Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Flames of Waria leireillä lähiaikoina luvassa [Flames of War]

2

Comments


 • on 1421573758:


  Jos haluaa lukea mitä isot pojat kirjoittaa pelistä, niin onko suositella jotain foorumia?


  Itse luen vain FoW:n omaa foorumia. Sotavasarassa on FoW-sektio, tosin aika hiljainen.

  Tämmöínen ainakin on vielä:

  http://forum.wwpd.net/viewforum.php?f=15&sid=27870c594b833257120ae9d3da93be3d

  Ja varmasti muitakin, kun vähän googlailee.
 • Käytännön vinkki jos ostatte mitään figuja mihin kuuluu miehistöä: Ne paketin mukana tulevat tasaiset baset eivät ole kovin hyviä, kannattaa ostaa baseja missä on valmiit reiät ukoille (saa esim. Fantsusta, ei maksa paljon).  Jos ukot liimaa tasaisien basejen päälle, niin ukkojen jalustojen peittämiseen kuluu paljon ylimääräistä aikaa ja ja päällystemateriaalia ja niistä on vähän vaikea saada hyvännäköisiä ja siistejä.

  Toinen vinkki: Yleinen käytäntö on seuraava: Jalkaväkeä 4-5 ukkoa per (medium) base, upseereja 3 per (small)base ja erikoisaseita 2 per (small) base. Vaikka kyseessä ei vissiin olekaan sääntö, niin se helpottaa pelaamista kun figuista näkee kauemmaksikin minkätyyppisiä ne ovat.

 • on 1421330588:


  ^ Toihan muodostaa yhdessä Hellfire & Backin kanssa kolmosedikan EW Afrikka-kokonaisuuden (ja molemmat saa yksiin kansiin sidottuna nimellä Desert War: 1940-41). Jos saat tietoosi, että ko. kirjoissa olisi mahdollisesti muutakin MW tauhkaa mukana, niin ilmoittele ihmeessä.


  Saksalaisille löytyy tuosta kirjasta mid-wariin Brandenburger halbkompanie erikoisjoukot.


 • on 1421608329:


  on 1421330588:


  ^ Toihan muodostaa yhdessä Hellfire & Backin kanssa kolmosedikan EW Afrikka-kokonaisuuden (ja molemmat saa yksiin kansiin sidottuna nimellä Desert War: 1940-41). Jos saat tietoosi, että ko. kirjoissa olisi mahdollisesti muutakin MW tauhkaa mukana, niin ilmoittele ihmeessä.


  Saksalaisille löytyy tuosta kirjasta mid-wariin Brandenburger halbkompanie erikoisjoukot.


  Lisätietoja tästä?
 • Noille saa ainakin ostettua pisteillä vihollisen uniformut, jolloin he voivat soluttautua. Kikkailun makua!

 • on 1421647468:


  Noille saa ainakin ostettua pisteillä vihollisen uniformut, jolloin he voivat soluttautua. Kikkailun makua!


  Joo toi on noiden erikoisin ominaisuus, muuten ovat parempaa jalkaväkeä, jolla erilaisia kulkupelejä (sakujen toki mutta myös esim briteiltä "lainattua" kamaa) ja erilaista supportia saatavilla. Voin heittää ton burning empiresin niille jotka haluaa tsekkaa tarkemmin.
 • Fantsusta jenkkien tykistöpatteri, pari jeeppiä ja saksalaisille Kubelwageneita. Plus reikäalustoja.

  kubelwagen_et_company.jpg

  Tänään tai huomenna lähtee isompi tilaus!
 • Itsekin tilasin juuri perussääntökirjan, siis sen kolmen kirjan järkäleen, kun huomasin, että Puolenkuun peleistä sai ihan kilpailukykyiseen hintaan (posteineen alle 30e).

  En tosin ole tuolta koskaan aiemmin mitään tilannut, toivottavasti homma toimii.
 • Väsäilen juuri kukkuloita ja kivimuodostelmia.

  Tai siis lähinnä teen koepaloja ja tuumailen mikä näyttää parhaimmalta, ollen samalla nopea ja halpa tehdä.


  Tässä tapa 1 (epämääräinen iso mötikkä), eos onko hyvän näköinen.

  maasto1.jpg

  Tapa 2 tulee kuvana heti kun pohjamaali on kuivunut ja pääsen highlightaamaan.
 • Tapa 2:

  maasto2.jpg

  Pohjois-Afrikassahan käsittääkseni hiekassa pieni punainen vivahde, en sitten tiedä onko tuo jo liian punainen.


  Vaikea kyllä löytää kompromissi realismin ja pelikenttänäyttävyyden välillä. Täysin realistinen pöytähän olisi aika tylsän näköinen tässä mittakiivassa, tuommoinen GW-henkinen valoja ja varjoja liioitteleva toimii mielestäni paremmin.
 • Sekalaisten valokuvieni kokoelmasta löytyi pari kuvaa Saksan panssarimuseossa otettua valokuvaa Afrika Korpsin panssarivaunuista ja niissä oleva maalaus oli hyvinkin vaalea, jopa enemmän keltaiseen kuin punaiseen vivahtava. Saman väristä hiekkaa löytyy myös Niililtä ottamistani valokuvista. Tuollaista yllä olevan mötikän lähes liioitellun ruosteen punaista maata kyllä löytyy Afrikasta ottamistani kuvista, mutta ne kuvat ovat reilusti Saharan eteläpuolelta Tansaniasta.

  Esimerkiksi oheisen dokkarin alussa on kuvaa El Alameinin taistelukentältä. Huomionarvoisaa on se, että ihan mitään hiekkadyyniä se ei ole, vaan kentällä on kiviä ja pensaita siellä täällä.

  https://www.youtube.com/watch?v=scOL77AuwX8
 • Kai tähän vois tutustua

 • on 1421682186:  Esimerkiksi oheisen dokkarin alussa on kuvaa El Alameinin taistelukentältä. Huomionarvoisaa on se, että ihan mitään hiekkadyyniä se ei ole, vaan kentällä on kiviä ja pensaita siellä täällä.

  https://www.youtube.com/watch?v=scOL77AuwX8


  Snadisti punertavaa tuo maa tuolla näyttäisi olevan. Ei kyllä niin punaista kuin nuo mun viritelmät, tuli hiukka liioiteltua.

  Mikäköhän esim. näistä olisi sopivin pohjaväri? Yellow ochre?

  http://www.royaltalens.com/media/1171636/Amsterdam%20Standard%20ENG.pdf

  Pohjavärin siis pitää olla pikkuisen tummempaa kuin haluttu väri, kun siihen tulee kuitenkin highlightit päälle. Plus tuota valo/varjomenoa on pakko hiukkasen liioitella, muuten tulee liian ankean näköinen taistelukenttä.
 • Mä beissasin 40K:n CSM armeijan silleen, että pohjana oli tumma sinapin värinen pohja (tuosta taulukosta Yellow ochre tai jopa Gold ochre) ja drybrushina todella vaalea kermankellertävä (tossa taulukossa Naples yellow). Lopputulos oli melko vaalea, mutta hyvällä kontrastilla.
 • Pitää tänään hakea jumpi kumpi noista ochreista. Postaan taas kuvan kun saan maalattua!

  Meitsi valitettavasti beissasi jo US Rifle Companyn valtaosan, eikä lopputulos ole oikein hyvä. Liian tumma jne. Eikä maalauskaan oikein onnistunut. Lähdin vähän soitellen sotaan, vahingosta viisastuneena uudelleenharjoittelen maalaamista 40k-ukoilla, jotka on helpompia maalata eikä fantasiaukoilla ole ihan niin tarkkaa väreistä.
 • Hot tip #3:

  Ennen kuin tilaa mitään figuja, niin kannattaa tutustua hyvin tarkkaan sekä armeijalistoihin että figuvalikoimaan. Jos siis haluaa esim. täsmälleen oikean näköiset miehistöt tykistölle.

  Esim. saksalaista PAK38-panssarintorjuntatykkiä ei saa suoraan DAK-miehistöllä. Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).

  Tämä koskee erityisesti saksalaisia ja brittejä, Italialla ja USA:lla ei ole erikseen Afrikka-varusteisia figuja (tämän realistisuudesta en tiedä mitään, joku Kurryn sota-asiantuntija varmaan osaa kertoa asian laidan). • Hot tip #4:

  Jos haluaa nopeuttaa tankkiarmeijan maalausta, niin Battlefront valmistaa jokaiselle North Africa-kirjan maalle sopivaa spray-maalia. Voi olla huomattavasti nopeampaa pohjamaalata figut noilla, kuin pohjamaalata valkoisella ja sitten sutia perusväri.

  NA-kirjan lopusta löytyy muutenkin väriohjeet  jokaiselle maalle Vallejon maaleilla (Model Color-sarja jota saa esim. Hobby Pointista, ei fantasiafiguille tarkoitettu Game Color-sarja).

  HC-pelaajat tosin maalavat FoW-tankit ruiskumaaleilla. Itse en tämmöiseen lähde.

 • on 1421738626:

  Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).


  Myydäänkö noita tykkejä sitten ilman miehistöjä?

  Lisäksi DAK-univormuhan varustuksineen ei nyt ihan hirveästi eroa saksalaisten perusunivormusta muutakuin väriltään ja materiaaliltaan, eli periaatteessa ihan perus heer-ukkoakin voi maalata vain DAK-väreissä. Suurin ero lienee jalkineissa, eli DAK:lla on pääsääntöisesti säärystimelliset varsikengät nahkasaappaiden sijaan, mutta tuossa mittakaavassa luultavasti kummatkin kengät näyttävät samanlaisilta möykyiltä. Itseasiassa DAK:lla oli käytössä jopa manttelitakkeja (aavikollakin on yöllä pirun kylmä), eli jopa jostain itärintaman talvisotilaasta pystyy periaatteessa pienellä säädöllä saamaan historiallisesti uskottavan DAK-sotilaan.

 • on 1421740809:
  Myydäänkö noita tykkejä sitten ilman miehistöjä?  Aika monia myydään. Löytyy FoW:n sivuilta joko selaamalla (saattaa kyllä kestää kauan, jos ei muista ulkoa missä mitäkin on) tai sitten searchilla. Esim. mun Afrika Schutzenkompanieen tulee PAK38:t ja leFH18:t irtonaisina, miehistö tuosta mainitsemastani Afrikakorps Artillery Group-paketista. Ei tule ostettua turhia figuja näin ja haluan että on mahdollisimman oikeat figut. • on 1421740809:


  on 1421738626:

  Eli kannattaa ostaa tykit erikseen, sopivan kokoisia baseja erikseen ja Afrikakorps Artillery Group-paketti (jossa on siis miehistöt neljälle panssarintorjuntatykille, neljälle kenttätykille, 2 command teamia, 2 observer teamia ja ja artillery staff team).


  Lisäksi DAK-univormuhan varustuksineen ei nyt ihan hirveästi eroa saksalaisten perusunivormusta muutakuin väriltään ja materiaaliltaan, eli periaatteessa ihan perus heer-ukkoakin voi maalata vain DAK-väreissä. Suurin ero lienee jalkineissa, eli DAK:lla on pääsääntöisesti säärystimelliset varsikengät nahkasaappaiden sijaan, mutta tuossa mittakaavassa luultavasti kummatkin kengät näyttävät samanlaisilta möykyiltä. Itseasiassa DAK:lla oli käytössä jopa manttelitakkeja (aavikollakin on yöllä pirun kylmä), eli jopa jostain itärintaman talvisotilaasta pystyy periaatteessa pienellä säädöllä saamaan historiallisesti uskottavan DAK-sotilaan.


  "Realismista" puheen ollen katoin tässä Flames of Warin virallista Shutzen platoon (Afrika) ja sehän eroaa perusjalkaväestä silleen, että osalla porukasta on lippikset päässä, osalla shortsit ja muutamalla liina naamalla... Eli jampat näyttää siltä niin kuin ne olisi yllätetty housut kintuissa.

  Whermachtin vanhan ohjesäännön aikana mun on vaikea kuvitella sitä joukkueenjohtajaa joka veisi tuollaisen remmin tappeluun. Kyllä uskoisin, että siellä olisi joka jampalle käsketty pitkät housut jalkaan ja kypärä päähän.
 • Siitä en tiedä kuinka usein niitä oikeasti taisteluissa näkyi, mutta eivätkö shortsit ja lippis olleet ihan peruskamaa DAK:lla? Pikainen guuglailu ainakin tämmöiseen viittaisi.

  Edit: Esim. tässä Wikipedia-artikkelissa mainitaan useastikin shortsit: http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_German_uniform#Tropical_uniform

 • on 1421742700:


  Siitä en tiedä kuinka usein niitä oikeasti taisteluissa näkyi, mutta eivätkö shortsit ja lippis olleet ihan peruskamaa DAK:lla? Pikainen guuglailu ainakin tämmöiseen viittaisi.

  Edit: Esim. tässä Wikipedia-artikkelissa mainitaan useastikin shortsit: http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_German_uniform#Tropical_uniform


  Joo, kyllä shortsit ja lippis varustukseen kuului ja kuvamateriaalin perusteella panssarivaunujen ja -autojen miehistö, sekä esikuntaväki oli yleensä lippis päässä. Ongelma tietysti on se, että kun kameroita oli vähän niin suurin osa kuvamateriaalista on virallista pönötystä tai otettu takalinjan leiristä silloin kun vapaa aikaa oli. Etulinjasta otettua kuvamateriaalia joka ei olisi lavastettua (kuten suurin osa WW II materiaalista on) on todella heikosti. Kuitenkin löysin muutaman selkeästi "ei lavastetun / pönötyskuvan" DAK:sta.

  http://www.amfirstbooks.com/IntroPages/ToolBarTopics/Articles/Featured_Authors/fox,_william_b/Fox_works/Fox_ancestors/Paternal/Ref/M1%20Garand/Art_FR/Panzerkampfwagen_IVs_of_the_Afrika_Korps_with_mounted_infantry.jpg

  http://www.amfirstbooks.com/IntroPages/ToolBarTopics/Articles/Featured_Authors/fox,_william_b/Fox_works/Fox_ancestors/Paternal/Ref/M1%20Garand/Art_FR/Flak-88_in_North_Africa_June_1942.jpg
 • Juuh, eiköhän ole tullut sanomista, jos on etulinjaan lähtenyt ilman kypärää. Tosin törmäsin viimeviikolla ihan hauskaan kuvaan, jossa DAK:n Nebelwerfer-miehistö tunki rakettia putkeen lippikset päässä, shortsit jalassa ja yläosattomissa. Ei varmaan ollut esikunta ihan vieressä kuvan ottamisen aikaan.  :P

  EDIT

  Ei ollutkaan shortsit vaan ihan pitkät housut, mutta kumminkin, veikkaan, ettei ole ihan ohjesäännön mukainen varustus tämä:

  Bundesarchiv_Bild_101I-787-0505-08A,_Nordafrika,_21cm_Nebelwerfer.jpg
 • durham+light+infantry.jpg

  Tässä Tunisiasta otetussa kuvassa on ainakin sekä britillä että saksalaisella pitkät housut jalassa. Britillä on kuvan peruteella ainakin päällä ihan perus kenttäunivormu, eikä edes aavikkovärissä.
 • Kannattaa muistaa, että lippishän kuului vuodesta 43 eteenpäin ylipäätään saksalaissotilaan perusvarustukseen sen korvatessa suikan, eli itä- ja länsirintamalla sotilailla oli myös lippiksiä, ihan niin kuin Afrikassakin.

  German%2BSoldier%2Bserving%2Bas%2Ba%2Bmotorcycle%2Bcourier%2Bwith%2Bthe%2BWehrmacht%2Bon%2Bthe%2BRussian%2BFront%252C%2Bduring%2BWW2c.jpg
 • Itse en luonnollisestikaan mitään oikeasta sotimisesta tiedä, mutta voisi kuvitella että sitten kun on rähinä ja varsinkin vuosia jatkunut suursota päällä, niin pikkuasioista ei enää kukaan jaksa nipottaa. Jossain aavikolla  tappeleminen varmaan muutenkin tarpeeksi vittumaista hommaa. Vaikea uskoa että edes natsit olivat niin natseja asian suhteen. Pääasia että miehet jaksavat sotia ja moraali on korkealla.

  PS. Joillain FoW-figuillakaan ei ole paitaa:

  BR574a.jpg
 • Pitänee tässä muuten tunnelmaan pääsemikseksi käydä hakemassa jostain antikvariaatista muutama Aavikon korkeajännitys!
 • Maaston ja basejen väritys, yritys kolme:

  maasto4.jpg

  Tämä lähinnä oikeaa Pohjois-Afrikkaa, mutta olisi ehkä ihan snadisti tummempi saanut olla tuo pohjamaali, että tulisi vähän dramaattisempi kolmiulotteisuusefekti. En ala inkkaamaan tai sekoittamaan maaleja maastoa varten.

 • Mainitaan sitten, että jos pikku-ukkoja meinaa tilata niin kannattaa katsoa battlefield-berlinin valikoimaa läpi, esim: http://www.shop.battlefield-berlin.de/index.php/katalog/nlayer/1258-1-flames_of_war.html

  (Jos joku meinaa battlefield-berlinistä tilata ukkoja niin mielelläni tunkisin muutaman purkin pigmenttijauhetta mukaan tilaukseen, eli oma lehmä ojassa kanssa!)

 • on 1421751165:


  Itse en luonnollisestikaan mitään oikeasta sotimisesta tiedä, mutta voisi kuvitella että sitten kun on rähinä ja varsinkin vuosia jatkunut suursota päällä, niin pikkuasioista ei enää kukaan jaksa nipottaa. Jossain aavikolla  tappeleminen varmaan muutenkin tarpeeksi vittumaista hommaa. Vaikea uskoa että edes natsit olivat niin natseja asian suhteen. Pääasia että miehet jaksavat sotia ja moraali on korkealla.


  Pari kertaa kun on syöksynyt tai ryöminyt vaikkapa vaan t-paidassa (sortseista puhumattakaan), alkaa ymmärtää miksi taisteluvarustus on pitkähihaista ja -lahkeista. Takalinjojen tykkimiehillä asia on eri, varsinkin kun leipätyö perustuu raskaiden tavaroiden nosteluun.

 • on 1421770575:


  on 1421751165:


  Itse en luonnollisestikaan mitään oikeasta sotimisesta tiedä, mutta voisi kuvitella että sitten kun on rähinä ja varsinkin vuosia jatkunut suursota päällä, niin pikkuasioista ei enää kukaan jaksa nipottaa. Jossain aavikolla  tappeleminen varmaan muutenkin tarpeeksi vittumaista hommaa. Vaikea uskoa että edes natsit olivat niin natseja asian suhteen. Pääasia että miehet jaksavat sotia ja moraali on korkealla.


  Pari kertaa kun on syöksynyt tai ryöminyt vaikkapa vaan t-paidassa (sortseista puhumattakaan), alkaa ymmärtää miksi taisteluvarustus on pitkähihaista ja -lahkeista. Takalinjojen tykkimiehillä asia on eri, varsinkin kun leipätyö perustuu raskaiden tavaroiden nosteluun.


  Tämä olikin jalkaväkimiesten osalta sen mun pointti. En ole vielä niin kovaa jätkää nähnyt, että huvikseen ryömisi shortseissa ja t-paidassa. Kypärän saattaa joku laiska alokas vielä jättää leiriin jos ei vääpeli valvo, mutta luulisi että sekin puute korjautuu jos on vielä hengissä ekan tykistökeskityksen jälkeen. Panssarivaunussa sisällä oleva miehistö ja takalinjojen tykärit on asia erikseen.
 • Tosin tykäreistähän tämä koko keskustelu lähti liikkeelle.
 • Sinne mäjähti iso tilaus! Saapunee viikon parin sisään, joten peliä päässee siinä n. kuukauden päästä jo testaamaan, olettaen että kestää maalaamattomien figujen aiheuttaman stressin ja mielipahan.

 • on 1421755483:


  Maaston ja basejen väritys, yritys kolme:

  maasto4.jpg

  Tämä lähinnä oikeaa Pohjois-Afrikkaa, mutta olisi ehkä ihan snadisti tummempi saanut olla tuo pohjamaali, että tulisi vähän dramaattisempi kolmiulotteisuusefekti. En ala inkkaamaan tai sekoittamaan maaleja maastoa varten.


  Ja tämä siis tulee myös olemaan figujeni (lukuunottamatta niitä jo vähän tummemmaksi maalattuja) basetusteema. Tekstuurina Vallejon White Pumice, pohjavärinä Amsterdamin (7€ iso tuubi Hobby Pointista, riittänee useankin armeijan basetukseen) Yellow Ochre ja highlightina valkoinen.  Nopeaa mutta tehokasta.  Harkinnassa kyllä white pumicen käyttö vain maastossa ja figujen basetus jollain ihan snadisti hienotekstuurisemmalla mönjällä.
 • Toi on kyllä siinä mielessä ihan jees valinta beissien / maaston väriteemaksi, että sitä vasten joukot vielä erottuu. Pikku-ukoissa on sellainen jännä ero tosimaailmaan, että täysin maastoon sulautuvat univormujen väri ei ole välttämättä lopputuloksen kannalta hyvä.

  Mitä taas tulee tosimaailman väreihin, niin Wikipedian yms. avoimien lähteiden mukaan DAK:n jakovahvuudessa olevat univormut 1942 vuoteen asti olivat melko tummia oliviinvärisiä (tosin auringossa väri tuppasi haalistumaan vaalean harmahtavaksi). Jos halusi paremmin maastoon sopivaa vaatetta piti varastaa Luftwaffen kellertävän khanin värinen asu jostain. Tobrukin taistelun jälkeen DAK sai sotasaaliiksi 18 000 kpl brittien kevyitä kesä-univormuja (vaalea khaki shortsit ja paita), joista sitten muutettiin vain arvomerkit saksalaisiksi.

  Ajoneuvojen maalauksesta en tiedä muuta kuin sen, että jostain kumman syystä Saksan panssarimuseossa ottamistani kuvista löytyvät DAK:n vehkeet on kaikki värjätty eri väreillä. Yksi raskaampi tankki on kellertävänruskea, toinen sivuvaunumoottoripyörä maastokuvioitu ruskean, vihreän ja khakin sävyillä ja kolmas Panzer II:n on saman värinen kuin vieressä seisovan suomalaisen aliupseerin kesäinen siviilivarustus... eli musta(!).
 • North Africa-kirjan vikalla aukeamalla on maalausohjeet Vallejon Model Color-sarjan väreillä. 42-43 saksalaiset tankit Iraqi Sand-värillä, joka on sellainen vaalea beige. Näiden autenttisuudesta en sitten tiedä mitään ja todellisuudessa tietty värit auringon haalentavan vaikutuksen vuoksi olivat vähän mitä sattuu.


  Musta tankki aavikolla kuulostaa kyllä voittajan valinnalta! Tiedä sitten onko tiedossa ollut yöhyökkäys ja jollain ollut ylimääräistä aikaa ja purkki mustaa maalia.
 • Toisaalta kun katselee nykyään Ukrainasta kuvia niin vehkeiden värit on sielläkin ihan mitä sattuu (joskin sattuneista syistä ns. ryssänvihreät on yliedustettuina), muuten sitten on kuvissä näkynyt ihan paljaasta reilusti ruostuneesta metallista lähtien ties mitä :)
 • Ukraina ei tosin muistuta hirveästi toista maailmansotaa, jossa kuitenkin sotivilla valtioilla oli hyvin pitkälti koko yhteiskunta militarisoitu ja tuotantokoneisto valjastettu sotamateriaalin tuotantoon... Ukrainassa molemmilla osapuolilla on järkyttävä prosentti puoli-sotilaallisia vapaaehtoisjoukkoja ja varustus on sen mukainen on sitten kyse DPR/LPR tai ATO joukoista.

  Mitä taas tulee siihen mustaan tankkiin, niin koska siinä kuitenkin oli valkoisella maalatut DAK:n tunnukset, niin se ei liene mikään kesken jäänyt maalausprojekti vaan jotain muuta. Ehkä se oli jonkun sakemannin edustustankki tai sitten tosiaan joku ajatteli, että Panzer II:n on sen verran kevyttä kalustoa ettei se kelpaa enää muuhun kuin yötiedusteluun... Käsittääkseni DAK:n pääkalustona olivat Panzer III tankit ja kevyet Panzer II:set olivat lähinnä selustan/sivustan suojaus- ja tiedustelutehtävissä.
 • Euroopan rintamalla vuodesta 1940 eteenpäin kaikki saksalaistankit oli maalattu kokonaan tummanharmaaksi, eli värillä dunkelgrau RAL 7021 (tosin nuo nykyiset RAL-numeroinnit sävyille tulivat käyttöön vasta vuotta myöhemmin eli 1941, mutta sävy oli siis sama jo ennen uutta standardinumerointia). Myös ensimmäiset DAK:n tankit olivat juuri näitä samoja tummanharmaita. Olisiko tällainen se polarian näkemä "musta" tankki? Vuodesta 1941 eteenpäin DAK:n virallisesti käyttämiä maaleja olivat pohjasävynä RAL 7008 (keltavihreän ruskea) ja noin 1/3 pinta-alasta kuvioina peittävä RAL 8000 (vihertävän ruskea) ja vuodesta 1942 eteenpäin pohjasävynä RAL 7027 (keltaruskea) ja noin 1/3 pinta-alasta kuvioina peittävä RAL 8020 (hiekanruskea).

  Kuitenkin DAK kärsi kovasta kalustopuutteesta, ja tuhoutuneita tankkeja korvaamaan Euroopasta lähetettiin kaikkea mitä vain käsiin saatiin, ja DAK maalit maalattiinkin käsittääkseni yleensä tummanharmaan päälle, ainakin kuvissa aavikkomaalien alta paistaa usein tummanharmaita alueita.

  panzerii_03.jpg

  Ei enää varsinaisesti Afrikkaan liity, mutta 1942-1943 vaihteesta eteenpäin kaikkien rintamien kaluston virallinen pohjaväritys oli sinapinkeltainen dunkelgelb (RAL 7028), jonka päälle vuodesta ja rintamasta riippuen maalattiin tai oltiin maalamatta erilaisilla patterneilla maastokuvioita väreillä RAL 6003 (oliivinvihreä) ja RAL 8017 (punertava suklaanruskea).

  Muistaakseni liittoutuneet tuhosivat/valtasivat RAL 7028:aa valmistavat tehtaat 1944, ja lokakuusta 44 siirryttiin hivenen erisävyiseen kellertävämpään dunkelgelbiin (RAL 7028/1), tosin tämä tehtaan tuhoamisjuttu saattaa olla vain joku tornihuhu, koska en siitä nyt googlella mitään sen kummempaa infoa löytänyt. Jokatapauksessa fakta on, että vuodesta 44 eteenpäin on käytössä ollut kaksi eri dunkelgelbin sävyä. Jo tätä ennen itärintamalla käytettiin välillä pohjasävynä sinapinkeltaisen RAL 7028:n sijaan vuodesta 1940 tuttua ja turvallista tummanharmaata RAL 7021, sodan loppupuolella yhä useammin maastokuviot maalattiin suoraan oksidinpunaisen suojapohjamaalin päälle, ja välillä myös RAL 6003 (oliivinvihreä) toimi pohjasävynä ja kuviot maalattiin RAL 7028/1:llä ja RAL 8017:llä.

  http://www.ralcolor.com

  Kysy kuvismaikalta väreistä.  ;)

 • on 1421849400:
  Kuitenkin DAK kärsi kovasta kalustopuutteesta, ja tuhoutuneita tankkeja korvaamaan Euroopasta lähetettiin kaikkea mitä vain käsiin saatiin, ja DAK maalit maalattiinkin käsittääkseni yleensä tummanharmaan päälle, ainakin kuvissa aavikkomaalien alta paistaa usein tummanharmaita alueita.


  Tämmöinen on todella vaikea saada figussa toimimaan, varsinkin 1:100-figussa. Ite ajattelin suosia melko siistiä ja kirkasta värimaailmaa, kuitenkin niin että väritys on edes suurin piirtein realistinen.
 • No niin, nyt on haettu postista FoW 3rd edition iso kirja (tai oikeastaan kolmen kirjan boksi). Nopeaa toimintaa Puolenkuun peleiltä, eli 5/5 minun puolestani. Vielä kun kerkeäisi tuon jossain vaiheessa lukea, kun on vielä uuden edikan 40k:n säännötkin kesken.
 • Päällystät sääntökirjan Renoirin maalauksen kuvalla ja luet tunnilla? "Taidekirjaa tässä vaan selailen...."

 • on 1421849400:


  Euroopan rintamalla vuodesta 1940 eteenpäin kaikki sakslaistankit oli maalattu kokonaan tummanharmaaksi, eli värillä dunkelgrau RAL 7021 (tosin nuo nykyiset RAL-numeroinnit sävyille tulivat käyttöön vasta vuotta myöhemmin eli 1941, mutta sävy oli siis sama jo ennen uutta standardinumerointia). Myös ensimmäiset DAK:n tankit olivat juuri näitä samoja tummanharmaita. Olisiko tällainen se polarian näkemä "musta" tankki?


  Oikeassa olit. Tämän luettuani katsoin tarkemmin kuvaa ja väri on tosiaan tummanharmaa.


  on 1421849400:


  Vuodesta 1941 eteenpäin DAK:n virallisesti käyttämiä maaleja olivat pohjasävynä RAL 7008 (keltavihreän ruskea) ja noin 1/3 pinta-alasta kuvioina peittävä RAL 8000 (vihertävän ruskea) ja vuodesta 1942 eteenpäin pohjasävynä RAL 7027 (keltaruskea) ja noin 1/3 pinta-alasta kuvioina peittävä RAL 8020 (hiekanruskea).


  Se toinen DAK:n tankki, josta mulla löytyy kuva oli maalattu keltavihreänruskealla ilman kuvioita. Sitten kuvapankista löytyy keltaruskealla maalattu Sturmtiger. Tosin väritys ihmetyttää, kun kyseessä on kuitenkin niin myöhään sotakentälle tullut kalu, ettei Afrikkaan ehtinyt.
 • A) Olisiko Sturmtiger sitten dunkelgelbin värinen (RAL 7028)?
  B) Jos kyseessä oli entisöity tankki, niin niitä on uudelleenmaalattu ihan miten sattuu, eikä kannata välttämättä käyttää referenssimateriaalina.
 • Luotan siihen, että osaat sanoa värit paremmin kuvista:

  save659_zps7aea43e1.jpg

  save651_zps6c98dabc.jpg
 • Jaa-a, dunkelgelbiksi väittäisin molempia, mutta tarkkaa sävyä on tietokoneen näytöllä olevasta valokuvasta hankala sanoa.
 • Tähän pyritään! Jonkun  DAK-armeija siis.

  DAK-01.jpg
 • Jostain muistan lukeneeni että kyseinen dunkelgelb oli todella viitteellinen väri, jos nyt muistelen oikein niin sen sävy vaihteli vuosi vuodelta ja kannu kannulta.
 • Kuka muu kuin minä muuten äänesti että on varmasti mukana? Peisa?
 • Minä äänestin, pidempään jo tätä peliä suunnitellut aloittavani, mutta itekseen en ole viitsinyt alkaa tilailemaan.
 • Ok! Ilmoittele jos/kun hommaat jonkun armeijan. Mulla siis tosin nyt tulossa 2 armeijaa parin viikon sisään, jotta voin demota peliä leireillä. Eli pelaamaan pääsee ilman rahallista panostakin!

 • on 1421887048:


  Jostain muistan lukeneeni että kyseinen dunkelgelb oli todella viitteellinen väri, jos nyt muistelen oikein niin sen sävy vaihteli vuosi vuodelta ja kannu kannulta.


  Nimenomaan ei ollut viitteellinen väri, vaan kaikki RAL värijärjestelmän sävyt ovat tarkkaan Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen und Gütesicherung:n (vähän niinkuin Saksan Tukes) määrittelemät, MUTTA tosiaan käytännönsyistä sitten se väri, jonka olisi pitänyt olla sama kaikissa tapauksissa vaihtelikin, kun porukka lantraili maaleja ties millä litkuilla, eri rintamilla aurinko pääsi haalistamaan ja muuttamaan väripigmenttejä eri tavoilla ja tosiaan mikäli oikein olen käsittänyt jossain vaiheessa sotaa liittoutuneet jyräsi alleen maalin tuotantoalueet, eikä saksalaiset pääseet enää samoihin pigmentteihin yms. käsiksi, jolloin tehtiin "close enough" periaatteella lähes vastaavaa väriä samalla nimellä, etc. Eli näitä samoja, mitä tuolla Dr.Lovenkin linkissä mainittiin.

 • on 1421919044:


  Kuka muu kuin minä muuten äänesti että on varmasti mukana? Peisa?


  Meikä laittoi, että voin hommata armeijan jos kokeiltuani pidän pelistä, mutta aika todennäköisesti kyllä hommaan sen oman DAK-armeijan. Toki olisi kiva päästä ensin kokeilemaan peliä, ettei ihan sokkona tarvitsisi figuja hommata, mutta katotaan nyt maltanko odottaa tilauksen kanssa siihen saakka että olen päässyt peliä kokeilemaan. Laita Dr.Love kuitenkin viestiä kun alkaa olla armeijaa kasassa, jos vaikka pidettäisiin joku privasessio jo ennen leiriä.
 • Ja edelleen myös LW armeija kiinnostaisi hitosti, mutta muilla kuin Koffelilla ei tainnut LW armeijaa olla. Tiedä sitten jos pelistä porukka innostuu sen verran, että ainakin jotkut haluaisivat laajentaa MW Afrikasta myös LW Eurooppaan, niin meikä aikalailla 100% todennäköisyydellä messissä, mikäli nyt siis ylipäätään pelimekaniikka osoittautuu mieleiseksi.

  Markkinoillahan on myös 40k konkari Rick Priestleyn 28mm (eli Warhammer) skaalan WWII figupeli Bolt-Action, jota on myös kovasti kehuttu, ero sillä ja Flames of Warilla käsittääkseni samantyyppinen kuin ero 40k:n ja Epicin välillä?

 • on 1421925253:


  on 1421919044:


  Kuka muu kuin minä muuten äänesti että on varmasti mukana? Peisa?


  Meikä laittoi, että voin hommata armeijan jos kokeiltuani pidän pelistä, mutta aika todennäköisesti kyllä hommaan sen oman DAK-armeijan. Toki olisi kiva päästä ensin kokeilemaan peliä, ettei ihan sokkona tarvitsisi figuja hommata, mutta katotaan nyt maltanko odottaa tilauksen kanssa siihen saakka että olen päässyt peliä kokeilemaan. Laita Dr.Love kuitenkin viestiä kun alkaa olla armeijaa kasassa, jos vaikka pidettäisiin joku privasessio jo ennen leiriä.


  Tähän mennee n. kuukausi, suurimmaksi osaksi maalaamattomilla figuilla. Ilmoilen miten asia kehittyy.

 • on 1421925574:


  Ja edelleen myös LW armeija kiinnostaisi hitosti, mutta muilla kuin Koffelilla ei tainnut LW armeijaa olla. Tiedä sitten jos pelistä porukka innostuu sen verran, että ainakin jotkut haluaisivat laajentaa MW Afrikasta myös LW Eurooppaan, niin meikä aikalailla 100% todennäköisyydellä messissä, mikäli nyt siis ylipäätään pelimekaniikka osoittautuu mieleiseksi.  Kuten olen aiemmin sanonut, kyllä minäkin LW:ia voin pelata. Pääpaino kuitenkin Afrikassa, sitten kun on pari jengiä ja maastoa siihen valmiina niin voin alkaa katsella muitakin vaihtoehtoja. Mieluusti kuitenkin niin että joku muu kuin minä hommaa ja/tai tekee siihen maastot.

 • Kannattaa varmaan sitten mainostaa pelin esittelyä myös pelikerhon suuntaan.

 • on 1421926402:

  Mieluusti kuitenkin niin että joku muu kuin minä hommaa ja/tai tekee siihen maastot.


  No multa löytyy jonkun verran yleisskaalan maastoa 40k ja Faba puolelta, tietty talot ovat ihan väärässä mittakaavassa, mutta niittyä ja peltoa kyllä löytyy.

 • on 1421928607:


  Kannattaa varmaan sitten mainostaa pelin esittelyä myös pelikerhon suuntaan.


  Toki, jahka sen aika on. Joku lähiaikojen leiri kuitenkin (olettaen että leirejä ylipäänsä on), mutta ei ainakaan tammikuun leiri.

 • on 1421925908:


  Tähän mennee n. kuukausi, suurimmaksi osaksi maalaamattomilla figuilla. Ilmoilen miten asia kehittyy.


  Tosiaan jos tulee joku leirin ulkopuolinen demosessio, niin mielelläni tulen myös ihmettelemään, koska leireille pääsy on yleensä aika fiftysixty-hommaa.

 • on 1421925574:


  Ja edelleen myös LW armeija kiinnostaisi hitosti, mutta muilla kuin Koffelilla ei tainnut LW armeijaa olla. Tiedä sitten jos pelistä porukka innostuu sen verran, että ainakin jotkut haluaisivat laajentaa MW Afrikasta myös LW Eurooppaan, niin meikä aikalailla 100% todennäköisyydellä messissä, mikäli nyt siis ylipäätään pelimekaniikka osoittautuu mieleiseksi.

  Markkinoillahan on myös 40k konkari Rick Priestleyn 28mm (eli Warhammer) skaalan WWII figupeli Bolt-Action, jota on myös kovasti kehuttu, ero sillä ja Flames of Warilla käsittääkseni samantyyppinen kuin ero 40k:n ja Epicin välillä?


  Itse noita brittejä olen lähtenyt sillä silmällä tekemään että samoja nappuloita voisi myös late wariin ottaa. Bolt actionista olen kuullut lähinnä sen verran että Rick Priestelyn tausta Warhammerin parissa näkyy niin hyvässä kuin pahassa.

 • on 1421933327:


  Itse noita brittejä olen lähtenyt sillä silmällä tekemään että samoja nappuloita voisi myös late wariin ottaa.


  Ainakin tuo British Parachute Company (muistaakseni näitä aiemmin kaavailit) on figujen puolesta käypä sekä mid että late wariin. Tosin hivenen hämmentävästi itse figupaketin kyljessä lukee L, FoW:n verkkokaupassa ML.

  Eikä se jalkaväen osalta nyt ihan NIIN tarkkaa ole, kun on noin pienet ukkelit kyseessä, kunhan nyt on edes jotenkute selkeää mitä jalkaväkeä on aseistuksen puolesta kyseessä. Tankit, tykit ja muut isommat härvelit sopisi kyllä olla WYSIWYG mielestäni.

 • on 1421933094:


  on 1421925908:


  Tähän mennee n. kuukausi, suurimmaksi osaksi maalaamattomilla figuilla. Ilmoilen miten asia kehittyy.


  Tosiaan jos tulee joku leirin ulkopuolinen demosessio, niin mielelläni tulen myös ihmettelemään, koska leireille pääsy on yleensä aika fiftysixty-hommaa.


  Veikkaan että leirin ulkopuolinen sessio tapahtuu ensimmäiseksi.

  Itse en kyllä omista tarpeeksi isoa pöytää pelaamiseen, joten pitää pelata jonkun muun luona. Maastot kyllä saan tuotua.

 • on 1421934698:


  Itse en kyllä omista tarpeeksi isoa pöytää pelaamiseen, joten pitää pelata jonkun muun luona. Maastot kyllä saan tuotua.


  Lattialla vaan kuten kakarana oli tapana.

 • on 1421933327:


  on 1421925574:


  Ja edelleen myös LW armeija kiinnostaisi hitosti, mutta muilla kuin Koffelilla ei tainnut LW armeijaa olla. Tiedä sitten jos pelistä porukka innostuu sen verran, että ainakin jotkut haluaisivat laajentaa MW Afrikasta myös LW Eurooppaan, niin meikä aikalailla 100% todennäköisyydellä messissä, mikäli nyt siis ylipäätään pelimekaniikka osoittautuu mieleiseksi.

  Markkinoillahan on myös 40k konkari Rick Priestleyn 28mm (eli Warhammer) skaalan WWII figupeli Bolt-Action, jota on myös kovasti kehuttu, ero sillä ja Flames of Warilla käsittääkseni samantyyppinen kuin ero 40k:n ja Epicin välillä?


  Itse noita brittejä olen lähtenyt sillä silmällä tekemään että samoja nappuloita voisi myös late wariin ottaa. Bolt actionista olen kuullut lähinnä sen verran että Rick Priestelyn tausta Warhammerin parissa näkyy niin hyvässä kuin pahassa.


  Tossa peruskirjaboksissahan tulee mukana yksi kirja LW armeijalistoja (vuodelle 44), eli ainakin perus LW listat saa samaan hintaan, ellei sitten osta sitä minisääntökirjaa.
 • Mulla on toi minisääntökirja, sen verran kätevän kokoinen, eikä hinnallakaan pilattu.

 • on 1421938566:


  on 1421934698:


  Itse en kyllä omista tarpeeksi isoa pöytää pelaamiseen, joten pitää pelata jonkun muun luona. Maastot kyllä saan tuotua.


  Lattialla vaan kuten kakarana oli tapana.


  Mieluummin ei näin. Hankalaa, vanhojen miesten selät hajoavat ja lisäksi koira tulee syömään figut.

  Ollaan kyllä tässä lähiaikoina muuttamassa, uudessa kämpässä on jonkinlainen kerhotila (jota kuulemma kukaan ei koskaan käytä), siellä saattaa olla sopiva pöytä. En tiedä vielä, kun en ole kerhotilaa nähnyt.
 • Tuolta Flames of Warin virallisilta sivuilta saisi jotain juttuja, joita en ole muualta löytänyt, mutta en löydä yhtään minkäänlaista terms & conditions tai shipping kohtaa koko sivuilta. Eli mistä tuolta löytyy infot esim. siitä, paljonko postit Suomeen ovat yms.?

  Helvetin sekavat sivut muutenkin, search ei löydä mitään ja tuotteiden selaaminen on melko tuskaa.

 • on 1421957904:


  Tuolta Flames of Warin virallisilta sivuilta saisi jotain juttuja, joita en ole muualta löytänyt, mutta en löydä yhtään minkäänlaista terms & conditions tai shipping kohtaa koko sivuilta. Eli mistä tuolta löytyy infot esim. siitä, paljonko postit Suomeen ovat yms.?


  Itekään en ole tuolta suoraan tilannut, omat kamani tilasin fantsuun. Ei tarvitse maksaa postikuluja, jotka saattavat olla aika isot Uusi-Seelannista. Uusi-Seelanti luonnollisesti on myös EU:n ulkopuolella, jolloin pitäisi varmaan jotain tulleja sun muitakin maksaa.

  Fantsussa figut täsmälleen saman hintaisia kuin Battlefrontin verkkokaupassa.
  Helvetin sekavat sivut muutenkin, search ei löydä mitään ja tuotteiden selaaminen on melko tuskaa.


  Joo ne on hitaat ja sekavat. Search kyllä toimii, mutta siinä kestää hetki. Onko sulla joku tietty juttu jota et löydä mutta tiedät tai epäilet olevan olemassa? 
 • Hah, puolenkuun peleillä on ainakin hinnat sitten kohdillaan... Fantsusta shermankomppania (5 tankkia) olisi 45€, puolenkuun peleistä 30€, postit toki päälle.
 • Oho, Puolenkuun peleissä joku FoW-ale nähtävästi. Kannattanee tilata sieltä!

 • on 1421994104:


  Oho, Puolenkuun peleissä joku FoW-ale nähtävästi. Kannattanee tilata sieltä!


  Sieltä olen tilannut nuo säännöt ja aion figujakin sitten varmaan tilata, mutta sieltä ei saa kaikkea, ja listoilla roikkuu hemmetisti tilaustuotteena sellaista, joka on FoW:n sivuilla Out of Stock, eli epäilen vahvasti pystyykö Puolenkuun pelitkään toimittamaan.

 • on 1421990758:


  on 1421957904:


  Tuolta Flames of Warin virallisilta sivuilta saisi jotain juttuja, joita en ole muualta löytänyt, mutta en löydä yhtään minkäänlaista terms & conditions tai shipping kohtaa koko sivuilta. Eli mistä tuolta löytyy infot esim. siitä, paljonko postit Suomeen ovat yms.?


  Itekään en ole tuolta suoraan tilannut, omat kamani tilasin fantsuun. Ei tarvitse maksaa postikuluja, jotka saattavat olla aika isot Uusi-Seelannista. Uusi-Seelanti luonnollisesti on myös EU:n ulkopuolella, jolloin pitäisi varmaan jotain tulleja sun muitakin maksaa.

  Fantsussa figut täsmälleen saman hintaisia kuin Battlefrontin verkkokaupassa.


  FoW:n sivuilta voi valita online storessa myös punnan tai euron, eli käsitin, että Battlefrontilla olisi myyntipisteitä  myös Euroopassa, mutta kun tuolta sivuilta ei löydy niin minkään maailman infoa, niin tämähän on ihan vaan arvailua.

  Toi Fantsun tilaushomma on hyvä tietää.


  Onko sulla joku tietty juttu jota et löydä mutta tiedät tai epäilet olevan olemassa?


  Eipä varsinaisesti, lähinnä kiinnosti, mitä sellaista tuolta voisi saada, mitä ei esim. Puolenkuun peleistä saa, oli vaan aika tuskaa selata tuotteita.

 • on 1421934698:  Itse en kyllä omista tarpeeksi isoa pöytää pelaamiseen, joten pitää pelata jonkun muun luona. Maastot kyllä saan tuotua.


  Jos porukka jaksaa tulla Helsingin Puistolaan niin täältä löytyy 6x4 jalkaa kokoa oleva pelialusta. Tsägällä ehdin tekeen jotain beduiinimökkejäkin finnfoamista.

 • on 1421998583:


  on 1421934698:  Itse en kyllä omista tarpeeksi isoa pöytää pelaamiseen, joten pitää pelata jonkun muun luona. Maastot kyllä saan tuotua.


  Jos porukka jaksaa tulla Helsingin Puistolaan niin täältä löytyy 6x4 jalkaa kokoa oleva pelialusta. Tsägällä ehdin tekeen jotain beduiinimökkejäkin finnfoamista.


  Puistola ei ole ongelma, juna kulkee.

 • on 1421995804:


  on 1421994104:


  Oho, Puolenkuun peleissä joku FoW-ale nähtävästi. Kannattanee tilata sieltä!


  Sieltä olen tilannut nuo säännöt ja aion figujakin sitten varmaan tilata, mutta sieltä ei saa kaikkea, ja listoilla roikkuu hemmetisti tilaustuotteena sellaista, joka on FoW:n sivuilla Out of Stock, eli epäilen vahvasti pystyykö Puolenkuun pelitkään toimittamaan.

  Käytännössä sama tilanne kun fantsusta tilatessa, samat Out of Stock roippeet roikkuu listalla kummassakin. Sama waylandilla... Puolenkuun pelit on itseasiassa sitäkin halvempi.
 • Kenttätykistö kasassa! Tulitukea antamassa Wraithlord. Alkaa olla kaikki omistamani eldarit maaleissa, huomenna alkaa FoW-ukkojen maalaus.

  artillery_platoon.jpg

 • on 1421925574:  Markkinoillahan on myös 40k konkari Rick Priestleyn 28mm (eli Warhammer) skaalan WWII figupeli Bolt-Action, jota on myös kovasti kehuttu, ero sillä ja Flames of Warilla käsittääkseni samantyyppinen kuin ero 40k:n ja Epicin välillä?


  Tutkailin tuota Bolt Actionia ja ihan hyvältähän sekin vaikuttaa! Tai figut ainakin olivat kivan näköisiä, sellaisia vähän sarjakuvahenkisiä. Pitänee ostaa tuohonkin sääntökirja jossain välissä, kunhan nyt saa nämä 40k- ja FoW-projektit hyvään kuosiin.
 • Jos ja kun joku tuolta PSC:ltä tilaa, niin laittakaas raporttia miten meni.
 • Olikos tämä jo täällä (briteille MW Afrikkaa):

  http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=4003

  EDIT ei tainnut olla, sisältää siis karin aiemmin linkkinä laittaman listan (Tunisia), mutta muitankin listoja (North Africa & Italy).
 • Nyt lähti tilaukseen kolme komppaniaa kommandoja, saa nähdä miten homma puolenkuun peleiltä hoituu.
 • On muuten noi flamesofwar.com-sivut kokonaisuudessaan ehkä paskinta pitkään aikaan. Onko kukaan onnistunut esim foorumeilta etsimään mitään onnistuneesti?

 • on 1422431085:


  On muuten noi flamesofwar.com-sivut kokonaisuudessaan ehkä paskinta pitkään aikaan.


  Tästä juuri leirillä puhuttiin.
 • Tai noi Peter Pigin sivut voittaa kyllä tän skaban.  :'(

 • on 1422476259:


  Tai noi Peter Pigin sivut voittaa kyllä tän skaban.  :'(


  True dat.
 • Joo saisivat vähän skarpata noiden sivujen suhteen tai vähintääkin maksaa operaattorille lisää rahaa että toimisivat hiukkasen nopeammin nuo sivut.

 • Eikö ole vieläkään tullut Karin FoW tilaus Puolenkuun Peleiltä?

 • on 1423657947:


  Eikö ole vieläkään tullut Karin FoW tilaus Puolenkuun Peleiltä?


  Ei ole mitään kuulunut...

 • on 1423665273:


  on 1423657947:


  Eikö ole vieläkään tullut Karin FoW tilaus Puolenkuun Peleiltä?


  Ei ole mitään kuulunut...


  Eikö vieläkään?

 • on 1424280566:


  on 1423665273:


  on 1423657947:


  Eikö ole vieläkään tullut Karin FoW tilaus Puolenkuun Peleiltä?


  Ei ole mitään kuulunut...


  Eikö vieläkään?


  Ei... 26.1. lähtenyt tilaus, edlleen toimituksessa...
 • Noh, nyt oli tullut sähköpostia että oli liikenteeseen lähtenyt.
 • Mikäs olikaan luvattu toimitusaika noilla?

 • on 1424376256:


  Mikäs olikaan luvattu toimitusaika noilla?


  1-5 arkipäivää. Eihän tässä mennyt kuin 3 viikkoa... Noh, ovatpa tulossa kumminkin ja edullisemmin kuin briteistä olisi saanut joten kaipa tää ihan hyvin meni.
 • Mikäs on tämän pelin suhteen tilanne? Onko sitä demopeliä tulossa, onko Karin pikku-ukot saapuneet ja miksi tämä ketju ei ole Figupelit foorumilla?

 • on 1429270835:


  Mikäs on tämän pelin suhteen tilanne? Onko sitä demopeliä tulossa, onko Karin pikku-ukot saapuneet ja miksi tämä ketju ei ole Figupelit foorumilla?


  Tuossa nuo on, odottelevat että saan aikaiseksi ottaa nappulat työn alle... Kolme laatikollista britti paroja, katsoo millaisen listan noista nyt sorvaa.

 • on 1429270835:


  Miksi tämä ketju ei ole Figupelit foorumilla?


  Älä elä väärässä todellisuudessa! :)

 • on 1429273211:


  on 1429270835:


  Mikäs on tämän pelin suhteen tilanne? Onko sitä demopeliä tulossa, onko Karin pikku-ukot saapuneet ja miksi tämä ketju ei ole Figupelit foorumilla?


  Tuossa nuo on, odottelevat että saan aikaiseksi ottaa nappulat työn alle... Kolme laatikollista britti paroja, katsoo millaisen listan noista nyt sorvaa.


  Jaahas, pitäsiköhän munkin vihdoin ryhtyä kattelemaan niitä nappuloita. Tähän asti on ollut kaikkea muuta rojektia, mutta nyt vois olla aikaa ja käteistä siihenkin.
 • "Battlefront have now revamped the Open Fire box set making it bigger and better with brand new plastic miniatures. It also includes the new Forces booklet that allows you to include the US and Soviet armies. Along side Open Fire is also a growing range of new plastic Vehicles."

 • on 1429974006:


  "Battlefront have now revamped the Open Fire box set making it bigger and better with brand new plastic miniatures. It also includes the new Forces booklet that allows you to include the US and Soviet armies. Along side Open Fire is also a growing range of new plastic Vehicles."


  Se tais toi boksi olla sellainen, että siinä tuli säännöt, nopat & roippeet ja pari kappaletta late-war tankkeja.
Sign In or Register to comment.