Kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään lauantaina 19.01.2019 klo 14.00 alkaen Kesärinteen leirikeskuksessa Tuusulassa.

https://www.kurry.fi/voorumi/discussion/2353/kutsu-yhdistyksen-vuosikokoukseen-2019#latest
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Keskusteluketju Changeling-kampanjaan: Ken venettämme keikuttaa

edited September 2018 in Roolipelit
Jos mahdollista, syyskuun 2018 leirillä voisi aloittaa kampanjan Changeling: The Dreaming -maailmassa. Koska kyseistä peliä ei ole juurikaan pelattu, tässä ketjussa voi kysellä pelimaailmasta ja suunnitella hahmojakin. Tarkoituksena rakentaa kampanjaa pelin edetessä niin, että mukaan voi tulla matkan varrellakin.

Sääntöinä Changeling: the Dreaming 20th anniversary edition, jonka sisältö käytössä ajankuvaan sovellettuna.

Kuvaus:

Ken venettämme keikuttaa

Yhdysvaltain itärannikon alueella on eletty meren ehdoilla vuosisatoja. 1960-luvun lopulla meri on kuitenkin kääntänyt selkänsä kaikille paikallisille, eikä saaliista ole tietoa. Kuolevaisten ratkaisuna on ollut muuttaa tai palkkautua valtamerilaivoille, mutta changelingeille lähtö turvapaikan ja yhteisön luota tarkoittaisi kylmän, taikuudettoman maailman armoille heittäytymistä. Paikallinen changeling-yhteisö on kerääntynyt turvasatamaansa puimaan ongelmaa ja äänestämään sopivasta ratkaisusta. Onko edessä suojelijan kosiskelu harvoissa lähialueiden hoveissa, vai löytääkö yhteisö muita tapoja voittaa hankaluudet?

Changeling-maailman avausta:

Changeling the Dreamingin maailmassa hahmot tasapainottelevat kahden maailman välillä: sielultaan he ovat uudelleensyntyneitä taruolentoja, jotka joutuvat elämään ihmiskehoissa piilossa nykymaailman ankeutta ja raadollisuutta. He näkevät ja kokevat maailman taianomaisuuden tosiolemuksensa kautta, mutta alituisena vaarana on liiallisen ankeuden, eli banalityn taipumus saada yksilö unohtamaan tosiolemuksensa lopullisesti.

Pelin alussa eletään kesäkuuta 1969, ja hahmot elävät commoner-yhteisössä vailla sidhejä tai hoveja. Hahmot voivat olla sekä unseelie- että seelie-taustaisia.

Mahdollisia hahmoluokkia:

Bogganit

Eshut

Nockerit

Pookat

Redcapit

Satyyrit

Sluaghit

Trollit

Selkiet

Morganed (=seireenit).

Kinain (=half-fae)

Ehdotuksia ammateiksi/harrastuksiksi:

Satamatyöläinen, kalastaja, veneenrakentaja, meribiologi, ravintolan pitäjä, sukeltaja, snorklaaja, kirvesmies, matkaopas, lintuharrastaja.

Comments

 • Taustatietoa pelaajille maailmasta: Peli sijoittuu Changeling-maailmassa ajankohtaan, jossa yhteisöjen sosiaalinen rakenne muuttuu. 1300-luvulla tapahtunut johtavan luokan, sidhejen, pako kuolevaisten maailmasta Arcadiaan on jättänyt alamaiset selviämään enimmäkseen omillaan. Yhteys Arcadiaan on ollut katki vuosisatoja, kunnes vuoden 1969 heinäkuussa tilanne yllättäen muuttuu. 

  Hahmoiksi ei aloituskerralla tästä syystä ole mahdollista tehdä sidhejä, mutta arvioina on, että jo toisella pelikerralla muutama sidhekin voi liittyä peliin. Hahmoilla ei ole tietoa vuoden merkittävyydestä, mutta kukin voi miettiä etukäteen, mikä hahmon mielipide sidheistä on, ja missä asemassa hahmo on aloitustilanteessa yhteisössä.
 • Minkälainen on tämän sadun teema ja tunnelma? Aina, kun unseelie-puolta pelataan keskustelen mielelläni pelinjohtajan kanssa että mikä on liikaa, kuinka synkäksi on tarkoituksenmukaista vetää. Onko lapsia syövä peikko liikaa? Satyyri joka ei aina kysy lupaa?
 • Kysymys teemasta ja tunnelmasta on aiheellinen, koska meinasin pelata Unseelietä...
 • Werewolf said:
  Minkälainen on tämän sadun teema ja tunnelma? Aina, kun unseelie-puolta pelataan keskustelen mielelläni pelinjohtajan kanssa että mikä on liikaa, kuinka synkäksi on tarkoituksenmukaista vetää. Onko lapsia syövä peikko liikaa? Satyyri joka ei aina kysy lupaa?
  Ajatuksena olisi, että pelin tunnelma on hieman grimmin satuja verettömämpi, ja toiminta jokseenkin moraalista - syy ja seuraus ovat olemassa, ja toiminnan olisi hyvä pohjautua johonkin. Jos hahmo tekee jotain, mikä aiheuttaa banalityä, ilman hyviä perusteluja tulkitsisin tilannetta niin, että myös hahmon banality nousee.

  Muutoin uuden edikan unseelie-kuvaus ei varsinaisesti anna aihetta olettaa, että jokainen unseelie on entinen linnatuomion kärsinyt palkkatappaja. Akselit seelien ja unseelien välillä näyttäisivät heilahtelevan velvollisuudentuntoisuuden ja itsensätoteuttamisen, sekä perinteisen toimintatavan ja muutosvalmiuden välillä. Tosin nyt kun tarkistin vielä legacyjä, niin yllättävän moni uusi unseelie-legacy tuntui kuvailevan jonkinlaisia luonnevikoja, mitä en ykkösedikassa havainnut. Täytyy vähän arvioida, sopivatko uudet omasta mielestäni changeling-tunnelman luomiseen.
 • Changeling the Dreamingissä on mekaniikka nimeltään "Bedlam", joka aika tavalla rajoittaa pahimpia unseelieitä pelaaja-hahmoina. Käytännössä kaikilla hahmoilla on pakko olla ihmissuhteita ja jokseenkin normaalin rajoissa oleva yhteys ympäröivään yhteiskuntaan tai muuten käy heikosti. Hahmon Faerie-minä voi olla uneksunnassa verenhimoinen Redcap joka syö lapset ja niiden vanhemmat kysymättä lupaa, mutta jos hahmon ihmisminä on sarjamurhaaja, niin keiju-hulluus vie sen alta aikayksikön. 
 • Kertokaas ny vähän mitä tapahtui ja minkälaisia hahmoja löytyi? Redcapia oli ainakin liikenteessä? Olis kiinnostellut, mutta uupumus iski siinä määrin että piti lähteä himaan, höh.
 • edited October 2018
  Hahmot pelinjohtajan tämänhetkisestä näkökulmasta:

  Susan "Suzy Seconds" Sullivan - Wilder Unseelie Redcap. Nälkäisin kokemasi myrskytuuli, joka vie kalatkin vedestä.

  Magnus "Mac" Nielsen - Grump Seelie Troll. Vannoutunut Biminin saaren suojelija, aina valmis auttamaan piirun enemmän kuin muut.

  Holly "Glanda" Masterson - Childling Seelie Selkie. Elämää jo 27 vuotta nähnyt, keiju-uransa alussa oleva seikkailunnälkäinen, lumoavan kaunis matkaopas.

  Denia - Wilder Seelie Morganed. Viattomin tapaamasi mertensuojelija, jonka kyky taivuttaa kuolevaiset pauloihinsa on puhkeamassa kukkaan hitaasti mutta varmasti.

  Ludvig "Larry" Redsven - Wilder Seelie Sluagh. Varjoissa mutta valmiina - bensiiniä&veneitä ei kuvaa lähellekään sitä, mitä kaikkea myyntikojun pitäjällä on tarjottavana oikealle henkilölle.

  Edit 2018/10/02:
  NPC:t
  Frank Kinsman - Unseelie Grump Selkie. Yhteisön mursunviiksinen päämies ja Pelican-merentutkimusaluksen omistaja. Eläkeläisen arkeen kuuluvat meri, piippu ja c'est la vie -asenne.

  Mariann Hick - Seelie Wilder Boggan. Yhteisön muonittaja ja huolenpitäjä, merimiehen puoliso ja perheenäiti. Pitää pientä majoitusta ja myy rieskoja satama-alueella.

  Ywin Garrasson - Unseelie Wilder Nocker. Itsekseen viihtyvä nuorempi majakanvartija. Jos asiasi ei koske korjausasioita, Ywin tuskin edes huomaa sinua.

  Lady Amathia -Seelie Wilder Sluagh. Kukkulan kuninkaan Cecilin arkkitehti ja alamainen. Biminiläisten mukana el reyn käskystä. Olemukseltaan ylhäinen mutta hento nainen on ystävällinen, mutta hieman mysteerinen hahmo suurimmalle osalle biminiläisistä.
 • edited September 2018
  Alussa koko Biminin saaren pienehkö kithain yhteisö (=PC:t ja muutama NPC) kerääntyivät freeholdina toimivalle majakalle ja kokoustivat siitä miten saataisiin majakka kunnostettua. "Suzy Seconds" ehdotti valtavien hippijuhlien järjestämistä, jossa ihmiset juhlivat suuren kokon ympärillä ja niistä saataisiin tiivistetty glamouria korjaustöihin. Denia ja "Glanda" olivat esityksen kannalla vaikka "Mac" epäilikin mahtaako juhlimisesta oikeasti olla apua ja oliko kyseessä Redcapin juoni ihmisten huokuttelemiseksi paikalle unien jauhamiseksi niistä ulos eettisesti epäilyttävillä ja mahdollisesti fyysistä vahinkoa aiheuttavin keinoin.

  Muita keinoja saada glamouria olisivat Biminin saaren vanhojen velkojen periminen takaisin Haitilla hovia pitävältä "Kukkulan Kuninkaalta", jonka linnan rakennustöihin oli aikanaan annettu apua. Majakan kellarista oli löytynyt muinainen Fae-kansan Häpeäpaalu, joka voitaisiin tarvittaessa kantaa Haitille ja "lahjoittaa" häpeän merkiksi hoviin kunnes velat oli maksettu. Lisäksi romuvarastosta oli löytynyt hopeinen astiasto, jolle saattaisi löytyä ostaja Trinidadista. Päätettiin siis ryhtyä suunnittelemaan "kauppa- ja perintämatkaa" Haitin ja Trinidadin suuntaan.

  Yöllä majakan kummitus yritti houkutella lapsia pimeälle rannalle leikkimään. Onneksi "Mac" heräsi ajoissa poimimaan lapset talteen yöllisiltä retkiltään. Kummituksen touhuja majakan läheisyydessä pidettiin vähintäänkin epätoivottava, joten "Larry" lupasi hankkia tietoja kummituksesta ja siitä miten se saataisiin karkoitettua.

  Laivamatka Haitiin osoittautui ennakoitua pidemmäksi, koska laivaa hallinoivat Selkiet halusivat pysähtyä joka yöksi rantaan. Matkamaamistavaksi muodostuikin siis siirtyminen päiväsaikaan satamasta toiseen ja yöllä laiva oli laiturissa, "Suzy Seconds", Denia ja "Glanda" kaupungilla ja "Mac" kansivahdissa. Välillä "Larry" vahti ettei Denialle ja "Glandalle" käy huonosti kaupungilla juottamalla heille tarjottuja juomia "Suzy Secondsille", joka tuskin edes huomaa pieniä tyrmäystippoja.

  Haitilla nähtiin, että "Kukkulan Kuninkaan" hovi voi hyvin. Linna oli hieno ja puutarhat täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä hedelmiä. "Mac" esitti asiansa hovissa hyvin nöyrään sävyyn ja vaikka kuningas myönsikin olevansa velkaa hän valitteli kovasti sitä, miten ajat olivat kovat ja ylimääräistä glamouria ei ollut annettavaksi. Sen sijaan kuningas tarjosi arkkitehtiaan avuksia majakan rakennustöihin ja Biminin lähetystö vetäytyi harkitsemaan tarjousta. "Mac"in nöyristelevä asenne hovissa ja kuninkaan valittelu siitä, että glamouri oli vähissä ei miellyttänyt "Suzy Secondsia" ja "Glandaa". "Suzy Seconds" oli jo Biminillä ennustanut, että kuningas ei antaisi glamouria suosiolla, vaan vetoaisi kohteliain sanakääntein siihen, että ajat olivat huonot. Kun näin sitten ennakoidusti kävi, oli Redcappi jo valmiina lyömään häpeäpaalua pöytään ja "Glanda" haukkui "Mac"ia perseennuolemisesta. "Larry", "Mac" ja Denia halusivat kuitenkin jutella ensin arkkiethdin kanssa, joten "Suzy" harhautettiin kalalla ja kastikekulholla jäämään omaan huoneistoonsa.

  Loput Biminin lähetystöstä kävi keskustelemassa arkkitehdin kanssa rakennusprojektista ja sekä "Mac"in että "Larryn" yllätykseksi arkkitehti piti ajatusta hippijuhlista hyvänä ja toimivana tapana hankkia glamouria ja sitoa se rakennusmateriaaleihin. Erityisesti suuri kokko olisi hyvä fokus unitiilien tekemiseen. Tästä innostuneina nelikko palasi takaisin majoitukseen herättelemään "Suzy Secondsia" päivällislevoltaan tyhjien kalalaatikoiden, kastikekulhojen ja hermorauniona olevan palvelusväen keskeltä. "Suzy" joutui myöntämään, että epäilyistä huolimatta arkkitehti taisikin olla hyvä tyyppi, koska kukaan joka kannattaa hippien kokkobileiden järjestämistä rannalla ei voi olla täysin paha. Melkein kaikki olivat nyt valmiita hyväksymään sopimuksen, mutta "Glanda" halusi neuvotella sopimusta vielä niin, että saataisin velan maksuksi sekä arkkitehti, että glamouria. Olihan kuninkaalla sentään iso linna ja puutarhat täynnä unipapaijoita.

  "Larry" kävi kirjastossa hakemassa tietoa kummituksista. Tietysti keskiyöllä, pimeässä pelkän kynttilän valossa ja yksin, koska niissä oloissa kummitustieto tiivistyy paremmin. Aamulla toinen otos hovissa oli pitkälti edellisen toisinto. "Mac" esitti hattu kourassa miten loputtoman tyytyväisiä tarjoukseen oltiin ja kuningas antoi vähän matkaeväitä mukaan. Tämän jälkeen lähetystö ohjattiin nopeasti pois hovista. Glamouria ei kuitenkaan tullut, joten "Glanda" alkoi vielä lähtökuopissa pihalla vaatimaan papaijoita palveluskunnalta. Jo valmiiksi herkkänä ollut palveluskunta hankki jostain papaijakorin, jotta kovasti hovin tunnelmaa pelkällä rahvaanomaisella läsnäolollaan häirinnyt lähetystö saataisiin vihdoin pois nurkista.

  Aamupäivän auringossa lähetystön laiva lähti satamasta ja purjehti dieselkoneiden tasaisen huminan saattamana kohti uusia seikkailuja. Sen pituinen se.
 • Tosiaan kuten leiriketjussa pari viikkoa sitten mainitsin, on omasta puolestani mahdollista jatkaa peliä myös lokakuun leiriä edeltävinä viikonloppuina, esim. lauantaipeleissä.
 • Tanja said:
  Tosiaan kuten leiriketjussa pari viikkoa sitten mainitsin, on omasta puolestani mahdollista jatkaa peliä myös lokakuun leiriä edeltävinä viikonloppuina, esim. lauantaipeleissä.
  6.10. lienee varattu MechWarriorille, mutta 13.10. on minulle mahdollinen. Laitan piakkoin lokakuun lauantaipeleistä kyselyn.
 • polaria said:
  Tanja said:
  Tosiaan kuten leiriketjussa pari viikkoa sitten mainitsin, on omasta puolestani mahdollista jatkaa peliä myös lokakuun leiriä edeltävinä viikonloppuina, esim. lauantaipeleissä.
  6.10. lienee varattu MechWarriorille, mutta 13.10. on minulle mahdollinen. Laitan piakkoin lokakuun lauantaipeleistä kyselyn.
  Jatko jäänee leirille, jotta saamme pelaajat kasaan.
 • Hei pelaajat. leiri lähestyy! :) Skannasin hahmolomakkeenne, joten voin lähettää halutessanne ne teille sähköpostilla tai muutoin.
 • edited October 2018
  Eräänä päivän keijut olivat yhdessä miettimässä vakavaa ongelmaa. Miten Herra Tiddles saa suoritettua lakimiesyhdistyksen kokeen, voiko kissa osallistua kokeeseen ylipäätään ja miksi muka ei? Samoihin aikoihin Pelikaanin kapteeni huolestui syvästi satamassa olevasta rakkaastaan. Rakkauteen oli uhkana muodostua ryppyjä, jos ei mielitiettyä kävisi tapaamassa ja hiukan lahjomassa laivan kulkiessa ohitse. Kapteenin kaivaessa laivalta lahjuksia "Kukkulan Kuninkaan" lahjoittamat orkideat alkoivat kukkia liian aikaisin ja uneksujia houkuttelevaa keijupölyä levisi laivan sisätiloihin. Pelikaanin pienehkö pysähdys pieneen Bahamalaiseen satamaan muodostui tietenkin seikkailuksi.

  Rantalomalla "Suzy Seconds" kannusti tylsistynyttä satamaravintolan baarimestaria yhä erikoisempiin drinkkisekoituksiin. "Glanda" taas toimi elävänä mallina hiukan ujommalle taidemaalarille. Rantaloma uhkasi kuitenkin katketa heti alkuunsa kun tosimaailman tylsyys uhkasi satamassa lepäävää Pelikaania kahden tullitarkastaja lomakepinojen muodossa. Murjottava "Mac" tarttui ripeästi toimeen (ja tullimiehiin) heitellen ankeuttajat laivasta satama-altaaseen. Köydet irrotettiin kiireessä ja vastalausesita huolimatta, jonka jälkeen ''Mac'', ''Larry'' ja Denia pakenivat vain Pelikaanilla niemen taakse piiloon, jättäen puolet miehistöstä satamaan. Tullimiesten päästyä veneeseensä pieni, vihainen hirmumyrsky Suzy, tyyppiä trooppinen punapää, pelotteli ankeuttajat pakosalle. Painajaismaisen kohtaamisen jälkeen ankeuttajat nilkuttivat Nassauhun nuolemaan henkisiä haavojaan.

  Kapteeni meinasi kaatua sydänkohtaukseen nähdessään laivansa kadonneen laiturista. On niin vaikeaa valita kahden ihastuksen väliltä: laivan ja naisen. Tai kuten "Suzy" sanoi: kauhistuksen ilmeen, kun punalakki nielaisee radiomikrofonin ja järkytyksen ilmeen kun sama syklooni imaiseen kitusiinsa haulikon. "Suzyn" lohduttaessa kapteenia "Glanda" vietti yön tutustuen taidemaalarin kokoelmaan ja sai yhden taulunkin muistoksi tapaamisesta. Lopulta kuitenkin vene tuli noutamaan kapteenia, "Suzya" ja "Glandaa" laiturilta takaisin laivalle. Pelikaanin miehistö oli jälleen koossa ja Nähdään pian! kohti uusia seikkailuja. Sen pituinen se.
 • edited October 2018
  Kiitos tämänkertaisen tarinan ilahduttavasta summauksesta! Tässä lisätietoa siitä ketä, missä ja miten kohdattiin:

  Biminiläiset pysähtyivät kapteenin toiveesta Clarence Townissa Long Islandilla.
  Kylän ainoan ravintolan baarimestari-kokki, joka jäi haikeana tuijottamaan Suzy Secondsin perään haukattu vesimeloni käsissään, oli dreamer nimeltä Timothy Garoud. Glandan terassilta löytämä kannustusta kaivannut taidemaalari oli Herman White, myöskin dreamer. Laivasta rivakasti poistetut tullitarkastajat olivat nimiltään Kowoi ja Hindermann, joista jälkimmäinen oli autumn person.

  Dreamereihin tutustumista edesauttoi uniorkideojen keijupöly, joka vapautui kukintojen avauduttua yön aikana, ja tarttui changelingeihin näiden tultua messiin aamupalalle.
 • edited November 2018
  Kerran kokoontuivat keijut Myrskynsilmän Virvatulen keijumajakajalle vannomaan juhlalliset valansa. Valat vannottiin, Frank piti Larryn kirjoittaman liikuttavan puheen ja sanoipa Mac myös sanasen tai muutaman tuhatta. Jopa Suzy joutui myöntämään, että kaikesta huolimatta olivat läsnäolijat loppujen lopuksi ihan kunnon keijuja. Sen jälkeen siirryttiin rantaan nuotiolle ja koktaileiden ääreen. Mac hiukan huolestui kun Suzylle ei juoma maistunut ja kun asia otettiin puheeksi niin kävi, ilmi, että Suzylla oli kovasti huolia. Kalanpakkaamossa oli saalis vähentynyt ja niinpä Suzy oli sanottu irti työstään. Lisäksi tietysti Suzy oli ihastunut Clarence Townissa Timothyyn ja ero vanhasta poikaystävästä oli edessä, eli asuntokin uhkasi lähteä alta. Onneksi Macilla oli tarjota ratkaisu ainakin jälkimmäiseen ongelmaan, sillä vanhan leskirouvan asunnon, jonka kellarissa Mac asusteli, oli ullakko vielä vapaana.

  Siinä nuotiolla lämmitellessä lensi leiriin lauma papukaloja, jotka välittivät viestiä, kertoen, että keijut oli kutsuttu seuraavaksi illaksi Bimini Roadin merenalaiselle tielle mystiseen tapaamiseen. Jokainen papukala oksensi jokasien keijun eteen helmen, joiden avulla saattoi vedessä hengittää. Glandan lähtiessä jahtaamaan poistuvia papukaluja merelle jäi Suzylle kaksi helmeä. Seuraava yllätys oli vielä villimpi, sillä satamaan saapui sidhe veneellään. Tämä vaeltava sidheritari, Sir Brian, oli jahtaamassa merikäärmettä ja pyysi Myrskynsilmän Virvatulelta vieraanvaraisuutta ja ehkä hiukan apuakin. Mieluusti oltiin merikäärmejahtiin lähdössä, mutta ensin täytyi majoittaa vieras ja rientää seuraavan illan tapaamiseen. Onneksi Suzyltä löytyi sattumalta helmi myös Sir Brianille.

  Auringon vajotessa maillensa Biminiroadilla keijut tapasivat jättiläismedusan, nimeltä Helmi, joka kuljetti heidät keijutietä pitkin kauas avomerelle Meren Kansan salaiseen kaupunkiin. Oli nimittäin käynyt niin, että kaupunkiin oli pintalaisten maailmasta pudotettu myrkkytynnyreitä, jotka olivat niin kauhistuttavia, että meren kansa ei voinut edes koskea niihin ja oli siis joutunut sulkeutumaan kaupunkiinsa. Viimeisenä toivonaan oli meren kansan aatelinen päättänyt kutsua keijuja pinnasta avuksi vaikka hänen näin pitikin uhmata ikiaikaisia sääntöjä ja paljastaa kaupungin paikka pintalaisille. Sir Brianin, Macin, Suzyn ja Larryn kerätessä myrkkytynnyreitä kekoon ja tukkiessa niiden vuotavaa pintaa Suzyn loihtimilla panssarilevillä, lähti Glanda pinnalle ja löysi laivan, josta tynnyreitä veteen viljeltiin. Glanda loihti riiviöitä laivan nosturiin ja haki loput keijuista avuksi.

  Keijujen kiivetessä laivaan kävi ilmi, että kelmit olivat kaapanneet aluksen, loihtineen ja  sitoneen miehistön, sekä jopa surmanneen yhden merimiehistä. Aavemaisen hiljaisen laivan sisuksissa vallitsi kauhea pimeys, johon keijut hiipivät. Konehuoneessa alkoi pimeydestä kuulua pahaenteisiä ja uhkaavia ääniä. Suzy hyppäsi eteen haastamaan pimeyden olennot ja uhkasi syödä piileskelijät, jos ne eivät paljastaisi itseään. Höyrykoneiden varjosta esille nousikin kaksi valtavaa, rumaa fomoriaanista jättiä. Keijujen nopeus yllätti jätit, joista ensimmäinen vajosi tajuttomuuteen Macin lekan lyönnistä. Toinen jätti hyökkäsi Suzyn päälle, mutta ei kyennyt painimaan hirmumyrskyn kanssa ja alistettiin pian. Täysnelssonissa kipristelevä ja mustelmilla oleva jätti tunnusti pahat tekonsa ja kertoi miten he, yhdessä kolmannen jätin, tiettävästi kahta muuta älykkäämmän, kanssa olivat kaapanneet laivan ja kylväneet myrkkyä merikansan maille. Kaiken takana oli tietysti Merikäärme itse.

  Merikäärmettä ei näkynyt ja olipa kolmaskin jätti ottanut veneen allensa ja paennut, joten laiva oli nyt keijujen. Laivan avulla keijut nostivat myrkkytynnyrit merestä ja vangitut fomoriaanijätit luovutettiin merikansalle. Heitä ei enää koskaan nähty. Palkkioksi suurista sankariteiostaan saivat keijut jokainen pyytää yhtä palkintoa. Salaisuutta maailmasta, muinaisten aikojen muistoja itsestään tai loihdittuja esineitä. Glanda sai kartan parantavalle lähteelle, Larry sai kuulla merikansan ja keijumajakan muinaisista yhteyksistä, Mac muisti miten toi aikanaan miehistönsä turvaan Biminille ja Suzy muisti miten aikanaan suuren taistelun jälkeen hänen laivansa haaksirikkoutui Biminille. Sir Brian pyysi taikakauluja ja sai Tritonin Kilven. Nyt olivat keijut entistä paremmin valmiina uusiin koitoksiin ja kokka käännettiin taas kotia kohden. Epäilys oli suuri, että Merikäärmeestä ja jäteistä tultaisiin vielä kuulemaan. 

  Sen pituinen se.  
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!