastosta käteen tais jäädä vain mun hahmolla tallessa oleva infernaalinkielinen rituaaliopas.


  Se aaistuksen kärähtänyt kirjasto on ihan onnistuneesti toimitettu Waterdeeppiin. Taivaalta tippuneen linnan kirjasto on tällä hetkellä hautautuneena vuoreen törmänneen linnan raunihoihin, lumivyöryn alla. Siitä ei oikein mitään kyllä ole enään pelastettavissa.


  Hyvä että edes toinen pelastui. Näitä varten pitää kyllä hankkia pohjattomia säkkejä.
 • Viime pelikerralla tapahtunutta:

  Varram Valkoisen ja Lohikäärmekultistien jäljittäminen Käärmekukkuloilla osoittautui jokseenkin haastavaksi, koska kävi ilmi, että ryhmän Ranger ei osannut jäljittää (varsinkaan tässä maastossa). Myös vartiomiesten nuokkuminen aiheutti omia haasteitaan ja siksipä päästiin kurmottamaan trolleja useampaan otteeseen. Lopulta Sorcerer hermostui Rangerin hukattua jäljet (taas) ja kiistely johdatti paikalle Yuan-Ti ryöstöpartion joka tulipallotettiin. Tämä osoittautui sinänsä hyväksi sattumaksi, koska löysimme muinaisen kuuluisan kääpiösankarin haudan. Haudanryöstöön ei ryhdytty, mutta Kallista piirsi Clerikille hautapaikasta kartan, jotta sijainti on tarpeen vaatiessa tiedossa.

  Sorcererin ryhdyttyä jäljittämään ja Kallistan suunnistamaan päästiin taas oikeille jäljille. Varram oli kadonnut muinaisen arkkivelho Dideriuksen hautaholviin, josta häntä sitten ryhdyttiin hakemaan. Erinäisten ansojen kanssa kamppailtiin välillä samoja ansoja useampaan otteeseen laukoen ja Dideriuksen muistoa kunnioitettiin kovasti erilaisilla eleillä ja uhrilahjoilla. Clericin ja Wizardin tutkimus- ja historiataidoilla (sekä Speak With Deadillä) oli onnistumisen kannalta ratkaiseva rooli. Välillä juteltiin Varramin jälkivarmistukseksi jättämien paholaisten kanssa (kyllä puolipaholainen nämä täysveriset tuntee). Lopulta Diderius itse (tai ainakin joku ääni) oli tyytyväinen siihen, että olimme osoittaneet arkkivelholle riittävää kunnioitusta ja avasi ovet Yuan-Ti:den (Yunttien) pesään. Matkalla tapettiin Yuntteja useampaan otteeseen ja putoiltiin sillalta käärmekuoppaan ennen kuin saatiin raivattua tie  auki Yunttien asuinluoliin. Kävi ilmi, että Varram oli Yunttien vankina mutta Kallista neuvotteli Yunttipomon kanssa sopimuksen Varramin vapauttamisesta (sopimus oli muotoa "anna kääpiö meille, niin me lähdetään menemään eikä tullipalloteta pesä jokaista Yunttia aloittaen vielä kuoriutumattomista munista").

  Varramin ollessa meidän vankina poistuttiin paikalta samoin tein teleporttikääröillä takaisin Waterdeeppiin, jossa voidaankin sitten levätä ja valmistella seuraavaa tutkimusretkeä...
 • Kampanja on eeppinen kun siinä on jo tapettu kolme lohikäärmettä. Kampanja on todella eeppinen kun neljäs tapetaan alasti :P
 • 159pharblex.jpg

  Sammakko voi olla Paavi, kuha on hassu hattu.
 • Ei tullut sammakkopaavia uudestaan (onneksi), mutta löydettiin kuva...

  Pelistä poissa olleille tiedoksi mitä siis oikeasti viime kerralla tapahtui:

  Jäljitettiin kultin vasikkaa maagisessa tornissa, joka oli täynnä erilaisia nihkeitä ansoja. Satuttiin kuitenkin vihjeen perusteella heti ensimmäisellä yrittämällä oikeaan kerrokseen ja parin ansan ja erilaisten kirjastojen (kääpiö oli aivan pähkinöinä) tutkimisen jälkeen löydettiin kultin vasikka kuolleena ja sininen lohikäärmenaamio povarissaan. Kuollut kultisti pakattiin mukaan mahdollista myöhempää raise deadia varten, maski omaan povariin ja ulos. Ulkona kimppuun kävi sininen lohikäärme (kampanjan aivan ekasta skenasta tuttu laiska ja hölmö yksilö) joka siis tapettiin ja sen jälkeen vietettiin hetki lähikylässä, jossa autettiin niitä selviytymään lohikäärmeen aiheuttamasta hävityksestä.

  Paluu takaisin Waterdeeppiin. Maski tutkittiin ja todettiin väärennökseksi, joka on ilmeisesti tehty sitä varten, että sitä on helppo etsiä ja scryiata maagisesti. Annettiin väärennetty maski hyville lohikäärmeille jotka laittoi sen talteen. Herätettiin kultistivasikka henkiin, mutta siitä ei ollut hirveästi apua. Tyyppi tuntui luulevan, että hänellä oli oikea maski, mutta puheiden perusteella joko Severin the Red tai Galvin teh Blue oli vedettänyt kultin traditionalisteja (ml. vasikka). Councilin seuraavassa kokouksessa Zhentarim oli liittynyt counciliin ja oli kärkkymässä sitä meidän juuri valtaamaan maagista tornia (onneksi tieto ansoista ja "avain" oli vain meillä). Thayläiset velhot olivat myös lähettäneet diplomaatteja ja kutsuivat councilin edustajat Thayhin neuvottelemaan siitä millä ehdoilla Thay liittyy yhteiseen rintamaan Lohikäärmekulttia vastaan.

  Kokouksen väliajalla keskusteltiin tornista. Mäkin velho halusi suolata Zhentarimin vaatimukset tornista ja vaatia sitä itselleen. Sorceress halusi lähinnä suolata Zhentarimin suunnitelmia periaatteesta. Kääpiö ei ollut valmis antamaan tornin sisältämää tietoa Zhtentarimille (tornista ei niin väliksi), Kallista ja Sar halusi myydä tornin parhaiten tarjoavalle (tarvittaessa vaikka Zhentarimille). Päätettiin tehdä tuplasuolaus: Mäkin velho esitti ryhmän vaatimuksen tornista, jolloin asian käsittely siirtyisi seuraavaan kokoukseen. Taustalla myytiin hyville lohikäärmeille idea siitä, että torni on "Lohikäärmekultilta saatua sotasaalista", joka jaetaan sitten yhdessä kun kultin uhka on ohi. Kallista houkutteli Zhentarimin tukemaan meidän matkaa Thayhin lupailemalla, että ainakin osa meidän ryhmästä on valmis luopumaan vaateista torniin, kunhan maksusta sovitaan. Näin ollen council päätti sitten siirtää tornin kohtalosta päättämisen hamaan tulevaisuuteen ja lähettää meidät diplomaattireissulle Thayhin. Siitä sitten seuraavalla kerralla...
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!