Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Uusi roolipelilehti

edited January 1970 in Yhdistysasiat
Suomen maassa on aloittelemassa lähiaikoina uusi ropellus lehti, Roolipelaaja.
Lehdestä on mahdollista tilata näytenumero itselleen jos kiinnostaa.

http://www.roolipelaaja.fi/yhdistykset

Tuonne pitäisi lähiaikoina ilmaantua lomake jonka täyttämällä sivuilla listattujen yhdistysten jäsenet voivat tilata ilmaisen näytenumeron.

Comments

 • Mielenkiintoista!

  Vahvasti epäilen, riittääkö yleisöä tällekään, mutta kauheasti onnea matkaan on toivotettava.

  --
  Edit: kas vain, päätoimittaja on Maguksestakin tuttu Mikko Rautalahti, joka on kyllä erinomaisen pystyvä kaveri. Ja näemmä samaa sarjaa Pelaajan sekä PC-pelaajan kanssa, joten ainakin porukalla pitäisi olla riittämiin kokemusta toimitustyöstä. Hyvä niin!


 • Tuonne pitäisi lähiaikoina ilmaantua lomake jonka täyttämällä sivuilla listattujen yhdistysten jäsenet voivat tilata ilmaisen näytenumeron.

  Joihin ei siis kuulu Kurryä, wtf fish beer.


 • Mielenkiintoista!

  Vahvasti epäilen, riittääkö yleisöä tällekään, mutta kauheasti onnea matkaan on toivotettava.

  Toisaalta kysyntää saattaisi nyt olla, etenkin kun Maguksesta on jo useita vuosia aikaa ja Pelit-lehdenkin Nordic otti ja vaihtoi toisiin toimiin.


  Edit: kas vain, päätoimittaja on Maguksestakin tuttu Mikko Rautalahti, joka on kyllä erinomaisen pystyvä kaveri.

  Kynänkäytön taatusti taitava päätoimittaja Rautalahtihan on muun kirjoittajakokemuksensa ohella kirjoittanut mm. White Wolfille, joten pelialan kokemusta häneltä löytyy.
 • Kurry löytyy nyt listalta, menkääs kaikki hakemaan ainakin se ilmaisnumero. Meidän aktiivisuus näyttää aika surkealta muihin lafkoihin verrattuna.
 • Kaikki kurryläiset kerinneet tilata ennenkuin kurry oli lisätty listaan?
 • Laitoin tilaukseen, ei ole paha hinta niin voi tarkastaa vaikka onkin vähän sika säkissä.

  Toivottavasti eivät lähinnä larppaa, se on ainoa mistä en halua lukea yhtään mitään,
 • Minäkin tilasin. Jää kyllä jatkossa tilaamatta jos lehdessä alkaa jotain manga/anime juttuja olemaan enemmän kun pari sivua silloin tällöin. Vähän huolettaa tuo larppaus hommakin, ei nimitttäin paljon hymyilytä jos lehden 64 sivusta puolet on jotain larppilötinää, neljäs osa anime/manga juttuja ja lopuista valtaosa korttipelipöllöilyä, niin että itse good stuffille jää pari vaivaista sivua/numero...
 • Veikkaanpa että sitä tehdään ihan sen mukaan, mikä kyselyyn vastaajia tuntuu kiinnostavan. Suuresti toivon ettei larppijuttuja, animesta, mangoista, leffoista ja musasta puhumattakaan, tarvitsisi kauheasti katsella. Mutta jos pöytäropellus on marginaali-ilmiö, niin larppaus sitä vasta onkin.
 • Larppaajat tuntuvat vaan olevan paljon äänekkäämpiä... Että voi hyvin olla, että ne saa enemmän kuin ansaitsevat, kun käyvät vastailemassa tollasiin sankoin joukoin.
 • Mullakin on sellanen kuva valtavasta äänekkäästä larppaajalaumasta lateksikorvat päässään ja bofferimiekat selässä hengaamassa asematunnelin kompassilla.

  Ehkäpä se todellisuus on tällä vuosituhannella jotenkin muuttunut, mutta vanhat mielikuvat elävät sitkeästi. Suurelle yleisöllehän roolipelit tuntuvat edelleen olevan yhtä kuin metsässä bofferimiekkojen kanssa juokseminen, koska larppaajat hoitivat pr puolen sen verran mallikkaasti tuossa mennävuosina, että joka ajankohtaisohjelmassa piti tätä päivänpolttavaa aihetta esitellä.
 • Ja kun kattoo SuoLin tai vastaavien aktiviteettia ja pelejä sun muita niin kyllä larppaajia taitaa olla aivan törkeästi enemmän... tai liekö sitten että larppaajilla on enemmän casual-pelaajia, noissa peleissä kun ei tarvita vakioryhmää ja yhteen tilaisuuteen menee 30+ tyyppiä.
 • Tästä ei kai ole mitään tilastoja, mutta ihme jos pöytäpelaajia ei ole kauhean paljon enemmän kuin larppaajia. Larppaaminen vaatii sikana vaivaa, intoa teatteriin ja yleistä itsensä likoon pistämistä. Pöytäpelejä voi pelata kaverien kanssa kellarissa arki-iltana eikä kenenkään tarvitse koskaan tietää.

  Larppaajat lienevät hyvin näkyvä ja kuuluva vähemmistö.
 • Varmasti ihan totta.
  Ainut ongelma vaan on se että ne larppaajat juuri on näkyviä ja kuuluvia. Pöytäpelaajat taas, ollessaan muuten tietenkin kaikin puolin kauniinpia, ovat hitusen saamattomia. Noin keskimäärin.

  Tämän voivat kaikki varmaan (minä ainakin) todeta käsilleen menneistä peleistä joissa pelaajat tulee paikalla tunteja myöhässä krapulassa jos tulevat lainkaan ja muusta vastaavasta.

  "Ai mä unohdin.../Emmä jaksakaan tänään lähteä..."

  Larppaajat eivät varmaan unohtele kolmea kuukautta suunniteltuja pelejä joita kuvataan Yle Teemalle...
  (Kuka kuulee katkeruuden?)
 • Niin ja yksi Helsinki Chroniclesin (Vampire larp, joka on jatkunut... 1994 vuodesta?) kirjoittajista sanoi että taitaa olla jo yli 1000 tyyppiä osallistunut tuohon. Kurryläisistäkin aika moni :)

  Kartoitettiin tuossa pari vuotta sitten roolipelaajia, larppaajia ja lehdistä kiinnostuneita uutta roolipelilehteä varten... Tuovinen ja muut mukana ja sfnetissäkin tuosta keskusteltiin pitkästi (löytynee arkistoista jutut). Kustantajan pyynnöstä oli pakko tehdä tuollainen arvio-juttu. Kun oli kaksi tuttua kustantajaa, sai sellaisella puffattua lehteä helposti.
  Ei saatu kannattavaksi, ei sitten mitenkään, ehkä siis tuollaisena mustavalkoisena / värillisenä vihkona muttei painettuna lehtenä (Magus tms.).
 • Pahalta kuulostaa... No toivotaan parasta.
 • Postiluukusta kolahti tänään. Hivenen nauratti kun tajusin että noin puolet toimituskunnasta on tuttuja ja kavereita. Ihan hyvältähän se näytti mut on kyl just tätä nykypäivän formaattia taitoltaan ja yleisilmeeltään, eli HYVIN erilainen kuin aikaisemmat suomalaiset roolipelilehdet.
 • Oli kyllä ihan hyvä lehti. Kai ton vois jopa tilata. Larppijuttuja oli tarpeeksi vähän, ja se vähä oli jopa ihan kiinnostavaa.Keräilykorttipeleistäkään ei onneksi pahemmin horistu. Täytyy sanoa että olin kyllä positiivisesti yllättynyt.
 • Näin ton lehden kun kävelin Keravan aseman kiskalle, kun oli kylmä odottaa bussia, ja halusin jotain karkkia. Ostin sitten sen lehdenkin vähän puoliajatuksissani. Mietin, että jokin tyhmä juttu varmaan, mutta pitää näitä jotka viittii lehtiä oikein painaa vähän kannattaa. Ihan kivaa matkalukemista se oli.

  Vaikea sanoa yhden numeron perusteella, mihin suuntaan menossa. Näköjään paljon vuosien takaisia tuttuju sitä tekemessä. Mä oon ollut sosiaalisesti kuollut varmaan viimeiset viisi vuotta, mitä ropepiireihin tulee, että tavallaan hauska nähdä että ovat vielä "elossa".
 • Päätoimittaja Rautalahti soitti eilen ekaa kertaa puoleen vuosikymmeneen ja pyysi paniikkiarvostelua uudesta Runequestista ensi viikoksi. No meikähän tekee, kun pyydetään, vaikka muuten olen pysytellyt tästä erossa.
 • Mäkin olisin voinut tehdä arvostelun siitä uudesta Runesta. Olisin aloittanut toteamalla, että en ole koskaan pitänyt RuneQuestista enkä erityisesti Gloranthasta. Suorastaan vihaan Gloranthaa ja niitä akuankkoja mitä siellä liikkuu. Tällä pohjalla olisi voinut antaa sitten nolla tähteä ja kertoa että persiistä on edelleen. :D

  Tilasin muuten sen lehden. Ei maksanut kuin parikymppiä vuosi.
 • Oletteko käyneet viime vuosina RopeConissa toteamassa, kuinka "pieni vähemmistö" larppaajia on?

  Oletteko panneet merkille, että nykyään nuoret tutustuvat ensimmäisenä larppaamiseen ja vasta myöhemmin ehkä siirtyvät (myös) pöytäroolipelien pariin, mikäli koskaan siirtyvät?

  Ymmärrän kyllä katkeran rutkutuksen (itsekin harrastan pääasiassa roolipelejä), mutta hyväksykää nyt edes tosiasiat.
 • Roolipelit on vaan katsos true ja larppaajat jotain haltiakorvaisia wannabe-hörhöjä.
 • Lehdellä tuli just vuosikerta täyteen. Saas nähdä riittääkö tällä mun mielestä eri hyvällä aikakauslehtiasenteella lukijoita, sen verran paljon tuntuu tulevan palautetta vanhanaikaisen ropelehden kaipaajilta. Täytyy kyl sanoa, että aika hienoa kun omia juttuja (siis arvosteluja vaan) on ihan marketin lehtipisteessä.
Sign In or Register to comment.