Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Dekaalit 2015

edited January 1970 in Figupelit
Kokeilin dekaaleja viimeksi joskus 20 vuotta sitten. Ainakin silloin ne olivat varsin turhia, näyttivät todella pahasti päälleliimatuilta.

Onko asiassa tapahtunut kehitystä sitten viime kokeileman? Noilla maalivalmistajilla näyttäisi myös olevan erilaisia käärmeöljyjä, joiden mainostetaan parantavan dekaalien ulkonäköä ja/tai kiinnittymistä. Onko näistä mihinkään?

Kysyn, koska nuo FoW-tankit on liian pieniä vapaakädellä tunnusten maalaamiseen, ainakin mun nykytaidoilla.

Comments

 • Painotekniikat ovat kehittyneet määrissä, tosin lähinnä vain eurooppalaisilla painajilla, aasialaiset siirtokuvat ovat vieläkin varsin paksuilla kalvoilla. Erinäiset siirtokuvanpehmentimet ovat olleet mallareiden käytössä jo yli 20v ja auttavat todella paljon. Vanha hyvä resepti on, että alue jonne siirtokuva tulee maalataan ensin kiiltävällä lakalla, sitten siirtokuva paikalleen pehmentimien kanssa ja lopuksi sitten mattalakka päälle.

 • on 1449144616:

  Ainakin silloin ne olivat varsin turhia, näyttivät todella pahasti päälleliimatuilta.


  Et vaan osaa.  :P

  Kuten depilikin vähän jo vihjaili, niin:

  - Kiiltävä lakka paikkaan, johon siirtokuva on tulossa
  - Siirtokuva pehmitetään esim. micro setillä
  - Micro settiä myös kiiltävän lakan päälle
  - Siirtokuva paikalleen esim. pinseteillä
  - Antaa kuivua ja kiinnittyä
  - Siirtokuva "sulatetaan" mallin pintaan micro solilla
  - Annetaan kuivua oikeasti kunnolla
  - Kiiltävä lakka
  - Matta lakka

  Tämän käsittelyn jälkeen siirtokuva näyttää lähinnä mallin pintaan maalatulta maalilta. Voin joskus näyttää esimerkkejä jos täällä päin satut piipahtamaan.

 • on 1449152396:  Et vaan osaa.  :P  Tämä täysin mahdollista! Puolustukseni voin sanoa, että 20v sitten ei Internetistä voinut sekunnissa kaivaa mitään spesiaali-informaatiota. Piti ite opetella kaikki.
 • Microscalen mömmöt eivät kyllä enää nykymaailmassa ole mitenkään sieltä parhaasta päästä käytettävyytensä tai toimivuutensa kanssa. Olivat vaan niitä ensimmäisiä markkinoille tulleita. Mr Hobbyltä löytyy esimerkiksi paljon kivemmissa pulloissa vastaavia tuotteita. Micro solia et tarvitse jos pinta on edes vähänkään sileä, vain jos kuva pitää saada hyvinkin epämääräiseen pintaan ja tuon viimeisen kiiltävän lakkakerroksen voi huoletta jättää pois, kyllä se siirtokuva pysyy pinnassa jopa sellaisenaan, mattalakka vaan häivyttää rajat mukavasti.

  Ja itseasiassa hyvälaatuisten siirtokuvien kanssa alle tulevan kiiltolakankin voi jättää ihan huoletta pois, ei tule itse käytettyä tämän vuosituhannen puolella valmistettujen sarjojen kanssa oikeastaan koskaan.
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!