Pääsiäisleiri on peruttu. Lisätietoja hallitus tiedottaa-alueelta
Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Oblatio Ultima III - 40K Turnaus [Warhammer 40k]

edited November 2015 in Figupelit
Järjestetään marraskuun leirillä 9.-10.11.2012!!!

Perusteet:

1) 6th edition Warhammer 40 000 perussäännöt käytössä kokonaisuudessaan uusimmilla GW:n Erratoilla ja FAQlla täsmennettynä.

2) 1500 pisteen armeijat. Normaali FOC, Fortifications ja/tai Allies.

3) Kolme peliä per pelaaja. Parit arvotaan etukäteen ja jokainen pelaaja pelaa jokaisen kolmesta tehtävästä.

4) Pöydät rakennetaan valmiiksi järjestävän organisaation puolesta. Mysterious Forest, Mysterious River ja Archeotech Artefacts taulukot ovat käytössä osalla maastosta. Pöydät 6x4 jalkaa, maastoa on noin 25% pöydän pinta-alasta.

5) Lopullinen Ranking muodostuu Victory Pointtien mukaan.

Tehtävät:

Mission #1 – First Contact
Type: The Relic
Deployment: Spearhead
Mission Specific: Night Fighting, Mysterious Objectives, Reserves
Victory Points: Capturing the Relic (9 Victory Points), Slay the Warlord (3 Victory Points), First Blood (3 Victory Points), Linebreaker (3 Victory Points). Total 18 VPs.

Mission #2 – Decapitation Strike
Type: The Emperor's Will, 2 objectives
Deployment: Dawn of War
Mission Specific: Night Fighting, Mysterious Objectives, Reserves
Worth: Capturing an objective (6 Victory Points), Slay the Warlord (2 Victory Points), First Blood (2 Victory Points), Linebreaker (2 Victory Points). Total 18 VPs.

Mission #3 – All Out
Type: The Crusade, 5 objectives
Deployment: Hammer and Anvil
Mission Specific: Night Fighting, Mysterious Objectives, Reserves
Worth: Capturing an objective (5 Victory Points), Slay the Warlord (1 Victory Points), First Blood (1 Victory Points), Linebreaker (1 Victory Points). Total 18 VPs.
«1

Comments

 • Käytössä olevat FAQt ja Erratat löytyy TÄÄLTÄ.

  Erityisesti kehotan tutustumaan etukäteen ainakin kursoorisesti perussääntökirjan Errataan:LINKKI

  Järjestäjälle tulleet kysymykset ja käytettävät linjaukset kerätään tähän:

  K: Jos Flying Monstrous Creature epäonnistuu Grounded testin, mitä tapahtuu?
  V: Välittömästi testin jälkeen Flying Monstrous Creaturen katsotaan siirtyneen Glide -moodiin ja se menettää mahdollisen Jink-saven. Sitä voidaan ampua ja assaultoida normaalisti. Se voi palata Swoop -moodiin seuraavalla vuorolla. (katso GW Rulebook Errata v.1.0)


  K: Jos vuoron lopussa toisella pelaajalla ei ole enää yhtään nappulaa pöydällä, mitä tapahtuu?
  V: Peli loppuu välittömästi. Pöydälle voittajana jääneen pelaajan katsotaan pistelaskennan kannalta pitävän hallussaan kaikkia pelissä olevia Primary Objectiveja, kuitenkin siten, että yksi Scoring yksikkö voi pitää hallussaan vain yhtä Objectivea. (BRB s.123)


  K: Jos Vehicle tyyppisestä yksiköstä tulee Scoring unit erikoissäännön johdosta, onko se myös Denial unit?
  V: Ei. (vertaa GW Grey Knight FAQ 1.1)


  K: Ovatko eri lähteistä tulleiden Blessingien ja/tai Maledictioneiden vaikutukset kumulatiivisia?
  V: Kyllä. (BRB s.68)


  K: Käytetäänkö Challengessa nappulan omaa WS ja T stattia vai yksikön enemmistön WS ja T statteja?
  V: Nappulan omia. (Ei olemassa olevaa FAQ:ta, mutta tämä on turnauksen tuomarin virallinen linja  ;) )


  K: Kuinka paljon ajoneuvon aseet kääntyvät pystysuunnassa?
  V: Aseet kääntyvät pystysuunnassa sen verran, kuin ne kääntyisivät vapaasti kiinnikkeissään, kuitenkin
  vähintään 45 astetta. Esimerkiksi normaalimittaisen (noin 5" korkea) lentojalustan johdosta Stormravenin aseille muodostuu "lähikatve" noin 6" -  8" päähän aseen piipusta. (BRB s.72)
 • Ja nyt kun k.o viikonloppuun ei olekaan enää kuin pari viikkoa aikaa, niin ottaisin hyvin mielelläni vastaan ilmoituksia siitä ketkä ovat osallistumassa turnaukseen. Ilmoitelkaa tähän ketjuun. Huomiona myös, että esityksiä perjantain aloitusajasta otetaan vastaan. Eli jos tiedätte pääsevänne perjantaina vasta johonkin tiettyyn aikaan ja olisitte osallistumassa, niin ilmoittakaa nyt mikä on hyvä aika. Meillä on sen verran pieni turnaus, että järjestelyjä ja aikataulua voidaan sovittaa osallistujien tarpeiden mukaan. Tiiätte kyllä :P

  Päivitetään osallistujalistaa ohessa:

  1. ppp
  2. Luide
  3. Kari
  4. Tuukka
  5. Atte
  6. Elukka
  7. Kohfel
  ...

  Tuukka ja Kohfel, oletanko oikein jos oletan, että maanantain pelikerhion foamit ja maastot ovat käytettävissä turnaukseen?
 • Vaikka yhtä ainutta peliä kutosedikkaa ei ole vieläkään takana, niin ppp on mukana.
 • Tulen mukaan, mutta olen hiukan aikataulurajoitteinen, eli pitäisi saada omat pelini pelattuna noin 22 mennessä. Pääsen paikalle kyllä sekä perjantaina että lauantaina.
 • Kuten mainittua, aikataulurajoitteet pyritään huomioimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Eli eiköhän tuo onnistu.
 • Eipä ole sitten tullut pelattua yhtä ainutta peliä kutosedikkaa vieläkään, ja perussääntöosuuden olen siis kertaalleen lukenut läpi. Vähän noloa tulla turnaukseen opettelemaan sääntöjä, mutta ei mahda mitään. Toivon vastapelaajilta kärsivällisyyttä.

 • on 1352126309:


  Eipä ole sitten tullut pelattua yhtä ainutta peliä kutosedikkaa vieläkään, ja perussääntöosuuden olen siis kertaalleen lukenut läpi. Vähän noloa tulla turnaukseen opettelemaan sääntöjä, mutta ei mahda mitään. Toivon vastapelaajilta kärsivällisyyttä.


  Itte oon kerran ehtiny pelaamaan ja säännötki vaan selannut läpi kerran, että et ole ainoa... Juu ja otan siis osaa, tiedoksi Polarialle.
 • Tau empire ja Tyranidit ovat odottaneet turnausta raidetykit ja limaiset kielet pitkällä. Täten liitymme virallisesti edustamaan anti-Imperiaalista xeno-scum rintamaa sekä kylvämään tarkoituksemukaista Kaaosta, tuhoa ja hyvinvointipropagandaa.

  Karvaiden ja veristen turnamenttitappioden jälkeen tähtäimessä on tällä(kin) kertaa absoluuttinen voitto uusien sääntöjen tuomien mahdollisuuksien siivittämänä... :P
 • Tulen kaartilla jakamaan keisarin rakkautta jos parannun flunssasta leiriin mennessä.
 • FAQ:t päivitetty ja alustava pelijärjestys ja vastustajat arvottu. Odottelen tässä vielä perjantai aamuun asti, jos muita pelaajia ilmoittautuu ja julkaisen pelijärjestykset, parit ja aikataulun perjantai aamuna tässä ketjussa.

  Ai niin. Maalausta ei tällä kertaa arvostella, mutta yksi "vähemmän vakava" turnauksen oheiskilpailu on luvassa... Likaiset yksityiskohdat julkaistaan viimeistään perjantaina.

 • on 1350228493:


  K: Kuinka paljon ajoneuvon aseet kääntyvät pystysuunnassa?
  V: Aseet kääntyvät pystysuunnassa sen verran, kuin ne kääntyisivät vapaasti kiinnikkeissään, kuitenkin
  vähintään 45 astetta. Esimerkiksi normaalimittaisen (noin 5" korkea) lentojalustan johdosta Stormravenin aseille muodostuu "lähikatve" noin 6" -  8" päähän aseen piipusta. (BRB s.72)


  Ohhoh, onko tämä siis ihan yleinen sääntö nykyään, vai tämän turnauksen linjaus? Ja koskee ilmeisesti sekä zoom että hover modeja?
 • Meinaan tähän saakkahan 40k on ollut kaksiulotteinen peli, tuo kyllä muuttaa juttuja.

 • on 1352321434:


  Ohhoh, onko tämä siis ihan yleinen sääntö nykyään, vai tämän turnauksen linjaus? Ja koskee ilmeisesti sekä zoom että hover modeja?

  Sääntönä toi oli jo 5e:ssä (sivu 59), sitä ei vaan hirveämmin huomioitu.
 • Mä en ainakaan sitten pysty kuskaamaan maastoja, auto on täynnä romua ja renkaita ja käsi paskana sitä on paha ruveta tyhjentämään mihinkään pariksi päiväksi.
 • Mun autoon sopii, mutta jos kyse on pelikerhon maastoista, niin ensin pitäisi päästä mielellään sinne ilman murtautumista...
 • Pelijärjestys olettaen, että kaikki tällä hetkellä ilmoittautuneet tulevat:

  Perjantai ilta, ennen saunaa

  ppp vs. Atte
  Tuukka vs. Kari
  Luide vs. Elukka

  Perjantai yö, saunan jälkeen

  ppp vs. Kari
  Tuukka vs. Elukka
  Luide vs. Atte

  Lauantai iltapäivä

  ppp vs. Elukka
  Tuukka vs. Atte
  Luide vs. Kari

  Ja sitten se "vähemmän vakava" kilpailu... Pelien kuluessa annetaan "Duellist Pointteja", joita saa haasteiden (Challenge) esittämisestä lähitaisteluissa ja erityisesti Challengejen voittamisesta. Eniten pisteitä lopussa kerännyt on Kurryn 40K Duel Master ja saa ainakin mainetta. "Duellist Pisteitä" saa seuraavasti:

  +1 piste jos haastaa vastustajan Warlordin
  +1 piste jos haastaa vastustajan minkä tahansa Characterin selvästi heikommalla Characterilla
  +1 piste jos tappaa vastustajan Characterin
  +1 piste jos tappaa vastustajan Characterin selvästi heikommalla Characterilla
  +2 pistettä jos tappaa vastustajan Warlordin
  +2 pistettä jos tappaa vastustajan Warlordin omalla Warlordilla

  Pisteet ovat kasaantuvia, eli maksimipistemäärä yhdessä haasteessa on 8 pistettä (Khornen luku) mikäli haastaa ja tappaa vastustajan Warlordin omalla Warlordilla, joka on selvästi heikompi... Saas nähdä onnistuuko kukaan. Tai edes yrittääkö.  ;)

  "Selvästi heikompi" arvioidaan puhtaasti subjektiivisella tavalla tuomarin (minun) toimesta.
 • Oisko mun ja elukan lauantain matsi mahdollista heittää tohon klo 14.00 lohkoon? Meen varmaan himaan nukkumaan, kun oon vähän flunssainen, ja en varmaan kerkeä 12.00 takaisin.
 • Joudun nyt kyllä passamaan turnauksen flunssan ja käden takia, ei vaan nyt kykene. Saatan tulla pyörähtämään leirillä, tosin en lupaa mitään.

 • on 1352447838:


  Oisko mun ja elukan lauantain matsi mahdollista heittää tohon klo 14.00 lohkoon? Meen varmaan himaan nukkumaan, kun oon vähän flunssainen, ja en varmaan kerkeä 12.00 takaisin.


  Meni jus järjestys uusiks, kun Kohfeli jättäytyi pois. Katsotaan...
 • Pelijärjestys on päivitetty kuudelle pelaajalle ja aikataulu on joustava, eli voitte keskenänne sopia aloitusaikoja niin, että kaikille on tasapuolisesti yhtä huono aika... Kuitenkin sillä varauksella, että jos meinaatte lauantaina iltaa myöten pelata, niin tuomarointi ei ole välittömästi läsnä vaan todennäköisesti roolipelaamassa.  ;D
Sign In or Register to comment.