Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Out of the abyss [Forgotten Realms]

edited February 2016 in Roolipelit
OUT_OF_THE_ABYSS_2.0.0.jpg

Juuri kun luulit ettei hommat voisi mennä vielä pahemmin päin honkia, kurja elämäsi karavaanin vartijana/renkinä/aloittelevana seikkailijana otti käännöksen kurjempaan ja jouduit Drowien yllätyshyökkäyksen kohteeksi ja vangiksi johonkin synkkään jä ikävään vartiolinnakkeeseen ties missä päin Underdarkia. Sinulla ei ole tietoa missä olet ja mitä pimeänhaltiat juonittelevat pääsi menoksi. Päivät koostuvat kahleissa olosta, pakkotyöstä ja paosta haaveilusta. Vanginvartijat huvittelevat pieksemällä vankeja ja ajoin syöttämällä vastaanpullikoivia vankejaan jättiläishämähäkeille. Öisin omituiset painajaiset piinaavat eikä unikaan tuo helpotusta piinasta.Drowien johtajatar, julma ja kopea valtiatar Ilvara Mizzumin huoneesta vaatii ehdotonta alistumista. Kuten hän sanoo: "Tottele ja hyväksy kohtalosi niin voit selvitä hengissä".

Onneksi urheat seikkailijamme haluavat paeta vankeudestaan ja päästä takaisin maan pinnalle.

Tässä topicissa voidaan keskustella hahnoista ja tehdä niitä etukäteen, jottei ensimmäinen pelikerta mene siihen. Lähtökohtaisesti hahmoilla ei ole muuta omaisuutta kuin risat vaatteet yllään sekä mahdollisesti jokin "aarre", jonka he ovat onnituneet piilottamaan itselleen vankeutensa aikana. Velhoilla ei ole loitsukirjojaan saati komponentteja, eikä papeilla ole pyhiä symbolejaan. Peliteknisesti tämä siis tarkoittaa ettei loitsiminen välttämättä oikein onnistu alkuun. Velhot eivät pysty vaihtamaan muistelemiaan loitsuja, mahdollisesti kätetyt loitsut kylläkin palautuvat lepäämällä kuten aiemminkin.

Lähtökohtaisesti Underdark on jokaiselle hahmolle uusi ja pelottava paikka. Kuten yleensäkin, ei kiellä mitään rotuja tai luokkia, mutta toivottavaa olisi että hahmot ovat pintarotuja. Natiiviopasta pelaajahahmojen joukkoon ei tähän kamppaanjaan nyt kaivata. Statit heitetään perinteiseen tapaan 4d6 ja huonoin pois, saa sijoittaa vapaasti.

Henkilökohtainen aarre heitetään randomtaulukosta. Heitetään d20+ vankeudessa oltujen päivien määrä(d10)
Random aarretaulukko:
2-9: Ei mitään.
10-12: kultakolikko
13-15: Tarantula
16-18: 5ft pätkä silkkiköyttä
19-21: pintaviheellinen jalokivi (10gp arvo)
22-24: ruosteinen kalterinpätkä, voidaan käyttää nuijana
25-27: Shank, omin kätösin tehty.
28-30: Drownuoli, jossa on drowmyrkkyä nuolen kärjessä.

Paikalla on muitakin vankeja:

http://thethirdgames.com/wp-content/uploads/2015/10/Out-of-the-Abyss-Jailbreak-NPCs.pdf

Tässäpä alkuun. Aloitellaan tämä kun Lohikäärmekultti saadaan rapsuteltua kasaan, johon menee noin 1-2 pelikertaa, riippuen miten paljn sekoilua ja häröilyä vielä seuraa.
«13

Comments

 • Tuossa viime viikonloppuna juteltiinkin muun muassa Mäkin kanssa tästä. Mulla on ajatus hahmon taustasta ja tyylistä. Parhaiten siihen sopisi, että rollaisin Monkin. Muina vaihtoehtoina voisi olla Rogue tai Warlock. Ehkä jopa Cleric jos ei muuten healeriä ryhmään saada. Joka tapauksessa idea on sellainen, että levelin karttuessa multi-classaus esim linjalla Monk/Cleric tms. uppoaa aika kivasti.
 • Ketä kaikkia teitä on aloittelemassa pelaamaan tuota peliä?

 • on 1450893092:


  Ketä kaikkia teitä on aloittelemassa pelaamaan tuota peliä?


  Oletettavasti sama ryhmä, millä on Tyranny of Dragonsia vedetty.
 • Ajattelin tehdä Rogue/bard. Enemmänkin mielenkiintoinen hahmo on mielessä kuin mikään ylivoimainen combo niin sen takia multiclassaus. Kysymyksiä GM:lle:
  1) Heitätkö sä meille tähän statit/heitetäänkö ne ite/ensimmäisen pelikerran alussa ?
  2) Saako tehdä ihmis variantin eli ei +1 jokaiseen abilityyn vaan että saa +1 kahteen ja yhden skillin ja yhden featin?
  3) Käytetäänkö me backgroundeja?

 • on 1451845847:


  Ajattelin tehdä Rogue/bard. Enemmänkin mielenkiintoinen hahmo on mielessä kuin mikään ylivoimainen combo niin sen takia multiclassaus. Kysymyksiä GM:lle:
  1) Heitätkö sä meille tähän statit/heitetäänkö ne ite/ensimmäisen pelikerran alussa ?
  2) Saako tehdä ihmis variantin eli ei +1 jokaiseen abilityyn vaan että saa +1 kahteen ja yhden skillin ja yhden featin?
  3) Käytetäänkö me backgroundeja?


  1. Itse saa heittää peruskaavan mukaan.
  2. Saa tehdä ihmisvariantin.
  3. Backgroundit on käytössä.
 • Saa myös käyttää Sword coast adventurers guidea.

  Tässä linkit errataan sekä pelintekijöiden näkemyksiin miten jotkut asiat menevät:
  http://media.wizards.com/2015/downloads/dnd/SA_Compendium_1.01.pdf
  http://media.wizards.com/2015/downloads/dnd/PH_Errata_1.1.pdf

  Lähtökohtaisesti näillä mennään. Jotkin lohikäärmekultin kanssa paineisessa hyödyllisiksi osoittautuneet temput, namely tuplatulipallon castiminen ei toimi. Ilmeisestikin kirjasta oli unohtunut sellainen kriittinen lause että loitsu joka tuplataan voi targetoida vain yhteen kohteeseen. Muitakin pieniä muutoksia on.
 • Voisin tehdä tähän druidin, kun en muistaakseni ole sellaista aikaisemmin pelannut.
 • Onko kaikki hahmot samasta kolkasta maailmaa napattu orjaksi vai voiko olla hahmot eripuolilta maailmaa?
 • Kyllä se on swordcoastin alueilla tapahtunut.
 • Tosin Sword Coast on iso alue.
 • Voisin lähteä mukaan miespuolisella ihmis-archerilla (fighter). Pitää heitellä statteja ja taustaa ja katella millainen siitä tulee.
 • Olen vielä kahden vaiheella siitä pelaanko Monkilla vai Warlockilla. Taidan tehdä yhdestä hahmosta molemmat versiot ja katsoa kumpi on lopulta kivempi.
 • Onko hahmot toisilleen tuntemattomia vai kiinnostaisko jotakuta tehdä nuorelle ihmis nais varkaalle baldur's gatesta jotain yhteistä taustaa? Tuttava/sukulainen/sisaruus?

 • on 1452427520:


  Onko hahmot toisilleen tuntemattomia vai kiinnostaisko jotakuta tehdä nuorelle ihmis nais varkaalle baldur's gatesta jotain yhteistä taustaa? Tuttava/sukulainen/sisaruus?


  Ei ole kiellettyä, kunhan ei nyt kaikki ole keskenään jotain sukua. Jos joitain aiemmin keskenään tuttuja hahmoja on, niin ovat olleet saman seurueen mukana, joka on joutunut sitten drowien väijyttämäksi.

 • on 1452427520:


  Onko hahmot toisilleen tuntemattomia vai kiinnostaisko jotakuta tehdä nuorelle ihmis nais varkaalle baldur's gatesta jotain yhteistä taustaa? Tuttava/sukulainen/sisaruus?


  Periaatteessa mun hahmohan on kyllä Baldur's Gatesta kotoisin, joskin ollut viimeiset vuodet Waterdeepissä ja sieltä myös tälle matkalle lähtenyt.

 • on 1452430014:


  on 1452427520:


  Onko hahmot toisilleen tuntemattomia vai kiinnostaisko jotakuta tehdä nuorelle ihmis nais varkaalle baldur's gatesta jotain yhteistä taustaa? Tuttava/sukulainen/sisaruus?


  Ei ole kiellettyä, kunhan ei nyt kaikki ole keskenään jotain sukua. Jos joitain aiemmin keskenään tuttuja hahmoja on, niin ovat olleet saman seurueen mukana, joka on joutunut sitten drowien väijyttämäksi.


  Voisin tehdä hahmon joka on jotain sukua.
 • Tätä olisi todella mielenkiintoista pelata, mutta teillä vissiin jo melkein liikaa pelaajia. 

 • on 1452640574:


  Tätä olisi todella mielenkiintoista pelata, mutta teillä vissiin jo melkein liikaa pelaajia.


  On joo aika täynnä, kuusi pelaajaa...
 • Jos ei jollakulla ole vielä hahmoideaa, parantajalle olisi kova tarve. Ja joku pomminheittäjä olisi kanssa pop.

 • on 1452181251:


  Voisin lähteä mukaan miespuolisella ihmis-archerilla (fighter). Pitää heitellä statteja ja taustaa ja katella millainen siitä tulee.


  Heittelin pari taustaa ja nyt pitäisi päättää kumpi olisi sopivampi:

  1. Synkkä suurkaupungin alamaailmassa pyörinyt illuskanilaistaistelija. Tausta oli sellaista "Moffin hahmo"-tasoa ja luonne sen mukainen (ei siis mikään mukava tyyppi).

  2. Innokas ja sankarillinen ulutiun-metsästäjä kaukaa pohjoisen jäätiköiltä. Sankaroinnit tapahtuneet pohjoisessa, mutta niiden osana oppinut haltijoilta temppuja. Etelän mailla yhtä eksyksissä kuin Underdarkissakin. Luonteeltaan selkeä hyvis.
Sign In or Register to comment.