Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

TV-sarjat

edited January 1970 in Yleinen keskustelu
Tuli katsottua uusi TV-sarja nimeltä The Man in the High Castle, joka perustuu suoraan Philip K. Dickin samannimiseen romaaniin. Natsi-Saksa on voittanut toisen maailmansodan pudottamalla ydinjytkyn Washington DC:hen ja Yhdysvallat on jaettu kahtia Japanin ja Saksan kesken. Alternative reality, erittäin hyvin ja laadukkaasti tehty sarja, jota suosittelen kaikkien katsovan. Ja kyllä, sarjassa heilataan ja sieggistellään hyvinkin paljon.

http://www.youtube.com/watch?v=zzayf9GpXCI
«1

Comments

 • Katsoitko Amazonilta vai hankitko "jotain muuta kautta"?

  Vaikuttaa nimittäin todellakin katsomisen arvoiselta.
 • Eihän niitä muualta saakaan kuin Amazonilta ja senkin kautta vain jenkeissä...

  Mutta joo, erinomainen sarja.
  Nyt on tullut katsottua useampia uusia sarjoa ja muutamia vanhempiakin, jotka on epähuomiossa tullut missattua.

  Esimerkiksi tämä on jo kehuttu "yhtä hyväksi kuin Galactica":
  Expanse:
  http://www.youtube.com/watch?v=5Lqz_oEWZEU
 • Korkean linnan sedässä oli lupaava alku, mutta valitettavasti koko loppusarja olikin sitten varsin kökkö.

 • on 1451992583:


  Katsoitko Amazonilta vai hankitko "jotain muuta kautta"?

  Vaikuttaa nimittäin todellakin katsomisen arvoiselta.


  Suomesta sen pystyy katsomaan vain jotain muuta kautta.

 • on 1451994776:


  Korkean linnan sedässä oli lupaava alku, mutta valitettavasti koko loppusarja olikin sitten varsin kökkö.


  Ykköskausi perustui tekijöiden mukaan Dickin kirjaan, johon oli lisätty hahmoja ja tapahtumia, jotta siitä saataisiin tehtyä tv-sarja. En ole lukenut kirjaa, joten en tiedä miten tapahtumat päättyivät kirjassa. Sen sijaan 2. kausi on tulossa joskus tänä vuonna, joten eiköhän tarinaan saada enemmän selvyyttä.

  http://www.christianpost.com/news/the-man-in-the-high-castle-season-2-spoilers-renewed-by-amazon-153959/
 • Shannara Chroniclesia on nyt tullut neljä jaksoa. En tiedä vielä onko sarja skeidaa vai hyvä, mutta olen kyllä jaksanut sitä katsoa ongelmitta. Ensimmäinen fantastinen fantsu (lue: D&D), jota on pystynyt katsomaan ilman pahempia irvistyksiä. Teiniangsticheesyä, budjetti on pieni ja näyttelijät tuntemattomia (paitsi Gimli, eiku Rhys-Davies), mutta silti jaksaa pitää otteessaan. Bonuksena Felix Erskinen musiikki, joka on kyllä hienoa kuultavaa.

  http://www.youtube.com/watch?v=SDBdqfPRIXQ
 • Ykkösjakso (tuplapituinen, eli periaatteessa kaksi jaksoa) meni alas ongelmitta. Kakkosjaksossa alkoi kahden hahmon tarkoitushakuinen teiniangsteilu ("kaikki on mun syytä", "ei tää oo mun rasti, lähen kotiin" ym.) vituttamaan. Kolmosta ei ole vielä jaksanut katsoa... Saas nähä.
 • The user and all related content has been deleted.
 • On tuo sentään vähemmän kauhea kuin netflixin "Shadowhunters". Tämä ei tietenkään vielä vaadi juuri mitään...
 • Expansen pilotti oli mielestäni aika paska, mutta sen jälkeen sarja on tuntunut parantuvan melkein joka jaksolta.
 • Oon kuullut että tässä olisi hipsterihaltioita.

 • on 1453147970:


  Ykkösjakso (tuplapituinen, eli periaatteessa kaksi jaksoa) meni alas ongelmitta. Kakkosjaksossa alkoi kahden hahmon tarkoitushakuinen teiniangsteilu ("kaikki on mun syytä", "ei tää oo mun rasti, lähen kotiin" ym.) hitottamaan. Kolmosta ei ole vielä jaksanut katsoa... Saas nähä.


  Nelosjakso oli ehkä paras tähän mennessä. Ans kattoo kun jaksoja tulee lisää jonkun viikon päästä.

 • on 1453148697:


  Oon kuullut että tässä olisi hipsterihaltioita.


  Se ulinan ja why men määrä kyllä viittaa enemmän emohaltioihin. Olen tuota kattelut ja ei se kyllä mikään mestariteos ole, vaikka ihan viihdyttävä onkin. En tiedä olenko mä sitten liian tottunut jäävuoren hitaudella tapahtuiin sarjoihin mutta mua tuossa eniten tökki se että koko ajan hypätään hämmästyttävästä tapahtumasta toiseen. Lisäksi maailmassa tuntuu olevan noin kolme tyyppiä, koska kaikki sopivasti törmää aina toisiinsa.

 • http://variety.com/2016/tv/news/netflix-altered-carbon-series-order-sci-fi-1201683629/
  Netflix has picked up a 10-episode series, “Altered Carbon,” based on the 2002 book of the same name, Variety has learned.
 • X-Filesin uusimman 10. kauden ensimmäinen jakso oli kyllä yllättävän hyvä. Huomenna seuraava jakso. Nice!
 • BBC:n The Night Manager, varsin hyvä 6-osainen vakoojaminisarja.
 • Yes! Wheel of Time tulossa TV-sarjana. Vihdoinkin. Itse tykkään Wheel of Timesta maailmana ja tarinana enemmän kuin A Song of Fire and Icesta.

  http://epicstream.com/news/The-Wheel-of-Time-TV-Series-is-Coming-After-All

 • on 1462281142:


  Yes! Wheel of Time tulossa TV-sarjana. Vihdoinkin. Itse tykkään Wheel of Timesta maailmana ja tarinana enemmän kuin A Song of Fire and Icesta.

  http://epicstream.com/news/The-Wheel-of-Time-TV-Series-is-Coming-After-All


  Olikos tämäkin sikopaimen joka olikin kuningas vai oppipojasta mestariksi sarja?

  Luin pari kirjaa tästäkin saagasta mutta ei jäänyt kyllä mitenkään mieleen Dragonlancejen ja Warhammerien puristuksessa.

  Ja muistan että ainoastaan Amerikan Psykossa on ollut tarkemmat kuvaukset vaatteista.
 • The user and all related content has been deleted.

 • on 1462297265:


  on 1462281142:


  Yes! Wheel of Time tulossa TV-sarjana. Vihdoinkin. Itse tykkään Wheel of Timesta maailmana ja tarinana enemmän kuin A Song of Fire and Icesta.

  http://epicstream.com/news/The-Wheel-of-Time-TV-Series-is-Coming-After-All

  Yei - kunhan kirjasarja supistetaan yhteen tai korkeintaan kahteen tuotantokauteen  ;D


  Joo, Jordan ei osaa/osannut tiivistää yhtään.

 • on 1462297265:


  on 1462281142:


  Yes! Wheel of Time tulossa TV-sarjana. Vihdoinkin. Itse tykkään Wheel of Timesta maailmana ja tarinana enemmän kuin A Song of Fire and Icesta.

  http://epicstream.com/news/The-Wheel-of-Time-TV-Series-is-Coming-After-All

  Yei - kunhan kirjasarja supistetaan yhteen tai korkeintaan kahteen tuotantokauteen  ;D


  Tiiät ihan hyvin itekkin, että sarja jää yhteen tai kahteen tuotantokauteen vain jos se floppaa täydellisesti... Muuten siitä puristetaan ulos noin viisi kautta vaikka väkisin. ;)
 • Joskus koitin tuota ajan pyörää lukea, mutta en kyllä jaksanut kovin pitkälle kun yhdessä kirjassa tosiaan tapahtui ehkä normaalin kirjan yhden luvun verran asioita lopulta.

 • on 1462350912:


  Joskus koitin tuota ajan pyörää lukea, mutta en kyllä jaksanut kovin pitkälle kun yhdessä kirjassa tosiaan tapahtui ehkä normaalin kirjan yhden luvun verran asioita lopulta.


  Rehellisesti sanottuna mä en uskaltanut edes aloittaa, koska huomasin, että kirjasarjaa on tähän mennessä tehty jotain 20 kirjaa ja 11000+ sivua ja kuulemma vieläkin ollaan tarinassa jossain epämääräisessä limbossa alkupuoliskon ja loppupuoliskon välissä... Myöskään se, että en tunne kuin muutaman yksittäisen ihmisen jotka ovat koskaan pystyneet lukemaan sarjan tällä hetkellä olemassa olevat osat läpi ei juurikaan rohkaise.

  Sinänsä siis TV-lyhennelmälle olisi tilausta. Harmi vain, että nykyisin on vähän sellainen ongelma lähes kaikkien TV-sarjojen kohdalla, että jos se ei ole riittävän mitäänsanomaton uppoamaan "isoon yleisöön" se lopetetaan ja jos se menestyy, niin sitä varmemmin se muuttuu kausien edetessä mitäänsanomattomaksi hutuksi, joka toistaa aikaisempia kausia (ja muita TV-sarjoja).
 • Wheel of Timessa on 14 kirjaa. Robert Jordan kuoli kirjan 12 jälkeen, mutta koska kuoli hitaasti, ehti sanelemaan/kirjoittamaan viimeisten kahden kirjan juonen Brandon Sandersonille. Sanderson kirjoitti viimeiset kirjat samalla "et sitten tiivistä yhtään" -tavalla. Kirjasarja on kokonainen, sillä on alku ja eeppinen loppu. Ja voimataso kirjoissa on käsittämätömän kova lopuksi. Uusia kirjoja ei enää tule, nuo 11k+ -sivua ovat kaikki mitä on.

  Lyhyesti kirjoissa seurataan yhden pienen kylän nuoria miehiä ja naisia, miten heistä tulee lopulta henkilöitä, joiden teoilla on kataklysmisiä vaikutuksia.
 • Top Gearia on tullut nyt neljä jaksoa uusien hostien kera. En yhtään ihmettele miksi katsojaluvut kyntävät pohjamudissa. Ohjelmasta puuttuu se viihdyttävä huumori mitä kolme idioottia saivat pérseilyllään aikaan. Teknisesti ohjelma on edelleen näyttävä, uudistukset rallycross-autoineen hyviä, mutta kun puuttuu kemia ja hauskuus, menetetään ne katsojat, joita autot eivät hirveästi kiinnosta. Top Gear oli ennen auto-ohjelma, joita katsoivat myös ne, jotka eivät ole petrol headeja. Minua Top Gear viihdyttää edelleen, koska olen kiinnostunut autoista, katson jopa Fifth Gearia mikä on käytännössä pelkkä automakasiiniohjelma. Ei se enää ole niin hyvä ja ohjelma on tuhoontuomittu, mutta katsotaan nyt loppuun asti kaikki jaksot.

  Toivottavasti Clarkson & Co. saavat uuden auto-ohjelmansa jaksot pihalle lähitulevaisuudessa.
 • The Chronicles of Amber TV Series Could Be the Next Game of Thrones

  http://on.io9.com/HWRYQ8z
 • Stranger Things oli ihan viihdyttävä, Netflixin tuottama hyvin kasarihenkinen sarja joka sisältää pieniä annoksia thulhua.
 • Cyberpunkscifiä pukkaa ensi vuonna Netflixillä.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Altered_Carbon_(TV_series)
 • Westworld alkoi ihan lupaavasti.

  Luke Cage oli aika keskinkertainen, päähenkilö ei tuntunut reagoivan juuri mihinkään, joskaan yhtä pahaa pahvi-syndroomaa ei ollu havaittavissa kuin syfyn aftermath -sarjassa...
 • Westworld oli ihan ok, ei vain länkkäri sytytä yhtään vaikka käytännössä nyt ei länkkäristä olekaan kyse.

  Luke Cage sen sijaan iski kovaa. Tykkäsin enemmän kuin Jessica Jonesista ja Daredevilistä.
 • Luke Cage oli ihan jees, niikuin noi kaikki marvelin supersankarihommat on ollut. Diggaan enemmän kuin Daredevilistä, joka on ajoin kyllä aika itkun-itkun-brooding-paha lapsuus kamaa. Eipä noista mikään ei ole mestariteos, mutta ihan viihdyttävää kamaa. Perus 3/5, kurry asteikolla 5/5.
 • Luke Cage on hyvin tehty, mielenkiintoinen ja nyt on paljon vähemmän tarpeetonta hojohojoa a la Daredevil. Itse en ole koskaan ollut kiinnostunut supersankarisarjakuvista, joten en tiennyt Lukesta mitään ennen kuin aloin katsomaan sarjaa. Tai no olihan Cage myös Jessica Jonesissa pienessä roolissa. Supersankarisarja, mikä on kuvattu inhimillisestä näkökulmasta. Vaikka kundi on vahva ja kestää lähes mitä vain, on hän silti täysin ihminen.
 • Luke Cage on temaattisesti pitkälti samaa tavaraa kuin Daredevil ja Jessica Jones. Ihan ok, mutta ehkä mielestäni hiukan liikaa samaa kuin Daredevil. Ensireaktiona tykkäsin näistä kolmesta Daredevilistä eniten. Pidemmän aikaa mutusteltuani olen kääntymässä siihen, että ehkä Jessica Jones on silti kolmikon vahvin.

  Kaikissa kolmessa on silti täysin sama perusidea, jota on toistettu sarjasta ja jaksosta toiseen hyvin uskollisesti pienillä variaatioilla: Supersankari on Super, joten kiero vihollinen hyökkää ei-Super läheisiä vastaan.

  Westworld taas on "something else". Alku on ollut erittäin lupaava, mutta varaan oikeuden tuomita tarkemmin jahka hiukan enemmän on jaksoja tullut ulos.
 • Luke tuntui omaan silmään ihan liian pahvifiguurilta. Jessica taas omasi jotain käyttäytymismalleja ja pahis oli ehdottomasti kolmikon paras. Daredevilin ensimmäinen kausi oli ihan ok, toinen kausi taas oli omasta mielestäni todella heikko, taisi nojata liikaa siihen, että katsoja olisi joskus lukenut aiheesta sarjakuviakin.

 • on 1476177135:


  Westworld taas on "something else". Alku on ollut erittäin lupaava, mutta varaan oikeuden tuomita tarkemmin jahka hiukan enemmän on jaksoja tullut ulos.


  Omaan silmään osuu pahasti Crichtonilaisuus. Kirjoja lukeneena tarinat tuntuu aina olevan näitä one-trick ponyjä. Ja teknologia on aina "näennäisteknologiaa" (vai onko se kirja niin vaikea tehdä paremmalle teknologialle?).

  Eli tässäkin uhkana (toivottavasti olen väärässä!) joku "suuri teknologinen juttu" jota setvitään toiselle kaudelle asti ja lopulta se on tasoa "pläääh". Vähän jo ekoista jaksoista voi arvailla mikä se tulee olemaan.

  Ei tämä siis Game of Thrones ole... ei. Mutta sentään melko tuoretta scifiä lähinnä hyvien näyttelijöiden ansiosta.

 • on 1476260830:


  Omaan silmään osuu pahasti Crichtonilaisuus. Kirjoja lukeneena tarinat tuntuu aina olevan näitä one-trick ponyjä. Ja teknologia on aina "näennäisteknologiaa" (vai onko se kirja niin vaikea tehdä paremmalle teknologialle?).

  Eli tässäkin uhkana (toivottavasti olen väärässä!) joku "suuri teknologinen juttu" jota setvitään toiselle kaudelle asti ja lopulta se on tasoa "pläääh". Vähän jo ekoista jaksoista voi arvailla mikä se tulee olemaan.


  Aika pitkä loikka johtopäätöksiin käymättä lähtöruudun kautta. Nyt kuitenkin puhutaan 2016 julkaistusta TV-sarjasta, joka perustuu löyhästi 1973 julkaistuun elokuvaan ja TV-sarjan käsikirjoitustiimissä ei ole sen enempää Michael Crichtonia, kuin ketään muutakaan alkuperäisen elokuvan käsikirjoitustiimistä... En sano, että olet väärässä, koska mielestäni ei ole olemassa lähellekään riittävästi ainestoa johtopäätösten tekemiseen mihinkään suuntaan.


  on 1476260830:


  Ei tämä siis Game of Thrones ole... ei.


  Jos multa kysytään, niin Game of Thrones ei ole ollut enää pariin vuoteen Game of Thrones.
 • Game of Teleporters and Resetting Everything.

 • on 1476277496:


  Game of Teleporters and Resetting Everything.


  Hyvä etteivät laita mitään "3 months later" -tekstejä, vaikka se poistaisikin teleportaatioefektin.

 • on 1476267307:


  on 1476260830:


  Omaan silmään osuu pahasti Crichtonilaisuus. Kirjoja lukeneena tarinat tuntuu aina olevan näitä one-trick ponyjä. Ja teknologia on aina "näennäisteknologiaa" (vai onko se kirja niin vaikea tehdä paremmalle teknologialle?).

  Eli tässäkin uhkana (toivottavasti olen väärässä!) joku "suuri teknologinen juttu" jota setvitään toiselle kaudelle asti ja lopulta se on tasoa "pläääh". Vähän jo ekoista jaksoista voi arvailla mikä se tulee olemaan.


  Aika pitkä loikka johtopäätöksiin käymättä lähtöruudun kautta. Nyt kuitenkin puhutaan 2016 julkaistusta TV-sarjasta, joka perustuu löyhästi 1973 julkaistuun elokuvaan ja TV-sarjan käsikirjoitustiimissä ei ole sen enempää Michael Crichtonia, kuin ketään muutakaan alkuperäisen elokuvan käsikirjoitustiimistä... En sano, että olet väärässä, koska mielestäni ei ole olemassa lähellekään riittävästi ainestoa johtopäätösten tekemiseen mihinkään suuntaan.


  Kyllä... mutta kun screenwriterit kohtelevat näitä scifi-kirjoja jotenkin aina samalla tavalla (hivenen kuten seksikohtauksissa on vasta äskettäin päästy pois pessaareista). Crichtonilaisuus siis Spheressä, Runawayssä, Terminal Manissa, Andromeda strainissa ja Congossa on aika samankaltaisuutta vaikka täysin eri tekijöiden elokuvia. Myös se teknologian käsittely on jotenkin vammasta (tuntuu aina jotenkin päälleliimatulta (Congon satelliittipuhelimet, Jurapuiston Unixit, Westworldin padit)).

  12 Monkeys oli hyvä scifi koska ei selitelty liikaa, tosin propsit ja setit budjetista johtuen olivat aika käpysiä sarjassa. Walking Dead sen oikeastaan paljasti myös vaikka ei suoraan scifiä olekaan - jos katsoo 1-2 kaudet ja jättää CDC jakson väliin on sarja paljon uskottavampi.

  Tosin... en tiedä haluaisinko turhan realistista scifiä edes katsoa mutta...
  (toisaalta sitä on pilannut itsensä Lostilla ja House of Cardsilla joten alkaa odottamaan myös muilta sarjoilta samaa...).

 • on 1476307841:


  on 1476277496:


  Game of Teleporters and Resetting Everything.


  Hyvä etteivät laita mitään "3 months later" -tekstejä, vaikka se poistaisikin teleportaatioefektin.


  "3 months later" -tekstit eivät poistaisi teleportaatioefektiä, vaan ainoastaan muuttaisivat sitä mitkä henkilöt/objektit/informaatiot teleporttaavat. Nythän on niin, että ainoat asiat jotka selittävät GoT sarjan "timelinen" on joko se, että lentokoneet ja internet on keksitty tai (todennäköisimmin) käsikirjoittajia ei yksinkertaisesti voisi vähempää kiinnostaa, koska heitä kiinnostaa se, että homma näyttää nätiltä ja rahaa tulee.


  on 1476349039:


  Kyllä... mutta kun screenwriterit kohtelevat näitä scifi-kirjoja jotenkin aina samalla tavalla (hivenen kuten seksikohtauksissa on vasta äskettäin päästy pois pessaareista). Crichtonilaisuus siis Spheressä, Runawayssä, Terminal Manissa, Andromeda strainissa ja Congossa on aika samankaltaisuutta vaikka täysin eri tekijöiden elokuvia. Myös se teknologian käsittely on jotenkin vammasta (tuntuu aina jotenkin päälleliimatulta (Congon satelliittipuhelimet, Jurapuiston Unixit, Westworldin padit)).

  12 Monkeys oli hyvä scifi koska ei selitelty liikaa, tosin propsit ja setit budjetista johtuen olivat aika käpysiä sarjassa. Walking Dead sen oikeastaan paljasti myös vaikka ei suoraan scifiä olekaan - jos katsoo 1-2 kaudet ja jättää CDC jakson väliin on sarja paljon uskottavampi.

  Tosin... en tiedä haluaisinko turhan realistista scifiä edes katsoa mutta...
  (toisaalta sitä on pilannut itsensä Lostilla ja House of Cardsilla joten alkaa odottamaan myös muilta sarjoilta samaa...).


  Eli oikeastaan kritiikkisi ei kohdistunut millään tavalla kyseiseen sarjaan, vaan käytännössä koko SciFi genreen?

 • on 1476355364:


  on 1476307841:


  on 1476277496:


  Game of Teleporters and Resetting Everything.


  Hyvä etteivät laita mitään "3 months later" -tekstejä, vaikka se poistaisikin teleportaatioefektin.


  "3 months later" -tekstit eivät poistaisi teleportaatioefektiä, vaan ainoastaan muuttaisivat sitä mitkä henkilöt/objektit/informaatiot teleporttaavat. Nythän on niin, että ainoat asiat jotka selittävät GoT sarjan "timelinen" on joko se, että lentokoneet ja internet on keksitty tai (todennäköisimmin) käsikirjoittajia ei yksinkertaisesti voisi vähempää kiinnostaa, koska heitä kiinnostaa se, että homma näyttää nätiltä ja rahaa tulee.


  on 1476349039:


  Kyllä... mutta kun screenwriterit kohtelevat näitä scifi-kirjoja jotenkin aina samalla tavalla (hivenen kuten seksikohtauksissa on vasta äskettäin päästy pois pessaareista). Crichtonilaisuus siis Spheressä, Runawayssä, Terminal Manissa, Andromeda strainissa ja Congossa on aika samankaltaisuutta vaikka täysin eri tekijöiden elokuvia. Myös se teknologian käsittely on jotenkin vammasta (tuntuu aina jotenkin päälleliimatulta (Congon satelliittipuhelimet, Jurapuiston Unixit, Westworldin padit)).

  12 Monkeys oli hyvä scifi koska ei selitelty liikaa, tosin propsit ja setit budjetista johtuen olivat aika käpysiä sarjassa. Walking Dead sen oikeastaan paljasti myös vaikka ei suoraan scifiä olekaan - jos katsoo 1-2 kaudet ja jättää CDC jakson väliin on sarja paljon uskottavampi.

  Tosin... en tiedä haluaisinko turhan realistista scifiä edes katsoa mutta...
  (toisaalta sitä on pilannut itsensä Lostilla ja House of Cardsilla joten alkaa odottamaan myös muilta sarjoilta samaa...).


  Eli oikeastaan kritiikkisi ei kohdistunut millään tavalla kyseiseen sarjaan, vaan käytännössä koko SciFi genreen?


  Hollywoodin käsikirjoittajiin eniten. Toiseksi varsinkin Crichtonin filmatisointeihin. Kolmanneksi formaattiin jossa 42 tms minuuttia pitää sisältää tietyt elementit ja kauden draaman kaari pitää venyttää aina samanlaiseksi. Onneksi HBO sentään tietää että tunnin jaksossa pitää olla vartin sisällä tissejä.
 • Jooh, ikävän paljon perusjenkkisarjoissa paistaa tuo tietty formaatti läpi, pitää olla aina samassa kohtaa mainoskatkojen paikat jne. Sentään netflixi tuottaa sarjojaan ilman samaa formaattia ja hbokaan ei ole ihan täysin tämän uhri.

  HBO:lla taas kaikessa pitää olla tissejä ja kiroilua, joka ei lopulta kuitenkaan kaikkeen sovi...
 • Vähän puskista tuli vastaan Netflixistä the Expanse, perustuu samannimiseen sci-fi kirjasarjaan. Yllättävän katsottavaa kamaa, fysiikka toimii jokseenkin oikein ja hahmot on ihan mielenkiintoisia. Harvoin olen innostunut oikeastaan mistään telkkarista tän verran. Jos kohtuullisen hardista scifistä diggaa tää on aika must. Saanut myös atomic rockets seal of approvalin, ja ylksi sarjan tuottajista on ihan oikea rakettitiedemies.
 • The user and all related content has been deleted.
 • Westworld on ollut myös hyvinkin laadukas.

 • on 1479751762:


  Vaikka kirjasarja lähteekin hieman ... Erilaiseen suuntaan ... Se on toistaiseksi onnistunut pitämään mielenkiintoisin yllä. Tarinan taso ei valitettavasti pysy ihan täysillä mukana tulevissa käänteissä.


  Joo, kirjat onkin jo luvussa. Kolmas osa kesken, heilahtaa tosiaan avaruusoopperaksi. Sarjaan tehdyt muutokset vaikuttaa ihan tolkuilta. Alkuperäinen kirjasarja tosin sai alkunsa roolipelikampanjana ja kirjoittajakaksikon toisen duuni G.R.R Martinin avustajana on ilmeisesti jonkin verran vaikuttanut tarinankerronnan rakenteeseen.

 • on 1479761518:


  on 1479751762:


  Vaikka kirjasarja lähteekin hieman ... Erilaiseen suuntaan ... Se on toistaiseksi onnistunut pitämään mielenkiintoisin yllä. Tarinan taso ei valitettavasti pysy ihan täysillä mukana tulevissa käänteissä.


  Joo, kirjat onkin jo luvussa. Kolmas osa kesken, heilahtaa tosiaan avaruusoopperaksi. Sarjaan tehdyt muutokset vaikuttaa ihan tolkuilta. Alkuperäinen kirjasarja tosin sai alkunsa roolipelikampanjana ja kirjoittajakaksikon toisen duuni G.R.R Martinin avustajana on ilmeisesti jonkin verran vaikuttanut tarinankerronnan rakenteeseen.


  Ainoa sarjaan tehty muutos jota en tajua on päähenkilöiden / miehistön keskinäinen dynamiikka alussa. Jotenkin tuntuu, että sarjassa henkilöiden ristiriidat on vedetty hiukka överiksi ja miehistö on huomattavasti enemmän "dysfunktional" kuin alkuperäismateriaalissa jossa ne ei sentään ole koko ajan suunnilleen tappamassa toisiaan. Ilmeisesti käsikirjoittajat kaipasivat lisää draamaa TV-sarjaan. Tai jotain.

 • on 1480321267:


  on 1479761518:


  on 1479751762:


  Vaikka kirjasarja lähteekin hieman ... Erilaiseen suuntaan ... Se on toistaiseksi onnistunut pitämään mielenkiintoisin yllä. Tarinan taso ei valitettavasti pysy ihan täysillä mukana tulevissa käänteissä.


  Joo, kirjat onkin jo luvussa. Kolmas osa kesken, heilahtaa tosiaan avaruusoopperaksi. Sarjaan tehdyt muutokset vaikuttaa ihan tolkuilta. Alkuperäinen kirjasarja tosin sai alkunsa roolipelikampanjana ja kirjoittajakaksikon toisen duuni G.R.R Martinin avustajana on ilmeisesti jonkin verran vaikuttanut tarinankerronnan rakenteeseen.


  Ainoa sarjaan tehty muutos jota en tajua on päähenkilöiden / miehistön keskinäinen dynamiikka alussa. Jotenkin tuntuu, että sarjassa henkilöiden ristiriidat on vedetty hiukka överiksi ja miehistö on huomattavasti enemmän "dysfunktional" kuin alkuperäismateriaalissa jossa ne ei sentään ole koko ajan suunnilleen tappamassa toisiaan. Ilmeisesti käsikirjoittajat kaipasivat lisää draamaa TV-sarjaan. Tai jotain.


  Sanoisin että yllättävän vähän on tätä keskinäistä kähinöintiä lisätty. Ehkäpä se loppukirjojen halihali we are family heijastaa tuohon. Kyllä niillä kirjoissakin oli aika jäätävät välit alkuun. Tosin sarjassa on selvästi yritetty tuoda esim. Amosin kohdalla sitä kuinka jäätävä sosiopaatti on kyseessä jo ekalla kaudella, eikä kuten kirjoissa pikkuhiljaa.
 • The user and all related content has been deleted.
 • ^ Hienoa jos onnistuvat. Huonompi juttu jos on Shannara Chronicles -tasoa.

 • on 1492714698:


  "Sony Pictures Television will produce the TV adaptation of Robert Jordan’s The Wheel of Time series"

  Good luck with that.


  No niinpä. Ton tasoisen mammuttisarjan muuttaminen TV-sarjaksi vaatii joko niin ennakkoluulottoman tuotantoyhtiön että se tilaa kerralla 12 kautta (ei tule tapahtumaan), laskee vahvasti oheismyynnin varaan (Sonyn tapauksessa PS4-pelisarja, mutta Sony Pictures taitaa olla liian vahvasti eriytetty), tai sitten sen että lopputulos on lähinnä "Inspired by Wheel of Time, including Greatests Hits of Wheel of Time"

  on 1492729712:


  ^ Hienoa jos onnistuvat. Huonompi juttu jos on Shannara Chronicles -tasoa.


  Shannara Chronicles! Istuin oikein alas että nyt lähtee, HBOn tuottama sarja, haltioita, eeppisyyttä, olen vahvasti kohdeyleisöä. Jo ekan jakson kohdalla jossain vaiheessa rupesi fanipoikamainen innostus vaihtumaan siihen epäilykseen että keisarillahan ei taidakaan olla vaatteita. Tokaa jaksoa en muistaakseni katsonut. Ehka se parani siitä.


 • on 1492955174:


  on 1492729712:


  ^ Hienoa jos onnistuvat. Huonompi juttu jos on Shannara Chronicles -tasoa.


  Shannara Chronicles! Istuin oikein alas että nyt lähtee, HBOn tuottama sarja, haltioita, eeppisyyttä, olen vahvasti kohdeyleisöä. Jo ekan jakson kohdalla jossain vaiheessa rupesi fanipoikamainen innostus vaihtumaan siihen epäilykseen että keisarillahan ei taidakaan olla vaatteita. Tokaa jaksoa en muistaakseni katsonut. Ehka se parani siitä.


  Ei hätää. Ei parantunut.
 • Trekkienä kuitenkin kiinnostaa tälläinenkin välillä...

  http://www.youtube.com/watch?v=Yy9sKeCE8V0
 • Murican Gods on kyllä selkeästi visuaalisella silmällä tuotettua tavaraa, mutta sisältö ei kyllä tunnu menevän yhtään mihinkään varsinkaan kirjaa lukemattoman näkövinkkelistä.
 • Ja Witcheristä tulee Netflixin toimesta tv-sarja...
 • Twin Peaksin 3. kausi on ollut taattua Lynch-happoa sekä myös parhautta. Mielenkiintoiseksi on sarja menossa.
 • Stranger Things oli taas oikein hyvä, tosin tuotanto oli vähän lipsunut, jaksojen 7 ja 8 plansseissa puhuttiin jostain syystä luvuista 8 ja 9.

 • on 1495104372:


  Ja Witcheristä tulee Netflixin toimesta tv-sarja...


  Tässä lisätietoa aiheesta: http://variety.com/2017/tv/news/netflix-witcher-lauren-schmidt-hissrich-1202630021/
 • The user and all related content has been deleted.
 • taxall said:


  Pull on the new flesh like borrowed gloves and burn your fingers once again.

  Sipsut jo valmiina, älkää nyt ryssikö tätä...
 • kari said:
  Sipsut jo valmiina, älkää nyt ryssikö tätä...
  Näinpä. Vast'ikään Woken Furiesin lukeneena on tosiaan mielenkiintoista nähdä, kuinka näyttelijän re-sleevaaminen roolihahmon nahkoihin onnistuu.
 • Olen pettynyt jos quellisti-quotteja ei droppailla jatkuvalla syötöllä.
 • edited January 2018
  kari said:
  Olen pettynyt jos quellisti-quotteja ei droppailla jatkuvalla syötöllä.
  Toivottavasti myös Takin ja Vidauran ns. vuoropuhelulle jää aikaa lainauksilta ja Innenin-muisteloilta.
 • Ei kyllä ollut mitenkään mieltäjärisyttävä tuo AC, maailma ihan kivasti esillä mutta tarinankerronta ontui omaa makuun paljon ja parilla viimeisellä jaksolla ei tuntunut olevan juuri tekemistä muiden jaksojen kanssa.
 • The City and The City on varsin hieno.
 • Amazon Orders Sci-Fi Series ‘Tales From the Loop’
  17.7.2018, Daniel Holloway

  "Amazon has given a series order to 'Tales From the Loop,' a science fiction drama from 'Legion' writer Nathaniel Halpern."

  "The project is a co-production with Fox 21 Television Studios."

  "'Tales From the Loop' is based on the art of Simon Stålenhag, whose paintings blend elements of futuristic science fiction with images of rural life in the Sweden."


 • Rami_L said:
  Amazon Orders Sci-Fi Series ‘Tales From the Loop’
  17.7.2018, Daniel Holloway

  "Amazon has given a series order to 'Tales From the Loop,' a science fiction drama from 'Legion' writer Nathaniel Halpern."

  "The project is a co-production with Fox 21 Television Studios."

  "'Tales From the Loop' is based on the art of Simon Stålenhag, whose paintings blend elements of futuristic science fiction with images of rural life in the Sweden."


  Nyt on kova!
 • The user and all related content has been deleted.
 • meh, vaikka sarjassa oli ihan kivojakin kohtia niin tarinankerronta tökki ja pahasti
 • Amazonin Prime Video pistää tosissaan kampoihin Netflixille. Mulla on jo tovin ollut rotaatio, jossa Netflix pysyy, ja Viaplay, HBO ja Prime kiertää vuorollaan (välillä joku yllättäjä kuten C-More). Nyt alkaa tuntumaan ettei Primestä uskalla luopua enää ollenkaan. Tälläkin hetkellä toinen toistaan kovempia sarjoja, joista viimeisimpänä omalle tutkalle nousseena hittinä Carnival Row.

  Haruspeksin kattilassa muhii Suuren Sodan epätoivoa ja näköalattomuutta, uusvanhalta kalskahtavaa rasismia jäykällä ylähuulella vedettynä, pakolaisuutta, murenevan imperiumin "done things"-moraalissa kiinni roikkumista, mutta varsinaisena plot twistinä maailmaa kansoittavat ihmisten lisäksi keijuolennot, kentaureista peikkoihin, varsinaisia keijuja itseään unohtamatta.

  Vahva suoritus, neljä siipeä neljästä väräjää.
 • Criches get stitches
 • The user and all related content has been deleted.
 • edited September 2019
  Undone tuli juuri ulos amazonilta, alku vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta
 • ja sitten jo tovin vanhentunut The Boys.
 • edited September 2019
  The user and all related content has been deleted.
 • The user and all related content has been deleted.
 • The user and all related content has been deleted.
 • edited September 2019
  Kakkosjaksoon asti se oli vaan huono. Kolmosjakso oli ehkä paskinta televisiota ikinä. Enempään en pystynyt selvin päin.
 • The user and all related content has been deleted.
 • The I-Land Challenge starts! :)
  Ihan omalla vastuulla sitten. En voi suositella. Mulla oli sentään aikaa ja antibioottikuuri.
 • The user and all related content has been deleted.
 • edited December 2019
  The user and all related content has been deleted.
 • The user and all related content has been deleted.
 • Ihan oli hyvä. Amos on yhä edelleen paras hahmoista :)
 • Witcher

  Disclaimer: En ole pelannut tietokonepeli tai lukenut kirjoja.

  Katsoin kolme jaksoa, joista viimeisen puolella silmällä. Lyhyesti jokaisessa jaksossa on sama kaava:
  • Alussa kaikki vihaa Witcheriä.
  • Jengi luennoi toisilleen miten maailma toimii.
  • Jotain mystistä sakkia kuolee ja on hyvin epäselvää onko sillä väliä.
  • Witcher tappelee tai sitten ei.
  • Maagit tekee outoa shittiä, jonka ilmeisesti pitäisi tarkoittaa jotain kovin syvällistä.
  • Lopussa kaikki vihaa Witcheriä. 
  Tarkempi arvostelu sisältää hyvin lieviä spoilereita, hyvin vähäisissä määrin.

  S01E01: Aloitan katsomisen. Seuraa 30 minuuttia pökköä näyttelemistä ja fantasiasarjoille pakollinen tissikohtaus. Sitten tapellaa. Joku tyyppi kuolee ja se on ilmeisesti kovasti paha juttu. En kyllä ymmärrä miksi. Witcher tappaa puoli kylää ja taas joku tyyppi kuolee. Ilmesesti sekin oli jotenkin paha juttu. En vieläkään ymmärrä miksi. Lopuksi kaikki vihaa Witcheriä.

  S01E02: Ok. Kokeillaan uudestaan. Pökkelö näytteleminen on laajentunut koko jakson mittaiseksi. Trubaduuri tajuaa itsekin, että hänen funktionsa jaksossa on luennoida juttuja maailmasta. Haltiat ja niiden kaverit on lasvastettu paperimassalla päiväkodin askartelupäivän toimesta. Witcher ei edes jaksa tapella. Lopuksi noidat noituu jotain helvetin kummaa. En tiedä mitä tai miksi. Ohjaajan kuvanasettelun perusteella arvaan, että sillä on ilmeisesti joku syvällinen merkitys maailman kannalta.

  S01E03: En jaksa keskittyä, joten alan teroittelemaan miekkaa ajan kuluksi samalla kun seuraan sivusilmällä sarjaa. Alussa kaikki vihaa Witcheriä. Sitten seuraa usean henkilön ylipitkä luento kirouksien toiminnasta. Witcher meinaa, ettei tappele, mutta tappelee sitten kuitenkin. Nyt ainakin lavastus näyttää hyvältä ja hirviö gigerin alienilta. Taistelukohtaus on kuin suoraan videopelistä. Ehkä jopa Witcher -videopelistä. Loppupuolella noidilla on taas yksi paskimpia dialogeja ja loogisia loikkia ikinä:

  Hahmo A: Tee mulle tää loitsu!
  Hahmo B: En uskalla. Jos teen niin isot velhot tappaa mut!
  Hahmo A: Ootsä joku pelkuri?
  Hahmo B: En. Teen loitsun.


  En tiedä onko sarja oikeasti vain huono, vai tarvitsenko lisää kivihiilivodkaa sen nerokkuuden ymmärtämiseksi. Tai sitten pitäisi ilmeisesti olla maailman vannoutunut fani, jolle näillä jutuilla olisi jotain merkitystä.
 • Melkolailla samoilla linjoilla mennään, joskin pyöritin kaikki jaksot 1:72 S-400:sta rakentaessa, lavasteiden ja tehosteiden laatu vaihtelee Määrissä ihan hyvästä paperimassaan, näyttelyn laatu ei juurikaan vaihtele...

  Mietittyäni missä olen nähnyt yhden näyttelijän aikaisemmin tulin katsoneeksi usean eri näyttelijän meriittejä läpi ja melkolailla ekaa kertaa moni on tekemässä telkkaria
 • edited December 2019
  Ja asiaa ei myöskään helpota:
  Se, että osa jaksoista sijoittuu kymmeniä vuosia eri ajankohtaan, ilman että katsojalle annetaan oikeastaan minkäänlaista vihjettä asiasta

 • @polaria. Katsoin ton ekan kauden ja mulle kyllä kolahti, tosin olen kyllä kirjat lukenut ja tässä oli selkeästi päätetty että mitään ei selitellä, ei edes sitä mitkä tapahtumat tapahtuu ajallisesti milloin. Käytännössä koko eka kausi pitää katsoa jos haluaa ymmärtää mitä hittoa tässä nyt oikein tapahtuu ilman että on lukenut kirjoja. En nyt siitä tiedä että onko se fiksuin tapa koukuttaa katsojia sarjaan. Ainakaan ei joutunut katsomaan loputonta määrää ”sexpositiota”.
 • Kyllä mä ekalle kaudelle annan 7,5/10. Tykkäsin että oli nyt kyseessä enemmän fantastinen fantasia eikä mikään GoT. En ole kirjoja lukenut enkä pelejä pelannut, joten olin aika monta jaksoa itsekin hukassa että missä mennään ja kuka on mikäkin, etenkin kun merkityksettömiä fantasianimiä, kuningaskuntia sun muita suollettiin liukuhihnalta. Sitten kun sarjaa katsoi pidemmälle, kävi googlattamassa miltä maailman kartta näyttää ja tajusi mihin aikakauteen mikäkin tapahtuma sijoittui, alkoi sarja avautumaan enemmän.

  Plussaa fantastinen fantasia, loitsut, synkkyys, brutaalius, tissit ja se ettei selitellä katsojille mitään. Tykkäsin miten Cavill näytteli Witcheriä. Eniten tökki miten halvalta koko sarja näytti, niin selkeää CGI:tä lähes joka paikassa. Mihin ihmeeseen 70-80 miljoonan budjetti on käytetty kun esim. GoT:n ekojen kausien budjetti oli 50-60 miljoonaa. GoT tuntui isolta ja aidolta, Witcher pieneltä, halvalta ja teennäiseltä. Ei Witcher kuitenkaan mikään Shannara Chronicles ole eikä sekään maailman paskin sarja ole. Vika jakso oli vähän torso, mutta kyllä sitä kakkoskautta mielellään katsoo sitten joskus.

  The Rise of Skywalkeriin verrattuna Witcher on mestariteos.
 • edited December 2019
  Yritin antaa sarjalle uuden mahdollisuuden ja katsoin vielä yhden jakson. Ei auttanut. Itse asiassa Witcherissä mua häiritsee pökkelön näyttelijätyön ohella eniten juuri se, että siinä on helvetillinen selittelemisen maku. Siis aidosti käsikirjoittajat uhraa kokonaisia kohtauksia siihen, että selitellään, mutta sekin tehdään huonosti. Selitetllään hirveesti sellaisia asioita jotka eivät juurikaan kiinnosta ja ei selitellä sellaisia asioita, joiden ohjaajat ja näyttelijät selvästi visuaalisessa kerronnassa antavat ymmärtää olevan jollain tasolla tärkeitä ja merkityksellisiä.

  Juuri siksi koska en tiedä maailmasta etukäteen mitään, niin toivoisin että voisin katsoa sarjaa kaikessa rauhassa ilman, että joku satunnainen hahmo hyppää yhtäkkiä esille ja vetää odottamattoman monologin haltiasodista, kirouksista tai vaikka naisen asemasta Witcherin maailmassa. Minulla ei ole fanisuhdetta maailmaan, joten en saa iloisia väristyksiä siitä, että joku heittää viittauksia maailmaan ilman asiayhteyttä. Samaan aikaan isommat jutut jäävät täysin ilman tunneyhteyttä. Yritän avata parilla esimerkillä:


  • S1E1: Refrin kuolema ja Witcherin suhtautuminen siihen. Selvästi annetaan ymmärtää, että Refrin kuolema on jotenkin syvästi merkittävä tapahtuma Witcherin elämässä. Mutta tämän jakson perusteella ei kyllä ole kuvan palan hajua miksi näin olisi.
  • S1E2: Ankeriaskeitto. Ilmeisesti tässä tapahtui jotain kovasti syvällistä. 
  • S1E3: Refri mainittu, mutta miksi?
  • S1E4: Maagi vetää monologinsa kuolleelle vauvalle kolmessa leikkauksessa. Ilmeisesti se on nyt kovasti tärkeää. Mikään asia ei anna edes viitettä siihen miksi näin olisi.
   
 • edited January 2020
  Tosiaan, mitään ei hirveästi selitellä, ja osa hommista avataan vasta myöhemmin, tai sulla pitää olla tietoa jo maailmasta. Osa noista jutuista selviää myöhemmin tällä kaudella. Ylipäätään koko alkupuoliskon jaksojen tapahtumat on koostettu yksittäisistä witchertarinoista, eikä varsinainen kirjojen tarina pääse alkua pidemmälle. Ylipäätään, tässä tuntuu olevan kohdeyleisö valittu henkilöiksi jotka tuntee maailman.

  S1E1: Renfri ei ole merkitykselinen sinänsä, tapahtumat ovat. Geralt ei halunnut sotkeentua hommaan, mutta Refrin toiminta pakotti hänet siihen. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun Geralt sotkeentuu mihinkään tälläiseen, aiemmin elettyään tiukasti noiturihommilla. Renfri ja sen bandiittilauma on muuten lumikki ja seitsemän kääpiötä.

  S1E2: Maailman magiasäännöissä on olemassa paikkoja jotka ovat voimakkaampia kuin toiset. Aretuza on yksi voimakkaimmista magian keskittymistä, ja ankeriaskeittoon joutuvat kaikki heikommat velhot. XL-koon noidapatahan se non muuten on.

  S1E3: Refri mainittu, mutta miksi? Koska Geralt ei halunnut tappaa Refriä, mutta joutui sen tekemään, ja on nyt matsin jälkeen sekavana. Tällä kertaahan homma meni vähän paremmin, eikä strigaksi muuttunutta tyttöä tarvinnutkaan tappaa.

  S1E4: Maagin monologin tärkeys selviää pari jaksoa myöhemmin, mutta spoilataan nyt. Ikuisen elämän ja kauneuden hintana Yennefer on joutunut luopumaan kohdustaan. Kuten ehkä myöhemmin hahmosta selviää, paitsi että Yennefer on jäätävä tyvimulkku, perusluonteeseen kuuluu että haluta sitä ainoaa asiaa mitä ei voi saada. Yenneferin halu saada (oma) lapsi on abaut tärkeimpiä motivaattoreita hahmon toiminnalle koko tarinan alkumetreillä. Hence the dead baby monologue.

 • Kirjat lukeneena ja Witcher 3:sta pelanneena olen pääasiassa tykännyt (ainakin tähän asti; puolet kaudesta vasta katsottuna).

  Toi Yenneferin syntytarina on pääosin kirjoitettu sarjaa varten, kirjoissa siihen on lähinnä viittauksia. Sinänsä erikoinen ratkaisu, kun muuten linjana on ettei selitellä tai edes ohjata (esim kertomalla millä aikajanalla ollaan menossa).

  Eniten on ehkä häirinnyt epätasaisuus: haltiat oli kuin huonosta larpista, mutta ekan jakson kikimora ja kolmosen stryksi vastaa kuvaa jonka kirjoista/pelistä saa.

  Renfrin merkitys on se, mikä Kari selitti. Geraltin filosofia on kakkosjakson monologissa: "Evil is evil. Lesser, greater, middling. If I were to choose, I'd not choose at all." Tällä ja itse keksittyä "koodia" noudattaen noituri yrittää vetää jonkinlaista true neutral -roolia, joka menee pitkin poikin vihkoon kirjoissa ja peleissä.
 • En tiedä onko sarjan kohdeyleisöksi valittu maailmaa tuntevat vai ei. Erinäisiä juttuja selitetään sen verran ylitsevuotavasti, että ilmeisesti kaikki informaatio on ainakin tarkoitus oksentaa katsojille pikavauhdilla. Minä en kuitenkaan kyennyt datadumpeista päättelemään mikä on ns. olennaista ja mikä kiva tietää.

  Näin jälkikäteen arvioituna kaikki Karin mainitsemat seikat,
  Witcherin "trueneutral vaikka henki menisi" -koodi, maagisten paikkojen harvinaisuus, Yenneferin yleinen mulkkuus ja ns. "plastiikkakirusgian hinta"
  , on jo ehditty selittää ensimmäisen neljän jakson aikana.

  Minulle ongelmana oli se, että samassa ajassa on selitetty noin satakunta muutakiin asiaa aina Cirin sukupuusta, haltiasotiin, velhojen koulutusjärjestelmään, prinsessojen kiroamiseen hienovaraisiin yksityiskohtiin ja Yllätyksen Lakiin asti sen verran huolella, että en pysty erottelemaan mitkä ovat sarjan perusasetelman kannalta olennaisia teemoja epäolennaisista tai yleensäkään jaksa enää katsoa selittämistä.
 • Eka kausi on aika pitkälle fan serviceä, lähtien Cavillin "pökkelöydestä". Ainakin kirjailija  oli kovin tyytyväinen suoritukseen jonkun haastattelun pohjalta.

  Ei tämä oikein ole sarja josta kannattaa osa katsoa, kun tosiaan ne hommat aukeaa vasta kauden loppupuolella (ja osa jää tuleville kausille) ja asioiden oleellisuutta ei alleviivata tapahtumahetkellä. Sanoisin myös että kuten viime aikoina muutkin Netflixin sarjat, tämä on tehty könttänä katsottavaksi.

  Koko maailmaan tulee aavistus enemmän tolkkua kun hahmottaa että alunperin witcher tarinat sai alkunsa muunnoksina vanhoista saduista ja jalostui siitä sitten fantasiamaailmaksi.


 • The Mandalorian koko ensimmäinen kausi: 10/10.
 • The user and all related content has been deleted.
 • Ei pidä unohtaa: HS 1978
 • Tosin vain 7 jaksoa, aika lyhyt
Sign In or Register to comment.