Baratheonin huone (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Baratheonin Huone

Baratheonin vaakuna

Vaakuna: Musta hirvi kultaisella pohjalla

"Raivolla ja Vimmalla!"

Yleistä

Seitsemän kuningaskunnan kuningashuone, jonka maita ovat Kuninkaanportin eteäpuolella olevat Myrskynpään maat. Baratheonin ja Starkin huoneet ryhtyivät vuonna 282 AL kapinaan kuningas Aerys II Targaryenia vastaan prissi Rhaegar Targaryenin kaapattua Robert Baratheonin kihlatun Lyanna Starkin. Sotaa kutsutaan yleisesti Vallananastajan sodaksi tai Rober Baratheonin kapinaksi. Robert Baratheon voitti kaksi vuotta kestäneen sodan ja kruunasi itsensä rautavaltaistuimen kuninkaaksi. Kuningas Robert Baratheonin menehdyttyä vuoden 298 AL lopulla Baratheonin huone jakautui kolmeen osaa: Kuninkaansataman Baratheonin, Lohikäärmekiven Baratheonin ja Myrskynpään Baratheonin huoneisiin.

Henkilöitä

Kuningas Robert Baratheon - Kuningas rautavaltaistuimella. Kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Renly Baratheon - Etelän Kuningas. Robert Baratheonin veli. Myrskynpään lordi. Pienen neuvoston jäsen. Kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Sivun alkuun

Baratheonin Huone Kuninkaansatamassa

Kuningas Joffrey Baratheonin vaakuna

Vaakuna: Keskeltä pystysuunnassa jaettu kenttä, jossa musta hirvi kultaisella pohjalla vasemmalla ja kultainen leijona punaisella pohjalla oikealla

Yleistä

Kuningas Robert Baratheonin kuoltua vuoden 298 AL lopussa Baratheonin huone hajaantui kolmeen osaan. Cersei Lannisterin poika Joffrey Baratheon kruunattiin kuninkaaksi samana päivänä Lannisterien tuella, mutta hän ei saavuttanut kiistämätöntä asemaa vanhojen kuningaskuntien mahtisukujen parissa. Maanpetoksesta vangittu ja Joffrey Baratheonin teloituttama entinen kuninkaan koura Eddard Stark oli ehtinyt ennen kuolemaansa lähettää Stannis Baratheonille viestin, jossa hän syytt Joffreytä sukurutsan hedelmäksi ja kertoi Stannisin olevan oikea perillinen. Tähän vedoten myös Stannis Baratheon julistautui kuninkaaksi, mutta sai taaksensa vain omat vasallinsa. Suurin osa Baratheonin vasalleista siirtyi Renly Baratheonin taakse, joka julistautui kuninkaaksi Tyrellien tuella.

Henkilöitä

Kuningas Robert Baratheon - Kuningas rautavaltaistuimella. Kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Cersei Lannister - Kuningatar.

Joffrey Baratheon - Kuningas rautavaltaistuimella. Kuninkaansataman lordi.

Myrcella Baratheon - Rautavaltaistuimen toinen perillinen.

Tommen Baratheon - Rautavaltaistuimen enimmäinen perillinen.

Sivun alkuun

Rykkerin Huone

Rykker.JPG Rykkerin Huone
Rykker.JPG
Vasalliherra: BaratheonKL.png Baratheonin Huone Kuninkaansatamassa
Linnoitukset:
Ratsuväki: 20 ritaria (Veteran Cavalry)
Jalkaväki:

200 jalkaväen miestä, joista 100 varsijousimiehiä (Trained Infantry, Veteran Archer)

Laivasto:


Vasallit:

Harte.JPG Harten Huone
ManningS.jpg Manningin Huone

Vaakuna: Kaksi mustaa sotavasaraa hopeisen vinoristin päällä sinisellä pohjalla

Yleistä

Rykkerin huone on yksi Kuninkaansataman vasalleista. Huoneen historia ei uloitu kuin muutaman sadan vuoden taakse. Iltahämäränlaakson kapinan jälkeen, jonka aikana Darklynin huoneen kaapattua kuningas Aeryksen, Darklynin huoneen maat annettiin Rykkerille sodassa osoitetun uskollisuuden vuoksi. Nykyisin Rykkerin alaisuuteen kuuluu kaksi pienempää huonetta: Harte ja Manning. Rykkerin huoneen menestys perustuu siihen, että se on kyennyt luotsimaan tietään eteenpäin menestyksellä tuulen suunnan vaihteluista huolimatta ja pysynyt jatkuvasti suurimman naapurinsa Suurtarhan Tyrellien suosiossa.

Vallananastajan sodassa Rykkerin huone osallistui ensin Suurtarhan vasallien kanssa Myrskynpään piirtykseen. Tämän piirityksen ajoilta juontavat juurensa Harten ja Manningin väliset riidat, joiden sanotaan alkaneen epäselvyyksistä komentosuhteissa tai mahdollisesti piiritystaktiikassa. Molemmat huoneet menettivät miehiä samana päivänä epäonnistuneessa rynnäkössä muureille ja molemmat syyttävät siitä toisiaan. Myrskynpään piirityksen jälkeen Rykkerin huone lähetti Harten ja Manningin joukot takaisin kotilinnoihinsa. Rykkerin huone itse osallistui vielä Hyrnen joukkojen avustamana Dannettin linnan piiritykseen sodan viimeisinä päivinä.

Armeija

Rykkerin huoneella kokonaisuudessaan on hallussaan runsaasti maita ja linnoja. Suvun aseellinen voima, vasallit mukaan luettuna, on kokoon kutsuttuna useita satoja ritareita ja kaksituhatta jalkaväkimiestä. Suurin osa Rykkerin maista kuitenkin sijaitsee Iltahämärän laaksossa Kuninkaansataman pohjoispuolella, josta he saivat maita reilu kaksikymmentä vuotta sitten käydyn sodan seurauksena. Näitä maita hallitsee Renfred Rykker. Etelässä, Suurtarhan mailla, sijaitsevat Rykkerien maat koostuvat Justin Rykkerin linnasta ja hänen alaisista huoneistaan. Justin Rykker menetti vastikään merkittävän osan ritareistaan Dannettien jousimiesten nuoliin Pikkupuron taistelussa. Rautivanpellon taistelussa Rykkerin sotilaallinen mahti kärsi toisen merkittävän tappion Manningien ratsuväen tuhoutuessa ja jalkaväen loikatessa Tyrellien riveihin. Justin Rykkerin linnan omilta mailta kyetään kokoamaan vain noin 20 ritarin ja 200 jalkaväkimiehen aseellinen voima. Kissojen Sota osoittautui monelta osin Rykkerien huoneen aseellisen vallan käännepisteeksi. Kissojen Sodan jälkeen vaikka Rykkerin huone ja heidän vasallinsa ovatkin kärsineet tappioita on monilla heistä myös nyt käytössään sodassa koeteltuja ja kokeneita sotureita. Myös vanhat vasallisuhteet ovat vahvistuneet yhteisten taisteluiden myötä. Tällä hetkellä lordi Justin Rykkerillä on alaisuudessaan Suurtarhan mailla noin 120 ratsuväen ja 500 jalkaväen miestä.

Musta Komppania

Komppanian asepaidat ovat noen peitossa ja kuvio näyttää tummanharmaalta vinoristiltä mustassa pohjassa

Lordi Justin Rykkerin joukoissa palvelee "Mustana Komppaniana" tunnettu varsijousimiesten yksikkö, joka on osallistunut Kissojen Sodassa lukuisiin taisteluihin ja piirityksiin ensin Rykkerin, sitten Harlan Myrskyn ja myöhemmin taas Rykkerin joukoissa. Komppania on osallistunut muun muassa Hirvashallin ja Kypäräkiven valatuksiin, puolustanut Kypäräkiveä ja lyönyt lordi Kevan Manningin ratsuväen Miilumetsän pelloilla. Komppanian miehet on varsijousien lisäksi varustettu kovitettujen nahkahaarniskoilla, kypärillä, miekoilla, pienillä kilvillä ja tikareilla lähitaistelua varten. Suurin osa komppanian nykyisestä väestä on Manningien mailta värvättyjä nuoria irtolaispoikia ja komppanian mukaan on tarttunut joukko pakolaistyttöjä ja irtolaisia Manningien mailta. Nimensä osasto on saanut siitä, että he ovat majoittuneet Kissojen Sodan alusta lähtien erilaisissa nuotioiden ja hiilipannujen lämmittämissä maakuopissa ja laavuissa, jonka johdosta komppanian väki on lähes aina savun, noen ja hiilipölyn mustaamia.

Henkilöitä

Lordi Justin Rykker - Vuonna 290 AL Rykkerin etelämaiden herruuden perinyt ritari. Hämäralaakson lordin Renfred Rykkerin nuorempi veli.

Lady Joanna Rykker - Justin Rykkerin vanhempi sisar. Naimisissa lordi Artur Manningin kanssa. Kuoli vuonna 295 AL.

Lady Leona Rykker - Lordi Refred Rykkerin nuori ja naimaton tytär.

Harlan Myrsky - Lordi Renfred Rykkerien ja lordi Justin Rykkerien äpärävelipuoli, joka katkaisi välinsä Rykkerien sukuun vuosia sitten. On tiettävästi viettänyt siitä lähtien puskaritarin ja onnensotilaan elämää. Viimeksi nähty johtamassa Hirvasharjanteen nostoväkeä Kissojen Sodassa.

Rahvasta

Ratsukersantti Albrech - Mustan Komppanian alkuperäisiä kersantteja ja nykyinen johtaja. Lordi Justin Rykkerin luottomies, joka toimi Ser Jasenin häissä morsiamen isän sijaisena.

Kersantti Jaremy - Mustan Komppanian toinen alkuperäisistä kersanteista elossa selvinnyt.

Lady Wyna Rollingsford, "Lady Keltasukka" - Rykkerin sodissa orvoksi jäänyt käsityöläisperheen tyttö. Omaa sukua Vasama, vasamantekijänä ja Mustan Komppanian varusmestarina palvelleen setänsä mukaan. Setänsä saatua surmansa Wyna jatkoi tämän työtä Mustassa Komppaniassa, kunnes päätyi Kypäräkiven piirityksen aikana ensin Ser Jasenin rakastajattareksi ja myöhemmin tämän vaimoksi. Nimitys "Keltasukka" oli aikaisemmin pilkkanimi, jonka Kypäräkiven palveluskunta keksi Ser Jasenin teetettyä Wynalle pitkät lahkeet erään vangiksi ottamansa ritarin keltaisesta asepaidasta. Häiden jälkeen nimitys muuttui hiukan, kun palveluskunnalle tehtiin selväksi, että heidän on paras puhutella Wynaa arvonsa mukaisesti.

Meredith "Merry" Vesi - Mustan Komppanian entinen keittäjäpiika, joka naamioitui sotilaspojaksi ja osallistui lukuisiin taisteluihin komppanian mukana. Toimi Kypäräkiven piirityksen aikana korppien hoitajana ja morsiusneitona Ser Jasenin ja Wynan häissä.

Rhys Vesi - Entinen tallipoika, joka ehti toimia yhden Rykkerin ritarin aseenkantajana ennen liittymistään Mustaan Komppaniaan. Pelasti Kypäräkiven surmaamalla petollisen kokin.

Sivun alkuun

Manningin Huone

Manningin Huone

Hirvasharjanteen Manningin Huone

Hirvasharjanteen Manningin Huone

Manningin Huone Kypäräkivellä

Manningin Huone Kypäräkivellä

Harten Huone

Harte.JPG Harten Huone
Harte.JPG
Vasalliherra: Rykker.JPG Rykkerin Huone
Linnoitukset: Helmisakaran linna (Small Castle)
Ratsuväki: 40 ritaria (Trained Cavalry)
Jalkaväki:

100 jalkaväen miestä (Trained Garrison)

Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Kolme punaista urospeuran päätä hopeisella vinonauhalla sinisellä vallitetulla pohjalla

Yleistä

Harten huoneen läänitys on viljavaa maata Manningin läänityksen naapurissa, Hyrnen viljelysmaiden ja Rambtonin metsäniittyjen välissä. Harten suvun hallussa on lähialueen yksi merkittävimmistä linnoituksista, Helmisakaran viisitorninen linna, jonka ympärille Harten viljelysmaat levittäytyvät. Harten suku on taistellut pitkään naapurinsa Manningin suvun kanssa sukujen rajalla olevien metsästysmaiden oikeuksista.

Vallananastajan sodassa Harten suku palveli vasalliherransa Rykkerin alaisuudessa Manningin ja Hyrnen sukujen kanssa. Myrskynpään piirityksessä Manningin suku osallistui yhdessä Harten joukkojen kanssa epäonnistuneeseen rynnäkköön valleille ja molemmat suvut kärsivät verisiä tappioita yhden ainoan päivän aikana. Puhutaan, että epäonnistuminen johtui siitä, että lordi Justin Rykker ei saapunut itse johtamaan rynnäkköä ja unohti määrätä itselleen sijaisen, mutta tästä huolimatta Manningit ja Hartet syyttivät kilvan toisiaan päivän epäonnistumisesta. Muutamia päiviä myöhemmin sukujen leirien välillä syntyi tappelu, jossa menehtyi useita miehiä ja lopulta lordi Rykkerin oli pakko lähettää molemmat suvut pois piirityksestä.

Tuon päivän jälkeen Harten ja Manningin suvut olivat lähes tauotta sodassa toistensa kanssa viiden vuoden ajan, jonka jälkeenkin sukujen rajamailla käytiin satunnaisia kahakoita metsästysoikeuksista aina viime vuosiin asti. Nykyinen lordi Gerard Harte menetti sodissa kolme veljeään. Sukunsa epäonneksi, mutta ehkä alueen rauhan kannalta onneksi, lordi Gerard Harte ei koskaan saanut poikia, vaan hänen ainoat lapsensa ovat kaksi kaunista tytärtä. Ilmeisesti perillisen puuttuessa metsästysonnettomuudessa lonkkansa turmellut lordi Gerard Harte kyllästyi lopulta jatkuviin tappeluihin, sillä aivan äskettäin suvut vihdoin sopivat erimielisyytensä ja nykyinen lordi Manning meni naimisiin lordi Gerard Harten vanhimman tyttären kanssa. Näyttää siltä, että vanhemmilla vuosillaan lordi Gerard Harte ei enää pidä sukunsa maiden tulevaisuudessa häämöttävää liittymistä Manningin läänityksiin niin vastenmielisenä ajatuksena, kuin se ehkä olisi aikaisemmin ollut.

Helmisakaran linna

Helmisakaran viisitorninen linna on yksi lähialueiden parhaita linnoituksia. Se on rakennettu pienelle keinotekoiselle kukkulalle Harten laakso keskelle ja sitä ympäröi leveä vedelle täytetty vallihauta. Linnakkeen suurehkon koon vuoksi sen sisälle mahtuu merkittävä osa lähiseudun asukkaista ja sillä on jatkuvasti riittävät varastot jopa vuoden piiritystä varten. Valitettavasti linnan koko ja sijainti keskellä alavaa, avointa maastoa tarkoittaa myös sitä, että sen vartioiminen ja suojaaminen sitoo jatkuvasti suurimman osan Harten suvun asemiehistä.

Armeija

Harten ritarivartio

Harten viljava laakso kykenevät pitämään yllä runsaan määrän ritaritaloja ja siten Harten suku voikin kutsua palvelukseensa jopa neljäkymmentä ratsuritaria. Suurin osa näiden ritarien ajasta kuluu kuitenkin Helmisakaran linnoituksen vartiotehtävissä, joten vaikka Harten ritariratsuväki onkin hyvin varustettua, niin harvemmalla heistä on runsaasti taistelukokemusta. Monet heistä ovatkin "pitkän kesän ritareita", jotka pärjäävät kyllä turnajaisissa, mutta joista ei ole ollut taistelukentällä vastusta Manningin kokeneemmille Sinisille leijonille. Puutteet Harten ritarivartio koulutuksessa tulivat selkeästi esille Rautivanpellon taistelussa vuonna 299AL jossa Hyrnen jousimiesten yhteislaukaukset ja Hyrnen kaartin rynnäkkö ajoivat Harten ritarit pakosalle.

Linnan varusväki

Harten suvun jalkaväki muodostuu käytännössä Helmisakaran varusväestä. Helmisakaran linnan vartioimista varten linnassa on jatkuvasti paikalla kymmenestä kahteentoista asemiestä ja tämäkin määrä on liian vähän niin ison linnan vartioimiseksi. Näin ollen monet varusväestä palvelevat jatkuvasti 60 tai jopa 75 vuorokautta vuodesta, osan palkalla, josta suurimman osan he viettävät vartiovuoroissa jossakin Helmisakaran viidestä tornista. Koska varusväelle kertyy paljon palvelusta ja palkkatuloja ovat monet heistä käytännössä ammattisotureita ja hankkineet itselleen sen mukaiset varusteet. Harvassa muussa linnassa tavallisilla asemiehillä on niin hyvät haarniskat ja hilparit, mutta valitettavasti aseellisten harjoitusten määrä on jäänyt varusväellä jatkuvan vartiopalveluksen vuoksi vähemmälle.

Henkilöitä

Lordi Gerard Harte - Lord Harte. Vanha soturi, joka yrittää lopettaa kiistansa Manningin suvun kanssa ja pasta hyvin ansaituille eläkepäiville.

Lady Ella Harte - Lady Harte. Omaa sukua Hyrne.

Lady Sylvie Manning - Omaa sukua Harte.

Eilene Harte - Lady Manningin viisitoistavuotias nuorempi sisar.

Etan Hogg - Harten sukua palveleva ritari.

 
 
 
 
 
 
 
Harte.JPG Harten Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hyrne.JPG Hyrnen Huone
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ManningS.jpg Manningin Huone
 
Gerard
Harte
 
Ella
Hyrne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kevan
Manning
 
Sylvie
Harte
 
Eilene
Harte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gerard
Manning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sivun alkuun

Cafferenin Huone

Cafferen.JPG Cafferenin Huone
Cafferen.JPG
Vasalliherra: BaratheonKL.png Baratheonin Huone Kuninkaansatamassa
Linnoitukset:
Ratsuväki: 20 ritariratsuväkeä (Trained Cavalry)
Jalkaväki:

200 jalkaväkeä (Trained Archer, Trained Infantry)

Laivasto:


Vasallit:

Rollingsford.JPG Rollingsfordin Huone
Sylvie.PNG Lady Kultahirvas

Vaakuna: Kaksi hopeista loikkaavaa kaurista vihreällä kentällä

Yleistä

Cafferenin huone on Fawntonin kaupunkia hallitseva aatelissuku. Rollingsfordin maat luovutettiin Cafferenien suvun vasalleiksi kuninkaallisella käskyllä Mustavirran taistelun jälkeen 299 AL.

Armeija

Caffarenien huoneen palveluksessa on pienehkö osasto ritariratsuväkeä ja kaksi komppaniaa jalkaväkeä. Yleisesti joukot ovat hyvin koulutettuja, mutta vailla taistelukokemusta, eikä Caffereneilla myöskään ole pitkällisiä perinteitä sodankäynnistä. Jalkaväki on koottu Fawntonin käsityöläisistä ja ritarikartanoiden palvelusväestä ja on yleisesti ottaen hyvin varustettua. Metallivahvisteiset nahkanutut ovat tavanomainen suojavaruste pyöreiden kilpien lisäksi ja jokaisella miehellä on keihään tai pitkäjousen lisäksi miekka tai kirves.

Ratsuväen osalta tilanne ei ole näin hyvä. Paikalliset ritarisuvut eivät ole pitkään aikaan nähneet sotaa ja aseenkantajien töitä hoitavat ratsutilalliset. Uusia ritareita lyödään harvoin ja sukujen varallisuus on sijoitettu aivan muuhun, kuin aseisiin ja varusteisiin. Jokaisella ritarilla toki on rengashaarniska tai bringandiinitakki, kypärä ja pakolliset aseet, mutta raskaita levyhaarniskoita heiltä ei löydy.

HenkilöitäSivun alkuun

Rollingsfordin huone

Rollingsford.JPG Rollingsfordin Huone
Rollingsford.JPG
Vasalliherra: Cafferen.JPG Cafferenin Huone
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Kuusi ympyrälähdettä hopeisella pohjalla

"Makeiden Vesien Lähde"

"Terävimmät miekat löytyvät pehmeimmistä huotrista." ~Ser Jasen Rollingsford

Yleistä

Rollingsfordin sadonkorjuujuhlissa nuoret tytöt pukeutuvat "Talven Neidoksi" muistutuksena siitä, että jokainen omenasato voi olla viimeinen ennen talven tuloa.

Rollingsfordin maat sijaitsevat Saarnivuon joen alkulähteillä. Läänitys on kallioista ja sitkeiden piikkipensaiden hallitsemaa kuivaa maata, jossa harvat kylät sijaitsevat muutamien purojen ja lähteiden äärillä. Väkeä on vähän ja Rollingsfordin omenatarhat tunnetaan lähinnä pienistä ja kitukasvuisista hedelmistään, mutta purolaaksojen kautta kulkee tärkeä kauppatie Suvisaliin ja Rankatietä pitkin Dorneen. Rollingsfordin mailla sijaitsee useita suvun omistamia kestikievareita joiden kautta kulkevat kauppakaravaanit rikastuttavat Rollingsfordin sukua.

Rollingsfordin suku osallistui Vallananastajan sotiin lähettämällä joukkonsa Suvisalin suuntaan partioimaan Myrskynpään vastaista rajaa. Todellisuudessa joukot eivät osallistuneet minkäänlaisiin sotatoimiin, vaan keskittyivät turvaamaan Rankatien kauppaliikenteen ja verottamaan kauppiaita. Suvun varallisuus karttui vaikkakin kateelliset naapurit muistavat vielä viidentoista vuoden jälkeenkin kertoa tarinoita Rollingsfordin "ryöstötulleista".

Aikaisemmin Uusitynnyrin Fossowaylle kuulunut Rollingsfordien suvun maa-alue liitettiin Kuninkaiden Sodan aikana vuonna 299 AL Fawntonien maihin.

Henkilöitä

Lordi Robett Rollingsford - Rollingsfordin lordi joka tunnettiin nuorempana turnajaistaidoistaan. Päätyi Rollingsfordin lordiksi melko nuorella iällä ja kohautti aatelispiirejä vuosikymmeniä sitten järjestämissään elonkorjuuturnajaisissa. Vastikään lordiksi noussut Robett aloitti turnajaiset lyömällä erään majatalon isännän ritariksi ja nimeämällä majatalonisännän tyttären Shieran turnajaisten "rakkauden ja kauneuden kuningattereksi". Tämän jälkeen hän voitti turnajaiset ja kihlasi Shieran.

Shiera Rollingsford - Lordi Robett Rollingsfordin vaimo ja Falyse Rollingsfordin äiti. Majatalon tytär, jonka isän Robett aateloi samoissa turnajaisissa, joissa kihlasi Shieran.

Falyse Hyrne - Omaa sukua Rollingsford

Ser Jasen Rollingsford - Falyse Hyrnen nuorempi serkku. Vaaleahiuksinen ja hymyilevä vaeltava miekkamies. Kuuluisa taidoistaan miekan ja peitsen käsittelyssä, sekä kyvyistään selättää piikatyttöjä.

Lady Wyna Rollingsford, "Lady Keltasukka" - Rykkerin sodissa orvoksi jäänyt käsityöläisperheen tyttö. Omaa sukua Vasama, vasamantekijänä ja Mustan Komppanian varusmestarina palvelleen setänsä mukaan. Setänsä saatua surmansa Wyna jatkoi tämän työtä Mustassa Komppaniassa, kunnes päätyi Kypäräkiven piirityksen aikana ensin Ser Jasenin rakastajattareksi ja myöhemmin tämän vaimoksi. Nimitys "Keltasukka" oli aikaisemmin pilkkanimi, jonka Kypäräkiven palveluskunta keksi Ser Jasenin teetettyä Wynalle pitkät lahkeet erään vangiksi ottamansa ritarin keltaisesta asepaidasta. Häiden jälkeen nimitys muuttui hiukan, kun palveluskunnalle tehtiin selväksi, että heidän on paras puhutella Wynaa arvonsa mukaisesti.

Willam Rollingsford - Ser Jasenin nuorempi ja vaatimattomampi veli. Lordi Morien Manwoodyn nuori aseenkantaja.

Delena Rollingsford - Falyse Hyrnen nuorempi serkkutyttö ja kamarineiti.
Sivun alkuun

Baratheonin Huone Lohikäärmekivellä

Kuningas Stannis Baratheonin vaakuna

Vaakuna: Punaisten liekkien ympäröimä musta hirven pää kultaisella pohjalla

Yleistä

Kuningas Robert Baratheonin kuoltua vuoden 298 AL lopussa Baratheonin huone hajaantui kolmeen osaan. Cersei Lannisterin poika Joffrey Baratheon kruunattiin kuninkaaksi samana päivänä Lannisterien tuella, mutta hän ei saavuttanut kiistämätöntä asemaa vanhojen kuningaskuntien mahtisukujen parissa. Maanpetoksesta vangittu ja Joffrey Baratheonin teloituttama entinen kuninkaan koura Eddard Stark oli ehtinyt ennen kuolemaansa lähettää Stannis Baratheonille viestin, jossa hän syytt Joffreytä sukurutsan hedelmäksi ja kertoi Stannisin olevan oikea perillinen. Tähän vedoten myös Stannis Baratheon julistautui kuninkaaksi, mutta sai taaksensa vain omat vasallinsa. Suurin osa Baratheonin vasalleista siirtyi Renly Baratheonin taakse, joka julistautui kuninkaaksi Tyrellien tuella.

Henkilöitä

Kuningas Robert Baratheon - Kuningas rautavaltaistuimella. Kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Stannis Baratheon - Edesmenneen kuninkaan vanhin veli ja Lohikäärmekiven lordi.

Sivun alkuun

Sunglassin Huone

Sunglass.JPG Sunglassin Huone
Sunglass.JPG
Vasalliherra: BaratheonDS.png Baratheonin Huone Lohikäärmekivellä
Linnoitukset:
Ratsuväki:
Jalkaväki:
Laivasto:


Vasallit:

Vaakuna: Seitsemän kultaista tähteä hopeisella pohjalla

Yleistä

Sunglassin huone on muinaisia Andalien huoneita ja sen historia ulottuu Andalien maihinnousun aikoihin saakka. Vallananastajan sodassa Sunglassin huone taisteli vasalleineen Targaryenin riveissä. Sunglassin huoneen maat sijaitsevat kaukana Lohikäärmekivellä, mutta pitkän historiansa ansiosta huoneella on vasalleja useilla alueilla mantereen puolella. Huoneella on käytössään toistakymmentä sotalaivaa ja riittäväsri väkeä niiden miehittämiseen, mutta Rambtonien huoneen asevoimien lisäksi heillä ei ole aseellista voimaa mantereen puolella. On myös syytä huomioida, että ainoa vesireitti lähelle Rambtonien huonetta kulkee Manderin jokea ylävirtaan koko Suurtarhan maiden poikki, joten Rambtonien ainoa yhteys vasalliherraansa on Myrskynpään poikki maitse. Tämän takia Rambtonit ovatkin luoneet vasallisuhteita myös Tyrellien alaiseen Fossowayn sukuun. Rambtonin huoneen miespuolisten perillisten kuoltua Rambtonin maat siirtyivät käytännössä Hyrnen huoneen haltuun.

Henkilöitä

Lordi Guncer Sunglass - Sunglassin Lordi. Vangittuna Lohikäärmekivellä.


Sivun alkuun