Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Star Wars: The Force Awakens (Spoilers!)

edited January 1970 in Yleinen keskustelu
Avasin nyt tällaisen keskustelun liittyen elokuvaan mihin voi kommentoida vapaasti omia spoilaavia mielipiteitä elokuvasta. Tai olla kommentoimatta, ehkä paapatan vain yksin. So be it. Spoiler insertin käyttöä suositellaan.

Comments

  • Koska oli irtolomapäiviä käytössä ja kalenteri muuten täynnä kaikkea tauhkaa päädyin katsomaan leffan ns. "Nörttinäytöksessä", eli aamupäivällä ekana päivänä. Cosplayn henki eli vahvana täydessä salissa, mutta ei siitä enempää...

    Leffa ei ollut Episode I. Onneksi. Ei edes Episode II. Kässaristä näkyi vahva Pirates of the Caribean -sarjan vaikutus erityisesti siinä, että Lucasin scripteihin verrattuna kohtauksia oli tupla määrä ja juoneen oli yritetty tuupata melkoinen määrä tavaraa. Itse en ole kyseisen elokuvan rakennetyypin suuri fani, mutta ei se leffaa pilannutkaan. Sen verran pisteitä täytyy antaa käsikirjoittajille, että jos on nähnyt leffan kaikki teaserit ja trailerit ja niiden perusteella kuvittelee tietävänsä kuka on kukakin ja mitäkin elokuvassa, niin pieleen menee... Pari ihan hyvää yllätystä odottaa itse leffassa, joskin mielestäni parhaat yllärit spoilataan leffassa liian aikaisin, vähän niin kuin käsikirjoittajat olisivat olleet roolipelaajia, jotka on niin mehuissaan rakentamistaan hahmoista, että kertovat kaikki hahmojen salaisuudet kampanjan alussa, eli leffan ekan puoliskon aikana. Kysymykseksi jää löytyykö hahmoihin enää mitään uutta ja syvyyttä osissa VIII ja IX kun kortit on jo nyt pitkälti pöydällä?
  • The user and all related content has been deleted.

  • on 1450284547:


    Arvio itse elokuvasta: 2,5/5
    Arvio elokuvan "Star Wars"-hengestä: 4/5


    Mä sanoisin jopa, että "Star Wars"-hengessä ollaan 5/5


    on 1450284547:

    Elokuvan ongelmat koskevat tarinaa ja sen kuljettamista kahdella tavalla. Ensiksi ongelmaksi nostan tapahtumien määrän, johon Pol jo kommentoikin -itse en tosin koe sitä rakennetyypiksi, vaan puhtaasti tekijöiden ammattitaidottomuudeksi. Kun reilu kaksituntinen elokuva survotaan täyteen kiivaita tapahtumia, yksikään kohtaus ei enää nouse erikseen esille, vaan koko elokuvasta tulee yhtä tasaista tahnaa. Force Awakens-elokuva itse korostaa tätä ominaisuutta siltakohtauksella - leffan ainoa oikeasti voimakas kohtaus on se, missä tapahtuu vähiten. Valitettavasti se yksi kohtaus ei tasapainoita Voimaa, eikun elokuvaa tässä tapauksessa.

    Toinen ongelma on itse tarina, joka on yksinkertaistettuna tiivistelmäksi tehty remake alkuperäisen trilogian tapahtumista.


    Ottaen huomioon juuri sen, miten tässä on sullottu trilogian verran kamaa yhteen leffaan ja keitä käsikirjoittajat ovat en usko, että kyse on ammattitaidottumuudesta vaan, valitettavasti, tietoisesta valinnasta. Viittaan tässä Disney Productionsin edelliseen pitkään leffa-sarjaan, eli Pirates of Caribianiin. Tuli de ja vu, kun tätä katsoi. Paljon kohtauksi, suhteessa "pitkä" juoni, kaikki pursotettu tasaiseksi massaksi koko kahden tunnin yli. Ei aiheuta suuria tunteita.


    on 1450284547:

    Suorituskykyä muuten arvioiden Knighthood of Ni! voisi käyttää oppilaidensa koulutukseen vähän enemmän aikaa, kun alkoi vaikuttaa siltä että humaltunut jawakin pystyy pärjäämään kaksintaistelussa oppilasta vastaan.


    No shit. Siinä oli yksi "this makes absolutely no sense at all" kohta. :P
  • Flamingo 1:ssä oli teatteri melkein täynnä päivälläkin ja ennen elokuvan alkua paras "cosplay" palkittiin. Lainausmerkeissä siksi, että kundilla oli Chewbacca-takki, ei muuta. Sai palkinnoksi SW TFA -lippiksen ja kaksi julistetta minkä toisen heitti katsomoon. Julisteen sai nainen, joka kertoi kaikelle kansalle, että oli 7-vuotias kun kävi New Hopen katsomassa. Vaimoa vitutti sen vieressä istunut kersa, joka koko leffan ajan kyseli kaikkea itsestäänselvää isältään. "Onpa Han Solo vanha, onks toi Millennium Falcon?" Ei, se on jölli. Shut the fuck up!

    Vaikea pistää sanoiksi. Hiukan samanlainen fiilis kuin Abramsin Star Trek -leffoissa oli. Nopeita leikkauksia, kuvaruutu täynnä roinaa ja tapahtumia, välillä vaikea saada kaikesta selvää. Päällimmäinen tunne oli alusta lähtien gritty realism. Siis niin realistista kuin avaruusooppera voi olla. Lapsille suunnattu pieruhuumori ja Ewok-tyyppiset leikkihöpöttimet loistivat poissaolollaan, leffa tuntui synkältä. Onneksi. Stormtrooperit osuivat ja olivat sotilaita eivätkä pellejä ja taisteluilla oli myös psykologisia efektejä. Tietokone-efekteissä alienit tuntuivat realistisilta eivätkä päälleliimatuilta CGI-kököiltä kuten aiemmissa osissa. Huumoria oli hyvin vähän, muutamia heittoja sinne tänne; BB-8:n sytkäripeukku sai hieman naurahtamaan.

    Itse en niin actionista enää piittaa, sitä oli liikaakin, mutta se oli hyvin toteutettu. Enemmän kiinnitin huomiota henkilöhahmoihin, jotka onneksi oli kirjoitettu ja näytelty hyvin. Parhaimmat kohtaukset olivat Reyn ja Kylon välillä, etenkin tuolikohtauksessa. Vahvin oli kuitenkin siltakohtaus, josta aiemmin jo puhuttiin. Vaikka ratkaisun haistoi jo ennalta, oli se silti hienosti hoidettu. Suomalaisen neekerin (Finn) ja Reyn välinen kemia toimi ok.

    Minua jäi hieman häiritsemään paljastukset ihan alussa, mutta kai se on parempi nyt kuin myöhemmin, tuntuisi muuten liiaksi alkuperäisen trilogian kopioinnilta. Tykkäsin, että jatkettiin suku on pahin -teemaa ja sillä saralla avaruuden kauniita ja rohkeita.

    Kylon kädettömyys valomiekan kanssa kävi ihmetyttämään, miten täysin treenamaton Finn pystyy pistämään millään tavalla kampoihin ja miten Rey pystyi pärjäämään valomiekkailussa niinkin hyvin. Joko Kylo on ihan vitun paska tai sitten Finn ja Rey ovat vitun hyviä.

    Paljon jäi vielä vastaamatta. Miten First Order syntyi, miten Republic toimii, mitä valtaa sillä on, miten Resistance kaikkeen liittyy, mitä on tapahtunut 30 vuoden aikana? Sitä haluaisi tietää taustafluffissa, nyt vain viitattiin tapahtumiin ja asioihin.

    Ja miksi Luke on sellainen poor me -marttyyriksi heittäytyvä luovuttaja, että yhden (ok, aika vitun pahan) epäonnistumisen jälkeen päättää lähteä vittuun ja koulukotiin? Jotain täytyy olla kaiken takana. Ja miten Rey liittyy mihinkin? Kenen tytär tai sukulainen se on?

    Täytyy käydä vielä toistamiseen katsomassa.

    Heti leffan jälkeen olin valmis pistämään elokuvat järjestykseen 5, 4, 6, 7, 3, 2, 1, mutta ehkä nyt useamman tunnin jälkeen järjestys on alkupään osalta 5, 4, 7, 6. Kyllä sanoisin, että TFA on vahvempi kuin RotJ, mutta lähinnä siksi, että RotJ:ssä on ewokkeja ja liikaa höpöhöpöä.

    Ehkä jos annan tähtiä, leffalle 4/5, Star Wars -fiiliksenä 5/5, joten taitaa mennä 4,5/5.

    Kävi kuten arvelin, tämä oli kolmanneksi paras leffa tänä vuonna, Mad Max ja Martian olivat parempia.

  • on 1450290505:


    Kylon kädettömyys valomiekan kanssa kävi ihmetyttämään, miten täysin treenamaton Finn pystyy pistämään millään tavalla kampoihin ja miten Rey pystyi pärjäämään valomiekkailussa niinkin hyvin. Joko Kylo on ihan vitun paska tai sitten Finn ja Rey ovat vitun hyviä.


    Sen pystyi ehkä jotenkin vielä hyväksymään, että Rey pärjäsi, koska Skywalkerin henki oli vahvasti mukana vaikka sitä ei nyt niin kovin osoittelevasti leffassa todettukaan. Silti, Paha Jedikoulu(tm) tarttee paremman miekkailun opettajan. Tai enemmän harjoitustunteja.


    on 1450290505:


    Ja miten Rey liittyy mihinkin? Kenen tytär tai sukulainen se on?


    Jaa? Eiks tähän nyt ollu melko selkeät viitteet?

  • on 1450291746:


    Sen pystyi ehkä jotenkin vielä hyväksymään, että Rey pärjäsi, koska Skywalkerin henki oli vahvasti mukana vaikka sitä ei nyt niin kovin osoittelevasti leffassa todettukaan. Silti, Paha Jedikoulu(tm) tarttee paremman miekkailun opettajan. Tai enemmän harjoitustunteja.


    Eikö Snoke (ehkä tyhmin nimi ikinä) sanonut, että pitäisi vissiin ryhtyä poikaa hieman treenaamaan? =D

    on 1450291746:


    Jaa? Eiks tähän nyt ollu melko selkeät viitteet?


    Joo, harva suku on niin vahva Voimassa. Silti epäilys jäi oliko lopun viimeisessä (yksi leffan parhaista) kohtauksessa kyse sukulaisten kohtaamisesta vai ei.
  • Musiikki ei säväyttänyt, oli aikamoista Harry Potter -puuroa.
  • 94% fresh. Luin muutaman arvostelun ja ainakin ulkomailla aika moni on antanut 5 tähteä. Onkohan tässä nyt käynyt niin, ettei olla analysoitu tarpeeksi ja menty hypeen ja sitten hävetään omia ensimmäisiä kommentteja myöhemmin (Episode I)?

    http://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_episode_vii_the_force_awakens/

  • on 1450294409:


    Eikö Snoke (ehkä tyhmin nimi ikinä) sanonut, että pitäisi vissiin ryhtyä poikaa hieman treenaamaan? =D


    Ylipäällikkö Snoukkaajan lisäksi Unkari ja Jakku oli kans vähän, että hä!?

    Plus tietysti the Knights of Ren. Siis niinku mitä?


    on 1450294409:

    Joo, harva suku on niin vahva Voimassa. Silti epäilys jäi oliko lopun viimeisessä (yksi leffan parhaista) kohtauksessa kyse sukulaisten kohtaamisesta vai ei.


    on 1450313704:


    Musiikki ei säväyttänyt, oli aikamoista Harry Potter -puuroa.

    Leffassa soitettiin
    "Skywalker Theme"

    kaksi kertaa. Lopussa (naturally) ja loppupuolen valosapelitaistelussa heti, kun toinen erä alkaa... I wonder why? ;)
  • ^ Jep.

    Täytyy myös kommentoida asiaan mikä ei sinänsä liity elokuvaan mitenkään, eli suomenkieliseen tekstitykseen. Blaster oli suomennettu sädekivääri, mikä on parempi suomennos kuin esim. läjäytin. Mutta karkea virhe oli kutsua star systemiä galaksiksi. Eli "another system" oli suomennettu "toinen galaksi". WTF?!?

  • on 1450291746:


    Sen pystyi ehkä jotenkin vielä hyväksymään, että Rey pärjäsi, koska Skywalkerin henki oli vahvasti mukana vaikka sitä ei nyt niin kovin osoittelevasti leffassa todettukaan. Silti, Paha Jedikoulu(tm) tarttee paremman miekkailun opettajan. Tai enemmän harjoitustunteja.


    Tuli vain mieleen, että Kylo on selkeästi taidoiltaan padawan-luokkaa ja oli saanut läjäyttimestä osuman kylkeen, joten oli haavoittunut jo valmiiksi, ehkä siksi pärjäsi niin huånåsti.

    on 1450355509:


    Ylipäällikkö Snoukkaajan lisäksi Unkari ja Jakku oli kans vähän, että hä!?

    Plus tietysti the Knights of Ren. Siis niinku mitä?


    Puhtaat ritarit, maa Itä-Euroopassa ja naisten jakkupuku.
  • http://www.slashfilm.com/the-force-awakens-kylo-renn-lightsaber-finally-explained/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_774067

    Tästä artikkelista löyty hieman taustatietoa Kylosta. Kylon valomiekka on vanhempaa designia ja miekan crossguard on "raw power vented from the primary central blade." Lisäksi Kylo ei ole Abramsin mukaan Sith.
  • Joo, ei ollut Episode yhden ja kahden tasoista kuraa (kolmosta en koskaan viitsinytkään katsoa), mutta aika mitäänsanomatonta rämistelyä, joka ei olisi kantanut sitä vähääkään ilman Star Wars -teemaa. Joku uusi elementti leffaan ei varmaan olisi ollut liikaa pyydetty, mutta nyt mentiin käytännössä kokonaan vanhan kierrätyksellä.

    Sinänsä leffa oli kyllä nätti, joten siitä pisteet. Harmillista, että tässäkin hukattiin hemmetisti potentiaalia.

  • on 1450290505:


    Flamingo 1:ssä oli teatteri melkein täynnä päivälläkin ja ennen elokuvan alkua paras "cosplay" palkittiin. Lainausmerkeissä siksi, että kundilla oli Chewbacca-takki, ei muuta. Sai palkinnoksi SW TFA -lippiksen ja kaksi julistetta minkä toisen heitti katsomoon. Julisteen sai nainen, joka kertoi kaikelle kansalle, että oli 7-vuotias kun kävi New Hopen katsomassa. Vaimoa vitutti sen vieressä istunut kersa, joka koko leffan ajan kyseli kaikkea itsestäänselvää isältään. "Onpa Han Solo vanha, onks toi Millennium Falcon?" Ei, se on jölli. Shut the fuck up!

    Kylon kädettömyys valomiekan kanssa kävi ihmetyttämään, miten täysin treenamaton Finn pystyy pistämään millään tavalla kampoihin ja miten Rey pystyi pärjäämään valomiekkailussa niinkin hyvin. Joko Kylo on ihan vitun paska tai sitten Finn ja Rey ovat vitun hyviä.

    Heti leffan jälkeen olin valmis pistämään elokuvat järjestykseen 5, 4, 6, 7, 3, 2, 1, mutta ehkä nyt useamman tunnin jälkeen järjestys on alkupään osalta 5, 4, 7, 6. Kyllä sanoisin, että TFA on vahvempi kuin RotJ, mutta lähinnä siksi, että RotJ:ssä on ewokkeja ja liikaa höpöhöpöä.


    Meillä jaettiin perjantaina randomi paikkoihin 4 settiä lippiksiä ja muuta krääsää. Meidän skideillä ainoina kunnon valomiekat yleisössä.
    Jos ihmiset vituttaa leffassa, pitänee katsoa kotona, varsinkin jos menee lastenleffaa katsomaan.
    Joko sun kersat katsoi sen? Mitäs ne piti?

    Meillä tykättiin, mutta ei aiheuttanut mitään WOW leikkejä tms. Itsellekin jäi hieman vajaa fiilis.
    Jos pitää samanlailla parhausjärjestyykseen laittaa, niin 4,5,3,7,2,6,1.

    Ja kyllä aika surkea oli Benin miekkailutaito. Miten Finnillä oli mitään sanaa?
    Siltakohtauksessa ehdin hetken toivoa kääntymistä, mutta ei sitten.

    Jos Kylo ei ollut Sith, niin hän käytti vain darksideä muuten vain?
    Vihaa ja raivoa ainakin riitti, kuin pienellä lapsella.
    Ja sellainen kuva Kylosta jäikin. Maskin alla on nuori teini-ikäinen angstinen poika.
    Rey oli monin verroin varttuneemman oloinen, mutta ehkä se oli tarkoituksellista.

    Monta muutakin kohtaa vedettiin suoraksi ja jätettiin taustaa kertomatta.
    Esim Phasma, joka yllättävän helposti suostui laskemaan suojat kun vain nätisti pyydettiin, wtf?

  • Emo KylöRen twiittiakkountti:
    https://twitter.com/KyloR3n
  • SPOLERS THROUGHOUT THIS MESSAGE!

    No niin, leffa katsottu.

    Sen verran tärkeä original trilogy ollut lapsena, ellä kyllähän tämä vähän pureskelua ja sulattelua vaatii, ja varmaan lisäkatsomiskertoja, ennenkuin pystyy mitään lopullista sanomaan.

    Jotakin nyt kuitenkin:

    - Aivan heittämällä parempi kuin yksikään prequel leffoista.

    - Kylo Renissä saatiin viimein sellainen pahan puolelle kääntymis-stoori ja hahmo, minkä sarja olisi ansainnut jo prequeleihin. Eli sen minkä Lucas Anankinin kanssa mokasi, sen nyt Abrams Kylo Renillä paikkasi. En tiedä oliko tämä tietoista ja tarkoituksellista, mutta näin minä asian näen.

    - Repesin leffan aikana yhden kerran nauramaan ääneen. Eli kohtauksessa, jossa pari stormtroopperia kävelee käytävällä kohti vankikoppia, samalla Kylo Ren pistää vankikopin raivoissaan valomiekalla palasiksi ja alkaa karjua vartijoita paikalle, jolloin stormtrooperit kääntyvät hiljaa kannoillaan ja lähtevät eri suuntaan. Muutenkin leffan huumori oli kyllä mielestäni sopivan hillittyä ja kuivaa. "Oh,YOU'RE cold!" jne.

    - Imperium eikun siis First Order on muuttunut aikojen saatossa equal opportunity employeriksi, eikä ole enää mikään waspien äijäkerho. Vähän pistää silmään, but I can live with this.

    - Leffassa liikaa irkkuja. Kuvattu toki osin Irlannissa, mutta jotenkin hämäsi kun oli sen verran paljon Irish in Space jengiä valkokankaalla poukkoilemassa. Myös se joku kiinalaisjengi oli vähän meh, ollaan kuitenkin kauan sitten kaukaisessa kaukaisessa galaksissa, niin mitä nämä irkut ja kiinalaiset täällä tekee?

    - Etenkin muija kiinnitti huomiota leffaa katsoessaan siihen, että aika paljon social commentaryä nykymaailmaan liittyen (esim. stormtrooperit ovat kaikki lapsisotilaita, kolmannen maailman köyhät elättävät itseään muiden kulttuurien avaruusromua kierrätykseen keräämällä, jne.)...

    3f76913f7f40a13cf91dc8de2a2000e513af18b3.jpg

    "Kelataa, nää elää täällä Jakkulla tälleen joka päivä!"

    - Kuten muutkin ovat kommentoineet, tämähän oli oikeastaan original trilogyn remake, ehkä sillä erotuksella, että original trilogy miettii lapsen näkökulmasta isien pahoja tekoja, nyt taas pohditaan vanhemman näkökulmasta sitä, kun jälkikasvu lähtee mukaan radikaaliin toimintaan.

    - Ja kuten muutkin ovat täällä jo kommentoineet, tahti oli aika hirvittävää. Vaikken sinällään ole ihan innoissani nykytrendistä, jossa joka ikinen stoori pilkotaan kolmeksi kaksi ja puolituntiseksi elokuvaksi, niin tästä Force Awakenistä olisi saanut ihan hyvin kaksi leffaa, jossa mukaan olisi voinut heittää lisää Kylo Renin ja etenkin Reyn hahmonkehitystä. Nyt mentiin roskankerääjästä itseopittuihin jeditemppuihin Reyn kohdalla hippasen epäuskottavan nopeasti, samoin tuo loppu olisi kaivannut vähän lisää työstämistä, esim. MIKSI Rey, joka ei edes ole Kapinallisten jäsen, lähetetään käytännössä yksin etsimään Millenium Falconilla Lukea, ja muutenkin loppu oli aika pikakelausta: koordinaatit löytyi chek valonnopeuteen check visioiden meri ja saari check Luke Skywalker kaavussa the end.

    - Ja kuten muut ovat vielä kommentoineet, miksei Kylo Ren paloitellut Finniä samantien kaksintaistelussa? Ja kuka hemmetti sai päähänsä että olisi ylipäätään hyvä idea antaa valomiekka Finnin hahmolle!?!

    Muuta pohdintaa:

    Okei, Rey lienee Luken kakara, tai olen hemmetin yllättynyt jos ei ole, lisäksi best freaking pilot in the galaxy herättää melkoisia Skywalker viboja, mutta onko tämä Snoke hahmo nyt siis reaktorikuoreen nakattu Palpatine, joka on jotenkin selvinnyt, vai mikä ihmeen Hobbitti-leffojen Azog?

    Azog13.jpg

    EDIT

    Ai niin ja vielä:

    - Se kohtaus, jossa oranssi täti, jota ei saa tuijottaa, katsoo silmiin ja kertoo totuuksia ja Luken valomiekka alkaa kuiskutella kellarista on heittämällä omituisinta tavaraa tässä leffassa. Ja ei siis välttämättä hyvällä tavalla. Eikö noita samoja juttuja olisi saanut tuotua tarinaan jollain muulla tavalla kuin että meillä on jutteleva valosapeli ja oranssi täti kertoo tyhmemmillekin katsojille, että missä nyt kunkin hahmon kanssa mennään?

    EDIT 2

    - Mikä ihme se yhden stormtrooperin voimamela oli, jolla pystyi valosapelinkin blokkaamaan? Ehkä eniten facepalm juttu leffassa itselleni.

    END OF SPOILERS!

  • on 1451336043:


    Ja kuten muut ovat vielä kommentoineet, miksei Kylo Ren paloitellut Finniä samantien kaksintaistelussa?


    Koska Knights Who Say Ren! ovat enemmän kiinnostuneita puutarhanhoidosta, kuin miekkailusta?


    on 1451336043:


    Ja kuka hemmetti sai päähänsä että olisi ylipäätään hyvä idea antaa valomiekka Finnin hahmolle!?!


    Itse leffassahan lightsaber vähän niin kuin jäi Finnille käteen kun taistelu alkoi ja siten oli lähin astalo, jota Finn sitten kanniskeli mukanaan kun ei kukaan estänytkään.

    Mutta siis OIKEASTI koko Finn+lightsaber vs. Voimamela ja Finn+lightsaber vs. Kylo Ren kohtaukset olivat puhdasta leffantekijöiden trollausta. Kyseiset kohtaukset filmattiin ja laitettiin suurilta osin sellaisinaan trailereihin ja teasereihin jotta niitä tuijottavilla faneilla olisi leffaan kävellessään sellainen "ennakkotieto", että "Force Awakens" nimi liittyy Stormtrooper Finnin hahmoon ja hän on jonkun sortin jedi. Eli siis puhdas harhautus, jolla saatiin fanien huomio käännettyä pois Reyn ja Renin hahmoista ;)


    on 1451336043:


    Mikä ihme se yhden stormtrooperin voimamela oli, jolla pystyi valosapelinkin blokkaamaan? Ehkä eniten facepalm juttu leffassa itselleni.


    Joukkojenhallinta-ase, joka on tarkoituksellisesti suunniteltu mellakoivia jedejä vastaan? Lightsaberin vähemmän letaali versio? Your guess is as good as mine. Eihän sinänsä mikään aiemmissakaan leffoissa väitä, että lightsaber olisi joku maailmanlopun uber-ase, jolta ei voi suojautua ja lightsabereita on todistettavasti ennenkin pystytty ihan hyvin käyttämään ilman minkään sortin "forcea". Ennemminkin aikaisempien leffojen perusteella saa sellaisin kuvan, että lightsaber ei ole erityisen hyvä ase (lyhyt kantama), mutta se on jedien kulttiesine ja riittävän "forcen" kanssa sillä voi torjua läjäyttimiä (which is nice).

  • on 1451373903:


    Joukkojenhallinta-ase, joka on tarkoituksellisesti suunniteltu mellakoivia jedejä vastaan? Lightsaberin vähemmän letaali versio? Your guess is as good as mine. Eihän sinänsä mikään aiemmissakaan leffoissa väitä, että lightsaber olisi joku maailmanlopun uber-ase, jolta ei voi suojautua ja lightsabereita on todistettavasti ennenkin pystytty ihan hyvin käyttämään ilman minkään sortin "forcea". Ennemminkin aikaisempien leffojen perusteella saa sellaisin kuvan, että lightsaber ei ole erityisen hyvä ase (lyhyt kantama), mutta se on jedien kulttiesine ja riittävän "forcen" kanssa sillä voi torjua läjäyttimiä (which is nice).


    Onhan noita lasermiekkoja vastaan olleita aseita ollut maailman sivu kaanonissa ja "alkuperäisissä" SW sarjakuvissa.

    http://starwars.wikia.com/wiki/Z6_riot_control_baton

    Vastaava kuin: http://starwars.wikia.com/wiki/Electrostaff

    PYVbn.gif

    Ainiin, kuinka Phasma sai hopeisen armourin?
    http://www.youtube.com/watch?v=zc1__2waAX8

  • on 1451393620:

    Onhan noita lasermiekkoja vastaan olleita aseita ollut maailman sivu kaanonissa ja "alkuperäisissä" SW sarjakuvissa.


    Joo, kaanonissa ja sarjiksissa on kuulkaas vaikka mitä, mm.:

    "80-luvun 8-sivuisessa Tähtien Sota-sarjakuvassa R5-D4 kuvataan voimaa käyttävänä unohdettuna jedinä, joka olisi tahalleen räjäyttänyt motivaattorinsa, jotta Owen olisi valinnut R2:sen hänen sijaansa. Sarjakuvassa R5-D4:n kerrotaan myös käyttäneen voimaa C-3PO:hon, jotta hän suosittelisi Artoota Lukelle."

    http://fi.starwars.wikia.com/wiki/R5-D4

    Eli ei vähennä valomiekkoja blokkaavan mellakkapampun ja kyseisen kohtauksen vammaisuutta silmissäni tippaakaan vaikka olisi kuinka kaanonia (tuossa nyppi siis muukin kuin se, että aseella pystyy valomiekkoja blokkaamaan), ja juuri tällaisisten kaanonia olevien vammaisuuksien takia käsittääkseni tässä leffassa heitettiin expanded universe kaanoneineen ja ei-kaanoneineen romukoppaan.

  • Knights of Ren, more like Knights of Stimpy.


  • on 1451336043:


    - Repesin leffan aikana yhden kerran nauramaan ääneen. Eli kohtauksessa, jossa pari stormtroopperia kävelee käytävällä kohti vankikoppia, samalla Kylo Ren pistää vankikopin raivoissaan valomiekalla palasiksi ja alkaa karjua vartijoita paikalle, jolloin stormtrooperit kääntyvät hiljaa kannoillaan ja lähtevät eri suuntaan.


    Juu, yksi leffan hauskoimmista kohtauksista.



    - Ja kuten muutkin ovat täällä jo kommentoineet, tahti oli aika hirvittävää. Vaikken sinällään ole ihan innoissani nykytrendistä, jossa joka ikinen stoori pilkotaan kolmeksi kaksi ja puolituntiseksi elokuvaksi, niin tästä Force Awakenistä olisi saanut ihan hyvin kaksi leffaa, jossa mukaan olisi voinut heittää lisää Kylo Renin ja etenkin Reyn hahmonkehitystä. Nyt mentiin roskankerääjästä itseopittuihin jeditemppuihin Reyn kohdalla hippasen epäuskottavan nopeasti, samoin tuo loppu olisi kaivannut vähän lisää työstämistä, esim. MIKSI Rey, joka ei edes ole Kapinallisten jäsen, lähetetään käytännössä yksin etsimään Millenium Falconilla Lukea, ja muutenkin loppu oli aika pikakelausta: koordinaatit löytyi chek valonnopeuteen check visioiden meri ja saari check Luke Skywalker kaavussa the end.


    Joo, enemmän häiritsi juuri se tahti, kun ei skipattu aikaa, vaan mentiin kokoajan hypervauhtia.



    - Se kohtaus, jossa oranssi täti, jota ei saa tuijottaa, katsoo silmiin ja kertoo totuuksia ja Luken valomiekka alkaa kuiskutella kellarista on heittämällä omituisinta tavaraa tässä leffassa. Ja ei siis välttämättä hyvällä tavalla. Eikö noita samoja juttuja olisi saanut tuotua tarinaan jollain muulla tavalla kuin että meillä on jutteleva valosapeli ja oranssi täti kertoo tyhmemmillekin katsojille, että missä nyt kunkin hahmon kanssa mennään?


    Rey nyt imeisesti on Luken lapsi, tai ainakin siltä näyttää. Lisäksi tuosta kohtauksesta oli poistettu muunmuassa pilvikaupungin rikkonainen ikkuna jne SUORAT viittaukset Lukeen ja Vaderiin. Pilvikaupungin tunnelithan siinä näkyi. Lisäksi jos äänet kohtauksessa on kaikilta kovimmilta jedeiltä galaksissa, joista Jeesus-Anakinkin sikisi, voi arvailla että ihan kevyillä jedi tehoilla ei liikuta.



    Eli ei vähennä valomiekkoja blokkaavan mellakkapampun ja kyseisen kohtauksen vammaisuutta silmissäni tippaakaan vaikka olisi kuinka kaanonia (tuossa nyppi siis muukin kuin se, että aseella pystyy valomiekkoja blokkaamaan), ja juuri tällaisisten kaanonia olevien vammaisuuksien takia käsittääkseni tässä leffassa heitettiin extended universum kaanoneineen ja ei-kaanoneineen romukoppaan.


    Paitsi että ei ihan kaikkea. Extended universea käytettiin osana inspiroimaan tätäkin leffaa.
    Nimenomaan kommentoitiin, että sitä ei ole poissuljettu. (Esim. uusi base, Han&Lean lapsi (tai lapset), first order, Luke kouluttajana...)
    Toki elokuvien jälkeiset asiat eivät menneet niinkuin sarjakuvissa/kirjoissa, mutta tämä on ihan normaalia.
    Tämä ei ollut Star Wars reboot niinkuin Star Trek oli.

    Mutta itse noihin valomiekkaa kestäviin aseisiin. Nämä oli siis leffoissa/peleissä/sarjiksissa/piirretyissä mukana.
    http://starwars.wikia.com/wiki/IG-100_MagnaGuard
    http://www.youtube.com/watch?v=T8bbYcZftuU

  • on 1451394017:


    tuossa nyppi siis muukin kuin se, että aseella pystyy valomiekkoja blokkaamaan


    Mikä siis? Se, että Stormtrooper ei vaan ampunut Finniä blasterilla?


    on 1451394109:


    Knights of Ren, more like Knights of Stimpy.


    Niin totta. Tästä täytyisi kyllä väsätä joku meemuli.

    Update: Too late, someone got there first...

    CEOGEzzWEAEusUW.jpg

  • on 1451396787:


    on 1451394017:


    tuossa nyppi siis muukin kuin se, että aseella pystyy valomiekkoja blokkaamaan


    Mikä siis? Se, että Stormtrooper ei vaan ampunut Finniä blasterilla?


    No siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

    Ei tuo nyt mikään Legolasin kilvelläsurffauksen tasoinen juttu tietenkään ollut, mutta tönkkö kohtaus kaiken kaikkiaan.

  • on 1451395765:

    Rey nyt imeisesti on Luken lapsi, tai ainakin siltä näyttää. Lisäksi tuosta kohtauksesta oli poistettu muunmuassa pilvikaupungin rikkonainen ikkuna jne SUORAT viittaukset Lukeen ja Vaderiin. Pilvikaupungin tunnelithan siinä näkyi. Lisäksi jos äänet kohtauksessa on kaikilta kovimmilta jedeiltä galaksissa, joista Jeesus-Anakinkin sikisi, voi arvailla että ihan kevyillä jedi tehoilla ei liikuta.


    Käsittääkseni kuitenkaan jedien voima ei ole tähän mennessä siirtynyt heidän omistamiinsa tavaroihinsa, ja olihan tuo ideana aika sellainen LOTR:sta ripattu juttu jossa taikaesine kuiskii ja aiheuttaa näkyjä ja välähdyksenomaisia visioita.

  • on 1451394017:


    Eli ei vähennä valomiekkoja blokkaavan mellakkapampun ja kyseisen kohtauksen vammaisuutta silmissäni tippaakaan vaikka olisi kuinka kaanonia (tuossa nyppi siis muukin kuin se, että aseella pystyy valomiekkoja blokkaamaan), ja juuri tällaisisten kaanonia olevien vammaisuuksien takia käsittääkseni tässä leffassa heitettiin expanded universe kaanoneineen ja ei-kaanoneineen romukoppaan.


    Ihan normaalia, että on ollut valomiekkoja kestäviä ja blokkaavia aseita pilvin pimein myös ihan Star Warsin kaanonissa. Prequeleissa kenraali Grievouksen henkivartijadroidien electrostaffit kuten Malfean yllä linkittikin. Luo sähkökentän mikä kestää jopa valomiekan terän, joten eipä ollut mitenkään omituista eikä vammaista.

    Lista siitä mikä on kaanonia: http://starwars.wikia.com/wiki/Canon

    on 1451396787:


    Mikä siis? Se, että Stormtrooper ei vaan ampunut Finniä blasterilla?


    Ei olisi ollut cool. 8) Vähän ritarihenkeä, että saadaan kaksintaistelua kehiin. Mennäänhän 40k:ssakin monesti Marineiden kesken meleeseen, vaikka olisi järkevämpää vain ampua bolterilla naamaan.

    Kävin tänään katsomassa leffan toiseen kertaan ja nyt pystyi keskittymään moniin pieniin yksityiskohtiin eikä leffa tuntunut enää niin kiireiseltä ja täyteenahdetulta.

    Esim. kun mietin miten Finn pystyi pärjäämään niinkin hyvin Kyloa vastaan, vastaus piilee koulutuksessa. Tuskin taistelukilpi+electrobaton -stormtrooper on ainoa laatuaan, luultavasti kaikki trooperit saavat koulutusta kyseisillä aseilla sekä lähitaistelutreeniä, mukaan lukien Finn. Ehkä Finn vain on luonnollisesti kyvykäs tai sitten on erityisen hyvä lähiksessä. Tosin Finnhän sai turpaan melee-stormtrooperille, vain Chewien bowcaster-boltti trooperin rintaan pelasti Finnin, joten ehkä Finn on meleessä vain stormtrooper-keskitasoa. Samainen Chewien ampuma bowcaster myös haavoitti Kyloa, joten poika pelasi kentällä puolikuntoisena Finniä ja Reytä vastaan.

  • on 1451397599:


    Käsittääkseni kuitenkaan jedien voima ei ole tähän mennessä siirtynyt heidän omistamiinsa tavaroihinsa, ja olihan tuo ideana aika sellainen LOTR:sta ripattu juttu jossa taikaesine kuiskii ja aiheuttaa näkyjä ja välähdyksenomaisia visioita.


    Rey koki näyn Voimassa koskettaessaan Luken valomiekkaan luultavasti, koska Rey on vahva raa'assa Voimassa, mutta ei osaa sitä käyttää. Näkihän Lukekin näyn ystäviensä kärsimyksestä Pilvikaupungissa seistessään käsillään Dagobahissa Yodan kuikkelehtiessa Luken jalan päällä vaikkei erikseen mitään näkyä pyytänytkään. "Mysterious are the ways of the Force." ;)
  • Edelleen, kohtaus ei ollut mielestäni vammainen vain koska mellakkamela blokkasi valomiekan, ja se, että tuntee läheisten ja jopa ei niin läheisten kärsivän on ihan perus force kauraa, se taas, että jonkun mahti voima tyypin esineetkin jotenkin imisivät isännänsä voimaa taas ei.

    Eli eri Kentin pointteihin.

  • on 1451411250:


    Edelleen, kohtaus ei ollut mielestäni vammainen vain koska mellakkamela blokkasi valomiekan, ja se, että tuntee läheisten ja jopa ei niin läheisten kärsivän on ihan perus force kauraa, se taas, että jonkun mahti voima tyypin esineetkin jotenkin imisivät isännänsä voimaa taas ei.


    En usko, että Luken valomiekka on imenyt mitään muistoja tai vastaavaa itseensä, ennemminkin Voima päätti näyttää näyn sillä hetkellä kun Rey miekkaan koski.

  • on 1451396787:

    Update: Too late, someone got there first...

    CEOGEzzWEAEusUW.jpg


    ;D
  • Kaikki olennainen sanottava Force Awakensista lienee jo sanottu, joten lyhyesti omat fiilarit:

    + Kylo Ren / Ben Solo, emo-angsti-vaderfanboy on parhaiten kirjoitettu ja huvittavin pahis pitkään aikaan teinirageineen kaikkineen! Mainio ja uskottava hahmo: poissaolevien vanhempiensa laiminlyömä pullamössöpoika, joka ihailee "kovis"-isoisäänsä ja yrittää emuloida sitä kaikin tavoin, jopa käyttämällä kypärää ja äänimodulaatiota

    + Visuaaliset efektit ja taustat erinomaisia, etenkin Imperial Star Destroyerin hylky. Kaikki oli uskottavan rähjäisen oloista.

    - Ohjaus ja rytmitys. Alussa oli mukavan rauhallinen tempo, kun näytettiin Reyn arkea, mutta heti Finnin saapumisesta Jakkuun koko elokuva oli pelkkää juoksemista, juoksemista ja juoksemista (välillä räjähdyksiä). Vähän hengähdysaikaa, kiitos! Ei tartte koko ajan hosua ja yrittää ahtaa kahteen tuntiin maksimaalista määrää actionia.

    - Abrams ohjaa kyllä toimintakohtauksia, mutta ihmisiä ja tunteita? MEH. Leian ja Hanin kohtaaminen jäi vähän valjuksi, ja Reyn ja Luken kohtaaminen lopussa pilattiin käsittämättömällä kamerapyörityksellä, vaikka Mark Hamill näyttelikin hienon ilmeikkäästi lyhyen kohtauksen.

    - Vähän liikaa New Hope -kierrätystä, juoni tuntui hyvin derivatiiviselta.

    annan kolme kuolontähteä viidestä (3/5)

    Henkilökohtanen kaiken selittävä teoriani tapahtumista oli, että Rey on Leian ja Luken insestin tuloksena syntynyt avioton lapsi. Sisäsiitos on vahvistanut Skywalkereiden force-powerit äärimmilleen!

  • on 1451512443:


    + Kylo Ren / Ben Solo, emo-angsti-vaderfanboy on parhaiten kirjoitettu ja huvittavin pahis pitkään aikaan teinirageineen kaikkineen! Mainio ja uskottava hahmo: poissaolevien vanhempiensa laiminlyömä pullamössöpoika, joka ihailee "kovis"-isoisäänsä ja yrittää emuloida sitä kaikin tavoin, jopa käyttämällä kypärää ja äänimodulaatiota


    Jep, annamuntilaaelää-angsti on vahvana. Todella vajavainen (lue: vajakki) hahmo, me likey.

    on 1451512443:


    + Visuaaliset efektit ja taustat erinomaisia, etenkin Imperial Star Destroyerin hylky. Kaikki oli uskottavan rähjäisen oloista.


    Nyt tietokonehahmot alkavat näyttämään aika realistisilta. Ei enää videopelimäistä grafiikkaa. Toisaalta elokuvassa on käytetty paljon asuja ja perinteisiä ei-CGI-efektejä, siksi kai se tuntuu suht realistiselta (efektit siis).

    on 1451512443:


    - Ohjaus ja rytmitys. Alussa oli mukavan rauhallinen tempo, kun näytettiin Reyn arkea, mutta heti Finnin saapumisesta Jakkuun koko elokuva oli pelkkää juoksemista, juoksemista ja juoksemista (välillä räjähdyksiä). Vähän hengähdysaikaa, kiitos! Ei tartte koko ajan hosua ja yrittää ahtaa kahteen tuntiin maksimaalista määrää actionia.


    Olin ensimmäisen katselukerran jälkeen samaa mieltä, mutta toisen katselukerran jälkeen leffa tuntui paljon levollisemmalta ja hyvin rytmitetyltä. Hidasta, välillä vauhdikasta hitaiden kohtauksien rikkoessa etenkin lopun action-tulitusta.

    on 1451512443:


    - Abrams ohjaa kyllä toimintakohtauksia, mutta ihmisiä ja tunteita? MEH. Leian ja Hanin kohtaaminen jäi vähän valjuksi, ja Reyn ja Luken kohtaaminen lopussa pilattiin käsittämättömällä kamerapyörityksellä, vaikka Mark Hamill näyttelikin hienon ilmeikkäästi lyhyen kohtauksen.


    Toinen katselukerta toi omalla kohdalla tähän pienen muutoksen. Aika hyvin näyteltiin tunteita, etenkin Hanin ja Leian viimeinen halaus kun tietää mitä tuleman pitää, oli liikuttava.

    on 1451512443:


    Henkilökohtanen kaiken selittävä teoriani tapahtumista oli, että Rey on Leian ja Luken insestin tuloksena syntynyt avioton lapsi. Sisäsiitos on vahvistanut Skywalkereiden force-powerit äärimmilleen!


    Kyllä! Tai sitten Rey on pelkästään Luken lapsi. "Hän syntyi peräsuoliraskauden kautta, hänellä ei ole äitiä, en osaa selittää sitä".
  • Kappas, Phasmaa näyttelee Game of Thronesin Brienne of Tarth.

  • on 1451518304:


    Kappas, Phasmaa näyttelee Game of Thronesin Brienne of Tarth.


    Jep ja sitä stormtrooperia, jonka Rey pisti irrottamaan itsensä kidutustuolista, näyttelee 007 Daniel Craig.

    http://movies.ndtv.com/hollywood/everything-you-need-to-know-about-daniel-craigs-star-wars-cameo-1260641
  • Minua ei vaivannut leffassa niinkään Finn vs. Valomela (koska kyseessä oli samanlainen merkityksetön täytematsi mitä leffat ja tv-sarjat ovat pullollaan) tai Skywalkers Lightsaber (koska se oli puhdasta Force = Magic, Wizard-did-it -kamaa, jota alkuperäiset leffat oli kaikkialla ilman mitään pseudo-tieteellisiä selityksiä).

    Omasta mielestäni pahimman WTF?! kohtaukset olivat:
      [li]Han Solon, jengien ja shoggothin kohtaaminen (koska kohtauksessa ei ollut mitään sisältöä, se oli turha ja Han Solon hahmo oli saanut iskun päähän ja oli taantunut Episode IV:n alkupuolelle), [/li][li]Superaseen käyttö (jossa käytännössä aikaisemmin koko galaksin laajuinen maailma supistui yhteen räkäiseen tähtijärjestelmään, jonka sisällä kaikki olennaiset paikat oli ja jossa kaikki olennainen tapahtui)[/li][li]Lopun lightsaber duelin pääosat (pystyn hyväksymään sen, että force on taikuutta ja skywalkerin lighstaber on "taika-ase", joka antaa taikuudessa luontaisesti voimakkaalle Reylle miekkailu-skillit, mutta se, että Grandmaster of Knights of Stimpy ottaa pataan vaivaiselta Stormtrooperilta ja jengi ottaa osumaa valosapelista oikealle ja vasemmalle ilman, että se tuntuu vaikuttavan muuhun kuin naaman ilmeeseen on vähän hämärää).[/li]

  • on 1451396787:


    on 1451394109:


    Knights of Ren, more like Knights of Stimpy.


    Niin totta. Tästä täytyisi kyllä väsätä joku meemuli.

    Update: Too late, someone got there first...

    CEOGEzzWEAEusUW.jpg


    Ajatus polariasta yömyöhään asti Ylilaudalla pakottamassa meemiä aiheesta naurattaa mua jotenkin enemmän kuin pitäisi.



  • http://www.gloucesterclam.com/2016/01/02/an-open-letter-to-the-officers-of-the-first-order-re-death-star-doctrine/




    Which is why when entering a conference room on the leadership deck I was shocked and dismayed to discover a group of high-ranking officers, engineers and financial controllers in the middle of a meeting running over preliminary plans to create something they were calling “Ultimate Super StarKiller Murderbase IV.”

    No.

    Just stop it. Do you hear me? Stop. It’s time we admit that he First Order, a supposed edification of the Galactic Empire, has problems we can’t Death Star our way out of.

  • Nähty on, sanoisin että 6/10, sentään copy-pastaa oli vain elokuvan juonikuviot ja suurimmat juonikäkättimet, mutta toisaalta tuota kyseistä kaavaa on kopioitu jo antiikin ajoilla...
  • Ja joo, kovin on valomiekkojen valmistuslaatu laskenut sekä luken melaankin vanhuus iskenyt kun miekat leikkaavat enää vain tietokoneterminaaleja, puita ja vanhuksia.

  • on 1452838346:


    Ja joo, kovin on valomiekkojen valmistuslaatu laskenut sekä luken melaankin vanhuus iskenyt kun miekat leikkaavat enää vain tietokoneterminaaleja, puita ja vanhuksia.


    Ovat tulleet muotiin ja ovat tilanneet nettikaupasta vekottimensa. Muistaakseni D6 stawan Core worldien lähdekirjassa oli valosapeleita mahdollista ostaa jos vaan massia riitti.
    Huomattavasti tehottomampia olivat, mutta valopätkytin kuitenkin.
  • Voi myös olla että esimerkiksi luken melasta oli päässyt akku vähiin ja sen takia ei enää leikannut kuten aikaisemmin, onkohan kukaan sitten setä Vaderin muistanut pattereita vaihtaa...
  • Itseasiassahan lukella oli RotJ:n lopussa vihreä valomela, vissiin tosiaankin sinisestä oli jo akku ja takuu loppu niin piti heittää vanha elektroniikkaromunkeräykseen.

  • on 1452985686:


    Itseasiassahan lukella oli RotJ:n lopussa vihreä valomela, vissiin tosiaankin sinisestä oli jo akku ja takuu loppu niin piti heittää vanha elektroniikkaromunkeräykseen.


    ESB:n lopussa Vader leikkaa Luken sapelikäden irti, jolloin se vanha Anakinin sininen mela tippuu pilvikaupungin kuiluun. Siksi RoTJ:n alussa Luke on rakentanut itselleen toisen valomelan.
  • Hienosti siis Joku on käynnyt dyykkaamassa sen vanhan sinisen melan pilvikaupungin alta ja kapinekkin säilynyt ehjänä pudotuksesta. Eikös se pilvikaupunki vielä kiertänyt jotain kaasujättiläistä tjsp?
  • Sehän on Anakinin toinen valomiekka jos nyt tarkkoja ollaan.

  • on 1453019510:


    Hienosti siis Joku on käynnyt dyykkaamassa sen vanhan sinisen melan pilvikaupungin alta ja kapinekkin säilynyt ehjänä pudotuksesta. Eikös se pilvikaupunki vielä kiertänyt jotain kaasujättiläistä tjsp?


    http://starwars.wikia.com/wiki/Skywalker's_lightsaber

    "Luke used the lightsaber for three years during the war with the Galactic Empire, until he lost it in a duel with his father on Cloud City. The lightsaber fell into the bowels of the city, where it was recovered and found its way into the hands of the pirate Maz Kanata. The lightsaber called to Rey, a young Force-sensitive, but she rejected it at first and so it was briefly gifted to her companion, Finn."

  • on 1453021477:


    Sehän on Anakinin toinen valomiekka jos nyt tarkkoja ollaan.


    Kyllä, ensimmäinen sapeli meni rikki Episode II:n tasohyppelykohtauksessa Geonosiksella tehtaan syövereissä.

  • on 1453019510:


    Hienosti siis Joku on käynnyt dyykkaamassa sen vanhan sinisen melan pilvikaupungin alta ja kapinekkin säilynyt ehjänä pudotuksesta. Eikös se pilvikaupunki vielä kiertänyt jotain kaasujättiläistä tjsp?


    Kierrätys on päivän sana. Juonessakin.


    on 1453043458:


    on 1453021477:


    Sehän on Anakinin toinen valomiekka jos nyt tarkkoja ollaan.


    Kyllä, ensimmäinen sapeli meni rikki Episode II:n tasohyppelykohtauksessa Geonosiksella tehtaan syövereissä.


    Edelliseen viitaten, siis kunkin trilogian keskimmäisessä jaksossa hukataan valomiekka. Kierrätystä sekin. :D

  • on 1453045227:


    Edelliseen viitaten, siis kunkin trilogian keskimmäisessä jaksossa hukataan valomiekka. Kierrätystä sekin. :D


    Eli valomiekan hukkaamista luvassa ensi vuoden toukokuussa. =D Kierrätys on ekologista.

  • on 1452802866:


    Nähty on, sanoisin että 6/10, sentään copy-pastaa oli vain elokuvan juonikuviot ja suurimmat juonikäkättimet, mutta toisaalta tuota kyseistä kaavaa on kopioitu jo antiikin ajoilla...


    Niin tämähän oli toisinto monomyytistä siinä missä Uusi Toivokin.. ja niinkuin vähintään joka toinen sankarileffa.
  • Juuh, eikä sen muotin kopioiminen väärinkään ole, siihen on aikojen saatossa osattu laittaa juuri oikeat ihmisiä kiinostavat mausteet mukaan.
Sign In or Register to comment.