Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Budjettikeskustelu, vuosi 2019

Laitan tähän pari ehdotelmaa budjetista vuodelle 2019. Mukana ei Märkiö, joka hoidetaan erillisenä entiteettinä.

VAIHTOEHTO 1.
Tässä vaihtoehdossa mennään suunnilleen viime vuoden mallilla.

MENOT

Leirit
8 kpl á 200 € = 1600 €
1 kpl á 400 € = 400 €
1 kpl á 600 € = 600 €
Yhteensä 2600 €

Maksuliikennekulut 130 €

Vakuutus 70 €

Yhteensä 2800 €

TULOT
Leireillä kävi keskimäärin 15 kävijää, joista yksi on ollut leirivastaava, eli 14 maksavaa kävijää. Aikuisjäseniä oli viime vuonna 27 (aika säälittävä luku).

Pelkkien viikonloppuleirien kustantamiseksi tarvitaan näillä luvuilla leirimaksuksi 15 €. Tämä tekee yhteensä 15 x 14 = 210 €. Tämä x 8 = 1680 €.

Pääsiäisleirin hinnaksi tarvitaan 30 €. Yhteensä 30 x 14 = 420 €.

Kesäleirin hinnaksi jos laitetaan 30 €, tuloja tulee 420 €.

Jotta saadaan kustannettua maksuliikennekulut ja vakuutus, tarvitaan 10 euron erillinen jäsenmaksu. Tämä tekee yhteensä 270 €.

Kokonaisuudessaan tulot ovat 2790 €.

Budjetti vain 10 euroa pakkasen puolella.


VAIHTOEHTO 2.
Tässä vaihtoehdossa jäsenmaksu on kaikille sama ja maksetaan kaksi kertaa vuodessa. Jäsenmaksu antaa vapaan pääsyn kaikille järjestön leireille.

MENOT
Samat kuin yllä, eli 2800 €.

TULOT
Ensimmäinen erä pitää maksaa helmikuun loppuun mennessä ja maksaa 50 euroa. Tästä tuloja 27 x 50 = 1350 €.

Toinen erä pitää maksaa lokakuun loppuun mennessä ja maksaa 50 euroa. Tästä tuloja 27 x 50 = 1350 €.

Voidaan maksaa myös kerralla 100 €.

Yhteensä 2700 €.

Budjetti 100 euroa pakkasella. Sitten pitäisi määrittää miten maksu hoidetaan niiden osalta, jotka eivät osallistu leireille vuoden alusta lähtien ja niille, jotka osallistuvat leireille vain satunnaisesti. Olisiko 100 € koko vuoden maksuksi ja he, jotka osallistuvat vain hajanaisille leireille maksavat 15 euroa per leiri irtomaksuna.


VAIHTOEHTO 3.
Tässä vaihtoehdossa mennään viime vuoden mukaan täysin. Ei riitä rahat.

MENOT
Samat kuin yllä, paitsi kesäleirin lyhennetään neljäksi päiväksi, joten vuosimenot 2600 €.

TULOT
14 jäsentä x 10 € = 140 €. 140 x 10 leiriä = 1400 €.

Budjetti miinuksella 1200 €. Det orkar inte.
«1

Comments

 • No näin nopeasti ajateltuna ilman sen suurempia pohdintoja taipuisin tuohon 2 x vuodessa maksettavaan jäsenmaksuun. Jatkuvasti ylöspäin hilautuva leirimaksu ei oikein houkuta, ja vähentää yleistä halukkuuutta osallistua muutenkin. Jäsenmaksutuotto on ennakoitavampi, ja tarpeen vaatiessa on helpompi perua leirejä mikäli näyttää siltä ettei jäsenmaksuja kerry tarpeeksi. 
 • edited January 2019
  kari said:
  No näin nopeasti ajateltuna ilman sen suurempia pohdintoja taipuisin tuohon 2 x vuodessa maksettavaan jäsenmaksuun. Jatkuvasti ylöspäin hilautuva leirimaksu ei oikein houkuta, ja vähentää yleistä halukkuuutta osallistua muutenkin. Jäsenmaksutuotto on ennakoitavampi, ja tarpeen vaatiessa on helpompi perua leirejä mikäli näyttää siltä ettei jäsenmaksuja kerry tarpeeksi. 
  Tuo olisi helpoin ja järkevin, mutta jäsenmaksutuotto voi jäädä reilusti alle budjetin, jolloin tosiaan pitää perua leirejä. Toinen asia mikä pitäisi miettiä on se, että miten tuo 100 euron jäsenmaksu hoidetaan. Meneekö maksu esim. niin, että katsotaan kuinka monta leiriä on jäljellä kun jäsen liittyy Kurryyn ja tulee ensimmäiselle leirille? Tänä vuonna on varattuna 10 leiriä, joten he, jotka tulevat ensimmäiselle leirille, maksavat täydet 100 euroa. Helmikuussa liittyvät 90 euroa, jne. Ei ehkä kovin järkevää.

  Alla näkee kuinka monta jäsentä kävi kuinka monella leirillä. Näkee miten aktiivisesti jäsenistö käy leireillä.

  0 leiriä | 1 jäsen
  1 leiri | 4 jäsentä
  2 leiriä | 1 jäsen
  3 leiriä | 3 jäsentä
  4 leiriä | 3 jäsentä
  5 leiriä | 2 jäsentä
  6 leiriä | 4 jäsentä
  7 leiriä | 4 jäsentä
  8 leiriä | 4 jäsentä
  9 leiriä | 1 jäsen

  Näistä ehkä vähintään 4 leiriä käynyttä suostuu maksamaan tuon 100 euroa kuussa. Se tekee 18 jäsentä, eli 1800 euroa. Karkeasti pitäisi perua 5 viikonloppuleiriä.

  Vai pidetäänkö jäsenmaksu kaksivaiheisena, eli he, jotka osallistuvat leireille tammi-kesäkuussa, maksavat 50 euroa ja he, jotka osallistuvat leireille heinä-joulukuussa, maksavat toiset 50 euroa. Näin syksyllä liittyvät maksavat sen 50 euroa ja keväällä kävijät maksavat 50 euroa, mutta eivät maksa syyskaudelta jos eivät leireillä syksyllä käy.
 • Jos tuota yllä olevaa kaksivaiheista jäsenmaksua ryhdyttäisiin toteuttamaan ja jos otetaan viime vuosi malliksi. Silloin meillä olisi viisi 50 euron maksua ja kaksikymmentäyksi 100 euron maksua, yhteensä 2350 €. Jos halutaan varmistaa tulot, pitäisi nostaa jäsenmaksun määrää korkeammalle kuin 100 euroa. Esim. 65 euroa x 5 sekä tähän vielä lisäksi 21 x 115 tekisi 2740 € mikä olisi hyvin lähellä budjetin meno-osuutta.
 • edited January 2019
  Mietin myös systeemiä, mikä mukailee urheiluseurojen kausimaksuja. Tässä systeemissä maksetaan kuukausittain maksuja (voi toki maksaa kaikki kerralla) ja kauden alkupuolella maksut ovat suuremmat ja ne tasataan loppukaudesta. Esim. kuukaudet 1-6 maksetaan 10 € / kk ja katsotaan kesäkuun jälkeen, kuinka paljon jäsenmaksuja on saatu. Jos ollaan budjetista jäljessä, syyskaudella nostetaan kuukausimaksuja ja jos ollaan edellä, lasketaan niitä. Ja jäsenmaksut lähtevät rullaamaan sen kuukauden alusta, jolloin jäsen on leirille ensimmäistä kertaa vuoden aikana osallistunut. Tämä systeemi toimii myös kaksivaiheisen jäsenmaksun muodossa, jolloin kevätkaudella maksetaan vaikka 50 euroa ja sitten katsotaan kesäkuussa paljonko jäsenmaksun määrä pitää olla syyskaudella. Tai sitten ei tarkasteta jäsenmaksun määrää ja perutaan syksyllä leirejä rankalla kädellä.
 • Siirretään jäsenalueelle tämä keskustelu.
 • Ehdotus 1: Suurennetaan leirimaksua.
    + tuttu järjestely
    + selkeä myös uusille kävijöille
    + ei "liian kallista" niille jotka käyvät vain muutamilla leireillä
    - yksittäisen leirin leirimaksu silti "liian kallis" osalle 
    - huono ennakointi rahaston näkökulmasta

  Ehdotus 2: Katetaan kaikki toiminta jäsenmaksuilla
    + parempi ennakoitavuus rahaston näkökulmasta
    - "liian kallista" monelle
    - haasteellinen loppuvuodesta mukaan haluaville
    - hankalampi markkinoida ulkopuolisille

  Ehdotus 3: Jäsenmaksu & leirimaksu
    + helpottaa hieman ennakointia rahaston näkökulmasta
    - "liian kallista" yhden tai kahden leirin kävijöille?
    
 • Ongelmahan meillä ei ole leirimaksujen suuruus, vaan ongelmana on leirillä kävijöiden määrän pienuus. Tällä jäsenkehityksellä ei vain pystytä paikkaamaan laivan kyljessä olevaa reikää.

  Mikään leiri- tai jäsenmaksujärjestely ei muuta ylläolevaa perusongelmaa. Paras ratkaisu olisi edelleen sellainen, mikä houkuttelisi ulkopuolisia liittymään toimintaan... tosin sekin vaatisi jäsenistöltä jonkinlaista oman takamuksen nostamista, mitä ei kyllä näillä näytöillä ole odotettavissa jatkossakaan.

  ... jos sen vertaa ei voida tehdä että leirivastaavan hommia voisi kerran vuodessa-kahdessa tehdä, niin ei kyllä ihme että mikään muukaan ei onnistu  :D

  Oma näkemykseni on se, että malliksi voitaisiin palauttaa jäsenmaksu (esim. 20 eur) + leirimaksu (10 eur/leiri).  Tämä siirtää pankki-yms kulut jäsenmaksuilla hoidettavaksi ja leirimaksuilla sitten katetaan leirien kustannukset. 


 • VAIHTOEHTO 1.
  Tässä vaihtoehdossa mennään suunnilleen viime vuoden mallilla.
  Paras malli voisi olla jäsenmaksu+leirimaksu, eli se malli mitä aiempina vuosina on käytetty.

  VAIHTOEHTO 2.
  Tässä vaihtoehdossa jäsenmaksu on kaikille sama ja maksetaan kaksi kertaa vuodessa. Jäsenmaksu antaa vapaan pääsyn kaikille järjestön leireille.
  ...
  Sitten pitäisi määrittää miten maksu hoidetaan niiden osalta, jotka eivät osallistu leireille vuoden alusta lähtien ja niille, jotka osallistuvat leireille vain satunnaisesti. Olisiko 100 € koko vuoden maksuksi ja he, jotka osallistuvat vain hajanaisille leireille maksavat 15 euroa per leiri irtomaksuna.
  Ei taida olla toimiva kokonaisuus ainakaan esittämässäsi muodossa. Osa on tähänkin asti maksanut enemmän kuin mitä ovat leireillä käyneet, osa ei oikein saa maksettua edes niitä leirejä joilla käyvät. Lopputilanteessa tämä menee kuitenkin tuohon leirimaksujen keräilyyn, eikä budjetissa pysytä.

  VAIHTOEHTO 3.
  Tässä vaihtoehdossa mennään viime vuoden mukaan täysin. Ei riitä rahat.

  Sehän oli selkeää jo vuosi takaperin.

  kari said:
  No näin nopeasti ajateltuna ilman sen suurempia pohdintoja taipuisin tuohon 2 x vuodessa maksettavaan jäsenmaksuun. Jatkuvasti ylöspäin hilautuva leirimaksu ei oikein houkuta, ja vähentää yleistä halukkuuutta osallistua muutenkin.  
  Kumpihan vaikuttaa enemmän osallistumishalukkuuteen, kerran tai kaksi vuodessa tuleva iso jäsenmaksulasku, vaiko leirikohtaisen maksut?

  Jäsenmaksutuotto on ennakoitavampi, ja tarpeen vaatiessa on helpompi perua leirejä mikäli näyttää siltä ettei jäsenmaksuja kerry tarpeeksi.
  Leirien peruminen tulee olemaan viimeistään ensi vuonna ihan päivänselvä asia (jos ensi vuoteen edes päästään) rahojen loppuessa. 
 • taxall said:
  Oma näkemykseni on se, että malliksi voitaisiin palauttaa jäsenmaksu (esim. 20 eur) + leirimaksu (10 eur/leiri).  Tämä siirtää pankki-yms kulut jäsenmaksuilla hoidettavaksi ja leirimaksuilla sitten katetaan leirien kustannukset.
  Jos mennään viime vuoden mukaan, niin 14 leireilijää x 10 = 140. Tämä x 10 leiriä = 1400 €.
  Tähän päälle jäsenmaksu 27 jäsentä á 20 € jäsenmaksu, eli 27 x 20 = 540 €.

  Ollaan pakkasella 660 € vaikka lyhennetään kesäleiriä pari vuorokautta kuten viime vuonna.
 • edited January 2019
  Viime vuonna tuloja tuli jäsenistöltä 2045 € kun otetaan vain leirimaksut huomioon. Jäsenmaksu 10 € + leirimaksu 15 € per leiri olisi tulojen kannalta järkevin ja ehkä vielä sellainen summa, minkä ihmiset suostuisivat maksamaan. Ennen leiriä käydään kaupassa, jonne menee helposti 50 euroa, joten on tekosyy valittaa, että leiri on liian kallis.

  Jos jäsenmaksu olisi 10 euroa ja meillä olisi 27 jäsentä, siitä tulisi 270 €.

  Jos leireillä käy se 14 henkilöä, leirejä on 10 kpl ja jokainen leiri maksaa 15 € riippumatta sen pituudesta, saadaan yhteensä 14 x 10 x 15 = 2100 €.

  Yhteensä 2370 € ja kesäleirin lyhennyksen jälkeen ollaan pakkasella 230 €. Tähän pitää ottaa huomioon se, että tammikuun leirin leirimaksu on 10 euroa, joten siitä tulee 14 x 5 = 70 euroa lisää tappiota.
 • Tavoitehan on hyvin yksinkertainen: jäsenmaksu kattaa pakolliset vuosittaiset kulut ja leirimaksu on leirin hinta jaettuna kävijöillä. 

  Ongelma on siinä, että vähäinen leireille osallistuva jäsenmäärä nostaa kustannuksia per osallistuja. Jos leireillä kävijät eivät ole valmiina kattamaan leirien kustannuksia, leiritoiminta pitää lopettaa.

  Nykyinen leirikävijämäärä mahtuu jo tavalliseen omakotitaloon, varsinkin kun moni ei edes nuku leirikeskuksessa. Vakioituneet peliryhmät leireillä muistuttavat muutenkin jo yhdistyksen ulkopuolista pelitoimintaa... Jos yhdistyksen toiminta lakkaa, kuinka moni edes huomaa? 😆
 • Olen kysynyt usealta Kurryn ulkopuoliselta roolipelaajalta onko heillä kiinnostusta tällaista viikonloppuleiriä kohtaan ja usein tulee vastaus, että ei ole. Ei ole aikaa riittävästi pelata edes omissa porukoissa, saati sitten leireillä.

  Jäsenmaksu kattaa tosiaan pakolliset kulut, mutta olisiko ideaa, että ne, jotka leireille tulevat, myös maksavat ne 100%. Eli jos leirille tulee 10 henkeä, leiri maksaa 20 euroa, jos tulee 20 henkeä, leiri maksaa 10 euroa.
 • edited January 2019
  taxall said:
  Ehdotus 1: Suurennetaan leirimaksua.
    + tuttu järjestely
    + selkeä myös uusille kävijöille
    + ei "liian kallista" niille jotka käyvät vain muutamilla leireillä
    - yksittäisen leirin leirimaksu silti "liian kallis" osalle 
    - huono ennakointi rahaston näkökulmasta

  Ehdotus 2: Katetaan kaikki toiminta jäsenmaksuilla
    + parempi ennakoitavuus rahaston näkökulmasta
    - "liian kallista" monelle
    - haasteellinen loppuvuodesta mukaan haluaville
    - hankalampi markkinoida ulkopuolisille

  Ehdotus 3: Jäsenmaksu & leirimaksu
    + helpottaa hieman ennakointia rahaston näkökulmasta
    - "liian kallista" yhden tai kahden leirin kävijöille?
    
  Ehdotus 3 kuulostaa kompromissilta, jossa rahastopuolta ei tarvitse ennustaa, mutta maksuissa on joustoa. Mutta tämä tarkoittanee 15 € leirimaksuja ap. viestin 1. vaihtoehdon mukaisesti, jotta kulut katetaan?
  Edit: Väsyneenä mietin, että kohdat 1. ja 3. lienevät sama asia?
 • Yksi säätöruuvi mitä ei ole taidettu vielä käsitellä: Leirien määrä.
  Ei vaikuta suoraan matematiikkaan per leiri rahoituksessa, mutta voi käyttää pitämään koko vuoden kulut "vakiona" kävijällä vaikka leirimaksu kasvaa.

  Omalta osalta vähän paha miettiä mitään reaktioita maksujen määrin, kun oma ratkaisu on ollut (ja todennäköisesti tulee olemaan) maksaa ~kaikki maksut heti kun summat on selvät.
 • Omien harrastusteni joukossa Kurry jäsen+leirimaksut ovat ylivoimaisesti halvimpien joukossa. Näin ollen minulle on ihan sama onko jäsen+leirimaksun kokonaiskustannukset 100 € vain 150 € vuodessa ja kuinka monessa erässä ne maksetaan. Leireille tulen aina kun vain aikataulut sattuu yhteen. Parina viime vuonna on ollut muutamien leirien osalta hämmästyttävän huonoa tuuria, kun kisat joita on se noin kolme viikonloppua per vuosi ovat aina sattuneet juuri niille samoille viikonlopuille, jolloin on myös Kurryn leirejä. Mikäköhän siihenkin on todennäköisyys?
 • Harvalla tuskin on halvempia harrastuksia olemassakaan, mutta selvästi tämän harrastuksen anti on niin vähäistä ettei siihen kannata rahallisesti panostaa. Osalle jäsenistä kelpaa vaikka 200 eur vuosimaksu, mutta osalle 10 eur / leiri on liikaa.
 • firios said:
  Yksi säätöruuvi mitä ei ole taidettu vielä käsitellä: Leirien määrä.
  Ei vaikuta suoraan matematiikkaan per leiri rahoituksessa, mutta voi käyttää pitämään koko vuoden kulut "vakiona" kävijällä vaikka leirimaksu kasvaa.
  Leirien määrää ei tässä ketjussa ole käsitelty, mutta joka vuosihan niistäkin on ollut puhetta.

  Jos leirejä on paljon, mahdollisuus osallistua joillekin leireistä kasvaa (kaikilla kun on muita menoja viikonlopuille). Toisaalta runsas leirien määrä ruokkii myös sellaista ajattelumallia, että ei tarvitse nostaa Kurryn leiriä korkealle prioriteeteissa, kun seuraava leiri on kuitenkin heti muutaman viikon päästä.
  Lisäksi kokonaiskustannukset vuodelle kasvavat, ja osa haluaakin osallistua vain muutamille leireille hintasyistä.

  Jos leirejä on vähän, leirin ja oman vapaan viikonlopun osumamahdollisuus pienenee. Toisaalta voi kannustaa arvioimaan menoja uudelleen - voiko jonkin muun toiminnan siirtää eri viikonlopulle, kun Kurryn leirejä ei ole kuin muutamia vuodessa?
  Vuoden kokonaiskustannukset taas pienenevät, kun leirejä ei ole niin tiheään.

  Tulen itse esittämään vuosikokouksessa, että leirien määrää tälle vuodelle vähennetään niin, että kevätkaudella järjestetään 3 leiriä, kesällä märkiö + typistetty kesäleiri ja syksyllä 3 leiriä.
 • Jäsenmaksu 25 euroa (sis. yhden leirin), leirimaksu leiristä riippumatta (pl. Märkiö) 20 euroa.

  27 jäsentä x 25 = 675 €
  14 jäsentä x 20 € = 280 €. 280 x 9 leiriä = 2520 €
  Yhteensä: 3195 €
 • Miksi?

  Kentin ehdottamista vaihtoehto 1 ei nappaa syystä että minä (kuten moni muukaan?) ei nykyään pääse koko ajaksi pidemmille leireille, vaan riippumatta leirin pituudesta paikalla ollaan noin se yksi viikonloppu. Pistää miettimään tulenko ollenkaan paikalle pidemmälle leirille jos maksan samasta ajasta tuplahintaa.

  Vaihtoehto 2 ei varsinkaan nappaa syystä että ollaan jo suunniteltu esim. Blood Bowl turnausta kurryn leirille, johon tulisi mukaan kurryn ulkopuolisiakin. En usko, että heidät saa taivuteltua maksamaan 50 euroa ja samalla puolen vuoden kurryn jäsenmaksun osallistumisesta yhden viikonlopun turnaukseen. 25 egeä varmaan vielä menisi sen sijaan läpi?
 • Turnaukset yms tapahtumat varmaankin tehdään kuten aiemminkin; turnaukseen osallistujille määritellään oma leiri/osallistumismaksunsa ja siinä kaikki. Eli tavanomainen jäsenmaksu/leirimaksukuvio ei estä tapahtumien järjestämistä.
Sign In or Register to comment.