Pikkujoululeirin korvikkeeksi on tarjolla etäleiri!

Joulukuun leiri on peruttu koronatilanteen johdosta. Lisätietoa asiasta täältä.
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

[DD5E] Forgotten Realms

edited October 2015 in Roolipelit
Selvisipä tuossa yhtenä päivänä miksi ns. 5E Forgotten Realms on niin kovin tuttu ja mihin ovat kadonneet kaikki 4E outoudet... ja miksi siitä tuli 5E:n "default maailma".

Tarina lähti liikkeelle siitä, että eräänä päivän 4E kehittelyn aikoihin WoTC tuli ilmoittamaan Salvatorelle, että by the way, me nyt vedetään FR:n historiaa tuossa 4E varten 140 vuotta eteenpäin ja laitetaan kaikki uusiksi. Koska tämä tehtiin täysin konsultoimatta alkuperäisiä konnia, niin Salvatore ilmoitti, että pitäkää tunkkinne, mä en voi teitä auttaa ja soitelkaa sitten jos tarttette jotain.

Tämän jälkeen Salvatore otti yhteytttä Forgottenin alkuperäiseen tekijään Ed Greenwoodiin ja kaksikko tapasi. Keskusteluiden tuloksena he totesivat, että FR:n fanit eivät tule ikinä hyväksymään 4E Forgottenia omakseen ja ennemmin tai myöhemmin WoTC joutuu joko luovuttamaan ja resetoimaan settingin tai lopettamaan sen käytön kokonaan ja myymään oikeudet halvalla.

Seuraavan reilun kahden vuoden aikana Salvatore ja Greenwood ryhtyivät työstämään suunnitelmaa siitä, miten 4E Forgotten Realms saadaan palautettua takaisin sellaiseksi jonka maailman fanit tunnistavat jälleen omakseen. Ainoaksi ratkaisuksi jäi negatoida koko 3E maailman "Spellplague" juonikuvio täysin ja samalla myös resetoida kaikki 4E muutokset. Syntyi Operaatiosuunnitelma Sundering, joka käytännössä resetoi koko Forgotten Realmsin maailman takaisin 1st Edition AD&D:n Forgotten Realmsiksi (ns. "Grey Box Setting") sillä erotuksella, että 2E ja 3E (pre-spellplague) rodut ja hahmoluokat säilytettäisiin osana maailmaa.

Kuten kaverit arvasivatkin niin jokunen vuosi myöhemmin WoTC totesi, että 4E ei myy, fanit hylkäävät sen ja heidän versionsa FR:stä on paska. Tässä vaiheessa kun 5E:n kehittäminen alkoi joku sitten soitti Salvatorelle ja duo Salvatore / Greenwood lyövät pöytään kassakaapissa pitämänsä "Operaatiosuunnitelma Sunderingin" ilmoittaen, että tässä nyt olis valmis maailma. Yhteensopiva 1E, 2E ja suurimman osan 3E lähdekirjojen kanssa. Ottakaa tai jättäkää.

Resettiä painettu

Resetoinnin laajuudesta jotain kertoo esimerkiksi se, että Greenwood kaivoi omasta kaapistaan vanhat kolmekymmentä vuotta sitten käsin piirretyt Forgotten Realmsin kartat ja skannasi ne 5E:n kartoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki kartalle 3E:n ja 4E:n kuluessa ilmestyneet "uudet alueet" ja merkittävä osa 2E:n muutoksista on kylmästi likvidoitu. Esimerkiksi 4E:n taivaista Maztican päälle pudottamaa lohikäärmeihmisten mannerta lienee siis turha etsiä mistään. 2E:n aikana maailmaan tuodut Planescape-linkit säilytetään ja siten myös Genasit ja Tieflingit ovat edelleen osa virallista historiaa, kuten 2E:n (ja enenevissä määrin 3E:n) aikoina. Spellplague on ohi ja siinä "kuolleet" jumalat ovat alkaneet palailla takaisin kuvioihin.

Vaikka käytännössä Forgotten Realmsin maantiede, ekologia ja metafysiikka on palautettu 1st Edition "Grey Box" aikaan, niin virallisessa historiassa vuosien 1350 -1460 DR välillä Spellplague tapahtui, osan jumalista luultiin kuolleen, mannerlaatat järisivät ja muuttivat muotoaan ynnä muuta. Ns. "Suuri Reset", eli Sundering, jossa mantereet palautuivat entiseen muotoonsa ja jumalat palasivat tapahtui jossain tuolla 1460 jälkeen (virallisen 5E "Year Zeron" ollessa 1489 DR). Virallisen historian mukaan juuri kukaan ei myöskään tiedä tarkalleen mitä tapahtui ja miksi, mutta metafyysinen "backstory" ja semi-looginen selitys kaikelle on toki olemassa vaikka Ed Greenwood joutuikin sitä varten polttamaan yhden ehkä mielenkiintoisimpia "koukkuja" mitä alkuperäisen maailman metafysiikkaan ja historiaan oli kirjoitettu.

Ihan ei vois sanoa, että "Wizard Did It"... Koska todellisuus on enemmänkin "One Thousand Elven Wizards Did It". ;)
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!