Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

TV-sarjat

2»

Comments

  • Mando on kahdeksan jaksoa, eka kausi, jos sitä tarkoitit.
  • Seitsemän jaksoa siinä vaan on.
  • depili said:
    Seitsemän jaksoa siinä vaan on.
    Ah, tämä on ilmeisesti joku "tämä jakso oli niin huono ettei sitä voi laskea viralliseksi jaksoksi" -juttu.
  • Jaahas. Sain sitten tänään katsottua sekä Witcherin ekan kauden, että Expansen neloskauden loppuun.

    Expanse S4:n kanssa jokainen jakso toimi ja katsoin kauden useassa parin jakson pätkässä ihan vaan pitkittääkseni nautintoa. Sovitus on alkuperäistä Cibola Burn -kirjaa reilusti parempi. Nemesis Games -kirjan elementtejä on pohjustettu hyvin syöksymättä liian pitkälle eteenpäin tapahtumissa, mutta taaten seuraavalle kaudelle kunnon pohjan. Parhautta. 5/5

    Witcherin S1:en meni oikeasti minulla väkisinkatsomiseksi. E1 oli ihan ok aloitus, näin jälkikäteen ajateltuna. E2-6 yksinkertaisesti kauheita. E7 keskinkertainen, joskin yli puolet oli suoraan E1-3 kuvamateriaalia ja tarinaa toisesta näkökulmasta. E8 oli oikeasti hyvä, mutta ei se riitä pelastamaan koko kautta. Tämä ei ole mun juttu. 2/5

  • The user and all related content has been deleted.
  • Ai niin. Watchmenkin tuli katsottua jo aikaisemmin. Se oli kyllä hyvä. 
  • His dark materials oli hyvä, expanse jäi aika tasolle "meh", jotenkin monen hahmon toiminta ei tuntunut ollenkaan siltä mitä kyseinen hahmo olisi oikeasti tehnyt, eikä lopulta juuri millään mitä kukaan teki ollut väliä.
  • Myönnän, että arvosteluuni Expansesta vaikuttaa positiivisena kertoimena se, että alkuperäinen Cibola Burn -kirja on huono ja rehellisesti oletin, että eivät saa siitä millään toimivaa.
  • Mä en kyllä nyt osaa vihata tota Witcheriä. Kirjoja en ole lukenut mutta pelejä pelaillut, tosin sillä tarkkuudella että nää "tutut hahmot" oli sillai "Ai niin tommonenkin nimi oli, kukas se nyt onkaan". Näyttelijäntyötä en osaa arvioida, mutta joskus päähenkilöä katsellessa tuli mieleen että näitä hampaitaan kiristeleviä hiljaisia koviksia on nykyään joka ohjelmassa, niin tää Witcher ei enää erotu joukosta. En kyllä kokenut että asioita selitettiin puhki, päinvastoin huomasin tylsistyväni vähemmän kuin montaa muuta sarjaa seuratessa. Tapahtumat tuntuivat kokoajan kulkevan eteenpäin.
    (vaikka kestikin ehkä luvattoman kauan tajuta että tarinat eivät etene samalla aikajanalla)
  • Ei sitä vihata tartteekkaan, oli vaan aika mieleenpainumatonta harmaata massaa ja etenkin lopussa
    Kärsi paljon siitä että mukana oli IhanLiikaa yhden tempun temppuilijoita esittelemässä sitä yhtä lopputulokseltaan varsin tehotonta temppua

  • En osaa aktiivisesti vihata, mutta jos ei kirjoja oli usealta taholta hypetetty, niin en olisi varmasti katsonut kahta jaksoa pidemmälle. 
  • HBO:n The Outsideria tullut nyt kolme jaksoa. Hyvin samantyylinen ja samalla tavalla koukuttava kuin True Detectiven ensimmäinen kausi. Wow.
  • The user and all related content has been deleted.
  • Muunnellun hiilen toinen tuotantokausi myöskin tuli ulos, eos onko ensimmäisen kauden tarinankerronnasta päästy parempaan.
  • The user and all related content has been deleted.
  • edited August 2020
    Saksalainen sarja DARK, netflixistä. Sen lisäksi, että saa Nygren-asteikolla 5 tähteä niin on muutenkin erinomainen tarina hulttionuorista pienessä kyläpahasessa kokoamassa hulluuden seiniä.
  • Onneksi Ridley Scotin TV-sarjan käsikirjoitus ammuttiin alas lähes yhtä nopeasti kuin herran viimeaikaiset yritelmät leffojen käsikirjoituksiksi. Vuodettujen tietojen mukaan tuo työnimellä Sudeksi ja sekundaksi kasvatetut olisikin ollut ihan karmeaa jöötiä.
  • The user and all related content has been deleted.
  • ^ Joo, aika paljon menettää jos ei ole kaikkia Clone Warsin jaksoja katsonut.
  • The user and all related content has been deleted.
  • Olette valitettavasti väärässä, His Dark Materials on se mitä sietää katsoa, ei sitä miten slapstick-muppetti syö päivän värikkäitä joltain vääryydeltä varastettuja asioita.
  • Scifi-puolella Expansen viitos kauden kolme ensimmäistä jaksoa pamahti kehiin keskiviikkona ja samaan aikaan tuli myös HBO Nordicille Raised by Wolves kymmenen jaksoa.
  • edited December 2020
    Varoitus: Raised by Wolves on taattua Ridley Scottia, ja siis tätä uudempaa Ridley Scottia.
  • Muistakaa katsoa Mandalorianin kauden päätösjakso loppuun asti, myös lopputekstien jälkeen. Meni omalla kohdalla sarja top kolmeen.
  • Raised by Wolves

    Joo... Olihan siinä. Jotain. Ekat pari jaksoa meni alas ihan sujuvasti. Kauden keskikohtaa kohden olin silleen, että onhan tämä outo, muttei paska. Sitten Jumalten Vaunut lähti keulimaan, luovaa kirjanpitoa harrastavan sveitsiläisen hotellinpitäjän vaikutus käsikirjoitukseen nousi kolmanteen potenssiin ja lopputulos oli luova sekoitus Prometheusta ja Snakes in the Planea... ilman Charlize Theronia ja Samuel L. Jacksonia.
  • The user and all related content has been deleted.
  • Kunhan muistaa että onnistuneesti loputtomaan rotkoon pysäköity avaruusalus on suuren viisauden sanoilla "It's recoverable"

    Ja siis sekoitus niitä prometheuksen ja snakes on the planen huonoja kohtia. Mutta ei kannata huolia, sarja on saannut jo vihreää valoa kakkoskaudelleen.
  • "Ridley Scott goes full George Lucas"
  • Mä en päässyt Raides by Wolvesiin ollenkaan sisään. Travis Fimmel vaikuttaa Vikingsin jälkeen jotenkin aina seinähullulta, ja muutenkin sarjan sävy on sellainen HBO:lle tyypillinen pahan mielen sarja. Scifi oli kyllä ihan kiinnostavaa tässä, paljon melko omaperäistä. Ei jatkoon.
  • edited December 2020
    Tykkäsin monesta Scifi-jutusta tässä, mutta varsinainen juoni oli kyllä sekavaa kakkaa. Viimeiset jaksot katsoin oikeastaan vain sen takia, että olisi ollut kiva saada jotain lisätietoa siitä mikä tämä Mithralaisten mystinen Dark Photon -teknologia oli. Mutta siihenkään aiheeseen ei palattu, koska Motherfucking Snakes on a Motherfucking Plane.
  • Mikä sarjassa sai sinut uskomaan, että oikeastaan mihinkään palattaisi ikinä? =)
  • Ah, katsomatta paska. Ei tarvitse sitten tuhlata aikaa tähänkään sarjaan.
  • depili said:
    Mikä sarjassa sai sinut uskomaan, että oikeastaan mihinkään palattaisi ikinä? =)
    No aina kun ei voi varmaksi tietää. Witcher oli minun silmään alkuun ihan yhtä sekavaa menoa, mutta vain kertaluokkaa tylsempää ja huonommilla lavasteilla. Vaikka en nyt varsinaisesti jaksa jatkoa varmaan koskaan katsoa, niin se sentään onnistui vähän ryhdistäytymään kauden loppua kohden. Raised by Wolves sen sijaan oli alussa vielä siedettävä, mutta sitten kun alamäki alkoi niin se seurasikin sitten tiukasti laskevaa käyrää uljaaseen pystysuoraan pudotukseen saakka.
  • Expansen viimeisin kausi kärsi aika pahasti jaksoitusongelmista ja venytetyistä kohtauksista, liekö perimmäinen syy ollut Anvarin leikkely mahdollisimman tehokkaasti pois tarinasta koko kauden osalta, joka sitten kulminoitui varsin paljon itse päätösjaksoon.
  • Sain vihdoin katsottua viimeiset jaksot Expansea. Ihan ok kausi, mutta suhteessa lähdemateriaaliin täysin lässähtänyt. Kausi neljä oli minun mielestä hyviä, koska sen lähdemateriaali Cibola Burn oli sarjan huonoin kirja, mutta TV sarja oli onnistunut silti tekemään siitä ihan eheän kokonaisuuden. Sen sijaan kauden viisi lähdemateriaali, Nemesis Games ja Babylons Ashes, ovat sarjan parhaat kirjat, mutta TV sarja oli vähän niin ja näin.

    Ymmärrän toki tekijöiden haasteet: Nemesis Gamesissa on kolme erillistä tarinaa, jotka yhdistyvät vasta lopussa ja Babylons Ashesissa aikaisempi pääviisikko/nelikko on paljon sivurooleissa ja uusia hahmoja tuodaan toiminnan ytimeen. Ensimmäinen haaste (erilliset tarinat) oli onnistuttu melko hyvin sovitettua TV kauteen, mutta uusien hahmojen (ja niiden tarinoiden) sovittamisessa oli vähän niin ja näin. Lisäksi olen sitä mieltä, että Michio Pan poistaminen tarinasta on moraalisesti väärin. 

    Loppu tietysti oli kammottavan sotkuisa. Cancel-nappi oli häivyttänyt erään roolihahmoon niin tehokkaasti, että viimeisen jakson toisella puoliskolla saattoi helposti kuvitella entropia-magian syöneen henkilön lisäksi myös kaikki jäljet ja muistot koko maailmasta. Eniten pelottaa lopussa ollut vihje siitä, että ne yrittävät väkisin vääntää Persepolis Rising ja Tiamat's Wrath -kirjojen juonet samaan isoon sotkuun kuutoskaudella. En usko, että tulee onnistumaan.

  • No sentään tuo näyttelijän kohu oli tällä kertaa mielestäni hoidettu oikein, somekohuun reagoitiin palkkaamalla yksityisetsivä selvittämään ja oltiin useampi kuukausi hiljaa kunnes annettiin näyttelijälle potkut, ilmeisesti tutkimusten tuloksen tuotteena ja siten ettei studio tahtonut tehdä enää minuuttiakaan yhteistyötä helpoittaakseen hahmon kirjoittamista ulos.

    Beltteriperhedraamaa tai ilmalukosta uloskävelyä olisi voinnut olla ehkä alle 4 jaksoa niin mielenkiinto olisi voinnut pysyä yllä näin kirjoja lukemattomalta kun oikein mikään ei etene mihinkään.
  • edited February 2021
    Joo, studio hoiti kyllä näyttelijän tapauksen sinänsä varmaan hyvin. En ole seurannut, joten otan kantaa vain siihen miltä se näytti käsikirjoituksessa. Tosin mielestäni roolihahmoa ei ehkä olisi tarvinnut cancelloida niin totaalisesti, että kukaan ei edes viittaa siihen tai sano sen nimeä ääneen. Tiedä häntä.

    Beltterien perhdraamasta mainittakoon, että Michio Pan roolin kirjoittaminen yhteen Drummerin kanssa ei ollut kovin onnistunut ratkaisu. Kirjoissa henkilöiden motiivit tehdä mitä tekivät olivat näiltä osin hyvin erilaiset ja lopputuloskin jotain muuta. Sinänsä ymmärrän käsikirjoittajien valinnan muuttaa juonta näiltä osin, koska Drummerin hahmon aikaisemmat touhut ja Cara Geen tapa näytellä hahmoa ei olisi tukenut Michio Pan tarinaa. Näin jälkikäteen todettuna olisin mielelläni nähnyt esimerkiksi Sandrine Holtin Michio Pan roolissa. 
  • Mitään sanomattomuus ja viittaamattomuus luultavasti selittyy sillä, että kun näyttelijä potkittiin pois koko kausi oli jo kuvattu, täten sitten asioita parsittiin kasaan jo kuvatusta materiaalista miten saatiin ja jälkikäteen kuvattiin ilmeisesti tasan yksi kohtaus. Muuten sitten mentiin joko repliikkejen editoinneilla tai muuten otosten uudelleenrajaamisella tai retusoinnilla jälkituotannon puolella.
  • Snowpiercerin toinen kausi (tätä kirjoitettaessa neljä jaksoa ulkona) ei ole lainkaan huono. Ensimmäisen kauden suurin ongelma oli alun hurmehenkinen kapinasekoilu, josta sai alkuun hiukan väärän käsityksen sarjasta. Spoilaamatta mitään kakkoskaudella seikkaillaan enemmänkin hengessä: "No nyt saitte vallankumouksenne, mitenkäs meinasitte selvitä sen kanssa?"  
  • Koska ennenkään vallankumoukselliset olisivat miettineet sitä mitä vallankumouksen jälkeen tulee? =)
  • Vuoden 2013 Snowpiercer-leffa oli ihan ok, mutta onko sarja parempi?
  • Kentti said:
    Vuoden 2013 Snowpiercer-leffa oli ihan ok, mutta onko sarja parempi?
    Same but different.
  • Mun mielestä Snowpiercerin suurin ongelma (sen lisäksi että 1000-vaunuisen junan päästä päähän sujahdellaan edestakaisin tavalla joka asettaa joka GoT-teleporttailun takapenkille) on se, että se ei ole uskollinen itselleen. Tarina myytiin meille suljettuna huoneena, jossa Snowpiercen on ainoa asia mitä on enää olemassa joten kaikki ongelmat ovat siellä mutta myös ratkaisut pitää löytyä sisältä. Tämä oli kiinnostavaa.
    ONKIN TOINEN JUNA! oli vähän laiska käänne. Taidan jo arvata mihin cliffhangeriin kakkoskausi päättyy. Kolmas juna?

    Sinällään tarina ja hahmot paitsi superihminen Melanie Cavill ovat kiinnostavia.
  • Alkuperäinen tarina Le Transperceneige on jo 80-luvulla ilmestynyt ranskassa pitkänä, moniosaisena sarjakuvana. Bong Joon-hon ohjaamaan elokuvaan suurin osa juonesta jouduttiin supistamaan pois, mikä ilmeisesti jäi kaivelemaan miestä sen verran, että Bong päätyi tuottajaksi TV-sarjaan. Vaikka TV-sarjakin on enemmän "inspired by" -sovitus, kuin yritys siirtää sarjakuva ruudulle on siinä huomattavasti enemmän sarjakuvan ideoita mukana.
  • Werewolf said:
    ONKIN TOINEN JUNA! oli vähän laiska käänne. Taidan jo arvata mihin cliffhangeriin kakkoskausi päättyy. Kolmas juna?

    Sinällään tarina ja hahmot paitsi superihminen Melanie Cavill ovat kiinnostavia.
    Kakkoskauden loppu jätti ihan mielenkiintoiseen paikkaan.

    Ei ollut kolmas juna, vaan junat jaettiin uudestaan ja Melanie Cavill kirjoitettiin ulos sarjasta
  • Viime viikkoina tullut katsottua kaksi ruotsalaista sarjaa: Tunna blå linjen (Areena) ja Snabba cash (Netflix).

    Tunna blå linjen (Ohuella langalla) on ihmissuhde-pohjainen poliisisarja, mutta jos maltillisesta draamailusta pääsee yli, pohjoismaisen arkisen poliisityön kuvaus on osuvaa.

    Snabba cash (Rahalla saa) on Jens Lapiduksen saman nimisen romaanin "inspiroima" sarja Tukholman maahanmuuttaja-taustaisista ammatirikollisista, ja tuttua kamaa niille jotka ovat Lapiduksen kirjoja lukeneet tai aiempia leffoja nähneet. Touhu on aika lailla vauhdikasta verrattuna Tunna blå linjeniin, muttei mitenkään kaukaa haettua jos vertaa siihen mitä Ruotsissa oikeastikin tapahtuu. Kovat jätkät laittaa tekstit pois ja koittaa pysyä kärryillä pelkällä kouluruotsilla, on nimittäin vähän vaikeaa murretta. Yallat ja fuckit erottaa, mutta loput on melkeinpä arabiaa.
  • Debris yrittää kovasti olla Fringe, mutta käsis ja ohjaus ontuu ja päähahmot lähinnä seisovat pökkelöinä pahvinukkeina.

    Nevers - vaikuttaa hieman lupaavalta steampunk-mutantti-salaliittosopalta

    Shadow and Bone - ei oikein napannut ensimmäisellä jaksollaan, osittain varmaan siksi että heti kättelyssä kaadetaan syliin läjä historiaa, hahmoja, paikannimiä ja politiikkaa ilman tietoa mikä tästä on millään tavalla tärkeää
  • Nevers on kyl varsin jees ja jotenkin kovin roolipelimäinen. 

    Shadow and Bonessa on hauska tsaarinajan kuvakieli ja fiilis, mutta päähenkilö taikatyttö ja ristiriitaiset romanssit on kuraa. Kauden loppu jättää fiiliksen siitä että kakkoskausi voi olla hyvä, vaikka rikkookin omaa kaanoniaan.
  • Taikatyttö on uusi musta. Aika tavalla minkä tahansa sarjan vakiotrope.
  • The Neversin kutosjakso tulee vähän puskista. Mielenkiiintoinen käänne kyl. Oliko muita sarjan seuraajia vai lakkaanko vaahtoamasta?
  • Werewolf said:
    The Neversin kutosjakso tulee vähän puskista. Mielenkiiintoinen käänne kyl. Oliko muita sarjan seuraajia vai lakkaanko vaahtoamasta?
    En ole vielä päässyt noin pitkälle, vaikutti kovasti sarjalta jonka pohjalta kehittelen taas yhden pöytälaatikkokamppiksen.
  • Koko sarjassa on mun mielestä vahva ropefiilis
Sign In or Register to comment.